PDA

View Full Version : DİKKAT!!! Buda Cep Telefonu Virüsü...

LegolaS_76
16.Aralık.2006, 12:42
Yeni cep telefonu virüsüne DİKKAT!

BU VİRÜSE DİKKAT! CommWarrior adlı virüs, bulaştığı cepte, rehberdeki tüm numaralara MMS gönderip cihazdaki bilgileri yok ediyor.
Cep telefonlarında virüs tehlikesi kol gezmeye başladı.

CommWarrior adlı virüs, bulaştığı cepte, rehberdeki tüm numaralara MMS gönderip cihazdaki bilgileri yok ediyor.

Cep telefonları bilgisayar fonksiyonlarını almaya başladığından bu yana virüs sorunları bu cihazlarda da sıklıkla görülür oldu. Uzun süredir dünyanın farklı bölgelerinde görülen CommWarrior adlı cep telefonu virüsü Türkiye"de de yayılmaya başladı.

CommWarrior, telefondan telefona SMS (kısa mesaj) ve Bluetooth (10 metre çapında cihazların kablosuz veri transferi yapabilmesi) yoluyla aktarılan virüslerden farklı olarak MMS (görüntü, ses ve yazı içeren mesaj) ile de yayılabiliyor. Virüs, bulaştığı telefonun kart ve belleğindeki bütün bilgileri siliyor.

CommWarrior ayrıca, telefonun çalışmasını yavaşlatıp, telefon rehberindeki kayıtlı numaralara kullanıcının onayı olmadan MMS gönderimi de yapıyor.

Virüs, kullanıcıya MMS, Bluetooth ya da SMS ile ulaştığında aktive olması için diğer Symbian virüslerinde olduğu gibi 'yükleme" onayı istemiyor. Bu nedenle virüsün telefonlar arasında yayılması oldukça hızlı bir şekilde oluyor.

NOKİA MODELLERİNİ SEVİYOR

Bu virüsün cep telefonlarının donanımına verdiği bir zarar bulunmuyor. Ancak sistem içinde çalışmaya başladığında, kendini başka telefonlara yaymaya çalışırken kapasiteyi zorluyor ve pilin kısa sürede bitmesine yol açıyor.

Cep telefonu virüsleri Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda daha kolay yayılabiliyor. CommWarrior virüsünden de Symbian işletim sistemi ile çalışan cep telefonları etkileniyor.

Bu yüzden Symbian"ın en büyük kullanıcısı olan Nokia"nın pek çok yeni modelinin bu virüsten etkilenme riski bulunuyor.

Nokia 6600, 6680, N70, N90, 9500 gibi pek çok modele buluşma riski bulunan virüs, hem cep telefonu hem de mobil bilgisayar olarak kullanılabilen QTEK cihazları ve HP IP** 6500 üzerinde de etkili oluyor. http://mobile.f-secure.com/downloads/trial/index.html adresinden virüsten etkilenen tüm telefonların bilgisine ulaşabilmek mümkün.

GeNç KaRTaL
16.Aralık.2006, 13:00
valla benim telefonda öle bir sorun yok ne blutoth var ne kızl ötesi

LegolaS_76
16.Aralık.2006, 13:00
:D :D :D en güzeli

nekop
16.Aralık.2006, 14:39
sonye bulaşmıyordur belki :D

Mc.Speedy
16.Aralık.2006, 18:49
En Kralı Bulassın Bana :)
Nokia ve Samsung Kullanıyorum.

CeNTeR_TR
16.Aralık.2006, 19:29
işte blutoth olmayan telefon kullanmanın faydaları bana da bulaşamaz

fm_monster
16.Aralık.2006, 19:32
işte blutoth olmayan telefon kullanmanın faydaları bana da bulaşamaz

ewet banada:n::n:

GsDoruk
16.Aralık.2006, 22:03
bende hepsi varr:(:(

OgUzKaGaN
16.Aralık.2006, 22:13
Ben de telefonumu değiştirmiştim kısa süre önce.Bulaşma eiski yok.
Ama önceki telefonuma yani 6260 a bulaşmıştı.İyi bilirim bu virüsü.

Universal
16.Aralık.2006, 22:19
Dikkat etmek gerekiyor ama bluetooth'u fazla kullanmıyorum ayrıcı sms yolu ile nasıl bulaşacak bana sms atan kişi belli.

Ahmeds
16.Aralık.2006, 22:22
banada geLebiLir...:(

LegolaS_76
17.Aralık.2006, 12:01
dikkatli olun öle her gelen şeyi kabul etmeyin...

yavuuzzzz
17.Aralık.2006, 15:53
abi kendiliğinden mms atıyorda kontör gidiyor mu