PDA

View Full Version : GS'ye Karşı İnfaz Devam Ediyor

RoCCo_42
23.Ekim.2005, 00:12
Evet arkadaslar son 3 yıldır alısık sahnelere rastlıyoruz.Bakalım son denizli macindan sonra neler düsünüyorsunuz cok merak eddim..

hucar17
23.Ekim.2005, 01:06
yaa evet nedense sadece Gs ye karşı hakemler hata yapıyorlar.yıllardır bu böyle özellikle 4 sene üst üste şampiyon olurlarkende hakemler Gs nin alehine kara veriyorlardı...

dinaMYt
23.Ekim.2005, 02:22
ne kadar ilginç tesadüfler.. şampiyonluğun bir adayı elle-faulle atılan gollerle hakem hatalarıyla maçlar kazanırken şampiyonluğun diğer adayı aynı federasyonun ve aynu mhknın hakemleri yüzünden puan kaybetmeye mahkum oluyor(!!!) lig neden oynanıyo ki anlamış değilim şampiyon önceden masa başlarında zaten belli olmuş

gerilla
23.Ekim.2005, 08:49
Evet belki hakem yanlış kararlar verdi ama Gs da galibiyeti hakedecek futbolu oynamadı. Ya o 2 direkten dönen top gol olsaydı? Eger adam gibi top oynarsan hakem makem boş iştir. Gelip ortasahadan penaltı vermedi ya...

RoCCo_42
23.Ekim.2005, 10:25
ben burada dikkat edersen fenerden yada baska bir rakip takimdan bahsetmiyorum HUCAR eger yaran warsa gocunursun ve görüyorumki sen gocunmussun bile.

Burada dedigim SELCUK DERELİ denen kendini hakem sanan varlıkda SAİDOU yerde kıwranırken yaptıgı cıgırtaknlıkda ve taraftarlari galeyana getirmesinde.

Sizin lehinize verilen kararları artık konusmıcam allaha hawele ediyorum sizin lehinize karar verenleri.Sizin attıklarınızı yada verilen kararlarınızı konusmıcam merak edme.

Ama Galatasaray yada Besiktas yada daha baska takımlar aleyhine verilenleri burada yazarım arkadas bana kimsede engel olamaz.

Bu arada Gecmis gecmisde kalmısdır hala sen bizim 4 yıl üstüste kazandıgımız yıllardamısın ha bu arada öle bir hakemlerde iz bırakmısız ki baksana o yıl UEFA yı alıwermisiz ya pardon yalnıs söledim o TESADÜFtü.UEFA bile dayanamdı bizim lehimizie karar verecek hakemler gönderdi bize.Ya allah askına bırak o isleri.Sen simdiki zamanda yasıyorsun simdiyi düsün ve gecmisde bu kadar hatalar yapılıyormuydu diye bir arastirma yap istersen.

tombul taho
23.Ekim.2005, 12:41
fenerbahçe her maçta çok mu iyi oynuyo peki ? tabii ki hayır! nooluyo ? son dklar yaklaşıyo hooop hakem bi faul veriyo tak gol! ayrıca size diyarbakır maçını hatırlatayım! aziz yıldırım ilk yarı mağlup kapandığında tribünlerden çıkıp telefon görüşmesi yapmış! malum kendisinin d.bakırda aşireti var! adam d.bakırlı! artık siz getirirsiniz heralde devamını! o yüzden fenerli arkadaşlarım bence ilk başta gslilere sataşacaklarına kendilerine de bi baksınlar! acaba bizde de oldu mu böyle şeyler diye ? sizde olmayanlar belli zaten :

UEFA ve SUPER KUPA (d)

RoCCo_42
23.Ekim.2005, 12:53
fenerbahçe her maçta çok mu iyi oynuyo peki ? tabii ki hayır! nooluyo ? son dklar yaklaşıyo hooop hakem bi faul veriyo tak gol! ayrıca size diyarbakır maçını hatırlatayım! aziz yıldırım ilk yarı mağlup kapandığında tribünlerden çıkıp telefon görüşmesi yapmış! malum kendisinin d.bakırda aşireti var! adam d.bakırlı! artık siz getirirsiniz heralde devamını! o yüzden fenerli arkadaşlarım bence ilk başta gslilere sataşacaklarına kendilerine de bi baksınlar! acaba bizde de oldu mu böyle şeyler diye ? sizde olmayanlar belli zaten :

