View Full Version : En Temizi Fenerbahçe..
TR.CaPTaiN
04.Kasım.2006, 22:33
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan önlerine her hafta Galatasaray ve Beşiktaş hakkında kötü tezahürattan dolayı rapor geldiğini, Fenerbahçe hakkında hiç böyle bir raporun gelmediğini vurguladı.
Kötü tezahürata karşı kulüp yönetimlerinin çaba harcaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Bucaspor'un bir maçında, ilk 16 dakikalık yapılan küfürden sonra taraftarlar ile yapılan görüşmeler sonrasında bu kötü tezahüratlar sona erdirilmiştir. Biz de örnek bir karar alarak, yönetmelikteki bir maddeden yararlanıp bu kulübün cezasını kaldırdık. Kulüpler kötü tezahüratları mutlaka önlemeye çalışmalı ve bunun temsilci raporlarına girmesini sağlamalı. Ancak, böyle bir savunma ile cezalardan kurtulabilirler" dedi.
Konuşmacılardan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Doç.Dr.Ümit Kocasakal, sporda şiddeti arttıran en büyük etkenin öncelikle kulüp yöneticilerinin verdikleri olumsuz demeçler olduğunu belirtirken, medyanın sorumsuzca yaptıkları haberlerin de ikinci en önemli etken olduğunu söyledi.
Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da, kulüp başkan ve yöneticilerinin zaman zaman şiddeti doğuracak açıklamalarda bulunduğunu dile getirirken, yöneticilerin taraftarlara bilet vermemesini istedi.
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Duygun Yarsuvat ise ilginç bir öneri getirerek, "Bir futbolcu nasıl kusurlu bir hareket yapıp kırmızı kart görüyorsa, kötü kararlar veren bir hakem de, maç sırasında 4. hakem ile değiştirilebilir" dedi.
nart_susruko
05.Kasım.2006, 03:10
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan önlerine her hafta Galatasaray ve Beşiktaş hakkında kötü tezahürattan dolayı rapor geldiğini, Fenerbahçe hakkında hiç böyle bir raporun gelmediğini vurguladı.
antep maçını bi kere daha izlesinler tabii tarafsız bi şekilde belki bişeyler duyarlar, ki çoook zor ya ;)
tvden duyulan şeyler staddan nasıl duyulmaz onuda sormak lazım tabii sorumlulara ;)
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Duygun Yarsuvat ise ilginç bir öneri getirerek, "Bir futbolcu nasıl kusurlu bir hareket yapıp kırmızı kart görüyorsa, kötü kararlar veren bir hakem de, maç sırasında 4. hakem ile değiştirilebilir" dedi.
harbi ilginç yani, o nasıl bi fikirdir öyle :)
kim karar verecek peki hakemin yanlış karar verip vermediğine, pozisyondan sonra maçı durdurup tvden tekrarını izleyip mi karar verecekler :) hatta daha da vahimi 4.hakemde hata yaptı diyelim o zaman ne olacak :D
Herşey ortada Fenerbahce zaten tribünü en iradeli olan tribündür.En az küfürde diğerlerine nazaran Fenerbahce'de dir.
Ben maçlara giden biri olarak 2 senedir her forumda bunu dile getiriyorum.Bizim taraftarımız en az küfür en çok icraat yapan taraftar.Buyrun TFF' bile bunu açıkladı.Daha savunulacak bi yan yok :)
ForsakeN
05.Kasım.2006, 13:29
Kendimizle gurur duyuyoruz.
nart_susruko
05.Kasım.2006, 19:55
Allah için tamam hadi maçlara gider desteğinizi verirsinizde stadı görmeden o havayı sezmedende ulu orta bi şekilde sezilen durumlar var ortada ;)
- antep maçında kale arkasında olan olaylar ;)
- geçen seneki manisa maçından sonra reise verilen 6 aylık yasağı (ki neden şuanda verildi o da ayrı mevzuya, aziz başkanın etkili olduğu falan konuşuluyor - bunu dememim nedenini bilenler bilir başkanın bir grubu istememesi ve tribün mevzuları)
şu anda fb tribünlerinde derin mevzular dönüyor bunu az çok takip eden herkes biliyor üsttede dediğim gibi illa stada gitmeye gerek yok (tabii stada gidip olayları canlı gözle görmekde ayrıdır o da ayrı)
tribün muhabbetlerine fazla daldık konuyu dağıttım kusura bakmayın ama fb tribününde kimse küfür yok diyemez bunuda belirteyim, sizden ondan bundan şundan daha az küfür ediliyordur derseniz azı çoğu olmaz bu işin :D
antep maçına gidipte küfürleri duymadıysanız helal olsun ne diim :S
ya tabi bu olaylara pankart olaylari dahil degil ondan dolayi en temizi fb hayatimda gordugum en igrenc pankarti acan futbolcusuyla amigo olup diger kluplere kufur etmek de fb de dir bunlar ne cabuk unutuluyo hem bu kararlar icin daha erken biraz daha bekleyin bence
Jesus_FB
06.Kasım.2006, 02:55
ya tabi bu olaylara pankart olaylari dahil degil ondan dolayi en temizi fb hayatimda gordugum en igrenc pankarti acan futbolcusuyla amigo olup diger kluplere kufur etmek de fb de dir bunlar ne cabuk unutuluyo hem bu kararlar icin daha erken biraz daha bekleyin bence
hayatında görüp görebilceğin en iğrenç pankartı sana söyleyim mi?
