PDA

View Full Version : Bu deliller küme düşürür

TR.CaPTaiN
20.Aralık.2006, 18:19
Futbol Federasyonu'nu hedef şaşırtmakla suçlayan Bursaspor kongre üyesi Lemi Keskin, iki yıl önce küme düşmelerine neden olan maçlarla ilgili olarak ortaya çıkan yeni delillerin gözardı edildiğini iddia etti.

TFF, dünkü basın bülteniyle hedef şaşırtma yöntemi uygulayarak kendisini aklama peşindedir. Dönemin Beşiktaş kaptanı ile Çaykur Rizespor'un ikinci başkanının maç sabahı ve maç sonrası yaptığı telefon görüşmeleri delil değil midir? Üstelik bu konuşmalar, mahkemeden izin alınıp dinlenmiştir. TFF'nin, federasyonun müsabaka talimatının 14. maddesi uyarınca, şikeye vicdani kanaat ile karar verme yetkisi vardır. TFF, (yeni kanun lazım) diyerek Türkiye'yi kandırmaktadır.

İddia ediyoruz; bu deliller eşliğinde, olaylar hukukçular tarafından tekrar incelendiğinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Akçaabat Sebatspor küme düşürülecektir. TFF bunu bildiği için, bize 4 aydır cevap bile vermemektedir. Bu 3 takımı korumak için kendisini öne atan TFF, bu davranışının cezasını kanun önünde verecektir. Belki bu federasyona, belki başka bir federasyona bu olayı, yeni deliller eşliğinde inceletene kadar, olayın peşini bırakmayacağız.”

KAYNAK (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=58444)

GeNç KaRTaL
20.Aralık.2006, 18:23
yav bırakmasınlar o zaman ama bu iş samanda iğne aramaya benzer hele beşiktaşı hayatta ligden düşüremezler

emir cavak
20.Aralık.2006, 18:28
bencede beşiktaş'ı pek düşürmezler

dentaconstantin
20.Aralık.2006, 18:43
bizden önce düşmeyi hakeden çok takım var onlar düşsün sonra biz de geliriz arkadan

10_Osmanozc
20.Aralık.2006, 20:04
Böyle bir olay varsa A.Sebat,Ç.Rize ve Beşiktaş da düşsün.Araştırsınlar işleri ne.

uAburak89
20.Aralık.2006, 20:07
Biraz iddaalı bir açıklama olmuş .. Düşerebileceklerini pek zannetmiyorum ..

y_layta
20.Aralık.2006, 21:06
enteresan türkiyede önceden düşürülenler noldu geri geldi ama düşceni sanmam

EreN
20.Aralık.2006, 22:29
En azından bu cihan okbilmemneden 10 kat daha fazla delil var :)

M.Scofield
20.Aralık.2006, 22:35
ben rizeli oldugum icin rize maclarini izlerim rize sebat macini cok iyi hatirliyorum o macta vardi birseyler

Universal
20.Aralık.2006, 23:13
Aziz Başkan dedi son on yıl incelensin diye şimdi yavaş yavaş çıkıyor bazı olaylar. Aslında daha neler var neler ama kimsenin çıkartmaya gücü yetmiyor.

Mirza
20.Aralık.2006, 23:35
Iste Federasyondakilerin Kumas Kalitesi Cikiyor Meydana ..

TR.CaPTaiN
20.Aralık.2006, 23:36
Prag’da yaşayan Özcan Kore, Denizlispor Başkanı Ali İpek’in isteği ile Malatyaspor’un 3 Çek futbolcusu ile Gaziantep maçında iyi oynamamaları için 300 bin Euro karşılığında anlaştığını açıkladı.Kore, Ali İpek’in paraları ödemediğini, Çek futbolcuların da Çek mafyasını peşine taktığını ifade ederek, Denizlispor yönetimine gönderdiği faksla resmen şike parasını istedi.

BU belge ortalığı sarsacak.. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’dan, Denizlispor Yönetim Kurulu’na gönderilen 11.06.2006 tarihli faks, belki de, "Şikenin belgesi olarak" Türk Futbol Tarihi’ne geçecek.

