View Full Version : Şampiyonluk Maçında Şike Söylentisi...
fenerbahce_1907
23.Kasım.2006, 13:22
F.Bahçe’nin 2000-2001 sezonunun son haftasında oynadığı Samsun maçında şike yapıldığı iddia edildi.
2000-2001 sezonu...
Federasyona başvuran bir kişinin bu konuda gerekli bilgileri federasyon yetkililerine iletebileceği, bunun karşılığında ise can güvenliği istediği iddia edilirken, bu iddialardan bilgisi olan birkaç yönetim kurulu üyesinin, ispatın yapılması halinde Fenerbahçe camiasını karşısına almadan olayı nasıl inceleyebileceklerini tartıştıkları belirtildi.
Kulübe değil, yapanlara
Kimliği (şimdilik) belirsiz şahsın iddialarının ispatlanması durumunda nasıl bir yol izleneceği ve Fenerbahçe’ye verilecek cezanın neler olabileceği konusunda çeşitli görüşler ortaya atılırken, kulübün kendisinden çok, yapan ya da yaptıranlara ceza verilmesi düşüncesi ağırlık kazandı. Hatırlanacağı gibi o sezonun son maçında Fenerbahçe 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Samsunspor’u 3-1 yenmiş ve şampiyonluğa ulaşmıştı.
Fanatik
Emurafu
23.Kasım.2006, 14:33
sike konulari koyupta tartisma yapmaya gerek yok
nart_susruko
23.Kasım.2006, 20:36
5 yıl geçmiş yeni gündem ;)
bursa_mc
23.Kasım.2006, 20:38
ewt. geçti boru pazarı sür eşeği niğdeye olayı
dentaconstantin
23.Kasım.2006, 20:54
böyle birşeyin ortaya çıkacağına pek ihtimal vermiyorum olsa da olmasa da yıllar geçmiş üzerine de kimse gitmez...
Emurafu
23.Kasım.2006, 20:56
bu konuyu mesaj yazip ta tartisma yapmaya gerek yok
Krusty
23.Kasım.2006, 21:03
Senin de durmadan aynı şeyleri yazmana gerek yok. :)
perpetua
23.Kasım.2006, 21:22
Senin de durmadan aynı şeyleri yazmana gerek yok. :)
Bu konuda birseyler yap Emurafu. Nereye baksam bu tip icerigi olmayan mesajini goruyorum. Yorum yapmaya gerek yoksa, yorum yapma ve gerek olmadigini yapmadigin yorumla goster. Forumda yorum yapilmayacak bir cok konu var, hepsine yoprum yapmaya gerek yok diye yazi mi yazmak gerekli?
Her konuya icerigi pek olmayan mesaj atanlara boncuk verilmiyor.. :) Seni ilgilendiren bir konu ise gorusunu yaz. Gorusun yoksa veya sadece bir sey deskteklemek istiyorsan bu tip bos mesajlari yazip forumu gereksizce kirletme lutfen.
TR.CaPTaiN
23.Kasım.2006, 23:21
Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, 2000-01 sezonunda oynanan Fenerbahçe maçında şike yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Bu tür iddialar her takım için ortaya atılmıştır. Bu iddiaları ortaya atanlar ispat etmek zorundadır” dedi.
Fenerbahçe'nin 2000-2001 sezonunun son haftasında oynadığı Samsunspor maçında şike yapıldığı iddiası ortaya atılınca kırmızı-beyazlı kulübün başkanından sert tepki geldi.
Samsunspor'un geçmişinde bu tür hiçbir olaya adının karışmadığını ifade eden Başoğlu, "Bu tür iddialar her zaman her takım için ortaya atılmıştır. Atılmaya da devam edecektir. Bu iddiaları ortaya atanlar ispat etmek zorundadırlar. Eğer ispat edilirse ilgili merciler gerekli işlemleri yaparlar. Mazisi tertemiz olan Samsunspor, bu tür organizasyonlar içerisinde hiçbir zaman bulunmamıştır, bulunmayacaktır" dedi.
KAYNAK (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=54051)
dentaconstantin
24.Kasım.2006, 01:20
Bu konuda birseyler yap Emurafu. Nereye baksam bu tip icerigi olmayan mesajini goruyorum. Yorum yapmaya gerek yoksa, yorum yapma ve gerek olmadigini yapmadigin yorumla goster. Forumda yorum yapilmayacak bir cok konu var, hepsine yoprum yapmaya gerek yok diye yazi mi yazmak gerekli?
Her konuya icerigi pek olmayan mesaj atanlara boncuk verilmiyor.. :) Seni ilgilendiren bir konu ise gorusunu yaz. Gorusun yoksa veya sadece bir sey deskteklemek istiyorsan bu tip bos mesajlari yazip forumu gereksizce kirletme lutfen.
bence de artık birşeyler yapması gerekiyor fm forumlarında da bu yazdıklarıyla birçok arkadaşa antipatik görünüyor...
eGowiCh
28.Kasım.2006, 17:13
İtiraf mı iftira mı?
Bir dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Cihan Oskay isimli bir şahıs, sarı-lacivertlilerin şampiyon olduğu 2000-01 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Samsunspor maçında Samsunspor’un ilk 11’ine müdahalede bulunulduğunu, Galatasaray-Trabzonspor maçı için ise bordo-mavililere teşvik primi götürdüğünü iddia etti.
Fenerbahçe, 2001-02 sezonunun son haftasında Samsunspor'u deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmişti.
Bir dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Cihan Oskay isimli şahıs, sarı-lacivertlilerin şampiyon olduğu 2000-01 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Samsunspor maçında Samsunspor’un ilk 11’ine müdahalede bulunduklarını, Galatasaray-Trabzonspor maçı için ise bordo-mavililere teşvik primi götürdüğünü iddia etti.
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elde ettiği 2000-2001 sezonunda, sarı-lacivertli takımın son haftada Samsunspor ile oynadığı maç ve şampiyonluğun bir diğer adayı Galatasaray'ın kendi evinde Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmalar için günlerce konuşulacak iddialar ortaya atıldı.
STAR TV’de yayınlanan Telegol programına konuk olan ve Fenerbahçe Kulübü ile ilişkileri olduğunu iddia eden Cihan Oskay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisi vasıtasıyla bordo-mavili takıma 250 bin dolar teşvik pirimi gönderdiğini iddia etti.
Cihan Oskay teşvik primini iletmek amacıyla dönemin Trabzonspor oyuncusu Oktay Derelioğlu ile konuştuğunu ve The Marmara Oteli’nde Oktay ve Tamer Tuna’nın 603 numaralı odasına giderek 250 bin doları götürdüğünü, çok sayıda Trabzonsporlu futbolcunun içeriye girerek parayı gördüğünü söyledi. Oskay, averaj hesaplarının da yapıldığı şampiyonluk mücadelesinde en kötü 1-0 mağlubiyet için bu parayı teklif ettiğini iddia etti.
Bu iddialar karşısında adı geçen Tamer Tuna ve Oktay Derelioğlu, Cihan Oskay’ı yalanladı. Aynı hafta Fenerbahçe’nin deplasmanda Samsunspor’u 3-1 yendiği maç için de Aziz Yıldırım’ın, eski Orduspor başkanı ve Fenerbahçe kongre üyesi Mustafa Çebi aracılığıyla Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar ile temasa geçilip para gönderdiğini iddia eden Oskay'a yanıt, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'ndan geldi. Mostoroğlu iddiaların kesinlikle gerçeği yarsıtmadığını belirtirken, en kısa zamanda Cihan Oskay ile mahkemede karşı karşıya gealeceklerini söyledi.
Yaşanan tüm bu gelişmeler karşısında Tff Başkanvekili Kemal Kapulloğlu, bu iddiaları Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nun incelemeye aldığını ve kararı bu inceleme sonunda verceklerin açıkladı.
Cihan Oskay’ın Telegol programında bulunduğu iddialar sonrası bir grup Fenerbahçe taraftarı, programın yapıldığı kanalın önüne giderek Cihan Oskay aleyhinde tezahüratta bulundu.
FEDERASYON İNCELEME BAŞLATTI
Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.
STAR Televizyonu tarafından yapılan program sonrasında açıklamada bulunan Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programın kasetini ve tarafların iddialarını dinlemek için inceleme başlattıklarını ve konunun bu inceleme kurulunda görüşüldükten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna geleceğini söyledi.
Kapulluoğlu, konu ile ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu sözlerine ekledi.
MOSTUROĞLU: BU ŞAHSIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ BİLİYORUZ
Konuyla ilgili NTV’ye açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, olayın tamamen bir komplo olduğunu söyledi.
Mosturoğlu, “Malesef ulusal bir televizyon kanalımız, bu şahsın kimliği hakkında bir araştırma yapmaksızın, söylediği her şeyi doğru kabul ederek saatler süren bir yayın yaptı. Yapılan program skandal düzeyinde, bir kulübü karalama yönünde tek taraflı bir yayına dönüştü. Bu şahsın arkasındaki güçleri biliyoruz. Bu bir komplo. Buna maddi destek sağlayanları, bu kayıtların yapılmasına yardımcı olanları tespit ettik. Bu kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na organize suçtan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Cumhuriyet Savcılığı'na bazı telefon numaraları ve bazı banka hesapları vereceğiz. Bunları verdiğimizde kamuoyu da bu işin sorumlularını göreceklerdir. Programın yapımcıları hakkında da ‘basın yoluyla hakaret’ dahil olmak üzere tüm yasal haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mosturoğlu, konuyla ilgili olarak 29 Kasım Çarşamba günü detaylı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ
Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili iddialar konusunda inceleme başlattı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, iddiaların incelemeye alındığını belirterek, ''Samsun'da meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili konuyu inceliyoruz. İnceleme sonucuna göre gerekli görülürse soruşturma açılabilir'' dedi.
dabadiba
28.Kasım.2006, 17:42
bu olaylar fenerbahcının 100. yılında sampıyonlugunu engellemek ıcın yaplıol
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 18:01
Umarim iftiradir.
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 18:08
Umarim iftiradir.
büyük bölümünün gerçek olduğu bellide başlığın kapanmayacağını bilsem birşeyler yazardım.
meddah
28.Kasım.2006, 18:16
İki konu birleştirildi..
Universal
28.Kasım.2006, 18:22
Ben aslında ne dersem diyeyim bazı kişiler tepki gösterek aslında susmak ta istemiyorum.
Aziz Yıldırımın dediği gibi ben bu şikeyi yapsaydım geçen sezonki Denizli maçınıda bağlardım ayarıca bizim para verdiğimiz oyuncu bize gol atıyor?
Bu sorular belki de Fenerbahçe'nin 100. yılını kirletmesi için yapılmış iftiralar olduğu belli oluyor. Biz bunlara boşverip kendi futbolumuza basketbolumuza ve diğer sporlarımızla ilglineip en başarılı 100. yılı yaşamaya çalışalım.
e_mali
28.Kasım.2006, 18:26
bu konu hakkinda duzeyli tartisma ortami bozulmadigi surece fikirlerinizi yazabilirsiniz arkadaslar.
Ben biraz bekle ve gor politikasindan yanayim, bir kismini seyrettim programin. Ama ortaya atilan iddialar yenilir yutulur cinsten degil. Gercekten ispatlanirsa FB nin sampiyonlugu iptal edilmeli ve gerekli ceza uygulanmali.
Ama aksi bir durumda ne olacak? Telegol programini yapanlara ne gibi bir yaptirim uygulayacaklar, bu adami ne yapacaklar?
Burak Duran
28.Kasım.2006, 18:30
valla bende bekle görden yanayım. ama eğer bunlar doğruysa vay ki ne vay bu olay gerçekse bencede şampiyonluk iptal edilmeli ve aziz yıldırıma men cezası verilmeli. ama değilse bu şahıs en ağır cezayı almalı bu kadar kişiyi töhmet altında bıraktığı için
Emurafu
28.Kasım.2006, 18:33
Aynen bekleyelim bence izlemeyenler yorum yapmasin cunku itirafci sallama haber yapmamis bir cok kaest izlettirdiler
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 18:38
Boyle bir olay varmidir yokmudur bilemem ama bu olayin gs maci oncesi gundeme gelmesi ilginc.:rolleyes:
e_mali
28.Kasım.2006, 18:39
Simdi ajansspor da butun acıklamaları okudum.
Telefon konusmalarında cok garip seyler var. Yani acik bir sey yok ortada. Bi sey cikmaz gibi geliyor bana.
Redrum
Umarim iftiradir.
federsyon inceleme başlattı görücez iftiramıymı şdeilmiymiş..
Del Piero_10
2001 yılında olan biteni(ankaragücü,ersun yanal,cafer'in itirafı) herkes biliyordu.Bunların üzerine trabzon,samsun olaylarıda telefon görüşmeleriyle belirlendi.Belli oldu ama bu konuşmalar mahkemede delil sayılmayacağından birşey olacağını zannetmiyorum.
2001 yılındaki teşvik olaylarını şuna benzetiyorum,belki güleceksiniz:)
Bir kimse çok gizli bir olayı herkese teker teker anlatır ama kimseye söyleme diye yemin ettirir.Olayı herkes bilir ama kimsenin diğerinin bildiğinden haberi olmaz.Durum böyle oluncada bu olay toplum içinde dile getirilmez.
Bu olayıda yıllardır herkes biliyor ama kimse konuşmuyor.
Hatta Fatih Altaylı ''o sezonki yönetimi hiç affetmeyeceğim o sezon kafamıza vura vura şampiyonluğu aldılar,yönetim sesini bile çıkarmadı' demişti.
Star yönetimi taraftar hışmına uğramaktan çok korkmuş olacak çünkü programın sonunda 20 yıl öncesine gidip Ergun Gürsoy'un malatyasporlu oyunculara Beşiktaş'ı yenmeleri karşılığında verdiği doğan arabalardan da bahsettiler.Yani tarafsızız demek istediler.
Burak Duran
28.Kasım.2006, 18:44
telefon konuşmalarında çebi tamer ve oktayın kayınbiraderi çok bariz itiraf etti ama dediğim gibi olay tam çözülmeden yapılmış veya yapılmamış demek yanlış olur. ayrıca olayın gs maçıyla bir ilgisi olamaz çünkü bu motivasyonu etkilemez ayrıca olay celta maçı öncesi oldu bunuda unutmayın :D
fmsmyrna
28.Kasım.2006, 18:44
2001 yılında olan biteni(ankaragücü,ersun yanal,cafer'in itirafı) herkes biliyordu.Bunların üzerine trabzon,samsun olaylarıda telefon görüşmeleriyle belirlendi.Belli oldu ama bu konuşmalar mahkemede delil sayılmayacağından birşey olacağını zannetmiyorum.
2001 yılındaki teşvik olaylarını şuna benzetiyorum,belki güleceksiniz:)
Bir kimse çok gizli bir olayı herkese teker teker anlatır ama kimseye söyleme diye yemin ettirir.Olayı herkes bilir ama kimsenin diğerinin bildiğinden haberi olmaz.Durum böyle oluncada bu olay toplum içinde dile getirilmez.
Bu olayıda yıllardır herkes biliyor ama kimse konuşmuyor.
Hatta Fatih Altaylı ''o sezonki yönetimi hiç affetmeyeceğim o sezon kafamıza vura vura şampiyonluğu aldılar,yönetim sesini bile çıkarmadı' demişti.
Star yönetimi taraftar hışmına uğramaktan çok korkmuş olacak çünkü programın sonunda 20 yıl öncesine gidip Ergun Gürsoy'un malatyasporlu oyunculara Beşiktaş'ı yenmeleri karşılığında verdiği doğan arabalardan da bahsettiler.Yani tarafsızız demek istediler.
