View Full Version : [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007
halil85
08.Nisan.2007, 01:50
Deivid e amr becerisi eklenmeli en azında 10 olmalı tabi seneye Fenerbahce de kalırsa;)
perpetua
08.Nisan.2007, 01:59
Tuncay'ın kafa, pozisyon alma ve önceden sezme özelliklerinin yükseltilmesi gerek diye düşünüyorum. Özellikle Ankaraspor ve Kayserispor maçlarındaki golleri bu özelliklerinin artması gerektiğini gösteriyor.
Pozisyon alma ozelligi defansif bir ozelliktir ve oyuncunun defansif pozisyonlari ne kadar iyi aldigini gosterir. Topsuz alan ofansif pozisyon alma'yi gosterir ve bu da zaten Tuncay icin cok yuksek (16) (ornegin Milan Baros, Vincenzo Ia quinta, Robbie Keane, Frank Lampard, David Villa ile ayni seviyede)
Tuncay'in kafa vurma ozelligi de ayrica 14 ve ozellikle Turkiye sartlarinda gayet yuksek bir kafa vurma becerisi (ornegin Ibrahimovic, J.P. Angel, Louis Saha, Philip Cocu gibi oyuncularla ayni seviyede)
Son olarak da onceden sezi Tuncay'in yine 14 ve yine Turkiye sartlarinda bu onceden sezi ozelliginin 14 olmasi gayet yuksek ve bu konuda Tuncay'in gayet iyi oldugunu gosteriyor (ornegin bu konuda Zambrotta, Rafael Van der Vaart, Ronaldinho, Juan Roman Riquelme, Mateja Kezman vs. gibi oyuncularla ayni seviyede)
Halen Turkiye liglerindeki oyuncularin hafif abartili oldugu bir ortamda Tuncay'in bu ozelliklerinin daha da yuksek olmasi emin ol hic de dogru olmaz.
eGowiCh
08.Nisan.2007, 04:00
Tuncay'ın kafa özelliğinin 14 değil, 16 olması gerekiyor bana göre. Ayakla gol attığı yok Tuncay'ın zaten, hep kafayla atıyor ve çok da iyi atıyor. Eminim ki gerçekte Tuncay'ın kafa vurma becerisi Ibrahimovic'ten de Cocu'dan da yüksektir.
Önceden sezi özelliği bana göre 16-17 olmalı, zira sezisinin karşılığını görüyoruz hep. Riquelme, Van der Vaart, Ronaldinho'nun sezilerinin 14 olması normal, zira bunlar AMC veya AM LC oyuncuları, kanat veya maestro rolünde oynuyorlar ve sezi gerektiren bir şey yok. Tuncay ise golü koklayan bir oyuncu. Bu verilen örneklerdekiyle aynı mevkii oyuncusu değil. Kornerlerde veya ortalarda topun gideceği yeri sezip koşusunu ve vuruşunu görüyoruz. Riquelme veya Ronaldinho'nun böyle bir becerisi yok. Bu yüzden de sezisinin 16-17 olması gerekiyor bana göre.
İlave:
Fenerbahçe'nin 6+1 yabancısı mevcut. Kadrodaki 6 yabancıdan birini gönderince, yerine biri alınamıyor; çünkü Bursaspor'daki Mattheus kontenjanı dolduruyor. Bu hata düzeltilmeli. Oyun açıldığında sorun yok, kadroda 6 yabancı + Bursaspor'da 1 yabancı. 6 yabancıdan birini gönderdiğimizde, yerine başka bir yabancı almamız lazım normalde, ama alamıyoruz, çünkü Mattheus giriyor devreye +1'den çıkıp, kontenjan 6 oluyor. Bu sorun düzeltilebilir mi acaba?
perpetua
08.Nisan.2007, 09:48
Tuncay'ın kafa özelliğinin 14 değil, 16 olması gerekiyor bana göre. Ayakla gol attığı yok Tuncay'ın zaten, hep kafayla atıyor ve çok da iyi atıyor. Eminim ki gerçekte Tuncay'ın kafa vurma becerisi Ibrahimovic'ten de Cocu'dan da yüksektir.
Önceden sezi özelliği bana göre 16-17 olmalı, zira sezisinin karşılığını görüyoruz hep. Riquelme, Van der Vaart, Ronaldinho'nun sezilerinin 14 olması normal, zira bunlar AMC veya AM LC oyuncuları, kanat veya maestro rolünde oynuyorlar ve sezi gerektiren bir şey yok. Tuncay ise golü koklayan bir oyuncu. Bu verilen örneklerdekiyle aynı mevkii oyuncusu değil. Kornerlerde veya ortalarda topun gideceği yeri sezip koşusunu ve vuruşunu görüyoruz. Riquelme veya Ronaldinho'nun böyle bir becerisi yok. Bu yüzden de sezisinin 16-17 olması gerekiyor bana göre.
İlave:
Fenerbahçe'nin 6+1 yabancısı mevcut. Kadrodaki 6 yabancıdan birini gönderince, yerine biri alınamıyor; çünkü Bursaspor'daki Mattheus kontenjanı dolduruyor. Bu hata düzeltilmeli. Oyun açıldığında sorun yok, kadroda 6 yabancı + Bursaspor'da 1 yabancı. 6 yabancıdan birini gönderdiğimizde, yerine başka bir yabancı almamız lazım normalde, ama alamıyoruz, çünkü Mattheus giriyor devreye +1'den çıkıp, kontenjan 6 oluyor. Bu sorun düzeltilebilir mi acaba?
Sezi: Oyun icinde bir sonra olacak seyi onceden sezebilmek olarak belirlenmis SI tarafindan. Calisilmis olan duran toplarla bulusmak ve goller atmak, oyun icinde bir sonra olacagi sezebilmekten farkli bir sey.
Ofansif pozisyon alma, yani bosa kacma, kosu yapacagi yeri iyi bilme ve olmasi gereken yerde olma ise off the ball, yani topsuz alan ozelligi ile belirleniyor. Dedigim gibi bu konuda Tuncay zaten 16 seviyesinde.
Oyunda bir sonra olacagi iyi sezen bir oyuncu arkadasinin kosu yapacagi yeri cabuk sezerek oraya pas atar veya rakibin pas atacagi bolgeyi cabucak sezerek topa mudahele yapar. Anticipation kisacasi oyunu okuyabilme ozelligidir ki bu konuda Tuncay'in 16-17 seviyesinde olabilecek kadar (yani gelmis gecmis oyunu cok iyi okuyan oyuncular arasinda olacak kadar) gelismis oldugunu dusunmuyorum. Ofansif pozisyon alma konusunda ise evet, Tuncay'in cok iyi bir gol koklama becerisi var. Ancak bu becerinin sahanin her yerinde oldugunu soylemek bence mumkun degil.
Kafa vurma becerisine gelince. Bu yukselebilir ancak bunun yukselmesi bazi diger ozelliklerinin dusmesi ile gerceklesebilir. Tuncay'in abartili gozuken ozellikleri konusunda da biraz gorus alalim.. :) Ayrica ozellikle Cocu'yu o listeye ekledim cunku Cocu duran toplardan attigi kafa golleri ile bilinen bir oyuncu.
Mateus konusunda duzeltme yapmayi ben de cok istiyorum, ozellikle oyun'da Turkiye liglerinde kiralik giden oyuncularin yabancidan sayilmamasi gerekli. Bu konuda dusuncelerimiz var ama SI yapar mi simdiden soylemek cok zor.
perpetua
08.Nisan.2007, 09:55
Ömer peki Tuncay Avrupa'ya transfer olursa ne olacak...
Avrupa'ya transfer olursa, ozellikleri Tuncay'in zaten zayif degil. Tuncay'a bakip sip diye buyuk bir takim'da surekli 11'de oynayan bir oyuncu gormuyorum ben. Daha buyuk bir lig'de, daha iyi rakiplere karsi oynayarak kendisini daha da gelistirirse, Tuncay'in ozellikleri yukselebilir. Ancak su anda zaten Tuncay Turkiye liglerindeki en iyi Turk oyuncu konumunda cunku CA'si ayni olan Umit Karan ve Hasan Sas'in ciddi sureklilik sorunlari var.
Tuncay'da benim gozlemledigim agility ve strength'in biraz yuksek olmasi ve bununla beraber concentration'un dusuk olmasi. Oyun'da jumping'in CA ile biraz daha da yukseldigi ayrica goz onune alinirsa, boyu 1.82 oldugu icin jumping'in 16'dan 15'e indirilmesi de dogru olabilir. Bu dusurulenler ile concentration ve heading gibi ozellikler biraz daha yukselebilir.
eGowiCh
08.Nisan.2007, 13:48
Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.
Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.
Wesley Sneijder
08.Nisan.2007, 16:27
:D Trabzonspor diyelim ona.
World Hollow o1
08.Nisan.2007, 18:50
ezeli rakiplerde yanlışlıkla fener adı geçiyor usta :)
Kendinide rakip görüyor Fenerbahçe :n:
perpetua
08.Nisan.2007, 20:29
Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.
Alex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.
Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
Kezman'a Turkiye'ye yeni geldigi ve fazla tanimadigimiz icin Tarik dokunmamisti. Gelecek sezon oncesinde Kezman'i 1 sene izlemis olarak daha saglikli bir sekilde duzeltmeler yapilabilecektir.
Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
Top uzaklastirirken yapilan hatalar cok iyi pas vermeyi beceren oyuncularda bile gozlemlenebilir. Ozellikle dun yasanilan pozisyonda Ugur'un pas verme becerisi yerine dogru karar verme ozelligi ve soguk kanliik ozelliklerinde hafif dusurme yapmak daha dogru olur.
Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
Aurelio'nun ve Semih'in Penalty Taking 15. Semih'i bilemiyorum ancak Aurelio Trabzon'da penaltilari kullanan oyuncu idi. Mehmet Yozgatli'nin penalti ozelligi de 15 ki bu hic de fana degil. Aurelio ve Semih'de 1'er puan dusurme yapilabilir ki Yozgat'li nin altinda kalsinlar.
Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
Penalti ozelliginin dusmesinde dusus olabilir. Yozgatli ve Tumer'in uzaktan sutlarini yukseltme konusunda da katiliyorum.
Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
Deivid'i de Kezman gibi sene basinda ellemedik. Sezon sonunda daha saglikli bir sekilde ozellikleri belirlenecektir.
Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
Saldirganlik saha ici, yani mac ici saldirganligi gosterir. Appiah'in 14 seviyesinde olmasi hic de fana degil. Sahadan alinirken sorun cikartmasi temperament, yani sinirlerine hakim olabilme ozelligi'nin (bu oyunda gizli bir ozelliktir) dusurulmesi ile saglanabilir.
Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.
Lugano'da Kezman ve Deivid gibi uzun boylu analiz edildikten sonra daha da duzeltilebilir. Bence Lugano'nun aggression, dirtyness, long shots, free kicks ve off the ball ozelliklerinin yukselmesi gerekli. Bunlari yukseltebilmek icin ozellikle defansif ozelliklerinde hafif dusurme yapmak gerekli bence.
eGowiCh
08.Nisan.2007, 20:36
Alex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.
Geçen haftaki Ankaraspor maçını izlememiş gibi konuşuyorsun. Ankaraspor maçında Alex %100'lük 2 tane frikik pozisyonu elde etti, fakat vurduğu top baraja çarptı. Alex bu sene çok müsait yerlerden frikik atma fırsatı yakaladı, fakat hiçbirini değerlendiremedi. Hatta artık frikikleri Alex değil, Kezman kullanıyor. Çünkü Alex eskisi gibi frikikleri gol yapamıyor. En son frikik golü Türkiye Kupası maçında Galatasaray'a karşıydı. Bu sezonki tüm Fenerbahçe maçlarını izleyen biri olarak, Alex'in frikik özelliğinin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Alex'in frikik özelliği 19. Bu ne demektir? 20 tane frikikten 19'unu gol yapıyor demektir. Alex bu sene en az 15 tane frikikten kaleyi yoklamıştır ama hepsi baraja çarpmıştır :) Bu sene gerçekten Alex'in frikiklerinde düşüş var. Frikik derken, doğrudan kaleye vurduğu frikikleri kastediyorum. Çaprazdan kazanılan frikiği içeriye açmasını kastedmiyorum. 20-25 metre mesafeden kaleye karşı cepheden veya hafif yandan vurduğu hiçbir top gol olmadı bu sene, üstüne üstlük tehlike de yaratmadı. Alex artık yaydan frikik kazandığından hiçbir Fenerbahçe taraftarı heyecanlanmıyordur.