Prag’da yaşayan Özcan Kore isimli bir Türk vatandaşı, Denizlispor Yönetim Kurulu’na gönderdiği faks mektubunda özetle, "Malatya-Antep maçı öncesi Denizli Başkanı Ali İpek’in isteği üzerine toplam 400 bin Euro’ya Malatyalı 3 Çek oyuncu ile anlaştım. Onlar oynamadı, Malatya yenildi, Denizli kümede kaldı. Ama Ali İpek söz verdiği paraları ödemedi. Çekler, mafyayı üzerime saldı. Ödeyin paraları siz de kurtulun, ben de" dedi ve bir spor kulübünden resmen şike parası istedi

Bu yazı cok daha uzun ama bu kadarını koydum.

cArsı_nas
20.Aralık.2006, 23:46
ispatlasınlar...çamur at izi kalsın mantıgı yurutmesinler biz gerekirse ligdende cekiliriz

Universal
20.Aralık.2006, 23:47
Beşiktaş gibi bir klup düşemez. Yani şuçlu olsa bile Türkiye şartlarında düşürmezler. Çünkü onun ödediği vergi Lig T.V'ye yaptığı reklam getirisi Türkye gibi bir ülkede olmaz.

meddah
21.Aralık.2006, 00:18
Sebat - Rize - Beşiktaş üçgeninden doğru düzgün delil de çıkmaz, ceza da.. Hiçbir federasyon da bu hukuki yapıyla bu takımlara ceza veremez..

Bursaspor yönetimi de hazır bu işlerin içine girmişken, bir evvelki seneyi de bir incelesin.

Flawless Victory
21.Aralık.2006, 00:21
Hükümet düşer büyük takımları ligden düşüremezler.

GeNç KaRTaL
21.Aralık.2006, 10:00
Aziz Başkan dedi son on yıl incelensin diye şimdi yavaş yavaş çıkıyor bazı olaylar. Aslında daha neler var neler ama kimsenin çıkartmaya gücü yetmiyor.
aziz başkan doğru demiş özellikle 03/04 sezonu iyice bir araştırılmalı

Flawless Victory
21.Aralık.2006, 12:41
malatyasporun düştüğü sezona da bi baksınlar neler varmış sandıkta

El Comandante
21.Aralık.2006, 15:02
gecen seneyede baksinlar,diyabakirsporu ligden düsürmek icin durmadan saha kapatma cezalari veriyorlardi,hakemler he diyabakirin aleyhine kadarlar veriyordu,bunlar cok net delillerde,basimizda iyi bir federasyon baskani yokki...

EreN
21.Aralık.2006, 17:11
gecen seneyede baksinlar,diyabakirsporu ligden düsürmek icin durmadan saha kapatma cezalari veriyorlardi,hakemler he diyabakirin aleyhine kadarlar veriyordu,bunlar cok net delillerde,basimizda iyi bir federasyon baskani yokki...

Stada Kaleşnikof Marka Silahla girmek..Vs
Can güvenliği yoktu bir kere diyarbakırspor maçlarında.düşürmek için değildi o olanlar.Ayrıca diyarbakırı çıkarmak için neler yapmamışlardı ? :)

Bu arada bir arkadaş

ispatlasınlar...çamur at izi kalsın mantıgı yurutmesinler biz gerekirse ligdende cekiliriz
demiş..
Açık telefon kayıtları zaten emniyette mevcut.Bunun bir kısmı medya ya yansıdı.Cihan oskayın telefon görüşmelerinde sorulan sorulara sadece Hı hı evet galiba gibi cevaplar verilirken bu kasetlerde TAMAM OYNAMAM ABİ , PARAYI YOLLADIK PARAYI ALDIK gibi konuşmalarda geçiyor ama bişey çıkacağını sanmam..federasyon iyice şaşırdı :)
Meddah'a bir kere daha katılıyorum Bursaspor geçmişi tammaen inceletsin :) sadece o seneyi değil

cArsı_nas
21.Aralık.2006, 17:37

demişim ve hala da diyorum kimse oturdugu yerden sallamasın

FeYYaz1989
21.Aralık.2006, 18:19
Dusurebiliyorlarsa dusursunler...

GeNç KaRTaL
21.Aralık.2006, 18:59
03/04 sezonu iyice bir araştırılmalı
bende bunu dedim allah allah bu ligde hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil

10_Osmanozc
21.Aralık.2006, 23:10
Biz düşüreceklerine inanmazsak bu devran nasıl dönecek?Hemen kabullendik "düşürmezler"...

nekop
21.Aralık.2006, 23:38
şu bursa düşsünde gerisinin kalmasınada ragzıyım...