UEFA ve SUPER KUPA (d)

ne desek boş agri ne desek boş.
Anlasamiyoruz yada meramimizi anlatamiyoruz biz arkadaslara.

dediklerine ise aynen diyorum. (d)

tombul taho
23.Ekim.2005, 13:47
benim anlamadığım oratada gerçekler var belli zaten! hala neyi kabul edemiyolar onu merak ediyorum! Çıkıp "evet gerçekten de böyle" deseler işte o zmn onları ayakta alkışlarım ama onlar da böle bişe yok ki! hala kendilerini su yüzüne çıkarmaya çalışıyolar böle bişe yok diyolar. bi de yetmezmiş gibi kendilerini haklı çıkarmıyolar mı allaaam yarabbim!!!

kral_67
23.Ekim.2005, 13:53
aslında iliçin formasına anelka yazdırsaydık kafadan 2 tane penaltımız vardı hata bizde hem bence hakam çok iyiydi görevini eksiksiz yerine getirdi e bi primide hak etti artık...

yeniay
23.Ekim.2005, 13:53
YA beyler kusura bakmayın ama ben su 10-15 senede kazanılan sampiyonluklara pek değer vermiyorum bence sadece galatasarayın su 4 sene sampiyon oldugu zamam hakedilen diye dusunuyorum sonucta istanbu takımlarının sampiyonluklarında şaibeli olanlar var

Orneğin;Seneyi hatırlamıyorum ama son mac ve galatasaraya 7 averaj lazım ve ankaragucunu 8-0 yendi ornekler cok ben sadece sunu demek istiyorum takımlara veya kişilere saldırmak değil amacım ama sunu aşalım artık

BANA TORPİL YAPILINCA İYİ BAŞKASINA YAPILINCA HEMEN HAYKIR İSTİFA DİYE

eee sanada aynısı yapılmıstı ben sunu demek isityorum her zaman durustlugu savunalım sadece bana durus ol demek olmaz oyleolursa işte ligimizin kalitesi ortada geriliyoruz sadece futbolda değil her sporda bizim turklerin sorunu bu bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın kimse bedel vermeye yanasmıyor sadece istanbul takımları değil anadolu takımlarıda aynı

mesela misal veriyorum A takımı samiyon olsun diye B takımıyla oynayan anadolu takımına hakemler torpil yapıyor sonra cıkıp hakem iyi mac yonetti diyor sonra A takımıyla mac yapıyor yenilince hakemler cok kotu anadolu takımları eziliyor diyor.

Biz bu anlayıstan kurtuluncaya kadar bu olaylar bitmez arkadaslar Turk insanı olarak biraz kendimize bakmamız lazım

Sunuda soyliyim evet denizli macında hakem taraf tuttu bu dogru demiyorum ama sonucta yeri gelince hakemler Galatasarayı,Beşiktası,Tarbzonuda tuttu

gerilla
23.Ekim.2005, 14:40
Bu topigin sonu hiç hayra gitmiyor arkadaşlar biraz daha anlayışlı ve sakin yazalım yazılarımızı...

comandante
23.Ekim.2005, 14:52
bi galatasaraylı olarak ankaragücü playına katılıorum.bence de dönen birşeyler vardi orda...aziz yıldırımın parayla maç alacağına da inanmıyorum pek.hele galatasara hiiiç alamaz parayla maç.adam alacak paramız yok.ama gerçekten bi kaç yıldır fenerbahçenin adam gibi top oynarak kazandığı maç sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır bence.

aslında iliçin formasına anelka yazdırsaydık kafadan 2 tane penaltımız vardı

katılıyorum ayrıca anelkanın elle attığı gole özgürcandan sağlam bi cevap geldi.paf maçında gs 3-1 önde.özgürcan uçan kafayla golü atıyor.hakem santrayı gösteriyor.ama özgürcan hakeme gidip elle attım diyor ve sarı kart görüyor...hani bazıları anelka ne yapsın o pozisyonda hakemin hatası diyordu ya.işte cevabı verilmiş

Frank_Castle
23.Ekim.2005, 16:01
8-0 lık maç zamanı bjk aldığı skora göre gsnin 1-0 yenmesi bile yetiyordu...
ayrıca en mağdur olan bjk idi , ama ankargücünde o zamanlar sina engin oynadığı halde bişi diyemedi; kendi de suçlu olduğu için herhalde ..

