PDA

View Full Version : ŞL C Grubu/ PSV - Galatasaray

LaKe
30.Ekim.2006, 22:56
Maç: Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. Maçı
Stat: Philips Stadı
Tarih: 31 Ekim Salı / Saat 21:45
Hakem: Martin Hansson, Stefan Wittberg, Henrik Andren / 4. Hakem: Hakan
Jonasson (İsveç)
Sakatlar: Ferhat (Galatasaray)
Cezalı: -
Hava Durumu: Maç günü Eindhoven'da aralıklarla yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı en yüksek 14, en düşük 7 derece.

Canlı Yayın
TV: Star TV
İnternet: www.galatasaray.org

Galatasaray
Bu yıl 10. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde C grubunda yer alan Galatasaray, ilk maçında Fransa'nın Girondins de Bordeaux ekibiyle 0-0 berabere kaldı. Galatasaray, Liverpool deplasmanından 3-2'lik yenilgiyle döndü. PSV Eindhoven ile oynadığımız 3. maçta ise 1-0 öne geçmemize rağmen karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldık.

Son 5 Maç
Galatasaray 1-1 Ankaragücü
Galatasaray 1-2 PSV Eindhoven (Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. Maç)
Kayseri Erciyes 1-2 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Bursaspor (Türkiye Kupası A Grubu 1. Maçı)
Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği

PSV Eindhoven
Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında, kendi sahasında Liverpool ile golsüz berabere kalan PSV Eindhoven, deplasmanda Girondins de Bordeaux'yu 1-0, Galatasaray'ı ise 2-1 yendi. Grupta 7 puana sahip Hollanda temsilcisi, Liverpool'un ardından averajla 2. sırada bulunuyor.

Son 5 Maç
PSV Eindhoven 4-1 Roda JC
Galatasaray 1-2 PSV Eindhoven (Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. Maç)
AZ Alkmaar 1-3 PSV Eindhoven
PSV Eindhoven 7-0 Sparta Rotterdam
RKC Waalwijk 0-3 PSV Eindhoven

Galatasaray Resmi Sitesinden alıntıdır.

LaKe
30.Ekim.2006, 23:28
Artık puan kaybının telafisi yok. Bu maçı kazanırsak ŞL için ufakda olsa bi şansımız var, puan kaybedersek maalesef artık bizim için macera sona erer ve UEFA için kalan maçlarımızı kazanmaya çabalarız. Dileğimiz Galatasaray'ımızın PSV ve diğer kalan maçlarından galibiyetle ayrılması.

paco
30.Ekim.2006, 23:31
artık maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak değerlendirmek lazım ... umarım 2 devre de çok iyi oynarız ve maçı alırız ....

LaKe
30.Ekim.2006, 23:33
Evet. İlk yarı 2 fark atarsak bu maçı kurtarırız gibime geliyor bana. Ama belli olmaz tabi. Artık ne zaman ne olacağını kestiremiyorum Galatasaray maçlarında.

Bu arada PSV bu sene çok iyi işler yapıyor. Son 5 maçına dikkat ettiyseniz hepsini kazanmış ve üstüne üstlük 3 maçındada fark atmış. İşimiz çok çok zor.

nekop
30.Ekim.2006, 23:50
insallah galatasaray sahadan galibiyetle ayrilir ve insallah gecen maclardaki gibi uyelerimiz rakip takimlarin avatarlarinii kullanmazlar...

dinaMYt
31.Ekim.2006, 00:11
psvye beraberlik bile yetiyor.olimpiyattaki maçın benzeri olacak.yüklenen taraf galatasaray kapanan taraf psv olacak.arada güç farkı yok akıllı oynayan maçı kazanır.ama bundan sonra 2.tur umudu kalmayan galatasarayın uefa için 1 puanın değerini bilerek oynamalı kanaatimce.

Scocco
31.Ekim.2006, 00:19
Her zaman kazanmak için savaşacağız. Ümidimiz var. Yarın tek yürek olacağız... Haydi cimbom.

fenerbahce_1907
31.Ekim.2006, 00:25
insallah galatasaray kazanır bu macı ama cok zor gözüküyor.

Burak Duran
31.Ekim.2006, 00:45
valla çok ama çok zor umarım puan alırızda 3. lük şansımız sürer

EreN
31.Ekim.2006, 01:12
Ya tamam Ya Devam
haydi devam

Mc.Speedy
31.Ekim.2006, 01:19
Zor ama Puan Alacaz Hemde 3 Puan :) Umutluyum

nart_susruko
31.Ekim.2006, 02:14
umarım en iyi sonuçla döneceğiz hollanda'dan
gereken tek şey

K O N S A N T R A S Y O N ! ! !

gorkemyilmazkarasu
31.Ekim.2006, 02:28
ben çok inanıyorum bu çocuklara bu sefer 3 puan bizim...

tonifan30s
31.Ekim.2006, 11:10
Bu Sefer Puan Alacaktir Gs

Eray Dengiz
31.Ekim.2006, 11:57
Burada oynadığımız maçı, kendi yaptığımız hatalardan dolayı kaybettik. PSV o maçta ikinci yarıya kadar hiç top oynamadı.

Bu maça gelince, ben çok umutluyum. Galatasaray'da morallerde yerinde, ayrıca Avrupa her zaman farklı olduğuna göre, Galatasaray bu maçı 3 farklı kazanacaktır.. (Fanatikçe bir yorum değil, gönlümden geçeni söylüyorum..)

PSV: 0 - Galatasaray: 3
Hatta golleride söyliyeyim, Ümit Karan ( 2 ) ve Hasan Şaş

Mirza
31.Ekim.2006, 14:51
Galatasaray insallah alir bu maci .. bugün galatasarayliyiz ..

ibo
31.Ekim.2006, 15:32
kazanmak zorundayız... Ama işimiz zor...

