View Full Version : Süper Lig'de yabancı hoca artıyor !!!
capriceman
03.Kasım.2005, 15:20
Turkcell Süper Ligi'nde 11. hafta geride kalırken, yabancı teknik direktör sayısında artış gözleniyor.. Ligimizde 7 yabancı hoca görev yapıyor..
Ligdeki yabancı hocalar;
Christoph Daum (Fenerbahçe), Eric Gerets (Galatasaray), Werner Lorant (Sivasspor), Vahid Halilhodziç (Trabzonspor), Faruk Hadzibegiç (Gaziantepspor), Saffet Susiç (Ankaragücü) ve Jean Tigana (Beşiktaş).
Bana göre kaleci ve teknik direktör seçiminde olduğunca yerlilere şans vermeliyiz ancak teori pratiğe dökülemiyor işte.
hucar17
03.Kasım.2005, 16:43
genelde özellikle son yıllarda yabancı hocaların takımları şampiyon oldular.bunun nedeni bence yabancılara daha fazla tolerans göstermeleri
Laz_Asker_61
04.Kasım.2005, 06:33
denizli hariç türk hoca şampiyonluk yaşatamadı son yıllarda
hucar17
04.Kasım.2005, 16:12
hatta bjk nin şampiyon oldugu sene tek yabacı hoca da Lucescu ydu
FeYYaz1989
04.Kasım.2005, 16:21
Bence ikiside aynı kabul edilmeli.Yani ya hepsi Türk gibi davranılmalı yada hepsi yabancı.Şimdi kabul etmek gerekir işlerini iyi yapan yabancılarda var.Mesela Saffet Susiç.Ankaragücüne yeniden hareket getirdi.C.Daum fenerbahçe'yi 2 senedir şampiyon yapıyor.Werner Lorant'ın bu sene süper lige çıkan Sivasspor'la yaptıkları ortada.Ama mesela Vahid Halilhodzic ve Faruk Hadzibegiç pek iyi değilelr şu anda.Onların yaptıklarını bir Türk hocada yapardı.Gerçi Halilhodziç'in pek yapabileceği bir şey yok şimdilik.Aynı şekilde Jean Tigana'dan da pek bir şey beklememek lazım.E.Gerets takıma bir özgüven kazandırdı ama onun içinde pek bir şey diyemiyeceğim.Galatasaray Tromso'ya elendi ve liderliği Fenerbahçe' ye kaptırdı.Yani diyeceğim şudur ki önemli olan Türk-Yabancı olması değil bence işini iyiy yapmasıdır.
hucar17
04.Kasım.2005, 16:23
ama genelde yöneticilerin büyük kısmı yabancıları daha başarılı olarak görüp takımın başına getiriyorlar
emirduman
04.Kasım.2005, 16:26
Bence ikiside aynı kabul edilmeli.Yani ya hepsi Türk gibi davranılmalı yada hepsi yabancı.Şimdi kabul etmek gerekir işlerini iyi yapan yabancılarda var.Mesela Saffet Susiç.Ankaragücüne yeniden hareket getirdi.C.Daum fenerbahçe'yi 2 senedir şampiyon yapıyor.Werner Lorant'ın bu sene süper lige çıkan Sivasspor'la yaptıkları ortada.Ama mesela Vahid Halilhodzic ve Faruk Hadzibegiç pek iyi değilelr şu anda.Onların yaptıklarını bir Türk hocada yapardı.Gerçi Halilhodziç'in pek yapabileceği bir şey yok şimdilik.Aynı şekilde Jean Tigana'dan da pek bir şey beklememek lazım.E.Gerets takıma bir özgüven kazandırdı ama onun içinde pek bir şey diyemiyeceğim.Galatasaray Tromso'ya elendi ve liderliği Fenerbahçe' ye kaptırdı.Yani diyeceğim şudur ki önemli olan Türk-Yabancı olması değil bence işini iyiy yapmasıdır.
Katılıyorum aynen, ama genel olarak yabancı hocalara daha fazla tölerans gösterildiği de bir gerçek...
