View Full Version : FIFA'dan G.Saray'a Ribery şoku!..
TR.CaPTaiN
16.Kasım.2006, 22:41
Galatasaray kulübü, sözleşmesi sürerken Fransa'nın Marsilya kulübüne giden Frack Ribery ve Marsilya kulübü aleyhindeki hukuk mücadelesini kaybetti. Galatasaray'ın başvurusunu inceleyen FİFA, Ribery'nin Cimbom'dan gidişinin haklı gerekçeye dayandığına hükmetti ve Galatasaray'ın 10 milyon avroluk tazminat talebini reddetti.
FİFA sözcüsü, "Kararımızı 30 Mayısta vermiştik. Bunu bugün taraflara tebliğ ettik. Oyuncunun, sözleşmesini haklı sebeplerle bozduğu tespit edilmiştir" dedi.
Ribery, 2005 ocağında Galatasaray'la 3,5 yıllık sözleşme yapmış, ancak birkaç ay sonra, ücretini alamadığını söyleyerek, Marsilya takımıyla mukavele yapmış, Galatasaray yönetimi de bunun üzerine Ribery ve Fransız kulübü aleyhinde FİFA nezdinde hukuk mücadelesine girişmişti.
16.11.2006
Kaynak : AA
fenerbahce_1907
16.Kasım.2006, 22:44
Bu Fifanin bize karsi bir nefreti var bence
M.Scofield
16.Kasım.2006, 22:46
belliydi boyle olacagi mrekla bekliyorum buyuk baskan ne diyecek
Lan bu yönetim elimizde belgelerimizz var ribery haksız diye bas bas bağırıyodu nasıl oluyorda böyle bir şey oluyor??? Bu Yönetim bizle bunca zaman ALAY mı etti :mad::mad:
Universal
16.Kasım.2006, 22:49
Önce Ortega şimdide Ribery bu Fifa Türkleri bu durumlarda haklı olduğu halde haksızlığa düşürmesini çok iyi biliyor. Fifa'yı bu kararından dolayı can-ı gönülden alkışlıyorum. :(
Eray Dengiz
16.Kasım.2006, 22:50
Fifa kendince Anti-Türkiye topluluğu oluşturmaya başladı.. :(
Ya beyler yapmayın allah aşkına GS gerçekten haklı olsa ( Ellerinde banka teminatlarıyla bas bağırıyorlardı..) bu banka teminatlarına rağmen GS yi haksız ilan edecek kadar salak değildir heralde fifa da. Bu yönetim gene bize oyun oynadı heralde... :mad:
M.Scofield
16.Kasım.2006, 22:54
fifa ne yapsin gs haksizki boyle bi karar alindi
TR.CaPTaiN
16.Kasım.2006, 22:57
Avrupali futbolcu bir Hakan Sukur olamaz. Turk futbolcusu para almadan oynar ama Avrupali parasina bakar gerisi onu ilgilendirmez.100 bin dolar para icin 25 milyon euro luk Ribery kacti.
comandante
16.Kasım.2006, 23:03
bence yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar...eğer ribery kafasına göre gitmiş olsaydı şu an isteyen adam istediği kulübe giderdi kafasına göre...adamın parasını vermedik kardeşim.he riberynin yaptığı şerefsizlkiktir o ayrı.ama bizim yönetim riberyden de beter.hem yapıyorlar şu hareketi hem de taraftarı uyutuyorlar elimizde belgeler var diye.yalancılık değilmidir bu?
bence fifanın kararı adil.bu bir yönetim fiyaskosudur.şimdi çıksın da konuşsun sayın özhan canaydın...
Del Piero_10
16.Kasım.2006, 23:05
Galatasaray yönetimininki affedilmez bir hata.
Klübü en az 20 milyon euro'dan ettiler sadece 100 bin için hemde
nekop
16.Kasım.2006, 23:05
yücelin dediklerine katılıyorum bencede dogru karar verilmiş...
dentaconstantin
17.Kasım.2006, 00:26
inşallah galatasaray lehine karar gelir diyordum ne yazıkki olmadı...
besiktas1903
17.Kasım.2006, 00:48
yonetimde hata madem boyle bir sozlesme yapmislar öde parasini.
dinaMYt
17.Kasım.2006, 01:43
bülent tulunun önceki hafta bir röportajında okuduğum kadarıyla galatasarayın zaten bu davada istediğini alma şansı oldukça düşüktü.yine bülent tuluna göre nihai sonuç galatasarayın cas ta açacağı davadan sonra ortaya çıkacak.ama fifanın tazminat talebini bütünüyle reddetmiş olması para alınsa bile bunun çok düşük miktarda olacağını gösteriyor.
ne diyim büyük günah işledik galiba zamanında hala cezasını çekiyoruz.bu yönetimle ancak bu kadar.5 yılda yaptıkları en iyi transferin sonucu 0 (sıfır)
gerilla
17.Kasım.2006, 02:21
Avrupali futbolcu bir Hakan Sukur olamaz. Turk futbolcusu para almadan oynar ama Avrupali parasina bakar gerisi onu ilgilendirmez.100 bin dolar para icin 25 milyon euro luk Ribery kacti.
