Log in

View Full Version : Türkiye'den İyi Oyuncu Yetişmiyor mu???

Seçkinn
09.Kasım.2005, 22:49
Son günlerde bu yabancı sınırlaması olayı çok gündeme geliyor...Peki sorun nerede...Ülkemizde iyi oyuncu yetişmiyormu???Yada futbol genlerimizmi çok düşük : ) ???

Hayır bunların hiçbirisi değil...Oyuncu yetişiyor artı gerçektende iyi futbol genlerine sahibiz bence...Teknik olarak mükemmel adamlar çıkarabiliriz...Ama neden çıkmıyor???

Esas nokta burası işte...Şimdi kulüplerimiz zaten gençlere şans tanımıyorlar...Paf takımları var ama ben onlardanda şimdiye kadar çok sayıda futbolcu çıkaran bir kulüp görmedim...Varsada çok azdır...Peki nereden çıkar bu futbolcular...Küçük takımlardan...Çocuk yaştaki bir sürü genciş toplayan bir sürü küçük amatör kulüp var...Arada bir gerçekten iyi oyuncular gönderiyorlar üst liglere...Ama sayı çok az...Nedeni ise futbolcu tacirliği...Çünkü bazı takımların (antrenör denirmi onlara bilmiyorum) antrenörleri oyuncuları para makinası gibi görüp ilerlemelerini engelliyorlar...Aynı durum bu ufak kulüplerin yöneticileri içinde geçerli...Çocuklar yetişiyor 16-17 yaşına geliyorlar...Çok iyi oynuyor mesela çocuk daha büyük kulüplere gitmek istiyor...Ama lisansını alıp gitmesi imkasıza yakın bir durum...Belli süre gidemeyincede ya ailesi futbolu bıraktırıyor yada çocuk hevesini kaybediyor...

Bu şekilde madur olan bir sürü futbolcu vardır eminim...Bu sadece hikayelerden birisi...Daha neler oluyor kim bilir...Bu hikaye gerçek olacak yakında mesela...Tanığım bu durumda bir oyuncu var...Ve inanın bana eğer Nuri Şahin A Milli oluyorsa o çocukta en az Ümit Milli olur...Ama Ankarada sıradan bir kulüpte oynuyor mecburen...

Şimdi bakıyorum yorumcular TV'de diyorki İngiltere gibi olsun yabancı olayı...Son 2 seneki maçların yüzde 75'nde oynamış olacakmış oyuncular...Güldürmeyin beni ya Anelka bile zar zor geldi Türkiye'ye milli takımdamı oynuyordu adam hiç oynamadığı halde zor razı edildi...Kaç tane oyuncu bulacaklarını sanıyor o yorumcular acaba bu kuralla...

Biz kendi içimizdeki pislikleri temizleyelim önce...Ama bunun içinde yabancı sınırı artacak arkadaşlar...Bu pislikler çok para kazanmamalı ki ellerini oyunculardan çeksinler...Bizde rahat edelim...Güzel futbol seyredelim...Ama gazteciler yorumcular bu konulara hiç girmiyor nedense...Onlarada gazeteci diyesim gelmiyor ama neyse...Sınırlı sayıdaki dürüst adamlar hariç tabi...

RoCCo_42
10.Kasım.2005, 01:25
o cocugun ismi ne dosdum merak eddim simdi.

Seçkinn
10.Kasım.2005, 04:11
Emniyet Sporda oynuyor şu an...Adı Orçun...İnanılmaz şey ya geçenlerde çocuğu antalyadan bir takım istemiş...Tabi izin çıkmamış...Bir hafta deneme yapmışlar orada, onada kaçırıp götürmüşler çocuğu...Hiçbir şekilde izin yoq anlayacağınız...Tabi en başta lisansını alamazsın muhabbeti var...Çocuk "ben öyle tesislerde çalışsam daha ne isterimki" diyordu...

Bazen 19 Mayıs Stadının oraya yolum düşüyor...Böyle gençleri izleme şansınız olur arada bir uğrarsanız...Harika oynayan çocuklar var ama görecez bakalım kaçı yükselecek kaçı kaybolup gidecek...

RoCCo_42
10.Kasım.2005, 11:37
Burasi türkiye yabancilara gösterilen ilginin onda bişrinin türklere gösterilmedigi bir ülke.Baska söze gerek yok sanırım.

Legolas007
12.Kasım.2005, 12:34
katılıyorm (b)

gerilla
12.Kasım.2005, 18:00
Rooney 15 yaşında premier lig de banko oynarken bizimkiler 20 li yaşlarında ilk kez çimlerle tanısıyorlar. Fark bu! Yetenek degil yetiştirme problemi bizimkisi...

Cengo
12.Kasım.2005, 18:22
Rooney 15 yaşında premier lig de banko oynarken bizimkiler 20 li yaşlarında ilk kez çimlerle tanısıyorlar. Fark bu! Yetenek degil yetiştirme problemi bizimkisi...