JoseMourinho-FB
31.Ekim.2006, 16:02
Tabii ki PSV kazanır.Bu maçı konuşmaya bile gerek yok...

Edit: Eğer bir daha avatar tartışması çıkartmaya kalkarsanız futbol bölümünden çıkarılacaksınız (hurmet)

SYLaR
31.Ekim.2006, 16:11
Psv kendi sahasında çok iyi top oynayabilen bir takım.Galibiyet zor hatta çok zor gözüküyor inşallah kazanırız

e_mali
31.Ekim.2006, 16:50
GS ye gonulden basarılar.
Burada sansizligina yenildi ama orada PSV yi yenecektir. Puan veya puanlarla donecektir.

Jesus_FB
31.Ekim.2006, 17:09
burada ki maça göre biraz daha rahat çıkıcaz maça geçen maçın ilk yarısında müthiş oynamışlardı bu maçta bir tekrarı olucaktır diye düşünüyorum

SYLaR
31.Ekim.2006, 17:15
İki Fenerbahçeli yöneticinin Galatasaryı kutlaması ve Galatasaray avatarı kullanması çok güzel bir olay
Sizi ayakta alkışlıyoruz

RoNNiE91
31.Ekim.2006, 17:22
gs nin almasını istiyorum ama psv nin kalitesi tartışılmaz

El Comandante
31.Ekim.2006, 17:42
galatasaray bu maca ayri bir motivasyonla baslayacak ve psvyi yenecek,insallah gerets forvette ümiti,arkasinda carrusca ve ilic,kanatlardada hasan ve ardayi oynattirir.ozaman psvyi darmadagin ederiz

IcedEarth
31.Ekim.2006, 18:00
tebrikler 1-2 kendini bilmez dışında tüm forum galatasaraylı şu anda helal olsun tabi arada bikaç kişi çıkıo böle bunları da yavaş yavaş futbol bölümünden ayıklayacaz bu arada bu josemourinhofb hala atılmadı mı futbol bölümünden inanamıyorum bu kadarına

IcedEarth
31.Ekim.2006, 18:01
bu arada kalbimiz her zaman galatasaray ile belki bedensel olarak orada değiliz ama ruhumuz orada gs futbolcuları hiçbir zaman yalnız olmayacak

Sekopej
31.Ekim.2006, 18:13
PSV yine burada yaptığı gibi maça galibiyet için başlamayacak bence. GS bunu iyi değerlendirir burada yaptığı bireysel hataları tekrarlamazsa yine biz Türklere Avrupa'ya karşı alınmış bir zafer çoşkusu daha yaşatacaklarına eminim...

dick
31.Ekim.2006, 18:14
Valla zor maç ama imkansız değil.Bence bu maçtan bir puan çıkarırsak ve bordoyu yensek 3. olarak gruptan çıkarız.Uefa'da yolumuza devam ederiz.

Krusty
31.Ekim.2006, 18:24
İnşallah 3 puanı Galatasaray alır fakat ben PSV alır diye düşünüyorum. :(

bursa_mc
31.Ekim.2006, 20:12
gs kotu oynuyo diyorum ama yınede içimde bi ümit var bence galatasaray bu maçı alacaktırr.

Universal
31.Ekim.2006, 20:27
PSV'nin bu gün rahat bir maç geçirecek çünkü 3. ile arasında 6 puan fark var bu yüzden rahatlar bu maçta beraberlik bile yetebilir. G.Saray sakin oynayıp işi strese sokmadan ilk yarıyı önde kapatacak bir oyun oynamalı ki ikini yarı daha rahat maça çıksın ama G.Saray maçta farkı 2'ye çıkarmadan rahatlayamaz. Başarılar G.Saray. ;)

GeNç KaRTaL
31.Ekim.2006, 20:27
benim içime şöyle doğuyor galatasaray bu maçta gol yemeyecek ama sonuç ne olur bilemem

perpetua
31.Ekim.2006, 20:43
Bence:

Maglubiyet - Beklenen durum
Beraberlik - Umit Edilen
Galibiyet - Hayal gibi..

Ilk macta orta sahada PSV'den baski yedigi anda Galatasaray dustu. Lucescu zamaninda da bu sorun vardi. Gol geliyorum derdi ve gelirdi Avrupa maclarinda.

Galatasaray'in halen sorunu hizli bir sekilde rakip kaleye gidememesi. Hasan Sas fren. Ayhan fren. Sabri fren. Inamoto fren. Orhan Ak fren.

Hizli hucum yapmak icin umitli oldugum Aydin yeterince kuvvetli degil, teknigi de topu saklamak icin yeterli degil.

Ilic, Carrusca ve Arda Galatasaray'da futbol zekasi hizli hucumu becerebilecek bos alanlari iyi bulan yegane oyuncular. Ancak bu ucunun defanstan top almasi yarim saat suruyor. Gerets'de belli ki bu tip pozisyonlari yeterince calistirmiyor..