İntere bırakıp kaçanlarıda biliyoruz. Orda da durumumuz fifalıktı ne cabuk unuttunuz? Her neyse konumuz H.Şükür degil...
Ne adaleti. Bizimkiler ne yapmışlar ki adaletten bahsediyorlar. Başından beri bilinen bir gercekti bu. Bizimkiler parayı yatırmadılar adamlarda gitti sordular fifaya fifa da onay verdi transfer gercekleşti bu kadar basit. Ne var elinde Canaydın'ın? Banka dekontu mu? Makbuz mu? Sadece basit bir imzalı kagıt. Onunda hiç bir hukuksal dayanagı yok. Peki bunu Canaydın bilmiyor mu, elbette biliyor. Ancak bunu açık açık söylemekdense cıkıp tv ye milyonların önünde yalan söylüyor. Şimdi ne diyecek bakalım sevgili CİNAYDIN(!) başkanımız. Acaba hangi yeni yalanları yumurtlayacak...
Bu adamda zerre kadar onur, gurur kalmamış. Bunun yerinde kim olsa çoktan istifa etmişti zaten... Onun için ne desek boş...
nart_susruko
17.Kasım.2006, 03:07
yönetim yine yalan oldu ;)
======================
İntere bırakıp kaçanlarıda biliyoruz. Orda da durumumuz fifalıktı ne cabuk unuttunuz? Her neyse konumuz H.Şükür degil...
interle alakalı bi fifalık mevzumuz olduğunu hatırlamıyorum :roll:
GeNç KaRTaL
17.Kasım.2006, 08:35
gs nin bir hayali daha suya düştü daha doğrusu taraftarın
gerilla
17.Kasım.2006, 09:49
yönetim yine yalan oldu ;)
======================
interle alakalı bi fifalık mevzumuz olduğunu hatırlamıyorum :roll:
İnterden H.Şükür karşılıgı 8 milyon doları çicekle sepetle almadık heralde...
Neyse konuyu dagıtmayalım. Konumuz Ribery...
Jesus_FB
17.Kasım.2006, 11:04
şimdi bu kararı CAS mı vermiş FİFA mı önce bi onu anlamak lazım ortega konusunda da fb 11 milyonluk tazminat parasını son mahkeme olan CAS'da almıştı eğer galatasaray'ın CAS'a gitme şansı varsa hala bir umut var ama bu karar CAS'tan geldiyse özhan beye souk bir su içmek düşer
Aydin
17.Kasım.2006, 11:09
çok iyi oldu.
cureshot
17.Kasım.2006, 12:30
rivadan da bi şey çıkmazsa bu yönetim kesin gider.
çok iyi oldu.
ıyı mı oldu ilginç
El Comandante
17.Kasım.2006, 14:56
biz abu yönetimle bi yere gelemeyiz,üsengec bir yönetim bizimkisi.ne iyi futbolcu bulurlar,ne haklarini ararlar nede kulübe para kazandirirlar.tek bildikleri sey kulübü borca sokmak
JoseMourinho-FB
17.Kasım.2006, 15:19
Şimdi Ribery olayının hem diplomatik hem de insanlık kısmı olarak iki bölümü var.İnsanlık kısmı olarak Ribery'nin yaptığı tam tamına bir sahtekarlık düzenbazlıktır.Futbol para için oynanmaz futbol bir yaşam tarzıdır onun için oynanır.O zaman her parasını alamayan oyuncular gitsin.Mesela geçen seneki GS takımı yabancı oyuncuları Song,Tomas,Mondragon takımı bırakıp gittiler mi...? Hayır gitmediler.Çünkü içlerinde yürek vardı.Ama Ribery 3-5 kuruş için gidiyorsa bu oyuncu normal hayatında da para ile dostluklar kurabilecek bir insandır...
Diplomatik boyuta gelirsek,FIFA'nın verdiği karar doğrudur.Rıbery'nın YASAL olarak bunu yapma hakkı vardır.Bir oyuncu parasını alamazsa çeker gider.Bu resmi bir kuraldır.Ben buradan FIFA'nın aldığı kararı doğru buluyorum...