soyle tarik kardes:confused:
Jesus_FB
06.Kasım.2006, 03:03
soyle tarik kardes:confused:
ben sana en iyisi öm'den atayım sizin tribünlerinizde açılan bir pankarttı
Ilhan
06.Kasım.2006, 03:07
Fenerbahçe de dahil bütün klüpler küfrü sonlandırmalı...
walla ben fb nin actigi pankarti biliyorum sende biliyosun ve bunu tarafli tarafsiz herkez elestirmisti ustelik bu tek galatasaray a yonelik degildi bjk ye yonleikte akil almaz pankartlar acan fb ydi ustelik ben bizim taraftarlar boyle seyler yapmaz demiyorum ama en temizi fb olamaz imkani yok ya da bu sadece tezaruhatlara bakilarak yapilan bir sonuctur bunlara pankartlar ve mac sonrasi olaylari dahil degildir
Jesus_FB
06.Kasım.2006, 03:32
walla ben fb nin actigi pankarti biliyorum sende biliyosun ve bunu tarafli tarafsiz herkez elestirmisti ustelik bu tek galatasaray a yonelik degildi bjk ye yonleikte akil almaz pankartlar acan fb ydi ustelik ben bizim taraftarlar boyle seyler yapmaz demiyorum ama en temizi fb olamaz imkani yok ya da bu sadece tezaruhatlara bakilarak yapilan bir sonuctur bunlara pankartlar ve mac sonrasi olaylari dahil degildir
kesinlikle 3 büyükler arasında en temizi fenerbahçe taraftarıdır sen hiç kendi stadında küfürlü tezahüratın başladığı anda karşı tribünlerin küfür edenleri ıslıkladığını gördün mü? İşte bu var fenerbahçe stadında.
Hiç yok demiyorum var ama diğerlerine göre en az Fenerbahçede var biraz objektif olursanız bunu sizlerde görürsünüz zaten ;)
nart_susruko
06.Kasım.2006, 04:53
hangi pankarttan bahsediyorsun bilmiyorum ama olimpiyatta oynadığımız dönemde açılan bi pankart gerçekten çok feciydi 2002-2003 sezonuydu yanlış hatırlamıyorsam ;)
kesinlikle 3 büyükler arasında en temizi fenerbahçe taraftarıdır sen hiç kendi stadında küfürlü tezahüratın başladığı anda karşı tribünlerin küfür edenleri ıslıkladığını gördün mü? İşte bu var fenerbahçe stadında.
Hiç yok demiyorum var ama diğerlerine göre en az Fenerbahçede var biraz objektif olursanız bunu sizlerde görürsünüz zaten ;)
peki benim yazdığım üstteki posttada görmüşsündür antep maçında olan olaylar mesela fbde birden fazla grup olması stadda bazı işleri karıştırıyor (bu sene bütün iç saha maçlarında olduğu gibi) ama bizde tek grup vardır o da ultrAslan dır.
