PDA

View Full Version : Haftanın Derbisi: Fenerbahçe SK - Beşiktaş JK.

Universal
12.Kasım.2006, 10:13
İşte haftanın derbisi konuyu bir haftadan önce açıyorum çünkü maç konuşulmaya ve biletler satılmaya başladı. Belki sezonun en önemli İstanbul derbisi bir yandan iyi bir çıkış yakalayıp geçtiğimiz hafta Denizli'de puan kaybeden F.Bahçe gün geçtikçe puan kayıpları nedeniyle taraftarı ile arası açılan bir Beşiktaş....

Size bir anket bu maçı kim kazanır?

Bu maç yıllardır olduğu gibi zevkli geçecektir altı yıldır kendi evinde kazanamayan F.Bahçe bu sefer şeytanın bacağını kıracağına inanıyorum...

MeMo
12.Kasım.2006, 10:41
Fenerbahcem alir gibime geliyo insallah bakalim

GeNç KaRTaL
12.Kasım.2006, 10:43
bu bizim için son şans yoksa olacakları düşünemiyorum beşiktaş böyle zor maçlarında özellikle kadıköyde fenerden puan almıştır bu sefer ya kazanacağız yada birileri bu takımdan gidecek

El Comandante
12.Kasım.2006, 11:33
ben macin berabere bitmesini istoyorum,cünkü besiktasin su anda 21 puani var ve bizden 3 puan öndeler,eger ki biz bu hafta yenersek sakaryayi puanlarimiz esitlenecek ve averajla besiktasi gececez,öbür haftada besiktas berabere kalirsa biz basiktasa 2 puan fark atmis olacaz,ve besiktas bizi bir daha gecemez kanisindayim.fenerbahce de su anda 27 puanda ve bizden 9 puan önde.biz yenersek sakaryayi puan farki 6ya düsecek,haftaya fenerbahce berabere kalirsa besiktasla ve galatasarayda antalyayi yenerse puan farki 4e düsecek,artik galatasaraylilar bu maclari ölüm kalim maclari olarak tanimlamali ve kesinlikle yenmeli.

tosunpasa
12.Kasım.2006, 11:38
Fenerbahçe'm bu maçı kazanacaktır

Omerdinho
12.Kasım.2006, 11:42
Fenerbahce kazanir

Neron_FB
12.Kasım.2006, 11:59
Fenerbahçe daha formda.. MAç da kadıköy'de.. Fb alır gibime geliyor..
Zaten FB yenilirse, ben yanarım, ölürüm hatta.. Girdiğim iddiadan dolayı ünivrstede tüm gün BJK formasıyla dolaşıcam.. Allah korusun yaw :( :o :eek: :D

MeMo
12.Kasım.2006, 12:17
aman allah korusun diyorum

Nedvedmania
12.Kasım.2006, 12:20
beşiktaş 2-1 veya 3-1 kazanıcak

berkan_smyrna
12.Kasım.2006, 12:44
Fenerbahçemiz kazanacaktır. Denizli maçını telafi edecektir. Kezmanın 2 golü var :)

M.Scofield
12.Kasım.2006, 12:51
besiktasin durumu ortada fb rahat alir bu maci

GeNç KaRTaL
12.Kasım.2006, 12:55
arkadaşlar şuna dikkat çekerimki derbilerde favori olmaz beşiktaş en kötü zamanında bile fenerbahçeden puan almasını bilmişitir

Krusty
12.Kasım.2006, 12:57
Fenerbahçe'liler Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'lılar da Beşiktaş'a oy veriyor. Forumda FB'li daha çok olduğundan da her türlü Fenerbahçe üstün çıkacak anketten. Ben bu maç berabere biter diye düşünüyorum. Beşiktaş'ımın almasını çok istiyorum ama maç Kadıköy'de ve Beşiktaş'ta işler yolunda değil.. Ayrıca Bobo'da sakat! :mad:

Eray Dengiz
12.Kasım.2006, 12:58
Beşiktaş'ın son dönemlerdeki maçlarına bakarsak, Fenerbahçeye veririm. Ama Beşiktaş Kadıköy'de hep değişik sonuçlarla dönüyor. Bu yüzden beraberlik diyorum..

Agger
12.Kasım.2006, 13:23
beşiktaş büyük maçlarda daha başka oynar her zaman. hele maç kadıköyde fenerbahçeyle ise...

ben beşiktaş kaybetmez diyorum.

ForsakeN
12.Kasım.2006, 13:32
Fenerbahçe'nin anketten üstün çıkması normal.Beşiktaş'tan daha formda ve takım uyum sorununu atlatmak üzere.Beşiktaş son haftalarda çok puan kaybetti ve moralleri alt-üst durumda.

fmsmyrna
12.Kasım.2006, 13:51
bence fener alıcak kadıköy deki beşiktaş fobisini yenicek şu iddaa işi iyi fikir bende sınıftakilerle gireyim bari gerçi bi iddaam mevcut palermo gruptan çıkarsa kola geliyo

Cyzio
12.Kasım.2006, 13:54
Maç berabere bitmez illaki kazanan çıkar maçtan ama FB yi şanslı görüyorum kaleci Runje yine hatalarla damgasını vurur maça

comandante
12.Kasım.2006, 14:07
fener alır bence...gönül beraberlik ister ama...

EreN
12.Kasım.2006, 14:18
Bence'de alırız gibime geliyor..Çünkü dün dikkat ettiyseniz ruh olarak en beşiktaşlısı eski fenerli nobreydi. :)
gerçi en kötü günlerde bile bjk'nin şansı bize tutuyor ama bu sefer tarihi bir fark olabilir

Krusty
12.Kasım.2006, 14:21
Tümer: "Beşiktaş'a Gol Atacağım"
Bu sezon Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye geçen Tümer Metin, hafta sonunda eski takımına karşı forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Önce çarşamba günü İtalya’ya karşı milli takım adına mücadele edecek olan tecrübeli oyuncu, pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş maçına çıkacak. Siyah-Beyazlı takımda oynarken, görevinin gol atmak olduğunu söyleyen Tümer, “Son olarak Fenerbahçe’ye attığım golle, Beşiktaş Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. Artık Fenerbahçe’de oynuyorum. Aynı şeyleri Fenerbahçe için yapmaya çalışıyorum. Futbolun güzel tarafı da bu. Geçen sezon Siyah-Beyazlı forma için ter döküyordum, şimdi Sarı-Lacivert’in başarısı için uğraşıyorum. Taraftarlarımıza bir mesajım var; hocam şans verirse, Beşiktaş’a da gol atacağım” diye konuştu.

real_footballer
12.Kasım.2006, 14:48
beşiktaş feneri yenmek zorunda yenemezse tiganayı postalayacaklar

bursa_mc
12.Kasım.2006, 14:52
beşiktaş her ne kadar kotu gitsede fenere karşı şansları tutuyor..
benım düşündüğüm bu maçta tümer oynarmı acaba???

Jesus_FB
12.Kasım.2006, 16:20
3-2 beşiktaş alıcak maçı

10_Osmanozc
12.Kasım.2006, 16:39
Bu sefer Fenerbahçe.

eGowiCh
12.Kasım.2006, 18:20
Fenerbahçe 3-0 veya 4-0 kazanacaktır maçı. İçimden bir ses öyle diyor.

TR.CaPTaiN
12.Kasım.2006, 18:27
Macin Kadikoy'de olmasi ibreyi Fenerbahceden yana gosteriyor fakat beni tek korkutan sey ise besiktas'in kotu donemlerinde bile Fenerbahceye karsi sansi tutuyor.Yinede Fenerbahce alir diyorum.

nekop
12.Kasım.2006, 19:46
beşiktaş herzamanki sans faktörüyle bu macıda alır...

bursa_mc
12.Kasım.2006, 19:53
Fenerbahçe 3-0 veya 4-0 kazanacaktır maçı. İçimden bir ses öyle diyor.

sese bag be :D

OgUzKaGaN
12.Kasım.2006, 20:36
Arkadaşlar geçmişe baktığımızda öyle iki takım içinde kritik derbileri genelde Beşiktaş'ın kazandığını gördük....
BJK...

Universal
12.Kasım.2006, 22:36
Tümer'in açıklaması çok güzel inşallah atar. F.Bahçeli olduğunu kanıtlar. :)

OgUzKaGaN
12.Kasım.2006, 22:41
Tümer ilk önce takımda doğru dürüst yer bulsun sonra gol atar.;)

FeYYaz1989
12.Kasım.2006, 23:30
Bu Besiktas'in normal sartlar altinda Kadikoy'den puanla donmesi zor(maalesef).Tarihi fark falan diyenler hayal goruyorlar bence,tamam formda degiliz ama oyle fark falan olacagini sanmiyorum.
Valla ne diyim Sivas macindan once buyuk heyecanla bekliyordum maci ama artik fazla bir anlami kalmadi benim icin.Yazik bu takimi ve taraftari bu hallere dusurenlere...

IcedEarth
12.Kasım.2006, 23:39
ben beşiktaş diyorum ve umuyorum öle olur da batuhan bu konuyu biraz erken açmamış mısın yav :D

TaşkınMahmut
12.Kasım.2006, 23:58
Her ne kadar FB kaliteli takım olsada BJK ye karşı yüzü gülmüyor. Beşiktaş alır diye düşünüyorum

Mc.Speedy
13.Kasım.2006, 01:08
Beşiktaş Geçmiş Maçlarda Fenere Karşı Şanş Faktoriyeli ile Maçları Almıştır
Bu Seferde Alır Diye Düşünüyorum Beşiktaş'ın

dentaconstantin
13.Kasım.2006, 01:13
beşiktaşın genelde fenerbahçeye karşı bir üstünlüğü var kadıköyde yendiğimiz çok maç oldu inşallah tekrarı olur da yeneriz ne yazık ki son haftalardaki kötü performanstan dolayı inşallah diyorum

e_mali
13.Kasım.2006, 10:19
Fener bu macı alır. BJK cok karıstı, olaganustu hal ilan edilmis diyorlar. Bu ters tepecektir ve Fb maci alacaktir.
Bu macta Kezman'ı oynatmazsa ve FB yenilirse Zico da arti bavullarini toplamaya baslayacaktir.

Emurafu
13.Kasım.2006, 16:34
besiktas en kotu oldugu durumda bile feneri yenmitir ama bu sefer bu mac 2=2=berabere demedi demeyin

real_footballer
13.Kasım.2006, 18:02
o hiç belli olmaz yaw

S-B-Z
13.Kasım.2006, 18:22
açıkçası ben bjk den hiç umutlu değilim.Tigana ve runje olduktan sonra fenerin sırtı yere gelmez kolay kolay :n:

Emurafu
13.Kasım.2006, 18:51
iki takimin durumuna bakmayin bu mac her zaman suprizlerle sonuclandi

Jesus_FB
13.Kasım.2006, 19:17
Konu dışı mesajlar atmayın!!

barahir
13.Kasım.2006, 19:19
ben maçı alacağımıza yürekten inanıyorum.

paco
14.Kasım.2006, 02:13
bu maçları şu takım formda bu takım formsuz diye değerlendirmemek lazım sonuçta derbi maçı hiç bir istatisliğe güvenilmez ... galatasarayın en iyi zamanı fb nin en kötü zamanında johnson un şutu emreye çarptı girdi galatasaray o maçta bir sürü pozisyonu cömertce harcadı ... bjk 9 kişi kalede pancu ile birlikte fb yi yendi ... derbi maçları farklı olur ... bjk belki formsuz ama bu maç onlar için dönüm maçı bu maç için zor tahmin yapılır ...

paco
14.Kasım.2006, 02:39
MHK, F.Bahçe- Beşiktaş derbisi için Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve İsmet Arzuman'dan birini görevlendirecek. En şanslı isimler Aydınus ile Arzuman olarak gösterilirken, plase ise Cüneyt Çakır. Ancak 4 yıl önce Elazığ maçında 3. ve 4'üncü anonsları yaptırıp F.Bahçe'yi 1 maç seyircisiz oynatan Arzuman'ı sarı-lacivertliler istemiyor.

e_mali
14.Kasım.2006, 09:49
BJK nin maci almasi, Tigana nın omunu uzatir. Bu ne kadar hayirli olur BJK icin bilemiyorum. Tam ters mantik FB icin gecerli :D

eGowiCh
14.Kasım.2006, 17:19
Umarım Cüneyt Çakır maçın hakemi olur veya İsmet Arzuman...

EreN
14.Kasım.2006, 19:02
her iki sonuçta da bjk kaybedecek

fenerbahce_1907
14.Kasım.2006, 19:10
2 senedir firat aydinusu veriyprlar zaten bence cuneyt cakir olmali

FeYYaz1989
14.Kasım.2006, 21:48
Bence Ismet Arzuman olmali ama tabi hakemin fazla onemli olmayacagini umud ediyorum.Kim hata yapmayacaksa kendine guveniyorsa o olsun.

Ya birde bizim takimimiz genc bir takim belki uzun zaman sampiyon olamayabiliriz.Ama hersey bitmis degil,bu hafta sonu Fenerbahce'yi yenersek direk sampiyonluk yarisindayiz yeniden.Hem oyunculara da bir guven gelir.Eger bu maci kazanirsak 3-4 hafta icinde belki lider bile olabiliriz.Tabi kaybedebiliriz de ama bu dunyanin sonu degil,daha 13 hafta geride kaldi.Gercek Besiktas taraftari sonuna kadar takimina destek verecektir.
Tamam Jean Tigana'nin da hatalari var belki yonetiminde ama surekli hoca degistirecek degiliz herhalde.Su takima biraz daha sabretmek lazim,bunlar benim goruslerim tabi...

cArsı_nas
15.Kasım.2006, 13:15
macın hakeminin kim olacagı hakkında bi yorum yapmıyacam son sivas macındaki performansımız ortada eger oynanan futbola bakarsak fbnin dogal olarak galib gelecegi havası yaratılıyor ancak Beşiktaşın tarihine bakın genelde boyle krıtık maclardan anlımızın akıyla çıkmışızdır ben tarih tekerrürden ibarettir diyorum ve bu macı alacagımız dusunuyorum umarım yanılmam şimdi bana her iki sonuctada Beşiktaş kaybedecek gibi bir saçma yorum gelecek biliyorum zaten ustteki mesglarda da bu denilmekte demirorenin karsısında herhangi bi rakip yokki Beşiktaş kaybetsin biz bu macı almasakta ben bi rakip çıkacagını dusunmuyorum zaten ocaktaki secimede 2 ay kalmış ama insallah yanılırım

TaşkınMahmut
15.Kasım.2006, 13:53
keşke serdar tatlı hakemliği bırakmasaydı.süper maç olurdu Hakemi takımları mücadelesi vs.vs.vs

tombul taho
15.Kasım.2006, 19:06
büyük ihtimalle runje'nin son maçı olacağı kanısındayım!

Selman Ozturk
15.Kasım.2006, 20:56
Maçın derbi olması sebebiyle Beşiktaş son haftalardaki kötü performansına rağmen karakterli ve tabir-i caizse "ne yaptığını bilen" bir futbol sergileyecektir. Fenerbahçe de taraftarından aldığı desteği yıldız oyuncularının sergileyeceği pozitif futbolla pekiştirmeye çalışacaktır.

Maçı her iki takım da kaybetmez. Akla ilk gelen sonuç berbaerlik. Beraberliğin bozulması durumunda ise skor tabelası Fenerbahçe'nin lehine olan sonucu gösteriyor olacaktır.

Tahmini Skor: 2-2

MeMo
15.Kasım.2006, 20:57
fenrbahcem buyuk ihtimalle yencektir

LaKe
15.Kasım.2006, 22:41
Bence berabere biter.

Emurafu
16.Kasım.2006, 01:18
volkan demırel ve runje ıkı formsuz kalecının macı olcak

cArsı_nas
16.Kasım.2006, 11:47
maçın hakemi de vedat yuksel olmus adını daha once duymustum ama sima olarak pek aklımda deil zannedersem ilk defa bi derbi mucadelesi yonetecek insallah etki altında falan kalmaz

Universal
16.Kasım.2006, 14:51
Beşiktaş bizi hep yeniyormuş. Peki son 5 yılda kaç şampiyonlukları var?

Kadromuz 24 kişi... Rüştü, Ümit, Aurelio ve Kezman da bu kadronun içinde. Derbide kimler oynayacak, hep birlikte göreceğiz. Ama şunu bilin ki; hiç bir futbolcu sözleşmesine, “İlk 11’de oynarım” yazdırmıyor! Onlar, hocaları uygun gördüğünde 11’de yer alır. Tümer şimdiye kadar hep Fenerbahçe’nin belası olmuş! Şimdi Fenerbahçe’de ve Beşiktaş’ın başına bela olacak!

Aziz Yıldırım’ın takıma karıştığı söylentileri asılsız. Böyle bir şey olsaydı, burada olmazdım. Ben fikir paylaşımına her zaman açığım. İnsanları dinlemekten mutluluk duyarım. Fenerbahçe’nin iyiliğini isteyen herkesle konuşur, mutlu olurum. Ama son sözü ben söylerim. Takımımın kötü oynadığı ifade ediliyor. Futbolda demokrasi var. İnsanlar düşüncelerini söyleyebilir.

Fenerbahçe’nin 100. yılı ve üzerimizde doğal olarak baskı var. Tüm camianın da beklentileri var. Her zaman hedef en iyi olmak, şampiyon olmaktır. Burada çalışan tüm profesyoneller, bu baskıya alışık olmalı. Çünkü burası Fenerbahçe. Serkan’a sezon başı şans verdim. Güzel başlamıştı. Sonra yine şans bulacaktı, ama talihsizlikler yaşadı. İhtiyacım olduğu an, hazır olacağını biliyorum.