Ama en önemli GS'nin aciz yönetimidir.Sezon sonunda standlara çıkıp "Saat kaç...?" diyenler biraz bunlarla uğraşsalar GS taraftarını boş boş hayallerle kandırmasalar iyi olurdu.Bu yönetim değil miydi sanki ilk göreve geldiğinde yıldız alıcaz,kulübü zor durumdan kurtarıcaz,UEFA ruhu geri dönecek diyen işte bu yönetimdi.İşte diyorlar şimdi Fair-Play başkan Özhan Canaydın bende soruyorum Fair-Play'lik ne kazandırdı...? Ben Fair-Play başkan isteyeceğime masaya yumruğunu vuran,asan kesen disiplinli hakkını arayan atıp tutmayan başkan isterim.Çünkü bu dönemde bu lazım.O yüzden standlarda çıkıp konuşmak kolaydır bir de işin uygulama yapan yönetici olmak zordur...!
Mc.Speedy
17.Kasım.2006, 15:22
önce Ortega sonra ribery ;)
aradaki fark orteganın cezasını aldık ;;)
Emurafu
17.Kasım.2006, 15:50
fifanin nefreti gercekten var son avrupa maclarina bakin hep hakem faciasi var
comandante
17.Kasım.2006, 16:01
çok iyi oldu.
ıyı mı oldu ilginç
bence de iyi oldu...bu yönetimin yaptığı ilk şey değil...yapılan şey taraftarı enayi yerine koymaktır.ilk günden beri bu sonuçun çıkacağı belliydi.ama yönetim bizi kandırdı...ve şimdi yaptıklarının cezasını çekiyorlar.umarım bir an önce ellerini galatasarayın yakasından çekerler...
ortegayla ribery aynı değil ki olay olarak?sen riberynin sözleşme maddelerine koymuşsun "ödeme gecikirse serbest kalır" diye...ve de geciktirdin...ortega ise böyle bi durum yokken defoldu gitti...
Jesus_FB
17.Kasım.2006, 18:44
Dediğim gibi daha CAS'a gidilmemiş o yüzden bunları konuşmak için daha çok erken. Fenerbahçe'de Oretgadan parasını CAS mahkemeleri sonucunda almıştı hemen heyecan yapmayın :)
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, FIFA'lık olan Frank Ribery davasının henüz başlamadığını, verilen kararın, FIFA Uzlaştırma Kometesi'nin yaptığı çalışmanın bir sonucu olduğunu ve
komitenin, kendilerini Marsilya Kulübü ile uzlaştırmadığını söyledi.
Helvacı, konuk olduğu Radyospor'da konuyla ilgili soruları yanıtlarken, Ribery olayının henüz bir dava olmadığını, hukuki prosedürün de henüz başlamadığını kaydetti.
Olayın, FIFA Uzlaştırma Komitesi'nin, Galatasaray'ın talebini reddetmesinden ibaret olduğunu vurgulayan Helvacı, ''Marsilya'nın zaten bize bir teklifi vardı ve biz, bu şartlarla anlaşmamızın mümkün olmadığını kendilerine iletmiştik. Yani FIFA'nın reddettiği, bir dava değil. Dava bundan sonra başlayacak. Kararın tam
metnini görmek istiyoruz, bir süre daha bekleyeceğiz. Böylece İsviçre'deki spor mahkemesi dediğimiz asıl dava başlayacak'' dedi.
Galatasaray'dan, alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek Marsilya'ya imza atan Ribery için yabancı bir avukata dava yetkisi verildiğini anlatan Mehmet Helvacı, bu avukatla yapılan anlaşma gereği, Ribery'den gelecek paranın 5 milyon dolardan fazla olması halinde, bu fazlalığın yüzde 15'inin, avukata verileceğini bildirdi.
''KARAMSAR OLMAMAK LAZIM''
Marsilya Kulübü'nün, Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS) sürecini uzatmak isteyeceğini ve bu nedenle, daha önce ortaya koyduğu tavrı devam ettireceğini sandığını vurgulayan Mehmet Helvacı, ''Bu işin kolay olmayacağını söylemiştim. Şu ana kadarki süreç, benim beklediğimden uzun değil. Galatasaraylıların hiçbir
şeklide karamsar olmaması lazım. Benim hiç tereddütüm yok. Hukuki süreç başladığı zaman hepimiz göreceğiz'' dedi.
En büyük dayanaklarının, Ribery ile yapılan sözleşme olduğunu, burada 90 günlük ödememe koşulunun bulunduğunu hatırlatan Helvacı, ödemelerin geciktiğinin doğru olduğunu, ancak sözleşmenin geçerliliğini kaybetmesi için gereken sürenin aşılmadığını ifade etti.
