View Full Version : Serdar Taşçı Almanya'yı tercih etti
eGowiCh
10.Ekim.2006, 18:16
http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/8351serdar.jpg
Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı, Almanya'nın kendisi için ''futbol vatanı'' olduğunu söyledi...
Serdar, VfB Stuttgart'ın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada,
Almanya'da doğup büyüdüğünü, ancak anne ve babasından dolayı Türkiye'ye de sıkı şekilde bağlı olduğunu belirterek, ''Hangi ülkenin milli takımında oynayacağım konusunda karar vermek kolay olmadı. Uzun uzun düşündükten sonra Almanya Futbol Federasyonu (DFB) lehine karar verdim. Almanya'nın genç takımlarında oynadım.
Almanya benim futbol vatanım. Bu yolda devam etmek istiyorum'' dedi.
Almanya Yıldızlar Milli Takımı'na çağrılan ve İngiltere'ye karşı yarın
oynanacak maçta teknik direktör Dieter Eilts tarafından kendisine görev verilmesi beklenen Serdar, Türkiye'nin yine de hayatında çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.
Kendi seçimidir.Saygı duyuyorum.
21 yaşına basıncaya kadar tam kararını vermesini lazım ama şimdiden almanyayı seçeceği belli gibi
eGowiCh
10.Ekim.2006, 18:19
Uğur Yıldırım, Malik Fathi, Nizamettin Çalışkan ve şimdi de Serdar Taşçı... Bu genç isimler, çok kaliteli futbolcular ve Türk Milli Takımı için çok önemlilerdi; fakat sağolsun F.Terim isimlerini bile duymadığını (!) söylüyor. Bu genç isimleri almalıydık; malesef hepsini Almanlar kapıyor. Daha devamı gelir bunun...
Sekopej
10.Ekim.2006, 18:21
Evet kendi seçimidir, şimdi burda bunu da kaçırdık yazık gibi mesajlar bence gereksiz. Kendisi için hayırlısı olsun...
Krusty
10.Ekim.2006, 18:21
Bu futbolcuların Almanya'yı tercih etmesi yanlış bana göre. Sonuçta Türktür. Ama kararına saygı duyuyorum..
Tam ünlü oluyor, popüler oluyor, sonunda bu şekilde bir haber geliyor.. Art arda tesadüf etmesi ilginç bir durum bence.
Sekopej
10.Ekim.2006, 18:23
Egemen ben yazarken yazmış. Bence oyuncu -diğer konularda da yazmıştım,- kendisi bu seçimi yapıyorsa ben neden bizi seçmedi diye üzülmem. Eğer gerçekten Türk Milli Takımında oynamak istiyorsa zaten diğer seçeneği hiç düşünmemesi gerekir, düşünüyorsa bence gelmesin....
Bu futbolcuların Almanya'yı tercih etmesi yanlış bana göre. Sonuçta Türktür. Ama kararına saygı duyuyorum..
Öylede bu futbolcuların bazıları daha Türkçe konuşmayı bilmiyor ve artık çoğunda Türklük kalmamış.Bunlar artık kendilerini Alman,Hollandalı gibi hissetmeye başlamışlar.Türklük bunlar için ikinci plandadır.Bunlardan bazıları görün siz 21 yaşına gelmeden Türk milli takımını seçecekler nedeni ise seçeceği diğer ülke milli takımında oynayamayacağı kesinleşeceği için
El Comandante
10.Ekim.2006, 18:25
Uğur Yıldırım, Malik Fathi, Nizamettin Çalışkan ve şimdi de Serdar Taşçı... Bu genç isimler, çok kaliteli futbolcular ve Türk Milli Takımı için çok önemlilerdi; fakat sağolsun F.Terim isimlerini bile duymadığını (!) söylüyor. Bu genç isimleri almalıydık; malesef hepsini Almanlar kapıyor. Daha devamı gelir bunun...
