View Full Version : ''Türk Futbol Taraftarlarını Sevmiyorum''
Koray Düşova
31.Aralık.2003, 12:22
AVUSTRALYA'da Sunday Telegraph Gazetesi'nin Angus Morrison isimli İngiliz temsilcisi bizim için yenilir yutulur şeyler yazmadı.
Sözümona ırkçılığa karşı olduğunu belirten Angus'un şu paragrafı çok ilginç: '...Türkler'i sevmiyorum demek ırkçılık olur. Ama Türk
futbol taraftarlarını sevmiyorum demek ırkçılık olmaz.'
Türkler'e karşı nefretini bu sözleriyle özetleyen sözümona spor yazarının kaleme aldığı yazıyı şöyle özetleyebili-rim:
'Dünya futbolunun Türkler'e ihtiyacı olduğunu pek sanmıyorum. Beşiktaş taraftarları cezalı olarak Almanya'ya sürülmelerine
rağmen 50 bin seyircinin desteği ile dünyanın en kötü taraftarı olan Galatasaraylılar'ın üstüne çıktı. İngiliz taraftarlar bıçaklanıp
öldürüldükleri için Türkiye'ye gelmiyorlar. Beşiktaş taraftarı Almanya'da cebinde ne kadar demir para varsa Chelsealiler'in üstüne
attılar. Bu yetmedi daha sonra maytaplarla saldırıya geçtiler. UEFA sözcüsü Mike Le yılbaşından sonra Beşiktaş'a ağır ceza
geleceğini söyledi. Şurası bir gerçek ki 2004 Portekiz Avrupa Şampiyonası için UEFA'nın Şampiyona'ya Türkiye'nin katılmasını
düşünerek kaygı ve üzüntüleri Litvanya'nın Türkler'i elemesiyle sevince dönüştü. Türkler kendilerini devamlı haklı göstermeye
çalışıyorlar. Ancak devamlı olay çıkarıyorlar. Dünya futbolundan ihrac edildikleri zaman daha fazla delirecekler.'
e_mali
31.Aralık.2003, 13:42
Kim bu şerrefsiz!
Avustralyalı, yaw sen kimsinki bizi eleştiriyorsun, sanki futbolda söz sahibi olmuşlarda bizi eleştiriyorlar.
Yaw olaylara bu kadar tek taraflı ve abartılı bakılabilir!!!
YUHHH!...
Cengo
31.Aralık.2003, 21:31
İngiliz Casusunun İtirafarı :!:
çArŞı 21
31.Aralık.2003, 22:27
ŞEREFSİZ
perpetua
02.Ocak.2004, 14:50
Adamin yazdiklari agir olabilir ama sonucta demir para atma, maytap firlatma gibi seyler bizde ne yazik ki hep olan olaylar. Bunlarin karsisinda bizim soyleyecek ne yazik ki hic bir seyimiz yok. Gittikce daha kotu hallere gelen tribun teroru nedeniyle Ingiltere gibi uluslararasi karsilasmalardan men edilmemiz cok yakin. Bunlar olmasini ghic istemedigim seyler ama bunlar olacak. Bunlar olursa da bizim futbolumuz de yazik ki 1980'lerin basindaki hale geri donecek.
Bu konuda kesinlikle baskalarini suclamamaliyiz. Bu tip seyleri yazan insanlar hep olacaktir ama bu insanlara bu tip seyleri yazmalari icin neden vermemek de tribunleri dolduran seyircilerin elinde. Ilgilizler bu tip taskinlari yaparken zil zurna sarhos olduklari icin aypiyorlar. Ya bizimkilerin mazereti ne? Her ne olursa olsun taraftar maci sadece seyretmek icin maca gelmelidir. Eglenmek icin gelmelidir savasmak icin degil. Futbolu sevdigi icin gelmelidir, takimin fanatik taraftari oldugu icin degil. Zira fanatizm bu tip olaylarin cikmasina hep neden olacaktir.
evet bencede bizim adamların eline malzeme vermek konusunda üzerimize yok!
sizce almanyadaki bjk maçında olan olaylar, atıyorum yunanistanda bizim başımıza gelseydi kıyameti koparırdık heralde..
Koray Düşova
05.Ocak.2004, 13:49
Bizim taraftarlığımızı yorumlayan ;Holigan taraftarın sembolü halini alan İngiltere'nin bir vatandaşıdır. Onun için dikkate almıyorum ama eleştrilmeyi kaldıramadığımız için çok aşırı tepki göstermeyelim diyorum.Çünkü örneğin ligimizde rahat rahat bir derbi bile oynayamadığımız gibi bir kısım grupların da avrupa maçlarında Takımlarımız adına sabıkası vardır ve bunlar bir gerçektir,bizde suçluyuz...
10_Osmanozc
05.Ocak.2004, 22:46
Litvanya mı hah güleyim Letonya lan o Allah'ın oğlan beşi (d)
Frank_Castle
04.Şubat.2004, 01:12
her maçımızda olay çıkıyor bunu da inkar etmemek lazım ... gerçi bizden evvel kendilerinin dünya futbolundan tamamen ihraç edilmeleri lazım ..(gerçi daha evvel edildiler ... neyse )
Cfksanal
06.Şubat.2004, 15:53
Seyircilerimizin yaptıkları iyi şeyler değil ama onun yazdıklarıda tam İngiliz Casuslarının yapacağı şey...