Diğer tespitlerim hakkındaki yorumların ve ilgin için de ayrıca teşekkür ederim.
Sheriff
08.Nisan.2007, 20:43
Uğur Boral'ın hız, top sürme uzun şut ve orta yapma özellikleri+olarak çalım atarken yapılan ayak hareketleriyle ilgili bir özellik vardı sanırım oda eklenmeli. Önder Turacı'nın hızı ve PA sı, Tuncay'ın da PA sı biraz yükseltilmeli kanımca..
perpetua
08.Nisan.2007, 20:57
Geçen haftaki Ankaraspor maçını izlememiş gibi konuşuyorsun. Ankaraspor maçında Alex %100'lük 2 tane frikik pozisyonu elde etti, fakat vurduğu top baraja çarptı. Alex bu sene çok müsait yerlerden frikik atma fırsatı yakaladı, fakat hiçbirini değerlendiremedi. Hatta artık frikikleri Alex değil, Kezman kullanıyor. Çünkü Alex eskisi gibi frikikleri gol yapamıyor. En son frikik golü Türkiye Kupası maçında Galatasaray'a karşıydı. Bu sezonki tüm Fenerbahçe maçlarını izleyen biri olarak, Alex'in frikik özelliğinin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Alex'in frikik özelliği 19. Bu ne demektir? 20 tane frikikten 19'unu gol yapıyor demektir. Alex bu sene en az 15 tane frikikten kaleyi yoklamıştır ama hepsi baraja çarpmıştır :) Bu sene gerçekten Alex'in frikiklerinde düşüş var. Frikik derken, doğrudan kaleye vurduğu frikikleri kastediyorum. Çaprazdan kazanılan frikiği içeriye açmasını kastedmiyorum. 20-25 metre mesafeden kaleye karşı cepheden veya hafif yandan vurduğu hiçbir top gol olmadı bu sene, üstüne üstlük tehlike de yaratmadı. Alex artık yaydan frikik kazandığından hiçbir Fenerbahçe taraftarı heyecanlanmıyordur.
Diğer tespitlerim hakkındaki yorumların ve ilgin için de ayrıca teşekkür ederim.
Ben de Fenerbahce'nin her macini izliyorum. Gecen sene ve daha onceki senelerle fark suradan doguyor. Alex gecmis senelerde 3-4 tane uygun pozisyondan frikik kazanir, ve bunlardan 1 tanesini atardi. Bu sene cok daha az sans buluyor.
Tabii bununla beraber rakip takimlarin ozellikle uzun boylu oyunculari Fenerbahce'ye karsi duran toplardaki etkisini azaltmak icin sahaya surdugunu de gozardi etmemek lazim. Bu da hem kornerlerde, hem de frikiklerde baraj daha uzun oldugu icin Alex'in isini zorlastiriyor. Ancak vurdugu toplarin kalitesinde bence bir dusus yok. Alex halen cok kaliteli frikikler vurabilen bir oyuncu.
Ayrica verilmis 19 frikik ozelligi Alex'in 20 frikikten 19'unu gol yapmasi anlamina kesinlikle gelmiyor. Oyun icinde rakibin kurdugu baraj, havanin yagisli veya kuru olmasi, zemin'in kalitesi, Alex'in moral seviyesi, karsisindaki kaleci'nin kalitesi vs. gibi bir cok durum Alex'in frikikleri gole cevirmesini etkiler.
Alex halen cok etkili vuruslar yapiyor frikiklerden ancak gol olmamasinin nedenini Alex'in Frikik kabiliyetinin dusmesinden daha ziyade, rakip takimlarin hem Fenerbahce'yi hem de Alex'in frikiklerini daha iyi analiz etmis olmasina baglamak dogru olur bence.
Edit: Ayrica Alex'e gets into opposition area PPM'si vermek gerekli.
eGowiCh
08.Nisan.2007, 21:29
Katılmıyorum. Alex oyunda birçok frikiği gol yapıyor, ama gerçekte böyle bir şey yok. Oyun ile gerçek bağdaşmıyor. Bağdaşması için de bu özellik düşmeli.
Tuncay'ın bitiriciliğini 20 yapın, sonra da neden 20 diye sorduğumuzda "Tuncay vuruyor, kaleci çıkarıyor, zemin kötü, tam gol yapacakken önüne biri atlayıp topu kesiyor" cevabını verin. Bunun gibi bir şey bu da.
Alex eskisi gibi frikik atsa, Ankaraspor maçında frikikten gol atmıştı. Frikik kabiliyeti düştü ki geçen seneden beri frikikten gol bulamıyor. Tehlike yaratmıyor ayrıca. Hani 90'a vursa, kaleci çıkarsa, veya üst direkten dönse, tamam sen haklısın, Alex yine aynı kalitede frikik atıyor ama şansı yaver gitmiyor, kaleci muhteşem çıkarıyor veya direkte patlıyor. Ama Alex'in frikikleri kaleyi bile tutmuyor.
Ben Fenerbahçeli biri olarak Alex'in bu frikik becerisinin düşmesine çok üzüldüm ve oyuna da bunun yansıtılması kanaatindeyim. Keşke Alex frikik gollerini eskisi gibi atabilse ama maalesef atamıyor, tehlike bile yaratmıyor, maç izlerken bizi yerimizden bile kıpırdatmıyor.
perpetua
08.Nisan.2007, 22:58
Katılmıyorum. Alex oyunda birçok frikiği gol yapıyor, ama gerçekte böyle bir şey yok. Oyun ile gerçek bağdaşmıyor. Bağdaşması için de bu özellik düşmeli.
Tuncay'ın bitiriciliğini 20 yapın, sonra da neden 20 diye sorduğumuzda "Tuncay vuruyor, kaleci çıkarıyor, zemin kötü, tam gol yapacakken önüne biri atlayıp topu kesiyor" cevabını verin. Bunun gibi bir şey bu da.
Alex eskisi gibi frikik atsa, Ankaraspor maçında frikikten gol atmıştı. Frikik kabiliyeti düştü ki geçen seneden beri frikikten gol bulamıyor. Tehlike yaratmıyor ayrıca. Hani 90'a vursa, kaleci çıkarsa, veya üst direkten dönse, tamam sen haklısın, Alex yine aynı kalitede frikik atıyor ama şansı yaver gitmiyor, kaleci muhteşem çıkarıyor veya direkte patlıyor. Ama Alex'in frikikleri kaleyi bile tutmuyor.
Ben Fenerbahçeli biri olarak Alex'in bu frikik becerisinin düşmesine çok üzüldüm ve oyuna da bunun yansıtılması kanaatindeyim. Keşke Alex frikik gollerini eskisi gibi atabilse ama maalesef atamıyor, tehlike bile yaratmıyor, maç izlerken bizi yerimizden bile kıpırdatmıyor.
Frikik vurma ozelligi birdenbire ortaya cikan veya birdenbire kaybolan bir ozellik degil. Alex son zamanlarda igne olmasina neden olan bir sakatlik gecirdigi de belli. Ozellikle bu sakatlik kasikta ise duzelmesi uzun surebilir ve eski forumuna ulasmasi zaman alabilir. Alex gelecek 3 macta 1'er frikik golu atarsa bu konuda fikir degisir mi peki?
Alex'in frikik'den gol atamamasinin nedeninin tamamen Alex'in frikik vurabilme becerisinin dustugunden kaynaklandigini soyleyebilmek icin Alex'i ozellikle antrenmanlarda frikik calisirken izlemek gerekli. Mac icinde frikik'den gol atamamasi sadece Alex'in meziyetlerinin azaldigini degil, bir cok farkli faktor'un bir arada olup Alex'in golu bulmasini engellemesinden kaynaklanabilir.
Simdi free kicks ozelligine bakiyorum ve free kick ozelligi 19 olan Pirlo var ki 2005-2006 sezonunda sadece 4 tane gol atmis frikiklerden.
Rafael Van der Vaart'in 1 golu var frikiklerden bu sezon ve frikik ozelligi 18.
Ancak bu oyuncular ozellikle frikiklerden yaptiklari ortalar ile bir cok gol daha kazandirmis ve zaten Alex'in frikiklerden yaptigi ortalarda atilan goller de yine duran toplarda halen ne kadar kaliteli oldugunun bir gostergesi. Bu nedenle de Alex'in gecmis sezonlarda frikik'den attigi gol sayisinin azalmasini ben Alex'in kabiliyetinin dusmesi yerine, rakiplerin tehlikeli noktalardan duran top vermemeye ozen gostermesine (ozellikle Fenerbahce'nin sag tarafindan - ki Nobre Fenerbahce'de genelde sag tarafa kayarak oynadigi icin o bolgede daha cok pozisyon kazaniliyordu.. Deivid pek frikik kazandiran stilde bir oyuncu degil ve Kezman genelde sola kayiyor), rakiplerin baraj kurmak konusunda daha dikkatli olmasina ve Alex'in igne olmasina neden olan agrilarina bagliyorum.
Oyunda Alex'in bu agrilarini, raikibin ozellikle barajin sol tarafini uzun boylu ve yuksek ziplama becerisi olan oyuncularla doldurmasini belli etmek mumkun de degil.
Ayrica su anda Italya'da bir oyun oynuyorum ve az once Pirlo'nun attigi gollere baktim. 8 tane frikik golu atmis oyunun ikinci yilinda. Yani gercekte basaridiginin iki kati. Duran top kullanmada Alex bence kesinlikle Pirlo'dan asagi degil. Ancak Pirlo'yu oyunda Turkiye liglerine getirdigimiz zaman, emin ol ki frikik golleri daha da fazlalasacaktir. Ozellikle forvet oyunculari frikik kazanabilecek tipte oyuncular ise.
eGowiCh
09.Nisan.2007, 17:39
Tamam işte, bir tutarsızlık var. Pirlo da 19, Alex de 19. İtalya'da Pirlo 4 gol atıyor frikikten, Alex ise 0 gol. Pirlo Türkiye'de oynasa herhalde o Alex'in kaçırdıklarının çoğunu gol yapardı diye düşünüyorum.
Alex'in frikik özelliğinin 1 puan da olsa düşmesi kanaatindeyim. Alex'in bu sene frikikten gol atacağını sanmıyorum, kazandıklarını değerlendiremiyor, penaltı bile atamıyor. Ama Alex'in açtığı ortalara sözüm yok, zira yine iyi kesiyor topları, Tuncay da iyi vuruyor, gol oluyor :)
Omerdinho
09.Nisan.2007, 18:38
Tamam işte, bir tutarsızlık var. Pirlo da 19, Alex de 19. İtalya'da Pirlo 4 gol atıyor frikikten, Alex ise 0 gol. Pirlo Türkiye'de oynasa herhalde o Alex'in kaçırdıklarının çoğunu gol yapardı diye düşünüyorum.