Ben orasını görmedim fakat Şekip Mosturoğlu'nun telefonda söylediklerinden sonra böyle bir şeyi açıklamışlar yani senin dediğin gibi 'tarafsısız'ben bu ülkede şike adına hiç bi takıma güvenmiyorum bence her takım yeri geldiğinde yapmıştır.Milyonları sürükleyen bir spor organizayonunda şike olmaması düşük bir ihtimaldir.
Emurafu
28.Kasım.2006, 18:48
Şekip Mosturoğlu'na kizdilar zaten telefonu suratlarina kapadi
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 18:52
Şekip Mosturoğlu'na kizdilar zaten telefonu suratlarina kapadi
Şekip Mosturoğlu talimatla bağlandı yayına,yazılı metin okudu sonra cevap hakkı bile tanımadan yine talimatlara uyarak telefonu suratlarına kapattı.
Ondan sonra Mahmut Uslu'nun teşvik ile ilgili kaseti geldi görüntüye onun haberi yokken çekmişler ,bence asıl bomba o kaset.habertürk'ten almışlar o görüntüleri.
telefon konuşmalarında çebi tamer ve oktayın kayınbiraderi çok bariz itiraf etti ama dediğim gibi olay tam çözülmeden yapılmış veya yapılmamış demek yanlış olur. ayrıca olayın gs maçıyla bir ilgisi olamaz çünkü bu motivasyonu etkilemez ayrıca olay celta maçı öncesi oldu bunuda unutmayın :D
Şöyle birşey var iki adamda cihan bilmemnenin PARA Bahsine cevabı aynı.he he evet tarzı birşey..ve konuşma boyunca da paradan bahseden tek cihan bilmemne..
Şimdi bugün ben bi konuşmayı istediğim gibi deiğiştirr miyim sıralarını ? evet
e açıkça paradan bahseden olmadığı için adam açıkça yalancı..
Emurafu
28.Kasım.2006, 18:58
Şekip Mosturoğlu talimatla bağlandı yayına,yazılı metin okudu sonra cevap hakkı bile tanımadan yine talimatlara uyarak telefonu suratlarına kapattı.
Ondan sonra Mahmut Uslu'nun teşvik ile ilgili kaseti geldi görüntüye onun haberi yokken çekmişler ,bence asıl bomba o kaset.habertürk'ten almışlar o görüntüleri.
ben o kasedi hic gormedim cunku son bolumde reklam geldi ben yattim
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 19:00
Şöyle birşey var iki adamda cihan bilmemnenin PARA Bahsine cevabı aynı.he he evet tarzı birşey..ve konuşma boyunca da paradan bahseden tek cihan bilmemne..
Seni eski bir tanıdığın arayıp seninle beraber nasıl teşvik götürdüklerini otele 250 bin dolarlık çantayla nasıl girdiğini söylerse yada keşke tek farklı yenilseydiniz 250 bin dolardan oldunuz derse eğer suçsuzsan ''sen kafayımı yedin kardeşim,hayalmi gördün,başkasıyla karıştırdın herhalde'' dersin.
''evet ne günlerdi onlar,oktay'ın salaklığına bu işe girdim yoksa yapmazdım,senin bir suçun yok için rahat olsun'' demezdin.
Burak Duran
28.Kasım.2006, 19:00
metinleri okursa oktayın kayınbiradir o maç 3-1 falan olsaydı parayı alırdık demiş tamer tunada abi oktayın salaklığına uyduk allahtan olmadı falan dedi yani para lafı geçiyor
Vieri
28.Kasım.2006, 19:05
şike olduğunun itirafıyla alakalı kafamda bazı soru işaretleri oluştu. Bu yüzden şike ve teşvik verildiği yönünde kesin bir kanıt gösterilemediği için tam olarak bu olaya inanmıyorum. Yakın bir zamanda gerçeklerin tam olarak Türk futbol camiasında yer alacağını düşünüyorum. Erkenden cevap vermek ve şike var demek yanlış olur.
Star tv de itirafçı sıfatıyla çıkan kişinin şike itirafı içerisine isimleri geçen şahıslar haklı olarak kendilerini savunmaya geçecektir. Üstelik büyük kulüplerimizin adının böyle bir olayda anılması sonrası verdikleri tepkide çok normaldir.
Programda yorumcularında söylediği gibi şike iddalarının içerisinde yer alan oyunculara kurulan telefon tuzaklarında yer alan ses kayıtlarında çok açık bir kanıt yok. Bu gibi artık temiz futbol olsun diye ortaya tek başına çıkmanın bir işe yaramadığını gördük dün gece. Eğer böyle bir iddanız varsa daha sağlam deliller ve işin içinde olan diğer insanlarla birlikte çıkarsınız. O bunu yaptı şu bunu yaptı demek elimde kasetler var demek yanlış olur. Üstelik 4,5 yıl aradan sonra aklının başına gelmesi insanın kafasında soru işareti bırakıyor.. Artniyetli birisi olsa bu kasetleri istediği gibi uyarlayabilir. Bu teknolojik olarak mümkün..
Üstelik itirafçının ortaya attığı iddalardan sonra kendisine yöneltilen bugün basından takip ettiğim kadarıyla çok değişik iddalar var.
Ben genel olarak Telegol'ü sevmem, sebebi işin hep magazin kanadındalar ve ben bu kişilerin Türk futbolunun hep karanlık pislik işlerini kurcaladıklarını, yönetim, yöneticiler arasında tartışmalara sebebiyet vererek ortam oluşturduklarını düşünüyorum.
İtirafçı böyle bir amaç içerisinde olsaydı, televizyon programlarında ortaya çıkıp reklamını yapmak, hayatını riske atmak ve açıkçası reyting yapmaz, paşa paşa gider TFF ile iddalarını delil olarak tarif ettiği kasetleri evrakları paylaşırdı.
Dün TV de gördüğümüz kadarıyla TFF olayı araştıracağını söyledi. Sonucu hep beraber bekleyip göreceğiz.
Burak Duran
28.Kasım.2006, 19:06
C.O. Oktay’la birlikte olalım bir gün. Şeyde buluşalım The Marmara 603 numaralı odada. Unutamıyorum onu, hayatımda bir kere girdiğim bir şey.
T.T. Ya biz hiç bulaşmazdık abi Oktay’ın aptallığı.
C.O. Ama bir işe yaramadı ki. Beceremedik yani. 4 tane yediniz ne yapayım.
T.T. Bir işe yaramadı abi. Allah yaşatmasın öyle şey.
tamerle konuşması
diğerini yazıcaktımda uzun geldi :D
Bi kere hiç bir konuşma kaydında kesin olarak he evet şike yapılmış denebilecek sözler yok.Adı üstünde komplo kasetleri..Yani adam baskı yoluyla zarf atarak ağızlarından laf almaya çalışıyor.Ayrıca Vieri çok haklı elinde belgen olur gidip önce ahmet çakara teklif yapıp arkasından o kabul etmeyince telegole gitmek tamamen reklam kokan hareketlerdir.Ayrı bi konu bu kadar sene sonra vicdanının sızlaması ve nedense bu sızı iflas ettiği borç batağına girdiği bir dönemde olması.
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 19:13
Bi kere hiç bir konuşma kaydında kesin olarak he evet şike yapılmış denebilecek sözler yok.Adı üstünde komplo kasetleri..Yani adam baskı yoluyla zarf atarak ağızlarından laf almaya çalışıyor.Ayrıca Vieri çok haklı elinde belgen olur gidip önce ahmet çakara teklif yapıp arkasından o kabul etmeyince telegole gitmek tamamen reklam kokan hareketlerdir.Ayrı bi konu bu kadar sene sonra vicdanının sızlaması ve nedense bu sızı iflas ettiği borç batağına girdiği bir dönemde olması.
Birkaç yerden okudum Aziz Yıldırım onun iş yerlerini kapattırmış ve o kendini kullanılıp atılmış gibi hissedince bunları açıklamış.
Çebi soyadlı Fenerbahçe kongre üyesinin aziz yıldırım için söylediklerini duydunuzmu?
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 19:15
Bir adet ruh hastası bir yalancı. Bu insanın yalancılık hastalığı var.
Bende çok önemli belgeler var bilgiler var, yalnız konuştuklarımızı Kazım Bey ve Gürcan Bey duymasın dedi. Sizin programınıza katılmak istiyorum. Sizin programınıza katılmak için 10.000 Euro ve eşimi ve çocuklarımı Hollanda’ya götürmek için uçak bileti istiyorum dedi. Uçak biletleri dahil 15.000 Euro`luk bi paketle önümüze geldi. Biz bunu etik olarak kabul etmedik. Parayla haber olmaz. Peki dedim ne anlatacaksın. Televizyonda söylediklerinin biraz yumuşağını anlattı. Ben bunlar doğru mu dedim bir kısmı doğru dedi, fakat ben paraya göre istediğim gibi uzatırım dedi.
"AZİZ YILDIRIM`A KOMPLODUR"
Ben şuna dikkat ettim, heyecanlandığı ve sıkıntıya girdiği vakit, ağzı oynuyor. Eşinin ameliyatı falan yok. Bir restorant patronu, parasal suistimal yaptığını söylemiş.
Bu Aziz Yıldırım’a düzenlenmiş bir komplodur. Bu olaylar tamamen hayal ürünü değil, topyekün yalan olmayabilir fakat mübalağa dolu. Bu bir operasyondur. Yaklaşan federasyon seçimleri öncesi Aziz Yıldırım’a karşı düzenlenen bir komplodur. Bana şöyle bir laf etti. Eskiden Aziz Yıldırım ile dosttuk, daha sonra dostluk bitti dedi."
KAYNAK (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=54780)
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 19:19
Bir adet ruh hastası bir yalancı. Bu insanın yalancılık hastalığı var.
Bende çok önemli belgeler var bilgiler var, yalnız konuştuklarımızı Kazım Bey ve Gürcan Bey duymasın dedi. Sizin programınıza katılmak istiyorum. Sizin programınıza katılmak için 10.000 Euro ve eşimi ve çocuklarımı Hollanda’ya götürmek için uçak bileti istiyorum dedi. Uçak biletleri dahil 15.000 Euro`luk bi paketle önümüze geldi. Biz bunu etik olarak kabul etmedik. Parayla haber olmaz. Peki dedim ne anlatacaksın. Televizyonda söylediklerinin biraz yumuşağını anlattı. Ben bunlar doğru mu dedim bir kısmı doğru dedi, fakat ben paraya göre istediğim gibi uzatırım dedi.
"AZİZ YILDIRIM`A KOMPLODUR"
Ben şuna dikkat ettim, heyecanlandığı ve sıkıntıya girdiği vakit, ağzı oynuyor. Eşinin ameliyatı falan yok. Bir restorant patronu, parasal suistimal yaptığını söylemiş.
Bu Aziz Yıldırım’a düzenlenmiş bir komplodur. Bu olaylar tamamen hayal ürünü değil, topyekün yalan olmayabilir fakat mübalağa dolu. Bu bir operasyondur. Yaklaşan federasyon seçimleri öncesi Aziz Yıldırım’a karşı düzenlenen bir komplodur. Bana şöyle bir laf etti. Eskiden Aziz Yıldırım ile dosttuk, daha sonra dostluk bitti dedi."
KAYNAK (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=54780)
adamın ağzı oynayabilir,her ağzı oynayan manyak olacak diye bir kural yok,tik olabilir.
bilet istemesi doğaldır tabiki artık Türkiye'de güvende olması imkansız.
Birkaç yerden okudum Aziz Yıldırım onun iş yerlerini kapattırmış ve o kendini kullanılıp atılmış gibi hissedince bunları açıklamış.
Çebi soyadlı Fenerbahçe kongre üyesinin aziz yıldırım için söylediklerini duydunuzmu?
Evet duyduk kişisel görüşüdür peki sen o kasetteki şu cümleyi duydun mu ?
"Evet cihancım olayı yaşayan kişi sensin tabi sen daha iyi bilirsin"
burdan ne anlaşılıyor demekki o çebi olayı yaşaamamış sonradan anlatılanlardan biliyor yani kulaktan dolma ne anlatılmışsa onu biliyor.
S-B-Z
28.Kasım.2006, 19:20
sürekli bu tip iddialar ortaya atılıyor ama hiçbirinden bir sonuç çıkmıyor.
kime sorsan ligimizde şike vardır diyor.ama ne hikmetse bu iddiaların üzerine gitmesi gerekenler hazırolda beklerken.serhat ulueren gibi bir komedyen gidiyor.;)
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 19:21
adamın ağzı oynayabilir,her ağzı oynayan manyak olacak diye bir kural yok,tik olabilir.
bilet istemesi doğaldır tabiki artık Türkiye'de güvende olması imkansız.
Paraya gore uzatmak ne oluyor.
Sekopej
28.Kasım.2006, 19:21
Evet bu itirafçı hakkında bir sürü idda var ortada dolaşan. Öncelikle Kazım Kanat yıllar önce onun arkadaşıymış, başından geçenleri ve yaptığı düzenlerden bahsetti, Gürcan Bilgiç, o dönemde başkanı olduğu dernekten kendi bilgisi olmadan 4 milyar aldığını söyledi ve Ahmet Çakar'ın anlattıkları...
Bir de Ziya Kaptan Aziz Yıldırımla aranız nasıl diye sordu, konuşmuyoruz dedi, vicdanı Aziz Yıldırımla kavga edince mi depreşmiş?
Bekleyip göreceğiz, Aziz Yıldırım bir basın toplantısı yapacakmış bu konuda adı geçen tüm şahıslarla. Ayrıca neden şimdi? ATV'den neden para istedi? Ayrıca madem ki kendisi yeni beyaz bir sayfa açılmasını istiyor Telegol ekibi gibi, neden çıkıp tvde bunları açıklıyor, kim çıkıp yaptıysa bile ben yaptım der mi? Gidersin yetkililere, olmadı polise başvurursun, polisle işbirliği yapar onların gözetiminde telefonları dinlersin, adı geçenleri ani baskınla alırsın merkeze o şaşkınlıkla sorgularsın mutlaka açık veren olacaktır.
Ayrıca Ahmet Çakar yine yaptığım istihbarata göre son 15 gündür üst düzey federasyon yetkilisyle çok sık telefonlaşmış diyor, ha diyeceksiniz ki bu konu hakkında ama kendi söylediğine göre bu konu hakkında hiçbir federasyon yetkilisi ile görüşmemiş. Bu istihbaratları FB Kulübü de yapacaktır, ve ben o açıklamayı bekliyorum.
Dün gece Ali Şen Fenerbahçeli taraftarlar rahat olsun, hiç kimse bu camiaya çamur atamaz dedi, Divan Kurulu Başkanımız da bugün iddaların asılsız olduğunu söyledi. Şimdilik bu açıklamalar bana yeter, göreceğiz zamanla kim haklı, kim değil?
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 19:24
Paraya gore uzatmak ne oluyor.
Orasını bilemem,stara yanında Kuran getirip çıktı isterseniz el basarım,anlatıklarım doğrudur,tek kuruş almadım diyor.
her zaman biri çıksa yüreklice şu herkesin bildiklerini anlatsa diye çağrıda bulunuluyordu.
şimdi itiraf etmeyi karar vermiş birine ağzı balık gibi oynuyor,manyak,ruh hastası,yalan söyleme hastalığı var dersen tabi kimse çıkmaz.
