PDA

View Full Version : Huge DB Geri Döndü



Tonguc86
07.August.2006, 16:19
off deli oldum yaaa bendede cıkmıyoo

cydel
14.August.2006, 10:04
çok saol çok gerekliydi bu

Oghuse
08.September.2006, 19:30
ARkadaşlar dosya elinde olan siteye upload yapabilir mi link ölmüş..
Edit:Bu dosya kendi klasörümde mevcutmuş sizler için upload ettim.İşte Link
http://rapidshare.com/files/54401524/nation_league_panel.rar.html

nikomedya71
18.September.2006, 21:57
yararli olmus sagol

Fernando Gago
19.September.2006, 01:17
Eğer cacheyi kopyaladığınız halde Hugeyi göremiyorsaız "cache dosyasını silin" oluyor

gerrrard
02.October.2006, 07:12
Evet Cache dosyasını silin.

maslow
22.October.2006, 16:15
bir cogumuz oyunda yeteri kadar oyuncu bulunmadigindan sikayet etmistik , si forumlarında dolaşırken buldum. huge db seçeneğini aktif hale getiriyor

yapmanız gereken indirdiğiniz dosyayı

C:\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\panels klasörüne atmak ve yeni oyun acıp huge db yi seçmek

http://rapidshare.com/files/54401524/nation_league_panel.rar.html

impala64
22.October.2006, 17:57
arkadşm sen denedin mi bunu oluyomu bn dediğin yere attim yine smaal medium lage çikio snde huge çiktimi??

jamboo77
22.October.2006, 18:12
arkadaşlar ben 2006 yı normal database ile oynuyordum.şimdi bu oyundaki normal database dahamı küçük yoksa sorun sadece en büyük databaselerde mi?

magicstigvolki
22.October.2006, 18:23
Forumda verilmiş en faydalı bilgi olarak ilan ediyorum =) az önce denedim ve süper bir şekilde çalıştı large data base ile brezilyalı scout aradığımda sadece 2 tane çıkıyodu ancak bunu deneyip arama yaptığımda dünya kadar çıktı ayrıca large database de çıkmayan bir çok oyuncu yeni değerleriyle huge seçince çıkıyo gerçekten süper oldu bu

Ancak anlamadığım neden huge database i oyunun içine koymadılarda insanları böle uğraştırdılar herneyse ilk sezonum bitsin baştan huge data base ile yeni bir sezon açim bari

Cyzio
22.October.2006, 18:32
çok saol çok gerekliydi bu

Fiyaskoyum
22.October.2006, 18:34
calıstıysa super oyunu edinen herkes denesin bakalım herkeste calısıcak mı

impala64
22.October.2006, 18:35
arkadaşim nereye attin o dosyayi bn attim yinede large çikio snde ilk oyunu açerken mi huge die çikiyor seçeneklerde??

magicstigvolki
22.October.2006, 18:40
C:\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\panels klasörüne git orda nation league panel diye bi klasör var her ihtimale karşılık onun adını değiştir mesela sonuna 1 koyki bi sorun olursa geri alabilesin diye sonra indirdiğin bu dosyayı aynen C:\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\panels klasörünün içine at ve yeni oyun başlat orda huge data base çıkıyo ve gerçektende huge oluyo yani database bayağı bir genişliyor

Tabiki yeni oyun başlatmanız lazım mevcut oyunuzda oyunu large olarak başlattığınız için bu düzelmez yeni oyun açın ve huge seçin

maslow
22.October.2006, 18:40
C:\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\panels

dosyayı buraya atacaksın ve tümüne evet dedikten sonra , yeni oyun başlat.

sonrada db bölümünde (oynayacağın ligleri seçtiğin ekran) huge database yi kendin seçiceksin.

impala64
22.October.2006, 18:43
yaw bn yaptim çikmadi du bidaha uğraşiyim:(:(

impala64
22.October.2006, 19:03
yook yaa kafayi yicmm aynisini yapiom tümüne evet de çikio ama sora yine ayni small medium largee kafayi yicm şimdi..