Hayır alakası yok, 'ben göbek yaparım,yatarım yatağıma, arada bi gol atarım gene yatarım zihniyeti' varken hiç bir zaman oyuncu yetişmez Türkiye'de.

18 yaşındaki oyuncuya 'kendine çeki düzen ver, oynamazsan kapı orada' mesajı vermezsen yetiştiremezsin.Fakat yetiştiren hocalar da yetenekli olacak.

Bu yüzden kaliteli oyuncular önemli, onlar da bu oyunculara uyum sağlayacak ve hep tedirgin olacaklar.
Ne kadar çok profesyonel ve üstdüzey (ister yerli,ister yabancı)oyuncu ile oynarsanız o kadar daha fazla oyuncu yetiştirirsiniz.

Sergen'in Real Madrid'de oynaması gerektiği konuşulduğu yıllarca.
Sergen bu zihniyetle 50 kere gençliğine dönse gene oynayamazdı Real Madrid'de..

mustang
12.Kasım.2005, 18:43
bence en önemlisi aileden bitiyor eger bir kişi iyi aile egitimi aldıysa .eger ailede o kişiye destek olursa .bir yerlere varması bence daha kolay olur .ben iyi futbolcuyum diye erken havalara girerse işte o zaman hayatının en büyük hatasını yapar

dinaMYt
12.Kasım.2005, 19:02
u-17 u-19 u-20 ve ümit milli takımlarımız sürekli belli başarılar kazanırken a milli takımın genel olarak büyük turnuvalara dahi katılamaması durumu özetliyor.bizim problemimzi altyapıda değil oyuncuyu altyapıdan üst yapıya taşımakta

Frank_Castle
13.Kasım.2005, 03:08
ABOOO ya katılıyorum , zihniyet farkı; parayı bulana kadar canla başla oynayıp parayı kapınca yatıyor türk futbolcusu.. futbolcuyu teknik, fiziksel ve mental özellikler olarak incelerken özellikle mental bakımdan iyi oyuncu yetişmiyor..

gerilla
13.Kasım.2005, 13:01

Hayır alakası yok, 'ben göbek yaparım,yatarım yatağıma, arada bi gol atarım gene yatarım zihniyeti' varken hiç bir zaman oyuncu yetişmez Türkiye'de.

18 yaşındaki oyuncuya 'kendine çeki düzen ver, oynamazsan kapı orada' mesajı vermezsen yetiştiremezsin.Fakat yetiştiren hocalar da yetenekli olacak.

Bu yüzden kaliteli oyuncular önemli, onlar da bu oyunculara uyum sağlayacak ve hep tedirgin olacaklar.
Ne kadar çok profesyonel ve üstdüzey (ister yerli,ister yabancı)oyuncu ile oynarsanız o kadar daha fazla oyuncu yetiştirirsiniz.

Sergen'in Real Madrid'de oynaması gerektiği konuşulduğu yıllarca.
Sergen bu zihniyetle 50 kere gençliğine dönse gene oynayamazdı Real Madrid'de..

Benimde bahsettigim konu bu cocuga oynamazsan kendini geliştirmezsen kapı dısarı edilecegini ögretmelisin + Yetenek var diye şımartmamalısın. Tuncay ve ibrahim hala saha içinde kendi kendilerine top oynuyorlarsa sorun var demektir. Sorun yetenekte degil o zaman yetiştirme ve yetenege güvenilmeme problemi...

Legolas007
13.Kasım.2005, 14:37
takımların gençleri kullanamama problemide var
zamanında yabanncılar türkiyeye kanat oyuncularını incelemeye geldiklerinde tuncay ve okan koç çok iyi birer kanat oyuncusu olacaklar demişler tuncay biraz yaklaşmışta şimdi okan nerdeeeeee (/1)

gozgoz
13.Kasım.2005, 17:13
genellikle takımlar altyapıya çok önem vermese de çıkan oyuncular da oynatılmıyor sorun burda..

Seçkinn
13.Kasım.2005, 20:18
Gençlere çok şans verilmediği kesin...Onları yetiştirenlerde gerçekten çok önemli...İlk mesajda belirttiğim gibi adamların antrenörlük yapması zaten spor etiğine aykırı...Olsun yinede ben ümitliyim bir gün bunlar çözülecek...Hatta yabancı sınırının artırılmasının bu konularda ilerleme sağlayacağını düşünüyorum...

ABOOO'nunda dediği gibi oyuncularımızda çok şımartılıyor...Değerinden fazla meblalara oynayınca bunun önüne geçmek zor...Sepp Blatter'in bir lafı vardı "20 yaşında bir oyuncunun eline milyon dolarları verirseniz önce onu şımartır sonra kaybedersiniz."...

Yönetici olarak takdir etmesemde kendisini bu sözleri oldukça haklı doğru...

Legolas007
13.Kasım.2005, 20:28
çok doğru (d)