Alex'in frikik özelliğinin 1 puan da olsa düşmesi kanaatindeyim. Alex'in bu sene frikikten gol atacağını sanmıyorum, kazandıklarını değerlendiremiyor, penaltı bile atamıyor. Ama Alex'in açtığı ortalara sözüm yok, zira yine iyi kesiyor topları, Tuncay da iyi vuruyor, gol oluyor :)
Alex'in nasil frikik attigini artik kaleciler cözmüs adam topa gelir gelmez baraj öne cikiyor...
perpetua
09.Nisan.2007, 23:40
Cok duz mantik ile dusunuyorsun bu konuda. Sonucta karari verecek olan Tarik (ve Cengiz) ancak benim fikrim Alex'in frikik'den gol atamamasinin nedeni bu sezon ozellikle tehlikeli noktalardan cok daha az frikik kazanilmasi.
eGowiCh
12.Nisan.2007, 00:37
Tehlikeli noktalardan yeterince frikik kazanıldı. Fenerbahçe 35'in üstünde maç yapmıştır, bu kadar maçta en azından 1 tane bile frikik golü atamıyorsa Alex -ki müsait yerlerden pozisyonlar bulmasına rağmen- bence sorun Alex'tedir. Hep uygun yerlerden kaleye vurdu frikiklerde ama ya baraja çarptı ya da kaleciye yumuşacık gitti.
eGowiCh
12.Nisan.2007, 17:02
Ben son izlediğim maçı değil, bu sezonki tüm maçları söylüyorum. Bu sezon boyunca Alex birçok frikik kazandı. Geçen sene her maç mı kazanıyordu sanki frikik? Bu sene oynanan tüm maçları izledim, bu maçları izleyerek bir genelleme yapacak olursak; Alex'in geçen seneye nazaran frikik becerisinde düşme var. Bunu kime sorsanız öyle der, Alex yaydan frikik kazanınca bile heyecanlanmıyorum mesela. Bu sene bir tane frikik golü bile atmaması bunu gösteriyor. Neyse, bakalım, lig daha bitmedi. Lig sonuna kadar Alex bir tane frikik golü atabilecek mi, hiç sanmıyorum atacağını :)
Ilhan
12.Nisan.2007, 18:14
Ben son izlediğim maçı değil, bu sezonki tüm maçları söylüyorum. Bu sezon boyunca Alex birçok frikik kazandı. Geçen sene her maç mı kazanıyordu sanki frikik? Bu sene oynanan tüm maçları izledim, bu maçları izleyerek bir genelleme yapacak olursak; Alex'in geçen seneye nazaran frikik becerisinde düşme var. Bunu kime sorsanız öyle der, Alex yaydan frikik kazanınca bile heyecanlanmıyorum mesela. Bu sene bir tane frikik golü bile atmaması bunu gösteriyor. Neyse, bakalım, lig daha bitmedi. Lig sonuna kadar Alex bir tane frikik golü atabilecek mi, hiç sanmıyorum atacağını :)
Alex'in özelliğinin düşmesi değil, Alex ve Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu kaos..
Konsantrasyon ve composure çok önemli frikik atarken. Kafan rahat olacak.
yusufislam
19.Nisan.2007, 18:33
ronaldinho, juninho, hooijdonk, beckham da atamiyo onlarinkini de dusurelimmi ne dersiniz? hey allahim ne gune kaldik, yeni datada alex bana gol atmasin diye nasil dusunuyosunuz!!
ozaman ALEX'in BITIRICILIGI 20 uzerinden en az 17-19 olmasi lazim, cunku gol krali suan her sezon 15 uzeri atiyo,, yaaa iste boyle
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tuncay'ın kafa, pozisyon alma ve önceden sezme özelliklerinin yükseltilmesi gerek diye düşünüyorum. Özellikle Ankaraspor ve Kayserispor maçlarındaki golleri bu özelliklerinin artması gerektiğini gösteriyor.
bir de tuncayin fizigi iyi olmali, condition 20 olabilir, her yere kosan adamdan baska bisey beklenemez!!!
eGowiCh
23.Nisan.2007, 18:26
Serdar Kulbilge'nin özellikleri yükseltilmeli, bunu hakediyor. Son zamanlardaki performansıyla harikalar yaratıyor. Volkan Demirel'den daha iyi bir konuma getirilmeli. İstatistiklere göre Fenerbahçe'nin bu sezon en başarılı kalecisiymiş.
Özellikle refleksler ve birebir özellikleri yükseltilmeli, hava üstünlüğü ise düşürülebilir, zira hava toplarında pek iyi değil, zaten yan toplara da çıkmıyor pek fazla.
perpetua
26.Nisan.2007, 00:54
Alex'in agression veritabaninda 10. Bu rakam Alex gibi top kapmaya pek ugrasmayan, ikili mucadelelerden uzak duran bir oyuncu icin biraz yuksek. Bunu 4-5 seviyesine cekmek gerekli diye dusunuyorum.
Ayrica fiziksel ozelliklerinden biraz daha kirpip, off the ball'in yukselmesinin iyi olacagini dusunuyorum.
Ilhan
26.Nisan.2007, 01:14
Alex'in agression veritabaninda 10. Bu rakam Alex gibi top kapmaya pek ugrasmayan, ikili mucadelelerden uzak duran bir oyuncu icin biraz yuksek. Bunu 4-5 seviyesine cekmek gerekli diye dusunuyorum.
Ayrica fiziksel ozelliklerinden biraz daha kirpip, off the ball'in yukselmesinin iyi olacagini dusunuyorum.
Biraz da bravery'den kırpabiliriz Ömer abi...
perpetua
26.Nisan.2007, 17:20
Çok fazla kırpma olmamalı. Yani oyuncunun top kapmaya pek uğraşmaması ile agrasifi birebir karşılaştırma yapılması doğru olmaz,yanıltıcı olabilir ömer abi. Alex çabuk kart gören bir futbolcu. Sonuçta onu tutan oyncularla haşir neşir olabiliyor. Maçlarını izleme şansınız olursa bakınız. Örneğin Alex yere düşüyor, hakem serbest vuruş veriyor. Ama alex hala devam ettiriyor, sonrada sarı kart. Şuan agression 8 gibi olmalı diye düşünüyorum.
Bu sezon 17 maçta 6 sarı kart görmüş. Kırmızı kart yok.
Gecen sene 15 maçta 6 sarıkart görmüş, kırmızı kart yok.
Coskun: senin belirttiklerin daha cok temperament (sinirlere hakim olma - faul yapildiginda itirazdan cok sari gordu) ve sportsmanship (faul simule etmekten bir kac sari kart goru) ile agresiflikten daha ilgili.
Aggression'i bir oyuncunun topa ne kadar sert girdigi gibi dusun.
eGowiCh
26.Nisan.2007, 17:20
Coşkun Özdemir'e katılıyorum. Alex, hakem eğer lehine bir karar vermezse çok itiraz ediyor. Bu sene bir maçta, oyuncuyu geçip yere düşürüldü, hakem devam ettirince hakeme doğru koşup itiraz etti ve sarı kart gördü.
Hakeme çok fazla itiraz eden bir futbolcu, itirazlarında da haksız sayılmıyor genelde. Bu yüzden de kolay kart görüyor.
Alex'in topa basma, mücadele etme gibi özellikleri yok, bu yüzden bu özellikler her neyse onlar kırpılmalı. Özellikle de fizik gücü kırpılmalı, zira Alex'in hiç fiziğiyle top kaptığı veya adam eksilttiği görülmüyor.
Alex'in zıplama ve kafa özelliği de artırılabilir, zira kısa boyuna rağmen çok iyi zıplıyor, zamanlamayı iyi yapıyor ve kafa hakimiyeti var. Bunu attığı kafa gollerinden görebiliyoruz.
Omerdinho
26.Nisan.2007, 17:39
Aurelio'nun son haftalardaki performansi göz önünde bulundurularak özellikleri yükseltilmeli.. Tackling,Passing,Heading,Long Shoot gibi...
Ilhan
26.Nisan.2007, 17:42
Çok fazla kırpma olmamalı. Yani oyuncunun top kapmaya pek uğraşmaması ile agrasifi birebir karşılaştırma yapılması doğru olmaz,yanıltıcı olabilir ömer abi. Alex çabuk kart gören bir futbolcu. Sonuçta onu tutan oyncularla haşir neşir olabiliyor. Maçlarını izleme şansınız olursa bakınız. Örneğin Alex yere düşüyor, hakem serbest vuruş veriyor. Ama alex hala devam ettiriyor, sonrada sarı kart. Şuan agression 8 gibi olmalı diye düşünüyorum.
Bu sezon 17 maçta 6 sarı kart görmüş. Kırmızı kart yok.
Gecen sene 15 maçta 6 sarıkart görmüş, kırmızı kart yok.
O biraz sportsmanship ve temperament ile alakalı bir durum Coşkuncuğum. Bravery biraz daha farklı. Alex'te determination var ama bravery yok.
eGowiCh
26.Nisan.2007, 17:49
Aurelio'nun özellikleri çok düşük gerçekten, şu an belki de Türkiye'nin en iyi ön liberosu. Özellikleri arttırılmalı. Oyundaki Aurelio ile gerçekteki Aurelio'nun hiç alakası yok. Ben oyunu açtığımda Aurelio'yu satmak için yer arıyorum, oysaki bankom haline gelmeli.
Mehmet Yozgatlı'nın da özellikleri arttırılmalı. Türkiye'nin en iyi 5 sağ açığından biri kendisi. Türkiye'ye göre üstün ama Avrupa'ya göre düşük olarak ayarlanmalı özellikleri.
Cengo
27.Nisan.2007, 04:32
Cok duz mantik ile dusunuyorsun bu konuda. Sonucta karari verecek olan Tarik (ve Cengiz) ancak benim fikrim Alex'in frikik'den gol atamamasinin nedeni bu sezon ozellikle tehlikeli noktalardan cok daha az frikik kazanilmasi.
Alex'in frikiklerinde düşük yok, Alex'te fiziki olarak düşüklük var, kondüsyon SIFIR şu an.Pas atarken bile zorlanıyor, gücü bitmiş tamamen..
perpetua
27.Nisan.2007, 06:18
Aurelio'nun özellikleri çok düşük gerçekten, şu an belki de Türkiye'nin en iyi ön liberosu. Özellikleri arttırılmalı. Oyundaki Aurelio ile gerçekteki Aurelio'nun hiç alakası yok. Ben oyunu açtığımda Aurelio'yu satmak için yer arıyorum, oysaki bankom haline gelmeli.
Mehmet Yozgatlı'nın da özellikleri arttırılmalı. Türkiye'nin en iyi 5 sağ açığından biri kendisi. Türkiye'ye göre üstün ama Avrupa'ya göre düşük olarak ayarlanmalı özellikleri.
Simdi Aurelio'nun CA esasinda iyi bir seviyede. Ozellikle onsezi (anticipation) ve konsantrasyon (concentration) bir defansif oyuncu icin cok onemli ozellikler. Bunun yaninda da top kapma (tackling) yine onemli. Bunlarin degerleri yuksek zaten.
Yanina bir de caliskanlik ekledigin zaman Aurelio defansif acidan iyi bir seviyeyde. Ofansif acidan da hic siritmiyor acikcasi. Benim Aurelio'da degismesi gerektigini dusundugum stamina var sadece. Onun disinda durumu iyi bence.
Mehmet Yozgatli 'nin ozellikleri zaten onu Turkiye'de en iyi 5-6 sag kanat arasina sokuyor. Onunde veya ayni seviyede bulunan Sabri, Hasan Sas, Mehmet Topuz, Mehmet Cakir ve Yattara var sadece. Sabri ve Mehmet Topuz milli takim oyunculari. Hasan Sas herseye ragmen yine de iyi bir oyuncu, Mehmet Cakir Genclerbirligi'ni surukleyen oyuncu, Yattara ise her ne kadar cok istikrarsiz olsa da ofansif yonu cok iyi olan bir oyuncu.
perpetua
27.Nisan.2007, 06:19
Alex'in frikiklerinde düşük yok, Alex'te fiziki olarak düşüklük var, kondüsyon SIFIR şu an.Pas atarken bile zorlanıyor, gücü bitmiş tamamen..