Beşiktaş, Kadıköy’de hep kazanıyormuş. Bakın bakalım, son 5 yılda kaç şampiyonlukları var. Ben derbi kazanmaktansa şampiyon olmayı tercih ederim. Elbette hedefimiz, bu istatistiği tersine çevirmek. Aslında her maç aynı. Çünkü kazandığınızda hep 3 puan veriyorlar! Derbilerin tek farkı, oyuncuların çok daha iyi konsantre olmaları. Takımım, pazar günü kazanmak için sahada gereken herşeyi yapacak.

Ankaraspor maçı sonrası taraftarların sitemleri normal. O anda işler iyi gitmiyordu ve bu nedenle taraftara hak verdim. Açıkçası, ben bu tip konuları pek takmıyorum, işime bakıyorum. Taraftarımızın bana ve takımıma verdiği destek beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor.

Dinamo Kiev maçında çok üzüldüm. Çünkü iki maçta da hakkımız yenildi. En sevindiğim maç ise Manisa’da oynadığımız. Lider olan takımı kendi evinde devirip liderliğe yükseldik. UEFA Kupası’nda başarılı olmamız için, Palermo maçının önemi büyük. Kazanırsak, büyük avantaj elde edeceğiz.

Aurelio, milli takımda oynadığı için mutluyum. Bunu hak etmişti. Uzun yıllar başarıyla hizmet verecektir. Japonya Milli Takımı’ndayken de bir Brezilyalı vatandaşım vardı. Türk Milli Takımı için teklif gelse ne dersiniz sorusuna yanıt vermem. Çünkü şu an orada bir teknik adam var. Üstelik Türkiye’de bu görevi hak edecek bir başarı henüz yaşamadım. Önce başarılı olayım, sonra konuşuruz!

Ocak ayındaki transferle ilgili şu anda hiç bir şey düşünmüyorum. Çünkü şu anda tek ödevim var: Beşiktaş derbisi... Saha içinde tüm futbolcuların ayrı ayrı bir liderliği var aslında. Bazıları teknik özellikleri ile lider olabiliyor, bazıları ağabeylik rolünü üstlendiği için... Şu aşamada bizim takımda önemli olan kimin lider olduğu değil, takımın lider olması...

Müslüman bir ülkede yaşıyorum. Benim dinim farklı, inancım farklı. Ancak herkesin dini ve inancına sonsuz saygı duyarım. Müslümanlık hakkında bilgi sahibi olmak için çalışıyorum. Katolik bir ülkeden geliyorum. Her türlü dine açık olan bir ülkeden geliyorum. 15 yıl budizme inanan bir ülkede yaşadım. Şimdi, müslüman bir ülkedeyim. Bu benim için hiç bir farklılık yaratmıyor.

Universal
16.Kasım.2006, 14:54
volkan demırel ve runje ıkı formsuz kalecının macı olcak

Bencede kalecilerin maçı olacak Runje'nin durumu belli.

Volkan ise dünkü İtalya maçında yaptığı basit hata nedeniyle formsuzluğunu kanıtladı bana göre o maçta kimin kalecisi iyi ise o takım kazanacaktır.

barahir
16.Kasım.2006, 17:37
Anladığım kadarıyla Zico yazmış. 15 Yıl Budist Ülkede kalmış yani Japonyada.

LaKe
16.Kasım.2006, 20:18
Bencede kalecilerin maçı olacak Runje'nin durumu belli.

Volkan ise dünkü İtalya maçında yaptığı basit hata nedeniyle formsuzluğunu kanıtladı bana göre o maçta kimin kalecisi iyi ise o takım kazanacaktır.

Her kalecinin başına gelebilecek bişey. Bir hata yaptı diye Volkan'a formsuz denmesini doğru bulmuyorum. Bence Volkan her zaman FB'nin en iyi kalecisi ve Rüştü'nün onun yerine oynaması hata. Böyle genç yetenekleri her zaman Türk futbolumuza kazandırmalıyız ;;) Ve yine bence bu derbide Volkan iyi işler çıkaracak.

Jesus_FB
17.Kasım.2006, 10:59
geçen sene oynadığı derbilerde mükemmel oynamıştı özellikle inönüde ki maçta süperdi işallah bu haftada öyle oynar

FoRZaJuVe
18.Kasım.2006, 01:54
beşiktaş kazansın ama tiganayla zor görünüyo.

El Comandante
18.Kasım.2006, 12:57
Fenerbehçe-Beşiktaş derbisi öncesi merak edilen bütün detaylar ve karşılıklı istatistikler. Kim daha şanslı ya da kimin sorunları daha büyük? Kasım ayının iki takım arasında özel bir önemi var mı? Devler hangi bölgelerde sorun yaşıyor ve kaleleri güvenli mi?
17 Kasım 2006, 11:33
Advertisement

KASIM'DA BEŞİKTAŞ DAHA ÜSTÜN
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maçın oynanacağı Kasım ayındaki ezeli rekabette Beşiktaş'ın sayısal üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakipler bugünü dek kasım aylarında toplam 34 karşılaşmaya çıkarken bunlardan 11'ini Beşiktaş, 9'unu Fenerbahçe kazandı, 14 maç da berabere sonuçlandı.

Kasım ayında Beşiktaş'ın toplam 40 golüne, Fenerbahçe 37 golle yanıt verdi. Bu arada iki takım arasında kasım ayında yapılan son 9 maçtan 6'sı berabere tamamlandı.

SON 11 MAÇTA HAKEMLER TOPLAM 10 KIRMIZI, 57 SARI KART KULLANDI
Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında yapılan son maçlarda görülen kartların çokluğu dikkat çekiyor.

Ezeli rakiplerin son 5 sezonda şimdiye dek yaptığı 10'u lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere 11 maçta hakemler toplam 10 kırmızı, 57 de sarı kart kullandı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son 5 sezonda yapılan derbi maçlarda hakemlerin kullandığı sarı ve kırmızı kartların dağılımı şöyle:
2001-2002 Sezonu:
Fenerbahçe - Beşiktaş: 1 - 2 (2 kırmızı, 4 sarı kart)
Beşiktaş - Fenerbahçe: 0 - 2 (4 kırmızı, 3 sarı kart)

2002-2003 Sezonu:
Fenerbahçe - Beşiktaş: 0 - 1 (1 kırmızı, 8 sarı kart)
Beşiktaş - Fenerbahçe: 2 - 0 (3 sarı kart)

2003-2004 Sezonu:
Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 2 (9 sarı)
Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 3 (6 sarı)

2004-2005 Sezonu:
Beşiktaş - Fenerbahçe: 2 - 1 (1 kırmızı, 7 sarı)
Fenerbahçe - Beşiktaş: 3 - 4 (1 kırmızı, 1 sarı)

2005-2006 Sezonu:
Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 2 (5 sarı)
Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 2 (4 sarı)
Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 3 (Türkiye Kupası) (1 kırmızı, 7 sarı)

SON 10 MAÇTA SİYAH-BEYAZLILAR 5, SARI-LACİVERTLİLER 3 GALİBİYET ALDI
19 Kasım Pazar günü Kadıköy'de yapılacak derbi maçı öncesi ezeli rakiplerin aralarında yapılan son 10 maçta Beşiktaş'ın galibiyetlerde 2 farklı üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakiplerin 9'u lig, 1'i de Türkiye Kupası finali olmak üzere son 10 maçında Beşiktaş 5, Fenerbahçe 3 kez sahadan galip ayrılırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı.

5'i BJK İnönü, 4'ü FB Şükrü Saracoğlu, 1'i de İzmir Atatürk Stadı'nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Beşiktaş toplam 18, Fenerbahçe ise 17 gol attı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:
Tarih Organizasyon Stat Sonuç (BJK-FB)
---------- ------------- --------- --------------
14.04.2002 Lig BJK İnönü 0 - 2
02.02.2003 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 0
20.04.2003 Lig BJK İnönü 2 - 0
30.11.2003 Lig FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2
25.04.2004 Lig BJK İnönü 1 - 3
30.10.2004 Lig BJK İnönü 2 - 1
17.04.2005 Lig FB Şükrü Saracoğlu 4 - 3
18.09.2005 Lig BJK İnönü 1 - 2
26.02.2006 Lig FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2
03.05.2006 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 3 - 2

FENERBAHÇE, BU SEZON KENDİ EVİNDE 15, BEŞİKTAŞ 8 PUAN ALDI
Fenerbahçe kendi evinde başarılı sonuçlara imza atarken, Beşiktaş ise deplasmanlarda kazanmakta zorlanıyor.

Derbi maça ev sahipliği yapacak olan lider Fenerbahçe, bu sezon lig maçlarında kendi evinde 6 maça çıkarken, bunlardan 5'ni kazandı, 1'ini yitirdi ve 15 puan topladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda lig maçlarında toplam 20 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 6 gol gördü.

''Sarı Kanaryalar''ın iç sahadaki lig maçları şöyle:
Fenerbahçe - Kayseri Erciyesspor: 6 - 0
Fenerbahçe - Çaykur Rizespor: 2 - 1
Fenerbahçe - Antalyaspor: 4 - 2
Fenerbahçe - Bursaspor: 0 - 1
Fenerbahçe - Kayserispor: 4 - 1
Fenerbahçe - Gaziantepspor: 4 - 1

Beşiktaş ise bu sezon rakip sahalarda toplam 6 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 yenilgi, 2 de beraberlik aldı ve 8 puan toplayabildi.

BJK İnönü Stadı dışında toplam 8 gol atan siyah-beyazlılar, 7 golü de kalelerinde gördü.

''Kara Kartallar''ın deplasman maçlarında aldığı sonuçlar ise şöyle:
Vestel Manisaspor - Beşiktaş: 1 - 0
Denizlispor - Beşiktaş: 0 - 2 (İzmir'de oynandı)
Galatasaray - Beşiktaş: 1 - 0
Kayseri Erciyesspor - Beşiktaş: 1 - 1
Çaykur Rizespor - Beşiktaş: 0 - 1
Antalyaspor - Beşiktaş: 4 - 4

SARI-LACİVERTLİ TAKIM FAVORİ GÖSTERİLİYOR
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maçta bahis şirketleri sarı-lacivertli takımı favori gösteriyor.

İnternetteki bahis siteleri Fenerbahçe'yi galibiyete daha yakın görüp, sarı-lacivertli takımına 1.60 ile 1.75 arasında oran veriyorlar. Beşiktaş'ın galibiyetine ise 4.25 ile 5.40 arasında, beraberliğe ise 3.20 ile 3.50 arasında oran veriliyor.

SARI-LACİVERTLİLER İKİNCİ YARILARINDA, BEŞİKTAŞ İSE İLK YARILARDA GOL BULUYOR
Ezeli rakiplerin geride kalan 13 maçta attıkları ve yedikleri gollerin dakikalara göre dağılımı farklılık gösteriyor.

Fenerbahçe gollerinin büyük bölümünü maçların ikinci yarılarında attı, yediği gollerin de büyük kısmını yine ikinci yarılarda kalesinde gördü. Beşiktaş ise ilk yarılarda, ikinci yarılara oranla daha çok gol kaydetti, her iki devrede de aynı sayıda golü kalesinde gördü.

Ligde geride kalan 13 maçta toplam 30 kez rakip fileleri havalandıran sarı-lacivertliler, 15'er dakikalık dilimler halinde en çok golü 7 kezle maçların son 15 dakikalarında attı. Karşılaşmaların başlarındaki ilk 15'er dakikalık bölümde en az golü (2 gol) kaydeden Fenerbahçe, bu bölümde kalesinde hiç gol görmeyerek, maçlara iyi başladığını gösterdi. 13 maçta toplam 13 gol yiyen ''Sarı Kanaryalar'', buna karşın, maçlarda en çok golü ikinci yarıların ilk 15 dakikasında (5 gol) filelerinde gördü.

Fenerbahçe geride kalan 13 lig maçında ilk yarılarda 13 gol atıp, 3 gol yerken, ikinci yarılarda 17 gol kaydedip, 10 golü kalesinde gördü. Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de geride kalan 13 maçta 15'er dakikalık dilimler halinde attığı ve kalesinde gördüğü gollerin dağılımı şöyle:

Dakika Attığı Gol Yediği Gol
------ ---------- ----------
01-15 2 0
16-30 6 2
31-45 5 1
46-60 4 5
61-75 6 1
76-90 7 4

Beşiktaş ise ligde geride kalan 13 maçta toplam 18 kez rakip fileleri havalandırırken, bunlardan 10'unu ilk yarılarda, 8'ini ikinci yarılarda kaydetti.

Siyah-beyazlılar, kalelerinde gördüğü 14 golden ise 7'sini ilk, 7'sini de ikinci yarılarda yedi.

Maçların 1-15, 31-45 ve 76-90 dakikalar aralığında 4'er atan ''Kara Kartallar'', ilk ve ikinci yarıların başlarında ise sadece 1'er golü kalesinde gördü.

Beşiktaş'ın, Turkcell Süper Lig'de geride kalan 13 maçta 15'er dakikalık dilimler halinde attığı ve yediği gollerin dağılımı şöyle:

Dakika Attığı Gol Yediği Gol
------ ---------- ----------
01-15 4 1
16-30 2 2
31-45 4 4
46-60 2 1
61-75 2 3
76-90 4 3

FENERBAHÇE'NİN KOZLARI ALEX VE TUNCAY
Sarı-lacivertli takımda gol yollarında gözler Alex ile Tuncay'ın üzerinde olacak. Brezilyalı Alex de Souza ile Tuncay Şanlı, daha önce Beşiktaş filelerini 3'er kez havalandırırken, pazar günkü derbi öncesinde de sarı-lacivertli takımın gol yollarında en güvendiği isimlerin başında geliyorlar.

Alex, bu sezon geride kalan 13 lig maçında da forma giyerken, bu süre içinde attığı 10 gol ve verdiği 9 gol pasıyla, her iki kategoride de ligin en başarılı futbolcusu olarak dikkat çekiyor.

Bu sezon toplam 3 sarı kart gören Alex, derbide de kart görmesi durumunda gelecek haftaki Trabzonspor maçında cezalı duruma düşecek.

Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe formasıyla ligde 2, geçen sezonki Fortis Türkiye Kupası finalinde de 1 kez Beşiktaş filelerini havalandırdı.

Tuncay ise, bu sezonki 13 lig maçında forma giyerken, 3 gol attı, 1 golün de asistini yaptı.

Milli futbolcu, Beşiktaş'a lig maçlarında 3 gol kaydetti.

DERBİ MAÇTA KALECİ ENDİŞESİ
Ezeli rakiplerin kalecileri taraftarlarına güven vermiyor.

Fenerbahçe'de, Rüştü'nün milli maçta ciddi biçimde sakatlanması ve en az 5-6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanmasıyla derbide kaleyi koruması kesinleşen Volkan Demirel, Fenerbahçe ve son İtalya milli maçında yaptığı hatalarla dikkat çekiyor.

Beşiktaş'ta ise Hırvat kaleci Vedran Runje, yediği hatalı gollerle siyah-beyazlı taraftarların haftalardır tepkisine neden oluyor.

VOLKAN
Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, bu sezon geride kalan 13 lig maçından 6'sında kaleyi korudu.

Gençlerbirliği maçında Rüştü'nün yerine 60. dakikada oyuna giren 25 yaşındaki Volkan, görev yaptığı 6 lig maçında toplam 480 dakika kaleyi korudu ve 5 gol yedi.

RUNJE
Beşiktaş'ın sezon başında renklerine kattığı Hırvat kaleci Vedran Runje ise siyah-beyazlı takımın yaptığı 13 lig maçında da görev yaptı.

Toplam 1170 dakika kaleyi koruyan 30 yaşındaki Runje, kalesinde 14 gol görürken, yediği hatalı gollerle zaman zaman taraftarların protestolarına hedef oldu.

kaynak:ajansspor

Sheriff
18.Kasım.2006, 14:45
Bu Beşiktaş bütün sene top oynamıyo bizim maçta gelip yeniyo gidiyo:Duyuz oluyorum.Ama bu maç yenebiliriz çünkü Alex - Ricardinho kapışması izliycez ve Alex Ricardinho' dan daha hırslı bi görüntü çiziyor..
İki takımında çok iyi oyuncuları var.Yıldız oyuncular maça damga vurabilir...

emir cavak
18.Kasım.2006, 14:54
beşiktaş kazanacak gibi bir his var içimde

Jesus_FB
18.Kasım.2006, 15:15
Allahtan Sergen yok artik kadiköyde gol atmadigi mac yoktur heralde :)

GeNç KaRTaL
18.Kasım.2006, 15:34
eğer beşiktaş geçmiş senelerdeki fenerle oynadığı maçlardaki ruhla oynasa kazanır diye düşünüyorum çünkü adamlar fenerbahçe maçını kazansalar düzlüğe çıkacaklarını biliyorlar

karakartal5307
18.Kasım.2006, 21:55
alırız maçı :)

Cengo
19.Kasım.2006, 00:51
3-1 Fenerbahçe

İbrahim Akın, Tuncay, Alex, Kezman

dinaMYt
19.Kasım.2006, 01:10
son 5 yıldaki serinin bozulmayacağını düşünüyorum.beraberlik yada beşiktaş galibiyeti bekliyorum.her sonuç galatasaraya yarayacak sonuçta.

cureshot
19.Kasım.2006, 01:13
bu maç 5-5 biter. bi tarafta runje bu tarafta volki tolki. allaaaaaah. seyreyle eğlenceyi. :D :D :D :D

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 01:23
Derbiye özel hazırlandığını belirten yıldız oyuncu "Beşiktaş'a karşı Kadıköy'deki 5 maçlık galibiyet özlemini bitireceğiz" diye konuştu.

