Log in

View Full Version : Kovulunca yıldız oldular !

El Comandante
22.Kasım.2006, 16:30
Büyük umutla Türkiye’ye getirilen yıldızlar, kovulunca Avrupa’nın gözdesi haline geldi.

Büyük paralar harcanarak, büyük umutlarla Türkiye'ye getirilen yabancı futbolcular, bir süre sonra ya kendisinden bekleneni veremiyor ya da takıma uyum sağlayamıyor.

Sonunda adeta kovulurcasına geri gönderiliyorlar. Ancak Avrupa, söz konusu futbolcuları el üstünde tutuyor. Çünkü gittikleri takımda vazgeçilmez oyuncular arasına giriyorlar. Gabriel Tamas, Juan Fran, Heinz, Enke, Saidou bunlardan sadece birkaçı. Del Bosque zamanında İspanya'nın Celta Vigo takımından 2,5 milyon dolar bonservis ücreti verilerek transfer edilen Juan Fran, La Liga'nın gözdesi. Galatasaray'da gözden düşünce Spartak Moskova'ya, oradan da Celta Vigo'ya giden Gabriel Tamas da, 90 dakika oynayan futbolcular arasında yer alıyor. Geçen sezon G.Saray'ın transfer ettiği Çek futbolcu Marek Heinz'ın durumu da diğerlerinden farklı değil. Apar topar gönderilen Heinz şu anda Fransız St. Etienne takımında performansıyla göz dolduruyor. Rüştü'nün Barcelona'ya gittiği dönemde kaleye geçirilen Alman Robert Enke ise Kadıköy'de çıktığı ilk maçta üç gol yiyince gönderilmişti. Enke, Bundesliga'da gösterdiği başarı sebebiyle milli takıma çağrıldı.

Türkiye'den kovulurcasına yollanan yabancı tanıdıklar, Avrupa'da göze girmeyi başardılar. Bir dönem büyük umutlarla transfer edilen, havaalanlarında taraftarların müthiş tezahüratlarıyla karşılanan bu isimler zamanın akışı içerisinde istenmeyen adam ilan edilmişti. Çoğu kariyerli olan bu isimler büyük beklentileri karşılayamayarak, arkalarına bakmadan geri döndüler. Gabriel Tamas, Juan Fran, Heinz, Enke bunlardan sadece birkaçı�

İspanya'nın Celta Vigo takımndan 2,5 milyon dolar bonservis ücreti verilerek transfer edilen Juan Fran, bu isimlerden biri. İspanyol futbolcu Del Bosque zamanında büyük uğraşlar sonucunda transfer edilmişti. Ne var ki sol kanat oyuncusu istenileni veremeyince kendisine kulüp bulması istendi. Daha sonra Ajax'a 1 yıllığına kiralık olarak gönderilen Juan Fran, şimdilerde La Liga'nın gözdeleri arasında. Real Zaragoza forması giyen Fran, bu sezon takımının Mallorca, Levante, R.Sociedad, Real Betis, A.Madrid, Getafe, Barcelona ve Tarragona maçlarında 90 dakika oynarken, Deportivo maçında 70 dakika, Villarreal maçında 59 dakika oyunda kalarak takımı adına önemli bir silah olduğunu gösterdi.

G.Saray Gabriel Tamas'ı transfer ettiğinde herkes büyük bir beklenti içindeydi. Defans hattında Fatih Terim'in çok güvendiği Rumen futbolcu, yaptığı hatalar sonucunda gözden düştü ve 2004 yılında 2 milyon dolar karşılığında Rusya'nın Spartak Moskova takımına transfer oldu. Tamas şu an İspanya Birinci Ligi La Liga'da F.Bahçe'nin de UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Celta Vigo'nun formasını giyiyor. Tamas, bu sezon Racing Santander, Valencia, Sevilla maçlarında 90 dakika oynarken, Recreativo maçında 86 dakika sahada kaldı.

Youla kendini Fransa'da buldu!

Beşiktaş'ın Rıza Çalımbay'ın isteğiyle G.Birliği'nden transfer ettiği Süleyman Youla, oynadığı maçların çoğunda Siyah-Beyazlı taraftarların protestosuna maruz kalmıştı. Taraftar baskısına dayanamayan Gineli futbolcu ise çareyi Fransa 1. Lig takımlarından Metz'e kiralık gitmekte bulmuştu. Başarılı performansıyla göze giren ve Fransa'nın flaş takımlarından Lille'e transfer olan Youla bu sezon yeni takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor.

Geçen sezon başında G.Saray'ın transfer ettiği Çek futbolcu Marek Heinz için otoriteler 'sol kanada çare olur' yorumu yapıyorlardı. Oysaki Heinz'in performansı gün geçtikçe tepki toplamıştı. Bu sezon başında apar topar gönderilen Heinz şu an Fransa Birinci Futbol Ligi'nde St. Etienne takımında oynuyor. Heinz, Troyes maçında 90 dakika oyunda kalırken, Toulouse, Nantes, Lyon ve PSG maçlarında sonradan oyuna girerek katkı yaptı.

