PDA

View Full Version : Kulüpler Birliği seçim dedi



eGowiCh
26.Aralık.2006, 20:01
Kulüpler Birliği seçim dedi
Turkcell Süper Lig kulüplerinin oluşturduğu Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu’nun olağanüstü genel kurula gitmesi için tavsiye kararı aldı.

http://www.ntvspor.net/Images/8449.jpg

Futbol kamuoyunun merakla beklediği Kulüpler Birliği toplantısından, TFF’de seçime gidilmesi için tavsiye kararı çıktı.

Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın yaptığı basın açıklamasıyla aldıkları kararı duyururken, bazı kulüplerin Haziran ayının beklenmesi yönünde görüş bildirdiğini, ancak sonuç olarak olağanüstü kongreye gidilmesi için tavsiye kararı aldıklarını söyledi.

Canaydın, “Haluk Ulusoy federasyonu bizim federasyonumuz. Demokratik ortamda seçilmiştir. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, genel kuruldan çekinmemek gerekir. Tartışmalar yaşanıyorsa, genel kurul sorunlardan arındırır. Biz Kulüpler Birliği olarak sadece tavsiye kararı alabiliriz. Bazı kulüpler seçimin mali genel kurul ile birleştirilmesini, yani Haziran ayını bekleme fikrinde. Ancak bu toplantıda ağırlıklı olarak seçim yapılması için tavsiye kararı alınmıştır” diye konuştu.

Toplantıya katılan 17 kulüpten 10 tanesi tavsiye kararının altına imza atarken geriye kalan 7 kulüp; Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Denizlispor, Gençlerbirliği, ve Sivasspor tavsiye kararı alan kulüpler arasında yer almadılar.

NTVSpor

TR.CaPTaiN
26.Aralık.2006, 21:07
1-2 saat sonra yanlıslık oldu secim kararı istemiyorduk demesinler.;)

gerrrard
26.Aralık.2006, 21:23
bakalım ilerleyen dakkalarda ne olucak

Emurafu
26.Aralık.2006, 21:53
bugunku toplantiyata fenerbahceden kimse gitmedi aziz yildirim disardan herseyi yapiyor bence bugunku toplantiya onunda gitmesi lazimdi

TR.CaPTaiN
26.Aralık.2006, 21:56
bugunku toplantiyata fenerbahceden kimse gitmedi aziz yildirim disardan herseyi yapiyor bence bugunku toplantiya onunda gitmesi lazimdi

Toplantıdan önce bu haber yayınlanmıştı.

Fenerbahçe, bugün seçim maddesiyle toplanacak olan Kulüpler Birliği toplantısına katılmayacağını duyurdu.
"Öncelikle Kulüpler Birliği'ne, birliğin üyesi kulüplerimize ve futbol ailesinin tüm bireylerine karşı olan sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu tüm kamuoyu ve spor camiası ile bir kez daha paylaşmak isteriz. Bu sorumluluk ve bilinç içerisinde futbolun ortak yüksek değerlerine her zaman ve her kademede katkı sağlamaya, sorumlu aile bireyi olarak görev ve yükümlülüklerimizi eksiksiz yerine getirmeye amadeyiz.

Bu anlayışla Kulüpler Birliği'nin geçtiğimiz ay yaptığı toplantıya katılma ve müşterek sorunlara çözüm üretme konusunda karar almıştık. Ancak söz konusu toplantıya anlamadığımız bir sebeple Kulüpler Birliği Başkanlığı tarafından katılımımız engellenmişti. Geçtiğimiz toplantıya iştirak edebilseydik bugün daha da derinleşen, Türk futbolunun içine sürüklendiği kriz ortamının önlenmesi için önerilerimizi sunarak ciddi katkı sağlayacağımızı düşünmekteydik.

Bugün gelinen noktada ise kronikleşen krizin artık sadece Kulüpler Birliği eliyle çözümlenmesini imkan dahilinde görmemekteyiz. Türk futbolunda yaşanılan sorunların çözümü ancak futbol ailesini oluşturan tüm kişi ve kurumların bir araya gelmesi ve ortak çözüm üretmesi ile mümkün olabilir. Bu sebeple Kulüpler Birliği önderliğinde federasyon genel kurulunu oluşturan tüm kulüp ve kuruluşları içine alan bir çözüme ve buna ilişkin yapılacak çalışmaya her türlü katkıyı vermeye hazırız.

Toplantıya katılan tüm kulüplere çalışmalarında başarılar diliyor ve çabalarına saygı duyuyoruz. Bugünkü toplantıya katılmama kararımızın, birlik dışında kalma olarak algılanmamasını diliyoruz. Yukarıda ifade ettiğimiz üzere, gelinen noktada tüm paydaşların katılımı ile sağlanabilecek ortak çözümün tek başına Kulüpler Birliği platformu üzerinden sağlanamayacağını düşündüğümüz için toplantıya katılmıyoruz.