impala64
22.October.2006, 19:07
yaptiiimm:)yaw bn appliation data daki fm 2007 yi silmemişim ama ne ilgidsi var bunun anlamadim nyse oldu şimdi tşk edrm yardm eden arkadaşlara bu arada bnde ddt generator die bişi buldm istiyene yardim edebilirimm..

magicstigvolki
22.October.2006, 19:24
Arkadaşım o dediğin ddt generator denedinmi çünkü 2006 için yazıyo onu herhangi bi sorun yoksa bende belli başlı ligler için oluşturcam bunu brezilya arjentin falan güzel olur

budwieser_FB
22.October.2006, 19:47
bende olmuyor bu.ddt generator ne oluyor?

velett
22.October.2006, 20:03
yaptiiimm:)yaw bn appliation data daki fm 2007 yi silmemişim ama ne ilgidsi var bunun anlamadim nyse oldu şimdi tşk edrm yardm eden arkadaşlara bu arada bnde ddt generator die bişi buldm istiyene yardim edebilirimm..

kardes çok saol ya şu appliation data dan silince oluyo yaw.. çok saol her ikinizede:D

budwieser_FB
22.October.2006, 20:12
kardes çok saol ya şu appliation data dan silince oluyo yaw.. çok saol her ikinizede:D

application data yok bende belgelerimde ki fm 2007 yi siliyorum yine de olmuyor.(daha yeni oyun acacagım dolayısıyla o dosyada bos zaten.)

velett
22.October.2006, 20:23
application data yok bende belgelerimde ki fm 2007 yi siliyorum yine de olmuyor.(daha yeni oyun acacagım dolayısıyla o dosyada bos zaten.)



bilgisayarım-c-document set-user(pc ismi)-apciliction data-ordaki sports interactiveyi silcen

budwieser_FB
22.October.2006, 20:27
bilgisayarım-c-document set-user(pc ismi)-apciliction data-ordaki sports interactiveyi silcen

benim windows prof. turkce. application data diye bir dosya yok.belgelerimde var sports interactive.onu da siliyorum genede olmuyor...

aLka
22.October.2006, 21:34
çok tşkler...

Vieri
22.October.2006, 21:38
benim windows prof. turkce. application data diye bir dosya yok.belgelerimde var sports interactive.onu da siliyorum genede olmuyor...

gizli klasör olduğu için ayarlardan tüm dosyaları demen lazım

magicstigvolki
22.October.2006, 22:06
Huge yapacak arkadaşları uyarim oyun gerçekten yavaşlıyor yani burda bir seçim yapmanız lazım ya hızlı ama az bir data base ile oynıycaksınız yada yavaş ama daha fazla oyuncu olan bir data base ile oynıycaksınız şahsen yavaş ama daha fazla oyuncu olan modeli tercih ediyorum

NiC 39
22.October.2006, 22:15
yavaş ama daha çok oyuncu tabi ki...:)

jamboo77
22.October.2006, 22:37
arkadaşlar ben 2006 yı normal database ile oynuyordum.şimdi bu oyundaki normal database dahamı küçük yoksa sorun sadece en büyük databaselerde mi?
arkadaşlar sorumu tekrarlıyorum.

ms1907
22.October.2006, 22:57
benim windows prof. turkce. application data diye bir dosya yok.belgelerimde var sports interactive.onu da siliyorum genede olmuyor...

application data gizli klasördür açmassan çıkmaz...

magicstigvolki
22.October.2006, 22:59
Bana sorarsan biraz daha küçük lakin large database de bile az oyuncu ve staff varken normalde iyicene az olur bu sayı yani large da adam gibi oyuncu çıkmazken normalde hiç zevk alamassın bence

perpetua
22.October.2006, 23:01
arkadaşlar ben 2006 yı normal database ile oynuyordum.şimdi bu oyundaki normal database dahamı küçük yoksa sorun sadece en büyük databaselerde mi?

Database buyukluklerinde degisim yok veya cok az. Sadece Huge Database secim hakki kalkti.


Ayrica, Huge DB konusunda biraz daha dikkatli olmanizi tavsiye ederim.

Huge database'in oyundan cikartilma nedeni yeni regen (oyuncu yaratma) sisteminin FM 2007 ile baslamasi.