Burak Duran
28.Kasım.2006, 19:30
aydın sen bilirsin bu adam para aldı mı?? ayrıca her olayı federasyona yıkmaya çalışmakta komik aziz yıldırımda tam komplo teoricisi olmuş
fmsmyrna
28.Kasım.2006, 19:30
sürekli bu tip iddialar ortaya atılıyor ama hiçbirinden bir sonuç çıkmıyor.
kime sorsan ligimizde şike vardır diyor.ama ne hikmetse bu iddiaların üzerine gitmesi gerekenler hazırolda beklerken.serhat ulueren gibi bir komedyen gidiyor.;)
Bide reklamlarında Asrın Olayı falan diyorlar.Dedim Dünya'nın sonu geldi heralde
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 19:31
aydın sen bilirsin bu adam para aldı mı?? ayrıca her olayı federasyona yıkmaya çalışmakta komik aziz yıldırımda tam komplo teoricisi olmuş
Bu bir komplodur diyen Ahmet Cakar.
Orasını bilemem,stara yanında Kuran getirip çıktı isterseniz el basarım,anlatıklarım doğrudur,tek kuruş almadım diyor.
her zaman biri çıksa yüreklice şu herkesin bildiklerini anlatsa diye çağrıda bulunuluyordu.
şimdi itiraf etmeyi karar vermiş birine ağzı balık gibi oynuyor,manyak,ruh hastası,yalan söyleme hastalığı var dersen tabi kimse çıkmaz.
Adamın müslüman olduğunu nerden biliyoruz ? :)
Burak Duran
28.Kasım.2006, 19:32
bence bu olay ister doğru olsun ister yalan hiçbir sonuç çıkmaz hatta fenerin %100 suçlu olduğu kanıtlansın yine bişey olmaz
Bu bir komplodur diyen Ahmet Cakar.
aziz yıldırımda dedi
http://www.hurriyet.com.tr/spor/5514818.asp?gid=53&srid=3144&oid=1&l=1
comandante
28.Kasım.2006, 19:39
bir kere aziz yıldırımın kişileri ihtiyacı olduğu kadar kullanıp sonra da bi kenara attığını biliyorsunuz.en azından eren hariç biliyo herkes=) eren kesin muhalefet olcak...bu adamın da belli ki kuyruk acısı var...
ayrıca da nasıl net değilmiş telefon kayıtları onu da anlamadım...adamın biri seni arayıp princess otel hakkında konuşcak teşvik primi hakkında konuşacak sen de suçsuzsun ve diyeceksin ki birşeye de yaramadı 4 yedik...suçsuz olan adam birader sen manyak mısın der kapatır suratına...ayrıca da oktayın bacanağımıdır kayınbiraderimidir nedir bi şike yaptım demediği kaldı konuşmalarda...
benim fikrimi soracak olursanız adam kuyruk acısıyla çıkmış meydana...doğru yanlış birşeyler söylüyo ki bence itirafcıdan çok iftiracı gibi...türkiyenin en büyük kulüplerinden biri olan fenerbahçeyi töhmet altında bırakıyor...umarım şike yapılmamıştır.ki ben azizi yıldırımdan beklerim ama yapılmadığını düşünüyorum..
fmsmyrna
28.Kasım.2006, 19:42
adamın ses kayıtları yeniymiş eskiye ait değil
Sekopej
28.Kasım.2006, 19:43
Günaha giriyorum belki ama Kuran'a el basacağım diye getirmiş,(herşeyi kurmuş yani) ayağının yanındaki çantada tutuyor. Allah aşkına bu adamın ettiği yemine bile inanmam ben. Hadi çantada getirdi, o heyecanla çıkarmayı unuttu ve yere koydu. Sonra yemin etmek için Kuran'ı çıkardı, yemin etmedi sadece şovunu yaptı ve yere koyuyordu Kuran'ı. O anda Ziya Kaptan uyarmasaydı çok büyük bir saygısızlık yapmış olacaktı. Allahım günah yazma ama ben bu adamın ettiği yemine inanmam...
10_Osmanozc
28.Kasım.2006, 19:48
Daha kesin değil hiçbir şey ondan pek yorum yapmak istemiyorum.Cihan Oskay sahtekarın en önde gideni olduğunu zaten belli ediyor ne belli dediklerinin doğru olduğu.Ama bi yandan da telefona bağlanan(Oktay,Tamer,Yücel,Mustafa)ilgili kişiler adam akıllı bir cevap veremedi.
TR.CaPTaiN
28.Kasım.2006, 19:49
bence bu olay ister doğru olsun ister yalan hiçbir sonuç çıkmaz hatta fenerin %100 suçlu olduğu kanıtlansın yine bişey olmaz
aziz yıldırımda dedi
http://www.hurriyet.com.tr/spor/5514818.asp?gid=53&srid=3144&oid=1&l=1
Benim kopyaladigim yazidaki komployu diyorsun sandim.
comandante
28.Kasım.2006, 19:52
(Oktay,Tamer,Yücel, Mustafa)
valla ben bişe yapmadım...
Del Piero_10
28.Kasım.2006, 19:54
valla ben bişe yapmadım...
sen değil:D
o zamanki samsun antrenörü
şu anda milli takımdan teklif aldığını ama bu olaylar yüzünden Fatih Terim'in kendisini aramadığını söylüyor ancak Fatih Terim onu aramayalı 1 ay olmuş olaylar dün çıktı orada bir hata yaptı sanırım.
bir kere aziz yıldırımın kişileri ihtiyacı olduğu kadar kullanıp sonra da bi kenara attığını biliyorsunuz.en azından eren hariç biliyo herkes=) eren kesin muhalefet olcak...bu adamın da belli ki kuyruk acısı var...
ayrıca da nasıl net değilmiş telefon kayıtları onu da anlamadım...adamın biri seni arayıp princess otel hakkında konuşcak teşvik primi hakkında konuşacak sen de suçsuzsun ve diyeceksin ki birşeye de yaramadı 4 yedik...suçsuz olan adam birader sen manyak mısın der kapatır suratına...ayrıca da oktayın bacanağımıdır kayınbiraderimidir nedir bi şike yaptım demediği kaldı konuşmalarda...
benim fikrimi soracak olursanız adam kuyruk acısıyla çıkmış meydana...doğru yanlış birşeyler söylüyo ki bence itirafcıdan çok iftiracı gibi...türkiyenin en büyük kulüplerinden biri olan fenerbahçeyi töhmet altında bırakıyor...umarım şike yapılmamıştır.ki ben azizi yıldırımdan beklerim ama yapılmadığını düşünüyorum..
:confused:..
comandante
28.Kasım.2006, 20:18
yok hani sen sağlam fenerlisin ya abi=)dedim eren fener konusunda böyle düşünmüyodur...
Burak Duran
28.Kasım.2006, 20:23
sen değil:D
o zamanki samsun antrenörü
şu anda milli takımdan teklif aldığını ama bu olaylar yüzünden Fatih Terim'in kendisini aramadığını söylüyor ancak Fatih Terim onu aramayalı 1 ay olmuş olaylar dün çıktı orada bir hata yaptı sanırım.
evet ona bende takıldım
bursa_mc
28.Kasım.2006, 20:26
adam kanıtlarla ,kasatlerle gelmişş.. şaşırmamak gerekırr fener her zaman yapıyo bunu:D
jacke
28.Kasım.2006, 20:52
ne ilginçtirki 5 sene önce olan olay şimdi patlak verio.neden acaba???ne ilginçtirki fenerbahçenin avrupada başarılar yakalamaya başladığı bi anda olay şimdi patlak verio.neden acaba???ne ilginçtirki fenerbahçenin yüzünyılını kutladıdığı bi anda olay patlak verio neden acaba???acaba,acaba ,acaba.....
KOMP(U)LO-SOY
Sabrın sonu selamettir. Bekleyelim görelim diyicem ama ne kada rbelenirse beklensin bu konudanda hiç bir sonuç çıkmayacak kanısındayım...
Valla bekleyip göreceğiz. Bugün her gazetede manşetti.
Sheriff
28.Kasım.2006, 21:22
adam kanıtlarla ,kasatlerle gelmişş.. şaşırmamak gerekırr fener her zaman yapıyo bunu:D
Hani kaç kere yaptık kanıtla sende:D:D
gerrrard
28.Kasım.2006, 21:49
Fenerbahçe'ye şok suçlamalar!
Star TV'deki Telegol programına katılan bir dönem Fenerbahçe camiasının içinde olan Cihan Oskay Türk futbolunu sarsacak açıklamalarda bulundu.
Paralar havada uçuştu iddiası!
Programda ciddi iddialara yer veren Oskay, 2000-2001 sezonun son haftasında lider Fenerbahçe'nin rakibi Samsunspor'a Mustafa Çebi vasıtası ile 150.000 dolar gönderdiğini ve Samsunspor kadrosunun İstanbul'dan bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını iddia ederken, o sezon aynı hafta oynanacak Galatasaray - Trabzonspor maçı için Karadneiz ekibi oyuncularına o sıralar Trabzonspor'da forma giyen Oktay Derelioğlu vasıtası ile 250.000 dolar teşvik priminin kendisi vasıtası ile önerildiğini iddia etti.
Cihan Oskay ayrıca Samsunspor'a söz verilen ayrı bir 150.000 doların Aziz Yıldırım tarafından verilmediği, bu yüzden Çebi ile dönemin Samsunspor teknik direktörü Yücel Uyar'ın arasının açıldığını iddaa ederken, konuşmasını telefon numaraları ve kasetlerle destekledi. Ancak telefon konuşmalarının hepsinin yeni tarihli olması dikkat çekti.
Oktay Derelioğlu vasıtası ile 250 bin dolar!
Cihan Oskay, Aziz Yıldırım'ın Ümraniye'deki ofisinden 150.000 dolar aldığını, yine Aziz Başkan'ın talimatı ile kulüp muhasebe müdüründen 100.000 dolar alıp, Marmara Oteli'nde kamp yapan Trabzonspor kafilesini görmeye gittiğini, arka kapısından girdiği otelde Oktay Derelioğlu'nun kaldığı oda içinde 250.000 doları yatağın üzerine döktüklerini ve Trabzonspor'da oynayan, Trabzon orijinli futbolcular hariç diğer futbolcuların ikişer ikişer odaya alınıp paraların gösterildiğini, galip gelmeleri ya da en fazla 1 farkla yenilmeleri durumunda bu parayı alacaklarını söylediğini iddaa etti.
Cihan Oskay açıklamalarının ardından o sırada Trabzonspor'da oynayan Tamer Tuna ve Oktay Derelioğlu ile olan konuşmaların kasetlerini dinlettirdi.
Şekip Mosturoğlu: "Hukiki yollara başvuracağız"
Programa bağlanan Fenerbahçe Spor Külübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu Cihan Oskay için "meczup" ifadesini kullanırken, Telegol programını yanlı yayın yapmakla suçladı. Fenerbahçe Spor Külübü adına açıklama yaptığını söyleyen Mosturoğlu, Cihan Oskay için yurtdışına çıkma yasağı olduğunu, şirketlerini batırdığı gibi kişisel suçlamalarda bulunup Fenerbahçe'nin hukuki yoldan hakkını arayacağını söyledikten sonra programdan ayrıldı.
Şekip Mosturoğlu'nun kimseyi dinlemeden telefonu kapatması programn konukları tarafından tepki ile karşılandı. Program yapımcısı Serhat Uluren saat 18.00'de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı aradığını, bugün konuşulacak konuların Fenerbahçe ile ilgili olduğunu ilettiğini ve kendisi ile görüşme talebinde bulunduğunu ancak Aziz Başkan'ın bunu reddettiğini söyledi.
Programa bağlanan Petrol Ofisi Kulübü Başkanı Şahin Ulu olayın şahidi olarak programa bağlandı.
Oktay Derelioğlu: "Cihan Oskay'ın bana borcu var"
Programa bağlanan Oktay Derelioğlu suçlamaları reddederek "Kimse benim hakkımda şöyle yaptım böyle yaptım diyemez. O ses kayıtlarında da hiç bir şey yok. 13-14 yılda o kadar şey gördüm ancak hiç bir zaman içine girmedim. Sahaya çıktığımda hiç bir zaman formanın hakkını vermemzlik yapmadım. Her futbolcuya bazen en yakın bildiği kişilerden bile böyle teklifler gelir, her futbolcu bunu yaşamıştır ama esas olan sahadır, orada yaptığın mücadeledir" dedi. Ayrıca Oktay, Cihan Oskay'ın kendisine borcu olduğunu iddaa etti.
Oktay, Aziz Başkanın ricası ile kendisine vekalet verdiği ve Fenerbahçe kulübüne transferinde imzayı o sırada arasının çok iyi olduğu Cihan Oskay'ın attığını söyledi. Ardından Oktay Cihan Oskay'ın kendi adına "Oktay'ın eşi doğum yapacak, acil paraya ihtiyacı var" diyerek kulüpten 20.000 dolar aldığını iddaa etti.
Oskay ise bu iddaayı reddederek Oktay'ın kayınbiraderi ile parayı birlikte aldıklarını ve parayı Oktay'a gönderdiğini iddaa etti.
Yücel Uyar: "Diplomamı yırtarım"
Programa bağlanan dönemin Samsunspor teknik direktörü Yücel Uyar şike iddialarını reddetti. Yücel Uyar, Samsunspor'un Sinop kampının iptal edildiği iddialarının yersiz olduğunu, Samsunspor'un hiç bir zaman Sinop'ta kamp yapmadığını söylerken iddiaların doğru olması durumunda teknik direktörlük diplomasını yırtacağını söyledi. Yücel Uyar, Serhat Ulueren'in "kaleci Allum Buker yerine neden Göksel'i oynattınız" sorusuna ise "Göksel o sezon bir çok maçta oynadı. 5 sene öncesini hatırlamıyorum sakat ya da formsuz olabilir" şeklinde cevap verdi.
Cihan Oskay daha sonra Mustafa Çebi ve oğlu ile yaptığı telefon görüşmelerinin kaydını dinlettirdi.
"Şike yapsan kaçmaz"
Programa bağlanan 2000-2001 sezonu Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Oktay'ın kaçırdığı golleri hatırlatıp, "Trabzonsporlu futbolcuların bağlanıp size gerekli cevapları vermesini isterdim." dedi. Cihan Oskay, Oktay'ın kendisine bu kaçan goller için kendisine "Şike yapsan kaçmaz" şeklinde yorumladığını iddaa etti.
"Bileklerimi keserim"
Programa bağlanan ve Samsunspor'a verilen teşvik primi olayında adı geçen Fenerbahçe Kongre üyesi Mustafa Çebi "Başım hiç bir zaman öne eğilmemiş ve her zaman dik yürümüşümdür. Karşıma tilki kürküne bürünmüş olarak çıkan, iki kez görüştüğüm bu kişi (Cihan Oskay), Orduspor başkanı olduğum için beni başkana önermiş. Başkan'da beni aradı, Samsunspor maçı için Mustafa sen koyu Fenerbahçelisin, bizim için yapabileceğin bir şey var mı diye sordu? Ben de seve seve herşeyi yaparım dedim. Bu kişi bana 150.000 dolar verdiğini söylüyor. Nerede verdiğini söylesin bileklerimi keserim. Adı geçen Yücel (Uyar) dünyadaki en doğru kişilerden biridir. Bu kişi Fenerbahçe Kulübü'nü, başkanımızı yıpratmaya çalışıyor" dedi. Dönemin Samsunspor teknik direktörü Yücel Uyar ile çok yakın dost olduklarını belirten Çebi, ancak Yücel Uyar'a kesinlikle maç hakkında bir şey söylemediğini belirtti.
Ardından Mustafa Çebi'nin Tuncay Oskay ile yaptığı telefon görüşmesi tekrar dinletildi. Kasette Çebi'nin olay hakkında net açıklamaları olmazken, Başkan Aziz Yıldırım hakkında yaptığı bazı açıklamalar oldu.
