PDA

View Full Version : Futbolda,Tahkim kavgası büyüyor

gozgoz
27.Ekim.2005, 19:53
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyelerinin istifa etmesiyle başlayan kavga büyüyor. Futbol Federasyonu Gençlerbirliği Başkanı Cavcav ve Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ı PFDK’ya sevk ederken, Aziz Yıldırım, Tahkim Kurulu’na ağır eleştiriler getirdi.

Gençlerbirliği ve Fenerbahçe arasındaki Deniz Barış sorunu, Tahkim Kurulu üyelerinin istifa etmesi, Aziz Yıldırım’ın Tahkim Kurulu’na yüklenmesi ve Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı’nın “aralarındaki maddi bir ihtilafı federasyon kurullarına zarar verme pahasına demeçleriyle körüklediklerini” ifade ederek Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım’ı PFDK’ya sevk etmesiyle devam ediyor. Kavgayı yakından takip eden futbol kamuoyu ise, İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Deniz Barış, bazı kulüp başkanları, Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu gibi isimlerin taraf olduğu bu kavgayı merakla izliyor.

TAHKİM KURULU ‘ŞİMDİLİK’ DEVAM
Futbol camiası, Tahkim Kurulu üyelerinin ‘şok’ istifalarıyla sarsılmasından hemen ardından, Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek’in kurulun 5 üye ile geçici bir süreliğine göreve devam karar aldığını öğrendiğinde biraz rahatlamıştı.

Öztek “kararın gerekçesini A Milli Takım’ın 12 ve 16 Kasım tarihlerinde İsviçre ile yapacağı hayati önemdeki Dünya Kupası play-off maçlarını etkilememek” olarak açıklamış ‘Kuruldaki görevlerinden istifa eden Erkan Vardar, Gürol Kaymak ve Samim Ünan’ın yerine, yedek üyelerden Refik Moral, Kahraman Mert ve Metin Feyzioğlu görev yapacak’, Tahkim Kurulu üyelerinin iki noktada çok ciddi rahatsızlıkları bulunduğunu belirtmişti.

Öztek “Bu rahatsızlıklardan birincisi, Futbol Federasyonu’nun, Tahkim Kurulu’na sahip çıkmak, yanında olmak ya da arkasında olmak bir yana, kurulu bazı hallerde bir nevi hasım gibi görüp, kuşkuyla yaklaşmasıdır. Tahkim Kurulu üyeleri, federasyonun bu tutumu nedeniyle büyük üzüntü duymaktadır. İkinci noktaya gelince, o da Tahkim Kurulu’nu, şu ya da bu organa mesaj göndermek için bazı kişi ve grupların bir manevra alanı olarak kullanmasıdır. Özellikle vurgulamak isterim ki Tahkim Kurulu, genel kurul tarafından seçilmiş bir organdır. Genel kurula karşı hesap vermekle yükümlüdür. Başka hiçbir organ, kişi ya da kuruluşa, hesap vermek mecburiyeti yoktur” diye konuşmuştu.

AZİZ YILDIRIM TAHKİME YÜKLENİYOR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise, bugün yaptığı Tahkim Kurulu’nu ağır bir dille eleştirerek Tahkim Kurulu’nun sürekli Fenerbahçe aleyhine karar verdiğini söyledi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Tahkim Kurulu’nun FİFA ve UEFA kurallarını bilmediğini de savundu.

Tahkim Kurulu’nun kulüplerin değil, bazı kulüplerin Tahkim Kurulu olarak hareket ettiğini söyleyen Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, “Fenerbahçe, Tahkim Kurulu’na giden her dosyasından ret almıştır. Çünkü Tahkim Kurulu kişilerin Tahkim Kurulu haline gelmiştir. Biz bunları dile getirdiğimizde Fenerbahçe’nin kurumları tehdit ettiği söyleniyor. Tahkim Kurulu’ndakiler hukuki olmayan işlemler yapmıştır ve bu kararları dışarıdan başkasına sormuşlardır” diye konuştu. Yıldırım, Tahkim Kurulu’ndakilerin hukuki olmayan işler yaptıkları için istifa ettiklerini söyledi.

Yıldırım, Tahkim Kurulu’nu ağır bir dille eleştirirken, Deniz Barış olayını örnek gösterdi ve “Tahkim Kurulu ellerindeki belgeyi okuyamayacak hale gelen ve kasıt yapmak isteyenlerden oluşmuştur, onlardan bunu beklemek yanlış. Tahkim Kurulu tahsilatçı değildir. Zaten böyle bir Tahkim Kurulu olamaz” diye konuştu. Yıldırım, Tahkim Kurulu’nun Abdullah Ercan, Deniz Barış ve Ersun Yanal davalarında farklı kararlar aldığını söyleyerek, “Bu Tahkim Kurulu dışarıdan emir almaktadır” dedi.