Tarihe gömeriz...

Sezon başında F.Bahçe'ye transfer olarak uzun süre gündemde kalan Beşiktaş'ın eski oyuncusu Tümer derbi öncesi iddialı. Yıllar sonra Beşiktaş'a karşı mücadele edecek olan sarı-lacivertli oyuncu, "Benim için bu karşılaşma gerçekten de biraz karışık duygular barındırıyor. Yarın Kadıköy'de Beşiktaş'ın 5 maçtır kaybetmeme
serisini tarihe gömeceğiz" dedi.

Hakkını veririm...

Tümer, zorlu mücadele öncesinde taraftarların kendisine özel ilgi göstermesini istedi. Yıldız oyuncu, "Tribünleri dolu görmek beni heyecanlandırıyor. Bu karşılaşmanın önemi gerçekten de benim için çok büyük. F.Bahçe camiasının ve giydiğim formanın hakkını vereceğim" dedi. Tümer Metin, kaleci Rüştü'nün sakatlanmasına çok üzüldüğünü de sözlerine ekledi.

Pas Fotomaç

konu açıldıysa özür dilerim ben görmedim

Krusty
19.Kasım.2006, 01:34
Öyle büyük konuşmasın, biz gömmeyelim. ;)
Bu arada konuyu maçın konuşulduğu topice açsaydın daha iyi olurdu. Aman neyse... :)

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 01:39
Öyle büyük konuşmasın, biz gömmeyelim. ;)
Bu arada konuyu maçın konuşulduğu topice açsaydın daha iyi olurdu. Aman neyse... :)

ya abicim bi kere olumlu mesaj at konuya senin mesaj attığını gördüğümde anlıyorumki ben bi hata yaptım :n: orada bu haberin etkisi bi kaç mesaj sonra geçer diye açmadım oraya :j:

eGowiCh
19.Kasım.2006, 01:42
Fenerbahçe 4 - 0 Beşiktaş
Goller : Alex ( 2 ), Kezman ve Tümer

Benim tahminim bu yönde.

Eray Dengiz
19.Kasım.2006, 01:45
Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 3

Krusty
19.Kasım.2006, 01:49
Fenerbahçe 4 - 0 Beşiktaş
Goller : Alex ( 2 ), Kezman ve Tümer

Benim tahminim bu yönde.

Benim tahminim de;

(2) Fenerbahçe 0-5 Beşiktaş (2)
Goller: Bobo ( 2 ), Nobre, Ricardinho, Delgado

eGowiCh
19.Kasım.2006, 02:54
Benim tahminim de;

(2) Fenerbahçe 0-5 Beşiktaş (2)
Goller: Bobo ( 2 ), Nobre, Ricardinho, Delgado

Hayal ürünü tahmin olduğu nasıl da görünüyor :) Sakat Bobo, sakat sakat gol mü atacak? :) Ricardinho ve Delgado yerine Tümer ve Sergen yazsaydın bari :)

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 02:58
Fenerbahçe : 2 Beşiktaş : 3

Krusty
19.Kasım.2006, 03:21
Hayal ürünü tahmin olduğu nasıl da görünüyor :) Sakat Bobo, sakat sakat gol mü atacak? :) Ricardinho ve Delgado yerine Tümer ve Sergen yazsaydın bari :)

Zaten bilerek senin yazdığın mesaja karşılık böyle bir şey attım bilmem farkettin mi? Seninki de hayal ürününden öte olmayacak.. ;)

GeNç KaRTaL
19.Kasım.2006, 08:25
bence o kendini inönü deki maça konstantre etsin...

GeNç KaRTaL
19.Kasım.2006, 08:27
ben beşiktaşa güveniyorum ne kadar kötü oynasakda yinede güveniyorum çıkıp kartallar gibi mücadele etsinler kazanırlar

Redrum
19.Kasım.2006, 08:49
bu tümer e kılım abi.vede içime doğuyor bu maç 2-2 berabere.can doğr udemiş orda burda konuşmasın sonraa bakarsın kendi gömülmüş.

JoseMourinho-FB
19.Kasım.2006, 10:46
Tümer'inde söylediği gibi bu maçta BJK FB'den 2'den az fark yerse tüm BJK taraftarları sokağa dökülsün.Ayrıca FB maçları BJK'nin hep kader maçı oluyor bunlada ilgili çok güzel bir yazı yollamak istiyorum...

Son yıllarda Fenerbahçe ile Kadıköy`de oynadığı maçlara farklı bir şekilde motive olarak çıkan Beşiktaş, bu maçları adeta kader maçı olarak görüyor. Çünkü her maç öncesi ya Teknik Direktörü, yada Yönetimi topun ağzında olan Siyah Beyazlılar, düzlüğe çıkmanın yolunu Fenerbahçe karşısında alınacak galibiyette arıyor, ancak hatalı transferlere hatalı teknik adam tercihlerine devam ediyor.

Geçtiğmizi yıllarda Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, yine böyle bir kader maçına çıkmış talihinin de yardımı ile son 10.dakikasını kalecisiz oynadığı karşılaşmada 4-3`lük bir galibiyet elde etmişti. Bu karşılaşmadan sonra Çalımbay`ın sözleşmesini iki yıl daha uzatan Beşiktaş yönetimi, Rıza Çalımbay`a bu karşılaşmadan sonra sadece 6 ay tahammül edebildi. Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Siyah Beyazlılar bu sefer Tigana ile anlaştı. Yaklaşık bir yıldır takımdan istediği performansı alamayan Siyah Beyazlı yönetimin aslında Tigana ile yolları geçen sezon Fenerbahçe maçından sonra ayrılacaktı. Ancak bu kez Siyah Beyazlılar, 2-2 berabere kaldıkları maç sonrası Tigana ile yola devam kararı alarak, transfer atağına geçtiler.

Milyonlarca dolarlık transferleri ile adeta rekor kıran Beşiktaş, hayal kırıklılğı yaratmaya devam etti.

Bugün gelinen noktada takımlarına zerre kadar güveni olmayan Beşiktaş`lı taraftarların hedefinde sadece Tigana yok. Borçsuz devraldığı Beşiktaş`ı yaptığı yanlış transferlerle adeta borç batağının içine saplayan Yıldırım Demirören`de hedef tahtasındaki yerini aldı. Şimdi hem Beşiktaş Yönetimi, hem de Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana yarın akşam oynanacak olan karşılaşmayı kendileri açısından kurtuluş maçı olarak görüyorlar! Ancak bu sefer olmayacak...! Bu kez sadece skor olarak sizi mağlup etmekle kalmayacak, bu talihsiz kaderinizide değiştireceğiz! Zira ezeli rakibiniz olarak, karşımızda acizlik içinde her türlü hileye başvurmaktan sakınmayan bir Beşiktaş yerine, güçlü ve mazisine layık bir Beşiktaş ile yarışmak bizim içinde büyük bir keyif olacaktır!

Son iki yıldır Kadıköy`de adeta talihinin yardımı ile sıçrayan çekirge, bu kez sıçrayamayacak! Bu kez sadece bir maç kaybetmeyecek! Son yıllarda efsane Başkan Süleyman Seba`nın büyüttüğü Beşiktaş`ı sıradan bir takım haline getirenlerin umutlarına ve hayallerine son verecek. Belki birkaç kişinin hayalleri yıkılacak, belki birkaç kişi herkesten daha çok üzülecek ama Beşiktaş gibi güzide bir kulübümüzün geleceği kurtulacak.

bursa_mc
19.Kasım.2006, 10:59
tarihe gömeriz vayy fenerbahçe bayağı iddaalı gözüküyorr..ama onların adına yıne terslık olabilirr.

Omerdinho
19.Kasım.2006, 11:39
2-1 veya 3-1 alicaz bu maci

real_footballer
19.Kasım.2006, 12:44
ya arkadaşlar derbi maçlarının favorisi olmaz niye böyle skor tahmini yapıyorsunuzki

FeYYaz1989
19.Kasım.2006, 12:52
Tümer'inde söylediği gibi bu maçta BJK FB'den 2'den az fark yerse tüm BJK taraftarları sokağa dökülsün.Ayrıca FB maçları BJK'nin hep kader maçı oluyor bunlada ilgili çok güzel bir yazı yollamak istiyorum...

Son yıllarda Fenerbahçe ile Kadıköy`de oynadığı maçlara farklı bir şekilde motive olarak çıkan Beşiktaş, bu maçları adeta kader maçı olarak görüyor. Çünkü her maç öncesi ya Teknik Direktörü, yada Yönetimi topun ağzında olan Siyah Beyazlılar, düzlüğe çıkmanın yolunu Fenerbahçe karşısında alınacak galibiyette arıyor, ancak hatalı transferlere hatalı teknik adam tercihlerine devam ediyor.

Geçtiğmizi yıllarda Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, yine böyle bir kader maçına çıkmış talihinin de yardımı ile son 10.dakikasını kalecisiz oynadığı karşılaşmada 4-3`lük bir galibiyet elde etmişti. Bu karşılaşmadan sonra Çalımbay`ın sözleşmesini iki yıl daha uzatan Beşiktaş yönetimi, Rıza Çalımbay`a bu karşılaşmadan sonra sadece 6 ay tahammül edebildi. Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Siyah Beyazlılar bu sefer Tigana ile anlaştı. Yaklaşık bir yıldır takımdan istediği performansı alamayan Siyah Beyazlı yönetimin aslında Tigana ile yolları geçen sezon Fenerbahçe maçından sonra ayrılacaktı. Ancak bu kez Siyah Beyazlılar, 2-2 berabere kaldıkları maç sonrası Tigana ile yola devam kararı alarak, transfer atağına geçtiler.

Milyonlarca dolarlık transferleri ile adeta rekor kıran Beşiktaş, hayal kırıklılğı yaratmaya devam etti.

Bugün gelinen noktada takımlarına zerre kadar güveni olmayan Beşiktaş`lı taraftarların hedefinde sadece Tigana yok. Borçsuz devraldığı Beşiktaş`ı yaptığı yanlış transferlerle adeta borç batağının içine saplayan Yıldırım Demirören`de hedef tahtasındaki yerini aldı. Şimdi hem Beşiktaş Yönetimi, hem de Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana yarın akşam oynanacak olan karşılaşmayı kendileri açısından kurtuluş maçı olarak görüyorlar! Ancak bu sefer olmayacak...! Bu kez sadece skor olarak sizi mağlup etmekle kalmayacak, bu talihsiz kaderinizide değiştireceğiz! Zira ezeli rakibiniz olarak, karşımızda acizlik içinde her türlü hileye başvurmaktan sakınmayan bir Beşiktaş yerine, güçlü ve mazisine layık bir Beşiktaş ile yarışmak bizim içinde büyük bir keyif olacaktır!

Son iki yıldır Kadıköy`de adeta talihinin yardımı ile sıçrayan çekirge, bu kez sıçrayamayacak! Bu kez sadece bir maç kaybetmeyecek! Son yıllarda efsane Başkan Süleyman Seba`nın büyüttüğü Beşiktaş`ı sıradan bir takım haline getirenlerin umutlarına ve hayallerine son verecek. Belki birkaç kişinin hayalleri yıkılacak, belki birkaç kişi herkesten daha çok üzülecek ama Beşiktaş gibi güzide bir kulübümüzün geleceği kurtulacak.

Herkes kendi işine baksın,bu yazıda çok tahrik içeren cümleler var.Beşiktaş'ı,teknik direktörünü,yönetimini,futbolcusunu yargılamak Fenerbahçe taraftarına düşmez,o alıntıyı kaldırmanı öneririm.

Merak etme 2 den az fark için değil geleneği sürdürüp kazanacağımız için sokaklara döküleceğiz...

Omerdinho
19.Kasım.2006, 13:19
ya arkadaşlar derbi maçlarının favorisi olmaz niye böyle skor tahmini yapıyorsunuzki

siz yapinca iyi biz yapinca kötümü :)

dick
19.Kasım.2006, 16:16
Fener alır bu maçı

eGowiCh
19.Kasım.2006, 16:44
Geçen sene:
- İnönü'de oynanan maç : Beşiktaş 1 - 2 Fenerbahçe (Goller: Anelka, Kleberson, Tuncay)
- Kadıköy'de oynanan maç : Fenerbahçe 2 - 2 Beşiktaş (Goller: Sergen ( 2 ), Nobre, Tuncay)
- İzmir'de oynanan kupa maçı : Beşiktaş 3 - 2 Fenerbahçe (Goller: Tümer ( 2 ), Gökhan Güleç, M.Yozgatlı, Alex)

Geçen seneki maçlara baktığımızda Fenerbahçe'nin 1 galibiyeti, Beşiktaş'ın 1 galibiyeti ve bir de beraberlik bulunuyor.

Yani her iki takımın da birbirine karşı ezici bir üstünlüğü yok.

Ayrıca geçen sene Beşiktaş'ın gollerinin çoğunu dikkat ederseniz Sergen ve Tümer atmışlar. Bu iki oyuncu da şu an farklı takımlarda. Beşiktaş'ın önemli maçlarda çıkıp oynayacak adamı yok.

Bu maçı da Fenerbahçe kazanacak, hem kadro üstünlüğü hem de taraftarı ile...

JoseMourinho-FB
19.Kasım.2006, 16:49
Herkes kendi işine baksın,bu yazıda çok tahrik içeren cümleler var.Beşiktaş'ı,teknik direktörünü,yönetimini,futbolcusunu yargılamak Fenerbahçe taraftarına düşmez,o alıntıyı kaldırmanı öneririm.

Merak etme 2 den az fark için değil geleneği sürdürüp kazanacağımız için sokaklara döküleceğiz...

O alıntıyı kaldırmıyorum,gerçek bir BJK'linin takımının ne hallerde olduğunu bilmesi gerekir.O yüzden sen bir gerçek bir BJK'li değilsin.Ayrıca geçen sene 2-2- kaldığınız zaman maç bitiminde tüm BJK'li futbolcular ellerini havaya kaldırdılar.Onlarda biliyorlar ki FB gibi büyük bir takımla berabere kalmak 5-0'lık galibiyete bedel.Çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde tökezler aynı bugün saat 20:45'te olacağı gibi...!

El Comandante
19.Kasım.2006, 16:50
Geçen sene:
- İnönü'de oynanan maç : Beşiktaş 1 - 2 Fenerbahçe (Goller: Anelka, Kleberson, Tuncay)
- Kadıköy'de oynanan maç : Fenerbahçe 2 - 2 Beşiktaş (Goller: Sergen ( 2 ), Nobre, Tuncay)
- İzmir'de oynanan kupa maçı : Beşiktaş 3 - 2 Fenerbahçe (Goller: Tümer ( 2 ), Gökhan Güleç, M.Yozgatlı, Alex)

Geçen seneki maçlara baktığımızda Fenerbahçe'nin 1 galibiyeti, Beşiktaş'ın 1 galibiyeti ve bir de beraberlik bulunuyor.

Yani her iki takımın da birbirine karşı ezici bir üstünlüğü yok.

Ayrıca geçen sene Beşiktaş'ın gollerinin çoğunu dikkat ederseniz Sergen ve Tümer atmışlar. Bu iki oyuncu da şu an farklı takımlarda. Beşiktaş'ın önemli maçlarda çıkıp oynayacak adamı yok.

Bu maçı da Fenerbahçe kazanacak, hem kadro üstünlüğü hem de taraftarı ile...

ama delgado,ricardinho,nobre var besiktasta onlarin yerine.bir ricardinho sergenin bu halinden daha iyi,bir delgado bana göre tümerdan cok iyi bir futbolcu.eger ki bu futbolcular gününde olursa VE RUNJE SÜPER KUPADAKI GIBI SÜPER KALECILIK YAPARSA BESIKTAS BU MACI KAZANIR.

eGowiCh
19.Kasım.2006, 16:55
Peki ya Alex, Tümer, Tuncay, Kezman, Appiah gününde olursa, Volkan eski performansını sergilerse ne olacak?

Gerçek BJK'li yönetimi istifaya çağırmalı bence. 30 milyon dolar borçla aldığı Beşiktaş'ın borcunu 130 milyon dolara getiren bir başkanı ben olsam istifaya çağırırım. Carew, Ailton, Delgado, Ricardinho, Juanfran gibi birçok fiyasko transfer yapan ve bu transferlerle kulübü borç batağına sürükleyen başkanınızı hala seviyor musunuz? Milyonlarca dolar harcanmasına rağmen bir tane bile lig şampiyonluğu kazanamadı Beşiktaş. Serdar Bilgili bıraktığında takım nasıldı, şimdi nasıl... Demirören Beşiktaş'a ne kattı? Hiçbir şey. Milyonlarca dolar zarara soktu takımı. Del Bosque için kulüp kasasından 36 milyon dolar çıktı, ve bu teknik direktör hiçbir başarı sağlayamadı. Durum ortada, Beşiktaş böyle giderse, daha doğrusu Demirören'le giderse Galatasaray'dan beter olacak ekonomik bakımdan.

Jesus_FB
19.Kasım.2006, 16:57
ama delgado,ricardinho,nobre var besiktasta onlarin yerine.bir ricardinho sergenin bu halinden daha iyi,bir delgado bana göre tümerdan cok iyi bir futbolcu.eger ki bu futbolcular gününde olursa VE RUNJE SÜPER KUPADAKI GIBI SÜPER KALECILIK YAPARSA BESIKTAS BU MACI KAZANIR.

dediklerinde çok haklısın delgado tümer'e göre çok daha klas bir isim ricardinho da muhteşem bir oyuncu ama Tümer, sergen, h.şaş, appiah gibi oyuncular büyük maçların oyuncusudur büyük maçların tüm sorumluluğunu üzerine alan, yürekleriyle oynayan oyunculardır.