Kaset sonrası Cihan Oskay'ın sorduğu "Mustafa Abi, biz 150.000 dolar borçlandık mı? Senin yanında Abdullah Kiğili bizi arayıp, bu adam (Aziz Yıldırım) 150.000 doları vermiyor, beni bu işe karıştırmayın demedi mi?" sorusuna ise net bir cevap vermekten kaçınarak "Bu isimler Fenerbahçe'yi 100.yılda lekelemek istiyor" demekle yetindi.
Programa bağlanan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programı dikkatlice izlediklerini, yarından itibaren bahsi geçen konuları incelemeye alacaklarını, yürütme kurulunda olduğu için şu anda kendisinin bir yorum yapmasının mümkün olmadığını söyledi.
Programa bağlanan Mahmut Uslu, program içinde gösterilen ve gizli kamera ile çekilen görüntüleri hakkında açıklamalarda bulundu. Mahmut Uslu kendisinin Cihan Oskay'ı tanımadığını söylerken, Oktay Dereli adına kulüpten almış olduğu 20.000 doların kaydını çıkarttılarını söyledi.
Ali Şen: "Fenerbahçe taraftarı sakin olsun"
Programa bağlanan Ali Şen, Fenerbahçe taraftarını sakin olmaya çağırdı. Telegol programı ekibine sahip çıkan Ali Şen, Cihan Oskay'ı şimdiye kadar camiadan tanıdığı kadarı ile kibar bir beyfendi olarak tanıdığını söyledi. Ali Şen Cihan Oskay'ın iddialarının ve özellikle kaset kayıtlarının bir bir bilgi içermediğini, kayıtlarda konuşturulan futbolcuların laf kalabalığına getirildiğini söyleyen Ali Şen tekrar tekrar camiayı sakin olmaya çağırırken konu hakkında gereken tepkinin kulübün hukuk kanalları yolu ile verileceğini tekrarladı.
gerrrard
28.Kasım.2006, 21:50
Fenerbahçeden pek bunu beklemezdim.
Sheriff
28.Kasım.2006, 21:57
Bugün gazetelerde yayınlanan ve Kulübümüzü töhmet altında bırakan haberleri hayretle ve esefle okuduk. 100 yıllık şanlı ve şerefli bir geçmişi olan Kulübümüze ve Başkanımız Aziz Yıldırım’a yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Asla, aslı ve astarı olmayan böyle bir iddianın Kulübümüze mal edilmesi mantık dışıdır. Aradan geçen bunca yıl sonra böyle bir iddianın neden bugün ortaya atıldığını açıklamak mümkün değildir. İddia sahibi kişinin bu ithamlarının altında art niyet aramak kadar çıkar beklentisi olduğu da açıktır. Ancak yıllardır Kulübümüze yakın olduğunu söyleyen ve Fenerbahçeliliğinden dem vuran bu kişinin bu ithamlarıyla birilerine hizmet ettiği ve neler amaçladığı tahminlerimizin dışında değildir.
Kimse Fenerbahçe Spor Kulübünü ve Başkanını bu şekilde karalayamaz. Burada yapılan şey "Çamur at izi kalsın " eylemidir. Meşhur olmak ve adını gündemde tutmak isteyen bu kişi hakkında Adli mercilerde hesap sorulacaktır. Kaldı ki maç günü formalarını terlerinin son damlasına kadar ıslatıp maçı kazanmak suretiyle bu şerefli şampiyonlukta yer alan sporcularımıza yapılan bu ithamı kabul etmemiz mümkün değildir. O sporcular ki; bugün hepsi hayatta olup, çeşitli kulüplerde oynarken bu ithamı vicdanlarında kınamışlardır. Bu kişi eğer dürüst ve şerefli bir insan olsaydı ne böyle bir işe bulaşabilir, ne de bu kadar yıl bekleyebilirdi. Fenerbahçemizin bugünlerde kutlamaya başlayacağımız 100. yılında yapılan bu çirkin ve asılsız iddianın Kulübümüzü karalamaya yönelik ve tamamen gerçek dışı olduğunu, Tv ve diğer haber kanallarında bu gibi haber niteliği ismi altında yapılan tüm yayınları bundan böyle takip edeceğimizi ve bu tür asılsız haberleri Adli mercileri getirmeye kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı adına
Başkan
Yüksel Günay
gerrrard
28.Kasım.2006, 22:20
Bende inanmazdım ama Telegolde kaset dinlettirdiler.Sanki yalan yokmuş gibi geldi.
Sheriff
28.Kasım.2006, 22:27
Bende inanmazdım ama Telegolde kaset dinlettirdiler.Sanki yalan yokmuş gibi geldi.
Bilmiyorum ama böyle birşey olduğunu sanmıyorum..
meddah
28.Kasım.2006, 22:39
Zamanında Adnan Polat, Galatasaray'ın averajla şampiyon olduğu sene bazı yöneticilerin Ankaragücü'nden ve Gençlerbirliği'nden bir kaç futbolcuya para verdiğini bizzat kendisi itiraf etti.. Ne oldu? Hiiiiç!
Hani şike, delil, kaset falan filan hesabı, bir şeyler olmasını bekleyen varsa diye dedim..
dinaMYt
28.Kasım.2006, 22:45
türk liglerinde şike yoktur diyecek yönetici yoktur türkiyede.ama kanıtlamakta neredeyse imkansız bu adam itirafcı da olsa iftarıcı da olsa sonuçta dava bi kaç sene sonra kapatılacak ve unutulup gidecek.ama ilk kez bir büyük takımı töhmet altında bırakan iddialar olması şampiyonluğu muammada bırakması nedeniyle uzunca bir süre tartışılacağı da kesin.bekleyip görücez sonuçlarını...
Zamanında Adnan Polat, Galatasaray'ın averajla şampiyon olduğu sene bazı yöneticilerin Ankaragücü'nden ve Gençlerbirliği'nden bir kaç futbolcuya para verdiğini bizzat kendisi itiraf etti.. Ne oldu? Hiiiiç!
Hani şike, delil, kaset falan filan hesabı, bir şeyler olmasını bekleyen varsa diye dedim..
adnan polat böyle bişey açıklamdı ... ben bişey olucağını zannetmiyorum ... bi ceza geleceğini sanmıyorum ... yalnız ben bi f.bli olsam galatasarayda zamanında bunu yaptı diyeceğime keşke doğru düzgün bunlara gerek kalmadan şampiyon olsaydık diye düşünürdüm ... yani zamanında galatasaraya böyle bişey yapmış olması sizin bu suçunuzu hafifletiyor mu ... biraz daha etraflı düşünün ... at gözlükleriyle bakmayın ... ben galatasaray zamanında şike yaptığına dair bi kanıt olmamasına rağmen yaptığını düşünüyorum (ankaragücü maçı için) ve buna çok üzülüyorum bence sizde biraz üzülün ....
nart_susruko
29.Kasım.2006, 02:16
maçı bilmiyorumda stad konusunda kesin şike vardı :D
maça gideceğiz bilet bulamıyoruz stadın 3/4 ü fbye ayrılmış :D
======================
şike muhabbettindeki görüşümde, birçok arkadaşınki gibi bişey çıkacağını zannetmiyorum ;)
gorkemyilmazkarasu
29.Kasım.2006, 02:32
kesin vardır.zaten biz şike yapmadık diyebilecek kulüp şuanda türkiyede yok bence...
meddah
29.Kasım.2006, 04:03
adnan polat böyle bişey açıklamdı ... ben bişey olucağını zannetmiyorum ... bi ceza geleceğini sanmıyorum ... yalnız ben bi f.bli olsam galatasarayda zamanında bunu yaptı diyeceğime keşke doğru düzgün bunlara gerek kalmadan şampiyon olsaydık diye düşünürdüm ... yani zamanında galatasaraya böyle bişey yapmış olması sizin bu suçunuzu hafifletiyor mu ... biraz daha etraflı düşünün ... at gözlükleriyle bakmayın ... ben galatasaray zamanında şike yaptığına dair bi kanıt olmamasına rağmen yaptığını düşünüyorum (ankaragücü maçı için) ve buna çok üzülüyorum bence sizde biraz üzülün ....
Eski MHK Başkanı Ufuk Özerten'in ilk görevinden sonra "Galatasaraylıyım" diye bir açıklama yapmasının hemen ertesinde..
Hatta spor kamuoyunda bu durum Özerten'in açıklamalarıyla oluşan gündemi değiştirme çabası olarak yorumlandı.. Üstünde bir gıdım duran da olmadı zaten. Sözkonusu maçın üzerinden 10 seneye yakın bir zaman geçmişti, Özerten mevzuu daha tazeydi, kim ilgilenirdi balık hafızalı milletimin çoktaaan unuttuğu bir anlamsız mevzunun eşelenmesiyle..
Öbür taraftan Fenerbahçeli olduğumu nerden uydurdun bilmiyorum ama şu halde at gözlüğü seninki gibi bir önyargıya daha çok yakışıyor.. "İşime gelmeyen bir laf eden kesin Fenerbahçelidir" gibisinden..
Ha, işine yarayacaksa tarihinde iki defa şike yaptığı tespit edildiği için oturaklı ceza almış bir takımın feci derecede sempatizanıyım.. Yapmadı da demem, yapmıştır, bananedir..
Eski MHK Başkanı Ufuk Özerten'in ilk görevinden sonra "Galatasaraylıyım" diye bir açıklama yapmasının hemen ertesinde..
Hatta spor kamuoyunda bu durum Özerten'in açıklamalarıyla oluşan gündemi değiştirme çabası olarak yorumlandı.. Üstünde bir gıdım duran da olmadı zaten. Sözkonusu maçın üzerinden 10 seneye yakın bir zaman geçmişti, Özerten mevzuu daha tazeydi, kim ilgilenirdi balık hafızalı milletimin çoktaaan unuttuğu bir anlamsız mevzunun eşelenmesiyle..
Öbür taraftan Fenerbahçeli olduğumu nerden uydurdun bilmiyorum ama şu halde at gözlüğü seninki gibi bir önyargıya daha çok yakışıyor.. "İşime gelmeyen bir laf eden kesin Fenerbahçelidir" gibisinden..
Ha, işine yarayacaksa tarihinde iki defa şike yaptığı tespit edildiği için oturaklı ceza almış bir takımın feci derecede sempatizanıyım.. Yapmadı da demem, yapmıştır, bananedir..
eğer f.b nin şike yaptığını galatasarayın olayı ile özdeşleştiriyosan bu at gözlüğüyle bakmakdır ... ben galatasaray şike yapmadı demiyorum mutlaka yapmıştır ama ben bunu duyunca çok üzüldüüm ... senin gibi olsun zamanında f.b de yaptı ceza almadı gibi bi cümle kurmadım ... ayrıca ulusoy da levent bıçakçıda galatasaraylı olduğunu açıkladılar ... ufuk özerten in galatasarylı olması nasıl gündem değiştirecek ki ... onu da anlamış değilim ... senin hangi takımlı olduğunu bilmiyorum ama galatasarayı pek sevmediğini anlıyorum ... sevmende önemli değil ama bu olayda galatasaray ın suçu yoktur ... nasıl galatasaray ankaragücü maçında f.b nin bi alakası yoksa...
e_mali
29.Kasım.2006, 10:22
Dun aksam olayla ilgili haberleri gerek TV den gerek gazetelerden takip ettim. Benim vardigim kani (birazda FB li olmaminda etkisi olabilir) bu adamin sarlatan oldugudur. FBTV de konu ile ilgili cok detayle haberler verildi. Zaten StarTV Telefol'un onceki sabikalari da dusunuldugunde bunun duzmece olma ihtimali yuksek.
Bu arada dun FBTV Adnan Aybaba isimli sozde gazetecinin hareketini gosterdi. Trabzonspor eski TD si konusurken adama yaptigi hareket cok ne olarak yansimis TV ye.
Zaten yine Adnan Aybaba'nin asiri agresif olmasi ve surekli adami savunur tavirlar takinmasi(ilk dakikadan) bazi seyleri acikliyor.
e_mali
29.Kasım.2006, 10:24
eğer f.b nin şike yaptığını galatasarayın olayı ile özdeşleştiriyosan bu at gözlüğüyle bakmakdır ... ben galatasaray şike yapmadı demiyorum mutlaka yapmıştır ama ben bunu duyunca çok üzüldüüm ... senin gibi olsun zamanında f.b de yaptı ceza almadı gibi bi cümle kurmadım ... ayrıca ulusoy da levent bıçakçıda galatasaraylı olduğunu açıkladılar ... ufuk özerten in galatasarylı olması nasıl gündem değiştirecek ki ... onu da anlamış değilim ... senin hangi takımlı olduğunu bilmiyorum ama galatasarayı pek sevmediğini anlıyorum ... sevmende önemli değil ama bu olayda galatasaray ın suçu yoktur ... nasıl galatasaray ankaragücü maçında f.b nin bi alakası yoksa...
Bence meddah'in yazdiklarini bir daha oku.
Bu forumun belki de en tarafsiz yazan kisisidir meddah.
gerrrard
29.Kasım.2006, 11:05
Yaa iyice arapsaçına döndü bu iş.Varsa itiraf etsinler.Yoksa kanıtlasınlar.Bu şike iddiaları İtalya'dan sonra Türkiye'ye geldi.Artık açıklansın su iste bitirelim.Başka konuları konusalum
Bence meddah'in yazdiklarini bir daha oku.
Bu forumun belki de en tarafsiz yazan kisisidir meddah.
bence sende bir daha oku ... bu formun en tarfsız yazan kişisi olabilir ama bence bu konuda tarafsız kalamamış ... bu benim fikrim ... eğer f.b nin bu olayında alakası olmayan galatasaray ı ortay koyuyorsa burda objektiflikten bahsedilemez .... eğer f.b den sonra tek şike yapan takım galatasaray olsa bahsetmesini anlarım ama bütün takımlar bu şike işinin içindeyken onların içinden sadece galatasaraydan bahsetmesi tarfsızlığını yok ediyor ... tekrar ediyorum bu benim fikrim ....
e_mali
29.Kasım.2006, 12:59
Ya ne kadar inatcisin.
Meddah sunu demek istemis;
Eger bu iddialar sonucunda bisi ariyosaniz hic bisi cikmaz cunku su zamanda soyle bisi olmustu. ve ornek olarak o olayi vermis
Bimem anlatabildim mi, bilmem anlamak istiyor musun?
Ya ne kadar inatcisin.
Meddah sunu demek istemis;
Eger bu iddialar sonucunda bisi ariyosaniz hic bisi cikmaz cunku su zamanda soyle bisi olmustu. ve ornek olarak o olayi vermis
Bimem anlatabildim mi, bilmem anlamak istiyor musun?
iyide adnan polat meddahın dediği gibi öyle bişey açıklamdı ... sorunda o ya... aksine yalanladı ....
o yüzden o olay bu bağdaşmıyor ... umarım sende beni anlamışsındır ... bilmem anlamak istiyomusun. ...
Del Piero_10
29.Kasım.2006, 13:16
milan olmasın lütfen ikincisi oturaksızdı:)
e_mali
29.Kasım.2006, 13:26
iyide adnan polat meddahın dediği gibi öyle bişey açıklamdı ... sorunda o ya... aksine yalanladı ....
o yüzden o olay bu bağdaşmıyor ... umarım sende beni anlamışsındır ... bilmem anlamak istiyomusun. ...
Ben cok anlayisliyimdir ama anlayisimin sınırını bilen bilir.
O yuzden gereksiz mevzuyu uzatma.
Konuya donelim...
meddah
29.Kasım.2006, 13:32
Göbeğiniz beraber mi kesildi Adnan Polat'la? Nasıl yani? Sen duymadıysan yapmamıştır..