Neyse.. ben karamsarimdir zaten.. :)

kkanke
31.Ekim.2006, 23:26
tomas atıldı

IcedEarth
31.Ekim.2006, 23:30
eyvah tomas atıldı
neyse belki daha iyi konsantre olur takım

dinaMYt
31.Ekim.2006, 23:46
hasan şaş hakem farfan el ele varmiş galatasarayın yenilmesi için ellerinden gelen herşeyi yapıyor.bakalım 2.yarı dayanırız inşallah.bordeaux da yenik uefa için 1 puan bile çok önemli.çok iyi oynarken 10 kişi kalmamız çok kötü oldu.

tonifan30s
01.Kasım.2006, 00:46
geçmil olsun

nekop
01.Kasım.2006, 00:46
galatasaray 2-0 yenılerek ş.l ne veda etti insalla uefaya giderde orada basarılı olur...

dentaconstantin
01.Kasım.2006, 00:58
geçmiş olsun inşallah uefaya gider galatasaray

scolari12111
01.Kasım.2006, 01:10
hırs olmazsa daha beteri deolur yazık....

paco
01.Kasım.2006, 01:12
bence 10 kişi kalana kadar iyi oynuyorduk .... hakem galatasarayı etkisiz hale getirmek için elinden geleni yaptı ... alex in arda ya yaptığı hareket kırmızı kart arda ya ceza sahası içinde yapılan hareket penaltı, ve ilk attıklar gol ofsayt ... daha ne olsun ki maçın kaderiyle oynamadı direk sonucu beyan etti ... hasan şaş da top kaptırma rekoru kırdı ...necati oyuna girdikten sonra çok etkisizdi ... arda nın yerine oyuna cihan ı alan gerets e de şaşırdım ....

dinaMYt
01.Kasım.2006, 01:38
ilk yarım saat müthiş oynamamıza rağmen rakip kaleye bir türlü şut atamadık. top bizdeyken nasıl bir anda farfanla tomasın son adam olarak kaldığını anlayabilmek mümkün değilken üstüne kırmızı kart ta geldi.zaten ondan sonra maç tek kaleye döndü.

sonrasında geretsin büyük taktik hataları başladı.hücüm müthiş oynayan top ayağındayken 3 psvliyi başına toplayan ardayı ileriden alıp sol beke koydu ve bir kere bile ileri çıkamadı buradan.oysa her aldığı topu ezen kaptıran ataklara el freni olan hasanı çıkarıp tolgayı savunmanın ortasına koysa hem iliç-arda organizasyonu devam edecek hem de sol ayaklı orhanın hücüm etkinliği solda devam edecekti.ama bizim gerets takımımızın büyük kurtarıcısı cihanı almayı tercih etti hem de ardayı çıkarma pahasına.

galatasaray orta sahası sapır sapır dökülürken yaptığı değişiklikleri anlamak mümkün değildi.ayhan ve hasanı bu sezon hiç bu kadar kötü oynarken izlemedim inamotoyu artık saymıyorum bile.necati ise krediyi artık tüketti eksilere indi.ya devre arasına kadar toparlanacak yada gazetelerde çıkan mesleğinde(!) ilerlemeyi tercih edecek.

avrupada bu kadar çabuk havlu atan galatasarayı 90ların ortalarından beri görmemiştik.tek umut bordeaux maçı ama bu takımla bu kafayla o da zor gözüküyor.

perpetua
01.Kasım.2006, 01:49
ilk yarım saat müthiş oynamamıza rağmen rakip kaleye bir türlü şut atamadık. top bizdeyken nasıl bir anda farfanla tomasın son adam olarak kaldığını anlayabilmek mümkün değilken üstüne kırmızı kart ta geldi.zaten ondan sonra maç tek kaleye döndü.

Kusura bakma yazinin geri kalanini okumadan bu soylediginle ilgili ekleme yapmak istedim.

Ne zaman top rakipteyken bir anda bizim forvetimiz ile rakip defansini karsikarsiya birakmayi ogreniriz, o zaman Avrupa'da maclar kazanir, kupalar kazaniriz.. Bu sadece Galatasaray icin degil, tum Turk takimlari icin gecerli bir durum.

Forvet oyuncusu bosa kacmayi bilecek, orta saha oyuncusu ise o bosa kacani gorup beklemeden topu aktaracak. Ayaginda topla 1 dakika dusunup sonra etrafina bakan oyuncularla bu is olmaz, olamaz.

Galatasaray'da bu aksam oynayanlarin arasinda sadece Arda ve Ilic'in bunu yapabilme kabiliyeti vardi.

TiLiKaMuS
01.Kasım.2006, 02:17
istanbulda 2. yarıya 1-0 önde girdiğimiz maçı 1-2 kaybettiğimiz gün matematiksel olarak halen bir şansımız olmuş olsada 2. tur hayallerimizin bitmiş olduğunu herkes az çok biliyordu. PSV deplasmanında en azından bir puan alabilseydik uefa için büyük bir avantaj yakalamış olurduk ama olmadı, fransadaki maç içinde pek umudum yok. en azından avrupa macerasını son sırada bitirmeyip, takımın halen bir hedefi olabileceği uefa kupasında devam edilebilmeli..

GeNç KaRTaL
01.Kasım.2006, 07:34
ya hep neden türk takımları yeniliyor ya yeter artık birilieri artık buna bir çare bulsun oturup adam gibi çözüm üretsinler böyle gitmez bu kardeşim resmen avrupada ezik takımlar kategorisine girmeye başladık

e_mali
01.Kasım.2006, 10:00
Bence bu PSV nin gruptan cikmasi cok kotu oldu. Cok kotu bir takim olmus PSV, top oynayamior. GS iki macida biraz sanssizlik, biraz beceriksizlik, biraz da Gerets sayesinde kaybetti.

Dunku macida, İstanbuldaki macida alabilirdi GS ve alsa idi simdi 2. turdaydi.

Krusty
01.Kasım.2006, 10:10
Bence dün Galatasaray hiç oynayamadı. İlk yarı pek maçı izleme fırsatım olmadı ama 2. yarının hepsini izledim kaleye bir kere bile gidemediler. Açıkçası çook kötü oynadı. Oyunun kontrolü PSV'deydi.