Delgado ve ricardinho'ya bir şey demek için biraz erken belki ama bu sene oynanan büyük maçalrda uefa kupası, gs ve ts maçlarında kendilerini pek göremedik bakalım bu maçta nasıl oynayacaklar

GeNç KaRTaL
19.Kasım.2006, 17:16
Peki ya Alex, Tümer, Tuncay, Kezman, Appiah gününde olursa, Volkan eski performansını sergilerse ne olacak?

Gerçek BJK'li yönetimi istifaya çağırmalı bence. 30 milyon dolar borçla aldığı Beşiktaş'ın borcunu 130 milyon dolara getiren bir başkanı ben olsam istifaya çağırırım. Carew, Ailton, Delgado, Ricardinho, Juanfran gibi birçok fiyasko transfer yapan ve bu transferlerle kulübü borç batağına sürükleyen başkanınızı hala seviyor musunuz? Milyonlarca dolar harcanmasına rağmen bir tane bile lig şampiyonluğu kazanamadı Beşiktaş. Serdar Bilgili bıraktığında takım nasıldı, şimdi nasıl... Demirören Beşiktaş'a ne kattı? Hiçbir şey. Milyonlarca dolar zarara soktu takımı. Del Bosque için kulüp kasasından 36 milyon dolar çıktı, ve bu teknik direktör hiçbir başarı sağlayamadı. Durum ortada, Beşiktaş böyle giderse, daha doğrusu Demirören'le giderse Galatasaray'dan beter olacak ekonomik bakımdan.
evet haklısın ama beşiktaş taraftarı alınacak galibiyetle herşeyi unutacak bir taraftar değil yani yönetim gitsin diye beşiktaşımızın bir derbi maçta yenilmesi hiç bir beşiktaşlı tarafatar istemez

cArsı_nas
19.Kasım.2006, 17:21
paflarda macı 1-0 almışız.. aksamki maca gelince sonuc veya skor hakkında herhangi bi yorum yapmıyacam ama Beşiktaşımın beni hayal kırıklıgına ugratacagını sanmıyorum...hiç kimse bizim işimize karısmasın sozum bu sıtedeki rakiplerimize oyle insanların Beşiktaşlılgını sorgulamak kimseye düşmez hele hele bu birde rakip taraftar olursa hic dusmez yok biz yenersek bize dua etsinler gibi kendilerini avutanlara da diyorum avuclarını yalasınlar Beşiktaş size hic bir zaman o fırsatı vermiyecek baskanımızında dedigi gibi bu yonetim ancak secimle geldi secimle gider zaten sunun surasında seçime de iki ay kalmış ayrıca Beşiktaşlılık sorgulamsı yapanlar gercek Beşiktaşlı takımının hic bir zaman yenilmesini istemez bu hep boyle olmustur ve hep boyle kalıcaktır

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 17:45
akşam maçı keyifle izlicem çünkü kazanacağımızdan eminim ilk kez bu kadar

DeDe
19.Kasım.2006, 18:02
maç ne mi olur..
buyrun siteye ekleyemiyorum ama buraya yazalım o vakit..zamanı gelmiş...

Derbi maça sayılı saatler kaldı.Heyecan dorukta..Herkse İtalya karşısındaki iyi futbolu, umut veren milli takımı bile geride bırakıp mu maçı konuşuyor..FB mi BJK mi gülen taraf olacak..

Kadro yapısı ve oynanan futbola bakarsak(gerçi iki takımda pek olumlu sinyaller vermiyor ama !) FB bir adım önde..Lakin istatistiksel ve psikolojik açıdan BJK daha avantajlı denebilir..Ben kimin kazanacağı üstünde pek durmyacağım..Futolun neler getireceği belli değildir..Hatırlasanıza Fenerbahçenin 5 atacağı iddia edilen maçta Beşiktaş 4-3 galip gelmişti; hemde kalecisiz..
Ben bugün kimin kazanacağını değil olası sonuçların takımlar üzerinde nasıl etkiler yaratacağını kritik edeceğim..

Önce Beraberlik :
Kuvvetle muhtemel maçın sonucu..Lakin iki takım açısından da durmu değiştirmeyecektir bu skor..Tigana’nın kredibilitesine eksi yada artı bir eklentisi olmayacak, keza Zico içinde olumlu düşünmeye sevketmeyecektir onun hakkında olumsuz düşünen hiçkimseyi..Yani ne şiş yanacaktır ne kebap..Sadece Yönetim kurullarının önlerindeki takkeye bakarak gerekli düşünme sürelerini uzatacaktır hepsi bu..Ama bazı gerçeklerinde üstünü kapamayacak en olumlu sonuç olacaktır..

FB galibiyeti :
İşin BJK açısından hayırlı,FB açısından da vahim sayılabilecek skoru..Olası bir FB galibiyeti Zico üstündeki tüm karabulutları dağıtacak ve Zico bir kahraman olacak tüm basının gözünde..Ancak Tigana son kredisini tüketmiş olarak ümraniyenin yolunu tutacaktır..Bu sonuç,kuvvetle muhtemel Tigana’nın son maçı havasını oluşturur.Kanımca bu BJK’nin kurtuluş reçetesidir ki artık kartalda köklü değişikliklerin zamanı geldiği düşüncesindeyim..
FB cephesine dönersek..Bu muhtemel sonuç Zico’nun kredisini inanılmaz arttırır ama yaptığı hataların da üstünü örtmeye yarar ve alttan alttan, FB acemi bir antrenörün oyuncağı haline gelebilir..Yönetimin gözleri büyülenebilir ki bir galibiyetle nasıl antenörlerin kahraman olduğu malum..

BJK galibiyeti..
Madalyonun diğer yüzü..Bu olası skor az önce söylediklerimin tam tersini yaşatır bizlere P.tesi sabahı..yani Tigana taktik bir deha olur..Zico, belki kapının eşiğine gelmez ama iyiden iyiye yeteneklerini sorgulatır bir hale gelir ki zaten zor durumda olan Zico için işler çok daha karmaşık bir hal alır..Ancak Tigana’nın artacak kredibilitesi daha tehlikeli bir durum teşkil eder..Rahat bir nefes alan yönetim Tigana’nın arkasındayız naralarını daha da yükseltir ki buda Karakartal için pek hayırlı bir son olacak gibi görünmemekte..Rıza Çalımbay ve FB galibiyetinin sonrasını hatırlayınız ! Nasılda unutuluvermişti Rıza’nın olumsuz futbolu ve Kartalın altı nasıl bir sezon daha oyulmuştu..

Sözün özüne gelirsek..
Beraberlik haricindeki diğer iki skor kazanan için karanlık bir son hazırlayacaktır zannımca..Evet belkide Futbol tarihinde bir ilk bu ..kazanan aslında kaybeden olacak..Zico ve Tigana sınırlı yetenekleri ile bu iki güzide kulübüzü yönetmeye layık değiller..ve maalesef kazandıkları taktirde gözler kör kalmaya devam edecek..
Birtarafta alelacele bulunan ve sadece brezilyalı olması tercih sebebi olan Zico diğer tarafta yarım sezonu kurtarmak adına getirilen ve sadece istikrar adına desteklenen Tigana..yönetim yanlışlarının bir takımı bu kadar derinden etkilemesi ne acı değil mi ?Del Bosque’yi gözünün yaşına bakmadan kovan Demirören beyefendi, şimdi kimin arkasında bir bakınız ! yada öyle yada böyle takımı iki kez üstüste şampiyon yapıp son sezonda ikinci olan Daum’un yerine getirilip, iyi hoca diye yutturulmaya çalışlana…
Bir söz vardır hani..Bir şeyi atıyorsan onun daha iyisini alacaksın ki attığına değecek..şimdi beğenilmeyip atılanlardan daha kötülerini sırf istikrar adına destekliyor yönetimler..Yazık çok yazık..bu taraftarlar bunu haketmiyorlar..

Son sözü ,Futbol kamuoyuna bir soru ile bağlayalım…

Zico,Grets(konu dışı ama sıkıştıralım) ve Tigana’yı kovun üç büyüklerden..üçünden hangisi avrupanın üst düzey takımlarında iş bulur ?Cevap hiçbir takımda ise bu hoca’ların bizim büyük takımlarımızn başında ne işi var..?

Sizi bu sorunun cevabı ve vicdan muhasebenizle başbaşa bırakıyorum..Ben maçı izlemeyeceğim.Sırf Zico ve Tigana gibi kalitesiz hocaları prıotesto etmek için.Onun için maçtan önce yazdım yazacaklarımı..Umarım maç berabere biterde bazı gerçeklerin üstü örtbas edilmemiş olur..

Tüm bunlara bakınca, bir özür borcum var galiba…..

Gün gelip seni arayacağım gelmezdi aklıma..Özür dilerim MİRCEA…

Universal
19.Kasım.2006, 18:19
Maç süresi yaklaştıkca heycanımda artıyor. Birde sabah dershaneden çıkıp F.Bahçe formalarını giyip stada giden insanları görünce daha da bir mutlu oluyorum inşallah bu akşam şeytanın bacağını kırıp maçı alacağız.

Bu akşam maç skoru olarak 3-1 Fenerbahçe diyorum ama iki takımda mutlaka gol atacaktır bundan adım gibi eminim. :)

EreN
19.Kasım.2006, 18:19
Beyler Kareografi belli oldu..Sabah öğrendim ama site kapalıydı yazamadım..Fenerbahçe Taraftarı Her Zamanki gibi KLAS'ını konuşturacak bu maçta..

NO MERCY:rolleyes:

comandante
19.Kasım.2006, 18:33
az kaldı bakalım...bence fener alacak bu maçı...ayrıca tümer hakkında konuşursam eğer "konuşmalarıyla karaktersiz olduğunu gösteriyor.kasıntının teki.sen o takımda ekmek yemişsin,ordaki performansınla milli takıma seçilmişsin,o taraftar seni bağrına basmış ama sen takım değiştirince iki den az fark olursa sokağa çıksınlar falan diyorsun.yaptığın şey terbiyesizliktir" diyeceğim.bazıları bana kızacak o yüzden konuşmuyorum tümer hakkında...kasıntı da demiyorum...valla bak...

EreN
19.Kasım.2006, 18:36
az kaldı bakalım...bence fener alacak bu maçı...ayrıca tümer hakkında konuşursam eğer "konuşmalarıyla karaktersiz olduğunu gösteriyor.kasıntının teki.sen o takımda ekmek yemişsin,ordaki performansınla milli takıma seçilmişsin,o taraftar seni bağrına basmış ama sen takım değiştirince iki den az fark olursa sokağa çıksınlar falan diyorsun.yaptığın şey terbiyesizliktir" diyeceğim.bazıları bana kızacak o yüzden konuşmuyorum tümer hakkında...kasıntı da demiyorum...valla bak...
Tümer kavgası yapmayacaım ama bu dediğin yüzde yüz yanlız o kalın kısım kardeşim :)

eGowiCh
19.Kasım.2006, 18:54
Fenerbahçemizin Beşiktaş karşısındaki ilk 11’i şöyle:

Volkan, Appiah, Ümit, Tuncay, Tümer, Önder, Alex, Deniz, Lugano, Edu, Deivid

İlk 11'i gördükten sonra kazanma inancımı kaybettim maalesef.

DeDe'nin yazısını da çok beğendim, tebrikler, dediklerine katılıyorum.

Zico yine yaptı yapacağını, Deivid'i oynatıyor Kezman yerine! Bu 11 ile kazanacağımızı düşünmüyorum, Kezman, Yozgatlı ve Aurelio oynamalıydı. Eğer bu maçı BJK alırsa, böyle bir 11 sürdüğü için Zico'nun kredisi biter gibime geliyor.

bursa_mc
19.Kasım.2006, 19:06
tek farklı skorla beşiktaş alır.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:08
Mac Basladi , Baslar Başlamaz Beşiktaş Korner Kullandı Saniye 33'de ,
Kornerden Gelen Topu İbrahim Kafasıyla Kalaye Gönderdi ama Fenerlilere Çarparak Ceza Alanı Dışına Açıldı Sonraki Vuruş Aut'a Gitti.

LaKe
19.Kasım.2006, 20:15
Maç tempolu geçiyor :) Gerçekten iyi.

LaKe
19.Kasım.2006, 20:16
Fenerbahçe'nin Deivid'le attığı gol geçerli olmadı. Ofsayt.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:16
Dk.9.22 Deivid Atıyor ama Ofsayt , Gol geçersiz..

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:25
Dk.18'de Beşiktaş Akın'la Tehlikeli Bir şekilde geldi ofsayt beklentisi içindeydi Fenerli futbolcular vermedi ortaladı yerden ibrahim son anda Edu araya girdi ve korner , korner kullandı İbrahim sonuç yok..

Orta Alanda Frikiği Hemen Kullandı Pas şeklinde Beşiktaş Kleberson Uzaktan Vurdu Volkan köşeden Çıkarttı daha sonra Nobre vursa atacak ama iyi vuramıyor Dk.19

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:30
Bu Dakikalarda Beşiktaş'ın Yoğun Baskısını izliyoruz , Delgado Vuruyor Az Farkl Auta Gidiyor Hemen Direğin Üstünden , daha sonra Fenerin Atağında Alex'in yerden vurusu direğin hemen yanından yerden auta çıkıyor..
Karşılıklı ataklar izliyoruz dk.23

El Comandante
19.Kasım.2006, 20:35
mac cok tempolu geciyor,besiktasin ataklari daha cok net,ve besiktas fenerbahceden daha cok bu maci kazanmak istiyor,HAYDI BESIKTAS GÖSTER GÜCÜNÜ!!!

Krusty
19.Kasım.2006, 20:36
Arkadaşlar maçı internetten nerde dinleyebiliriz? :roll:

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:37
Önder Turacı Dk.30'da Sağ dan Önüne Seken Topa Vurdu Direği Yalayıp Geçti Resmen ..

Gel msn'e Ercan Taner'e Anlattırayım Senin için :D

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 20:39

Show radyo nun veya Radyo d nın sıtesıne gır canlı yayın var orda.
Bu Zıco'yu anlamak mumkum degıl denız oynuyor aurelıo yok Deıvıd var Kezman yok.Zıco ıyıce sacmalıyor.Eger bu macı verırsek Zıco dırek postalanmalı.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:41
Tümer Metin Dk.33'de Sarı Kart Gördü Burak'a Yapmış Olduğu Hareketten Dolayı ,
Maçın Başından Belli Sinsice Oynuyor zaten Belliki içinde Bir Hırs var

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 20:43
Top Ümit Özat'ın kafasından çıktığı anda Tuncay Şanlı ön direkt pasif ofsayttaydı. Fakat meşin yuvarlak arka tarafta hareketlenen Deivid De Souza'ya yöneldi. Topun kafalardan sektiği anda 41 numaralı Beşiktaşlı savunma oyuncusuyla Deivid aynı çizgide bulunuyordu.
http://www.resimload.com/070227/2WN_9543gol.jpg (http://www.TurkVisit.com)

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 20:53
İlk Yarı Sonucu
---------------
Fenerbahçe : 0 Beşiktaş : 0

comandante
19.Kasım.2006, 20:58
hiç ofsayt değil falan demeyin bal gibi ofsayt...

ben böyle acizce,böyle rezil bi hakem yönetimi görmedim.bu kadar mı olur yaa...tümerin kart gördüğü pozisyonun aynısını dakika 18de appiah serdara yaptı...sesini çıkarmadı hakem...hele lugano...tam bir çirkef.önce nobreyi kündeledi fırlattı,sonra ibrahime uçan tekme attı...mr acizden ses yok gene...dakka 9da tuncay ibrahim akını bariz şekilde indirdi...gene ses yok...son dakkalarda appiah burağı düşürdü yere resmen çelme taktı hakemden gene ses yok...fener oyunu çirkefleştirmek için her yolu deniyo kimse kusura bakmasın benim görüşüm.fenerli olmayıp da bu görüşüme katılmyan birisi çıksın ben bişey bilmiyorum daha da yorum yapmam...yazık ya...

Omerdinho
19.Kasım.2006, 21:00
hakem cok kötü
bal gibi golu vermedi
commandate ona bakarsan koray kac kere alexi bicti hakem düdük calmadi...

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:02
Biraz Ağır Olarak Eleştirsende Haklı Olabilirsin ,
Fenerbahçe Sert Oyun Sergiliyor Sadece Sert'de Kalmıyor .

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 21:02

ben böyle acizce,böyle rezil bi hakem yönetimi görmedim.bu kadar mı olur yaa...tümerin kart gördüğü pozisyonun aynısını dakika 18de appiah serdara yaptı...sesini çıkarmadı hakem...hele lugano...tam bir çirkef.önce nobreyi kündeledi fırlattı,sonra ibrahime uçan tekme attı...mr acizden ses yok gene...dakka 9da tuncay ibrahim akını bariz şekilde indirdi...gene ses yok...son dakkalarda appiah burağı düşürdü yere resmen çelme taktı hakemden gene ses yok...fener oyunu çirkefleştirmek için her yolu deniyo kimse kusura bakmasın benim görüşüm.fenerli olmayıp da bu görüşüme katılmyan birisi çıksın ben bişey bilmiyorum daha da yorum yapmam...yazık ya...

Bu mu Ofsayt ? http://www.resimload.com/070227/Ixk_9543gol.jpg (http://www.TurkVisit.com)

comandante
19.Kasım.2006, 21:04
hakem cok kötü
bal gibi golu vermedi
commandate ona bakarsan koray kac kere alexi bicti hakem düdük calmadi...

biçmek o değildir...biçmek appiahım serdara yaptığıdır...tümerin 2 kere burağa yaptığıdır...korayın öndere yapmaya çalıştığı ama önderin sıyrıldığı pozisyondur...bence onlar faul değil nizami mücadele...gol ofsayt gibi bence ama izlemek lazım tam göremedim net olarak...