Oyle gorunuyor. Bugun (Besiktas kupa maci) gol pozisyonlarinda som hamleyi yapamamasi fiziki olarak kesin bir dususun gostergesi. Alex degil 2 yil, 10 ay once bile boyle degildi.
eGowiCh
27.Nisan.2007, 21:58
Önder oyunda ne Türkiye Milli Takımında, ne de Belçika Milli Takımında forma giyebiliyor. Her ikisinde de oynayamıyor. FIFA zaten Türkiye Milli Takımında oynayabilmesi için yapılan başvuruyu reddetmişti. Önder'in Türkiye Milli Takımında oynama ihtimali yok, ancak halen Belçika Milli Takımında oynayabilir, tabii Belçika tarafından davet edilmesi halinde...
Önder daha önce de yaptığı bir açıklamada "Türkiye Milli Takımında oynamak istiyorum ancak AİHM'e yaptığım başvuru reddedilirse Belçika Milli Takımında da oynarım." demişti.
Bununla ilgili de şöyle bir haber var VATAN Gazetesi arşivinden :
‘A Milli Takım olmazsa Belçika’da oynarım’
2 yıldan beri milli forma giyemediğini belirten Önder “A Milli olmak istiyorum. Ama belki Belçika Milli Takımı’nda oynarım” dedi
05.11.2006
F.BAHÇE’NİN başarılı defans oyuncusu futbolcu Önder Turacı, takımı için her zaman bir ‘hazır asker’ olduğunu söyledi. Samandıra Tesisleri’ndeki antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Önder “Yedek kalınca her futbolcu üzülür. Ancak hepimiz hazır askerleriz. Kaptan Ümit Özat 3 haftadır oynamıyordu ve dün (önceki gün) aldığımız 3 puanda büyük pay sahibi oldu” dedi.
FIFA’nın Türk Milli Takımı’nda oynamasına engel olan kararından sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvurudan henüz bir karar çıkmadığını belirten Önder “2 yıldır sorunlarım dolayısıyla oynayamıyorum. Amacım A Milli formayı giymek. Çıkacak karara göre belki de yine Belçika Milli Takımı’nda oynarım” ifadesini kullandı.
Bu konuda Aurelio ile şakalaştığını ifade eden Önder “Ona ‘Ben 2 yıldır milli takımda oynamaya çalışıyorum sen 1 ayda milli takıma girdin’ diye takılıyorum” dedi.
http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=06.11.2006&Newsid=92116&Categoryid=15
errqud_gfb
03.Mayıs.2007, 17:50
Önder aslında belçika vatandaşı olumalı other nationalities e türk eklenmeli bence..
Episode 13
08.Mayıs.2007, 11:30
7,02 de öle zaten
extensor
09.Mayıs.2007, 04:27
mesajları okuyunca cok guldum dunya futbol tarihinde asla şampiyonlar liginde bir üst tura çıkamayan uefa kupasında bile 2 tur yuzu görmeyen bir takıma 1. sınıf yakıştırılması yapılmış tamamen taraftar kimliğinden kurtulamaktan doğan şeyler bakın arkadaşlar uefa her sene şampiyonlar ligine katılan takımları torbalar ve 4 gruba ayrılır galatasaray şampiyonlar liginde bir kez çeyrek final 1988 1989 sezonunda da yarı final oynamasına karşın uefa ve süper kupa sahibi olmasına karşın bu sene 4. torbaya girdi fenerbahçe eğer dinamo kiev i eleseydi fenerbahçede 4. torbadan kuraya girecekti işin ilginç yani chelsea bile 1. torba takımı olarak adlandırılmadı ve 2. torbadan girdi bir takımı klası trübününden yada futbolcu kalitesinden dolayı olmaz başarılarından dolayı olur chelsea nın bu güne kadar ne başarısı var ama futbolcu istemediğin kadar trübün öyle başkanı zengin diye 1. sınıf olamadılar çünkü ne uefa kupaları nede şampiyonlar ligi kupaları yok müzelerinde hatta bu son yıllardaki bağşarıları sayesınde 2, torbadalar klasmanı başarı belirler ve gene yarı finalde elendiler öyle tahmin ediyorum seneyede 2. torba olacaklar arzu edersiniz bir başka gece kuluplerin klasmanlarının hangi sistem ile ölçüldüğünüde yazarım ama şunu belirteyim takımın avrupadaki son 6 yılına bakıyorlar ben fenerbahceye baktığımda 0 puanlar 6-2 ler görüyorum kenidimizi kandırmayalım fanatik olmayalım
demaio
15.Mayıs.2007, 18:34
mesajları okuyunca cok guldum dunya futbol tarihinde asla şampiyonlar liginde bir üst tura çıkamayan uefa kupasında bile 2 tur yuzu görmeyen bir takıma 1. sınıf yakıştırılması yapılmış tamamen taraftar kimliğinden kurtulamaktan doğan şeyler bakın arkadaşlar uefa her sene şampiyonlar ligine katılan takımları torbalar ve 4 gruba ayrılır galatasaray şampiyonlar liginde bir kez çeyrek final 1988 1989 sezonunda da yarı final oynamasına karşın uefa ve süper kupa sahibi olmasına karşın bu sene 4. torbaya girdi fenerbahçe eğer dinamo kiev i eleseydi fenerbahçede 4. torbadan kuraya girecekti işin ilginç yani chelsea bile 1. torba takımı olarak adlandırılmadı ve 2. torbadan girdi bir takımı klası trübününden yada futbolcu kalitesinden dolayı olmaz başarılarından dolayı olur chelsea nın bu güne kadar ne başarısı var ama futbolcu istemediğin kadar trübün öyle başkanı zengin diye 1. sınıf olamadılar çünkü ne uefa kupaları nede şampiyonlar ligi kupaları yok müzelerinde hatta bu son yıllardaki bağşarıları sayesınde 2, torbadalar klasmanı başarı belirler ve gene yarı finalde elendiler öyle tahmin ediyorum seneyede 2. torba olacaklar arzu edersiniz bir başka gece kuluplerin klasmanlarının hangi sistem ile ölçüldüğünüde yazarım ama şunu belirteyim takımın avrupadaki son 6 yılına bakıyorlar ben fenerbahceye baktığımda 0 puanlar 6-2 ler görüyorum kenidimizi kandırmayalım fanatik olmayalım
Cok haklisin, inanilmaz guzel tespitler yapmissin...
extensor
18.Mayıs.2007, 00:14
tesekkurler senin gibi fenerbahceli gormemistim helal olsun maytigin kalbinden once geliyor brawo
river54
18.Mayıs.2007, 14:54
o mateus bursaya kiraya verdiğimiz edmar de souza dır arkadaşlar.
extensor
27.Mayıs.2007, 19:15
alexin bu sene bir tane frikik golu yok 4 penalti nin da ikisini kacirdi duran top yetenegine cok guvendigim bir oyuncu ancak belki orta yapma 18 uzun sut yetenegi zaten yok 13 frikik 16 ya dusmeli korner 19 penaltida 16 ya dusmeli ancak gol krali oldu bence bitiricilik ozelligi cok iyi 18 olmali pozisyon alma da 18 olmali
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrica alexin boyu kisa olmasina ragmen sicrama yetenegi iyi 16 olmali zdravkovun uzerinden kafa golu atmisti :D kafa vuruslarida kotu degil 14olmali pas zaten 19 20 bence soz gecirme ozelligi pek yok
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 19:58
Frikik özelliğinin düşmesini ben haftalar öncesinden söyledim fakat çeşitli sebepler sunularak reddedildim. Umarım düşürülür, 40'ın üzerinde maç yaptı Fenerbahçe ve Alex'in frikik golü bulunmuyor. Penaltıları da kaçırıyor, 1 tane penaltı attı bu sene sadece, 2 penaltı kaçırdı.
Alperen001
27.Mayıs.2007, 20:48
ya alex in hiç penaltı kaçırmaması lazım hep kaçırıyo...
perpetua
28.Mayıs.2007, 01:51
alexin bu sene bir tane frikik golu yok 4 penalti nin da ikisini kacirdi duran top yetenegine cok guvendigim bir oyuncu ancak belki orta yapma 18 uzun sut yetenegi zaten yok 13 frikik 16 ya dusmeli korner 19 penaltida 16 ya dusmeli ancak gol krali oldu bence bitiricilik ozelligi cok iyi 18 olmali pozisyon alma da 18 olmali
Frikik konusunda yeterince yazildigini dusunuyorum.
Alex'in ortalari gayet isabetli ve zaten kullandigi frikikler icin yaptigi ortalar da bunu gosteriyor.
Long Shots - uzaktan cekilen sutlarda bitiricilik anlamina geliyor. Alex uzaktan kavisli etkili sutlar atabiliyor ve boyle gol de atabiliyor. Bunu fazla denememesi veya denemesine firsat verilmemesi, bu tip golleri az atmasina neden olur.
Ornegin Appiah'in vurdugu sutlarin sadece 36%'si kaleyi buluyor (dikkat gol oluyor demedim) ve Appiah'in long shots yanilmiyorsam 16. Uzun sutlarda esas Appiah'in dusmesi gerekli.
Alex'in bitiriciliginin yukselmesi konusuna katiliyorum.
Birleştirilen Mesaj:
ayrica alexin boyu kisa olmasina ragmen sicrama yetenegi iyi 16 olmali zdravkovun uzerinden kafa golu atmisti :D kafa vuruslarida kotu degil 14olmali pas zaten 19 20 bence soz gecirme ozelligi pek yok
Alex'in ziplama becerisi 16 olursa, Tuncay'da herhalde 25 olur...
Jumping hem boy hem de ziplama becerisinin birlesimidir. Yani oyunda Ziplamasi 16 olan 1.50m boyundaki bir oyuncu, ziplamasi 15 olan 2.10m olan bir oyuncudan hava topu alir.
Belli ki ozellikleri tam olarak bilmyoruz. Ozelliklerin anlamlarini anlatan bir sabit baslik acacagim.
extensor
28.Mayıs.2007, 02:44
evet alexin kac kafa golu var bir arastiralim 19 golun kaci kafayla ve ben orta yapma ozelligi 19 kornerde 19 olsun dedim bitiricilik bire bir pozisyonlarda ki becerikliliktir bence genelde forvet oyuncularinda olmasi gerekir inzaghi ve klose tipi oyuncularin 20 dir mesela ve alexte bir orta saha oyuncusu olmasina ragmen gol krali olabiliyorsa ve kaleciyle karsi karsiya pozisyonlari cok etkiliyse bunun 18 olmasi gerek diyorum ayrica uzun sut ta adi uzerinde uzaktan atilan suttur alex e cok dikkat ediyorum kale bulmayacagina ihtimal verdigi sutlari atmaz o pozisyonda pas atar ve simdi dusundugumde hic 30 metreden bir golunu hatirlamiyorum ben alexin bu ozelligini 13 ten fazla yapmam ilicinde 10 dan fazla yapmam cunku on numara olmalarina ragmen bir tane 30 metreden golleri yok hatta ricardinhonunda 13 ten fazla degildir hatirlarsiniz hagi yi uzun sutlariyla attigi goller belki onlarcadir ama hagi bazen topu stad disinida atardi lampart ve gerard ta bazen oyle yapiyor ornegin uefa kupasi finalinde hagi stad disina bir vole vurmustu bunu ricardinho alexte goremezsiniz ama haginin monacoya attigi golude goremezsiniz denemiyorsa atamiyor demektir ama appiah atiyor kesinlikle appiah 17 olmali alex 13 u gecmez
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrica tuncayi kafa golleri cok iyi zipladigi icin degildir cok dikkat edin ortaligi yarar gibi iceriye girer ve civi gibi kafalar vurur bunada timing denir o hizla girdiginizde bir pozisyona zaten topa vurursaniz o top vole vurulmus gibi gider ve cok yakin mesafe oldugu icin topu kurtarmak imkansizlasir tuncay iyi sicramaz ama inanilmaz timing yetenegi vardir lugano da oyleydi ancak alex kafayi nereye vuracaginida biliyor ornek bursaspor maci ornek rize maci zdravkovdan daha yukari ziplayip vurdugu kafa topu bu sene antalyaya attigi gol 4-3 besiktas maglubiyetinde attigi kafa golu vs vs benim aklimda cok var boyu kisa futbolcular kafa vuramaz diye birsey yok jaba nin kac kafa golu var bide ona bak ben sana bisey daha soyleyeyim ribery li sezonda hakan sukur 18 gol atiyor sadece 2 si kafayla o zaman kafa topu alma ozelligi yapin buna boyuna gore bir siralama yaparsiniz iste kralin 19 olur bobonun agalininersen martinin cok olur bir kafa vurma kabiliyeti diye bir ozellik yapin bunda nobre umit karan eski hakan sukur simdi bobo da cok var bunlari yazin birde ziplama diye bir ozellik yapin bunada pratesi hatirlarsiniz jaba olur dedgim gibi alex te var o ozellik tita da var emre asikta vardi gencken vs ama oyuncularin ozelliklerini iyi irdelemek gerek bence boyu kisa diye aaa bu adamin kafa topu bu kadar olamaz demeyin bence alexin bursa ya attigi kafa golunde ki vurus teknigi bir cok 1.85 ustu santraforda yoktur turkcell super liginde
perpetua
28.Mayıs.2007, 12:24
Alex'in 19 golunden 3 tanesi kafa golu bu sezon. Bu sezondan once attigi 37 golun sadece 1 tanesi kafa golu. Yani 56 golde 4 tane kafa golu atmis. Kisa boylu futbolcular kafa vuramaz diye bir kaide yok. Ancak Alex'in kafa golleri genelde kendisini unutturabildigi zaman geliyor. Yani hava topuna cikip, topu kazanip sonra isabetli kafa vurabilme gibi bir ozelligi yok cunku fiziksel olarak zaaflari gozle gorulur bir sekilde var. Zaten itirazim da Jumping'in 16 olmasi gerekli sozune idi. Kava vurus teknigi zaten iyi.