Yıldırım, Tahkim Kurulu’nda tarafsız kişilerin görev yapması gerektiğini belirterek, şimdiki Tahkim Kurulu’ndan da memnun olmadıklarını söyledi. Yıldırım, Tahkim Kurulu’nun FİFA ve UEFA kurallarını bilmediğini de savundu. Yıldırım, Kulüpler Birliği’nin de başkanı olan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’a da yüklenerek “Külüpler Birliği başkanlığı şapkasıyla kendi kulübünün çıkarlarını savunuyor” dedi ve Kulüpler Birliği’nin kendisine yeni bir başkan bulması gerektiğini sözlerine ekledi.

FEDERASYONDAN İKİ BAŞKANA...
Futbol Federasyonu’nun Beylerbeyi’ndeki merkezinde yaklaşık 5 saat süren Yönetim Kurulu toplantısından sonra ise Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın PFDK’ya sevk edilmesi kararı çıktı.
Basın toplantısında, Başkan Bıçakcı ile birlikte Başkan Vekilleri Hasan Doğan ve Şekip Mosturoğlu yer aldı.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, aralarındaki maddi bir ihtilafı, federasyon kurullarına zarar verme pahasına demeçleriyle körüklediklerini ifade ettiği Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Yönetim Kurulu tarafından bugün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiğini açıkladı.

Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın mensuplarına başkan vekilleri Hasan Doğan ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte açıklamalarda bulunan Bıçakcı, “Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda Tahkim Kurulu’nun yeniden seçilmesi için Futbol Genel Kurulu’nun en kısa zamanda Olağanüstü Genel Kurul’a çağırılması kararlaştırıldı” dedi. Bıçakcı, son günlerdeki iddiaları araştırmak için oluşturulacak kurulda, Başkan Vekilleri Hasan Doğan ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte yönetim kurulu üyesi Erdal Atalay’ın yer alacağını, hazırlanan raporun 1 hafta içinde yönetim kuruluna sunulacağını söyledi.

MOSTUROĞLU: BUNU BİR MİLAT OLARAK KABUL ETSİNLER
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Şekip Mosturoğlu, “İki güzide kulüp arasındaki maddi problemler nedeniyle futbolun tümüne zarar vermemek gerekir” dedi.

Mosturoğlu, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın PFDK’ya sevk edildiklerini hatırlatarak, “Futbolseverler bunu bir milat olarak kabul etsinler. Çünkü ilk uygulamayı bugün başlattık. Kesinlikle, Futbol Federasyonu’na demokratik olmayan eleştiriler getiren bütün yöneticilerin takipçisi olacağız. Kulüp Başkanları’nın taraftarlarına Federasyon ya da Federasyonun kurulları üzerinden mesaj vermelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili, “8 yıldır futbola ve kurumsallaşmaya, özerkleşmeye verdiğimiz bir çaba var. Federasyonun geldiği nokta da belli. Bu hizmetleri yaparken karşılıksız yapıyorsunuz. Bunun için teşekkür bile istemiyorsunuz. Ama bu olayları gerçekleştirdikten sonra, tamamen maddi bir itilaf dolayısıyla bizlere, şahıslarımıza verdikleri zararı gidermek çok kolay değil” diye konuştu.

CAVCAV’IN YILDIRIM’A CEVABI
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav “Aziz Yıldırım gibi Türk futboluna mal olmuş bir başkanın konuları bu kadar saptırarak kamuoyuna yaptığı açıklamayı şaşkınlıkla dinledim” dedi.

İlhan Cavcav, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın canlı yayında basın toplantısında kendisi hakkında yaptığı suçlamaları hayretle izlediğini belirterek “Üzülerek ifade ediyorum. Olaylar o kadar açık ve net ki. Ancak sayın Yıldırım bunlardan hiç bahsetmedi. Deniz olayı normal bir olay değildir. Deniz’in mukavelesi varken, her zaman olduğu gibi Gençlerbirliği’nin vermiş olduğu ve anlaştığı 500 bin avroya karşı Deniz’e verilen 1 milyon avronun üzerindeki parayla Deniz kandırılmıştır. Ben buradan sayın Yıldırım’a soruyorum? Deniz olayı söz konusu olduğu zaman sayın Nihat Özdemir’in de cevaplamasını istiyorum. Başkana bu transferi sorduğumda, benim haberim yok diyor. Daha sonra bir Kulüpler Birliği toplantısında Aziz Yıldırım, bu konudan kendisinin haberi olmadığını beyan etti. Ben de böyle bir durumda Deniz’in 1 milyon avroluk cezai şartı var, bunu ödemek mecburiyetinde kalırsınız dedim. Sayın Aziz Yıldırım isterdim ki bu olayların başlangıcının nasıl geliştiğini kamuoyuna açıklığı ile ifade etsin” diye konuştu.