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 21:05
Bu pozisyon ofsaytsa ben futbol f sini bilmiyorum.

comandante
19.Kasım.2006, 21:07
ya yanlış anlıyorsunuz ben beşiktaşı veya anti fenerli değilim...ben herşekilde böyle çirkefliğe uyuz olurum.ayhanı falan bile sevmem bu nedenden...ve de sezercik kılıklı lugano tam bir çirkef...ben böylesini görmedim.ilk gününden beri böyle...gol ofsayt değilmiş bu arada beyler yanluş görmüşüm.peki diğer saydığım pozisyonlar?ya elinizi vicdanınıza koyun ve lugano çirkef değil diyin biriniz....

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 21:07
Bu pozisyon ofsaytsa ben futbol f sini bilmiyorum.

bende bilmiyorum demekki futbolu arkadaşlar hadi başka bilmeyen varsa katılsın bize çok güzel bi cevap vermişssin saol

comandante
19.Kasım.2006, 21:08
ayrıca üzüldüm golü vermemesine şimdi idda oynamıştım ilk yarı 1 maç sonucu 1 diye...

comandante
19.Kasım.2006, 21:08
bende bilmiyorum demekki futbolu arkadaşlar hadi başka bilmeyen varsa katılsın bize çok güzel bi cevap vermişssin saol

fotbul utbol kısmıyla ilgileniyosun galiba o zaman yazdığım diğer pozisyonlara cevap ver bi...

MeMo
19.Kasım.2006, 21:09

biçmek o değildir...biçmek appiahım serdara yaptığıdır...tümerin 2 kere burağa yaptığıdır...korayın öndere yapmaya çalıştığı ama önderin sıyrıldığı pozisyondur...bence onlar faul değil nizami mücadele...gol ofsayt gibi bence ama izlemek lazım tam göremedim net olarak...

aradaki fark neden bu kadar buyuk

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 21:10
ya yanlış anlıyorsunuz ben beşiktaşı veya anti fenerli değilim...ben herşekilde böyle çirkefliğe uyuz olurum.ayhanı falan bile sevmem bu nedenden...ve de sezercik kılıklı lugano tam bir çirkef...ben böylesini görmedim.ilk gününden beri böyle...gol ofsayt değilmiş bu arada beyler yanluş görmüşüm.peki diğer saydığım pozisyonlar?ya elinizi vicdanınıza koyun ve lugano çirkef değil diyin biriniz....

sana göre nobre nasıl bir oyuncu hareketli,heryere ayağını kafasını sokabilen değilmi bana göre öle lugano'da aynı şekilde karşılık veriyor ayrıca sert savumayı dünyanın her yerinde görüyoruz bilmem hatılarmısın nobre edu yada lugano nun önüne ayağına öyle bir soktuki fauldu hakem vermedi.derbi maç bu öle narin oynanmaz hele o ibrahim akın

M.Scofield
o resimden bakipta ofsayt veya degil dei kararmi verilir

comandante
ulumeme ne kastettin abi yani?

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 21:11
vermiş oldum cevap hani alex'e yapılanlar bir atağımız bir taraftan alex'e çelme i.toraman'dan bir taraftan tam hatırlamıyorum bir oyuncumuz düşürdüler yine faul yok

comandante
19.Kasım.2006, 21:12
nobreyi savunmuyorum veya yermiyorum burda...her yere kafa kıç baş sokmak ayrı kasti şekilde ibrahime uçan tekme atmak ayrı.çok rahat şekilde ayağını çekebilecekken çekmedi ve ibrahimin omzuna indirdi kramponunu...ikinci yarı başladı devam eder bu tartışma...

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 21:12

yok başka nerden verilcek anlmadım neyse ben maçı izlemeye gideyim en iyisi burda tartışmanın faydası olmayacak

comandante
19.Kasım.2006, 21:14
bak alexe faul yapılmadı demiyorum ki ben...10 dakkaya yakın izlemedim o arada olmuş olabilir gördüklerimi sayıyorum burda...alexe yapılan verilmediyse döndü appiahın burağa yaptığını da vermedi...hakem rezalet işte...daha da b.k derbi yönetir...

Omerdinho

maci izliyosan pozisyonun tekrarini gösterirler
ofsaytla alakasi yok...

Mc.Speedy
Beyler Sakin 2.Yarı Başladı Bu arada

MeMo
19.Kasım.2006, 21:15
ilk olarak hemen hemen kesin olarak ofsayt dedin sorna kararsiz gibi davrandin.

M.Scofield
19.Kasım.2006, 21:15
yok başka nerden verilcek anlmadım neyse ben maçı izlemeye gideyim en iyisi burda tartışmanın faydası olmayacak

hayir yani buraya resim ekleyipte ofsayt degil diyorsunuz resimle anlasilmaz maci izleyip kara veririz

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:18
Tek Diyeceğim var Bu Maç Hakeme 2 Beden Büyük Geldi..
(Sadece Ofsayt Pozisyonu için Demiyorum Genel Olarak)

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:22
Ümit Özat Sakatlandı Yerine Uğur Boral Girdi.

El Comandante
19.Kasım.2006, 21:23
dk:55 ümit özat sakatlanip oynundan cikiyor ve yerini ugur borala birakiyor.

simdi besiktas serdarioyundan alip sag tarafa buragi yerlestirirse cok iyi olur.ugur bolrain defansi sifir ve burak ondan daha hizli.hem nobrede istedigi kafa toplarini almis olur

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:26
İyi Dedin Hoş Dedin Burak Tek Başına Sağ Kanatta iş Yapamaz Fazla , İbrahim Akınla iyi bir şekilde anlaşırsa anca iş yapar.. ve Beşiktaş zaten ilk yarıdada sağ kanattan etkili geliyordu..

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:28
Sakatlıkla , Sertlikler vs..'ler Yorgunluğunda Etkisiyle fazlalaştı ve Aynı zamanda bu tür aksaklıklar oyundan soğutuyor adamı..

El Comandante
19.Kasım.2006, 21:29
İyi Dedin Hoş Dedin Burak Tek Başına Sağ Kanatta iş Yapamaz Fazla , İbrahim Akınla iyi bir şekilde anlaşırsa anca iş yapar.. ve Beşiktaş zaten ilk yarıdada sağ kanattan etkili geliyordu..

ama ozaman defansin solunda iyi bir defans olan ümit özat vardi,simdi ise defansi olmayan bir isim olan ugur boral var.burak cok iyi bir futbolcu ve ibrahim toramanla iyi anlasirlarsa besiktas icin bu cok iyi olur.ama tigana hala agzinda kürdani maci izliyo bi taktik düsünmüyomu bu herif:mad: al buragi oyuna:mad:

Krusty
19.Kasım.2006, 21:30
İbrahim Toroman sakatlandı. Yerine Ali Tandoğan giriyor (DK. 65). ;)

Krusty
19.Kasım.2006, 21:31
Runje Runje Runje ..! İzlemiyorum ama radyodan dinlediğim kadarıyla süper kurtardı..

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:32
İbrahim Toraman Çıkmadı , Oyuna Devam Ediyor..

Sheriff
dk:55 ümit özat sakatlanip oynundan cikiyor ve yerini ugur borala birakiyor.

simdi besiktas serdarioyundan alip sag tarafa buragi yerlestirirse cok iyi olur.ugur bolrain defansi sifir ve burak ondan daha hizli.hem nobrede istedigi kafa toplarini almis olur

Burak Uğur'dan dahamı hızlı..Yok abi ben bırakıyorum bu işi..Uğur değil Burak'tan süperligteki tüm futbolculardan hızlıdır...

Krusty
İbrahim Toraman Çıkmadı , Oyuna Devam Ediyor..

Tekrar girmiş.. :)

MeMo
19.Kasım.2006, 21:33
nettin yaw sen :D tuncay gol kacirdi

El Comandante
19.Kasım.2006, 21:33
fenerin sol acigi besiktasin ise sag acigi sakatlandi.mac cok sert geciyor.hakem ise su ana kadar 2 sari kart kullandi.bu hakemi en az 3 hafta dinlendirirler.

El Comandante
19.Kasım.2006, 21:42
dk:74'Beşiktaş'ta Delgoda çıktı yerine Ricardinho girdi.

bence yerinde bir degisiklik ,delgado iyi oynamiyordu yanilmiyorsam.onun yerine ricardinhonun girmesi gerekiyodu ve tigana bunu uyguladi.ama ben hala buragin oyuna girmesinden yanayim.

not:alex sari kart gördü ve trabzon macinda oynayamayacak!
nobrede simdi sari kart gördü.

dk:79 Volkan yüzde yüzlük golü çıkardı. İbrahim Üzülmez sol kanattan sıfıra indi ve ceza sahasına ortaladı. Ricardinho kale dibinde topa vurdu. Volkan son anda topu çıkardı.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:45
Amman Alllah'ım Nasıl Kaçtı Bu Pozisyon Dedirtcek Bi Pozisyon Oldu ,
Beşiktaş'ın Atağında Soldan İbrahim Akın Ortaladı Sanırsam Ricardinho idi Tekrarı İzlemedik daha Vurdu Kaleci Volkan'ın Kucağında Kaldı Bayağı Şanş işi oldu Volkan için..

MeMo
19.Kasım.2006, 21:45
ricardinho gol kacirdi

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:46
Bugün Bence Sahanın En Kötülerinden Birisi Appiah Attığı Paslar Yerini Bulmuyor ,
Hakimiyetini Oyuna Koyamadı DÜşüncesindeyim..

MeMo
19.Kasım.2006, 21:47
evet ya appiah la tumer cikmali mehmet yozgatli ve aurelio girmeli

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:49
Beşiktaş Bunaltmaya Başladı Fenerbahçe Yarı Alanını ,
Fenerbahçe'de Kontra Yakalamaya Çalışıyor ,
Bu dakikalarda Bir Takım gol bulacak ama hangi takım kestirmek zor.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 21:51
evet ya appiah la tumer cikmali mehmet yozgatli ve aurelio girmeli

Bu Değişiklikler için Çok Geç Kalındı , ve Aurelio Gircek Dk.85'de
Kezman'la Birlikte Girmesi Gerekiyordu Aurelio'nun
Tümer Çıktı Aurelio Girdi , ve Deniz Sahada Göremiyorum Kendisini ama Baştan Alınması Yanlıştı..

Bugün Lugano'yu Kınıyorum Gerçekten Centilmence bir oyun sergilemiyor..

MeMo
19.Kasım.2006, 21:55
Bu Değişiklikler için Çok Geç Kalındı , ve Aurelio Gircek Dk.85'de
Kezman'la Birlikte Girmesi Gerekiyordu Aurelio'nun
Tümer Çıktı Aurelio Girdi , ve Deniz Sahada Göremiyorum Kendisini ama Baştan Alınması Yanlıştı..

Bugün Lugano'yu Kınıyorum Gerçekten Centilmence bir oyun sergilemiyor..

kelimesi kelimesine katiliyorum ama luganoyu gormedim dusnce belirtemicem

Krusty
19.Kasım.2006, 21:56
5 dakika uzatma eklendi.

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 21:56
dk kaç kaç dk uzatma

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 21:57
tamam 5 dk uzatmamymış aynı anda yazdık canla :)

El Comandante
19.Kasım.2006, 21:58
mac berabere bitecek galiba.bizim icin bu sonuc cok iyi oldu fenerbahce ile aramizdaki puan farki 4e indi.besiktas artik galatasarayin üstüne gecemez bence.

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 21:58
hayir yani buraya resim ekleyipte ofsayt degil diyorsunuz resimle anlasilmaz maci izleyip kara veririz

O resim uzaydan alinti degil mactan alinti.
Zico berbat Zico berbat iste macin yorumu.Tebrikler Zico kazanmamak icin elinden geleni yaptin. hatta kaybetmegi hedefliyordun ama basaramadin.
Tekrar tebrikler Zico ve Hakem.

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 22:00
90 + 5
Maç Sonucu Fenerbahçe 0 - Beşiktaş : 0

Eray Dengiz
19.Kasım.2006, 22:01
Beşiktaş'ın son dönemlerdeki maçlarına bakarsak, Fenerbahçeye veririm. Ama Beşiktaş Kadıköy'de hep değişik sonuçlarla dönüyor. Bu yüzden beraberlik diyorum..

İddia oynasam iyi para alırdım.. Neyse,

Güzel bir maç oldu, yine Galatasarayımıza yaradı.

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 22:02
oley be bitti maç 0-0

Sheriff
19.Kasım.2006, 22:02
Ben böle maçında böle takımında böle hakeminde böle yan hakeminde ...
diycem ama yeri değil...

M.Scofield
19.Kasım.2006, 22:03
sonuc iyi oldu

dick
19.Kasım.2006, 22:03
Evet bizim işimize gelen sonuç budur puan farkı kapanıyor yavaş yavaş

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 22:04
Alex Trabzon macinda cezalimi simdi :cool:

Universal
19.Kasım.2006, 22:04
Yorum yapacak bir şey gelmiyor aklıma ama kısaca...

Fenerbahçe:8
Beşiktaş:1

comandante
19.Kasım.2006, 22:05
benim işime gelmedi idda yattı...

ulumemo ofsayt pozisyonunda yanıldığımı söyledim...ama bi delikanlı fenerli çıkıp da luganonun ibrahime yaptğı pozisyon hakkında bişi demedi...bence tümer ve lugano 90 dakkayı tamamlayamazdı..

MeMo
aynen agzimdan aldim ama ben su bizim golu vermeyen hakemden bahsediyorum ne zaman onemli maclarda federasyon bize esitlik guveni vercek sezona Bulent Demirlek le basliyoruz liderlik macinda Selcuk Dereliyi aliyoruz ve bu macadda kariyersiz bir hakem neler yaptigini gordunuz gerci bizim takim o kadar organize olmadi ama deividin golu goldu.

fmsmyrna
zico!ya bir soru mehmet aurelio'yu ne amaçla aldı yozgatlı gibi bir adam varken

comandante
19.Kasım.2006, 22:06
ayrıca da hem beşiktaş hem fener bence 10ar kişi oynadı...fauller hariç tümer yoktu...hakemi kandırmak için atlamaları dışında da delgado yoktu...maçın en iyisi bence ibrahim toramandı.

El Comandante
19.Kasım.2006, 22:07
Alex Trabzon macinda cezalimi simdi :cool:

evet alex cezali trabzon macinda,ümit de belki trabzon macinda oynayamayacak.ziya doganda derbi maclarda takimini müthis motive ediyor.hem fenerbahcenin persembe günü palermo ile maci var ve bu mac fenerin ölüm kalim maci.trabzona gidicekler bide o yorgunlukla.bence haftaya tabzon-fb maci ya berabere yada trabzon alir.

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 22:07
benim işime gelmedi idda yattı...

ulumemo ofsayt pozisyonunda yanıldığımı söyledim...ama bi delikanlı fenerli çıkıp da luganonun ibrahime yaptğı pozisyon hakkında bişi demedi...bence tümer ve lugano 90 dakkayı tamamlayamazdı..

maçlarda genelde böle durumlar olur lugano orda ayağını sert vurmadı zaten bunlar rakibi biraz sindirmek için yapılır bu sadec görünendi kimbilir saha içinde daha neler oldu buna benzer biz görmedik

RoNNiE91
19.Kasım.2006, 22:08
yaa ricardinho nası kaçırdı ya :(:(:(:(:(

Emurafu
19.Kasım.2006, 22:08
iste bu berabere bitcek dedim berabere bitti sevinen yine biziz galatasaray iyisallah ilk yariyi lider bitircek aslan besiktas

comandante
19.Kasım.2006, 22:09
maçlarda genelde böle durumlar olur lugano orda ayağını sert vurmadı zaten bunlar rakibi biraz sindirmek için yapılır bu sadec görünendi kimbilir saha içinde daha neler oldu buna benzer biz görmedik

abi eminim ki bunu nobre alexe yapsaydı böyle konuşmazdın...seti yavaşı mı var abi krampon ya bu altı çivi...çelik...omzuna girdi adamın ya.sinirlendirmek için yapacaksan çek it cimcikle ısır pandik at ama bu bende tehlikeli...ve kartlıktı...ayrıca hakem gerçekten rezaletti...

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 22:09
zico!ya bir soru mehmet aurelio'yu ne amaçla aldı yozgatlı gibi bir adam varken

Abi tum medya tum taraftar Zico teknik direktor degil efsane futbolcu dedi Fenerbahceyi kaldiramaz dedi ama Aziz Baskan yine kendi bildigine gitti. Aziz Baskan taraftara kulak vermeli biraz cunku o o koltukta rahatca oturuyorsa bizim sayemizde aldigimiz formalar sayesinde.

Krusty
19.Kasım.2006, 22:10
Dostça bir karşılaşma oldu. :) Beşiktaş'ımın yenmesini çook istiyordum fakat olmadı. Fenerliler; ''yeneceğiz sizi görürsünüz'', ''şeytanın bacağı kırılacak'' vs. dedikleri maçtan yine galip gelemedi. Bu duruma ise daha çok sevindim. =)

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 22:10
rapor ve yorum

Sessiz derbi: 0-0
Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda oynanan derbi maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı.

Oldukça çekişmeli geçen mücadelede her iki takım da pozisyonlar bulmasına rağmen bunları gole çevirmeyi başaramadı...

MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada sol kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında ceza sahasında Ümit Özat'ın kafasından seken topu arka direkte Deivid kafayla ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
17. dakikada Kleberson'un pasında ceza sahasında topla buluşan İbrahim Akın, Önder'le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi, oyunu devam ettirdi.
20. dakikada Kleberson'un uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Volkan, topu güçlükle önledi. Dönen topa ceza sahası sol çaprazından Nobre vurdu. Araya giren Lugano, tehlikeyi uzaklaştırdı.
23. dakikada ceza sahası dışından Delgado'nun sert vuruşunda top, üstten auta çıktı. Aynı dakika içinde Tuncay'ın ara pasında ceza sahasında Alex'in bekletmeden vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
26. dakikada Önder'in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Deivid'in sağ çaprazdan vuruşunda Gökhan Zan'a çarpan top, kornere çıktı.
31. dakikada Appiah'ın ara pasında topla ceza sahasına giren Önder'in sağ çaprazdan şutunda top, yandan auta çıktı.
66. dakikada Uğur Boral'ın pasında ceza sahası dışından Tuncay, topa sert vurdu. Kaleci Runje, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
74. dakikada ceza sahası sol çaprazı önünden İbrahim Akın'ın vuruşunda top, üstten auta çıktı.
76. dakikada sol kanattan Tuncay'ın ceza sahasına ortasında Ale, müsait durumda kafayı vuramadı. Kaleci Runje, topu kontrol etti.
79. dakikada ceza sahası sol köşesinden İbrahim Üzülmez'in ortasında arka bölümde boşta kalan Ricardinho'nun bekletmeden vuruşunda kaleci Volkan, mutlak bir golü önledi.
84. dakikada ceza sahası sol çaprazı önünden İbrahim Üzülmez'in ortasında Fenerbahçe defansının hatasında top, Nobre'nin önünde kaldı. Nobre'nin vuruşunda meşin yuvarlak, Lugano'dan döndü.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Vedat Yüksel , Bahattin Duran , Alper Ulusoy
FENERBAHÇE: Volkan , Önder , Lugano , Edu , Ümit Özat (Uğur Boral dk. 56 ), Deniz , Appiah , Tümer (Aurelio dk. 86 ), Tuncay , Alex , Deivid (Kezman dk. 72 )
YEDEKLER: Serdar Kulbilge, Mehmet Yozgatlı, Can, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Zico
BEŞİKTAŞ: Runje , İbrahim Toraman , Koray , Gökhan Zan , İbrahim Üzülmez , Burak , Kleberson , Serdar Kurtuluş , Delgado (Ricardinho dk. 71 ), İbrahim Akın , Nobre
YEDEKLER: Murat Şahin, Gökhan Güleç, Baki, Fahri, Mustafa Doğan, Ali Tandoğan
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
SARI KARTLAR: Tümer, Appiah, Önder, Ale (Fenerbahçe), Nobre, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

süperspor

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 22:11
Bir Derbide Böyle Son Buldu Ne kadar Hakeme Maç 2 Beden Büyük Gelsede ;)

Omerdinho
19.Kasım.2006, 22:12
zicoda cok taktiksel hata yapti
bence 2 forvete donmeliydi yada yozgatliyi almaliydi sag tarafa

S-B-Z
19.Kasım.2006, 22:13
bu skorda kartalımın şu durumu için fena sayılmaz.maçı henüz izlemedim ama ben yeniliriz diye bekliyordum,yenilmedik.ve anladığım kadarıyla ezildik ama yenilmedik olmuş :n: olsun buda yeter kartalım.ama tiganadan yine kurtulamadık.neyse önümüzdeki maçlara bakacaz artık :)

Nedvedmania
19.Kasım.2006, 22:13
Yorum yapacak bir şey gelmiyor aklıma ama kısaca...

Fenerbahçe:8
Beşiktaş:1

bu ne ya :D

Krusty
19.Kasım.2006, 22:14

Sadece hayalden öte gitmeyecek bir skor.. ;)

fmsmyrna
19.Kasım.2006, 22:15
merak etme alex'ede yapıldı zaten i.toraman bi atağa çıkarken çelme,tekme karışımı birşey yaptı alex'e diğer taraftada diğer oyuncumuz düşürdüler neyse daha fazla tartışmayalım bence bana göre fernbahçede en büyük sorun orta sahadır
alex=bazı insanlar beğenebilir ama ben hiç beğenmiyorum koşmasada yeter deniyor koşmayan ortasaha olmaz bi kere onun mevkisinde ondan iyi adamlar bile koşuyor kaka,juninho,diego vs.
tuncay=top kontrolü sıfır koşuyor ama sürekli boşa top kapmıyor üçgenlerin içinde bir o yana bir bu yana
tümer=sadece yaptığı ileri uzun oynamak koşayım adam geçyim ondada yok
ve son olarak forvetimiz appiah=ya bi adam bu kadarmı gol için oynar onun yüzünden kaç top kaybı yaşadık ayrıca defansada hiç dönmüyo belli bi yere kadar geliyo ceza yayına kadar

Mc.Speedy
19.Kasım.2006, 22:15

Toplamda 9 Şut Olmadıki :D :D

Universal
19.Kasım.2006, 22:16
İki takımda maça inançlı istekli başladı maç hreketli başladı. Top kontrolü F.Bahçe'deydi sonra oyun durdu orta alan da geçmeye başladı ve ilk yarının son otuz dakkikası pozisyonsuz geçti.

İkinci yarı başlayınca oyunda sakatlıklar üstüste gelmesi maçta vakit kaybına oldu ve taraftarların daha da sıkılmasına neden oldu. Oyun tekrar başladığında uzun toplarla ve hızlı atak oynayan Beşiktaş sadece bir net pozisyon yakalayabildi ondada Volkan sahnedeydi.

F.Bahçe ikinci yarıda orta alanda giderken topu orada iyi kulanamaması Beşiktaşa yaradı ve F.Bahçe'de en iyi pozisyonunu Tuncay ile yakalarken bu sefer sahnede Runje vardı.

Maçın yıldızı bana göre Luganoydu Nobre'yi oynatmadı ve her atakta F.Bahçe defansında en iyi isim oldu.Ben bu maçta Deniz'in oynamasına şaşırdım ama iyi ki şaşarımışım bence sahada ki en iyi isimlerdendi.

Hakem hatalarına söylenecek bişey yok. Burada ne dersem bir taraf asıp kesecek bir taraf alkışlayacak yorum yapmaya korkuyorum ama hakem hataları için kısaca bir kaç mesaj üstte bakabilirsiniz.

El Comandante
bu skorda kartalımın şu durumu için fena sayılmaz.maçı henüz izlemedim ama ben yeniliriz diye bekliyordum,yenilmedik.ve anladığım kadarıyla ezildik ama yenilmedik olmuş :n: olsun buda yeter kartalım.ama tiganadan yine kurtulamadık.neyse önümüzdeki maçlara bakacaz artık :)

yok ya ömer abi fenerbahce besiktastan iyi oynamadi.hic de ezilmediniz.ciktiniz oraya kartallar gibi mücadele ettiniz ve alninizin teriyle 1 puan aldiniz.

Omerdinho
tümer hic yoktu oyunda sürekli top kaybetti

Universal
19.Kasım.2006, 22:17
Sadece hayalden öte gitmeyecek bir skor.. ;)

Skor değil maçtaki ofsayt sayısı. :) Anlayan anlıyor.

LaKe
19.Kasım.2006, 22:20
Galatasaray'ımıza yaran bir sonuç oldu. Şunu söylemeliyimki bu hafta gerçekten çok şanslıyız.Önce Manisa puan kaybetti. Sonra Antalya deplasmanında ters kafadan gol geldi ve kazandık. Ve son olarakda bizim FB-BJK derbisi beraberlikle son buldu. :)

Maça gelince. Sadece ilk yarısına baktım. Ondan dolayı pek bir yorum yapamayacağım.

Krusty
19.Kasım.2006, 22:23
Skor değil maçtaki ofsayt sayısı. :) Anlayan anlıyor.

Kimse de anlamamış. Cihan bu ne ya demiş, Sami ise maçta 9 şut olmadıki demiş. ;) Orda herkes maçın sonucu olarak görürdü. Ben şimdi adımı Can diye yazmasam sen adımın Can olduğunu bilecek misin gibi bir şey bu da.. ;)

Universal
19.Kasım.2006, 22:32
Can az önce bir arakdaşa söyledim o anladı ofsyat sayısı olduğunu demekki anlaşılıyor. ;)

comandante
19.Kasım.2006, 22:36
ben de görünce ofsayt olduunu anlladım dirtekt...çünkü sadece ofsaytta bu kadar fark attı fener...

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 22:53
Gerginlik icin degil fakat gercekten merak ettigim icin yaziyorum bunu verilmeyen gol Fenerbahce'nin degilde Besiktas'in olsaydi neler olurdu neler yazilirdi

Emurafu
19.Kasım.2006, 22:58
haftaya trabzon ıyısallah berabere kı bıtecek bızde puan farkını ıyıce ındırıp rahatlıcaz

M.Scofield
19.Kasım.2006, 23:00
Gerginlik icin degil fakat gercekten merak ettigim icin yaziyorum bunu verilmeyen gol Fenerbahce'nin degilde Besiktas'in olsaydi neler olurdu neler yazilirdi

ayni senin yaptigin gibi o0lurdu fakli bisey olmazdi

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 23:03
ayni senin yaptigin gibi o0lurdu fakli bisey olmazdi

Hic zannetmiyorum.senin yaptigin gibi demissinde yazilmayan cok sey var ama onlara gerek yok.

-----
Beşiktaş maçının ardından konuşan Zico, ellerinden geleni sahaya yansıttıklarını ama son toplarda başarılı olmadıklarını söyledi.

Bir derbi maçından beraberlikle ayrılmanın da iyi bir sonuç olduğunu ifade eden Zico, "Kendi sahamızda ki maçtan galip ayrılmak isterdik ama bu beraberlik de iyi bir sonuç." dedi.

Milli Takım'da şans verilmesine rağmen, Aurelio'ya kadroda şans vermemesinin sebebini sorulması üzerine konuşan Zico, Deniz'in performansını her geçen maç arttırdığı sürece Aurelio'nun şans beklemeye devam edeceğini söylerken, Fatih Terim'in Milli Takım'da şans vermesinin, Terim'in doğru yaptığı demek olmadığını, "Tümer ve Tuncay bizde ilk 11'de kadroda oluyor ama Milli Takım'da biri yedek biri ilk 11'de." diyerek açıkladı.

bu adami biraz daha oynatmazsa kendisi yeni klup icin sans bekler.

paco
19.Kasım.2006, 23:13
çok zevksiz bir maçtı .... derbiye yakışmadı ... pozisyon olarak bjk daha çok ve daha önemli pozisyonlar yakaladı ... fenerin ofsayt pozisyonu goldü .... lugana ve apiiah da kırmızı kart verilebilirdi ...

EreN
19.Kasım.2006, 23:14
Ofsayt değildi bence o gol..
ayrıca maçta iki ekipte saçma sapan bir top oynadı.
daha atak olan fenerbahçeydi
maçın en net pozisyonu riconunkiydi
kezmanın oynamaması ve aurelio maçın skorunu etkiliyebilirlerdi
maç berabere gözükse de fenerbahçe almalıydı

Jesus_FB
19.Kasım.2006, 23:22
Burası taraftar forumu değil onu bir hatırlatayım bazı arkadaşlara futbol dışı ortamı gerecek hiç bir mesaj istemiyorum!!!

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 23:25
Turkcell Süper Lig'de F.Bahçe ve Beşiktaş arasında oynanan ve 0-0'lık eşitlik ile biten maçta en ilginç an Beşiktaş kalecisi Runje'nin çekirdek yemesiydi. Maç oynanırken kale arkasında F.Bahçe tribünlerinden Runje'ye atılan çekirden paketini alan Hırvat kaleci paketin içinden bir miktar çekirdek alarak ağzına götürdü ve taraftarın tepkisini bu şekilde cevapladı. Runje'nin bu ilginç hareketi gözden kaçmadı.
:)
Bu arada Fenerbahce seyircisine yakismayan bir olay yasanmis Nobre tribunleri alkislamaya gittiginde isliklanmis gercekten yakistiramadim Buyuk Fenerbahce Taraftarina.

Kaan Souza
19.Kasım.2006, 23:32
berabere bıttı ....

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 23:33
Fenerbahçe İtalya ile oynanan özel maçta sakatlanan ve 6 ay sahalardan uzak kalacak kaleci Rüştü şokundan sonra bir şok da kaptan Ümit Özat'tan.

Kadıköy'de Beşiktaş ile oynanan derbi maçında 54. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat'ın sakatlığının ciddi olduğu ve ilk yarıyı kapattığı açıklandı. Kara bulutlar dolaniyor ustumuzde ama hayirlisi olsun.

Kaan Souza
19.Kasım.2006, 23:40
Alex Trabzon maçında yok!

Derbi maçta sarı kart gören Fenerbahçeli Alex, sarı kart cezalısı oldu.

Sezon başından bu yana 4. sarı kartını gören Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli takımın gelecek haftaki Trabzonspor deplasmanında oynayamayacak.

-15 MAÇ SONRA 0-0 BİTTİ-

Ezeli rakipler, 15 karşılaşma sonra 0-0 berabere kaldı.

İki takım arasında en son 20 Temmuz 1999 tarihinde İnönü Stadı'nda yapılan TSYD Kupası maçı 0-0 bitmişti.

Kaynak: AA

Kaan Souza
19.Kasım.2006, 23:41
Zico ilk derbisini kazanamadı

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan derbide, Arthur ****nes Coimbra ''Zico'' ile Jean Tigana, ezeli rekabette ilk kez birbirlerine rakip oldular.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Türkiye'de ilk derbi maçından berabere ayrılırken, Tigana yönetimindeki Beşiktaş ise 8. derbide 3. kez beraberlik aldı. Beşiktaş ayrıca Tigana yönetiminde 2 galibiyet, 3 de yenilgi gördü.

-KASIM, BERABERLİK AYI-

İki takım arasında kasım aylarında yapılan maçlardaki beraberlik ağırlıklı skor, bu akşamki derbide de ortaya çıktı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, kasım ayında oynadıkları son 10 maçtan 7. kez berabere ayrıldı.

Kaynak: AA

Jesus_FB
19.Kasım.2006, 23:43
son derece zevksiz bir maçtı. Futbol adına güzel hiç bir şey yoktu. Bu maçla türkiye liglerinin kalitesinin ne kadar düştüğünü bir kez daha görmüş olduk.

Zico'nun yaptığı tercihlere hiç bir anlam veremiyorum. en basitinden başlayım. Türk liglerinin en çok top kazanan milli takımda müthiş maçlar çıkaran Aurelio yedek. Atletico madridden 8 milyona alınan Kezman yedek. Süper ligde en iyi orta yapan çizgiye inen uzaktan nefis goleri olan M. Yozgatlı'da yedek. Soruyorum şimdi bu adamlar ne için yedek kalır? bu kadar teknik özellikleri yüksek maçın her an değiştirme yetenekleri olan adamlar hangi akla hizmet yedek kalabilir Zico ne yapıyor ne yapmak istiyor gerçekten anlamıyorum dakika 85 bize gol lazım tümer çıkıyor yerine semih yada yozgatlı falan gircek diye bekliyorum bir bakıyorum zaten 2 dmc ile oynayan orta sahaya 3. bir dmc daha giriyor:D Bu adam bizle dalga geçiyor galiba.

DeDe
19.Kasım.2006, 23:47
Top Ümit Özat'ın kafasından çıktığı anda Tuncay Şanlı ön direkt pasif ofsayttaydı. Fakat meşin yuvarlak arka tarafta hareketlenen Deivid De Souza'ya yöneldi. Topun kafalardan sektiği anda 41 numaralı Beşiktaşlı savunma oyuncusuyla Deivid aynı çizgide bulunuyordu.
http://www.resimload.com/070227/2WN_9543gol.jpg (http://www.TurkVisit.com)

şimdi öncelikle maçtan aynen beklediğim sonuç çıktı..maçta ne oldu ne bitti bilmiyorum..dinlemekte istemiyorum..sadece göz atarklen bu arkadaşın koyduğu resim gözüme ilişti..
hakem seminerlerine katılmış biri olarak bişeyler yazayım istedim.

evet o pozisyonda top tuncay'a gitmemiş olabilir..ancak pasif ofsayt kavramını bilmeden atıp tutmayın..Tuncay o pozisyonda pasif ofsayt değl..Pasif ofsayt top adama gitmiyor diye kullanılan bir tabir değildir..ofsayatta kalan adamın pozisyonla hiçbir alakası yok ve özellikle kaleciyi rahatsız etmeyecek bir noktada durmasıyla oluşur..
Tuncay runje'nin burnunun içinde değilde ben mi öyle görüyorum..
nolur bilmeden yorum yapmayın..bu kareden gördüğüm bu pozisyon ofsayattır..

Her iki takım içinde en iyisi oldu..Maçı seyretmedim inanın özetlerini bile seyretmeyeceğim..Bu pozisyonuda sadece bilgi vermek amacıyla değerlendirdim..

DeDe
19.Kasım.2006, 23:50
son derece zevksiz bir maçtı. Futbol adına güzel hiç bir şey yoktu. Bu maçla türkiye liglerinin kalitesinin ne kadar düştüğünü bir kez daha görmüş olduk.