Huge database kullanildiginda ulkesine gore en azindan 2000-8000 serbest oyuncu yukleniyor. Bu oyuncularin cogu, ve hatta hemen hemen hepsi hic bir zaman bir takimda oynayabilecek kalitede olmadigi icin bir, en fazla iki yil icinde bu oyuncular futbolu birakiyor.

Eski oyuncu yaratma sistemi, futbolu birakmis her oyuncunun yerine bir oyuncu yaratiyordu.

Yeni sistem ise oyuncular futbolu birakmadan yaratiliyor. Yani bir iki sene icinde futbolu birakan oyuncu sayisi cok olacagi icin oyuncu sayisi buyuk miktarda dusuyor ancak yerlerinde gecen yaratilmis oyuncular bu dususun tamamini karsilamiyor.

Hude database cok sayida gereksiz oyuncu yukledigi icin esasinda hic de iyi bir secenek degil. Her ne kadar bu secenek indirilen dosya ile calisiyor olsa da baska bir konuda anlattigim DDT dosya kullanimi yuksek kaliteli oyuncularin oyunda daha fazla yer almasini saglamak icin cok daha iyi bir secenek.

illusion
22.October.2006, 23:45
Pentium 2.4 ve 512 ram...
Hangi DB seçmem lazım ?

Fiyaskoyum
22.October.2006, 23:58
ben bu sene dbyi large acımayı dusunuyorum isp almanya fransa ve ing liglerini yukleyip diğer bicok liginde sadece oyuncularını yukluyorum boylece daha fazla oyuncu cıkmıs oluyo hız benım icin onemli olmadıgı icin daha iyi oluyo

_GFB_
24.October.2006, 17:24
Deniyecem kardeşim inş. olur large'la oyunun zevki çıkmıyor tecrübelerimden söyleyeyim yardımcı antrenör bile bulamıyorsunuz...!

Ralph
24.October.2006, 20:53
çok saol kardeş denedim oldu wallaaaa...

asi_mawi
24.October.2006, 23:44
mesaj çift gitti bunuda böyle editleyelim kusura bakmayın :)

asi_mawi
24.October.2006, 23:45
fm 2006 daki gibi her yer oyuncu dolup taşacaksa kullanmam aşırı derecede oyuncu vardı bunaltmıştı beni 2006 oyuna başladığım için bırakamamıştımda

_GFB_
25.October.2006, 00:05
Bende de oldu sağol ama oyun accaip yavaşlıyor eski kayıdımı açtım...

scow
25.October.2006, 13:43
size adeta HELAL diyorum

osstation
25.October.2006, 14:41
SI niye böyle bişey yapmışki?

noneme84
03.November.2006, 15:36
baba büyüksünnn!!!!!!

FM_Mania
03.November.2006, 16:16
Bana Large Db yetiyor.Fazlasında gözüm yok:D

barkinto
03.November.2006, 16:46
Huge Database kullanmak oyununuzun hızını yavaşlatıyor diye şikayetci iseniz yapmanız gereken Milli Takımlar veya istediginiz bir Ülkenin İstediginiz Takımını kendiniz belirmek. Nasılmı?

1. LİG SECİMİ
Öncelikle Oynanabilirligi daha yüksek olan ligleri secinizki oyununuzda daha fazla oyuncunuz olsun. (Kolombiya,Zambiya ligi yerine İngiltere,İspanya,İtalya... gibi ligleri secmeniz tavsiye edilir. )

bunun yanında oyunun basında gormek istediginiz ama secersem cok fazla database im şişer ve oyunum ilerleyen yıllarda giderek yavaşlar yada UEFA,ŞL,Dünya Kupaları ve Lig maclarının Tümü oynanırken benim oyunum yavaslar gibi korkularla secemediğiniz Takım yada Milli takımları görmek artık daha kolay.

2. DDT Dosyaları
Bu iki DDT komutu sizin ilgilendiginiz liglerdeki takımların tüm oyuncularını o ligi secmeseniz bile görmenizi saglayacak.

“RETAIN_PLAYERS” ve “RETAIN_NATION_PLAYERS”

bir DDT dosyasına örnek olarak:

"RETAIN_PLAYERS" "Celtic"
"RETAIN_PLAYERS" "Rangers"
"RETAIN_NATION_PLAYERS" "China PR"

"RETAIN_PLAYERS" "Celtic" = bu komut tüm celtic oyuncularını görmenizi saglar.