ForsakeN
21.Aralık.2006, 23:47
Haluk Ulusoy TFF başkanı olmaya devam ettikçe bu şike iddialarının ardı arkası kesilmez. ;)

Flawless Victory
22.Aralık.2006, 00:27
Haluk Ulusoy TFF başkanı olmaya devam ettikçe bu şike iddialarının ardı arkası kesilmez. ;)

Haluk Ulusoy olmadı bir süre noldu ki?

El Comandante
22.Aralık.2006, 03:43
Stada Kaleşnikof Marka Silahla girmek..Vs
Can güvenliği yoktu bir kere diyarbakırspor maçlarında.düşürmek için değildi o olanlar.Ayrıca diyarbakırı çıkarmak için neler yapmamışlardı ? :)

hatirlarsan fenerbahcenin macinda sahaya silahla girilmisti orteganin dönemindeydi bu olay,trabzonsporun macinda sahaya samuray kilici sokulmustu,böyle olaylar cook.ayrica diyabakirsporun maclarini ben izledim sen eminim bi iki maci izlemissindir ona göre yorum yapman yanlis,diyabakirin maclarinda hakemler öyle tuhaf kararlar! veriyorlardiki taraftarlar cileden cikiyodu,bunun sonucunda diyarbakirdan bir hata bekleyen federasyon hemen diyabakirspora 3 mac saha kapatma cezasi veriyodu.

diyabakirspor süper lige cikarmak icin neler yapmamislardi lafi sacma,ozaman 2.ligde diyabakiri zorlayacak sadece göztepe vardi,diyarkbakir iyi sezonlarindan birini yasiyodu ve lige 2.olarak cikmisti,ayrica eger fedarasyon tarafindan 1.lige cikarilsaydi göztepe,altay,sakarya gibi cikar gene düserdi,ama diyabakirspor 4 sene boyunca ligde kaldi,bakti federasyon diyarbakir düsmüyor,kendileri diyarbakirspora komplo kurarak düsürdüler...

EreN
22.Aralık.2006, 17:31
hatirlarsan fenerbahcenin macinda sahaya silahla girilmisti orteganin dönemindeydi bu olay,trabzonsporun macinda sahaya samuray kilici sokulmustu,böyle olaylar cook.ayrica diyabakirsporun maclarini ben izledim sen eminim bi iki maci izlemissindir ona göre yorum yapman yanlis,diyabakirin maclarinda hakemler öyle tuhaf kararlar! veriyorlardiki taraftarlar cileden cikiyodu,bunun sonucunda diyarbakirdan bir hata bekleyen federasyon hemen diyabakirspora 3 mac saha kapatma cezasi veriyodu.

diyabakirspor süper lige cikarmak icin neler yapmamislardi lafi sacma,ozaman 2.ligde diyabakiri zorlayacak sadece göztepe vardi,diyarkbakir iyi sezonlarindan birini yasiyodu ve lige 2.olarak cikmisti,ayrica eger fedarasyon tarafindan 1.lige cikarilsaydi göztepe,altay,sakarya gibi cikar gene düserdi,ama diyabakirspor 4 sene boyunca ligde kaldi,bakti federasyon diyarbakir düsmüyor,kendileri diyarbakirspora komplo kurarak düsürdüler...

ortega dönemi ? hatırlayamadım ben

El Comandante
22.Aralık.2006, 20:20
ortega dönemi ? hatırlayamadım ben

ben cok iyi hatirliyorum,hatta tac cizgisinin oradaki bölümün en önünde oturuyodu.gercekten.hem sizin everton macinda biri ölmüstü galiba taraftarlardan.

EreN
23.Aralık.2006, 00:12
ben cok iyi hatirliyorum,hatta tac cizgisinin oradaki bölümün en önünde oturuyodu.gercekten.hem sizin everton macinda biri ölmüstü galiba taraftarlardan.

İki konuda da yanlışın var.

