PDA

View Full Version : Türkiyedeki dandik gözlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz???

gezenti
04.Temmuz.2005, 18:07
ya arkadaşlar bu türkiyedeki kulüplerde hiçmi gözlemci yok.işleri güçleri yok bir yıldıza yılda yedi sekiz milyon dolar para veriyorlar.biraz araştırsalar bir sürü genç yetenek var bu piyasada.ulan biraz cm yada fm oynasalar bile en azından 50 tane star çıkar.bak şimdi beşiktaşta galatasarayda bir süper star arıyor.bir süper strın bonservisi en az 10 milyon euro o adamın senede alıcağı para en az 5-6 milyon euro bir adama o kadar para vericeğine vieri gibi bir adam boşta ona ver parayı kesin gelir.zaten kendi yaptığı açıklamada türkiyeye gelin diyordu.yani ille bir dünya starı olmasına gerek yok mesela nijeryada gençler şampiyonasındaki bir forvetleri vardı.okoronkwoydu galiba ismi süper bir adam al onu kendin geliştir.gözlemci olayı ingilterede çok iyi.mesela manchester takımı cristiano ronaldoyu nasıl buldu.adam şimdi 35-40 milyon euro.
biraz daha genç yetenekleri görüp keşfetmeleri lazım.

Genghis_Khan
04.Temmuz.2005, 18:32
Öncelikle konu başlığını daha düzgün bir üslupla yazman gerek.
Evet Türkiyedeki gözlemcilik mesleğinin pek gelişmemiş olduğu doğrudur. Bunun böyle olmasındaki sorumluluk; yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan insanların bu işi yapması ve kulüplerin bu insanlara çoğu zaman itibar etmemesi yüzünden her iki taraftada eşit olarak paylaşılmalıdır.
son olarak C. Ronaldo'yu gözlemcileriyle keşfetmedi M.UTD. Yanlış hatırlamıyorsam bir CL maçında Sporting ile M. UTD oynarken bu maçta C. Ronaldo döktürmüş, Manchesterin dünya starlarını ipe dizmiş ve Ferguson'u kendine hayran bırakmıştır.saygılar... (d)

capriceman
04.Temmuz.2005, 18:54
Birincisi; böyle konu başlığı olmaz.

İkincisi; Türkiye'de şuan bir futbolcuya 8-10 milyon dolar veren kulüp yok. Türkiye'de kişisel gözlemcilik denen olay da yok. Sadece FIFA menajer lisansı olanlar piyasayı satın almış gidiyor, çok güçlüler teknik direktörlerde bu işten ya kazanıyor yada koltuklarından olmamak için ses çıkaramıyorlar.

Örnek; Diyarbakırspor. 3 yıldır 3 menajer ile çalışıyorlar ve adamlar Makedondan, Arnavuttan başka bir futbolcu getirmiyolar. Adamların büyük paraları böyle gitti. Ümit Kayıhan dediğinde de az daha kulüpten kovuluyordu.

Önce yönetim bilinçli olacak, futbolcuyu sen seçecen, Menajerler sana sunmayacak. Dünyada böyle işler bu, Sportif Direktör ve TD'ye bağlı gözlemciler izler önerir, Hoca izler okey verirse, kulüpüyle yönetim sadece futbolcuya verilcek ücret için menajer ile görüşülür.

Bunu şuan Türkiye'de Gençlerbirliği bir nebzede olsa Fenerbahçe yapıyor. Malatyaspor olarak bizlerde çok kandırıldık ama bu sene bizde bu uslup ile çalışıyoruz. Ayrıca FM'yi oynayıp futbolcu alan başkanlar tanıyorum.

gezenti
04.Temmuz.2005, 19:15
ya beyler yapmayın sanki küfür etmişim gibi konuşuyorsunuz.ayrıca tabiyki futbolcuyu teknik direktör seçer ama bazı genç yetenekleri gözlemciler bulup onun kasetlerini teknik direktöre izletip önüne sunmaları lazım.eğer teknik direktör beyenirse kulup alır.konuyu işinize göre çekmeyelim.sanki geremiyi gençlerbirliğinin teknik direktörü buldu.
ben sanada pek inanmadım hangi başkan fmden esinlenip futbolcu alıyordur.
şimdi türkiyede 5-6 milyon dolar alan adam yok ama bu sene kulüplerin transfer listelerindeki adamların hepsi en azından 5-6 milyon istiyor.kily gonzalez,figo,rui costa,kovaceviç,nihat,emre bu adamların endüşük sene başına aldıkları para 5.250 milyon dolar para alıyor.
malatyasporun yaptığı transferlere gelince türkiyenin hakan şükürden sonra en büyük forveti okan yılmazdır.bu sene en az 25 gol atması kesindir.bu transferi yaptığınız için hepinize kutluyorum.(laf aramızda birazda kızıyorum) (e) (e) (e) (e) (e)