FeYYaz1989
04.Kasım.2005, 16:34
ama genelde yöneticilerin büyük kısmı yabancıları daha başarılı olarak görüp takımın başına getiriyorlar
O konuda haklısın.Ama birde şöyle bir şey var.Mesela 4 büyükler için konuşuyorum.Adamlar seçimle geliyorlar ve tekrar seçilmek için başarılı bşr takım yaratmalılar.Eğer istenildiği gibi olmassa bir daha kazanamazlar seçimi.Hem en ufak başarısızlıkta muhalefet araya giriyor.Onlarda Türk hocaya sabır göstermek yerine yabancı bir hocayla anlaşıp durumu kontraol etmeye çalışıyorlar.Şimdi diyeceksiniz ki kaç sene başta olucak 2 sene sabır gösterse ne olur.Sonunda Türk hoca başarılı olur.Ama mesela ben kendi takımımdan örnek vereyim.Beşiktaşta Rıza Çalımbay gitti.Neden gitti?Çünkü Yıldırım Demirören bir dahaki seçimi kazanmak istiyor.Bunun içinde milletin gözünü boyayacak başarı lazım.Ama Beşiktaş kötü giderken muhalefet adam tutmadımı?Beşiktaş karışmadımı?Tutulmuş adamlar ve yazarlar yönetim istifa demedimi?Yani yönetim kendisi için hocanın gözünün yaşına bakmaz.Şimdi o sadece Türk'e olur değil.Geçen sene Del Bosque yi hatırlayın.O da çok kariyerli bir yabancıydı.Hatta takım onun son zamanlarında yükselişe geçmişti.Ama Türkiye kupasından şansız bir şekilde elenince gitti.Rıza hocada onun kurduğu takımın kaymağını yedi.Aslında Del Bosque kalsa beşiktaş bu sene daha farklı olabilirdi.Ama Yıldırım Demirören baktı elde kazanılacak kupa kalmadı onuda gönderdi.Yani yönetimler Türk yabancı ayırmadan kendileri için hocaları gönderebilirler.
hucar17
04.Kasım.2005, 18:55
benim Fenerbahçe de takdir ettiğim en önemli şey de bu.o kadar aksi görüşe ragmen Daum u senelerdir takımın başında tuttu.avrupa daki alınan sonuçlara ragmen istikrarlı bir takım oluşturabilmek için Daum a katlanıldı.Ve Süper lig deki şampiyonluklar da böyle alındı.Beşiktaş ın kadrosu Fenerbahçe nin kadrosundan kötü bir kadro değil.Ama istikrarlı bir yönetim olmadığı için Del Bosque,Çalımbay ve tigana getirildi ki Tigana daha gelmeden ne zaman gideceği tartışıldı.Beşiktaş istikrarlı bir takım oluşturmalı ve bunun içinde hocasına sabır göstermeli.Ama burada en önemli şey teknik direktörün kim oldugu(bkz. Daum).yoksa isterse 10 yıl çalıştırsın uluslararası arenada hiçbirşey yapamaz...
FeYYaz1989
04.Kasım.2005, 19:03
Bence Del Bosque iyi işler yapacaktı ve hem takımı hemde Türkiye'yi tanımaya başlamıştı.Ama dediğim gibi yönetim kendini düşündü.(sonra Y.Demirören'de hatasını anladı ama iş işten geçmişti artık.)C.Daum en büyük artısı ise ülkenin şartlarını çok iyi bilmesi ve Fenerbahçe camiasını az çok tanıyordu.Ve Aziz Yıldırım hakikatten takdir ettiğim bir iş yapıyor bu konuda.Mesela Avrupa'da(özellikle ingiltere'de) hocalara eğer büyük bir olay yaşanmassa(ölüm,yönetimle kavga,hoca istifası,taraftar baskısı vb.)en az 2 sene süre veriyorlar.Yalnız takip edebildiğim kadarıyla İtalya'dada çok hoca değişimi oluyor onu ayrı tutuyorum.Türkiyede ise yerliyse 5 maç yabancıysa 10 maç süre veriyorlar.