Rüştü'nün Barcelona'ya gitmesiyle kaleye geçirilen Alman kaleci Robert Enke, Kadıköy'de çıktığı ilk maçta İstanbulspor'dan üç gol yiyince gönderilmişti. Enke şu an Bundesliga'da Hannover takımının formasını giyiyor.

Alioum Saidou, İstanbulspor'dan Galatasaray'a büyük ümitlerle transfer olmuştu. Belli bir dönem banko oynayan Saidou, hiçbir zaman kendini kabul ettirmeyi başaramadı. Bu sezon Fransa'nın Nantes takımına giden Kamerunlu futbolcu, takımın bankoları arasında. Saidou; Lyon, Nice, Troyes, Marsilya, Auxerre, Nancy, Monaco, Sedan, St. Etienne ve Lens maçlarında 90 dakika forma giyerken, sadece Lille karşılaşmasında sonradan oyuna dahil oldu.

Bir dönem Trabzonspor ve Beşiktaş'ta forma giyen Çek futbolcu Tomas Jun, eski takımı S.Prag'da oynarken, G.Saray'ın memnun kalmadığı Petre S. Bükreş takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor.

<b>Kovulan Yabancılar</b>

Gabriel Tamas - Celta Vigo

Juan Fran - Real Zaragoza

Marek Heinz - St. Etienne

Robert Enke - Hannover

Allium Saidou - Nantes

Süleyman Youla - Lille

Tomas Jun - Sparta Prag

Ailton Goncalves - Kızılyıldız

Ovidiu Petre - Steau Bükreş

Zaman / Önder Arı

TR.CaPTaiN
22.Kasım.2006, 19:07
Cok ilginc. Turkiye'de yatiyorlar Avrupa'da aslan kesiliyorlar.

tosunpasa
22.Kasım.2006, 19:19
ilginç bi durum

dentaconstantin
22.Kasım.2006, 19:24
suç futbolcularda mı yoksa bizde mi bence bizde bir sorun var gibi

FeYYaz1989
22.Kasım.2006, 20:14
Futbolculara sabır gösterememizin sonuçları işte...
Orda da benzer hataları yaptıklarına eminim ama nedense sürekli oynuyorlar.Belki Ronaldinho gelse koşmuyor diye onuda eleştirirdi Türk medyası ve taraftarlar.
Son dönem çar***ı örneklerinden birinide ben vereyim.İddia ediyorum Ailton dünyadaki en iyi son vuruş ustalarından biriydi ama pas alamayan adam nasıl gol atacak?Medyanın ve ben dahil taraftarın beklentisi neydi?İbrahim Akın ve tümer metin her pozisyonda kaleyi veya birbirlerini düşünürken Ailton,Marcio Nobre gibi yalnız kalıyordu.(Özellikle İbrahim Akın'ın hiç Ailton'a pas attığını görmedim.)
Yine Juanfran zorlukla transfer edildi,kampa katılmadı ve maç eksiğiyle geldi.Medya dahil herkes adamı daha ilk maçında yerden yere vurdu.Halbuki çok teknik bir oyuncuydu,çok iyi ortaları vardı,tamam fazla süratli değildi hatta bariz ağırdı ama zaten orta sahada arkasında İbrahim ile birlikte oynasa sırıtmazdı ve kanatlardan orta sorununa çözüm bulmuş olurduk.Ne oldu adamı kovduk işte Ajax'a gitti şimdi Real Zaragoza'da banko oynuyor.
Yabancılara biraz sabır lazım,şimdi aynı şey Matias Delgado için yapılmaya başlandı.Lyon'a giden John Carew'i de Türkiye'de kimse beğenmiyordu,ama özellikle ikinci devre kendini biraz topaldı yinede yanlış transfer diyorlardı şimdi bunu diyenler John Carew neden satıldı diyor???Sonra Matias Delgado arkasındanda aynı şey olacak...
Bence bu çok derinlemesine tartışılması gereken bir konu,''Yabancılar neden Türkiye'de başarılı olamıyor?''.Zaman dedim ben ama tabi başka şeylerde vardır mutlaka,medya baskısı-oyuncular arasında ayrım-taraftar baskısı-takımın hedefsiz oluşu-ülkeye uyum sağlayamama-hocaya uyum sağlayama gibi nedenlerde etkilidir diyorum.

bursa_mc
22.Kasım.2006, 20:19
suç futbolcularda mı yoksa bizde mi bence bizde bir sorun var gibi

aynen arkadaşım..alex turkiyeye geldi milli takımdan kesildii mesela

dinaMYt
23.Kasım.2006, 01:25
çoğu türkiyedeki baskıyı kaldıramıyor.avrupaya göre farklı bir kültürüz.dil,din,yaşam tarzı ve elbette medya çok farklı.uyum sağlamaları bir hayli zaman alıyor pek sabırlı bir millet olmadığımızdan da bu sonuç ortaya çıkıyor.