30 metreden Turkiye'de kac tane gol atiliyor ki? Derin kurulmus defanslar, 3 on libero, adam markaji ile oynandiginda kim, nasil 30 metreden gol atacak? Tabii gorulmez bu tip goller.
Alex butun sezon Kezman'in hemen arkasinda oynadi. Fenerbahce'nin ikinci forveti gibiydi ve Kezman'in bosalttigi alanlara dalarak bire bir pozisyon yakaladi. Bire bir pozisyonlarda soguk kanliligi sayesinde goller atti. Bitiricilik yerine off the ball ve composure'in yuksek olmasi daha dogru. Yoksa Alex'in ceza sahasina girip, diregin dibine vurup attigi gok yek yok. Kezman bitirici vuruslari iyi yapan bir oyuncu ama soguk kanli degil ve bu nedenle basit pozisyonlarda kaciriyor. Alex cok harika bitirici vuruslar yapmiyor ancak soguk kanli oldugu icin heyecenlanip pozisyonlari kolaylikla harcamiyor.
eGowiCh
28.Mayıs.2007, 18:09
Alex'in 19 golunden 3 tanesi kafa golu bu sezon. Bu sezondan once attigi 37 golun sadece 1 tanesi kafa golu. Yani 56 golde 4 tane kafa golu atmis. Kisa boylu futbolcular kafa vuramaz diye bir kaide yok. Ancak Alex'in kafa golleri genelde kendisini unutturabildigi zaman geliyor. Yani hava topuna cikip, topu kazanip sonra isabetli kafa vurabilme gibi bir ozelligi yok cunku fiziksel olarak zaaflari gozle gorulur bir sekilde var. Zaten itirazim da Jumping'in 16 olmasi gerekli sozune idi. Kava vurus teknigi zaten iyi.
30 metreden Turkiye'de kac tane gol atiliyor ki? Derin kurulmus defanslar, 3 on libero, adam markaji ile oynandiginda kim, nasil 30 metreden gol atacak? Tabii gorulmez bu tip goller.
Alex butun sezon Kezman'in hemen arkasinda oynadi. Fenerbahce'nin ikinci forveti gibiydi ve Kezman'in bosalttigi alanlara dalarak bire bir pozisyon yakaladi. Bire bir pozisyonlarda soguk kanliligi sayesinde goller atti. Bitiricilik yerine off the ball ve composure'in yuksek olmasi daha dogru. Yoksa Alex'in ceza sahasina girip, diregin dibine vurup attigi gok yek yok. Kezman bitirici vuruslari iyi yapan bir oyuncu ama soguk kanli degil ve bu nedenle basit pozisyonlarda kaciriyor. Alex cok harika bitirici vuruslar yapmiyor ancak soguk kanli oldugu icin heyecenlanip pozisyonlari kolaylikla harcamiyor.
30 metreden Türkiye'de neredeyse her hafta Mehmet Topuz gol atıyor.
Alex'in kafa hakimiyeti arttırılmalı, sebebi kafa golleri değil. Bazen dikkat ederseniz Alex, rakip takım defansıyla kafaya çıkar ve topu çok iyi indirir, hatta ben çok şaşırırım, bu boyla nasıl indiriyor diye ama çok iyi zamanlama ve zıplamadan dolayı böyle bir şey yapabiliyor.
Frikik ve penaltı özellikleri kesin düşürülmeli Alex'in. Uzun şutu da düşürülebilir.
extensor
28.Mayıs.2007, 19:39
egowich beni yansitmis bende bu duruma sasiriyorum ha bu arada dedigin ozellikler dogreu sogukkanlilik ve ve of the ball yetenegi oldugundan cok gol atiyor yanliz appiahin uzun sutu dusurulmeli dedin zaten nadir oyunculardan uzaktan gol atan cok kotu bir yanlis olur simdi lampard ve gerard ta 5 suttan 1 ini kaleye bulduruyor ama bulunca acayip seyler goruyorsunuz bu hagidede boyleydi aurelio nun alexten daha iyi sutu vardir ancak dedigin gibi aurelio ve appiaha bire bir markaj yapmiyorlar alex o markajdan yiliyor ve sutta attirmiyorlar ancak ne olursa olsun uzaktan gol atamamasi onun uzun sutta atamayacagini gosterir eger markaj yuzunden atamiyorsa hagi gibi gelsin geri orta sahadan vursun gitsin tac cizgisinden vursun :D gol olmasına da gerek yok dırekten falan donsun ama yok bunları boyle hanım hanım oynayan brazılyalılardan goremeyecegız bır balkanlı on numara bunları yapabılıyor denıyor prekazı de denıyordu eskıden brazılyalılar pek sert sut atamıyor zaten ılla kale ıcıne kadar gırecekler rıcardınhoda oyle
perpetua
29.Mayıs.2007, 01:26
30 metreden Türkiye'de neredeyse her hafta Mehmet Topuz gol atıyor.
Alex'in kafa hakimiyeti arttırılmalı, sebebi kafa golleri değil. Bazen dikkat ederseniz Alex, rakip takım defansıyla kafaya çıkar ve topu çok iyi indirir, hatta ben çok şaşırırım, bu boyla nasıl indiriyor diye ama çok iyi zamanlama ve zıplamadan dolayı böyle bir şey yapabiliyor.
Frikik ve penaltı özellikleri kesin düşürülmeli Alex'in. Uzun şutu da düşürülebilir.
Kale cizgisi ile ceza sahasinin bittigi nokta 16.2 metre. Yani 30 metre yaklasik iki ceza sahasi oluyor. Mehmet Topuz'un attigi goller daha cok 18-22 metre civarindan atilan goller ve rakip takim az kisiyle yakalandigi anlarda atilan goller.
Hava topu kazanmada Alex ziplama becerisinden daha cok onsezi ve pozisyon alabilme becerilerini kullaniyor. Yoksa Alex'e 30 top sisir, bunlardan 1-2 tanesini ancak kazanir. Tekrarliyorum. Jumping ozelligi bir oyuncunun hem boyu hem de ziplama becerisini icerir, yani bir oyuncunun hangi yukseklige sicrayabildigini gosterir. Ayaginin ne kadar yerden kesildigini degil.
EL-Hadji
29.Mayıs.2007, 01:41
Omer yine klasini kaliteni gostermissin gercekten hepimize her gun birseyler oretiyorsun helal olsun sana
perpetua
29.Mayıs.2007, 02:00
Biraz yazdiklarinda paragraf kullanabilirmisin lutfen. Okuyana kadar gozlerim bozuluyor. Ayrica nokta, virgul, noktali virgul vs. gibi imla kurallarini da lutfen ihmal etmeyelim. Karsindaki insana yazis uslubun ile verdigin degeri, saygiyi gosterirsin. Konusur gibi yazarak anlatmak istedigini anlatamazsin.
egowich beni yansitmis bende bu duruma sasiriyorum ha bu arada dedigin ozellikler dogreu sogukkanlilik ve ve of the ball yetenegi oldugundan cok gol atiyor yanliz appiahin uzun sutu dusurulmeli dedin zaten nadir oyunculardan uzaktan gol atan cok kotu bir yanlis olur simdi lampard ve gerard ta 5 suttan 1 ini kaleye bulduruyor ama bulunca acayip seyler goruyorsunuz bu hagidede boyleydi
Appiah'in istatistikleri.
Mac: 25
Gol: 3
Isabetli Pas %: %78
Toplam Sut: 55
Isabetli Sut: %16
Sari Kart: 3
Kirmizi Kart: 1
Yani 55 sutta 3 gol veya %5.
Kaleyi bulan sut sayisi 55 x %16 = 9
Kaleyi bulan sutun gol olmasi 3 / 9 = %33
Alex'in Istatistikleri:
Mac: 30
Gol: 19
Isabetli Pas %: %76
Toplam Sut: 74
Isabetli Sut: %57
Sari Kart: 6
Kirmizi Kart: 0
Aurelio'nun Istatistikleri
Mac: 29
Gol: 3
Isabetli Pas %: %85
Toplam Sut: 22
Isabetli Sut: %32
Sari Kart: 3
Kirmizi Kart: 0
Alex'in Brezilya'da oynarken uzaktan vurup attigi bir kac golu gormek istersen http://www.youtube.com/watch?v=ZCszF6EqO0o
Evet tercihi her zaman icin kaleye daha yaklasmak ama bu demek degildir ki uzaktan sut attiginda etkili degil.
EL-Hadji
29.Mayıs.2007, 03:27
Bir de Galatasarayın 7500 , Bjk nın 7250 fenerbahçenin 8000 repi var bence
fb ; 7750 , Gs; 7500 , Bjk; 7500 olmalı . Mesela Ajax, Monaco gibi köklü klüplerden Rep olarak Fb daha yüksek böle olmaması gerekmiyor mu sizce.
extensor
29.Mayıs.2007, 07:35
bu konuda merakimdan soruyorum bir bilgim takimlarin son bir kac yillik performansina mi bakiliyor yoksa tum gecmisine eger tum gecmisine bakilacak olunursa galatasaray fenerbahceden cok daha buyuk bir takim 88-89 sezonu sampiyonlar ligi (kupa galıplerı kupası) yarı fınalı 2000 uefa kupası 2000 super kupa 2000-2001 sezonu sampıyonlar lıgı 2 grublar 2001-2002 sezonu sampıyonlar lıgı ceyrek fınalı var fenerbahce bu alanlarda cok gerıde galatasaraya gore ancak son 2-3 yıla bakıldıgında galatasaray fenerbahcenın gerısınde kaldı
EL-Hadji
30.Mayıs.2007, 13:22
Rep kriterlerini tam olarak ben de biliyorum bunu araştıracağım. Halil' le de bunu yüzyüze konuşmuştuk ama bildiğim kadarıyla son 5 yıl baz alınıyor.
perpetua
30.Mayıs.2007, 15:47
Rep kriterlerini tam olarak ben de biliyorum bunu araştıracağım. Halil' le de bunu yüzyüze konuşmuştuk ama bildiğim kadarıyla son 5 yıl baz alınıyor.
