View Full Version : takımların az bilinen özellikleri!!!
comandante
01.Kasım.2005, 11:38
bir çok takımın yıldızlarını kuruluş tarihlerini biliriz...ama nasıl kurulduklarını ve siyasi düşüncelerini pek bilmeyiz.bildiklerimizi burda paylaşalım...
osasuna---->komünistlerin takımı olarak biliniyor.
bilbao------>hafif ırkçılık var.ispanya dışında oyuncu almazlar.
liverpool-->liman işçilerinin kurduğu bi takım olarak bilinir.
arsenal--->kurulduğu dönem ingilteresinin kenar mahalle diye tabir edilen semtlerindeki gençlerin kurduğu bi takım
manchester unt--->ingiliz soylularının,asillerinin,zenginlerinin takımı.
galatasaray--->lisenin bahçesinde top oynayan gençlerin kaptanı olan ali sami yenin önderliğinde kurulan bir takım.
fenerbahçe-->silah nakliyatı yapmak için kurulmuş.ama savaşlar sona erdiğinde maalesef:D varlığını sürdürmüş.
bi,ldiklerim duyduklarım bu kadar.sizinde böle bilgileriniz varsa burda paylaşalım.
dinaMYt
01.Kasım.2005, 12:38
bildiğim kadarıyla bilbao bask bölgesinin barcelona da katalunya bölgesinin milli takımı gibi görülürler
ayrıca bir çok demirperde ülkesinde varolan cska kulüpleri işçilerin kurduğu takımlardır
karşılarındaki steau sparta levski gibi takımlar ise ordunun takımları olarak bilinir
boca juniors ispanyol kökenli fakir kesimin takımı river ise italyan asıllı zengin kesimin takımıdır
Neron_FB
01.Kasım.2005, 15:53
Ben fenerbahçenin dünya savaşı zamanında "türklerin milli takımı" olarak kullanıldığını biliyorum...fransa ve ingiltere karması fenerle maç yapmak istemiş, fener 5-2 (skorlardan emin diilim) kazanmış..sonra onlar 1 hafta sonra hazırlanıp gelecez hiç şansınız yok gibilerinden bişeyler demiş ve 1 hafta sonra 2. maç oynanmış...O maçı da fener 7-2 kazanmış vs...Ben bunu televizyonda belgesel olarak izlemiştim..Çok etkileyiciydi...Bu maçların sonunda da fransa bayrakları indirilip türkiye bayraklrı asılmıştı(istanbulda olup dai fransanın elinde olan bazı yerlerde)
mustang
01.Kasım.2005, 16:13
valla biligim kadarıyla chelsea italyanların takımı diye biliyorum
Frank_Castle
01.Kasım.2005, 16:15
atletic bilbao - > sadece bask oyuncuları oynatıyor.
real sociedad - > basklı ve yabancı oynatıyor; basklı olmayan ispanyol oynatmıyor.
fenerbahçe- > silah nakliyatı ile alakası yok..o olay kuruluştan 10 sene sonra.
everton -> liverpooldan eski. everton zenginlerin , liverpool işçilerin takımı .
inter - > milanda yabancı oyuncu bulunmaması yüzünden kurulmuş ..
RoCCo_42
01.Kasım.2005, 16:25
Ajax=Yahudilerin takımı.Feyenoord bu yüzden hic sevmez.O kadar Yahudi takımı konumundalarki İsrailde en cok sevilen takım durumundalar.(Maccabi'den bile fazla.)
Steaua Bucharest=Cavuseskunun takımı.Haigiyide zorbalıkla almıslar.
Real Madrid=Diktatör Carlos'un takımı.
daha elimdeki dökümanlardan yazarim.Simdilik aklıma gelenler bunlar.
bu arada milanda italyan köylü halkın takımıymış taa ki başkanı değişene kadar ayrıca
tombul taho
01.Kasım.2005, 19:59
bu arada milanda italyan köylü halkın takımıymış taa ki başkanı değişene kadar ayrıca
Artık başbakanının takımı! (ı)
hucar17
01.Kasım.2005, 21:58
Atatürk ün ziyaret ettiği tek kulüp Fenerbahçe.Ulu Önder Atatürk bir silah fabrikasını niye ziyaret etsinki bunu bi düşünün.Fenerbahçe işgal kuvvetlerine karşı kazandıgı galibiyetlerle ulusa moral kaynağı olmuştur ve bu moralin o zaman ne kadar gerekli oldugunu da tarih dersi gören herkes bilir.Demekki bugün biz bağımsız yaşıyorsak bi parça da o ''Fabrika'' sayesindedir...
RoCCo_42
01.Kasım.2005, 22:04
Atatürk ün ziyaret ettiği tek kulüp Fenerbahçe.Ulu Önder Atatürk bir silah fabrikasını niye ziyaret etsinki bunu bi düşünün.Fenerbahçe işgal kuvvetlerine karşı kazandıgı galibiyetlerle ulusa moral kaynağı olmuştur ve bu moralin o zaman ne kadar gerekli oldugunu da tarih dersi gören herkes bilir.Demekki bugün biz bağımsız yaşıyorsak bi parça da o ''Fabrika'' sayesindedir...
hucarcim birincisi o konu hakkında ben bilgi sahibi deilim.Hem o amacla kurulduysa ne olmus yani türk takımı deilmi sonucda fener.Yalnız bunu sende bilemezsin yani bu konuyu konusmaya bile gerek yok.