Neyse.. Bir milyon defa da okusan anlamayacaksın, kafada yer etmiş bir kere: "meddah Fenerbahçelidir... Bu mesajı da Galatasaray'ın şikelerini gündeme getirmek için yazmaktadır.. Adnan Polat böyle bir açıklama yapmamıştır.. Dünya da yuvarlak değil dikdörtgendir.."
M. Ali Abi ne demek istediğimi de özetlemiş, herhangi bir olayı başka bir olayla bağdaştırdığım falan yok, başka bir şey de demeye gerek yok herhalde.. Yine de birilerine "Sen Fenerbahçelisin, sen Galatasaraylısın, sen Beşiktaş'a düşmansın" falan filan bla bla demek için öncelikle eski mesajlarını falan okuyun en azından..
milan olmasın lütfen ikincisi oturaksızdı
Mahkeme kararıyla tescil edilmesi bana yetiyor..
Tamam tamam, biraz oturaksızdı.. :)
10_Osmanozc
29.Kasım.2006, 16:58
Ali Şen 95-96'daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi bağlantılarını kullanarak ortamı gerdiğini,saha dışı faktörleri kendi lehlerine çevirdiğini itiraf etti.Üstüne üstlük o maçın alınmasında çok büyük etkisinin olduğunu söyledi.
Ne oldu?Hiiiiç!
meddah
29.Kasım.2006, 17:28
Örnekleri çoktur, evet.. Kimse üstüne gitmez bunların, unutulur gider..
Hatta daha somutunu söyleyeyim ben size; Altay'ın düştüğü sene oynadığı son İstanbulspor maçıyla ilgili kasetler havada uçuşuyordu bir ara.. Takım bazında değil, şike yaptığı, prim aldığı söylenen oyuncular bazında olsun, soruşturmanın bir adım ötesine gidilebildi mi?
Türk Futbol Tarihi'nde Gökdeniz olayı milattır, çok feci tongaya düşürdüler Gökdeniz'i, eğer Gökdeniz panik yapmasaydı bir allahın kulu bir gıdım ceza almazdı o olayda..
eGowiCh
29.Kasım.2006, 17:41
Star TV'de yayınlanan Telegol programının yapımcısı, sunucusu ve Adnan Aybaba'yı esefle kınıyorum. Gelellim işin asıl yönüne Serhat ULUEREN denilen spor müdürü aslında bataklık içinde çırpınan zavallı biridir, çırpındıkça batıyor ve yanına da Adnan Aybaba gibi ne söylediği belli olmayan kişileri yandaş yapıyor. Programı izledik Cihan OSKAY denilen kişi vicdanı el vermemiş de bu konuyu aydınlatmak için itirafta bulunmuş, demek ki sen 5 yıldan beri şerefsiz mi yaşadın şimdiye kadar bu olayları açıklamadın, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Samsunspor kulüplerini zan altında bırakıyorsun. Serhat Ulueren'e gelelim, o zaten spor programı yapmıyor o bir sirk kurmuş cambazlık yapıyor. Aynısını Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal için de yapmıştı. Hakan Şükür niye milli takımda oynamıyor diye... Sen kimsin ya? senin yaptığın spor haberciliği değil; berrak olan suyu bulandırmak. Yaptığın programda bir defa olsun spor konuşulmuyor devamlı tartışma ve birbirlerine hakaret içeren sözler söylüyorlar. Adnan Aybaba denilen şahısın eline verilmiş üç tane belge yanındaki müdürü de onu poh pohluyor canlı yayında ekranlarda görünüyor ne yaptığınız birileri canlı yayına katılıyor yan taraftan Cihan Oskay'a el kol hareketleri yapılıyor, söyle söyle diye demek ki Cihan Oskay'a Star TV epeyce yüklü bir para vermiş demek sirkte oynaması için. Helal olsun AHMET ÇAKAR'a en dürüst spor yorumcusu odur. Ben bir futbolsever olarak bu olayları esefle kınıyorum.
Beğendiğim bu yorumu sizinle paylaşmak istedim, tamamına katılıyorum.
Fenerbahçe SK'nin önünde Celta Vigo ve Galatasaray maçı gibi 2 önemli maçı varken, böyle bir komplo kurulması zamanlama açısından beni şaşırtmadı açıkçası. Haftaiçinde bekliyordum böyle bir hareketi, oyuncuların motivasyonunu bozmak adına... Ama bu olay oyuncuları 2 kat daha kenetlendirecektir.
Serhat Ulueren gerçeği;
1. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı Hakan Şükür'ü kadroya almadığı için çok ağır bir şekilde eleştirdi ve görevden alınmasını sağladı.
2. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in İsviçre maçı sırasında ve bitiminde "6 numaraya vur", "çıkarmayın bu .... burdan" demesini açıklayacaktı göya, F.Terim gerçeğini açıklayacaktı; ama yan çizdi. Madem tarafsız ve cesur habercilik yapıyorsunuz, neden yan çizdiniz? Federasyondan veya Fatih Terim'den mi korktunuz? Oysa Ersun Yanal'ı H.Şükür'ü kadroya almadığı için programınızda sallandırırken çok cesurdunuz ve haddiniz olmayan şeyleri yapıyordunuz.
Bu iki örnekle Serhat Ulueren'in karakteri ortaya çıkıyor, siz de biliyorsunuzdur zaten. Söz söylemeye gerek yok. Telegol'de zaten futbol dışında her şey konuşuluyor. Bunun sorumlusu da S.Ulueren'dir. Bir de övünüyorlar: "Telegol yine gündemi belirleyecek, yine bomba etkisi yaratacak" diye. Peki sorarım size, gündemi futbol yorumlarınızla mı sarsıyorsunuz, yoksa asılsız şeylerinizle mi? Telegol'ü izleyenler hatırlarlar mı acaba futbol konuşulduğunu? Siz tabi ki bomba etkisi yaratırsınız futbol konuşmayarak. Semra Hanım, Caner & Tülin nasıl bomba etkisi yaratıyorsa, siz de futbol konuşmayarak yaratırsınız.
Santra, %100 Futbol, Futbolmania programlarını sürekli izleyen biriyim. Bu programların %95'inde FUTBOL konuşulur. Santra'da Ahmet Çakar, Kazım Kanat ve Gürcan Bilgiç'in yorumları, Futbolmania'da Aziz Üstel, Faik Gürses ve Ömer Çavuşoğlu'nun yorumları ve %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen'in yorumları yer alır. Bu üç programın isimlerinden de zaten futbol konuşulduğunu anlarsınız. Telegol'de ise magazin ve sansasyonel şeyler yer alır. İsminden de anlaşıldığı gibi. Telegol... Televole gibi :)
Dün akşam ki programı 5 saat boyunca seyrettim. Bu şahıs kirli işlere bulaştığını bu işlerden kurtulmak istediğini ve bu işi kamuoyuna göstermek için yine kirli telefon oyunlarıyla ismi geçen kişileri laf kalabalığı ile kandırarak programa çıkmıştır. İddiaların çoğu doğrudur çoğu yanlıştır yorum sizindir fakat ortada belirsizlik mevcuttur. Bu işi yaptıgını kayıtlarla belgelemeye çalışan şahıs kimden para aldığını kanıtlayamamıştır. O yüzden bu konuda direk Fenerbahçe kulübünü ve Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ı hedef alıp program boyunca ben kimseyi hedef almıyorum diyen bu şahsı kınıyorum ve kimsenin bu şahsa itibar etmemesini rica ediyorum. Bunu yapan Aziz Yıldırım ise geçen sene son haftada niye şampiyon olamadı Fenerbahçe?
Bu yorumu da beğendim ve buraya kopyalıyorum. Aynen katılıyorum.
S-B-Z
29.Kasım.2006, 17:50
açıklamalar hangi kanalda yayınlanmış?
- STAR TV,
hangi programda?
- TELEGOL,
Kim yayınlamış?
Serhat Ulueren.
bundan başka yorum yapmama gerek yok sanırım
(şike yok demiyorum ligimizde ama bunun altında mutlaka bir bit yeniği var.mutlaka;)
Sekopej
29.Kasım.2006, 18:02
Hatta daha somutunu söyleyeyim ben size; Altay'ın düştüğü sene oynadığı son İstanbulspor maçıyla ilgili kasetler havada uçuşuyordu bir ara.. Takım bazında değil, şike yaptığı, prim aldığı söylenen oyuncular bazında olsun, soruşturmanın bir adım ötesine gidilebildi mi?
Evet hatta Bursa'yı sevmemem buradan kaynaklanmaktadır. Altay o sezon düşürülmüştür, Federasyon Şike Tahkik Kurulu kurmuş ilk defa ama sonuç koca bir "0". Ama ben ilahi adalet diyorum ilerleyen sezonlarda hem Bursa, Hem İstanbulspor küme düştü. Üstelik Bursa çok rahat çıkar denildiği ilk sezon çıkamadı, İstanbul da hala 2. ligde.
Federasyon soruşturma yapmamasından yanayım, bu işe Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi devlet el koymalıdır ve incelemeyi, soruşturmayı devlet yapmalıdır...
barahir
29.Kasım.2006, 18:06
Beyler bu iddaların Ortakça Hazırlandığı ortada.
Programın Başında SAYIN Serhat ULUEREN; Mesajın İçeriğini Kendisininde Bilmedğini İlk defa Programda Öğrendiğini Belirtiyor.
Ancak CİHAN OSKAY; Program esnasında Ağzından Kaçırıyor: "Serhat Kayıtları Beraber Yaptık!!"
Bu ne Perhiz Bu ne Lahana Turşusu SN. SERHAT ULUEREN...
Bunun Gibi daha nice saçmalıklar wardı Programda. Sabri Ugan Herkes Bağlanabilir diyor Ancak Ahmet Çakar Bağlanamıyor. Belki adan önemli şeyler sölicek. Nie Bağlanmıyor peki SN. Serhat ULUEREN'in ve SAZ ARKADAŞLARININ oyunları bozulmasın die
Sheriff
29.Kasım.2006, 18:10
Serhat Ulueren telegolü gündemde tutabilmek için bu işlere girişmeye kalkıştı ama bunun sonucunda çok başı ağrıyacak çook..
Sekopej
29.Kasım.2006, 18:14
Bunun Gibi daha nice saçmalıklar wardı Programda. Sabri Ugan Herkes Bağlanabilir diyor Ancak Ahmet Çakar Bağlanamıyor. Belki adan önemli şeyler sölicek. Nie Bağlanmıyor peki SN. Serhat ULUEREN'in ve SAZ ARKADAŞLARININ oyunları bozulmasın die
Ayrıca ilk saatlerde ben neden kimse aramıyor, doğru mu acaba dedim, meğer ki kimseyi telefona bağlamıyorlarmışi Serhat Ulueren bir de adı geçenler arayabilir dedi. Ama arayanlar 2 saattir bekliyorum, bağlanamadım falan dediler. Ayrıca Ahmet Çakar adı geçmedi, neden bağlansın dedi Ulueren ama Ahmet Çakar adı geçmişti. Aslında bugünkü basın toplantısında gereken herşey söylenmiş, Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi Devlet koruma altına alsın yoksa adama birşey olursa yine Aziz Yıldırım diyecekler...
Universal
29.Kasım.2006, 18:23
Bugün gazetelerde yayınlanan ve Kulübümüzü töhmet altında bırakan haberleri hayretle ve esefle okuduk. 100 yıllık şanlı ve şerefli bir geçmişi olan Kulübümüze ve Başkanımız Aziz Yıldırım’a yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Asla, aslı ve astarı olmayan böyle bir iddianın Kulübümüze mal edilmesi mantık dışıdır. Aradan geçen bunca yıl sonra böyle bir iddianın neden bugün ortaya atıldığını açıklamak mümkün değildir. İddia sahibi kişinin bu ithamlarının altında art niyet aramak kadar çıkar beklentisi olduğu da açıktır. Ancak yıllardır Kulübümüze yakın olduğunu söyleyen ve Fenerbahçeliliğinden dem vuran bu kişinin bu ithamlarıyla birilerine hizmet ettiği ve neler amaçladığı tahminlerimizin dışında değildir.
Kimse Fenerbahçe Spor Kulübünü ve Başkanını bu şekilde karalayamaz. Burada yapılan şey "Çamur at izi kalsın " eylemidir. Meşhur olmak ve adını gündemde tutmak isteyen bu kişi hakkında Adli mercilerde hesap sorulacaktır. Kaldı ki maç günü formalarını terlerinin son damlasına kadar ıslatıp maçı kazanmak suretiyle bu şerefli şampiyonlukta yer alan sporcularımıza yapılan bu ithamı kabul etmemiz mümkün değildir. O sporcular ki; bugün hepsi hayatta olup, çeşitli kulüplerde oynarken bu ithamı vicdanlarında kınamışlardır. Bu kişi eğer dürüst ve şerefli bir insan olsaydı ne böyle bir işe bulaşabilir, ne de bu kadar yıl bekleyebilirdi. Fenerbahçemizin bugünlerde kutlamaya başlayacağımız 100. yılında yapılan bu çirkin ve asılsız iddianın Kulübümüzü karalamaya yönelik ve tamamen gerçek dışı olduğunu, Tv ve diğer haber kanallarında bu gibi haber niteliği ismi altında yapılan tüm yayınları bundan böyle takip edeceğimizi ve bu tür asılsız haberleri Adli mercileri getirmeye kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı adına
Başkan
Yüksel Günay
Universal
29.Kasım.2006, 18:26
Başkanımız Aziz Yıldırım Cihan Oskay`ın Telegol programında iddia ettiği şike ile ilgili olarak medyanın karşısına çıktı. Yıldırım`ın bir başka canlı yayın yüzünden gecikmeyle başladığı basın toplantısına Orduspor eski Başkanı Mustafa Çebi de katıldı.. Toplantıyı rekor sayıda gazetecinin takip ettiği toplantıya Yıldırım kurmaylarıyla birlikte geldi. Telegol`deki şike iddiaları ve Santra programındaki karşı iddiaların görüntüleri basın toplantısı başlamadan gazetecilere izletildi.
Asbaşkanımız Ali Koç, görüntüler bittikten sonra toplantının "basın toplantısı" değil, basın açıklaması olduğunu söyleyerek, "Toplantı bitiminde gazetecilerin sorularına cevap verilmeyecektir" dedi.
Ali Koç, iddiaları ortaya atan Cihan Oskay`la ilgili şu bilgileri verdi: Ekonomik ve psikolojik bunalım yaşıyor. Karşılıksız çek vermekten hakkında ihbarlar var... Ailesi, kendisiyle ilgili `kayıp` ilanı vermiştir. Eski iş arkadaşlarını dolandırmıştır. Oskay`ın Star TV`nin kapısında "devlet büyüğü" gibi karşılanmasını esefle kınıyoruz.
Telegol ekibinin "ilgili kişileri telefonla canlı yayına alacağız" demelerine rağmen, hiç kimse yayına alınmamış veya saatlerce bekletilmişlerdir. Fenerbahçe adına Şekip Mosturoğlu programa bağlanabilmek için kanalın üst düzey yöneticilerini devreye sokarak bağlantı kurabilmiştir.
Koç, şike konuşmalarının birkaç ay önce yapıldığını belirterek iddialardan Telegol programını sorumlu tuttu. "Ali Akdeniz golünü atmıştır güya Oktay boş kaleye gol atamamıştır. Bu kayıtlar 6 yıl önce yapıldığına dair hiçbir mantık yoktur. Bu kayıtlar kısa süre içinde yakın zamanda yapılıp tezgah düzenlenmiştir. Program yönetimi tam manasıyla gazetecilik yapıyoruz diye karalama kampanyası başlatmışlardır. Taraftarlar dimdik ayakta dursun. Bu tür olayların çok sık olabilir." diye konuştu.