öncesinde olmuştur olmamıştır muhabbetinde değiliz zaten [ki her takım için olduğunuda herkes biliyor zaten], haberin vakti bu seneye ait yani bu seneki maçlardan konuşacağız demektir. fb bu sene 12 haftada 6 maçı kendi sahasında oynadı [erciyes, rize, antalya, bursa, kayseri ve antep] ki bunlarda küfür edildi az ya da çok hatta şöyle diyeyim diğer takımlardan daha da az olsun onada kabulüm ama kimse fb stadında küfür yok diyemez gerçi sizde demiyorsunuz(az var diyorsunuz :) ) ama çıkıpta tahkim kurulundan biri böyle birşey diyorsa orda bi düşünmek lazım, tvden duyulan şeyleri nasıl olurda görevliler duymaz staddan ve es geçer anlamak güç doğrusu ;)
sukrusevim
06.Kasım.2006, 11:42
Fenerbahçede devre arasında çalışıyor :)
Jesus_FB
06.Kasım.2006, 14:00
hangi pankarttan bahsediyorsun bilmiyorum ama olimpiyatta oynadığımız dönemde açılan bi pankart gerçekten çok feciydi 2002-2003 sezonuydu yanlış hatırlamıyorsam ;)
peki benim yazdığım üstteki posttada görmüşsündür antep maçında olan olaylar mesela fbde birden fazla grup olması stadda bazı işleri karıştırıyor (bu sene bütün iç saha maçlarında olduğu gibi) ama bizde tek grup vardır o da ultrAslan dır.
öncesinde olmuştur olmamıştır muhabbetinde değiliz zaten [ki her takım için olduğunuda herkes biliyor zaten], haberin vakti bu seneye ait yani bu seneki maçlardan konuşacağız demektir. fb bu sene 12 haftada 6 maçı kendi sahasında oynadı [erciyes, rize, antalya, bursa, kayseri ve antep] ki bunlarda küfür edildi az ya da çok hatta şöyle diyeyim diğer takımlardan daha da az olsun onada kabulüm ama kimse fb stadında küfür yok diyemez gerçi sizde demiyorsunuz(az var diyorsunuz :) ) ama çıkıpta tahkim kurulundan biri böyle birşey diyorsa orda bi düşünmek lazım, tvden duyulan şeyleri nasıl olurda görevliler duymaz staddan ve es geçer anlamak güç doğrusu ;)
o saydığın maçlardan bursa maçı dışında tümünde stadda yerimi aldım erciyes maçında küfürün k'si olmadı, rize,antalya ve kayseri maçlarında da aynı şekilde en son antep maçında küfür vardı ama o da çok kısa süreli oldu ve hemen ıslıklar başladı küfürleri duyuyorsun peki küfür edenleri ıslıklayanları duymuyormusun? benim söylemek istediğimde bu zaten. Bu stattan başka hiç bir yerde küfür edenleri ıslıklayan başka bir taraftar grubu yok. O yüzden en temizi Fenerbahçedir
nart_susruko
06.Kasım.2006, 17:15
benim demek istediğimi anlamıyorsunuz ya da ben anlatamıyorum ki ben anlatamıyorum sanırım :S
Sanırım sen anlatamadın nart :)
Ama ben tarık abiye harfiyen katılıyorum..Buyrun stadımıza bekleriz gerçekleri birde ordan görün..
Burak Duran
06.Kasım.2006, 17:59
1. küfür etmemek ve temizlik arasındaki bağı kuramadım yani bana mantıken çok saçma geldi.
2. nart ın dediği fenerin stadında 5-6 grup var bizde de ise tek grup var UA fenerde 3 grup küfür ediyosa 3 grup ıslıklıyor bizde bir grup ne yaparsa o oluyor.
3. fenerin stadı 55bin bizimkisi 25bin bizde 10 bin küfür edince çok gibi geliyor fenerde 10bini küfür etse 15bini ıslıklasa vay be ıslıkladı oluyor
4. bu ''temizlik'' kavramını sadece tribündeki taraftarlara göre belirlemek ne kadar doğru yani biz ''pis''miyiz
ForsakeN
06.Kasım.2006, 18:21
4. bu ''temizlik'' kavramını sadece tribündeki taraftarlara göre belirlemek ne kadar doğru yani biz ''pis''miyiz
Sicil temizliği kastediliyor. ;)
nart_susruko
06.Kasım.2006, 19:59
1. küfür etmemek ve temizlik arasındaki bağı kuramadım yani bana mantıken çok saçma geldi.
2. nart ın dediği fenerin stadında 5-6 grup var bizde de ise tek grup var UA fenerde 3 grup küfür ediyosa 3 grup ıslıklıyor bizde bir grup ne yaparsa o oluyor.
3. fenerin stadı 55bin bizimkisi 25bin bizde 10 bin küfür edince çok gibi geliyor fenerde 10bini küfür etse 15bini ıslıklasa vay be ıslıkladı oluyor
3 te verdiğin örneği 2 ilede bağdaştırabiliriz farklı grupların olması birbirlerinin yaptıklarını çekememeden de kaynaklanabilir ki son zamanlarda meydana gelen olaylarda olduğu gibi ;)