fatih terim serdar tascinin milli takima gelmesi icin bizzat kendi onun ailesiyle görüstü,baski yapti,hatta oguz cetin ile birlikte gittiler,ama o almanyayi secmis.ne oluyorsa FATIH TERIM!buda kaynagi
http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=165450
eGowiCh
10.Ekim.2006, 18:27
Yahu adam gidip F.Terim'in kapısında mı yatacak beni takıma al diye? Almanya Milli Takımı almış kadrosuna, o da 'hay hay' demiş, Türk Milli Takımı ise hiçbir şey yapmamış :) Bu kadar basit. F.Terim davet ettiği halde Almanya'yı tercih etse, dediklerinizde haklısınız.
y_layta
10.Ekim.2006, 18:29
önder turacı var sadece galiba başka bilen warmı.halil hamit ?
eGowiCh
fatih terim serdar tascinin milli takima gelmesi icin bizzat kendi onun ailesiyle görüstü,baski yapti,hatta oguz cetin ile birlikte gittiler,ama o almanyayi secmis.ne oluyorsa FATIH TERIM!tabi ersun yanal gidince zora düstünüz demii
buda kaynagi
http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=165450
Bu haber yalan kokuyor. Malik Fathi'yi tanıyor musunuz deyince, tanımadığını söyleyen bir adamın bunu yaptığını sanmıyorum. O, H.Şükür, Ergün, Rüştü gibilerle devam eder anca...
y_layta
malih fathiyi ben ikis, sene önceden biliyodum yaşım 12ken yani
El Comandante
10.Ekim.2006, 18:30
ya bu gencler gibi kac tane var ülkemizde bilmiyonmu
herkesin kendi istegi ama onlar sonucta pisman olacaklar.bilip bilmeden fatih terimin yüzünden,kalaslari tabi almayacaz milli takima onlar gibi kac tane var ülkede,ugur yildirim kim ya bi frikik yarismasini kazandi sonra ne oldu hereevende oynuyo,nizamettin gibi kac gencimiz var bu ülkede onun yerine aydin yilmaz alinsin daha cok is yapar.malik fathi konusunda ise kendi karari.
y_layta
10.Ekim.2006, 18:31
ewet istemiyolarsa gelmesinler...
eGowiCh
10.Ekim.2006, 18:32
Bu bahsettiğimiz adamlardan çok var diyorsun da, bugünkü A Milli Takım kadrosunda kim var öyle adam? Ayrıca bahsettiğimiz kişiler, Alman Milli Takımına çağrıldıklarına göre, kötü adam değiller.
y_layta
10.Ekim.2006, 18:34
Adamlar KÖtÜ Dİİl Ama Zorla Alamazsin Kİ
Sekopej
10.Ekim.2006, 18:34
Ya ben aslında uzatmak istemiyorum, galiba anlatmak istediklerimi tam anlatamıyorum. Eğer oyuncu Türk Milli Takımında oynamak istiyorsa zaten onları seçmez, seni bir şekilde birileri görür. Terim'in tapulu malı değil ya orası, o gider yerine gelen çağırır.
Aynı hatayı Önder de yapmış, şimdi dönsün diye uğraşıyorlar. Eğer o da en baştan sadece Türk Milli Takımında oynamayı düşünseydi, şu anda oynuyor olurdu.
O nedenle ben tercihini bizden yana kullanmayanları kaçırdık diye düşünmüyorum, keşke bizi seçseydi de demiyorum. Kendi kararıdır, bizi seçmediğine göre hayatında başarılar....
El Comandante
10.Ekim.2006, 18:35
Bu bahsettiğimiz adamlardan çok var diyorsun da, bugünkü A Milli Takım kadrosunda kim var öyle adam? Ayrıca bahsettiğimiz kişiler, Alman Milli Takımına çağrıldıklarına göre, kötü adam değiller.yakinda milli takimiz bu genclerle dolup tasacaktir,aydin,arda,oguz,kerim,can,olca,mehmet sedef(malik fathiyi aratmaz),burak,gökhan gülec,ufukhan bunlar oyuncu degilmi!!almanya ise onlari devamli milli takima cagiracagini nereden biliyon belki sirf milli takimiza gelmesin diye 1 mac oynatirsa ne oalcak..ugur yildirima bak simdi binpisman.önder turaci oda ayni.