Navras
06.Kasım.2005, 19:48
arkadaşlarım türkiye liginin kalitesi düştü dediğimiz bu günlerde tüm hocalar türk. bak bu yazdığınız hocaların takımları hep iyi oynamaya çalşıyor.bıktım artık ben yılmaz vuraldan (p)
Legolas007
12.Kasım.2005, 12:50
ney alaka (g)
smnfrh
20.Aralık.2005, 15:18
TSL de gidenin gelenin sayısı belli değil ki
bir arsenal bir m.united daha niceleri hocasını hep koruyor yıllardır takımın başında
Seçkinn
21.Aralık.2005, 04:52
Maalesef Türk teknik direktörlere az şans tanındığı bir gerçek...Hem medya hem taraftarlar hemde yönetimler yabancı hocalara karşı daha sabırlı daha destekçi oluyor...
Ancak şuda bir gerçek ki teknik direktörlerimizinde önemli eksiklikleri var galiba...Şimdi düşünüyorum Fatih Terim'i saymazsak kim var başarılı diyebileceğimiz Mustafa Denizli sanırım şu an İran'da çalışıyor...Birde Şenol Güneş oda şu an boşta...Burda şu dikkatimi çekiyor hocalarımızda tıpkı oyuncularımız gibi dünya futboluna ayak uyduramıyorlar sanırım...Bir Mustafa Denizli, Şenol Güneş Avrupa'nın orta karar takımlarından bile teklif alamıyorsa yazık...Eğer para az geliyor gitmiyorlarsa birşey diyemem...Ama sanmıyorum ki öyle olsun...
Oyuncu yetiştirmedeki sorunların benzerleri antrenör yetiştirirkende yaşanıyor gibi...
samco25
21.Aralık.2005, 19:12
ya abi bu takımların yöneticileri bu işten cakmıyolar.adamlar camasır değiştiriyor gibi teknik adam değiştiriyolar.bakın avrupaya bizde ki gibi bi durum var mı :idea:
RoCCo_42
21.Aralık.2005, 19:50
Örnegin GUY ROUX 20 yılı askın zamandır AUXERRE de ve yetistirdigi oyunculara bakın amatör kümeden aldıgı bir takımla Sampiyonlar ligi dahil bircok kulvarda ileri turlarda mücadele etti.CİSSE diye bahsettigimiz adami piyasaya o cıkardı ve daha nice adını hatırlayamadıgım oyuncuyu.Bu adam 30 yıla yakın zamandır AUXERRE'de.Nasıl iş ama dimi biz 1 yıl sabredemioz adamlar 30 yıldrı sabrediyor ve bırakmasınıda istemiorlar tam tersine.
Laz_Asker_61
21.Aralık.2005, 23:22
vay be 30 yıl da baya fazlaymış ama biz ferguson a çok durdu diyorduk ama bu adam iyice coşmuş
Maymuncuk
21.Aralık.2005, 23:33
en fazla kim yapmıstır ki acaba fatih terim mi?yoksa baska war mıdır
meddah
21.Aralık.2005, 23:55
Gordon Milne; 6,5 sezon..
Yani o da yabancı.
Maymuncuk
22.Aralık.2005, 00:04
yok abi turk olarak kim
meddah
22.Aralık.2005, 00:32
Terim veya A. Suat Özyazıcı olabilir..
Laz_Asker_61
22.Aralık.2005, 17:59
a. suat özyazıcı olması lazım trabzonspor ile
yeniay
22.Aralık.2005, 21:26
En uzun süre A.Suat Özyazıcı yaptı yanılmıyorsam 7 seneye yakın bir süre Trabzonun başında kalmış "Gordon Milne" den daha uzun süre olarak biliyorum
Seçkinn
23.Aralık.2005, 04:15
En uzun süre A.Suat Özyazıcı yaptı yanılmıyorsam 7 seneye yakın bir süre Trabzonun başında kalmış "Gordon Milne" den daha uzun süre olarak biliyorum
Ben dün biraz araştırdım...Milne en uzun süre görev alan isim...Ahmet Suat Özyazıcı sanırım arada bir yıl bırakmış geri gelmiş...Sanırım 78-79 sezonunda...Ama en çok görev alan Türk teknik direktörün o olması lazım... (b)