Hakemlerin işlerine göre taım tuttuklarına kesinlikle inanıyorum , bu kadar bariz yapılması ise ayıp mı diyeyim , yoksa buyrun beyler türkiyede futbol yok mafya mı var diyip güç gösterisi mi yapıyorlar belli değil ..

Dün Galatasaray 2. golüa tıp işi bitirecektii..hakan atsa o golü maç kopardı ...
Önce hatayı kendimizde aramamız lazım ..Rakip ite kaka değil, 10 dakika ablukaya alıp gol attı ..
Hakem suçsuzdu demiyorum ama, Hakan ın kaçırdığı pozisyondan sonra maçı boşladığımız için baş suçlu futbolcular ve teknik ekiptir..

VoLkaN BaROs
23.Ekim.2005, 18:40
Siz sanıyor musunuz ki bu olaylar hatalar sadece Türkiyede yapılıyor.. Avrupa maçlarını birçok kanal canlı yayınlıyor günümüzde... İzleyin bakalım ne can alıcı kararlar veriliyor, ne katliamlar yapılıyor.. Üstelik bu ligler dünyanın en iyi ligleri...

Sanmıyorum bu seviyeye gelmiş bir hakemin kasıtlı kararlar verdiğini, ama olabilir de yani zamanında bir hakem çıkıp "Samsun - Trabzon maçında Trabzon kazansın diye MHK başkanı tarafından yönlendirme yapıldı bana, ben de samsunun bir penaltısını gördüğüm halde çalamadım" demedi mi?

Bunlar heryerde oluyor, amaç karalamak, sürekli insanları, kurumları genelleyerek şaibe altına sokmak olmamalı.. Amaç yapıcı çözümler bulup bu ard niyetlileri dürüstlerden ayırmak olmalı...

tombul taho
23.Ekim.2005, 21:50
volkan malum sen hakemsin darılma ama sana hiç böle teklifler oldu mu abi? sonuçta sadece 1.ligde olmuyodur bu olaylar biz takip etmediğimiz için bilmiyoruz ama mutlaka alt liglerde oluyodur çünkü onlar o kdr yansımıyo ya da yansıtılmıyo gazete ve televizyonlarda.. o yüzden özellikle 3. lig ve amatör kümede daha fazla yapılıyodur böyle şeyler gibime geliyor!

yeniay
23.Ekim.2005, 22:28
Siz sanıyor musunuz ki bu olaylar hatalar sadece Türkiyede yapılıyor.. Avrupa maçlarını birçok kanal canlı yayınlıyor günümüzde... İzleyin bakalım ne can alıcı kararlar veriliyor, ne katliamlar yapılıyor.. Üstelik bu ligler dünyanın en iyi ligleri...

Sanmıyorum bu seviyeye gelmiş bir hakemin kasıtlı kararlar verdiğini, ama olabilir de yani zamanında bir hakem çıkıp "Samsun - Trabzon maçında Trabzon kazansın diye MHK başkanı tarafından yönlendirme yapıldı bana, ben de samsunun bir penaltısını gördüğüm halde çalamadım" demedi mi?

Bunlar heryerde oluyor, amaç karalamak, sürekli insanları, kurumları genelleyerek şaibe altına sokmak olmamalı.. Amaç yapıcı çözümler bulup bu ard niyetlileri dürüstlerden ayırmak olmalı...

benim dusunduklerimi birazda olsa yazmıssın ama ben inanmıyorunki anadolu takımları yararına şike yapılsın amaç denizlinin veya samsunun mac kazanıp puan alması değil amac istanbul takımlarının birine yarar saglamak benim demek istediğim birazda bu evet hakan o golu atsa mac kopacak atsaydı kardeşim demekte olmaz sonucta ortada bir hak var

kral_67
24.Ekim.2005, 00:21
hakem hataları her zaman olur ona bende katılıyorum hoşgörmek gerekir sonuçda bu oyunda asıl olan insan ancak dünkü maçda hatta son 3 sezondur hakem hataları değilde hakem art niyetleri var gibime geliyor....