Bu bahsettiğimiz adamlardan çok var diyorsun da, bugünkü A Milli Takım kadrosunda kim var öyle adam? Ayrıca bahsettiğimiz kişiler, Alman Milli Takımına çağrıldıklarına göre, kötü adam değiller.
Ona bakarsan Baki Mercimek 12 sene ajax altyapısında oynadı.ajaxda Dünyanın futbolcu makinesi.Almanyada Hollanda Avrupa ülkelrinde bizimkiler gibi altyapıda 20-30 adam yoktu.Yüzlerce futbolcu var kim okula kaydoluyorsa kabul ediyorlarBu alınanlar içindende çıkıyor işte bir kaç tane.Bizim gençler süper amna takımlarımızda Milli takımımızda 30 yaş üstü adamlarla oynamaya dewam ediyorlar
y_layta
10.Ekim.2006, 18:38
ya işte sorun burda sen kadroya genç alcaksınki yetişşin hakanla oynayıp gençleri kesiyorun.aurellioyu oynatıp bizim çocukları kesiyorun(bu ayrı konu ama)
El Comandante
10.Ekim.2006, 18:40
elbette hakan sükür,ergün,tümer,rüstü,ibrahim üzülmez bir gün takimdan kesilecekler ama hemen olmaz bu,avrupa sampiyonasina gidebilmemiz icin bu tecrübeli isimlerden faydalanmamiz lazim.
y_layta
10.Ekim.2006, 18:41
sen macaristanda oynatmazsan italyada mı oynatcan :d
El Comandante
10.Ekim.2006, 18:50
sen macaristanda oynatmazsan italyada mı oynatcan :d
sen gene lafi istedigin yerden anlamaya devam et..gördük malta macinda ne oldu hakansiz bisey yapamadilar,hakan 2 asist yapti.bende istiyorum genclerin oynamasini ama yavas yavas.tabakhaneye bisey mi yetistiriyonki hepsini birden takima sok.sonra sonumuz hüsran olur futbolda en önemli sey tecrübedir.bak fransaya 32lik zidanesiz,34lük thuramsiz,33lük barthezsiz,33lük makalelesiz dünya kupasina cikamayacaklardi ama onlar geldi,onlarin sayesinde dünya kupasinda final oynadilar.anlatabilmisimdir sana umarim
y_layta
10.Ekim.2006, 18:53
sen gene lafi istedigin yerden anlamaya devam et..gördük malta macinda ne oldu hakansiz bisey yapamadilar,hakan 2 asist yapti.bende istiyorum genclerin oynamasini ama yavas yavas.tabakhaneye bisey mi yetistiriyonki hepsini birden takima sok.sonra sonumuz hüsran olur futbolda en önemli sey tecrübedir.bak fransaya 32lik zidanesiz,34lük thuramsiz,33lük barthezsiz,33lük makalelesiz dünya kupasina cikamayacaklardi ama onlar geldi,onlarin sayesinde dünya kupasinda final oynadilar.anlatabilmisimdir sana umarim
bu maçya ne yaptı geçmişe çok takılıyosun
El Comandante
10.Ekim.2006, 19:00
bu maçya ne yaptı geçmişe çok takılıyosun
evet takilirim cünkü gecmis bize tecrübe kazandirir,yaptigimiz bir hayati bir daha yapmayiz.
fmsmyrna
10.Ekim.2006, 19:16
gidene dur diyemem giden gider zaten mesut özil,serdar taşçı,nizamettin özkan,uğur yıldırım bunlara güle güle diyelim onlar gibi biz çok oyuncu buluruz nuri sahin bunlardan çok daha iyi futbolcu almanya ona teklif yapmadımı ama o türkiyeyi tercih etti burda türkiye yi seçmeyenler kaybeder onları her zaman mili takıma almazlar orda hatırladığım kadarıyla mehmet scholl hiç alınmadı
Redrum
10.Ekim.2006, 19:20
hayır arkadşım saygı falan da duymuyorum işte türk falan deil bu anladık senin adın serdar deil değiştira dını almansın artık git türk olan böyle yapmaz brazilya milli takımında oynayacağıma TÜRK milli takımını seçerim ne yaparsam yapıyım kanım TÜRK tür ben TÜRK sem almanyayı seçince rahat olamam arkadş hiç de saygı duymuyorum ve tazıklarr olsun diyorum...