Zico'nun yaptığı tercihlere hiç bir anlam veremiyorum. en basitinden başlayım. Türk liglerinin en çok top kazanan milli takımda müthiş maçlar çıkaran Aurelio yedek. Atletico madridden 8 milyona alınan Kezman yedek. Süper ligde en iyi orta yapan çizgiye inen uzaktan nefis goleri olan M. Yozgatlı'da yedek. Soruyorum şimdi bu adamlar ne için yedek kalır? bu kadar teknik özellikleri yüksek maçın her an değiştirme yetenekleri olan adamlar hangi akla hizmet yedek kalabilir Zico ne yapıyor ne yapmak istiyor gerçekten anlamıyorum dakika 85 bize gol lazım tümer çıkıyor yerine semih yada yozgatlı falan gircek diye bekliyorum bir bakıyorum zaten 2 dmc ile oynayan orta sahaya 3. bir dmc daha giriyor:D Bu adam bizle dalga geçiyor galiba.

Tarıkçım bak sana maçtan önce yazdığım yazının bir paragrafı ile cevap vereyim..daha detaylı anlarsın bunların napmaya çalıştığını :...

Beraberlik haricindeki diğer iki skor kazanan için karanlık bir son hazırlayacaktır zannımca..Evet belkide Futbol tarihinde bir ilk bu ..kazanan aslında kaybeden olacak..Zico ve Tigana sınırlı yetenekleri ile bu iki güzide kulübüzü yönetmeye layık değiller..ve maalesef kazandıkları taktirde gözler kör kalmaya devam edecek..
Birtarafta alelacele bulunan ve sadece brezilyalı olması tercih sebebi olan Zico diğer tarafta yarım sezonu kurtarmak adına getirilen ve sadece istikrar adına desteklenen Tigana..yönetim yanlışlarının bir takımı bu kadar derinden etkilemesi ne acı değil mi ?Del Bosque’yi gözünün yaşına bakmadan kovan Demirören beyefendi, şimdi kimin arkasında bir bakınız ! yada öyle yada böyle takımı iki kez üstüste şampiyon yapıp son sezonda ikinci olan Daum’un yerine getirilip, iyi hoca diye yutturulmaya çalışlana…
Bir söz vardır hani..Bir şeyi atıyorsan onun daha iyisini alacaksın ki attığına değecek..şimdi beğenilmeyip atılanlardan daha kötülerini sırf istikrar adına destekliyor yönetimler..Yazık çok yazık..bu taraftarlar bunu haketmiyorlar..

Son sözü ,Futbol kamuoyuna bir soru ile bağlayalım…

Zico,Grets(konu dışı ama sıkıştıralım) ve Tigana’yı kovun üç büyüklerden..üçünden hangisi avrupanın üst düzey takımlarında iş bulur ?Cevap hiçbir takımda ise bu hoca’ların bizim büyük takımlarımızn başında ne işi var..?

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 23:51
BIDE BURAYA BAK (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=53307)
Tek biz atip tutmuyoruz demekki hatta atip tutmuyoruz.Birde bu pozisyonda Tuncay Runje nin dibindeyse Besiktas'in kaleyi kim koruyor.

Jesus_FB
19.Kasım.2006, 23:52
şimdi öncelikle maçtan aynen beklediğim sonuç çıktı..maçta ne oldu ne bitti bilmiyorum..dinlemekte istemiyorum..sadece göz atarklen bu arkadaşın koyduğu resim gözüme ilişti..
hakem seminerlerine katılmış biri olarak bişeyler yazayım istedim.

evet o pozisyonda top tuncay'a gitmemiş olabilir..ancak pasif ofsayt kavramını bilmeden atıp tutmayın..Tuncay o pozisyonda pasif ofsayt değl..Pasif ofsayt top adama gitmiyor diye kullanılan bir tabir değildir..ofsayatta kalan adamın pozisyonla hiçbir alakası yok ve özellikle kaleciyi rahatsız etmeyecek bir noktada durmasıyla oluşur..
Tuncay runje'nin burnunun içinde değilde ben mi öyle görüyorum..
nolur bilmeden yorum yapmayın..bu kareden gördüğüm bu pozisyon ofsayattır..

Her iki takım içinde en iyisi oldu..Maçı seyretmedim inanın özetlerini bile seyretmeyeceğim..Bu pozisyonuda sadece bilgi vermek amacıyla değerlendirdim..

abi o pozisyonda runje gayet rahat bir durumdaydı tunca runje'nin görüş açısını kapamıyordu bile

meddah
19.Kasım.2006, 23:54
Resim pek net değil ama DeDe'm, pozisyon itibariyle Runje'nin burnunun dibinde olmaması icab eder Tuncay'ın.. Zira orası altıpas çizgisi kenarı.. Senin yaklaşım sahanın boyuna uyuyor ama enine uymuyor..

DeDe
19.Kasım.2006, 23:55
senin yazdığından farklı ne var burda ? ? ?
ben hakem seminerlerinde FİFA'nın uyguladığı talimnameden bişey söyledim..iananıp inanmamak size kalmış..
Ama bilmeden konuşmak sallamaktır..Salııyorsunuz..
olay bu..he belki fenrebahçe maçı hakem yüüznden vermiştir..bilemem..seyretmedim..gördüğüm pozisyonu yorumladım hepsi bu

DeDe
19.Kasım.2006, 23:57
Resim pek net değil ama DeDe'm, pozisyon itibariyle Runje'nin burnunun dibinde olmaması icab eder Tuncay'ın.. Zira orası altıpas çizgisi kenarı.. Senin yaklaşım sahanın boyuna uyuyor ama enine uymuyor..

Canlarım kardeşlerim..Altıpas dediğiniz yer Kalecinin can damarıdır..Fifa talimnamesini bi açın okuyun..Altıpasın içindeki hiçbir oyuncu pasif ofsayt olamaz..
nolur Mehmetim tarığım siz bari yapmayın

TR.CaPTaiN
19.Kasım.2006, 23:57
Tamam biz salliyoruz bakalim yarin yazilanlarada acaba yazarlarimizda sallayacakmi.

meddah
19.Kasım.2006, 23:58
Tamam biz salliyoruz bakalim yarin yazilanlarada acaba yazarlarimizda sallayacakmi.

Onların işi o, ondan para kazanıyorlar..

Jesus_FB
20.Kasım.2006, 00:00
Canlarım kardeşlerim..Altıpas dediğiniz yer Kalecinin can damarıdır..Fifa talimnamesini bi açın okuyun..Altıpasın içindeki hiçbir oyuncu pasif ofsayt olamaz..
nolur Mehmetim tarığım siz bari yapmayın

kuralı çok net bilmiyorum o yüzden iyi bilmediğim bir şey için iddia etmicem bildiğim tek şey görüş açısı ile ilgili bir kural vardı (belki eskiydi) o aklımda kalmış ondan öyle şey ettim :)

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 00:00
Onların işi o, ondan para kazanıyorlar..

Dogrusu varken yanlisi yazmazlar herhalde .Zaten bugun telegol flnda vardir ordada tartisirlar

meddah
20.Kasım.2006, 00:02
Bakarsın yarın Ahu Hanım ile Meriç Bey de tartışırlar, hatta bu yüzden ayrılırlar..

Bi kanal verse de izlesem, yorumlayacağım, bu resimden pasif olup olmadığı anlaşılmaz..

DeDe
20.Kasım.2006, 00:03
kuralı çok net bilmiyorum o yüzden iyi bilmediğim bir şey için iddia etmicem bildiğim tek şey görüş açısı ile ilgili bir kural vardı (belki eskiydi) o aklımda kalmış ondan öyle şey ettim :)

Pasif ofsayt kuralının olabilmesi için gerekli olan şart..Ofsayt durumunda olan oyuncunun topla hiçbir alakasının olmaması ve aktif pozisyonla çok alakasız bir yerde olmasıdır..Görüş açısı diye hatırladıpğıjn şeye gelince..
Devid o topu aldığında tuncaya gol atırmmayı düşünüp Tuncaya verebilir mi..Pekala verebilir..Demekki tuncay her an pozisyonun içine girebilecek bir bölgede yani kaleci ve defans oyuncularının extra dikkat etmesi lkazım..işte görüş açısı olayı dedikleri şey bu..

Kural pozisyonla direkt alakasız bir yerde olmasını gerektirir ki Altıpas içindeki bir adam aktif pozisyonun içinde sayılır futbol oyun kuralları gereği..

meddah
20.Kasım.2006, 00:05
Abi orda yanlışın var gibime geliyor, ihtimale değil kesinliğe bakılması icab eder.
"Girebilir" le olmaz, girdiyse ofsayttır, girmediyse değildir..

DeDe
20.Kasım.2006, 00:08
Abi orda yanlışın var gibime geliyor, ihtimale değil kesinliğe bakılması icab eder.
"Girebilir" le olmaz, girdiyse ofsayttır, girmediyse değildir..

Kuban olduğum..
Eğer Tuncay Ayn hizada taç çizgisinde olsa pasif ofsayt olur..
yahu ALTIPASIN İÇİNDEKİ ADAM POZİSYONDAN NASI PASİF OLABİLİR..DİREKT İÇİNDE SAYILIR..
Hakem seminerlerinden bahsediyorum..O zaman FİFA yanlış biliyor..b, zahmet fax çekelim düzeltsinerl..Adam taç çizgisinde değl..Altıpas ta..hangi pasiflik..

EreN
20.Kasım.2006, 00:10
Kuban olduğum..
Eğer Tuncay Ayn hizada taç çizgisinde olsa pasif ofsayt olur..
yahu ALTIPASIN İÇİNDEKİ ADAM POZİSYONDAN NASI PASİF OLABİLİR..DİREKT İÇİNDE SAYILIR..
Hakem seminerlerinden bahsediyorum..O zaman FİFA yanlış biliyor..b, zahmet fax çekelim düzeltsinerl..Adam taç çizgisinde değl..Altıpas ta..hangi pasiflik..
Tamam abi fax adresini ver toplu halde çekelim

Jesus_FB
20.Kasım.2006, 00:12
Tamam abi fax adresini ver toplu halde çekelim

dur vereyim ben sana
[email protected] :D:D:D:D

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 00:13
http://www.resimload.com/070227/iXc_3.jpg (http://www.TurkVisit.com)Kale alanı içinde yatan oyuncu, aktif oyunun içinde olmadığı ve kalecinin hareket ve görüşünü engellemediği için ofsayt değildir.Burdada adam 6 pas icinde ama ofsaytta degil diyor.

KAYNAK BURDA (http://www.netbul.com/superstar/ozeldosyalar/spor/kurallar/ofsayt/ofsaytdegil.asp)

meddah
20.Kasım.2006, 00:16
O adam uyuyor orda Captain, onun dünyayla alakası yok, bizim tartıştığımız şeyi açıklamaz bu örnek..

DeDe
20.Kasım.2006, 00:17
adam yatıyor yatıyor..sen kaleci olsan yatan adama bakarmısın ? ? ?sakatlık geçiren adam resmi o..tam kuralları bilmeden konuşmaya devam edin siz..

EreN
20.Kasım.2006, 00:17
Fax'ı çektim ;;)
Cevap geldi :

Saane kardaşım..Başka işin yok mu senin hade Na$

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 00:18
adam yatıyor yatıyor..sen kaleci olsan yatan adama bakarmısın ? ? ?sakatlık geçiren adam resmi o..tam kuralları bilmeden konuşmaya devam edin siz..

6 pas icinde dedinya o yuzden bu ornegi gosterdim yoksa kalecinin yatan adama baktigini kanitlamak icin degil.

DeDe
20.Kasım.2006, 00:22
GGGGGOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL...
ulan iyiki seyretmemişim be..Siz takımlarınız dandirik antrönörelre teslim edildiğine yanmayın..Yöenticileriniz okuduğu teraneleri lokma lokma yutun..sona hakemler tu kaka gol bu değil bu diye birbirinizle laf yarıştırın..
Gol kardeşim GOl...buz gibi gol..zaten hakemler her takımın önünü kesiyor..Hakemler olmasa fener uzak ara şampiyon olacak..avrupa maçlarındada hakemler engelliyor ya bizi zaten..

Bırakın bu işleri arkadaşlar..
ha soruyosan..sakatlıktan yatan adam kalecinin elinnin altında olsa kaleci bakmaz..hani istisnai durumlar vardır..
ama tuncay pozisyonun içinde soruyosan..
Ha dedim ya demin..hakkaten seyretmemişim...

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 00:27
DeDe antrenorlere demedigimiz birakmadik zaten;) . Avrupa maceralarina gelince oynamiyorlar oynayamiyorlar suclu kim o da bilinmiyor.

Bu arada Saat 00:00 da Telegol var

EreN
20.Kasım.2006, 00:29
Hep kural hep kural..
birazda tribünün güzelliklerinden bahsedelim dimi ama :)
http://img0633.paintedover.com/uploads/thumbs/0633/no_mercy_05.jpg (http://paintedover.com/uploads/show.php?loc=0633&f=no_mercy_05.jpg)
http://img0633.paintedover.com/uploads/thumbs/0633/dsc05487.jpg (http://paintedover.com/uploads/show.php?loc=0633&f=dsc05487.jpg)
http://img0633.paintedover.com/uploads/thumbs/0633/sieben.jpg (http://paintedover.com/uploads/show.php?loc=0633&f=sieben.jpg)
http://img0633.paintedover.com/uploads/thumbs/0633/ze.jpg (http://paintedover.com/uploads/show.php?loc=0633&f=ze.jpg)

meddah
20.Kasım.2006, 00:35
fifa.com'daki oyun kuralları metninden anladığım kadarıyla..

Bir oyuncunun aktif olması için, ya topla oynaması, yahut topla oynayabilecek bir rakip oyuncuya hareketleriyle engel olması (görüş açısını kısıtlamak dahil) gerekiyor..
Ayrıca hatırladığım kadarıyla yakın zamandaki bir seminerde geçen şöyle bir ifade var, az önce bir yerde daha karşılaşınca hafızam depreşti: "Aktif alan yoktur, aktif oyuncu vardır".

DeDe
20.Kasım.2006, 00:36
şimdi önce Telegol'e...
Sizden bir ricam var..bu gece o ekran şebeleklerini izleyip reyting yaptırmayın..
İkinci olarak..tartışmamız gereken şudurki..dostuğu unuttuk..Elele gtmemiz gereken maçlar yerien net ortamında klavyede bile birbirmize gerilen maçlar haline getirdik futbolu..
ve üçüncüsü lütfen burda Futbol konuşalım..
Taktik konuşalım..Hocayı takıma müdehalesini,takıma verdiklerini veremediklerini konuşalım..
vay 5 leriz üçleri..sokağa çıkmazsınız gibisinmden değil..
Dostluğu unutmadan..
bu rada yaşattıkları tribün güzelliklerinden ötürü FB taraftarını kutluyorum(erenin resimlerine bakarak)

DeDe
20.Kasım.2006, 00:37
fifa.com'daki oyun kuralları metninden anladığım kadarıyla..

Bir oyuncunun aktif olması için, ya topla oynaması, yahut topla oynayabilecek bir rakip oyuncuya hareketleriyle engel olması (görüş açısını kısıtlamak dahil) gerekiyor..
Ayrıca hatırladığım kadarıyla yakın zamandaki bir seminerde geçen şöyle bir ifade var, az önce bir yerde daha karşılaşınca hafızam depreşti: "Aktif alan yoktur, aktif oyuncu vardır".

e öle diyelim bakalım..Tuncay o pozisyonda pasif mi sence ? ? ?
neyse futbol konuşalım demiştim az önce dimi ?

meddah
20.Kasım.2006, 00:38
İzleyemedim ki daha, elbet bir kanalda rastgelecek.

Yetişemiyoruz hızına milletin ne yapalım, fifa.com'dan bahsedilince bakayım dedim, o ara konu kurallardan çıktı, futbola döndü, ondan çıktı tribün güzelliklerine döndü, hatta bi ara ağız dalaşı da olmuş..

EreN
20.Kasım.2006, 00:39
şimdi önce Telegol'e...
Sizden bir ricam var..bu gece o ekran şebeleklerini izleyip reyting yaptırmayın..
İkinci olarak..tartışmamız gereken şudurki..dostuğu unuttuk..Elele gtmemiz gereken maçlar yerien net ortamında klavyede bile birbirmize gerilen maçlar haline getirdik futbolu..
ve üçüncüsü lütfen burda Futbol konuşalım..
Taktik konuşalım..Hocayı takıma müdehalesini,takıma verdiklerini veremediklerini konuşalım..
vay 5 leriz üçleri..sokağa çıkmazsınız gibisinmden değil..
Dostluğu unutmadan..
bu rada yaşattıkları tribün güzelliklerinden ötürü FB taraftarını kutluyorum(erenin resimlerine bakarak)

Ayrıca beni bi kere daha kutla ki Fenerbahçe taraftarı Minimum derecede KÜFÜR etti..İşte arkadaşlar bu maç Küfürün tribünlerde nasıl sona erdirildiğinin belgesidir.Çatlak bi kaç ses hariç ( Ulan açık tribün bileti bile 45 YTL' idi 45 milyon veren adam küfreder mi demeyin bana :D ki maraton ve fenerium tribün biletlerini söylemiyorum)

EreN
20.Kasım.2006, 00:43
Belirtmeden geçemeyeceğim maçta beni taraftar açısından üzen tek şey..NObre olayı
Nobreyi çağırdılar nobre gülerek geldi ama dönüşte suratı elli beş karıştı
sanırım nobreyi çağırıp ıslıkladılar..bi arkadaşın iddası da büyük kaptan nobre büyük hain nobre gibilerinden tezahüratlar olduğu..
Diyeceksiniz ne bu kin felan sorun şu ki bjk ye gitmesi değil..
imzayı zaten haftalar önceden atmış olması yani takımının şampiyonluk maçında oynuyor hüsran yaşıyoruz ve 3 gün sonra beşiktaşa gidiyor :D
büyük rica benden başka yorum yapmayın nobre hakkında tartışma çıkmasın :D

FeYYaz1989
20.Kasım.2006, 00:51
Belirtmeden geçemeyeceğim maçta beni taraftar açısından üzen tek şey..NObre olayı
Nobreyi çağırdılar nobre gülerek geldi ama dönüşte suratı elli beş karıştı
sanırım nobreyi çağırıp ıslıkladılar..bi arkadaşın iddası da büyük kaptan nobre büyük hain nobre gibilerinden tezahüratlar olduğu..
Diyeceksiniz ne bu kin felan sorun şu ki bjk ye gitmesi değil..
imzayı zaten haftalar önceden atmış olması yani takımının şampiyonluk maçında oynuyor hüsran yaşıyoruz ve 3 gün sonra beşiktaşa gidiyor :D
büyük rica benden başka yorum yapmayın nobre hakkında tartışma çıkmasın :D

Kendi takımım için konuşuyorum,iyi oynayamadık ama kadıköydeki her maçta olduğu gibi yine iyi mücadele ettik.Onun dışında söylenicek bir şey yok zaten.
Neyse futbolla alakasız kısmı sildim.
Birde tümeri anlamadım neden herkese tekme atmaya,çift dalmaya çalıştı?