El Comandante
23.Aralık.2006, 04:30
İki konuda da yanlışın var.

arkadasim eminim gercekten vardi bu olaylar,ayrica siz everton ile yaptiginiz hazirlik macinda biri bicaklanmisti veya ölmüstü ondan dolayi hatta siz saha kapatma cezasi aldiniz,gecen sene.diyarbakirspor ile kendi evinizde seyircisiz oynadiniz.ben kanit gösteriyorum sen inanmiyorsun:)

EreN
23.Aralık.2006, 13:47
arkadasim eminim gercekten vardi bu olaylar,ayrica siz everton ile yaptiginiz hazirlik macinda biri bicaklanmisti veya ölmüstü ondan dolayi hatta siz saha kapatma cezasi aldiniz,gecen sene.diyarbakirspor ile kendi evinizde seyircisiz oynadiniz.ben kanit gösteriyorum sen inanmiyorsun:)
Ölüm ve Bıçaklanma olmadı..Bu cümlem kanıtını çürütür.
Olay ise :
Bir Kurşunun toplam 17 bölge ve sayısını bilemediğim kadar tribün kamerasından tespit edilemeden sadece maç sonu ortaya çıkan bir kurşunla yaralanma olayı vardı..ne maç içi ne maç dışında 1 tane bile şahit yoktu.Emniyet Kurşunun dışarıdan sıkılmış olabileceğini söyledi.. :)
Diğer dediğin ise o kadar saçma ki :)
Stada Bozuk para bile sokulamıyor neredeyse sen silahtan bahsediyorun

teamsah
25.Aralık.2006, 15:37
İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ... (http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=40272)

Bursaspor'dan FIFA'ya gitme tehditi
25 Aralık 2006 13:00

Bursaspor kongre üyeleri Lemi Keskin ve Gökhan Celbiş, Futbol Federasyonunun 2004 yılındaki üç maçı araştırmaması halinde FIFA'ya gideceklerini açıkladı

Bursaspor kongre üyeleri Lemi Keskin ve Gökhan Celbiş, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Çaykur Rizespor-Beşiktaş, Çaykur Rizespor-Akçaabat Sebatspor ve Beşiktaş-Akçaabat Sebatspor maçlarıyla ilgili detaylı soruşturma yapmaması halinde FIFA'ya gideceklerini söyledi.

Lemi Keskin, Gökhan Celbiş ile birlikte, Mayıs 2004 yılında oynanan 3 maçla ilgili, mahkemelerden alınan izinle polisin dinlediği telefon görüşmelerinin basına yansımasıyla Temmuz 2006'da ortaya çıkan delillerin yeniden incelenmesiyle ilgili TFF'ye yaptıkları başvurudan hala net bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Bu delillerin bulunduğu dava, dosya ve sayfa numaralarını sundukları TFF'nin, bu güçlü delillerden korktuğunu iddia eden Keskin, vicdani kanaatle dahi ceza verme yetkisi olan TFF'nin, bu güçlü delillere rağmen “Şike Tahkik Kurulu” kuramadığını öne sürdü.

Keskin, “Şikeyi teşvik etme, delileri örtbas etme ve görevi kötüye kullanma” iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları suç duyurusunun kabul gördüğünü ve savcılığın olayı “Devlet Memuru Suçları” kapsamına alarak 15 TFF yöneticisinin ifadelerini almaya başladığını belirterek, “Bugüne kadar, ülkemizde şikeyle ilgili savcılıklara yapılan tüm başvurularla ilgili takipsizlik kararı verilmişti. İlk kez bu olayda tüm TFF yöneticilerinin ifadesi alınmaktadır. Bizim hedefimiz, TFF başkanı ve yöneticileri değil. İlgili 3 maçın ve yeni delillerin tekrar incelenmesidir” diye konuştu.
Üç maçla ilgili 27 Aralıka kadar Şike Tahkik Kurulu kurulmaması halinde konuyu FIFA'ya taşıyacaklarını bildiren Keskin, şöyle devam etti: “Yapacağımız hamleler, TFF'nin Avrupa ve dünya platformundaki kurumsal kimliğinin tartışılmasına sebep olabilir. Türkiye Futbol Federasyonu bizim federasyonumuzdur. 5 aylık hukuki mücadelemiz ve ulusal gazetelerde manşet haberlerimize rağmen, komisyon kurulmamasının tek sebebi vardır. TFF'nin, bunca girişimimize rağmen yine komisyon kurmazsa Türk halkına vereceği mesaj; 'Şike yapın biz şikeyi destekliyoruz. Kulüp başkanınız, takım kaptanınız bile anlaşsa farketmez, ama dikkat edin, küfür etmeyin, ederseniz 3 maç ceza veririz' olacaktır.”

bursa_mc
29.Aralık.2006, 20:16
şu bursa düşsünde gerisinin kalmasınada ragzıyım...

anlamadımm...:mad:

ewrim_FB
09.Ocak.2007, 00:03
Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, düzenlediği basın toplantısında, "Bugünkü başvurumuzda yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan adalet ve güven duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek alt yapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak futbol federasyonunun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi yaratmaktır" dedi.