Emurafu
01.Kasım.2006, 10:49
cok yazık oldu zaten bu takımlada bu olur
gelecek sene için oncelıkle
duran top kullanan bırı alınması lazım
pazar aksamı telegolde acıklanan futbolcu isimlerinin yayınlıcam yakında

MeMo
01.Kasım.2006, 11:09
gs bu takımı yenebilirdi bence yazık oldu psv çook kötü olmuş

Krusty
01.Kasım.2006, 11:22
gs bu takımı yenebilirdi bence yazık oldu psv çook kötü olmuş

Yenebilirdi deniliyor fakat öyleyse neden yenildi? Şimdi kırmızı kartı sebep vereceksiniz ama yine yenilirdi GS bana göre. Evinde yenildi, deplasmanda puan alması zordu. Neyse Bordo maçına bakacağız.

Eray Dengiz
01.Kasım.2006, 11:55
Evet yenebilirdik, ilk maçtada yenerdik, buradada yenerdik.. Ama olmadı. Bana kalırsa şanssızdık. Gerets maç öncesi şanslı olan maçı kazanır demişti ve dediği tuttu, PSV şansıyla maçı kazandı.

Sağlık olsun, artık UEFA için şansımızı deneyelim..
Yinede buraya kadar getirdiği için takımımı tebrik ediyorum..

Nedvedmania
01.Kasım.2006, 12:02
ya ilk yarıda bi türlü güzel pas yapamadık adam atıyo top taa nereye gidiyor.

liverpoola yeniliriz gene ama bordoyu yenmeliyiz artık yani.

Emurafu
01.Kasım.2006, 13:40
Oyunculara verdigim puanlar bu

Mondi 8
Sabri 5
Tomas 4
Song 7
Orhan 6
İnamoto 7.5
Ayhan 3.5
Hasan 5
Arda 6
İliç 6
Ü.Karan 5.5

Hakan Şükür 3
Necati 3.5
Cihan 3

inamoto 7.5 alırmı demeyın sahanın en ıyısı oydu cunku cok olumlu paslar vardı ustelık rakıpğ takım topa atlarken hıc korkmadan onune atlıyor ınamoto da cıkıs var

MeMo
01.Kasım.2006, 14:01
hasan 5 garip olmuş gslilerin en çok eleştirdğiğ gördüğüm kadarıyla 4 yada 3 olmalıydı

Krusty
01.Kasım.2006, 14:11
Oyunculara verdigim puanlar bu

Mondi 8
Sabri 5
Tomas 4
Song 7
Orhan 6
İnamoto 7.5
Ayhan 3.5
Hasan 5
Arda 6
İliç 6
Ü.Karan 5.5

Hakan Şükür 3
Necati 3.5
Cihan 3

inamoto 7.5 alırmı demeyın sahanın en ıyısı oydu cunku cok olumlu paslar vardı ustelık rakıpğ takım topa atlarken hıc korkmadan onune atlıyor ınamoto da cıkıs var

Senin görüşündür tamam ama Mondragon, 8 puan alacak kadar çok iyi değildi.

Emurafu
01.Kasım.2006, 14:23
Senin görüşündür tamam ama Mondragon, 8 puan alacak kadar çok iyi değildi.
olabilir kardes ama 8 yinede iyi:D :D

emir cavak
01.Kasım.2006, 14:35
Devler Ligi umutları tükenince rotayı UEFA’ya çeviren Cim Bom’da, teknik direktör Gerets, PSV’nin hocası Koeman’ın yanına giderek, Bordeaux karşısında iyi oynamalarını istedi! Belçikalı hocanın ricasına Koeman’dan olumlu yanıt geldi: Son iki maçımızı kazanıp, Gerets’e yardım etmek istiyoruz.
‘Rüya bitti ama...’
PSV Eindhoven karşısında alınan 2 talihsiz mağlubiyet karşısında büyük üzüntü yaşayan Eric Gerets, umutlarını Hollanda ekibinin antrenörü Ronald Koeman'a bağladı! 90 dakika sonrasında yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullanan Gerets, şunları söyledi: "Maç bittikten sonra Koeman'ın yanına giderek, bundan sonraki maçlarda iyi oynamalarını istediğimi anlattım. Şampiyonlar Ligi rüyası bitti fakat UEFA için şansımız sürüyor. Yapmamız gereken, kaybettiğimiz maçlardan ders almak."

‘Atılmadıysa yazık’
"Kırmızı kart görene kadar, tıpkı ilk maçta olduğu gibi müthiş oynuyorduk. Ancak PSV gibi diri ve kaliteli bir takım karşısında 10 kişi mücadele etmek hiç kolay değildir. Yine de 10 kişi kalan oyuncularımın yardımlaşmaları ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlanmaları beni ilerisi için umutlandırdı. Onları, mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Bazı pozisyonlarda tecrübe eksikliği yaşadık. Eğer Alex, gerçekten Arda'ya vurup oyundan atılmadıysa, gerçekten yazık olmuş."

‘Sevgili dostum Gerets...’
PSV Eindhoven Teknik Direktörü Ronald Koeman, Eric Gerets'in yüreğine su serpti... Hollandalı hoca, maç sonunda yaptığı basın toplantısında kendisine sorulan bir soru üzerine, "Son iki maçımızı kazanıp, gruptan çıkmak ve sevgili dostum Gerets'e yardım etmek istiyoruz" cevabını verdi. Galatasaray karşısında çok iyi bir performans ortaya koyduklarını da sözlerine ekleyen Koeman, "Oyuncularım, istediğim her şeyi harfiyen yerine getirdi, hepsini kutluyorum" dedi.