Şekip Mosturoğlu `Ulusal bir kanalda bir kişi çıkıp profesyonel iftiralara ortaya atmıştır. Bunun dışında biz bu yayınla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu nezdinde gerekli başvurularımızı yapacağız. Gerekli tazminat davalarını hem biz hem taraftarlarımız açacak. İzinsiz ses kayıtları için yasal haklarımızı kullanacağız. Bunlar yapacaklarımız. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Tahir Kıran, Başbakan yardımcısı Şahin`e gerekli konularla ilgili başvurmuştuk." dedi Mosturoğlu haber yayınlandıktan sonra basının 48 saat içinde gösterdiği duruş için teşekkür etti.
AZİZ YILDIRIM konuşmasına `Bugün hem benim hem de Türk futbol tarihi için önemli bir gün` diyerek başladı. Bir kişi bizi arayıp ne dediği bize sorulmadan yayına iddiaları veriliyor. Cihan Oskay`ı tanıyorum. Çapari denen restaurantta futbolcularımızla yemek yemesi, kulübümüzün orada düzenlediği yemeklerde kendisini restaurant müdürü olarak tanıdım. İlişkimiz bu kadar.
Bu adam benim şirketimiden 150 bin dolar aldığımı söylüyor. O adam benim şirketime girsin benim odamı bilmez. Ayrıca benim şirketime gitmeme gerek yok. Beni tanıyorsunuz açarım muhasebeciye bana 150 bin dolar getir derim. Getirir.
Futbolcuları karalıyorlar. Futbolcular aldıkları bedelleri hak ederek oynamaya çalışıyorlar. Şimdi burada söylediği birbirine uymayan, sonunda komplo için kurulduğu hadiseyi bilinçsizce birbirine bağlıyor. Konuşmalarını dinlemedim. Bana verilen dökümandan okuyorum. Yalnız Star TV`de Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bunlar bugünün hadisesi değil. Geçen sene kongrede korktuğumu söyledim. Değişim için gelen federasyonun değişmeyeceğini söyledim. Ben Başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler devam etti.
Tahir Kıran, federasyondan diğer yetkililer ve Trabzon maçının hakemi Bülent Demirlek bir gece kulübünde eğlenirken görülmüştür. Nihat Özdemir`in hakemle ilgili açıklamalarının nedeni gece kulübündeki bu eğlencedir.
İddialar araştırılsın, kaçmıyoruz. Federasyon el koymadan doğrudan devlet tarafından araştırılmasını ve bu olayın bir milat olmasını istiyoruz.
Yayınlanan söz konusu kaset 2 ay önce Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya`da izlenmiştir. Kasetin yayınlanması için neden 2 ay beklenmiştir?
İddiaları ortaya atan Cihan Oskay devlet korumasına alınsın, bir şey olması halinde benim üzerime kalacak, yine bana yıkacaklar diye korkuyorum.
fmsmyrna
29.Kasım.2006, 18:35
Artık tüm Türkiye gerçekleri öğrendi benim asıl merak ettiğim o adamın arkasında bulunanlar?
barahir
29.Kasım.2006, 18:38
Artık tüm Türkiye gerçekleri öğrendi benim asıl merak ettiğim o adamın arkasında bulunanlar?
Cevabı Çok basit, Star TV
TR.CaPTaiN
29.Kasım.2006, 18:43
Cihan Oskay degilmiydi 1 sene öncesıne kadar Aziz Yıldırım'ı yere goge sıgdıramayan ? Bir insan 1 sene içinde nasıl bu kadar degisebilir ?
10_Osmanozc
29.Kasım.2006, 18:58
Türk Futbol Tarihi'nde Gökdeniz olayı milattır, çok feci tongaya düşürdüler Gökdeniz'i, eğer Gökdeniz panik yapmasaydı bir allahın kulu bir gıdım ceza almazdı o olayda..
Aynen kabul ediyorum.Gökdeniz'i günahım kadar sevmem.Trabzonspor'un değerlerini ayaklar altına almış,iğrendiğim ve nefret ettiğim bir adamdır.Ancaaak büyük bir tuzağa,kumpasa getirilmiştir.Gökdeniz ben yapmadım deseydi.Çıkıp da itiraf etmeseydi Allah'ın kulu ceza veremezdi.
Benim diyeceğim şu bekleyip görelim.Hiçbir şey kesin değil.Devlet olaya el atsın eğer Trabzonspor'un kirlisi de varsa çıksın ortaya benim istediğim bu.Herkes objektif olsun.
Cihan Oskay üzerinden yorum yapmayı bırakalım.Dünyanın en sahtekarı bile olsa ortaya bir şey koymuştur.Kayıtları Serhat ile yapsa bile umrumda değil.Önemli olan o telefonların gerçek hayatta yapılmış olup olmamasıdır.
Bekleyip görelim...
eGowiCh
29.Kasım.2006, 18:59
Mayıs'ta Cihan Oskay bir gazetede Aziz Yıldırım'ı övüyor ve bununla da yetinmeyip Telegol'ü kötülüyor.
Ama aynı şahıs, görüyoruz ki Aziz Yıldırım düşmanı olmuş, Telegol hayranı :) Baksanıza, hiçbir kuruş almadan Telegol'de itirafta (!) bulunuyor.
TR.CaPTaiN
29.Kasım.2006, 19:10
İşte olay adamın çelişkileri
Cihan Oskay’ın, "2000-2001 yılında Samsunspor-Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım’dan 150 bin dolar aldım ve Samsun’a gönderdim. Trabzonspor’a da 250 bin dolar teşvik primi götürdüm" iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Şike ve teşvik primi iddialarının sahibi Oskay’ın ifadelerini tek tek incelendi. İşte Oskay'ın sözleri ve sözlerinin doğruluğu:
İDDİA 1
"Trabzonsporlu futbolculara 250 bin dolar teşvik primi götürdüm. The Marmara Oteli’ne otoparktaki arka kapıdan girdim, yangın merdiveninden 6. kata, 603 nolu odaya girdim."
The Marmara Oteli’nin Güvenlik Müdürü Seyhan Başlangıç O kapıdan otele giremez. Gelsin girsin de biz de görelim açıklaması yaparken Yangın merdivenin de uluslararası güvenlik standartlarına göre dışarıdan otele girişi imkansız kıldığının altını çizdi.
İDDİA 2
Oskay, 250 bin doları Oktay Derelioğlu ile Tamer Tuna’nın kaldığı 603 numaralı odada Tamer’in yatağının üzerine serdiğini söylüyor.
The Marmara Otelinde 603 nolu oda şu anda french bed (iki kişilik) diye isimlendirilen tek yatak var. Ancak 603 nolu oda şu anda twin diye adlandırılan ve iki kişinin ayrı ayrı yataklarda yattığı odalardan değil.
İDDİA 3
Oskay, Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar’ın babasının petrolcü olduğunu ifade etmişti
Samsunspor’un eski teknik direktörü Yücel Uyar’ın babası petrolcü değil. Uyar’ın babasının petrol işiyle ilgisi olmadığı ve nakliyecilik yaptığı belirtiliyor.
İDDİA 4
Cihan Oskay, Samsunspor takımının her zaman Sinop’ta kamp yaptığını ve Fenerbahçe maçı için yine Sinop’ta kampa gireceğini iddia etmişti.
Samsunspor’un o dönemde Sinop’ta hiç kamp yapmadığı ortaya çıktı. Oskay’ın bu ifadesini Samsunsporlu hem yöneticiler, hem teknik heyet, hem de futbolcular yalanlıyor.
İDDİA 5
Oskay, Samsunspor’un, Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım’ın isteği üzerine kampa girmediğini iddia etmişti.
Oskay’ın bu ifadesinin de yanlış olduğu ortaya çıktı. Samsunspor’un Fenerbahçe maçı için kampa girdiği belirlendi.
Kaynak:www.hurriyet.com
Sheriff
29.Kasım.2006, 19:29
bu adam gerizekalının önde gidenidir amacı gündemde kalmak ve para kazanmaktır..
gördüğünüz gibi iddalar yalan..
Aziz Yıldırım gayet rahat net bir şekilde meydan okumuş..
Bu iddalar sonucunda başı ağrıyacak isim Cihat Oksay dır..
Bende gayet tarafsız bir şekilde yazılanlardan yola çıkarak bunları söyleyebiliyorum..
Sekopej
29.Kasım.2006, 19:36
bu adam gerizekalının önde gidenidir amacı gündemde kalmak ve para kazanmaktır..
gördüğünüz gibi iddalar yalan..
Aziz Yıldırım gayet rahat net bir şekilde meydan okumuş..
Bu iddalar sonucunda başı ağrıyacak isim Cihat Oksay dır..
Bende gayet tarafsız bir şekilde yazılanlardan yola çıkarak bunları söyleyebiliyorum..
Bence başı ağrıyacak kişi Serhat Ulueren. Gözü kararmış böyle bir haber bulunca hemen kullandı ama karşı taraftan kimseyi dinleme gereği duymadı veya programına çıkarma gereği. RTÜK yasalarına göre her kişinin kendini savunma hakkı var ve Ulueren istemese de adı geçen herkes bu programa çıkıp hakkında söylenenlerin yalan olduğunu söyleme hakkına sahip. Benim merak ettiğim konu bu adamın oyununa bilip ya da bilmeden giren Ulueren ne yapacak bu hafta?
Ahmet Çakar ATV'de Kazım Kanat telegol ve yorumcuları hakkında atıp tutarken ben arkadaşlarıma laf söyletmem dedi ama Ulueren haftaya kasetlerini yayınlıcam onların gerçek yüzünü diye kendini aklama çabasına girdi bir anda. Bakalım bu hafta hala o adamı çıkaracak mı?
Universal
29.Kasım.2006, 20:01
Bu adana sorum var? Eğer F.Bahçe şike yaptıysa geçen yıl ki Denizlispor maçında da şike yapardı çünkü ikiside aynı durumda...
Konu uzun süre konuşalacağı için sabitledim.
Sheriff
29.Kasım.2006, 20:19
Bence başı ağrıyacak kişi Serhat Ulueren. Gözü kararmış böyle bir haber bulunca hemen kullandı ama karşı taraftan kimseyi dinleme gereği duymadı veya programına çıkarma gereği. RTÜK yasalarına göre her kişinin kendini savunma hakkı var ve Ulueren istemese de adı geçen herkes bu programa çıkıp hakkında söylenenlerin yalan olduğunu söyleme hakkına sahip. Benim merak ettiğim konu bu adamın oyununa bilip ya da bilmeden giren Ulueren ne yapacak bu hafta?
Ahmet Çakar ATV'de Kazım Kanat telegol ve yorumcuları hakkında atıp tutarken ben arkadaşlarıma laf söyletmem dedi ama Ulueren haftaya kasetlerini yayınlıcam onların gerçek yüzünü diye kendini aklama çabasına girdi bir anda. Bakalım bu hafta hala o adamı çıkaracak mı?
iddaların sahivi Cihat Oksay olduna göre onnda başı arıycaktr..
Serhat Ulueren de dükkanı kapatıp gider artık:D
iddaların sahivi Cihat Oksay olduna göre onnda başı arıycaktr..
Serhat Ulueren de dükkanı kapatıp gider artık:D
gitsin gargamel federasyon dan da konuşanlar oldu
comandante
29.Kasım.2006, 20:30
aziz yıldırım olayların arkasında federasyon var dedi...sert çıktı valla adam...
oksayın kuyruk acısıdır...eceli gelen köpek cami duvarına işermiş...
Nedvedmania
29.Kasım.2006, 20:34
bekleyip görücez(!)
M.Scofield
29.Kasım.2006, 20:49
hic birsey olcagi yok boyle bisey varsa bile aritik zaman asimina ugradi
Temiz olan el kaldırsın
Bizim gazetemiz de dahil olmak üzere pek çok gazetede dün ‘şok’ ibaresi bulunuyordu. Peki; gerçekten bir şok muydu bu, yoksa herkesin bilip de konuşmadığının ya da konuşamadığı hikayelerden birinin ulusal bir kanalda dile gelmesi mi?
29.11.2006
Futbolumuz kirli olmasına kirli de bunun temizlenmesinin yolu bir camianın ya da onun başının seçilerek imha edilmesi mi?
Futbolumuzdaki şike, teşvik ve hatta hakem ayarlanması hikayeleri üzerine konuşulanlar ve anlatılanlar derlenmeye kalkılsa emin olun ki, ansiklopedik bir eser olur.
Şimdi oturun ve sakin sakin, taraftar alt kimliğinizi bir kenara bırakarak düşünmeye başlayın.
* Beşiktaş 100. yılında şampiyon olurken bu tip ilişkiler konuşulmadı mı?
* 101. yılda Beşiktaş-Akçaabat Sebat ve Rize-Beşiktaş maçlarına ilişkin, içinde dinleme kayıtları da olan bilgiler yayınlanmadı mı?
* Galatasaray 14 yıl aradan sonra şampiyon olurken, Malatya’ya giden arabalar defalarca yazılmadı mı?
* Beşiktaş-Denizli maçında, Denizlisporlu futbolcuların 2’şer milyon lira aldığı iddia edilmedi mi?
* 8-0’lık Galatasaray-Ankaragücü maçı hâlâ ağızlarda sakız değil mi?
* Ankaragücü’nün Galatasaray’ı yendiği maçta teşvik primi dağıtıldığına ve parayı aktif yönetici Hamdi Akın’ın gönderdiğine dair haberleri unutmuş olabilir miyiz?
* 2-3 sene önce Diyarbakırspor-Elazığspor maçının devre arasında, Başkan’ın soyunma odasına girip silah gösterdiği iddiaları unutuldu mu?
* Altay küme düşerken, Başkan Ahmet Taşpınar’ın o zamanki Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl’ı suçlaması...
* Diyarbakırspor-Konyaspor ya da İstanbul Belediye-Diyarbakırspor maçlarında yaşananlar herkesin gözü önünde olmadı mı?
* Aynı Levent Kızıl, daha birkaç ay önce Kulüpler Birliği toplantısında, “Beyler, bu işleri fazla kaşımayalım. Hepimiz bu yalaktan su içtik” dediğinde tepki veren Başkan oldu mu?
* Geçen sene Rize-Denizli maçındaki iddialar, Gaziantep- Malatya maçına ilişkin iddialar ne oldu? Bir başkan diğerine, “Siz kupayı bize bırakın, son maçta gerekirse biz de size yardımcı oluruz. Komşuyuz” demiş midir?
* Bu ülkede yaptıkları şikeyi itiraf edenler ve mahkemelerde şike olduğu kanıtlanan maçlar cezasız kalmadı mı?
Bu ve buna benzer daha pek çok olayı hepiniz hatırlayacaksınızdır.
Teşvik primi ve şike gibi olaylar, futbol dünyası içerisinde hep konuşulur, ama bunların belgesi olmaz.
Önceki gün yayınlananlar da belge değil, eski anıların ya da yaşananları yaşadığını iddia eden kişinin dile getirmesiydi.
Belge-bilgi işi medyanın değil, devletin işi... Devlet sorumluluğunu almaz, teknik takip yapmazsa hiç kimse yakalanamaz.
Suç üstü yapılmadığı müddetçe de futboldaki kirlilikle başa çıkılamaz.
Temiz futbol isteyen (tabii eğer gerçekten varsa) devlete gider ve yasayı yaptırır.
Kulüpler Birliği’nin ‘Sayın ve etik’ Başkanı Özhan Canaydın;
İddaa payı, yayın payı, federasyon seçimi gibi sığ gündemleri bir kenara bırakıp, yarından tezi yok, devletin kapısını çalmalı, ‘Bizi bu bataktan kurtaracak yasal düzenlemeleri yapın’ diye başvuruda bulunmalıdır.