"RETAIN_NATION_PLAYERS" "China PR" = bu komut Çin Milli Takımını, Çin ligini oyun basında acmasanız bile görebilirsiniz.

NOT 1 :"RETAIN_NATION_PLAYERS" sadece yeni oyunda gecerlidir.

NOT 2 : Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise kulüp isimlerinin doğru yazılamsıdır. Oyunda kullanılan tam isimler kullanılmalıdır.

Örnegin,, Eger Q.P.R. takımının kadrosunu görmek istiyorsanız, database de gecen tam ismi olan "Queens Park Rangers" ismini kullanmalısınız.

3.DDT Dosyasını nasıl olusturabilirim?
Bir DDT dosyası olusturmak için Notepad yeterlidir.Şöyleki;
3.1- Yeni bir Notepad dosyası oluşturun.
3.2- İstediginiz klup için komudunuzu (Celtic için Örnek: "RETAIN_PLAYERS" "Celtic") yazın.
3.3- Notepad dosyasının sol üst köşesinde yer alan Dosya yı secin ardından Dosyayı Kaydet seçeneğini secin. Yeni açılacak Pop-up Diolog penceresinden Dosya türünü Tüm dosyalar secenegini secin ve dosyanıza herhangi istediginiz bir ismi verdikten sonra uzantısı olarakta .ddt yazın ve kaydedin.VE dosyayı kapatın.
Örnegin;

neildejyothin.ddt

4.DDT dosyasını nereye kaydedebilirim?İki tür oyun database i vardır. Bunlar; Orjinal Database (oyunla beraber yüklenen) veya FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaselerdir.

5.Sizlerin kullandıgı siteme göre kaydetmeniz gereken yerler aşagıda belirtilmiştir.

PC (Orjinal Database ):
C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\db\700\edt\

Mac (Orjinal Database ):
\Applications\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\db\700\edt\

PC (FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaseler):
My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2007\db\<your database here>\edt\

Mac (FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaseler):
\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2007\db\<your database here>\edt\


Saygılarımla. Umarım Faydası olur.

Epitaph
09.November.2006, 11:28
biraz karmasik geldi ama deneyelim bakalm gerci 512 ve yukarsi ramlerde 2-3 lig acinca pek yavaslama olmuo ama yine de bakmakta fayda var tabiki... tskr.

aykut59
09.November.2006, 11:36
haftasonu bir deniyelim bakalım..gerçi benim pc hiç yavaşlamıyor 5 ligi birden tek lig gibi çalıştırıyor :D

Crazycat
10.November.2006, 15:26
Sağol arkadaşım açıldı.

kafkastik
20.December.2006, 22:49
oo çok işe yarar bu

spider3784
20.December.2006, 22:58
saol arkadaş önemli bi adım

kafkastik
20.December.2006, 23:05
bence de önemli bir adım brazilya dan scout almak istiodum 2 brezilyalı çıkıo ikise de gelmio

EL-Hadji
04.January.2007, 04:47
Çok güzel teşekkürler

demaio
04.January.2007, 20:13
Huge Database kullanmak oyununuzun hızını yavaşlatıyor diye şikayetci iseniz yapmanız gereken Milli Takımlar veya istediginiz bir Ülkenin İstediginiz Takımını kendiniz belirmek. Nasılmı?

1. LİG SECİMİ
Öncelikle Oynanabilirligi daha yüksek olan ligleri secinizki oyununuzda daha fazla oyuncunuz olsun. (Kolombiya,Zambiya ligi yerine İngiltere,İspanya,İtalya... gibi ligleri secmeniz tavsiye edilir. )

bunun yanında oyunun basında gormek istediginiz ama secersem cok fazla database im şişer ve oyunum ilerleyen yıllarda giderek yavaşlar yada UEFA,ŞL,Dünya Kupaları ve Lig maclarının Tümü oynanırken benim oyunum yavaslar gibi korkularla secemediğiniz Takım yada Milli takımları görmek artık daha kolay.