‘Kırmızı kart kader anı...’
Koeman, sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasaray çok güçlü bir takım ve onları yenmek bizim için çok önemliydi. Oyunun gidişatını kırmızı kart değiştirdi. Fakat İsveçli hakemin kararı kesinlikle doğruydu. Belki daha fazla gol atabilirdik. Yine de sonuçtan çok memnunum." Takım kaptanı Cocu ise, "Maçı kazanmamızdaki en büyük rolü taraftarlarımızın oynadığını rahatça söyleyebilirim. Bundan sonra tek istediğimiz grubu Liverpool'un önünde, lider olarak bitirmek" diye konuştu.

Emurafu
01.Kasım.2006, 14:40
Evet kardes okudum bu haberı koeman ın yardım etmesıne gerek yok bız ıkı macı kazanırsak zaten gıderız yada bordeaux yenersek

real_footballer
01.Kasım.2006, 15:05
ya galatasaray bordeaux maçını deplasmanda oynuyor uefa için işleri cok zor

El Comandante
01.Kasım.2006, 15:29
gercekten ne diyecegimi bilemiyorum,bu tomas ne kadar kalas biri ya bismillah hemen kirmizi kart gördü ve bütün yükü inamoto ve songa birakti onlarda mondragonda,gerets iyi bir teknik adam degil oyuncu degisikliklerini bilmiyor,oyuncularini motive edemiyor,dün arda ve ilic gene galatasarayin en iyileriydiler bana göre,inamoto her gecen gün takima dahada adapte oluyor ama bu kadar sansizlik olmaz,iki mactada psvden kat kat daha iyi oynamamiza ragmen yeniliyoruz,bu cok kötü bisey.artik bordeouxu kesin yenmemiz lazim,liverpooldanda bir puan almamiz lazim,eger liverpool psvyi yenerse biz onlardan kesin bir puan aliriz yeterki bordeouxu yenelim.

JoseMourinho-FB
01.Kasım.2006, 16:03
Ben ilkbaşta GS takımını buraya kadar geldiği için tebrik ediyorum.GS için umutlar bitmişti artık,ama az da olsa bir şans vardı ufukta.Bu şansta maça iyi adapte olup PSV'yi deplesmanda alt üst etmekti.Evdeki hesap çarşıya uymadı.

İlkyarının ilk 40 dakikasına bakıyorum,GS müthiş top oynuyor.PSV'nin ilk 40 dakika şutu yok kaleye.Top oranlarına bakıyorum GS:%62 PSV:%38 GS PSV'yi deplesmanda darmadağın ediyor.Ama bir türlü o top kaleye gitmiyor.Çok enteresandır,bir takımın 40 dakika tek kale oynayıp 40 dakika top oranlarının fazla olmasında bir şutta kaleye gitmez mi...?GS bu 40 dakikayı maç boyuna şanssızlıklar olmasa oynasaydı.Bu maçı alırdı...!!!

Ama o lanet olası 40.dakika geldi ve haklı bir kırmızı kartla Tomas oyun dışında kaldı.Ben şöyle bir düşünüyorumda,GS'li futbolcunun yerinde olsam yıkılırım.O kadar oynayan,mücadele eden benim ama benden biri kırmızı kart görüyor ve bütün planlar altüst oluyor,kolay değil.

Yine de GS 10 kişiyle dayanabildiği kadar dayandı,yinede çocuklar ellerinden gelen mücadele örneğini gösterdiler.Bana göre GS kendi sahasındaki maçları kazansaibu gruptan o havayla lider olarak çıkardı ki GS'de bu güç vardı.Bana kimse masal anlatmasın bu grup Şam.Ligindeki en kolay çıkabilecek gruplardan bir tanesiydi ve GS bu gruptan lider olarak bile çıkabilirdi.Liverpool diyeceksiniz,belkide şuanda Liverpool tarihinin en kötü lig sezonlarından birini yaşıyor.Ama artık eski defterleri açmaya gerek yok,şimdiki hedef UEFA kupası...

Yalnız bir şeye değinmek istiyorum.Bu Gerets denen adam Dünya'nın 5.sınıf teknik direktörleri arasında yer alıyor.Ben futboldan anlamayan özellikle 10 kişilik bir takımı oynatamayan bir adamı görmedim.10 kişi kalan bir takımdan Dünya yıkılsa Arda çıkmaz.10 kişilik bir takım daha kendi ceza sahasından çıkıp orta yapamıyorken Hakan Şükür gol atsın diye almak ne mantıktır anlamadım...?

Bu adamla başarı gelmeyeceği belliydi.Gerets "şampiyon takımın hocası" felanda değil.Geçen senenin şampiyonları tek kelimeyle "futbolculardır."Geçen seneki hırs,GS'de bu sene olsa GS belki şuanda ikinci turdaydı.Onun için Gerets'in geçen seneki şampiyonlukta belki nankörlük yapacağım ama %1 bile katkısı yok.

Ama artık geriye dönmeliyim.GS hırslı,mücadeleci,savaşan,defansını sağlam tutan bir takım olursa UEFA kupasında neden üst turlara yükselmesin...? Yalnız bunların zıttı olursa yine bir "Tromso" faciası yaşayabilir.Artık ufukta UEFA var.Bakalım GS gemisi "kara göründü." diyebilecek mi...?

paco
01.Kasım.2006, 16:12
liverpool gruptan çıkmayı garantiledi ligde iyi bir durumda değil o yüzden galatasaray maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkabilir ... bordeux maçı ise bordeux galatasaray dan iyi bir takım değil bence deplasmanda onları yenme şansımız daha yüksek eğer olimpiyatta oynasaydık şansımız daha az olurdu ... normal şartlarda galatasaray uefa ya kalır gibime geliyor tabi dünkü gibi bir hakem skandalı yaşanmazsa ....