Geçmişimize bir çizgi çekmeyi başaramazsak, geleceğimizi kurtarmamızın imkanı yok.
Eğer sezon sezon konuşmaya başlarsak, gidilecek noktalar, takımını sevmekten başka hiç bir lüksü olmayan taraftarı kırmaktan başka işe yaramaz.
EVET; ÜLKEMİZDE ŞİKE VAR…
EVET; ÜLKEMİZDE TEŞVİK VAR…
Yapan kim mi?
Aklınıza gelen neredeyse herkes.
Çünkü sistemimiz bunu gerektiriyor.
Çünkü temiz kalmak isteyen bile kalamıyor.
Bugün suçlanan Aziz Yıldırım, daha dünlerin birinde Genel Kurulu’na çıkıp, “Ben Türkiye’de nasıl şampiyon olunacağını artık öğrendim” diye samimi ve acı bir itirafta bulunmadı mı?
Herşeyin başı sistem ve bunu kurabilecek tek yer de devlet.
Olmazsa, ne olur derseniz...
Sadece çocukların, gençlerin, bu oyunu gerçekten sevenlerin hayallerini çalmaya, yıkmaya devam ederiz. Bugün de yarın da.
“O KİRLİYMİŞ” DİYENLERE SORUYORUZ:
TEMİZ OLAN EL KALDIRSIN…
çok güzel bir yazı...
Universal
29.Kasım.2006, 21:57
Fanatik gazetesi gerçekten çok iyi bir yazı yazmış tebrik ediyorum yazan spor adamını temiz olan el kaldırsın ama bu gün Aziz Yıldırım sanırım bu eli kaldırdı. İlk kez Aziz Yıldırımı bu kadar sinirli gördüm sanırım bunlar bu olayın yalan olduğunu belli ediyor çünkü Federsayonun ispata davet etti. Şuçlu olduğu halde bir insan neden eder ki gün geçtikçe ve yapılan demeçlerle F.Bahçe'ye iftara atıldığı anlaşılıyor.
scolari12111
29.Kasım.2006, 22:03
hepsi aynı bence ve hiçbir ceza da gelmez çünkü türkiye de kanunlar her zman güçlüden yanadır.kararlar onların lehine çıkar.
comandante
30.Kasım.2006, 01:09
Fanatik gazetesi gerçekten çok iyi bir yazı yazmış tebrik ediyorum yazan spor adamını temiz olan el kaldırsın ama bu gün Aziz Yıldırım sanırım bu eli kaldırdı. İlk kez Aziz Yıldırımı bu kadar sinirli gördüm sanırım bunlar bu olayın yalan olduğunu belli ediyor çünkü Federsayonun ispata davet etti. Şuçlu olduğu halde bir insan neden eder ki gün geçtikçe ve yapılan demeçlerle F.Bahçe'ye iftara atıldığı anlaşılıyor.
yani bi temiz aziz yıldırım mı?illa pay çıkartacaksınız yani batuhan.abi adama şike yaptın diyorsun tabi ki sinirlenecek gevrek gevrek gülüp olabilir mi diyecek?en iyi savunma hücumdur...
Ben cok anlayisliyimdir ama anlayisimin sınırını bilen bilir.
O yuzden gereksiz mevzuyu uzatma.
Konuya donelim...
şurda iki dak. yorum ya***az diye seni tanımak zorunda değilim benide tanıyan tanır ... ve bencede konuya dön artık ... bana dönme konuya dön ... benim yorumlarımda seni bu kadar kızdıran ne anlamadım .. ben ne meddaha ne senin takımına aşağlıyıcı bişey yazmadım .. başka bi nedeni vardır ....
neyse konuya dönelim ...;)
Göbeğiniz beraber mi kesildi Adnan Polat'la? Nasıl yani? Sen duymadıysan yapmamıştır..
Neyse.. Bir milyon defa da okusan anlamayacaksın, kafada yer etmiş bir kere: "meddah Fenerbahçelidir... Bu mesajı da Galatasaray'ın şikelerini gündeme getirmek için yazmaktadır.. Adnan Polat böyle bir açıklama yapmamıştır.. Dünya da yuvarlak değil dikdörtgendir.."
M. Ali Abi ne demek istediğimi de özetlemiş, herhangi bir olayı başka bir olayla bağdaştırdığım falan yok, başka bir şey de demeye gerek yok herhalde.. Yine de birilerine "Sen Fenerbahçelisin, sen Galatasaraylısın, sen Beşiktaş'a düşmansın" falan filan bla bla demek için öncelikle eski mesajlarını falan okuyun en azından..
Mahkeme kararıyla tescil edilmesi bana yetiyor..
Tamam tamam, biraz oturaksızdı.. :)
adnan polatla göbeğim bir kesilmedi ... eğer adnan polat böyle bişey söylese yeryerinden oynardı cihan oskayın söylediklerinden bi farkı olmaz çünkü ... ha ben aptalım 1 milyon kere okusam anlamıcam ama siz hemen anlıyosunuz ... baravo size ... yani işinize gelmeyen her yoruma bi kılıf bulmayın ....
meddah
30.Kasım.2006, 04:29
Yahu, uçan kuşun bildiği şeyi söyledi diye mi yer yerinden oynayacaktı? Millet Özerten'in saçmalamalarına takılmıştı, kimse umursamadı..
Öbür taraftan hala benim "Fener yaptıysa Galatasaray da yaptı" demek istediğimi sanıyorsun ya, helal olsun, ne diyeyim.. Aptal değilsin muhakkak, biliyoruz da, ama feci derecede inatçısın anlaşılan.
İlkokul ikinci sınıf talebesine teorik fizik anlatsak daha kolay olurdu, en azından "Anladım" der çeker gider, kendini yormazdı..
Bulmayız paşam her yoruma bir kılıf bundan sonra ne yapalım; Galatasaray'dan bahsetmeyiz, ki Fenerbahçeli sanmasınlar.. Fenerbahçe'den bahsetmeyiz, ki Beşiktaşlı sanmasınlar.. Beşiktaş'dan bahsetmeyiz, ki Galatasaraylı sanmasınlar..
Yahu, uçan kuşun bildiği şeyi söyledi diye mi yer yerinden oynayacaktı? Millet Özerten'in saçmalamalarına takılmıştı, kimse umursamadı..
Öbür taraftan hala benim "Fener yaptıysa Galatasaray da yaptı" demek istediğimi sanıyorsun ya, helal olsun, ne diyeyim.. Aptal değilsin muhakkak, biliyoruz da, ama feci derecede inatçısın anlaşılan.
İlkokul ikinci sınıf talebesine teorik fizik anlatsak daha kolay olurdu, en azından "Anladım" der çeker gider, kendini yormazdı..
Bulmayız paşam her yoruma bir kılıf bundan sonra ne yapalım; Galatasaray'dan bahsetmeyiz, ki Fenerbahçeli sanmasınlar.. Fenerbahçe'den bahsetmeyiz, ki Beşiktaşlı sanmasınlar.. Beşiktaş'dan bahsetmeyiz, ki Galatasaraylı sanmasınlar..
:D tamam valla ben pes ettim ...
meddah
30.Kasım.2006, 05:01
:)
Konuya dönersek, 5-6 sene sonra açıklanan bu tür bilgi-belgelerden somut bir şey çıkmaz.. Çıksa çıksa kavga çıkar.. Aha işte, yukarda da yazıyor, Aziz Yıldırım Federasyon'a saldırmış.. Yarın öbürgün Federasyon Binası'nın kapısına da dayanır.. Yücel'in dediği gibi, bizzat kendisi yaptıysa bile "Yaptım" diyecek hali yok ya.
Birinci ağızdan itiraf olmadıkça işlem yapılamaz bu tür konularda.. Hoş olsa da iki üç kişinin kellesini alır bırakırlar, İtalya mı burası..
Eray Dengiz
30.Kasım.2006, 05:39
Türkiye'de bu işler 2-3 gün gündem yaratır, 2-3 gün sonra unutulur gider.. Boşuna konuşuyoruz çünkü Türkiye'de yaşıyoruz..
Bunu yazın bir yere güzel oldu :D
e_mali
30.Kasım.2006, 10:38
şurda iki dak. yorum ya***az diye seni tanımak zorunda değilim benide tanıyan tanır ... ve bencede konuya dön artık ... bana dönme konuya dön ... benim yorumlarımda seni bu kadar kızdıran ne anlamadım .. ben ne meddaha ne senin takımına aşağlıyıcı bişey yazmadım .. başka bi nedeni vardır ....
neyse konuya dönelim ...;)
Tarzini hic begenmedin, biraz daha dikkatli olmani onerimim bundan sonra...
gerrrard
30.Kasım.2006, 19:14
"Şampiyonluk Galatasaray'a verilmeli!"
Şike iddiaları hakkında konıuşan Lucescu: "Galatasaray-Ankaragücü maçı araştırılsın" dedi
F.Bahçe'nin şampiyon olduğu 2000-2001 sezonunda, Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yapan Mircea Lucescu, o sezonun çok şaibeli olduğunu söyledi. Tecrübeli teknik adam Lucescu, şike iddialarının iyi araştırılması gerektiğini ifade etti. Pazartesi günü Star TV'de yayınlanan Telegol Özel programında Cihan Oskay'ın Aziz Yıldırım'ın talimatıyla şike yaptırdığı iddialarını yorumlayan Lucescu, "Siz asıl 32. haftada oynadığımız Galatasaray-Ankaragücü maçına bakın. Eğer bu iddialar doğruysa şampiyonluk G.Saray'ın hakkıdır." dedi.
Dün telefonla Zaman Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Rumen teknik adam, "O sezonun sonuna doğru anormal şeyler olmaya başladı. Galatasaray şampiyonluğa doğru koşuyordu. Ancak gizli bir el ortalığı karıştırmaya başladı. Hiçbir iddiası olmayan rakiplerimiz, büyük bir motivasyonla oynarken, hakemler de bizi ateşe atıyordu. Özellikle son iki haftaya girildiğinde bu şaibeler daha da arttı. Ankaragücü maçını yöneten hakem Bülent Uzun'un nasıl maçı katlettiğini herkes biliyor. Okan'ı ilk yarıda haksız yere oyundan attı. Maç boyunca adeta Galatasaray yenilsin diye uğraştı. Ali Sami Yen'den 2-1 mağlup ayrıldık. Fenerbahçe işte bu oyunlarla şampiyon oldu. Bence Samsun-spor maçı, Trabzonspor maçı çok da önemli değil. Eğer araştırılacaksa Galatasaray-Ankaragücü maçı araştırılsın." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğuna ve gelecekte Avrupa Birliği'ne gireceğine dikkat çeken Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Lucescu, "Bakın futbolda İtalya neler yaptı? Türkiye de bu kararlılığı artık göstermeli." açıklamasında bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2000-2001 sezonunda şike yapıldığını tespit etmesi durumunda şampiyonluğun G.Saray'a verilmesi gerektiğini ifade eden 61 yaşındaki tecrübeli hoca, "Juventus'un şampiyonluğu elinden alındığı gibi Fenerbahçe'nin de alınabilir." yorumunu yaptı.
Türkiye'de bazı gazetelerin konuşmadığı halde kendi ağzından haber yaptıklarını belirten Rumen teknik adam, "Ben, sadece güvendiğim bir iki gazeteye konuşurum. Onlardan biri de Zaman'dır." dedi. Beşiktaş'a gelmesinin mümkün olmadığının altını çizen Lucescu, "Ukrayna'dan çok Türkiye'de konuşuluyorum. Shakhtar'la sözleşmem var. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur için az bir şansımız var. Ancak UEFA Kupası için iddialıyım. Asla bu takımı yarı yolda bırakmam." diye düşüncesini belirtti.
Del Piero_10
30.Kasım.2006, 19:17
32.hafta belli zaten
kantinciye bile gitti teşvik.
itirafçı Cafer'de 9 köyden kovuldu.
Eray Dengiz
30.Kasım.2006, 19:20
İtalya'da değil, Türkiye'de yaşıyoruz..
IcedEarth
30.Kasım.2006, 19:26
türkiyede bu zihniyet varken hiçbir şekilde dört büyüklerden biri büyük bir ceza almaz anadolu klüpleri ise çok zor ceza alır
Del Piero_10
30.Kasım.2006, 19:33
İtalya'da değil, Türkiye'de yaşıyoruz..
İtalyada olsak
mesela örnek olarak diyelimki
Fenerbahçe suçlu olsa Galatasaray küme düşürülürdü.
gerrrard
30.Kasım.2006, 19:34
İtalyada olsak
evettttttt
Jesus_FB
30.Kasım.2006, 19:36
İtalyada olsak
her konuyu juventus'a çevirmekten bıkmadın mı hep aynı şeyleri söyleyip duruyorsunda.
Konuya gelirsek Lucescu avcunu yalasın diyorum :D:D
bursa_mc
30.Kasım.2006, 19:37
sence turkiyede bu olay olurmu bir düşün takımların arkasında buyuk güçler yatıyor..
Del Piero_10
30.Kasım.2006, 19:39
her konuyu juventus'a çevirmekten bıkmadın mı hep aynı şeyleri söyleyip duruyorsunda.
Konuya gelirsek Lucescu avcunu yalasın diyorum :D:D
herkes İtalyada olsak diyorda italyayı bir halt sanmayın diye söylüyorum.
Nedvedmania
30.Kasım.2006, 19:40
del piero ya katılıyorum !!!
nart_susruko
30.Kasım.2006, 19:40
Luce senden bi atasözü daha bekliyorduk biz :n: :n:
eGowiCh
30.Kasım.2006, 19:54
İtalya'da adalet çok sağlam, hakeden hakettiği cezayı aldı. Sevdiğim kulüp Milan da nasibini aldı tabi ama adalet önemli.
Türkiye'de ceza meza verilmez.
Del Piero_10
30.Kasım.2006, 20:53
Türk futbolu şike iddialarıyla sarsılırken,bugün ilginç bir gelişme yaşandı
Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın geçtiğimiz hafta oluşturulan yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını İstanbul'da yaptı.
Radisson SAS Otel'de, Özhan Canaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, 9 yönetim kurulu üyesinden mazereti bulunan Çaykur Rizespor dışındakiler katıldı. Toplantıda, gündemde olmamasına rağmen Fenerbahçe ile ilgili bir televizyon kanalında yayınlanan şike ve teşvik iddialarının da görüşüldüğü bildirildi.
Başkan Canaydın, 3 saate yakın süren toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, spor kamuoyunun gündemine oturan ve haberi bir televizyon kanalında yayınlanan olayların kendilerini çok etkilediğini belirterek, ''Aldığımız bilgiye göre, olay şu an federasyonumuza ve yargıya intikal etmiş, soruşturma aşamasına gelmiştir. Gerçeklerin bir an evvel ortaya çıkmasını, konuyla ilgili mercilerin de en kısa zamanda gerekli incelemeleri yaparak sonuca varılmasını ivedilikle temenni ediyoruz'' dedi.
-FENERBAHÇE'YE DAVET-
Başkan Canaydın, gelecek hafta yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı'na Fenerbahçe Kulübü'nü de davet etti.
Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarını, bir yıldır 17 kulüp olarak yaptıklarını hatırlatan Özhan Canaydın, şöyle konuştu:
''Önümüzdeki haftadan itibaren, 18 kulüp olarak toplanmayı istiyoruz ve bunun için gerekli çabayı gösteriyoruz. 18 kulüple beraber toplanarak, Türk futbolu için gereken huzur ortamanın yaratılması için tüm çabalar gösterilecektir. İnşallah Kulüpler Birliği, ismi gibi birlik içinde olacaktır ve bu bulutları Türk futbolunun üzerinden kaldırmak için çalışacaktır.''