Son 5 yil da alinmiyor esasinda. Reputation her an degisen bir veri. Oyunda kazanmamaniz gereken bir maci kazandiginizda rep yukseliyor. Kaybetmemeniz bir maci kaybettiginizde rep dusuyor. Kupa aldiginizda yukseliyor, ligde beklenilenin altinda bitirdiginizde rep dusuyor vs. vs. vs.
Tabii belli bir seviyede olmasini tarihindeki basarilar belirliyor ama ufak oynamalar tamamen son bir kac ayda yakalanan basari ile ortaya cikiyor.
EL-Hadji
30.Mayıs.2007, 15:57
Yok oyun icinde dusup cikiyor ok da oyun oncesinde sigames neye gore yapiyor repi? Soruma cevabı da alamadım ne yazık ki. Fenerbahçenin repi ajaxtan yuksek olması abartı degıl mı
perpetua
31.Mayıs.2007, 02:42
Yok oyun icinde dusup cikiyor ok da oyun oncesinde sigames neye gore yapiyor repi? Soruma cevabı da alamadım ne yazık ki. Fenerbahçenin repi ajaxtan yuksek olması abartı degıl mı
Repleri Turker bu sekilde yapmis.
Galatasaray UEFA'yi kazandiginda rep'i 8000 idi. Yanilmiyorsam Turker 2 yil once Fenerbahce'yi 8000 yapti, Galatasaray'i 7500'e indirdi ve boyle kaldi. Kezman transferi nedeniyle Fenerbahce'nin rep'i yuksek desek, Kezman'in geldigi Atletico Madrid takiminin rep'i de 7750. Tam olarak hangi mantiga gore bu yapilmis en ufak bir fikrim de yok. Tek bildigim reputation'un Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor siralamasinda olmasi gerektigi.
Ama Fenerbahce'nin rep'i 2 sene once UEFA kupasini kaznanan CSKA'dan, Werder Bremen'den, Villareal'den, Celtic'den, Ajax'dan, PSV'den yuksek olmasi gerekir mi? Bence gerekmez.
Fenerbahce 7500, Galatasaray 7300, Besiktas 7100, Trabzonspor'da 6400 seviyesinde olursa hemen arkalarindan Kayserispor 5800 ile gelirse bence dogru olur.
EL-Hadji
31.Mayıs.2007, 12:45
Belki de ligimizin standartı dusuk repler yuksek olsun ki kezmanlar gelsin diye de yapmıs olabilir. Bence gs ile bjk aynı olmalı rep olarak. Fenerbahçe de en fazla 7500 olur. Orjinal datada nasıl Fener bu kaadar yüksek rep sahibi anlamış değilim
perpetua
31.Mayıs.2007, 14:23
Belki de ligimizin standartı dusuk repler yuksek olsun ki kezmanlar gelsin diye de yapmıs olabilir. Bence gs ile bjk aynı olmalı rep olarak. Fenerbahçe de en fazla 7500 olur. Orjinal datada nasıl Fener bu kaadar yüksek rep sahibi anlamış değilim
Ligimize Kezmanlar astronomik ücretler karşılığında geliyor. Yılda 3.5 milyon Euro (bu arada Kezman'ın aldığı maaş oyunda yanliş, 2 milyon Euro olarak girilimiş). 3.5 Miyon Euro civarında para alan diğer örneklere bakarsak, David Villa 1.8 milyon, Tomas Rosicky 1.6 milyon, Dejan Stankovic 1.5 milyon vs. vs. Sonuçta Kezman Avrupa'da başka hiç bir kulüpten alamayacağı bir para karşılığında Fenerbahçeye geldi. Ayrıca gelmeden önce Kezman'ın repi düşmüştü.
Galatasaray ve Beşiktaş'ın aynı olması gerektiği konusunda emin değilim açıkçası. Son 5 yılda iki takımın performanı hemen hemen aynı. 1 Şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülüğü var iki takımın. Beşiktaşın 2 Türkiye Kupası var, Galatasaray'ın 1 tane. Avrupa kupalarında Beşiktaş son 5 senede biraz daha başarılı Galatasaray'dan ancak çok üstün bir başarı kazandığı da pek söylenemez. Yani son 5 yıldaki Avrupa başarısı ve 1 tane daha fazla kupa alması, Galatasaray'ın tarih boyunca almış olduğu daha çok başarı ile eşdeğer mi?
Yani bir bakıma Galatasaray'ın lig başladığından beri Beşiktaş'dan daha fazla aldığı 6 Lig Şampiyonluğu, 7 Türkiye Kupası ve Uefa Kupası, son 5 yılda Beşiktaşın aldığı 1 fazla Türkiye kupası ve Avrupa'da daha ileriye gitmesi ile eşdeğer mi?
Tüm zamanların tanınırlığına baksak Galatasaray 7500-7750 arasında çıkar bence ama son zamanlarda alınan başarısız sonuçlar ve finansal durum bence bunu 7300 seviyesine indirir. Yine tüm zamanlar tanınırlığına baksak bence Beşiktaş 6750-7000 arasında olur ama özellikle finansal açıdan daha kuvvetli olması ve son 5 yılda Avrupa'da nispeten diğer Türk takımlarından daha başarılı olması Beşiktaşı 7100 seviyesine çıkartır. Fenerbahçeye gelince özellikle Avrupa başarısı olmadığı için normalde reputation 7250-7500 civarında olması gerekir bence. Zaten son şampiyonluk, Avrupa kupalarında ilk defa yılbaşından sonra oynaması ve finansal açıdan iyi halde olması sayesinde bu tavana vurmuş durumda olmasını gerektirir. Böyle düşününce hatta Fenerbahçe belki 7600 seviyesine bile çıkabilir (Monaco ve Hamburg seviyesi yani).
perpetua
31.Mayıs.2007, 16:22
Ligimize Kezmanlar astronomik ücretler karşılığında geliyor. Yılda 3.5 milyon Euro (bu arada Kezman'ın aldığı maaş oyunda yanliş, 2 milyon Euro olarak girilimiş). 3.5 Miyon Euro civarında para alan diğer örneklere bakarsak, David Villa 1.8 milyon, Tomas Rosicky 1.6 milyon, Dejan Stankovic 1.5 milyon vs. vs. Sonuçta Kezman Avrupa'da başka hiç bir kulüpten alamayacağı bir para karşılığında Fenerbahçeye geldi. Ayrıca gelmeden önce Kezman'ın repi düşmüştü.
Ayrica ek bir not olarak da ekleyeyim. Turkiye'de futbolcular vergi vermiyor. Bu vergiyi veren kulupler. Yani Ingiltere'de 3.5 milyon Euro maas alan bir Kezman bunun yaklasik (3.500.000 x 60%) 2.100.000 eurosunu alacak ancak Turkiye'de 3,5 milyon'un hepsini aliyor.
EL-Hadji
01.Haziran.2007, 02:51
O da dogru bu konuda ayni fikirdeyiz fb nin 7500 ideal
KaF KeF
03.Haziran.2007, 00:01
Şükrü Saraçoğlu Stadı oyunda 52 bin.???
Omerdinho
03.Haziran.2007, 15:41
bu konuda merakimdan soruyorum bir bilgim takimlarin son bir kac yillik performansina mi bakiliyor yoksa tum gecmisine eger tum gecmisine bakilacak olunursa galatasaray fenerbahceden cok daha buyuk bir takim 88-89 sezonu sampiyonlar ligi (kupa galıplerı kupası) yarı fınalı 2000 uefa kupası 2000 super kupa 2000-2001 sezonu sampıyonlar lıgı 2 grublar 2001-2002 sezonu sampıyonlar lıgı ceyrek fınalı var fenerbahce bu alanlarda cok gerıde galatasaraya gore ancak son 2-3 yıla bakıldıgında galatasaray fenerbahcenın gerısınde kaldı
ozaman GS Chelsea'dende büyük bir kulüp, Chelsea nin avrupa kupasi yok... :)
lütfen komiklesmeyelim...
perpetua
04.Haziran.2007, 00:02
ozaman GS Chelsea'dende büyük bir kulüp, Chelsea nin avrupa kupasi yok... :)
lütfen komiklesmeyelim...
Chelsea'nin 2 adet Kupa Galipleri Kupasi var.
EL-Hadji
04.Haziran.2007, 02:43
Fenerbahce' de Mert günok' un özelliklerinin daha iyi olması lazım şimdi den geleceğin cech' i diyorlarmış. Eski bsketbolcu acayip kuvveytli bir oyuncu
nekop
05.Haziran.2007, 18:11
Evet Mert'i bende duydum fiziksel özellikleri çok iyiymiş...
EL-Hadji
05.Haziran.2007, 21:52
Benim yiğenimin arkadaşı:)
perpetua
06.Haziran.2007, 13:14
İspanyol basını, bir yılı ''opsiyonlu'' olarak Fenerbahçe ile 3 yıllık kontrat imzalayacak olan Roberto Carlos'un sezon başına net 4,2 milyon avro alacağını yazdı.
eGowiCh
06.Haziran.2007, 17:35
Roberto Carlos 3 numarayı giyecek. Haziran 2009'da sözleşmesi bitecek.
eGowiCh
11.Haziran.2007, 20:27
Fenerbahçe, bir yılı "opsiyonlu" olmak üzere Gökçek Vederson ile 3 yıllık kontrat imzalamıştır.
Vederson Fenerbahçe'de 6 numaralı formayı giyecek.
perpetua
15.Haziran.2007, 04:37
Rustu ile kontrat yenilendi. 2 yillik kontrat. Rustu yilda 1 milyon Euro'nun %75'ini garanti, geri kalanini mac basina alacakmis.
Yani 750 bin euro maas + mac basina yaklasik 7.400 euro (250,000 / 34)
KaF KeF
15.Haziran.2007, 13:14
alex'le 2 yıl anlaşıldı..........
extensor
15.Haziran.2007, 14:33
colın kazım richards ta fenerbahceyle anlastı yılda 1 milyon dolar a
eGowiCh
15.Haziran.2007, 16:52
Colin Kazım Richards, Sheff Utd takımından Fenerbahçe'ye 1.25 milyon Pound karşılığında transfer oldu.
Fenerbahçe ile 1 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzayan Colin Kazım Richards, 8 numaralı formayı giyecek.
Ilhan
16.Haziran.2007, 14:28
Fenerbahçe yaptığı son transferle bize açıkça şunu gösterdi:
Finansal zenginliklerinin artması lazım.
Kulüp reputation'ın artması lazım.
eGowiCh
16.Haziran.2007, 16:34
Mesela ben Fenerbahçe'nin başındayım FM2007'de, çoğu oyuncu gelmek istemiyor Fenerbahçe'ye, küçümsüyor. Bunun önüne geçmek lazım artık. Mesela Lyon'dan Ben Arfa, Marseille'den Samir Nasri gibi genç oyuncuların yanı sıra München'den Hamit Altıntop da gelmek istemiyor.
Oysaki bu transferler gösteriyor ki çok büyük dünya yıldızları (Kaka, Messi, Ronaldinho) dışında Fenerbahçe'nin alamayacağı oyuncu yok.
perpetua
16.Haziran.2007, 20:56
Bence yaniliyorsunuz. Roberto Carlos neden Fenerbahce'ye geldigini acikladi. 34 yasinda bir oyuncuya hic bir buyuk avrupa kulubu 3 yillik sozlesme vermez. Bu yastan sonra kim olursa olsun hep 1 yillik sozlesme yapilir ve oyuncu gittigi kadar gider. Aksi takdirde bir oyuncu sakatlik yasadigi halde (ki yaslandikca sakatlik ihtimali artar), kulup oyuncunun maasini 3 yil boyunca odemekle yukumludur. Roberto Carlos'un "Fenerbahce bana degerli oldugumu hissettirdi" sozlerinin arkasinda bu yatar.
Ayrica Real'de kalmak isterdim sozleri de, eger Real Madrid 3 yillik bir kontrat vermeye niyetli olsa Roberto Carlos'un ayrilmayacagi gercegini ortaya koyar.