El Comandante
01.Kasım.2006, 16:13
Ben ilkbaşta GS takımını buraya kadar geldiği için tebrik ediyorum.GS için umutlar bitmişti artık,ama az da olsa bir şans vardı ufukta.Bu şansta maça iyi adapte olup PSV'yi deplesmanda alt üst etmekti.Evdeki hesap çarşıya uymadı.

İlkyarının ilk 40 dakikasına bakıyorum,GS müthiş top oynuyor.PSV'nin ilk 40 dakika şutu yok kaleye.Top oranlarına bakıyorum GS:%62 PSV:%38 GS PSV'yi deplesmanda darmadağın ediyor.Ama bir türlü o top kaleye gitmiyor.Çok enteresandır,bir takımın 40 dakika tek kale oynayıp 40 dakika top oranlarının fazla olmasında bir şutta kaleye gitmez mi...?GS bu 40 dakikayı maç boyuna şanssızlıklar olmasa oynasaydı.Bu maçı alırdı...!!!

Ama o lanet olası 40.dakika geldi ve haklı bir kırmızı kartla Tomas oyun dışında kaldı.Ben şöyle bir düşünüyorumda,GS'li futbolcunun yerinde olsam yıkılırım.O kadar oynayan,mücadele eden benim ama benden biri kırmızı kart görüyor ve bütün planlar altüst oluyor,kolay değil.

Yine de GS 10 kişiyle dayanabildiği kadar dayandı,yinede çocuklar ellerinden gelen mücadele örneğini gösterdiler.Bana göre GS kendi sahasındaki maçları kazansaibu gruptan o havayla lider olarak çıkardı ki GS'de bu güç vardı.Bana kimse masal anlatmasın bu grup Şam.Ligindeki en kolay çıkabilecek gruplardan bir tanesiydi ve GS bu gruptan lider olarak bile çıkabilirdi.Liverpool diyeceksiniz,belkide şuanda Liverpool tarihinin en kötü lig sezonlarından birini yaşıyor.Ama artık eski defterleri açmaya gerek yok,şimdiki hedef UEFA kupası...

Yalnız bir şeye değinmek istiyorum.Bu Gerets denen adam Dünya'nın 5.sınıf teknik direktörleri arasında yer alıyor.Ben futboldan anlamayan özellikle 10 kişilik bir takımı oynatamayan bir adamı görmedim.10 kişi kalan bir takımdan Dünya yıkılsa Arda çıkmaz.10 kişilik bir takım daha kendi ceza sahasından çıkıp orta yapamıyorken Hakan Şükür gol atsın diye almak ne mantıktır anlamadım...?

Bu adamla başarı gelmeyeceği belliydi.Gerets "şampiyon takımın hocası" felanda değil.Geçen senenin şampiyonları tek kelimeyle "futbolculardır."Geçen seneki hırs,GS'de bu sene olsa GS belki şuanda ikinci turdaydı.Onun için Gerets'in geçen seneki şampiyonlukta belki nankörlük yapacağım ama %1 bile katkısı yok.

Ama artık geriye dönmeliyim.GS hırslı,mücadeleci,savaşan,defansını sağlam tutan bir takım olursa UEFA kupasında neden üst turlara yükselmesin...? Yalnız bunların zıttı olursa yine bir "Tromso" faciası yaşayabilir.Artık ufukta UEFA var.Bakalım GS gemisi "kara göründü." diyebilecek mi...?yorumunun hepsini okudum,cünkü galatasaraya her zaman yaptigin gibi gene satasacagini düsünüyodum,ama beni yanilttin ve ilk defa güzel bir yorumda bulundun,aferin sana.

LaKe
01.Kasım.2006, 16:24

Ama artık geriye dönmeliyim.GS hırslı,mücadeleci,savaşan,defansını sağlam tutan bir takım olursa UEFA kupasında neden üst turlara yükselmesin...? Yalnız bunların zıttı olursa yine bir "Tromso" faciası yaşayabilir.Artık ufukta UEFA var.Bakalım GS gemisi "kara göründü." diyebilecek mi...?

Tamamen katılıyorum ;;)

Emurafu
01.Kasım.2006, 16:25

Helal kardes ılk defa adıl yorum yapmıssın:D :D :D
tek katılmadıgım nokta galatasaray gerets den ıyı hoca bulamaz usteılık gerets hoca degıl dıyon ama gecen sene baska takıma gıtmedı en azından takımı satmadı zor anlarda

perpetua
01.Kasım.2006, 16:32

GS'in topla oynama orani yaniltiyor. PSV zaten maglup durumda olmadigi surece rakip saha icinde baski kurmaya niyetli degildi. PSV en iyi bildigini, yani iki pasla rakip kaleye gitmeyi tercih ediyordu. Bunu yapmak icin de defanstan top hizli cikacak ve cabuk bir sekilde suratli ve topla dripling yapabilen forvetlere aktarilacak.

Galatasaray'da dripling yapabilen forvet yok. Biraz Necati var ama o da zihinsel olarak bitik uzun bir suredir bu aralar. Bu nedenle topa sahip olup yavas yavas oyun kurmasi gerekli. O zaman da is tamamen orta saha ve defans'a kaliyor. Barcelona gibi pas yaparken top kaybetmeyeceksin, 20-30 pas yapip rakip kaleye ineceksin. Galatasaray'daki oyuncularin kalitesi buna musait degil. Ayhan, Inamoto ve Orhan top durdurmaya calisirken top kendilerinden 2 metre uzaga gidiyor. Hasan Sas ve Sabri kafasini kaldirip kim bos diye bakana kadar bosa kacanlarin hepsi markaj altina giriyor. Eh bir de PSV fiziksel olarak bu sayilan oyuncularin hepsinden daha guclu olunca takim bir sey uretemiyor.