30.11.2006
Kaynak : AA
italya'ya devam etmek isteyen varsa beri gelsin,ben buralardayım
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=13725&page=37
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2006, 21:14
Yine sasırmasınlar.Bi yanlıslık oldu meselesı yanı.
EreN
01.Aralık.2006, 01:41
Canaydın geri arar yanlışlıkla çağırdık diye :p
Jesus_FB
01.Aralık.2006, 01:44
börek çörek yapmışlar mı çeyrek mi yarım altın mı alcaz :D:D
nart_susruko
01.Aralık.2006, 02:11
İnşallah Kulüpler Birliği, ismi gibi birlik içinde olacaktır ve bu bulutları Türk futbolunun üzerinden kaldırmak için çalışacaktır.
bu polyanacılık nereye kadar be Canaydın ;)
Jesus_FB
01.Aralık.2006, 02:19
son dakika haberi beyler
serhat ulueren itirafçı Cihan oskay ve adnan polat hakkında inanılmaz açıklamalar yaptı ben şoktayım şahsen buyun sizde dinleyin
Download (http://rapidshare.com/files/5519355/serhat_ulueren.mp3)
nart_susruko
01.Aralık.2006, 02:25
muhabbetin özünü biliyorsun di mi :roll:
yani öylesine koydun di mi bunu ?
Jesus_FB
01.Aralık.2006, 05:19
muhabbetin özünü biliyorsun di mi :roll:
yani öylesine koydun di mi bunu ?
biliyorum tabi gördünmü ulueren neler yapmış ;;)
gerrrard
01.Aralık.2006, 10:26
indirilmiyor.Böle bişi yok.Hem madem Serhat Ulueren yalan söledi aptalmı bu.Hem yalan söylicek hemde böle sacmalıcak.
Omerdinho
01.Aralık.2006, 11:08
tamamen iftira
federasyon son kozlarini oynuyor
GsDoruk
01.Aralık.2006, 11:18
ceza filan alamaz 4 büyüklerden
nart_susruko
01.Aralık.2006, 15:13
öncesini bilmiyorumda bunu dinledikten sonra neler yaptığını tahmin edebiliyorum :)
(//y)
Jesus_FB
01.Aralık.2006, 15:14
öncesini bilmiyorumda bunu dinledikten sonra neler yaptığını tahmin edebiliyorum :)
(//y)
şimdi ben bu ses kaydını alıp hafta sonu santra programına çıkıcam :D elimde kaset var abicim kesin kanıt işte :D
e_mali
01.Aralık.2006, 16:18
Basarili bir ses kaydı :D
Universal
01.Aralık.2006, 18:31
indirilmiyor.Böle bişi yok.Hem madem Serhat Ulueren yalan söledi aptalmı bu.Hem yalan söylicek hemde böle sacmalıcak.
Kardeşim bu montaj FB'liler nasıl montaj yapılırmış onu göstermek için yaptılar. :)
10_Osmanozc
05.Aralık.2006, 20:25
"ŞEREF TRİBÜNÜ" PROGRAMI NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?
05 Aralık 2006 13:33
Haber Türk Televizyonu'nda dün akşam başladıktan kısa bir süre sonra yayından kaldırılan "Şeref Tribünü" Programının hangi gerekçelerle yayından kaldırıldığını program yapımcısı Tuğrul Yenidoğan ve Haber Türk Genel Yayın Müdürü Melih Meriç'e sorduk. İşte Yanıtlar;
Önce Tuğrul Yenidoğan’ın Maraton.Com.Tr’ye yaptığı özel açıklamalar:
“Aziz Yıldırım’ın basın toplantısından sonra kendisiyle görüştüm ve ‘Sayın Başkan önce tarihimize saldırdılar diyerek bizleri de suçladınız. Biz Fenerbahçe tarihi ile ilgili haber yaparken sizin müzenizden de yetkilileri davet ettik. Buna rağmen neden bizi bu olayın içine çektiniz?’ diye sordum. Bunun üzerine Sayın Aziz Yıldırım ‘Bana sormadan o yayını yaptığın için böyle davrandım’ dedi. Medyanın geldiği hale bakar mısınız?. ! Ben hiçbir programı yaparken kimseye sormam. Aziz bey RTÜK Başkanı mı, benim televizyonumun yöneticisi mi neden sorayım?.. Kaldı ki ben televizyonumun yöneticilerine de yayınlayacağım haberler hakkında bilgi vermem. Bizim dün gece yayınlayacağımız VTR'de Aziz Yıldırım’ın basın toplantısında söylediklerini çürütecek görüntüler vardı. Cihan Oskay’la son zamanlarda hiç görüşmediğini söylüyordu biz 2005 yılında Mahmut Uslu ve Cihan Oskay’la birlikte bir oteldeki görüntülerini yayınlayacaktık. Aziz bey, Cihan Oskay’ın kendi ofisine hiç gelmediğini belirtmişti ama biz 1999 yılında Show Tv tarafından çekilen görüntülerde Alpay Özalan ve Cihan Oskay’ın Aziz Yıldırım’ın ofisine gittiğini görüntülerle kanıtlayacaktık. Bu arada Basın toplantısında Cihan Oskay’ı ağır şekilde eleştiren ve kanunlar önünde de suçlu olduğunu ifade eden Ali Koç’a da, Oskay’ın 6 yıl Koç grubunda çalıştığını ve daha sonra İngiltere’ye gittiğini kanıtlayacaktık. Bana VTR'yi yayınlama, çık aslanlar gibi programını yap dediler, ilkelerime ters düştüğü için yapmadım. Kemal ağabey (Belgin) ve Tayfun'la birlikte programa devam etmemeye karar verdik. Reklam baskısına kurban gittik. Medya bu hale geldi… Ayrıca Samsun-Fenerbahçe maçında yaşananlardan dolayı hiç kimsenin bu saatten sonra bir şey yapamayacağını kanıtlayacaktık. Çünkü yönetmelikler değişti ve bir sonraki sezon başlayana kadar işlem yapılmadığı için bugün hiç kimse o maçla ilgili bir işlem yapamaz. Bunu Fenerbahçe’de biliyor. Dolayısıyla çok büyük bir oyun var, oyun içinde oyun var… Samsun’da şike teşvik davası açılmadığını sadece telefon konuşmalarının izinsiz kayıt edilmesi nedeniyle dava açıldığını ortaya koyacaktık.”
Ve İşte Melih Meriç'in konuyla ilgili açıklamaları.
"Programdan yaklaşık 5 saat önce yapımcı Tuğrul Yenidoğan'la konuştum. Ben Tuğrul'un hem arkadaşıyım, hem de program yaptığı kanalın genel yayın müdürüyüm.. Tuğrul'a bu konuşma sırasında Cihan Oskay'la ilgili herhangi bir bir kaset olup olmadığını sordum. Bana o işlerin arkası pis. Biz buna girmeyeceğiz. Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki tribün olayları var cevabını verdi. Ben yapımcıların kasetlerini genellikle izlemem ama her yapımcıya program öncesinde hangi konularını işleyeceklerini sorarım. Bu benim zaten asli görevim. Bir genel müdürün kanalda şiir yayınlansa bile haberi olması gerekmez mi?.. Ancak, Tuğrul Yenidoğan işleyeci konuyu ve göstereceği kasetleri benden sakladı. Oysa, Tuğrul'un bugüne kadar yaptığı her işin arkasında durduk. Program başlayınca altyazılardan ve tanıtım kasetinden Cihan Oskay konusuna gireceklerini anladım. Kanalı aradım, reklama girince Tuğrul'la beni konuşturmalarını istedim. Tuğrul'a "Benden neden sakladın. Kasetleri izleyelim. Haftaya aynen yayınla ancak bu akşam verme. Eğer programa başladım, kesemem diyorsan ekrana çık, sorumluluğu Melin Meriç'in üstüne, yani bana at dedim. Kabul etmedi, bırakıyorum programı dedi. Telefonda yarım saat rica ettim. Bırakma, devam et dedim, dinletemedim. Biz özgür ve bağımsız haberleriyle tanınan bir kanalız. En ufak bir sansür anlayışımız olmaz ama kabul edelim ki, özgür ve bağımsız haberler de gazetecilik disiplini altında verilmelidir. Bize Fenerbahçe Kulübünden, Koç grubundan, ya da bir başka yerden en ufak bir baskı gelmedi. Zaten Cihan Oskay haberinin gireceğinden ben dahil kimsenin haberi yoktu. Bugüne kadar Tuğrul'un arkasında hep durduk, çok kritik davaların hepsini kazandık. Aynı disiplin, aynı anlayış içinde bu dosyada yayına girebilir. Bizim açımızdan bir sakıncası yok. Ancak, özgür ve bağımsız haberleri gazetcilik disiplini altına yapmak koşuluyla. "
........................................
Bu arada Haber Türk Genel Yayın Müdürü Melih Meriç kanalın resmi internet sitesinde şu açıklamalarda bulundu;
Dün gece ilk reklam arasından sonra yayınına devam etmeyen Şeref Tribünü programıyla ilgili olarak spor medyasından çok değerli dostlarımız, olayın neden meydana geldiği yönünde bana sorular yöneltmişlerdir. Esas itibariyle “programı kesmek veya yayından kaldırmak” yönünde bir talimatım olmadığı için bu soruların doğru muhatabının ben olmadığımı düşünüyorum. Benim yaptığım şey, yapımcıları tarafından yarıda bırakılan programın yerine yayının devamlılığını sağlamak açısından yeni programlar koymaktır. Ancak,bu konuda bana gelen yoğun sorular ve kamuoyunun merakı üzerine zorunlu olarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim.
Tuğrul Yenidoğan, başarılı haberlere imza atmış, çok değerli bir yayıncıdır. Kimi rahatsız ederse etsin, kime dokunursa dokunsun, belgelere ve güvenilir bilgilere dayanan haberleri ile HABERTÜRK’e her zaman güç vermiş, Türkiye kamuoyunun aydınlanmasına büyük katkılarda bulunmuştur. Başarılı yayıncılığının yanısıra iyi de bir dostumdur.
Habertürk'ün bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlığını en iyi bilen kişilerin başında da bizzat o gelmektedir.
Habertürk, bağımsızlığını ve özgürlüğünü elbette bu mesleğin disiplinine ve usüllerine sıkı sıkıya sadakatle bağlı olmasına da borçludur. Bunun içindir ki, bugüne kadar yayınladığı ve kamuoyunu şok eden dosyaların hiç birinde bir dava kaybetmemiş, haberleri yalanlanamamıştır.
Diğer saygın medyalarda olduğu gibi, Habertürk de bir genel yayın müdürü yönetiminde yayıncılık yapar. Hiçbir yerde olamayacağı gibi, Habertürk'te de Genel Yayın Müdürü olarak, benden gizlenen bir yayının yapılmasına izin veremem, vermedim, vermeyeceğim.
Dün akşam, bütün programlar için her zaman yaptığım gibi, programdan saatler önce Tuğrul Yenidoğan’ı aradım. “Bu akşam programında neler var?” diye sordum. Bana, önemli bir sey bulunmadığını, maçları konuşacaklarını, Kadıköy’de Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan tatsız olayların üzerinde duracaklarını söyledi. Yaklaşık 5 dakika süren bu telefon görüşmemiz her zamanki gibi gayet samimi ve dostane bir konuşma oldu.
Saat 23:30’da program başladığında, altyazılar ve sözlü olarak canlı yayında, Cihan Oskay’la ilgili bir bandın yayınlanacağı duyuruldu. Elbette, buna çok şaşırdım, çünkü Tuğrul Yenidoğan bana böyle bir dosya veya banttan sözetmemişti.
Reklam arası verilince kendisini telefonla aradım. “Ben seninle konuştum, neden bana bu olaydan sözetmedin?” diye sordum. Bandın içeriğini değil, neden bana söylemediğini sordum. Bu konuyu bana söylememesinin hata olduğunu, ancak bu bantta önemli bir sey bulunmadığını, bandı yayınlamak zorunda olduğunu, buna izin vermemi söyledi. Ben kendisine “Bantta ne olduğu beni ilgilendirmiyor, önemli veya önemsiz. Ona veya buna, dokunur veya dokunmaz. Ben orasıyla ilgilenmiyorum. Ben Genel Yayın Müdürüyüm. Benden gizleyerek yayıncılık yapamazsın. Bu konuyu benden gizlemeni kabul edemem. Ayrıca şahsen de beni by-pass etmene çok kırıldım. Bu nedenle bu bandı yayınlamana izin vermiyorum. Yayına çık, benim bunu yayınlamana izin vermediğimi söyle. Sorumluluğu alıyorum. Yarın gelirsin, konuyu benimle konuşursun, önümüzdeki hafta programında yayınlarsın.” dedim. Tuğrul Yenidoğan ise, “ben bunu yayınlamak zorundayım, eğer izin vermiyorsanız, ben de veda ederim” dedi. Ben kendisine cevaben “ Bugüne kadar senin arkanda nasıl durduğumu, en iyi sen bilirsin. Bu akşam konuyu benden gizlemen hataydı, programı yarıda bırakman ikinci hata olur. Çıkıp veda etmene izin vermiyorum. Programına devam edeceksin. “ dedim. Kendisi, programa devam etmeme kararı aldı ve stüdyodan ayrıldı.
Olay bundan ibarettir.
Genel yayın müdürü olarak, bana verilen görev ve yetkilerin sınırını çok iyi biliyorum. Bu yetkimin aşındırılmasına izin veremem. İzleyicilerin hiç bir sansüre uğramadan haber alma hakkına ne kadar değer veriyorsam, benim de şahsen "sansürlenmemem gerektiğine" de o kadar önem veririm.
Meselem, konunun özüyle değil, usülü ile ilgilidir. Mesleğimin usüllerine bağlı kalmak, izleyicilerin haber alma özgürlüklerinin de garantisidir.
Somut olayda, Tuğrul Yenidoğan ile aramızdaki görüş ayrılığı esas itibariyle bu usül tartışmasına dayanmaktadır. Şu ana kadar sözkonusu bandı ne izledim, ne de içeriğini tam olarak biliyorum. Eminim izlesem, bunun yayınlanmasına izin verirdim.
Tuğrul Yenidoğan'ın kamuoyunu şok eden haberlerinin büyük bölümü benim Genel Yayın Müdürlüğüm döneminde yayınlanmıştır. Üsuller dışında, yayınların esasına ilişkin tek bir müdahalem, uyarım olmamıştır. Cesaretimizi kanıtlamaya ihtiyacımın olmadığını düşünüyorum. Yayınlarımız ortadadır.
Bütün kişisel duygularımın, dostluğumun üstünde, iş prensiplerim gelir.
Habertürk, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kime dokunursa dokunsun, kimi rahatsız ederse etsin bağımsız ve özgür haberciliğin kalesi olacaktır. Bunun en büyük garantisi, mesleğimizin usüllerine olan sadakatimizdir. Gazeteci kalırsak, gazetecilik yapmaya hakkımız olur.
Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.
Melih MERİÇ
HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni
..........................................
MARATON.COM.TR ÖZEL HABER
perpetua
05.Aralık.2006, 20:38
Bu isin sonu iyi degil... Aziz Yildirim bitiriliyor... (kisisel dusuncemdir - zaman gosterecek)
Del Piero_10
05.Aralık.2006, 20:51
Bu isin sonu iyi degil... Aziz Yildirim bitiriliyor... (kisisel dusuncemdir - zaman gosterecek)
Aziz Yıldırım bitmiyor,bitiriyor.
kimse bitiremez onu bence