Ayrica tekrar eklemek gerekir ki FM 2007'yi siz oynarken bir oyuncunun gelmek istemesi sadece Fenerbahce Kulubune bagli degil. Zico Fenerbahce'nin basinda olmasa Roberto Carlos gelmeye sicak bakar mi? Peki Fenerbahce'nin basina Dunya'da pek taninmayan eski milli futbolcu Senol Corlu'yu getirelim. Adi gecen oyunculardan hangisi Fenerbahce'ye gelmeye ilgi gosterir? Bir de herhangi bir futbol kariyeri olmayan alelade birisini getirelim. Bu kisi kendisini kanitlamadan hangi meshur oyuncu takima gelir? Gelirse de ne gibi bir para talep eder? Ben oyunda Zico'nun teknik direktorlugundeki Fenerbahce'nin hem Hamit Altintop hem de Nuri Sahin'i satin aldigini gozlemledim. Bu oyuncularla beraber bir cok Brezilya'dan kaliteli oyuncu geldi.
Takimlarin finansal durumlarina gelince. Bu konuda bir suredir kafa patlatiyorum ve FM'deki toplam gelirler esasinda cok da yanlis degil. Ancak stadyum gelirleri abartili fakat sponsorluk gelirler yeterince yuksek degil. Bu sorun Turkiye arastirmasinin genelinde olan bir sorun zaten.
KaF KeF
17.Haziran.2007, 16:09
Rustu ile kontrat yenilendi. 2 yillik kontrat. Rustu yilda 1 milyon Euro'nun %75'ini garanti, geri kalanini mac basina alacakmis.
rüştü bjk'ye gitti..
eGowiCh
17.Haziran.2007, 16:48
Rüştü ani ve şok bir kararla Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.
İspanyol basını, bir yılı ''opsiyonlu'' olarak Fenerbahçe ile 3 yıllık kontrat imzalayacak olan Roberto Carlos'un sezon başına net 4,2 milyon avro alacağını yazdı.
3 yıllık kontrat teklif ettiği için Fenerbahçe'yi R.Carlos'un kabul ettiğini söylemişsin, ama bildiğim kadarıyla 2 + 1 yıllık kontrat önerildi. 2 yıl garanti, 1 yılı da opsiyonlu diye biliyorum.
Real Madrid'in de 2 yıllık kontrat önerdiğini fakat R.Carlos'un bunu geri çevirdiğini yazmıştı İspanyol basını. Son dakika R.Carlos'un attığı golden sonra taraftarlar onun kalmasını istemiş, Mijatovic de 2 yıllık kontrat önermişti yanılmıyorsam ve R.Carlos ayrılmakta kararlı olduğunu söylemişti.
Omerdinho
17.Haziran.2007, 17:28
fenerbahcenin repi yükseltilmeli.... kaka ronaldinho vs gibi dünya klasi oyuncular haricinde alamayacagimiz oyuncu yok egemen e katiliyorum..
perpetua
18.Haziran.2007, 04:43
3 yıllık kontrat teklif ettiği için Fenerbahçe'yi R.Carlos'un kabul ettiğini söylemişsin, ama bildiğim kadarıyla 2 + 1 yıllık kontrat önerildi. 2 yıl garanti, 1 yılı da opsiyonlu diye biliyorum.
Real Madrid'in de 2 yıllık kontrat önerdiğini fakat R.Carlos'un bunu geri çevirdiğini yazmıştı İspanyol basını. Son dakika R.Carlos'un attığı golden sonra taraftarlar onun kalmasını istemiş, Mijatovic de 2 yıllık kontrat önermişti yanılmıyorsam ve R.Carlos ayrılmakta kararlı olduğunu söylemişti.
Roberto Carlos gecen yaz Fenerbahce veya Chelsea'ye transfer olmak uzere idi. Ozellikle Capello'nun gelmesi ise beraber olusan belirsizlik ile beraber takimda kalmak icin gelecegini garantiye almak istedi ve Real Madrid'den Fenerbahce ve Chelsea'nin onerisine yakin 2 yillik kontrat istedi. Yani 2008 yilinin Temmuz ayina kadar.
Real Madrid bu kontrati vermeyi ilk once kabul etti ve Roberto Carlos, Capello'nun istemesi ile de takimda kaldi. Ancak Real Madrid veririm dedigi sozlesmeyi hic bir zaman Roberto Carlos'un onune koymadi (kontrat teklifi yapildi ama teklif edilen degerler Fenerbahce ve Chelsea'nin tekliflerinin altinda idi). Nisan ayinda Roberto Carlos bir aciklama yapti ve "Artik kesin ayriliyorum. Daha onceki yillarda ayrilacaktim ancak kulup benim kalmami istedigi icin ayrilmadim." dedi ve "Brezilya'ya donmek istemiyorum cunku orada ustume kazanmak icin cok baski koyacaklar. Artik genc degilim ve bu baski ve polemiklerle ugrasmak istemiyorum." ekledi. Haberin Ingilizcesi (http://real-madrid-news.newslib.com/story/332-3240545/)
Fenerbahce ile anlastiktan sonra cikti ve "Benimle en cok ilgilenen kulup Fenerbahce idi. Ayrica bu karara varmamda en buyuk etkenlerden birisi Zico'nun takimin basinda olmasi. Italya, Ingiltere ve diger ulkelerden de teklifler vardi ancak Fenerbahce buyumek isteyen bir kulup ve ben de onlara yardimci olmak istiyorum. " dedi. Haberin Ingilizcesi (http://real-madrid-news.newslib.com/story/332-3241150/)
Yani kisaca Fenerbahce'nin Roberto Carlos'u transferinin nedenlerini siralamak gerekirse:
1. Fenerbahce kendisine baska hic bir takimin yapmadigi buyuklukte bir teklif yapti ve bu Roberto Carlos'un kendisine deger verildigini hissettirdi.
2. Zico ile calismak isteyen Roberto Carlos Fenerbahce'ye gitmeyi istedi.
3. Fenerbahce'yi Brezilya'da oynamaktan daha az baskili bir yer olarak gordu.
4. Kariyerinde bir cok zirveye ulasmis bir oyuncu, alttan bir takimi alip yukseltmek icin kendisine proje edindi.
Ozellikle Brezilyali bir oyuncu icin cok buyuk bir Zico efsanedir. Yani Roberto Carlos'un gelmesinde Fenerbahce'nin rep'indan daha cok Zico'nun Brezilya'da rep'inin yuksek olmasindan kaynaklanmaktadir.
Oyunda Zico'yu yollar ve yerine siz gecerseniz, Zico'nun Fenerbahce'ye ekledigi rep katkisini da kesmis olursunuz. Bu da nispeten daha kaliteli oyunculari transfer etmenize bir engel tesgil eder. Oyunda 3-4 yil oynayip kupalar kazandiginiz ve kendi taninirliginizi arttirdiginizda, daha kaliteli oyuncular sizin pesinizden kulube gelmeye baslar. Bugun Besiktas'in basinda hala Tigana olsa bir Makalele, Del Bosque olsa Helguera transferlerini yapmak cok daha kolay olacakti. Ancak bir Ertugrul Saglam ile beraber calismak bu oyuncular icin ayni cazibeyi tasimayacaktir.
eGowiCh
18.Haziran.2007, 16:31
Söylediklerin çok mantıklı, şimdi daha iyi anladım, teşekkürler bilgilendirdiğin için Ömer abi.
perpetua
26.Haziran.2007, 01:55
Colin Kazim-Richards'in cat-pat Turkce konustugu eklenmeli. (20 uzerinden 10 herhalde dogru olur)
Ayni sekilde Aurelio ve Wederson icin de ayni durum gecerli.
eGowiCh
26.Haziran.2007, 04:04
Colin Kazim-Richards'in cat-pat Turkce konustugu eklenmeli. (20 uzerinden 10 herhalde dogru olur)
Ayni sekilde Aurelio ve Wederson icin de ayni durum gecerli.
Colin Kazım 5
Aurelio 10
Vederon ise 15
olmalı diye düşünüyorum. Kazım imza attı fakat hiç Türkçe konuşamadı, söylenenleri de anlamıyor. Aurelio da o kadar iyi bilmiyor. En iyi aralarında Vederson, imza töreninde çatır çatır Türkçe konuştu, söyleneleri anlıyor, iyi konuşuyor, aralarında en iyi konuşan Vederson.
KaF KeF
26.Haziran.2007, 11:26
Mehmet Aurelio Vedersondan Daha iyi konuşuyor.......
eGowiCh
26.Haziran.2007, 16:27
Mehmet Aurelio Vedersondan Daha iyi konuşuyor.......
Kesinlikle hayır! Aurelio 5 yıldır Türkiye'de bulunmasına rağmen tatmin edici kadar Türkçe konuşamıyor. Vederson ise 3 yıldır burada olmasına rağmen harika Türkçe konuşup anlayabiliyor.
Aurelio milli takım kampında bile tercüman kullanıyor, söylenenleri anlayamıyor ama Vederson her söyleneni anlıyor, kesinlikle tercüman kullanmıyor ve çok iyi konuşuyor.
Vederson > Aurelio > Colin Kazım
Omerdinho
26.Haziran.2007, 21:58
serdar cok kötü, birak 3. kaleci olmayi paf takimda bile oyanayamaz o derece.
LaigLeNoiR
27.Haziran.2007, 04:08
Gerçekten 07'de Serdar çok etkisizdi aslında bunda kimsenin suçu da yok bu kadar iyi ve yüksek bir performans sergileyeceğini kimse beklemiyordu.
bahtizm
27.Haziran.2007, 12:06
serdar ı abartıyorsunuz bence özellikleri arttırmak konusunda bu kadar hevesli olmayın biraz sabredin orkundan, ömerden, yavuzdan, aykutdan iyi kaleci değil eğer bi kalecide hata yapılmışsa serkan kırıntılıda yapılmıştır mükemmel bi geleceğe sahip eğer doğru transfer yapılırsa...
eGowiCh
27.Haziran.2007, 12:19
serdar ı abartıyorsunuz bence özellikleri arttırmak konusunda bu kadar hevesli olmayın biraz sabredin orkundan, ömerden, yavuzdan, aykutdan iyi kaleci değil eğer bi kalecide hata yapılmışsa serkan kırıntılıda yapılmıştır mükemmel bi geleceğe sahip eğer doğru transfer yapılırsa...
Serdar saydığın isimlerden iyi bir kaleci kesinlikle. Ömer Çatkıç eskisi gibi oynamıyor artık, yediği goller ortada, Bursaspor'dan da kovuldu zaten. Aykut desen aynı şekilde, yediği hatalı goller yüzünden Galatasaray ona güvenmedi ve Orkun'u aldı.
Serdar'ın özellikleri yükseltilmeli, şu an için onun tecrübesi az, maç eksiği var, ama yetenekli bir kaleci. Yan toplarda çok etkisiz, birebirde çok etkili, iyi kurtarışlar yapıyor, uzaktan şutlarda da gayet başarılı. En etkisiz olduğu dediğim gibi hava topları, Volkan kadar iyi değil hava hakimiyeti.
KaF KeF
27.Haziran.2007, 12:41
sen galatasaray'lı olduğun için böyle diyorsun heralde???
LaigLeNoiR
27.Haziran.2007, 12:50
Coşkun elhadji maxi update bende mevcut orada düzeltildiğini gördüm zaten .
Orjinal'den bahsediyordum.