capriceman
04.Temmuz.2005, 19:46
ya beyler yapmayın sanki küfür etmişim gibi konuşuyorsunuz.ayrıca tabiyki futbolcuyu teknik direktör seçer ama bazı genç yetenekleri gözlemciler bulup onun kasetlerini teknik direktöre izletip önüne sunmaları lazım.eğer teknik direktör beyenirse kulup alır.konuyu işinize göre çekmeyelim.sanki geremiyi gençlerbirliğinin teknik direktörü buldu.
ben sanada pek inanmadım hangi başkan fmden esinlenip futbolcu alıyordur.
şimdi türkiyede 5-6 milyon dolar alan adam yok ama bu sene kulüplerin transfer listelerindeki adamların hepsi en azından 5-6 milyon istiyor.kily gonzalez,figo,rui costa,kovaceviç,nihat,emre bu adamların endüşük sene başına aldıkları para 5.250 milyon dolar para alıyor.
malatyasporun yaptığı transferlere gelince türkiyenin hakan şükürden sonra en büyük forveti okan yılmazdır.bu sene en az 25 gol atması kesindir.bu transferi yaptığınız için hepinize kutluyorum.(laf aramızda birazda kızıyorum) (e) (e) (e) (e) (e)

O listede ki futbolcuların hiçbiri gelmeyecek ki Türkiye'ye.

Başkan'da Adıyamanspor'un başkanı.

Okan Yılmaz'da da haklısın.

gezenti
04.Temmuz.2005, 20:26
adıyamanspor başkanı kimi aldıki??

capriceman
04.Temmuz.2005, 20:57
adıyamanspor başkanı kimi aldıki??

Sana cevap vemrezdim ama 3 yıl önce Malatya Belediyespordan efansın sağına Fuat'ı aldılar. Heryerde ve konuda gerginlik yaratmak gibi bir potansiyel sahip olmanı şaşkınlıkla izliyorum. Yaşına verecem, eğer 91 doğumluysan.

gezenti
05.Temmuz.2005, 15:50
bunu söylemekten artık yoruldum.ben 1991 doğumlu değilim ilk defa bursasporun maçına gittiğim tarih olduğu için yazdım.ama bunu yanlış anlamakta haklısın.ben olsam öyle anlardım heralde.
birde ben aslında çok sakin bir insanımdır.sana sorduğum soruda sinir yapacak hiç ibr şey yok.neden kızdın anlamadım.sen bana o pasamatexasın son açtığı to***ten beri kılsın.ama ne kadar sakin olursam olayım bazı konularda en ufak bir şeye bile hazmedemiyorum.
1-)vatan
2-)millet
3-)ahlak
4-)namus
5-)BURSASPOR
saydığım ilk dört madde eminimki seninde değişmez kurallarındandır.ama 5. maddede biz senle hep takışıyoruz.aslında düşman takımda değiliz.ben bu tartışmayı burda noktalamak istiyorum.ve yaptığım sana göre yanlış olan ne varsa özür diliyorum.

capriceman
05.Temmuz.2005, 23:34
Yok sorun, olur böyle şeyler... (k)

ferruh
06.Temmuz.2005, 19:14
öncelikle gözlemci konusuna değinelim türkiyede gözlemcilik bence profesyonel anlamda yapılmıyor bence yabancı uyruklu gençleri değilde bizim türk gençlerini gözlem lememiz lazım bilmem haksızmıyım ama nedense türkiyedeki menacerler bunu bir karavana olaarak görüyor (bu sözüm hepsine değil) ama teknik direktörümüz dauma gider enbaşta :) türkiyede çokfazla genç yetenek var dışarıda oynayanlarda dahil tam hatırlamıyorum ama uğurdu galiba hani şu firikik şampiyonu mesela o türk milli takımına kazandırılsa fenamı olurdu dersiniz ersun yanal saolsun bu işide beceremedi kaptırdık daumda fenerbahçenin altyapısında olcan gibi bir fırtına varken biz dermanı dışarda arıyoruz semih örneğide cabası bu liste devam edergider birde türkiyede futbol hala dernekçilikten öteye gidemedi dünyada endüstüri ye dönüşen bu akım bizde hala dernekten başka birşeydeğil fb. gs bjk. filan borsaya açıldı ama boş sen alt yapına ereken önemi vermiyorsan newyork borsasına girsenbile birşeye yaramaz genç yetenekleri yetiştireceksin dünya vitrinine çıkarıcaksın para kazanacaksın eee bu yok sonra bekle avrupa şampiyonu olursun işte başkan aziz yıldırım da bunun için tesadüf dedi yani arkadaşlar uzun lafın kısası sorun temelde gözlemciler neyapsın ortada gözlenecek birileri yokki (f)

gezenti
13.Temmuz.2005, 19:24
hiçbiri beş para etmez........................................