2. DDT Dosyaları
Bu iki DDT komutu sizin ilgilendiginiz liglerdeki takımların tüm oyuncularını o ligi secmeseniz bile görmenizi saglayacak.

“RETAIN_PLAYERS” ve “RETAIN_NATION_PLAYERS”

bir DDT dosyasına örnek olarak:

"RETAIN_PLAYERS" "Celtic"
"RETAIN_PLAYERS" "Rangers"
"RETAIN_NATION_PLAYERS" "China PR"

"RETAIN_PLAYERS" "Celtic" = bu komut tüm celtic oyuncularını görmenizi saglar.

"RETAIN_NATION_PLAYERS" "China PR" = bu komut Çin Milli Takımını, Çin ligini oyun basında acmasanız bile görebilirsiniz.

NOT 1 :"RETAIN_NATION_PLAYERS" sadece yeni oyunda gecerlidir.

NOT 2 : Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise kulüp isimlerinin doğru yazılamsıdır. Oyunda kullanılan tam isimler kullanılmalıdır.

Örnegin,, Eger Q.P.R. takımının kadrosunu görmek istiyorsanız, database de gecen tam ismi olan "Queens Park Rangers" ismini kullanmalısınız.

3.DDT Dosyasını nasıl olusturabilirim?
Bir DDT dosyası olusturmak için Notepad yeterlidir.Şöyleki;
3.1- Yeni bir Notepad dosyası oluşturun.
3.2- İstediginiz klup için komudunuzu (Celtic için Örnek: "RETAIN_PLAYERS" "Celtic") yazın.
3.3- Notepad dosyasının sol üst köşesinde yer alan Dosya yı secin ardından Dosyayı Kaydet seçeneğini secin. Yeni açılacak Pop-up Diolog penceresinden Dosya türünü Tüm dosyalar secenegini secin ve dosyanıza herhangi istediginiz bir ismi verdikten sonra uzantısı olarakta .ddt yazın ve kaydedin.VE dosyayı kapatın.
Örnegin;

neildejyothin.ddt

4.DDT dosyasını nereye kaydedebilirim?İki tür oyun database i vardır. Bunlar; Orjinal Database (oyunla beraber yüklenen) veya FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaselerdir.

5.Sizlerin kullandıgı siteme göre kaydetmeniz gereken yerler aşagıda belirtilmiştir.

PC (Orjinal Database ):
C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\db\700\edt\

Mac (Orjinal Database ):
\Applications\Sports Interactive\Football Manager 2007\data\db\700\edt\

PC (FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaseler):
My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2007\db\<your database here>\edt\

Mac (FM Database Editor kullanılarak oluşturulan Databaseler):
\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2007\db\<your database here>\edt\


Saygılarımla. Umarım Faydası olur.

Cok guzel bir bilgi, cok tesekkur ederim, saygilar...

omer-faruk-14
04.January.2007, 22:04
çok saol daha yeni yükledim bi deneyeceğim...

omer-faruk-14
04.January.2007, 22:27
çok iimiş saol

omer-faruk-14
04.January.2007, 22:28
çok iimiş saol!!!

kallstrom87
05.January.2007, 01:33
hocam indirdim ama henuz denemedim ise yariyorsa eline koluna bileklerine saglik ne diyeyim

terrority
05.January.2007, 14:27
bende boyle birsey yapmadan huge databese cıktı daha once cıkmıyordu kendi kendine cıktı anlayamadım

y_layta
05.January.2007, 16:02
oyuna kaldığımız yerden devam etsek olurdu ama denicem

RoNNiE91
05.January.2007, 17:54
paylaştığın için saol

delififaci
05.January.2007, 18:02
deniyecem saol...

franzkafka
05.January.2007, 23:16
çok işe yarıyor mokoçiler deneyin rahat olun

Redrum
22.January.2007, 20:16
beyler kasıomu ben ona göre indiriyim ya..

fenerbahce_1907
22.January.2007, 20:18
Cok kasıo.Baya yavaşlıor oyun.

Ralph
22.January.2007, 20:19
Eeee... ddatabase nekadar artarsa okadar yavaşlar.

Adnan Kılıç
08.July.2007, 21:10
süper ama tek lig bile felaket kasıyor