PhotoGrapher
30.Mart.2004, 22:23
Daha önceki mesajım çok ağır kaçmıştı.Bunun için herkesten özür diliyorum.
Ve o adama sadece APTAL diyorum.
Cfksanal
31.Mart.2004, 13:16
(YORUMA AÇIK)
Belli zaten direk yazsaydın bari (f)
FilippoInzaghi
31.Mart.2004, 13:54
siyasi içerikli yazılar yazmak forum kurallarımıza aykırıdır[Genghis_Khan]
PhotoGrapher
05.Nisan.2004, 18:47
gezenti
12.Temmuz.2005, 18:25
emirduman
12.Temmuz.2005, 19:33
O adamı warya.... Neyse........
(f) (f) (f) (f) (f)
Kim o ya, sanki tek Türkler yapıo bunları, onun dediğine göre İtalya'nın Dünya Futbol'undan direk atmak lazım..... Şaka gibi ya, soran warsa ırkçılık yapmamış, ben ona burdan birşey yapardım ama...... dua etsin, Turksportal seviyeli bir yer..........
(l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l) (l)
(r) (r) (r) (r) (r) (r) (r) (r) (r) (r) (r) (r)
m_ulu85
12.Temmuz.2005, 20:26
İngiliz değil mi Yunanlı'dan beterler
gollum
12.Temmuz.2005, 20:28
şerefsizler
(//l)
mustang
12.Temmuz.2005, 21:44
bu konuyu niye tekrar gündeme geldi şerefsizin teki böyle konuştu diye türk halkı böyle olacak degil ya
yeniay
12.Temmuz.2005, 21:48
BAk şerefsize bak ulan sen kimsin be avusturalyalı ingiliz kanişi lan sen futboldan anlıyomusunki yorum yapıyosum t*p herif ya ben deli oldum ya adama bak ya ingilizler gelmiyolarmıs hadi ya Ş.liginde gelen 40 bin kişi nereliydi acaba afrikalımıydı lak olsun torba dolsun bence turkler buna bir sey yapmıs baksanıza garezi var şerefsizin 12 milyonun cocugu ne olacak
gezenti
12.Temmuz.2005, 22:11
Genghis_K-han bazı şeyleri kilitlemeden önce biraz araştır.ülkü ocakları bir siyasi partiyi temsil etmemektedir.bunu git istediğin resmi adreste araştırabilirsin.istersen git ülkü ocaklarına sor...
desperate84
13.Temmuz.2005, 11:38
ben de siyasal içerikli bi yazı yazdım!!! (f)
Genghis_Khan
13.Temmuz.2005, 13:38
Genghis_K-han bazı şeyleri kilitlemeden önce biraz araştır.ülkü ocakları bir siyasi partiyi temsil etmemektedir.bunu git istediğin resmi adreste araştırabilirsin.istersen git ülkü ocaklarına sor...
beni güldürdüğün için sağol gokhanarslan1991 :mrgreen:
ama nerden bileceksin bunları hayatının belli bir döneminde(üniversitede) bahsedilen kurumun bünyesinde önemli görevler almış birine söylediğini...
gezenti
13.Temmuz.2005, 14:14
beni güldürdüğün için sağol gokhanarslan1991 :mrgreen:
ama nerden bileceksin bunları hayatının belli bir döneminde(üniversitede) bahsedilen kurumun bünyesinde önemli görevler almış birine söylediğini...
ya tamam kızma eğer sende ülkücü bir kişiysen ve eğer reislik filan yaptıysan özür dilerim ama dediğim gibi bende daha bu sene erkek lisesi reisliği yaptım.tamam desteklediğimiz bir parti var ama hiç bir zaman onun probagandasını resmi yerlerde yapmadık yapmıyacağız.
bende ilk zamanlar ülkü ocaklarının bir siyasi partiyi siyasi yerlerde desteklediğini sanıyordum ama bunu bursa ülkü ocakları genel başkanına sordum.oda bana bir siyasi partinin reklamını yapmadığımızı söyledi.
sen hayatının belli bir döneminde(üniversitede) bahsedilen kurumun bünyesinde önemli görevler almış olabilirsin ama şunu öğrenememişsin.hiçbir zaman ve hiç bir yerde YEMİNİMİZ boykot edilmedi silinmedi yırtılmadı susturulmadı.eğer bunlardan biri olsaydı yeminin de bir anlamı kalmazdı zaten....
Genghis_Khan
13.Temmuz.2005, 14:37
gokhanarslan1991, burda kimin hangi kurumda ne görevi yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Ayrıca burası bir spor ve CM/FM sitesi, burada siyasi olsun ideolojik olsun fikirlerimizi yazacağımız bir yer değil. Bir de ne alakası var adamın birinin Türk futbol seyircisini eleştirmesi ile ülkücü yemininin. Fikirlerinizi yersiz platformlarda savunmaya kalkarsanız o zaman bu fikirlere daha çok mu değer verileceğini zannediyorsun? Bence kesinlikle hayır, hatta bunlar değerini azaltan şeyledir.
Kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum; daha çok gençsiniz ve kanınız kaynıyor ama yaşamış bir kişi olarak söylüyorum, bugünkü halinize ilerde geriye dönüp baktığınız zaman çok hatalar yapmış olduğunuzu göreceksiniz.....
....diyor ve bu konuyu kapatıyorum(eğer hala asıl konu dışında yazılar yazılırsa konuyu kilitleyeceğimden emin olabilirsiniz)