yanlız şu futbolculardan en çok tamasa şaşırdım.kendini ispanya ligine kadar taşımış olması çok ilginç.sociedadla oynadığmız şampiyonlar ligi maçında nihatın karşısındaki halini aklıma getiriyorum da nasıl buralara geldiğini anlayamıyorum doğrusu.biz onu hep forvetlerin eskortu olarak bilirdik yaw.fmde de bir hayli iyi gözüküyor.

nekop
23.Kasım.2006, 01:31
jun hala trabzonsporun oyuncusu 2010'a kadar o yüzden ben onu kayıp olarak görmüyorum :)

Agger
23.Kasım.2006, 14:32
saidou kovulmadı, kendi kaçtı.

GeNç KaRTaL
23.Kasım.2006, 16:46
bu oyuncuların bazısı kovulmadı kendi gitti bazısı hakketen başarısızdı bazısına sabır gösterilmedi ama yinede ders almamamız gerekli

paco
23.Kasım.2006, 18:25
walla ben tamas ın gönderilmesini istemezdim görev edemıydı ama galatasaray tamas dan kar etti ... onun için çok üzülmedim ... yalnız giden oyuncularda sadece takımlarında 90 dak. oynuyor ve gittikleri takımlar öyle süper takımlar değil ki oradaki takımların açı 3 büyükleden daha iyi. ... bence hiç biri ... galatasarayda veya fb de veya bjk de oynayamayan bir oyuncu pek tabii bu takımlarda oynayabilir ... bence bizde bir sorun yok ... biz çok büyük beklentiler içindeyiz hepsi bu ... çünkü büyük takımları destekliyoruz ...

Sheriff
23.Kasım.2006, 18:29
Benzer bi konu yokmuydu??

El Comandante
23.Kasım.2006, 18:30
saidou nun gitmesi bizi cok etkiledi,süper bir ön liberoydu.ama gerets ve yönetim onu takimda tutamadilar.tamas ise ben ondan cok umutluydum,iyide oynuyodu aama bazen cok acayip hatalar yapiyordu.bu onun dezavantajiydi.onun icin gönderildi

El Comandante
23.Kasım.2006, 18:31
Benzer bi konu yokmuydu??

bu konu vardi,ama ayni degil.biri zamaninda türkiye liginde cok iyi oynamis futbolculari bahsediyo,bu ise elimizden kacirdiklarimiz oyuncularin yildiz olmasindan bahsediyo.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=26996

paco
23.Kasım.2006, 18:35
yok,ben bi konu acarsam arastiririm bütün forumu.yoktu böyle bi konu.

iyi bir konu açmşısın kardeşim ama bence başlığını değiştir ... çünkü hiç biri yıldız olmadı .. hepsi daha kötü kulüplere gittiler orda oynamaları normal ... bizde oynamaları zordu ... ama bir carew i de ekliyebilirdin .. o harbi yıldız oldu ...

El Comandante
23.Kasım.2006, 18:37
iyi bir konu açmşısın kardeşim ama bence başlığını değiştir ... çünkü hiç biri yıldız olmadı .. hepsi daha kötü kulüplere gittiler orda oynamaları normal ... bizde oynamaları zordu ... ama bir carew i de ekliyebilirdin .. o harbi yıldız oldu ...

arkadasim ben öyle bi konu acmistim zaten.o konuda zamaninda türkiye liginde süper oynayan oyuncularin simdi nerelerde oynadigini ne yaptigini söylemistim.

bu konuda ise zamaninda türkiye liginde degerini bilemeyip yolladigimiz oyuncularin birer yildiz olduklari.

Sheriff
23.Kasım.2006, 18:40
bu konu vardi,ama ayni degil.biri zamaninda türkiye liginde cok iyi oynamis futbolculari bahsediyo,bu ise elimizden kacirdiklarimiz oyuncularin yildiz olmasindan bahsediyo.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=26996

tmm bende benzer dedim ztn;)

Flawless Victory
24.Kasım.2006, 12:19
Ya beyler goncalves kim sormasi ayip. Yoksa benim fm 2006 da transfer ettigim super oyuncu mu? Soyadi goncalvesti de adini hatirlayamadim. Bizim ligimiz kaliteli degil kotu oynamalarinin sebebi bu. Hicbir oyuncu robot degil. Enke geldi ama savunma felaketti adam ne yapsin. Ona bakarsaniz Revivo ilk macinda hat-trick yapti sonra noldu?

nart_susruko
24.Kasım.2006, 12:28
goncalves bjk de oynamış olan ailton işte :)

Flawless Victory
24.Kasım.2006, 12:30
:D ha o mu? anladim. ama o zaten yildizken geldi. yanlislik olmus herhalde