Suclu aramiyorum cunku herkez suclu. Rakip kaleye hizli nasil gidilecegi dersini antrenmanlarda calistirmayan Gerets suclu. Inamoto ve Ayhan'a orta sahayi birakan yonetim suclu. Futbolumuzda son 4 senedir yasanilan dususe neden olanlar suclu. Bu kadar suclunun arasindan bir suclu cikartip onu en basa koymamak gerekli.

Ama tabii Galatasaray'in esas amacinin yeni stadyum'a gecerken elde yenilenmis ve basariya ac bir kadro olmasi oldugunu goz onunde tutarsak, en azindan Arda'yi takima kazandirarak bir dogru adim atmis durumdalar. Devami geldigi surece ve 1-2 sene icinde takimi daha iyi takviye etmeleri gerektigini bildikleri surece bu sene ve gelecek sene icin basari beklentisi icine girmemek gerekli.

JoseMourinho-FB
01.Kasım.2006, 17:26
yorumunun hepsini okudum,cünkü galatasaraya her zaman yaptigin gibi gene satasacagini düsünüyodum,ama beni yanilttin ve ilk defa güzel bir yorumda bulundun,aferin sana.

Ben her zaman düşündüklerimi söylerim.Bu GS,BJK,FB içinde aynı.Bu maçlada ilgili düşündüklerim bunlar.Ben sadece bu maçta gördüklerimi söyledim.Hepsi bu kadar...

JoseMourinho-FB
01.Kasım.2006, 17:28
GS'in topla oynama orani yaniltiyor. PSV zaten maglup durumda olmadigi surece rakip saha icinde baski kurmaya niyetli degildi. PSV en iyi bildigini, yani iki pasla rakip kaleye gitmeyi tercih ediyordu. Bunu yapmak icin de defanstan top hizli cikacak ve cabuk bir sekilde suratli ve topla dripling yapabilen forvetlere aktarilacak.

Galatasaray'da dripling yapabilen forvet yok. Biraz Necati var ama o da zihinsel olarak bitik uzun bir suredir bu aralar. Bu nedenle topa sahip olup yavas yavas oyun kurmasi gerekli. O zaman da is tamamen orta saha ve defans'a kaliyor. Barcelona gibi pas yaparken top kaybetmeyeceksin, 20-30 pas yapip rakip kaleye ineceksin. Galatasaray'daki oyuncularin kalitesi buna musait degil. Ayhan, Inamoto ve Orhan top durdurmaya calisirken top kendilerinden 2 metre uzaga gidiyor. Hasan Sas ve Sabri kafasini kaldirip kim bos diye bakana kadar bosa kacanlarin hepsi markaj altina giriyor. Eh bir de PSV fiziksel olarak bu sayilan oyuncularin hepsinden daha guclu olunca takim bir sey uretemiyor.

Suclu aramiyorum cunku herkez suclu. Rakip kaleye hizli nasil gidilecegi dersini antrenmanlarda calistirmayan Gerets suclu. Inamoto ve Ayhan'a orta sahayi birakan yonetim suclu. Futbolumuzda son 4 senedir yasanilan dususe neden olanlar suclu. Bu kadar suclunun arasindan bir suclu cikartip onu en basa koymamak gerekli.

Ama tabii Galatasaray'in esas amacinin yeni stadyum'a gecerken elde yenilenmis ve basariya ac bir kadro olmasi oldugunu goz onunde tutarsak, en azindan Arda'yi takima kazandirarak bir dogru adim atmis durumdalar. Devami geldigi surece ve 1-2 sene icinde takimi daha iyi takviye etmeleri gerektigini bildikleri surece bu sene ve gelecek sene icin basari beklentisi icine girmemek gerekli.

Güzel düşünmüşsün,katılıyorum...

JoseMourinho-FB
01.Kasım.2006, 17:32
Helal kardes ılk defa adıl yorum yapmıssın:D :D :D
tek katılmadıgım nokta galatasaray gerets den ıyı hoca bulamaz usteılık gerets hoca degıl dıyon ama gecen sene baska takıma gıtmedı en azından takımı satmadı zor anlarda

Bak şimdi,eğer takımı satmamak konusunda diyorsan haklısın.Gerets %100 mükemmel bir hoca olur.Ama ben onu teknik bakımdan inceliyorum.Saha kenarında neler yapabiliyor,oyuncularından tam verim alabiliyor mu,10 kişilik takımlara veya kendisi 10 kişi kalınca oyuna müdahaleleri ve sistemi neler...vs...? Ben onu bu bakımda eleştiriyorum.Aynı eleştiri Daum içinde,Zico içinde Tigana içinde geçerli.Ama insan olarak düşünürsek,Gerets mükemmel bir hoca...

Emurafu
01.Kasım.2006, 18:04
Bak şimdi,eğer takımı satmamak konusunda diyorsan haklısın.Gerets %100 mükemmel bir hoca olur.Ama ben onu teknik bakımdan inceliyorum.Saha kenarında neler yapabiliyor,oyuncularından tam verim alabiliyor mu,10 kişilik takımlara veya kendisi 10 kişi kalınca oyuna müdahaleleri ve sistemi neler...vs...? Ben onu bu bakımda eleştiriyorum.Aynı eleştiri Daum içinde,Zico içinde Tigana içinde geçerli.Ama insan olarak düşünürsek,Gerets mükemmel bir hoca...
dogru dun gece yalnis tercih yapti haklisin ama elindeki kadro mevcut o adam fenerde olsa