Galatasaray'ın, hukuk nezdinde bir sıkıntısı olmadığını, daha önce yurt dışında çok önemli davaların kazanıldığını dile getiren Helvacı, ''Bizim tecrübemiz, kalitemiz var, ancak Marsilya'nın da bir gücünün, lobisinin olduğunu unutmamak lazım. Ortada anormal bir durum yok. CAS'ta hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Haklıyız, sabırlı olmak lazım. Söylememiz gerekenleri söyleyemiyoruz. Bugün resmi olarak söyleyeceğimiz her şey, yarın dava sürecinde aleyhte olarak karşımıza çıkabilir. Bazı şeylerin bizde gizli kalması lazım, anlayış bekliyoruz. Hep birlikte sabırlı olursak, bu davayı kazanırız'' diye konuştu.
TR.CaPTaiN
18.Kasım.2006, 21:40
Aslan'da, FIFA'nın, Ribery için yapılan tazminat başvurusunu geri çevirmesinin şoku yaşanıyor. 15 Haziran 2005 tarihinde 1 milyon 225 bin euroluk alacağının zamanında ödenmediğini ileri sürerek Marsilya'ya kaçan Ribery için sarı-kırmızılı kulübün yaptığı 10 milyon euroluk tazminat isteğini haksız bulan FIFA'nın ilginç bir gerekçeyle bu kararı aldığı öğrenildi.
FIFA'nın, Galatasaray Kulübü ile temasa geçerek Fransız yıldıza imzalatılan 30 Mart 2005 tarihli, "Hiçbir alacağım yoktur" belgesinin İngilizce olması yüzünden 10 milyon euroluk tazminat isteğinin kabul edilmediğini bildirdiği vurgulandı. Sözleşmesi de İngilizce olan Franck Ribery'nin, FIFA'ya, İngilizce bilmediği için imzaladığı belgenin içeriğini anlamadığını söylediği kaydedildi.
Son umut CAS Ribery davasında Galatasaray için son umut olarak İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kaldı. Sarı - kırmızılı yönetici Mehmet Helvacı, 21 günlük yasal süre içinde CAS'a başvurarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını açıkladı.
18.11.2006
Kaynak : Milliyet
nart_susruko
18.Kasım.2006, 22:28
FIFA'nın, Galatasaray Kulübü ile temasa geçerek Fransız yıldıza imzalatılan 30 Mart 2005 tarihli, "Hiçbir alacağım yoktur" belgesinin İngilizce olması yüzünden 10 milyon euroluk tazminat isteğinin kabul edilmediğini bildirdiği vurgulandı. Sözleşmesi de İngilizce olan Franck Ribery'nin, FIFA'ya, İngilizce bilmediği için imzaladığı belgenin içeriğini anlamadığını söylediği kaydedildi.
böyle bir saçmalık olamaz herhalde
Canaydın 1615 i nide al düş yakamızdan ;)
Redrum
18.Kasım.2006, 22:35
ya böyle şey mi olur ya canaydın sitifa gidin abi adam resmen dalga geçiolar canaydın nas ıhala çıkıpta utanamdan konuşabilior şaşıyorum dünya yıldızı kaçtı bu ardayı da kaçırcaklar yok abi böyle olmaz bu iş ya..saçmalık!
Koray Düşova
20.Kasım.2006, 14:25
Galatasaray Ribery’den Mutlaka Para Alacak
FIFA'nın, Galatasaray tarafından Ribery için yapılan tazminat başvurusunu geri çevirmesini herkes karamsarlık yönüne çekti.Aslında burda basının suçu var .Öyle başlıklar attılar ki,davayı kaybetti,para alamayacak,ümitleri tükendi vs. başlıklar...
Ancak durum hiçte öyle değil,Galatasaray klübü böyle bir kararı bekliyordu,avukatlar ve yöneticiler buna hazırdılar, zaten hemen İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurdular.
Şimdi 21 günlük yasal süreç var.Galatasaray’ın elinde ki belgeler çok iyi ve mağduruyiteni kanıtlar nitelikte,fakat Ribery tarafıda mağdur olduğu için dava bu yöne kaydı.Kısacası her iki tarafta hem suçlu hemde mağdurlar,Galatasaray ödemeyi geç yaptı doğru,ancak Ribery’nin atmış olduğu ‘’alacağım yoktur’’ belgesi ve atılmış bir imza var.Ribery bu davadan tertemiz sıyrılamaz,bunun bedelini ödeyecek,o ödemezse Marsilya ödeyecek.Unutulmasın ki Marsilya 1,5 yıldır Galatasaray’la anlaşma zemini arıyor,çünkü elinde sonunda Marsilya’nın kasasından Ribery için para çıkacak.
http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Magazin/firariribery.jpg
http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/642/
nart_susruko
20.Kasım.2006, 15:45
herkesi karamsarlığa iten, basınında bu şekilde başlıklar atmasına sebebiyet, yap(ama)tıklarıyla başkan Canaydın'dır ;)