VoLkaN BaROs
24.Ekim.2005, 02:45
volkan malum sen hakemsin darılma ama sana hiç böle teklifler oldu mu abi? sonuçta sadece 1.ligde olmuyodur bu olaylar biz takip etmediğimiz için bilmiyoruz ama mutlaka alt liglerde oluyodur çünkü onlar o kdr yansımıyo ya da yansıtılmıyo gazete ve televizyonlarda.. o yüzden özellikle 3. lig ve amatör kümede daha fazla yapılıyodur böyle şeyler gibime geliyor!
Olmaz mı en basit olarak ankaragücü - EgoSpor maçını yöneteceğim, yıl 2003.. EgoSpor'un antrenörü dikkatimi çekti...

Hakem grubu maça başlamadan önce kalecileri, takım kaptanlarını üzerinde formasıyla odalarına alır, onlardan sonra da her iki takımın teknik direktörünü içeriye davet eder... lisanslar gelir kontrol edilir..

Neyse EgoSpor'un teknik direktörüne sordum, pardon siz 93 yılında çankaya lisesinde bulunuyormuydunuz diye," evet" dedi "yoksa siz öğrencim miydiniz?" Evet dedim, sonra işlemler bitince konuştuk biraz napıyorsunuz bnasılsınız açısından, bir ara yalnızken yanıma geldi, hocam puana çokm ihitiyacımız var, bir nebze hatırımız varsa sahada yardımcı olun bize dedi...

Terslemedim ama "yapamam öyle birşey duymamış olayım" diyip gönderdim.. Ama hayatımda da hiç bir maça bu kadar konsantre olmamışımdır heralde... Her pozisyonu o kadar dikkatli süzdüm ki, zira içerde rakip takımın teknik direktörü benim onun öğrencisi olduğumu duymuştu...

Maç boyunca EgoSpor'un 2 golünü ofsat olduğu için vermedim, 1 oyuncusuna da kırmızı kart çıkardım.. ama olması gerekiyordu, zira goller cidden ofsayttı, ki yardımcı hakemim bayrağını kaldırmadığı halde iki pozsyonda da...

Daha nice olaylar var bir bilseniz, deplasmana maça gittiğinizde başkanlar sizi ağırlar, gece yemeğe götürmeyi hatta kadına götürmeyi teklif ederler, bu maçı bize kazandırın sizi ihya ederiz derler... tehdit edeler... vs...

Türkiyede hakemlik yapmak hiç kolay değil arkadaşlar, özellikle süper lig dışındaki liglerde çok dalavereler dönüyor çok, hakemlerin çoğunun can güvenliği yok..

Bunları bırakın hakem camiası içinde dönen oyunları, adam kayırmaları, adam tutmaları bir görseniz... Güçlü olan gruba yakınsan sırtın yere gelmez,iki adım atamasan bile birton maç alırsın, ama onlarla takışırsan haftalarca maç alamazsın, bir antrenana gelmezsen (mazeretli olsan dahi) o hafta maç vermezler... Oturduğun yere en uzak yerlerde maçlara çıkmaya başlarsın, gözlemci raporların hep olması gerekenden düşük tutulur...

emirduman
24.Ekim.2005, 17:24
Serhat Ulueren'le bir konuşsana VoLkaN BaROs...

Eminim dediklerine baya önem verecektir... :)

WAlla dediklerini okurken TElegol izliyo gibi oldum bir an....

Bu arada dediklerin gibyise, ki öledir, bu ülkede hakemlik mesleğinin gelişmesi imkansızdır...

fatiherkol
24.Ekim.2005, 18:04
galatasarayli arkadaslar. 4 yil ust uste sampiyon olurlarken... yapilan 136 macta rakip takim kac tane kirmizi kart gördü. ve gördügü kirmizi kartlar macin kacinci dakikalarinda olduklarin bir baksinlar sonra konussunlar.
ikincisi fenerbahce yillardir bu mhk ve federasyonla ugrasirken, diger buyuklerden ses cikmiyordu. her zaman söylenmistir tarih tekerrürden ibarettir. dun bana oluyordu simdide sizlere oluyor. kusura bakmayin...
2088 yilindada bu olaylar tartisilacaktir. tabi zamana kadar galatasaray diye bir takim kalirsa...

batuhan673
24.Ekim.2005, 18:44
Olmaz mı en basit olarak ankaragücü - EgoSpor maçını yöneteceğim, yıl 2003.. EgoSpor'un antrenörü dikkatimi çekti...

Hakem grubu maça başlamadan önce kalecileri, takım kaptanlarını üzerinde formasıyla odalarına alır, onlardan sonra da her iki takımın teknik direktörünü içeriye davet eder... lisanslar gelir kontrol edilir..

