PDA

View Full Version : Önder:Belçika Milli Takımında Oynayabilirim

tonifan30s
04.Kasım.2006, 19:45
Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Önder Turacı, Türk Milli Futbol Takımı'nda oynama şansının kalmaması durumunda, Belçika Milli Takımı'nı tercih edebileceğini açıkladı.

FIFA'nın Türk Milli Takımı'nda oynamasına engel olan kararından sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvurudan henüz bir karar çıkmadığını belirten Önder, şöyle konuştu, ''Herkes milli olmak ister. 2 yıldır sorunlarım dolayısıyla oynayamıyorum. Amacım ay-yıldızlı formayı taşımak. Levent Bıçakçı federasyonu döneminde FIFA'ya 11 gün geç itiraz edildiği için FIFA karşı geldi. 2 yıldır ortada kaldım. Amacım A Milli formayı giymek. Milli takım daha güzel bir vitrin. İnsan hakları mahkemesine başvurdum. Çıkacak pozitif veya negatif bir karara göre belki de yine Belçika Milli Takımı'nda oynarım'' şeklinde konuştu.

"EDU VE LUGANO DAHA İYİ OLACAK"

Savunmada birlikte oynadığı Lugano ve Edu ile adaptasyon sürecini tamamladıklarını kaydeden Önder, ''Her geçen gün daha iyi oluyorlar. İnşallah daha iyi olacaklar'' dedi. Oyun sistemleri üzerinde fazla takılmadıklarını anlatan Önder, ''Bence oynayan futbolcular sistemi belirler. Saha içinde bazen 3-5-2 bazen de 4-4-2 oluyoruz. Bence sistem önemli değil. Takım olarak hücuma çıkıp takım olarak savunmaya dönüyoruz. Bence önemli olan budur'' diye konuştu.

Alex'in takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden sarı-lacivertli futbolcu, ligde Gaziantepspor karşısında aldıkları galibiyette kaptan Ümit'in takımı ateşlediğini ifade etti. Önder, son olarak 4-1'lik galibiyeti, bir gün önce doğum günü olan başkan Aziz Yıldırım'a hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

NOT:Alıntıdır ntvspor.net

bursa_mc
04.Kasım.2006, 19:50
gitsin beaww.turk milli takımı o gitti diye uzülmez heraldee

Emurafu
04.Kasım.2006, 19:57
gitsin beaww.turk milli takımı o gitti diye uzülmez heraldeenıye bu kadar kızıyorsunuz ondere adam ne yapsın turkıyede oynayamadıgı ıcın mecburen oynucak

bursa_mc
04.Kasım.2006, 20:03
ne kızıcam sadece sadece yaparsa yapsınn

eGowiCh
04.Kasım.2006, 20:03
Önder umarım Türk Milli Takımı'nda forma giyebilir. AİHM izin verir umarım. Zira Türk Milli Takımının defansının hali ortada. Önder gelirse Gökhan Zan veya Can ile birlikte forma giyerek çok iyi olurlar, sağda da Hamit oynar.

Tabi Önder de haklı olarak eğer Türk Milli Takımı'nda forma giyemezse, Belçika'yı seçer. Ama dilediğim böylesine yetenekli bir defans oyuncusunun Türk Milli Takımı'nda forma giymesi...

Selman Ozturk
04.Kasım.2006, 20:15
Önder kaliteli futbolcudur. Defanstaki problemi çözebilir.

Ancak:

Milli takım yüreğini ortaya koyarak ülkesi için çalışanların bulunduğu bir kurumdur. Milli takımı bir vitrin olarak görenlerin yeri değil. Bu hangi futbolcu olursa olsun görüşüm bu yöndedir...

LaKe
04.Kasım.2006, 20:22
Önder kaliteli futbolcudur. Defanstaki problemi çözebilir.

Ancak:

Milli takım yüreğini ortaya koyarak ülkesi için çalışanların bulunduğu bir kurumdur. Milli takımı bir vitrin olarak görenlerin yeri değil. Bu hangi futbolcu olursa olsun görüşüm bu yöndedir...

Aynen katılıyorum Selman abi ;;)

GeNç KaRTaL
04.Kasım.2006, 20:25
türk milli takımında oynama şansı yoksa belçika forması giymesi normaldir

TiLiKaMuS
04.Kasım.2006, 21:09
keşke önder gibi çok yönlü değerli bir stoper türk milli takımında oynayabilseydi. sonuçta oynayabilmek için elinden ve gönlünden gelen herşeyi yaptı, ama eski başkan levent bıçakcı'nın başvurudaki ihmali yüzünden büyük bir olasılıkla hiç bir zaman türk milli takımının formasını giyemeyecek. bu durumda belçikada oynama durumu varsa değerlendirebilmesi en azından kendi vitrini açısından iyi olur.

emir cavak
04.Kasım.2006, 21:20
evet türk milli takımda oynasa çok iyi olurdu

GeNç KaRTaL
04.Kasım.2006, 21:51
türk milli takımıiçin kötü belçika milli takımı için süper haber

dinaMYt
05.Kasım.2006, 00:48
kendi altyapısından hala İSTİKRARLI bir stoper çıkarmayı başaramamış olan türk milli takımı için büyük bir kayıp.

MeMo
05.Kasım.2006, 12:00
kesinlikle doğru düzgün stoper yok AİHM in Öndere Türk milli takımda oynaması için izin vermesi gerek bu hem milli takım hemde önder için çok iyi olacaktır ama ben noluyrsa olsun önderin belçikada oynayacağını oynasa bile canını dişine takarak oynacağını zannnetmiyorum

Olembe
05.Kasım.2006, 12:37
bencede oynayabilir

TiLiKaMuS
05.Kasım.2006, 13:56
kesinlikle doğru düzgün stoper yok AİHM in Öndere Türk milli takımda oynaması için izin vermesi gerek bu hem milli takım hemde önder için çok iyi olacaktır ama ben noluyrsa olsun önderin belçikada oynayacağını oynasa bile canını dişine takarak oynacağını zannnetmiyorum

Avrupa insan hakları mahkemesi'nin fifa'ya karşı herhangi bir yaptırımı, izin veya karar onama gücü yok. Sadece tavsiye niteliğinde insan haklarına aykırı olduğuna dari bir beyanat yayınlayabilirler. Çünkü futbolun kendi içinde adli kuralları ve kurumları var. Futbol'un en yüksek karar merciği olarak bilinen uluslararası futbol mahkemesi CAS bile bu itirazı ciddiye almamış. Çünkü kurallar bellidir, futbol yasaları neyi gerektiyorsa onu yapmışlar. Burda fifa'nın yapabileceği birşey yok, uefa tahkim kurulunda yöneticilik yapmış ve fifa hukukçusu olan, bu kuralları çok iyi bilmesine rağmen başvuruda ihmali bulunan levent bıçakçı'nın hatası. Önder herşey belliyken, oynayamayacağı Türk milli takımı için uzun süre boşta bekledi, artık Belçika adına oynama şansını değerlendirmesi çok normal ve bence oynayacaktırda.