EreN
20.Kasım.2006, 00:53
Kendi takımım için konuşuyorum,iyi oynayamadık ama kadıköydeki her maçta olduğu gibi yine iyi mücadele ettik.Onun dışında söylenicek bir şey yok zaten.
Neyse futbolla alakasız kısmı sildim.
Birde tümeri anlamadım neden herkese tekme atmaya,çift dalmaya çalıştı?

kareografi olm işte.. :D dhaa ne her maçta yapıyor gerçi bizim tribünler ama :cool:
Tümer olayına gelirsek biz ona güzel türkçemizde HIRS diyoruz

FeYYaz1989
20.Kasım.2006, 01:01
Ya insanın siniri geçince futbolu konuşmaya başlıyor.Uzun yazıcak hal kalmadı,çok yoruldum sabahtan beri ama ufak birşeyler yazayım bari,
Fenerbahçe'de tümer hiç oynamadı,Appiah çok kötüydü.Neden Deivid oynadı Kezman oynamadı hala anlamış değilim.
Beşiktaş'ta Jose Kleberson her zamanki gibi çok kötüydü.Ya hocaların bence özellikle Zico'nun hem oyuncu tercihleri hemde taktiği kötüydü.
Neyse son FB - BJK derbilerindeki zevki alamadım ben.
Birde staddaki 2000 küsur Beşiktaş taraftarına teşekkürler.90 dakika bağırmaya çalıştılar,fenerbahçe taraftarı ıslıkla susturmaya çalıştı ama bir müddet sonra onuda bıraktılar.

Eray Dengiz
20.Kasım.2006, 02:30
Maçı doğru düzgün izlemedim, yorumları okuyacak gücüm yok ama biri bana şu açıklarsa çok sevinirim.

(Belki geçmiş sayfalarda açıklayan biri vardır ama okumaya üşeniyorum..)

Nobre niye Beşiktaş takımının kaptanı olarak çıktı? Bu adam Türkçe biliyor mu? Bu adamın takımı maça hazırlayıp, maç içinde takımı motivasyon açısından en üst noktaya ulaştıracak bir kapasitesi var mı? Hayır 2 günlük adam kaptan oluyorsa o zaman benim kaptanlık görüşüm farklı. Yoksa göndermeler mi vardı?

karakartal5307
20.Kasım.2006, 04:56
Fb 0-Beşiktaş 0 (Maç özeti )

indirmek için:
http://rapidshare.com/files/4177073/fb0_BJK0.rar.html

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2006, 08:31
maçın özetini seyrettim bu yüzden tam bir fikir oluşmadı aklımda ama bu maç hakem için iki gömlek fazlaydı ve kaldıramadıda zaten ayrıca ah rico ah atsan o golü şimdi taaftarla aran süper olacaktı ama olmadı iki takımada kısmet değilmiş üç puan ayrıca tigana gitsin diyoruz ama son iki seneye göre takımda bir toparlanma var en azından 14.hafta hala şampyonluk yarışındayız erkenden kopmadık yarıştan buda bizim için bir gelişme tigana kalsın diyorum istikrar şart diyorum

dentaconstantin
20.Kasım.2006, 11:28
ben daha izleyemedim özeti berabere bitmiş inşallah bundan sonra beşiktaşım için daha iyi sonuçlar alır tigana hala istediğimiz gibi oynatamıyor takımı gitsin mi kalsın mı soru işareti hayırlısı olsun diyelim

Del Piero_10
20.Kasım.2006, 13:05
pozisyonlara baktıktan sonraki yorum

fenerbahçenin golü gol ancak süzülmesi zor pozisyon
ayrıca 3 kırmızı kart es geçilmiş,appiah'ın zaten 3 kere atılması gerekirdi.

comandante
20.Kasım.2006, 14:13
abi ben şunu anladım asla bir fenarbahçeliyle tartıimayacaksın...at gözlüklerini çıkarıp objektif bakamıyorlar...

eren tümer kaç kere çift daldı.hırs demişsin...allah aşkına bari sen yapma bunu ya.çift dalmanın neyi hırs ya?appiay ve tümrin her hareketi resmen sakatlamaya yönelikti.appiah her pozisyonunda kart görmeliydi...takılmışsınız ofsayte...bunları niye konuşmuyorsunuz ki?gol bence ofsayt değil.yanlış görmüşüm söyledim...ama bence fenerin maçı 11 kişi tamamlaması hata.hatta ilk yarıyı...

captain gazeteler ofsayt hakkında yorum yapar okuyun demişsin...buyur:

akşam-bülent yavuz...
Derbi, Vedat Yüksel için zor bir sınavdı. 4.5'tan 5 gibi not arasında kaldı. Faullerin çoğunu es geçti. Özellikle de en önemlisini. Asıl verilmesi gerekenleri atladı gitti.........
Alper Ulusoy'un kaldırdığı altı bayrağın beşi doğruydu. Bir tanesi golle sonuçlandı, o da maalesef yanlıştı. Deivid'in golü UEFA normlarına göre goldü.

milliyet-rıdvan dilmen
Vedat Yüksel iyi bir hakem. Ama o da oyuncular gibi kötüydü. Faullerde kararsızlıklar içindeydi. İki takımdan biri gol atacak diye ödü koptu.

atıf keçeci-fanatik
Bu maça hakem Vedat Yüksel’i tayin etmek, MHK’nin kendisini inkar anlamındaydı. 7 FIFA hakeminden birini bu maça atamamak çok düşündürücüydü. Deivid’in sayılmayan golü, Lugano ve Appiah’a gösterilmeyen kırmızı kartlar, maça damgasını vuracak nitelikte pozisyonlardı.

güven taner-fanatik
ilk yarıda Lugano’ya kırmızı gösterebilirdi diye düşünüyorum.

yemen ekşioğlu-fanatik
Dün gece Appiah, Tümer, Tuncay, İbrahim Akın ve Nobre, Vedat Yüksel’in toleransı ile sahada durdular. Yüksel’in bir de takdir hakları var ki, çok ayıp. 44’te Appiah, 53’te Tümer kırmızı kart görmeliydi.

erman toroğlu-hürriyet
bu ağırlık sahaya yansımazsa bunun sorumlusu teknik adamdır. İlk yarıda yardımcı hakem Ulusoy, 6 tane ofsayt kaldırdı hepsi doğruydu.

ziya şengül-star
Maçın başında Deivid’in sayılmayan bir golü vardı. Futbolun kitabı, ‘Bu pozisyon ofsayt değil... Golü ver’ der... Yardımcı hakem, yanlış pozisyon alıp orta hakem Vedat Yüksel’i yanıltmış, böylece nizami gol güme gitmiş ve Fener’in 2 puanı uçmuştur!

Hep hakemin gündemde olmadığı bir maç izlemiş olma isteğinde bulunduk. Ama biz hangi istek ve arzuda olursak olalım, hakemlerimizin çok önemli ince kararlarda yanlışlarını gördük. Örneğin; Appiah’ı izlerken hep yüreğim ağzıma geldi. ‘Terminatör’ gibiydi. Ne zaman ikili mücadeleye girse, rakip futbolcuları kristalize edip dağıtıyordu. Bu kadar sert ve faule yatkın futbolcu, bir gün ya kendi ayağını kırar ya da rakip futbolculardan birini hastanelik eder. Dün Appiah, her ikili mücadelesinde sarı veya kırmızı kart alması gereken hamlelerde bulundu. Vedat Yüksel de, ne yazık ki, Appiah’ın hareketlerini ya görmedi, ya da görmek istemedi!

selçuk yula-pas fotomaç
Vedat Yüksel ilginç kararlar verdi. Önder eliyle itiraz ettiği için kartını haklı olarak gösterirken, kendisini resmen her iki eliyle silkeleyen İbrahim Akın'ın suratına boş boş bakan adamdı

ahmet çakar-sabah
Hakem Vedat Yüksel tüm iyi niyetine rağmen kötü bir maç yönetti. Hem sonuca etkili hem de etkisiz çok yanlış yaptı. Deivid'in ofsayt diye iptal edilen golü yanlış. Deivid Beşiktaş savunmasıyla aynı hizada. Ve ilk yarıda Lugano'nun mutlak atılması lazım.Rakibinin sırtına basıyor.

buyrun bakalım...sadece ofsayt mi var verilmeyen?

dediğim gibi fenerin bu maçı 11 kişi tamamlaması mucize...

MeMo
20.Kasım.2006, 14:22
cogu golun gercekten gol odugunu soyluyor lugano atilabilirdi

El Comandante
20.Kasım.2006, 15:04
dün telegolü izledim.fenerbahceden tümer,appiah ve lugano atilmaliydi.55.dakikada fenerbahce 8 kisi kalmisti.ayrica fenerbahcenin ofsayti icinde golü verse de vermesede kimse karisamaz dediler.eger fenerbahce 55.dakikada 8 kisi kalsaydi besiktas o macta tarihi farka giderdi.ama hakem adnan aybabanin dedigi gibi korkaklik yapti :mad:

nart_susruko
20.Kasım.2006, 15:43
kimi terminatör dedi kimi testere 4ün fragmanı :D
bakalım adaletli(!) makamlar görüntülerden (aynen bizde olduğu gibi) yola çıkarak cezayı kesebilecekler mi ;)

ayrıca Eray nobreyi sormuşsun bende merak ediyordum gazetede yönetim tarafından istenildiği motive amaçlı filan olduğu yazıyordu

eGowiCh
20.Kasım.2006, 18:59
Derbiye yakışmayacak bir maçtı. İki takım da galibiyete oynamadı. Özellikle Zico, çok yanlış bir 11 sahaya sürdü. Buradan da gördük ki, Zico Beşiktaş'ı iyi analiz edememiş. Fenerbahçe'nin bu maçı mutlak kazanması gerekirdi, zira Beşiktaş'ı yarıştan çıkarmalıydı. Galatasaray ve Trabzon maçlarını kazanamazsa Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında işi zor olacak gibi görünüyor.

Ofsayt pozisyonuna gelince, bence bariz bir goldü, Deivid'in golünü yediler. Pasif ofsayt, aktif ofsayt vb. her şeyi araştırdım, hakemlik sınavını geçmiş ve hakem olma yolunda ilerleyen, elinde kural kitabı olan ve bir yan hakem olan abime pozisyonu sordum, kendisi de ofsayt değil dedi. Ayrıca kimse burada söylememiş, ben söyleyeyim: Yan hakemin o pozisyondaki yerine dikkat edin. Yan hakem pozisyonda köşe gönderinin orada, pozisyon ise altıpas çizgisinin orada. Hakemin yeri tamamen yanlış. Hakem nasıl ofsayt kararı verebiliyor? Yerinde mi ki "bu pozisyon ofsayttır" diyebiliyor. İlginç...

Bu ofsayt pozisyonu maçın başlarında oldu. Fenerbahçe bu pozisyondan sonra golü bulmalıydı, ama bulamadı. Bence bu pozisyon bahane edilmemeli. Hadi son dakika olur pozisyon, dakika 90'da bariz gol atarsın ama hakem iptal eder, o zaman çıldırırsın. Ama daha dakika 10'da olan pozisyon, önünde 80 + 5 dakika varken hakem bahanesine sığınmak yersiz. Fenerbahçe 85 dakika içinde golü bulmalı ve Beşiktaş'ı yenmeliydi. Nitekim pozisyon da buldu az da olsa, fakat değerlendiremedi.

Nobre'nin kaptanlığı konusunda ermoon'a katılıyorum. İbrahim Üzülmez'in yerinde olsam kendime bir hakaret olarak algılardım bu kaptanlık mevzusunu. Daha 14-15 maç forma giymiş, yabancı uyruklu, 2.5 yıl ezeli rakip Fenerbahçe'ye hizmet etmiş bir adamın kaptan olması şaşırttı beni. Tümer'in kaptan olması nasıl imkansızsa, Nobre'nin de kaptan olması imkansız diye düşünürdüm; fakat yanılmıştım. Yarın öbürgün Runje, Delgado, Ricardinho falan da kaptan olur sanırım. Bir maçlık kaptan da olmaz zaten, ilk kez BJK'de gördüm bunu. Yönetim tarafından 3-4 kaptan belirlenir, onlar kaptan olur. Fenerbahçe'de Ümit Özat, Tuncay, Semih ve Volkan kaptanlardır. Sen gidip Deivid'e kaptanlık verirsen bu dört isime hakaret etmiş olursun. Beşiktaş gibi köklü bir kulübe yakıştıramadım açıkçası.

Futbol konuşalım denmiş burada, ama futbol konuşamıyoruz malesef, zira ortada futbol dışında her şey vardı. Ofsayt, sert oynama, kaptanlık mevzusu vb.

Umarım FB-GS derbisi böyle olmaz.

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 19:26
dün telegolü izledim.fenerbahceden tümer,appiah ve lugano atilmaliydi.55.dakikada fenerbahce 8 kisi kalmisti.ayrica fenerbahcenin ofsayti icinde golü verse de vermesede kimse karisamaz dediler.eger fenerbahce 55.dakikada 8 kisi kalsaydi besiktas o macta tarihi farka giderdi.ama hakem adnan aybabanin dedigi gibi korkaklik yapti :mad:

Hakeme zaten kimse karisamaz oyuncuyu atsada olur atmasada bu yoruma gore;)
Comandante bak cogu gole gol demis :)

fmsmyrna
20.Kasım.2006, 19:43
o zaman beşiktaş'tan da adam atmak gerekir i.akın sürekli itiraz i.toraman alez'e arkadan çelme,tekme karışımı 2 kırmızı kartta beşiktaş'ta var eğer bir derbide bu kadar kolay kart çıkartsaydı maçın sonu gelmezdi

Eray Dengiz
20.Kasım.2006, 19:54
Futbol konuşalım denmiş burada, ama futbol konuşamıyoruz malesef, zira ortada futbol dışında her şey vardı. Ofsayt, sert oynama, kaptanlık mevzusu vb.

Bu dediklerin Matematik alanına mı giriyor acaba?

comandante
20.Kasım.2006, 20:07
Hakeme zaten kimse karisamaz oyuncuyu atsada olur atmasada bu yoruma gore;)
Comandante bak cogu gole gol demis :)

abi hala gol diyon yaaa=)=) ben de gole gol dedim...bence de gol...başta ofsayttı dedim ama sonra düzelttim...izleyince olmadığını gördüm...golünüz yendi ona lafım yok...ama bu maçı fener 11 kişi tamamlamamalıydı...hatta ilk yarıyı 11 kişi tamamlamamalıydı...demek istediğim bu yani captain...

izlediğim en zevksiz derbiydi son dönemlerde...

TR.CaPTaiN
20.Kasım.2006, 20:51
abi hala gol diyon yaaa=)=) ben de gole gol dedim...bence de gol...başta ofsayttı dedim ama sonra düzelttim...izleyince olmadığını gördüm...golünüz yendi ona lafım yok...ama bu maçı fener 11 kişi tamamlamamalıydı...hatta ilk yarıyı 11 kişi tamamlamamalıydı...demek istediğim bu yani captain...

izlediğim en zevksiz derbiydi son dönemlerde...

Tamam comandante diger sefere atar hakem artik:) Bana gore 2 tarafada yaramayan bir skor meydana cikti. Birde gazetelerin hepsi bu mac cok gollu olacak beraberlik gibi bir ihtimal fln yok diyorlardi sonuc onlarida yalanladi :)

Neron_FB
20.Kasım.2006, 21:06
Maçın kalitesi düşüktü ama mücadele güzeldi.. BJKli ark ile yanyana olunca saldıran da olmadı bize :) Ben dedim galibiyeti biz kaçırdk malum gol verilmedi, o dedi biz kaçırdık volkan devleşti..Hatice güzel diil boşverin çok da önemli diil. Neticeye bakınca 0-0 Tebrikler GS :)

nekop
20.Kasım.2006, 22:26
ulumeme ne kastettin abi yani?

abi sana boşuna o sapık demiyoruz o foto ve sonunda işte bi kanıt daha ulu''meme'' haa oda güzel :n: :D

comandante
20.Kasım.2006, 23:56
serhat siz adamı dinden imandan çıkarırsınız olum yaaa=)=)

Nedvedmania
21.Kasım.2006, 00:08
abi sana boşuna o sapık demiyoruz o foto ve sonunda işte bi kanıt daha ulu''meme'' haa oda güzel :n: :D
:n::n::n::n::n:

bi siko diyo bi ulu meme diyo var bunun altında bişey :n:

Cengo
21.Kasım.2006, 02:26
rezalet futbol, berbat oyun, kötü hocalar.
zamanıma,parama yazık...