Neyse EgoSpor'un teknik direktörüne sordum, pardon siz 93 yılında çankaya lisesinde bulunuyormuydunuz diye," evet" dedi "yoksa siz öğrencim miydiniz?" Evet dedim, sonra işlemler bitince konuştuk biraz napıyorsunuz bnasılsınız açısından, bir ara yalnızken yanıma geldi, hocam puana çokm ihitiyacımız var, bir nebze hatırımız varsa sahada yardımcı olun bize dedi...

Terslemedim ama "yapamam öyle birşey duymamış olayım" diyip gönderdim.. Ama hayatımda da hiç bir maça bu kadar konsantre olmamışımdır heralde... Her pozisyonu o kadar dikkatli süzdüm ki, zira içerde rakip takımın teknik direktörü benim onun öğrencisi olduğumu duymuştu...

Maç boyunca EgoSpor'un 2 golünü ofsat olduğu için vermedim, 1 oyuncusuna da kırmızı kart çıkardım.. ama olması gerekiyordu, zira goller cidden ofsayttı, ki yardımcı hakemim bayrağını kaldırmadığı halde iki pozsyonda da...

Daha nice olaylar var bir bilseniz, deplasmana maça gittiğinizde başkanlar sizi ağırlar, gece yemeğe götürmeyi hatta kadına götürmeyi teklif ederler, bu maçı bize kazandırın sizi ihya ederiz derler... tehdit edeler... vs...

Türkiyede hakemlik yapmak hiç kolay değil arkadaşlar, özellikle süper lig dışındaki liglerde çok dalavereler dönüyor çok, hakemlerin çoğunun can güvenliği yok..

Bunları bırakın hakem camiası içinde dönen oyunları, adam kayırmaları, adam tutmaları bir görseniz... Güçlü olan gruba yakınsan sırtın yere gelmez,iki adım atamasan bile birton maç alırsın, ama onlarla takışırsan haftalarca maç alamazsın, bir antrenana gelmezsen (mazeretli olsan dahi) o hafta maç vermezler... Oturduğun yere en uzak yerlerde maçlara çıkmaya başlarsın, gözlemci raporların hep olması gerekenden düşük tutulur...
Allah yardımcın olsun Volkan Ab,.Ne zormuş be senin işin (l)

yeniay
24.Ekim.2005, 20:16

Ya Volkan o kadar guzel bir msj yazmışsınki bizim aslında hakemlere dediğimiz bir sey yok hekemlerin can guvenliği olamdıgı hakemlere tehdit yagdırıldıgı vede bazı akemlerin yanlı oldugu bir ligden ne beklenebilir biz hakemlerin hepsi suclu demiyoruz zaten bizim davamız bunları yoneten bunlara tehdit yagdıranlarla.

comandante
24.Ekim.2005, 20:34
galatasarayli arkadaslar. 4 yil ust uste sampiyon olurlarken... yapilan 136 macta rakip takim kac tane kirmizi kart gördü. ve gördügü kirmizi kartlar macin kacinci dakikalarinda olduklarin bir baksinlar sonra konussunlar.
ikincisi fenerbahce yillardir bu mhk ve federasyonla ugrasirken, diger buyuklerden ses cikmiyordu. her zaman söylenmistir tarih tekerrürden ibarettir. dun bana oluyordu simdide sizlere oluyor. kusura bakmayin...
2088 yilindada bu olaylar tartisilacaktir. tabi zamana kadar galatasaray diye bir takim kalirsa...

galatasaray senin torununun torunu ecelinden vefat ettiğinde de yaşar takma kafanı onlara.ayrıca aşırı fanatizme yer yok galiba forumda.ve 136 maç da rakip 30 kırmızı kart görmüş bile olsa doğaldır.136 maç diyorsun dile kolay...özellikle fener mhk ve federasyonla uğraşırken lafına katılmıyorum.fener niye uğraşsın ki kendisiyle

11
25.Ekim.2005, 04:11
arkadaşlar maçın tamamını izlediyseniz dikkat etmişsinizdir,biz o kadar iyi oynamadık.rakibin 2 topu direkten döndü,kral 34 yaşında ama hala karşı karşıya kalınca ne yapacağını bilemiyor,necati rahat pozisyonda topu çok farklı şekilde auta vuruyor.eğer adam gibi oynayabilseydik bu maçı 3 farklı kazanırdık.bu maçda suç ergun gürsoy un dediği gibi bizde.ama tabiki hakem kesinlikle art niyetliydi,penaltımız çalınmadı ve karşı takımın sarı kartları es geçildi,zaten geçtiğimiz haftalarda federasyon ve mhk safını belli etti,bu sezonun boşuna oynandığını söylemişdim.