scolari12111
10.Ekim.2006, 20:17
kendi seçimidir de bunlar harbiden birşey sanıyorlar kendilerini oynarız filan diye kandırıyorlar herhalde bunları.
y_layta
10.Ekim.2006, 22:03
uğur yildirima ne oldu örnek işte
TiLiKaMuS
23.Ekim.2006, 02:07
bende tercihine saygı duyuyorum ama bu milli takım tercih meselesinin birazda aileden gelen vatan severlik duygusuyla alakalı olduğuna inanıyorum. bakınız yıldıray baştürk, nuri şahin, hamit halil altıntop kardeşler hepsi gözü kapalı türk milli takımını tercih ettiler.
hatta alman basını aradan yıllar geçmesine rağmen halen yıldıray'ın türk milli takımı tercihinin alman mili takımı için bir dönüm noktasını olduğunu söylüyor. 2002 dünya kupasındaki 3.lükten sonra futbol mundial'in türk milli takımı oyuncuları ile ilgili bir belgeselini izlemiştim takımdaki almanya meşeli oyuncular ilhan, ümit davala ve yıldıray'la söyleşi yapmışlardı(almanca). spiker yıldıray'a neden türk milli takımı tercih ettiğini sorduğunda kısa ve net bir cevap vermişti 'çünkü ben bir türküm'. ama ümit davala'nın verdiği cevabını dinledikten sonra gözümden düştü; 'alman milli takımında oynamak isterdim ama bir teklif gelmemişti'. ilhanda ümit kadar satıcı olmasada benzer egoist açıklamalar yapmıştı.
anadolu'da daha ne keşfedilmemiş taşçılar var. yeterli fırsatlar, tesisler, maddi imkanlar olmadığı için hiç biri açığa çıkamıyor. önemli olan bu yeni cevherleri kazandırabilecek atılımlar yapabilmek. yoksa öz vatanı yerine, sadece bir kağıt parçası ile vatandaşı olduğu ama hep bir ömür göçmen gözüyle bakılıp ikinci sınıf vatandaş kabul edileceği başka bir ülkeyi tercih edenlerin peşinden koşmak avare bir çaba olacaktır.
Koray Düşova
23.Ekim.2006, 11:42
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx
Emurafu
23.Ekim.2006, 17:42
bu haberi zaten söyleyeli baya oldu
El Comandante
23.Ekim.2006, 17:49
serdar tasci dün yaptigi bir söyleside"almanyada türk elcisi olacagim"dedi.
Emurafu
23.Ekim.2006, 18:02
uğur yildirima ne oldu örnek işte
evet ugur yildirim hollanda secti simdide milli takima donmek istiyor ona kapi acik degil
dinaMYt
23.Ekim.2006, 19:05
serdari yada bir baska ulkede yetistirilmis bir baska oyuncuyu oynatma konusunda ne kadar hakkimiz oldugu tartisilir.altyapiya o kadar yatirim yapmis ulkelerden biz hic bir emek sarfetmeden futbolculari alip takimimiza koyuyoruz.kasamizdan tek kurus cikmiyor bu oyunculari yetistirmek icin.sadece kökü turk diye diger ulkenin tum yatirimini bir anda gasp ediyoruz.son zamanlardaki futbolumuzdaki dususte bu oyuncu somurusunun azalmasi da onemli bir etki oldu.özellikle almanlar eldeki türk ve iranlı genç oyuncuları kaptırmama konusunda özel çaba sarfediyor.kısacası futbolcuların tercihlerinden çok bizim altyapılarımız ve futbol mantalitemiz daha büyük bir problem.