Cavcav, Aziz Yıldırım’ın her Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde ağırlığını koyduğunu ve istediği adamları da yönetime soktuğunu söyledi. Cavcav, herkesi suçlayan Aziz Yıldırım için, “Futbol Federasyonu,Tahkim Kurulu, Trabzonspor ve Gençlerbirliği hatalı da, yalnız Aziz Yıldırım mı doğru” yorumunu yaptı.

hucar17
27.Ekim.2005, 23:49
şu deniz yüzünden Türkiye birbirine girdi.keşke hiç Fenere gelmeseydi.zaten oynarken de bi işe yaramıyodu,şimdi de onun yüzünden külüpler birbirine girdi (c)

e_mali
28.Ekim.2005, 10:51
Deniz ise yarar ya da yaramaz, FB'de ya da baska bir takımda oynar o da onemli değil.
ama verilen ceza bence yanlış, eger borcu varsa ki oldugu ortaya çıktı odemesi icin calısması lazım, bunun icinde yaptığı isi yani futbol oynaması lazım. Bence futbol oynamasına izin verilmeliydi.

Bakın Ribery kactı gitti gecici lisans verildi, Ortega FB ye borclandı yine futbol oynayarak borcunu odeme yoluna gidildi.

Yani Deniz'in futbol oynaması gerekir. FB de veya baska bir takımda...

NOT: Deniz'in futbolunu beğenmiyorum o yüzden FB'de değilde Genclere donmesini tercih ederim.

hucar17
28.Ekim.2005, 15:16
o konuda kesinlikle haklısın emali.Bence Fener Deniz i almakla hata etti,bide buna Gençler de karşı çıkınca işte böle gereksiz sorunlar çıkıyor

gozgoz
28.Ekim.2005, 17:25
deniz'in alınması gereksizdi zaten hele sorunlar da varken deniz'in de çok katkısı olmadı fenere..

11
28.Ekim.2005, 19:33
bu tahkim olayında şunları belirteyim.
1-canaydın geçen sene aziz : futbolun masa başında oynandığını anladım... açıklamasından sonra ve 6-0 lık maçdaki olaylardan sonra ağzını bile açmadı,feerpiley diyip durdu ama şimdi seçim yaklaştı diye celalleniyor.sayın başkan politika yapmayı bırakıp işine baksaydı zaten ne bu olaylar olurdu ne de biz bu hale düşerdik.ama söylediklerinde sonuna kadar haklıdır,burası fenerbahçe monarşisi değil türkiye cumhuriyeti!
2-zaten konya-fener maçında sezon bitmişti,o maçdan sonra gereken tepki kulüp başkanları tarafından adam gibi koyulmalıydı ama cesaret edilemedi,tahkim istifa edince ağızlarını açtılar.
3-trabzonspor ile GALATASARAY camiası birbiri ile çok yakındır,trabzon başkanı bu demeçlerini geçen sene yapmalıydı,başkaları konuşunca onlardan da destek alarak yapmamalıydı.
4-işin b.ku çıktı,.....türk futbolunu.ben geçen yılda izlememiştim artık uzun bir süre de izlemeyi düşünmüyorum.birbirlerini yiyip dursunlar.söz konusu para olunca çıkıp dergi alın,kombine alın,lisanslı ürün alın,maça gelin demeyi biliyorlar ama bizim tek isteğimiz futbol izleme zevkimizi yerine getirmiyorlar.
5-futbolumuzun içine işlemiş pisliğe artık devletin el atması gerekiyor!kimin canını yakmaları gerekiyorsa yaksınlar,taraftara cop vurmayla olmuyor bu işler!

tombul taho
28.Ekim.2005, 20:40
bence burda en çok zarar gören taraftarlar oluyor. sevdikleri bi takıma karşı sükutu hayale uğruyolar çünkü... allah sonumuzu hayır etsin!

hucar17
28.Ekim.2005, 20:46
bu arada konuyla pek alakalı değil ama derbilerde rakip takımın stada girme yasağı kalktı.Bjk maçına giden Genç Fenerbahçeliler den Allah razı olsun.Onların sayesinde taraftarlar maç izleyebilecek (g)

batuhan673
29.Ekim.2005, 13:13
Bizim taraftar böyledir işte yasağı kaldırır (d) :mrgreen: :mrgreen:

batuhan673
29.Ekim.2005, 13:16
Olm bizimkiler takımları için bunu göze aldı ve yasak kalktı (d) :mrgreen: :mrgreen:

Legolas007
29.Ekim.2005, 13:20
(ı) tmm bea