IcedEarth
01.Kasım.2006, 18:06
öncelikle bu maçın tamamen bi hakem skandalı haline geldiğini söylemeliyim
maçın ilk bölümleri baskılı oyunumuzla başladı güzel oynuyorduk ve arda yine günündeydi. 7.dk. ceza alanı içinde ardaya yapılan iki hareket var. biri toması atıldığı hareketin tıpkısının aynısı(dikkat kırmızı gerekir demiyorum) bir de düşmek üzereyken tekme geliyo her maç aynı şey zaten gelen vuruyo geçen vuruyo. hakem buz gibi penaltıyı es geçiyor. ve sonra sahneye alex çıkıo her fırsatta biçio ve giderken de biçtiği oyuncuya pis bir bakış fırlatıo. dakika 37 gelio arda topu çekerken nakavt oluyo bu hareket sportmenlik değil insanlık dışı bir harekettir ve bence alex kesinlikle ceza alacak uefa en azından bu kadarını yapmalı. alex hünerini gösterip nefret dolu bakışını atıyor ve bunu 4 hakem göremiyor. arda zarif bir şekilde yere düşerken ben ciddi bi hasarı olduunu düşünüodum ama düşündüğüm çıkmadı allahtan. bence beyinsel bir hasar bile olabilirdi.
bu dakikadan sonra yeni bir paragrafa geçiorum çünkü tomas farfanı indirip kırmızıyı görüo. bu oyuncunun o anda gol yememek için içgüdüsel bir hareketiydi ve kırmızı kart doğru karardı ama ben olsam tomas yerinde farfanı indirmezdim bir gol yememek için 1 kişi eksik kalmanın anlamı yok bence ve belki mondragon o topu kurtarabilirdi. frikiği mondragon kurtarıo ve 5 dk lık eziyet başlıo yarı alandan çıkamıyoruz ve sonunda hakem ilk yarıyı bitiriyor.
ve 2.yarı başlıo arda defansif oynamaya başlıo ve bir süre sonra gerets ardanın ölümünü engellemek için çıkarıyo onu oyundan sonra yüzü korumak için elle müdaheleden sonra serbest vuruş gelio farfan ortalıyo kafa geliyo seken topta ofsaytta olan oyuncu topa kafayı vuruyo ve gol geliyo sonra alex hünerlerini göstermeye devam ediyo hiçbir İNSAN hava topuna dirsekle çıkmaz ve iliçin burnu kanamaya başlıo o kan iliçi hırslandırıyo fakat yeterli olmuyo iliç çıkıo necati girio ve alex bu seferde ümiti indirip nefret dolu bakışını atıyo biraz sonra da ümit çıkıo hakan girio ama orta açacak adam yok hakan ne yapsın ve biraz sonra da kone müthiş çalımlar yapıp golünü atıyo ve bişey dikkatimi çekti orda çizgideki galatasaray oyuncusu topa hamle yapsa belki gol olmazdı bu da galatasaraylı oyuncularda hırs kalmadığını kanıtlıyo ve maç bitiyor
bu arada tribünlerden de meşaleler atılıyo ajax bayrağı açılıyor
maçta dikkat çeken 3 nokta var: hakem, hırssız GS oyuncuları, alexin nefreti

Bu arada bir baktım da bu benim 1000. mesajımmış hayırlı olsun bana :D

Mc.Speedy
01.Kasım.2006, 18:20
takım niye yeniliyor Basit soru ,
Teknik Direktör öyle bir taktik yaparsa dogaldır yakında defansdaki adamı forvete koyar bu gerets..

TR.CaPTaiN
01.Kasım.2006, 18:29
İlgimi en cok kaleci Gomes cekti adam golü atan oyuncudan daha cok seviniyor:) Bu arada Gerets Cihanı nerde oynattı pek anlamadım sol bekmi oynattı sol acıkmı oynattı bir an için kovulmak içinmi böyle yapıyor dedim kendi kendime

GeNç KaRTaL
01.Kasım.2006, 18:34
bence arık sezon sonu için bir revizyon gerekli cimbom için eğer nakonda adlı arkadaşın haberindeki haberler doğru ise güzel vir revizyon olur

Burak Duran
01.Kasım.2006, 18:34
bu maç hakkında aslında yazılcak o kadar çok şey varki psv gibi bir takım bu grubtan nasıl çıktı heyretler içerisindeyim 3 tana adamları var affaley,farfan ve kone bu adamların becerilerini ve hızlarını kullanarak rakip savunmayı yıpratıyorlar. Maçın hakemi hakkında ise bu kadar taraflı maç yönetilemezdi herhalde. Alex o maçı nasıl bitirebildi hayret ediyorum ardaya yapılan onlarca faulü vermedi. sonuç olarak maçı kaybettik iyide oynuyorduk ama olmadı artık hedef 3.lük

nart_susruko
01.Kasım.2006, 19:05
İlgimi en cok kaleci Gomes cekti adam golü atan oyuncudan daha cok seviniyor:) Bu arada Gerets Cihanı nerde oynattı pek anlamadım sol bekmi oynattı sol acıkmı oynattı bir an için kovulmak içinmi böyle yapıyor dedim kendi kendime
2 maçtır ligde de aynı şeyi yapıyor GeretS ;;) Cihan'ı solda oynatıyor

El Comandante
01.Kasım.2006, 19:06
manyadi galiba gerets:D:D,yada artik gitmesinin vakti geldi

paco
01.Kasım.2006, 19:16
gerets cihan ı son 2 veya 3 maçtır sol bekde deniyor... bence o kadar da çok sırıtmadı ... acil bir sol bek e ihtiyacımız var

TR.CaPTaiN
01.Kasım.2006, 19:51
2 maçtır ligde de aynı şeyi yapıyor GeretS ;;) Cihan'ı solda oynatıyor

Simdi niyeti kesin anlasıldı:) :)

bursa_mc
01.Kasım.2006, 20:08
bu anlayışla,bu futbolla UEFA da zorr..