Fenerbahcenin bugünkü rakibi SCHALKE Almanyanin GELSENKİRCHEN kentinde yasayan işcilerin takımı olarak biliniyor.
hucar17
01.Kasım.2005, 22:10
tamamda ben sana söylemedimki.Sadece Fener in aşağılandıgını hissettim ve ondan yazdım sana bi lafım yok
RoCCo_42
01.Kasım.2005, 23:09
tamamda ben sana söylemedimki.Sadece Fener in aşağılandıgını hissettim ve ondan yazdım sana bi lafım yok
hucarcım ben sen bana söledin demedim sadece bu konuyu tartısmaya gerek yok dedim bunu ancak amcalarımız dedelerimiz bilebilir demek istedim.Bilmem anlatabildim mi?
Frank_Castle
02.Kasım.2005, 11:31
Atatürk'ün tek ziyaret ettiği kulüp Fenerbahçe değil..
Ayrıca Fenerbahçe de silah fabrikası yok.yoktu hiç olmadı .
Neron_FB
02.Kasım.2005, 11:37
Atatürk 3 gsli ve 2 fbli nin yanında aynen şöyle der:
"burda şartlar eşit..bende fenerli olduğuma göre 3e 3 eşitlik var" kayıtlara bakınız istiyosanız ya da araştırınız bulursunuz...ayrıca fenerliliğini fener kulüp binasına geldiğinde de yazılara dökmştür..
Ama Atatürk fenerli ya da diil, bu pek önemli diil bence...o zaman Atatürk Türk sanat müziği seviyo ben sevmiyorum diye "atatürk en çok rock severdi" mi deyim? :mrgreen:
emirduman
02.Kasım.2005, 15:33
Ya rahat bırakın Atatürk'ü ya, bırakın kimi tutuyosa tutsun...
Geçelim artık "Atatürk şu takımlıydı, yok bu takımlıydı" tartışmalarını ya...
batuhan673
02.Kasım.2005, 15:35
Bazıları da FENERASYON tartışmasını bıraksın!!!
Frank_Castle
02.Kasım.2005, 16:06
Arkadaşıım fenerbahçeyi tutuyor olabilir, ama sanmam ki Galatasaray başarısız olsun istesin...Tek ziyaret ettiği kulüp Fenerbahçe değil bunu diyorum sadece ben..Yoksa Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin arşivlerinde de Atatürkün ziyareti ile ilgili belgeler fotoğraflar bulabilirsiniz.
Dinamo Kiev, Alman işgali altındaki ülkelerini temsil etmek uğruna can veren futbolcuları bulunduran bir ekip.
Rapid Wien, Almanyanın avusturyayı ilhak ettiği zamanlarda ligde 2 olmuş ( isteyen cmden almanya ligi historysine bakabilir )
RoCCo_42
02.Kasım.2005, 16:19
Arkadaşıım fenerbahçeyi tutuyor olabilir, ama sanmam ki Galatasaray başarısız olsun istesin...Tek ziyaret ettiği kulüp Fenerbahçe değil bunu diyorum sadece ben..Yoksa Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin arşivlerinde de Atatürkün ziyareti ile ilgili belgeler fotoğraflar bulabilirsiniz.
Dinamo Kiev, Alman işgali altındaki ülkelerini temsil etmek uğruna can veren futbolcuları bulunduran bir ekip.
Rapid Wien, Almanyanın avusturyayı ilhak ettiği zamanlarda ligde 2 olmuş ( isteyen cmden almanya ligi historysine bakabilir )
evet o rapid wien'i bende duymusdum.
Bu arada isminin basında CSKA olan takımlar Ordu takımları arkadaslar.CSKA Sofia CSKA Moscow
Spartak Moscow Sivil toplum takımı bu yüzden rusyada en cok tutulan takım durumunda.
Lokomotiv Moscow Demiryollari destekli bir takım.İsminin basında Lokomotiv olan diger takımlarda böyle.
Torpedo Moscow da devletin silah üreticisi olan fabrikanın takımı olmasi lazım yalnıs hatırlamıyorsam eger.
digerleri öbür mesajda
hucar17
02.Kasım.2005, 16:50
Ya rahat bırakın Atatürk'ü ya, bırakın kimi tutuyosa tutsun...
Geçelim artık "Atatürk şu takımlıydı, yok bu takımlıydı" tartışmalarını ya...
biliyorum ama ancak bunu yazdığımızda cevaplarına biraz dikkat ediyorlar.yoksa bende bunu tartışmaktan memnun değilim
meddah
02.Kasım.2005, 22:12
Dinamo'lar da istihbarat teşkilatlarının, polisin takımları oluyorlar.. Bu da benden olsun..
RoCCo_42
02.Kasım.2005, 22:53
Dinamo'lar da istihbarat teşkilatlarının, polisin takımları oluyorlar.. Bu da benden olsun..
saolasın meddah hatırlattıgın iyi oldu bende dinamo moskova neydi die düsünüp duruyordum. :mrgreen: :mrgreen:
capriceman
03.Kasım.2005, 14:28
Elazığspor: İşsiz güçsüz ayyaşların kurduğu takım... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FeYYaz1989
03.Kasım.2005, 14:31
Abi bu arada ben Elazığlıyım.Yorumların için sağol.
capriceman
03.Kasım.2005, 14:47
Abi bu arada ben Elazığlıyım.Yorumların için sağol.
Pardon ya kardeş... :mrgreen:
hucar17
03.Kasım.2005, 15:08
ya bırakın bu işleri yaw nasıl kurulduysa kuruldu sonuçta hepsi bu ülkenin takımı ve önemli olan şu anda ne yaptıkları (ı)
RoCCo_42
03.Kasım.2005, 15:22
ya bırakın bu işleri yaw nasıl kurulduysa kuruldu sonuçta hepsi bu ülkenin takımı ve önemli olan şu anda ne yaptıkları (ı)
(ı) (ı)
Laz_Asker_61
04.Kasım.2005, 06:39
arkadaşlar nasıl kuruldukları boşverin çünkü bilmeden arkadaşlarımızı kırabiliriz