Bu arada BJK'li olsamda SERDAR'ı bende çok beğeniyorum bu sene yıldızı da oldukça parlyacak.
bahtizm
27.Haziran.2007, 17:00
umarım avrupa da oynadığı ilk maç sonrasında da aynı görüşlere sahip olursunuz ben çok koyu bi bursaspor taraftarıyım yani coskun senin izlediğin kadar veya daha fazla izliyorum bi arkadar bire birde iyi demiş ona katılıyorum uzaktan şutları iyi denmiş kesinlikle çok kötü sebest vuruşlarda duracağı yeri bilmiyor çıkışları çok kötü topu oyuna sokması çok kötü refleksleri kötü arka arkaya pozisyonlarda tepki veremiyor türkiye liglerinde serdarın oynadığı takımlara karşı olan maçlarında çok kritik kurtarışları var ama bunlar dakika ve skor olarak kritik yani yapılan hamleler ve oyuna katkı açısından değil... zaman kimin haklı olduğunu gösterecek...
aynı zamanda milli takıma çağırılması kıstas değil kim ne derse desin bu ülkede hala istanbul kluplerinin milli takım üzerinde ki hegamonyası devam ediyor adalet yok... çağırılanlar gerçekten kaliteli ama formsuz topçunun çağrılmasının mantığı yok...
EL-Hadji
27.Haziran.2007, 18:47
Arkadaşım senin Bursa' lı olduğun ve futboldan anladığın çok belli. Serdar tespitinden sonra tabrik ediyorm seni bu adam 04-05 sezonunda bursanın 1. lige çıkmasını baltalayan kaleci ddeğilmiydi Allahını seversen söylermisin
bahtizm
27.Haziran.2007, 22:21
04-05 sezonunda çıkamayışımızın iki sebebi var iki sebepten biri okan yılmaz -ki gol kralı olmasına rağmen- diğeri serdar o zmndan bu zmna değişen bi kaç şey var ama serdarda olağan üstü bi değişme yok o gün kü oyunda neyse üstüne bişeyşer konabilir ama kalite adına varlığından bahsedilmemeli...
yavuz eraydın hem sivası hem bursayı süper lige çıkarttı eğer sezon başında erciyes maçında sakatlanmasaydı bursa şu an 4. olabilirdi... önemli olan bursanın kaçıncı olduğu değil ama yavuza haksızlık yapılıo orta ve kısa mesafe şutlarda refleksi çok iyi umarım gözden geçirilir...
EL-Hadji
27.Haziran.2007, 22:32
Coşkun ile birlikte Yavuz' u yükselttik. Yavuz' un klası tartışılmaz piyasanın en çok aranılan kalecilerinden. Geçen sene lig a' da yılın kalecisi ödülünü almıştı.
eGowiCh
02.Temmuz.2007, 16:26
Ali Bilgin, Antalyaspor takımından Fenerbahçe'ye 500 bin Dolar karşılığında transfer oldu.
Fenerbahçe ile 700 bin Euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalayan Ali Bilgin, 18 numaralı formayı giyecek.
Varonil
04.Temmuz.2007, 00:04
-YENİ DOKTOR PIERRE ARZUMAN-
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni doktoru Pierre Arzuman oldu. Uzman spor hekimi Arzuman, görevinden ayrılan Ethem Kavukçu'nun yerine sarı-lacivertli ekibin doktorluğunu yapacak.
Kaynak: AA
02.07.2007
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İlhan Parlak ile 5 senelik sözlemşme imzalanacak.
eGowiCh
06.Temmuz.2007, 03:09
İlhan Parlak, Kayserispor takımından Fenerbahçe'ye 1 milyon Euro karşılığında transfer olmuştur.
Fenerbahçe ile 600 bin YTL'den 5 yıllık sözleşme imzalayan İlhan Parlak, 38 numaralı formayı giyecek.
EL-Hadji
06.Temmuz.2007, 03:47
Bakalım İlhan neler yapacak. Ama FB hala doru düzgün bir forvet almadı. Colin Kazımi İlhan devidle devam nereye kadar bakalım
eGowiCh
06.Temmuz.2007, 16:10
Alex de Souza ile 2, Deniz Barış ve Gürhan Gürsoy ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Yeni transferlerin önümüzdeki sezon giyeceği forma numaraları ve değişiklikler
Roberto Carlos: #3
Gökçek Vederson: #6
Colin Kazım Richards: #8
Ali Bilgin: #18
İlhan Parlak: #38
Gürhan Gürsoy: #32
Alex de Souza: #20
Gökhan Gönül: #77
Yasin Çakmak: #5
perpetua
10.Temmuz.2007, 05:35
Alex ve Appiah'in sakatliklari eklenmeli.
Appiah icin "Damaged Knee Cap" - Diz kapagi zedelenmesi. Baslangic tarihi 15 Mayis 2007, bitis tarihi 1 Eylul 2007
Alex icin "Torn Groin Muscle" - Kasik Yirtilmasi. Baslangic tarihi mechul, bitis tarihi 1 Eylul 2007
Bitis tarihleri ilerleyen gunlerde daha belirgin olabilir. O zaman duzeltiriz.
Varonil
10.Temmuz.2007, 09:43
Evet Alexle Appinin sakatlıklarının eklenmesi lazım Ömer Abinin dediği gibi.
Adnan Kılıç
11.Temmuz.2007, 16:57
Alex de Souza ile 2, Deniz Barış ve Gürhan Gürsoy ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Ali Bilgin: #7
Alex de Souza: #10
alex 20 olması lazım basın açıklamasında sanki 20 numarayı giydi diye biliyorum ama
eGowiCh
11.Temmuz.2007, 17:24
Zico Alex'in yeni sezonda 10 numarayı giyeceğini söyledi, imza töreninde numarasız forma giydi.
MeMo
11.Temmuz.2007, 19:04
Alexin saktalığının lig başında bitmiş olması gerek Appiah'da kampa katıldı son durum ne bilmiyorum
Wesley Sneijder
12.Temmuz.2007, 08:19
Alex 10 numarayı giyecek. Giymezse sonra düzeltilir.
Varonil
12.Temmuz.2007, 08:51
Gökhan Gönül Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzlayacak.
PCLioN
12.Temmuz.2007, 12:01
Bonservisi 1.4 Milyon Euro, Oyuncunun yıllık ücreti 600 bin Euro
Varonil
12.Temmuz.2007, 19:42
Gökhan Gönül Fenerbahçe'de yeni sezonda 77 numaralı formayı giyecek
Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 21:53
Arkadaşlar bonservis ücretlerinide yazmış ... ben uptade yaptığımda bonservis ücretlerini belirleyemiyorum bunu nasıl yapıcaz bilen var mı ?
AneLKa_90
12.Temmuz.2007, 22:25
daha detaylı anlatsan...
perpetua
12.Temmuz.2007, 23:00
Arkadaşlar bonservis ücretlerinide yazmış ... ben uptade yaptığımda bonservis ücretlerini belirleyemiyorum bunu nasıl yapıcaz bilen var mı ?
Soru konu disi ama cevapliyorum. Lutfen bu sorunun devami bu konu altinda cevaplanmasin.
Bonservis ucretleri, oyuncularin gecmisine girmek icin gerekli. Oyuncunun gecmisinde yazan degerlere yakin degerlerle oyuncular oyuna baslarlar.
eGowiCh
13.Temmuz.2007, 03:50
Alper Balaban'ın PA'sı yükseltilmeli, oyunda 20A liginin yıldızı fakat ne Lig A'da ne SüperLig'de dikiş tutturamıyor. Geleceğin yıldızı bence Alper, PAF liginde epeyce başarılı, A takıma da yükseldi, izledim baya beğendim. CA ve PA'sında özellikle PA'sında yükselme olmalı, -5 veya -6 olabilir. -7 fazla abartı olur sanırım.
EL-Hadji
14.Temmuz.2007, 17:48
Alper Balaban'ın PA'sı yükseltilmeli, oyunda 20A liginin yıldızı fakat ne Lig A'da ne SüperLig'de dikiş tutturamıyor. Geleceğin yıldızı bence Alper, PAF liginde epeyce başarılı, A takıma da yükseldi, izledim baya beğendim. CA ve PA'sında özellikle PA'sında yükselme olmalı, -5 veya -6 olabilir. -7 fazla abartı olur sanırım.
Vauvv Egemen yeni kriterleri konuşturmuşsun hemen. Tebrikk :)
perpetua
15.Temmuz.2007, 17:50
Umit Ozat Koln'e yollanmadan once, futbol sonrasi teknik direktorluk kariyeri yapma isteginin oldugu girilmeli.
Fernando Gago
15.Temmuz.2007, 23:18
Ben kendi dbde yapmıştım bilmem nasıl karşılarsınız.. fenerbahçeye ezeli klüpler rakip klüpler tarzı bir yer varya bjk 100 gs 100 filan orada denizlispora 20 verdim son 2 3 seneki olaylara bakarsanız durum bunu gösteriyor :)
FM_MAKANASI
17.Temmuz.2007, 00:31
Valla Mateus Benimde Basima Bela Olmustu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bence Kerim Ve Can Daha Ii Olabilirdi
Ilhan
20.Temmuz.2007, 11:20
Kerim ve Can daha iyi olamaz. Daha kötü bile olabilir.
yusufislam
20.Temmuz.2007, 15:12
ahana Peluk kardes, bu sozunu unutmayacagim,
daha da kotu olabilir ha, tmm guzel hele bi sezon baslasin ve bitsin
(eger kalirsa) ozaman goruruz mateus iyi mi kotu mu, yoksa daha mi kotuymus....
sasirmaya adaysin kardesim benim ;)
gercekten yanilacaksin gibime geliyor hemde cook :) ;)
Ilhan
20.Temmuz.2007, 17:04
Keşke yanılsam, inanın sizden daha çok isterdim. Ama bu saydığınız iki isim bu yıl maksimum 5 maç oynarlar bu görüntüde. Bu da Fenerbahçe yönetiminin bu oyuncuların CA'sına güvenmediğini gösterir. Aynı zamanda Zico da güvenmiyor. Madem Zico güvenmiyor, ben neden güveneyim?
eGowiCh
20.Temmuz.2007, 17:14
Can'ı hiç beğenmiyorum. Yükseleceğini de hiç sanmıyorum. Kerim gerçek mevkiisinde (hücuma dönük) oynarsa daha başarılı olacaktır.
extensor
20.Temmuz.2007, 17:26
Can'ı hiç beğenmiyorum. Yükseleceğini de hiç sanmıyorum. Kerim gerçek mevkiisinde (hücuma dönük) oynarsa daha başarılı olacaktır.
yüz de yüz katılıyorum edu yada lugano sakatlansa yerini dolduramaj avrupada can daha hiç bir şey bilmiyor ne markaj ne kademe önder çok iyi bir sağ bek ancak oda stoper oynayamıyor geçen yılki dinamo kiew maçında kaçırdığı adamlarla bunu kanıtladı onun için fenerbahçenin tecrübeli bir yedek stopere ihtiyacı var örneğin emre aşık
eGowiCh
20.Temmuz.2007, 17:34
Bence yeni sezonda Fenerbahçe Önder'i sağ bekte oynatmalı, olası bir Lugano-Edu sakatlığında ise Önder stopere çekilip sağ beke Gökhan Gönül monte edilmeli. Can'ın da derhal takımdan gönderilmesi gerekir.
extensor
20.Temmuz.2007, 17:53
sağbekte önder ve gökhan gönül var sol bekte carlos ve wederson var sağ stoperde lugano ve can var ancak sol stoperde edunun yedeği eksik buraya bir takviye alınmalı ve lugano veya edu sakatlanırsa cana bırakmadan ilk onbiri götürebilmeli
Fernando Gago
10.Ağustos.2007, 19:44
Yeni Numaralar :
Lugano 2 Numara
Volkan Babacan 88 Numara
eGowiCh
10.Ağustos.2007, 20:20
Ali Bilgin: #18
Alex de Souza: #20 ("Önümüzdeki sezon da 20 numarayla devam edeceğim‚ taraftar beni böyle görmeye alıştı.")
Gökhan Gönül: #77
Yasin Çakmak: #5
Kemal Aslan: #7
Diego Lugano: #2
Volkan Babacan: #88
Mert Günok: #89
Fernando Gago
10.Ağustos.2007, 20:54
Fenerbahçenin resmi internet sitesinden bakabilirsin futbol bölümünde çıkıyor zaten :)