Levent Kızıl sözlerine şöyle devam etti:

"Malumlarınız olduğu sürece futbolumuzda bir yıla yakın devam eden kaos azalmak bir yana dursun artarak devam etmektedir. Bir yönetimin sağlıklı bir şekilde devamı için olmazsa olmazı iki ilkesi adalet ve güvendir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada Futbol Federasyonu yönetimi, futbol aile bireylerinin büyük çoğunluğunun kanaatince bu ilkeleri erozyona uğratmıştır. Seçimli yönetimlerde ortaya çıkan güvensizlik durumunda, işleri tekrar normalleştirebilecek en önemli enstrümanlardan en önemlisi seçimdir. Futbol ailesinin en büyük organı olan genel kurul delegeleri olarak, hepimizi rahatsız eden bu kaosa seyirci kalamazdık. Yasanını bize tanıdığı imkanlar çerçevesinde başvuru yaparak, gerekli yasal süreci bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bugünkü başvurumuzda yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan adalet ve güven duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek alt yapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak futbol federasyonunun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi yaratmaktır. Dolayısıyla bu insiyatifin amacı, kurumlar arası veya kişiler arası polemik ve kavgaların tarafı olmak değil, bu ideallerin gerçekleşmesi için fırsat yaratılmasıdır. Bu bağlamda yönetimi elinde bulunduranların görev süresi boyunca yapamadıkları icraatlar ve yarattığı kaoslar yatsınamaz bir gerçekken, bunları bir kenara bırakıp konuyu kişiselleştirmeleri ve başka platforma çekme çabaları en hafifinden hedef saptırmaktır.

Seçim sürecinin yanlışlığı ve futboldaki kaosu arttıracağı iddiası da külliyen yalandır. Bu iddia sahipleri var olduklarını kabul ettikleri kaosun, sona erdirilmesi konusunda samimilerse, mevcut yasa ve statümüz 21 gün de seçimi mümkün kılacaktır. Dolayısıyla ikinci devrenin başına yetişecek bir yasal takvim imkanı bulunmaktadır. Açıkça söylemek gerekir ki, eleştiriler, tepkiler ve talepler karşısında seçime gitmeyen bir yönetimin, Türk futbolunun geleceği gibi bir kaygısının olduğunu söylemek mümkün değildir. Olsa olsa söylenebilecek olan koltuk hırsı ve benden sonrası tufan anlayışıdır. Ancak mevzuatın ön gördüğü şekilde yapılmış bir başvurudan sonra seçim kaçınılmazdır ki bugünde öyledir. O zaman mevzuatta ki maksimum süreleri kullanmaya çalışmak, hukuku zorlayacak yorumlar yapmak, bırakın tarihe karşı sorumluluğu, koltuğa yapışmayız iddialarıyla çelişir. Buradan futbol kamuoyu ve değerli spor medyası da başta olmak üzere, futbolla ilgili her kesime sesleniyoruz. Bugünden itibaren kaosu kaldıracak seçimin, en kısa sürede yapılması için çaba sarfetmek, imza sahipleri kadar sizin de sorumluluğunuzdadır."

nart_susruko
09.Ocak.2007, 00:08
çal DJ efendi 1000lerce dansöz var !!! ;)

netislem
09.Ocak.2007, 00:08
Biz turkler her basarinin onunu engellemekle ve tekme atmakla hayatimiz boyunca istikrar saglayamayan bir gelecege sahip olmaya mahkumuz!

El Comandante
09.Ocak.2007, 00:32
peki simdi haluk ulusoy gittiginde yerine gelecek olan kisi ondan dahami basarili olacak,bu kaostan kurtulacakmiyiz?bence kaos daha büyüyecek,ve türk futbolu icin cok kötü günler bizi bekliyor.

Burak Duran
09.Ocak.2007, 00:57
benim her zaman savunduğum iyisi gelcekse hayırlı yolculuklar ulusoy