fenerli arkadaşlar da boş keseden istatiski bilgi ile sallamayın!futboldan anlayanlar ve takip etmiş olanlar GALATASARAY ın dört yıllık şampiyonluk döneminde nasıl oynadığını bilir.o dönemde bizim oyuncularımızın teknik ve çalım kaabiliyeti üst düzeydeydi,orta sahamız topu ayağında tutmaya çalışır ve sürekli pres yapardı,karşı takımlar bizimle oynadığı zaman ayrı bir hırs ile maça çıkardı,özellikle rakip teknik adamlar fatih terim i yenmek için her şeyi yapardı.bu şekilde maça çıkan takımlar ister istemez aşırı hırs ile saldırdığı için karta maruz kalırdı.madem türkiye de hakemler bizi tutuyordu da,avrupa da kim tutuyordu acaba?bu soruyu önce kendinize sorun,ondan sonra konuşun.

RoCCo_42
25.Ekim.2005, 09:34

11'in yazdigi cevabı oku bu alakasiz soruna gerekli cevabı bulabilirsin bende aynı seyleri yazmıyım istersen.UEFA ya sor Galatasaray hakemleri ne kadara almış diye onlarda sana gerekli bilgileri verir.

e_mali
25.Ekim.2005, 10:47
Evet hkem cok kotuydu.... am tek tarafa değil.... ve sadece bu macta değil... bu hakem genel olarak kotu bir hakem....

tombul taho
25.Ekim.2005, 11:39
ewt katılıyorum. Selçuk Dereli Türkiye'nin en kötü hakemlerinden biri bence de... ama doğru düzgün hakemlerimiz olmadığından olmuyor işte bunlarla idare etmek zorunda kalıyoruz. Neden UEFA az hakem seçiyo sanıyosunuz ? Üzüldüğüm bi Türk hakem var. O da Lale Orta. Yazık kadıncağıza. Hem hakemlik yaptı hem de bunlarla uğraştı! Volkan eğer enin dediklerin bu kadına da yapılmışsa -ki yapılmıştır burası Türkiye herşey olur burda- yazık olmuş kadına ve emeklerine...

Benim merak ettiğim diğer ülkelerin liglerinde de böle şeyler oluyo mu ? Tabii oluyodur da bizim ki kadar çok olmuyodur. Ayrıca federasyon ve hakem kurulu bi takımı daha 10. ya da 11. haftada şampiyon yapacağı sinyallerini vermiyodur heralde. Şimdi bazı arkadaşlar juve ve chelsea'yi örnek verebilirler ama onları vermeden önce ben bi maçlarını izleyin onların derim...

e_mali
25.Ekim.2005, 12:24
FBnin macını Luksemburglu bir hakem yonetti, bir CL macı ve Luksemburg'dan bir hakem.

Bana Luksemburg'dan bir futbol takımı soyleyebilir misiniz?

iste durum bu... Luksemburglu hakem CL macını yonetirken biim hakemlerimiz hala 3. sınıf UEFA maclarında...

tombul taho
25.Ekim.2005, 13:48
ama bu durumu yaratan hakemlerimiz diil ki! Bu durumu yaratan federasyonumuz ve kulüplerimiz bence...

hucar17
25.Ekim.2005, 18:18
bence sorun hakemlerin işleriyle de ilgili.Örneğin İngiltere de ki hakemlerin görevi sadece hakemlik yapmak ,yani meslekleri bu,ama Türkiye'de adam hem mühendis,doktor,öğretmen,.... hemde hakemlik yapıyor.Yani bi anlamda hakemliği hobi olarak yapıyor.Eğer tek mesleği hakemlik olsa bu işe daha çok önem verir ve daha ciddi yaparlar bence

emirduman
25.Ekim.2005, 18:23
Beyler Selçuk Dereli bi gençler avrupa şampiyonası maçı için uefa'dan görev almış...

: ) ...

meddah
25.Ekim.2005, 19:13
bence sorun hakemlerin işleriyle de ilgili.Örneğin İngiltere de ki hakemlerin görevi sadece hakemlik yapmak ,yani meslekleri bu,ama Türkiye'de adam hem mühendis,doktor,öğretmen,.... hemde hakemlik yapıyor.Yani bi anlamda hakemliği hobi olarak yapıyor.Eğer tek mesleği hakemlik olsa bu işe daha çok önem verir ve daha ciddi yaparlar bence

Güzel bir düşünce..

Hatta bir de ilave yapayım; bir dönem hakemlerimizin önemli bir kısmı askerdi.. İhtilal rüzgarı mıydı, daha otoriter olacaklarına olan inanç mıydı, bilemiyorum ama..

kral_67
26.Ekim.2005, 01:07
ban göre hakem cezaları hafif yani 6 hafta 7 hafta dinlendirme olayı çok saçma kendi bölgemin hakemi cem papila bu adama 10 hafta maç vermesen yine oymaz adam zonguldağın en sağlam avukatı (beşiktaşlı arkadaşlarada söyliyim cem papila hakem olamdan evveel zonguldak beşiktaşlılar derneği üyesiydi..hani beşiktaşı bu hale getirildiği iddia edilen hakemdir onun için belirttim..) bu adam zaten hobi olsun diye hakemlik yapıyo yani hakem cezalarının yaptırımları değiştirilmeli...

RoCCo_42
27.Ekim.2005, 10:05
ban göre hakem cezaları hafif yani 6 hafta 7 hafta dinlendirme olayı çok saçma kendi bölgemin hakemi cem papila bu adama 10 hafta maç vermesen yine oymaz adam zonguldağın en sağlam avukatı (beşiktaşlı arkadaşlarada söyliyim cem papila hakem olamdan evveel zonguldak beşiktaşlılar derneği üyesiydi..hani beşiktaşı bu hale getirildiği iddia edilen hakemdir onun için belirttim..) bu adam zaten hobi olsun diye hakemlik yapıyo yani hakem cezalarının yaptırımları değiştirilmeli...

gercekden cok ilginc hakemlik müesseseni hobi araci olarak kullanmalari.Ne diyim allah basımızdakilere akıl ihsan eylesin yarabbim.

AzizAyyildiz BJK
27.Ekim.2005, 15:15
kral 67 hatirlatma su Hakem denilen sahsin ismini.Adam göz göre göre Besiktasin hakkini yedi.O Zaman Besiktasin hakki yenildi, su siralarda bu Galatasaray ve Konyasporun basina sikca geliyor oluyor böyle düzensizliker.Cünkü Fenerasyon öyle istiyor Fenerasyon baskani Aziz Yildirim öyle istiyor ne yapalim.

comandante
28.Ekim.2005, 13:03
ya hiç anlamıyorum nasıl bi adam bu aziz yıldırım ya...

Frank_Castle
28.Ekim.2005, 13:43
adam değil ama işte para olunca adam yerine konuyor ..

hucar17
28.Ekim.2005, 15:28
çok düzeyli bi tartışma yapıyosunuz...bende katılıyım.sizin Aziz Yıldırım'ı sevmediğiniz gibi Fenerliler de Gs ve Fb başknalarını sevmez(Canaydın Hariç!)Bunun nedenleri çok,saymaya kalksam bu sefer bana karşı kötü şeyler düşüneceksin o yüzden içimde kalsın.Ama şu dogru ki,maddi açıdan iyi olan kulüp genel olarak maddi yapısı kötü olan kulüplerden daha başarılı olur.Fenerbahçe nin maddi durumu şu an iyi,fakat sportif anlamda avrupa da daha yeni yeni bişeyler yapıyor.Gs ise tam tersi,avrupada zamanında fırtına estirdiler ama şimdi ki durum malum.Yani parası olan kulüp hemen hemen her açıdan diğer kulüplerden üstün olur.Şimdi Aziz Yıldırım karanlık işlere giriyor falan diyorsunuz.Bu bence de yanlış,ama artık alışılmış birşey.Diğer kulüp yöneticileri çok mu iyi karakterli?Tabiki her kulüpte bu tür insalar var,daha dogrusu Türkiye nin her yerinde var.Bide şu var.Silah zoruyla falan federasyonu vb. kurumları tehdit,baskı falan yapmak çok kolay bişey değil.Her karardan sonra FENERASYON diye saçma sapan bişeye sığınıp kendinizi de kandırmayın bence.Saygılar...