PDA

View Full Version : Edu: Milan'la görüştüm

eGowiCh
07.Ocak.2007, 16:24
Edu: Milan'la görüştüm
Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Edu Dracena, Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce İtalya'nın AC Milan takımıyla görüştüğünü söyledi.

http://www.ntvspor.net/Images/8735.jpg

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Edu Dracena , Fenerbahçe'ye gelmeden önce İtalya'nın AC Milan takımının yöneticileriyle görüştüğünü kaydetti.

O dönemde Milanlı yöneticilerin kendisiyle ilgilendiğini anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Milanlı yöneticilerle görüştüm, ama resmi bir teklif almadım. Şimdi Fenerbahçe'de olmaktan çok mutluyum. Burada senelerce kalıp, kupalar kaldırmak istiyorum'' diye konuştu.

''7 PUANLIK FARKI AÇARAK ŞAMPİYON OLACAĞIZ''
Ligin ikinci yarısının daha da zor olacağını belirten Edu, ''Rakiplerimiz bize karşı daha büyük bir motivasyonla oynayacak, ama 7 puanlık farkı daha da açarak sezon sonunda şampiyon olacağız'' dedi.

Brezilyalı futbolcu Türk futbolunda çok iyi forvetler bulunduğunu anlatarak, ilk yarıda forvetlerle iyi mücadele ettiklerini ve az gol yediklerini söyledi.

Edu, ''Rüştü ile oynamakla Volkan ile oynamak arasında fark var mı'' şeklindeki bir soru üzerine iki kalecinin de milli takımın kalecileri olduğunu, tüm oyuncuların takımın başarısı için mücadele ettiğini ifade etti.

Brezilya ile Türk futbolunu da karşılaştıran Edu, Brezilya'da futbolun tamamen tekniğe dayalı olduğunu, Türkiye'de ise tekniğin yanında gücü dayalı futbol oynandığını söyledi. Edu, kamp döneminde ağır idmanlar yaptıklarını, ama bu idmanların ikinci yarıdaki zorlu program için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

MEHMET VE APPIAH KAMPA KATILDI
İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'de, Appiah ve Mehmet Yozgatlı kampa katıldı.

Pazar günü yapılan antrenmanda sağ baldırında ağrı olan Daivid, atrenmanı yarıda bıraktı. Tedavileri devam eden Alex, Kezman ve Lugano antrenmana katılmazken, Selçuk ise havuzda çalıştı.

NTVSpor

TR.CaPTaiN
07.Ocak.2007, 19:54
Milan istedigine göre bu adamda potansiyel var.

spider3784
07.Ocak.2007, 20:50
bu adam olympiakostada oynadı çok iyi aslındada niye alışamadı fenere ilginç

fenerbahce_1907
07.Ocak.2007, 20:56
Edu'tu 2 senen önce Real Madrid falanda istemiş ama ayagı kırılınca 7 ay futbol oynayamamıs hala o donemın eksıklıgını yasıor

Omerdinho
07.Ocak.2007, 23:12
kim ne derse desin su anda tr nin en iyi defansi bizimkisidir..

Universal
07.Ocak.2007, 23:22
Eğer bu adamı Milan istediyse niye F.Bahçe'ye geldi? Benim aklıma böyle bir soru takıldı. Çünkü Milan gibi bir takım durup F.Bahçe'ye geliyor. Daha transfer döneminin sonun da F.Bahçe Ricordo'yu Milan'a kaptırmışken Edu'yu nasıl takıma aldı.Büyük ihtimalle F.Bahçe'ye gelmesinin nedeni olarak başta Zico ve burada bulunan Brezilya'l futbulcular olmuştur.

Ben bu sene şampiyon olacaz diyen çok fazla futbolcu gördüm. Bu yüzden bu sözler sadece taraftarları kandırmak içindir. Bunları söylemek yerine uygulamasını tercih ederim.

F.Bahçe'ye gelmiş son zamanlarda ki en iyi defanslardan biri ikinc yarı daha verimli oynayacağını düşünüyorum. Özellikle bu kampta eksikliklerini tamamlayıp takıma pozitif yönde güç katacaktır.

y_layta
08.Ocak.2007, 00:17

edu mu...???

Omerdinho
08.Ocak.2007, 00:32
edu mu...???

Türkiyedeki en iyi defansa sahibiz...
Edu mu sumu bumu demeden önce kendi defansiniza bi bakin sag bek oynayan f.akyeli göbekte oynatiyosunuz..

Valheru
08.Ocak.2007, 01:06
Eğer bu adamı Milan istediyse niye F.Bahçe'ye geldi? Benim aklıma böyle bir soru takıldı. Çünkü Milan gibi bir takım durup F.Bahçe'ye geliyor. Daha transfer döneminin sonun da F.Bahçe Ricordo'yu Milan'a kaptırmışken Edu'yu nasıl takıma aldı.Büyük ihtimalle F.Bahçe'ye gelmesinin nedeni olarak başta Zico ve burada bulunan Brezilya'l futbulcular olmuştur.

Ben bu sene şampiyon olacaz diyen çok fazla futbolcu gördüm. Bu yüzden bu sözler sadece taraftarları kandırmak içindir. Bunları söylemek yerine uygulamasını tercih ederim.

F.Bahçe'ye gelmiş son zamanlarda ki en iyi defanslardan biri ikinc yarı daha verimli oynayacağını düşünüyorum. Özellikle bu kampta eksikliklerini tamamlayıp takıma pozitif yönde güç katacaktır.

yani arkadaşım tam bu konu altına bişeyler yazacaktım senin yazdıklarını okuyunca vazgeçtim çünkü bundan güzel yorumlayamam yani seni kınıyorum biraz bizede yorum brak olmuyo böle :) :) :)şaka bi yane gerçek tebrik ederim cok güzel yazmışssın ve yorumlamışın....

paco
08.Ocak.2007, 01:14
Milan istedigine göre bu adamda potansiyel var.

yani şimdi bu adamın potansiyeli ortaya çıkıyor .... ya çok ilginç yorumlar yapıyosunuz ....

Omerdinho
08.Ocak.2007, 02:37
yani şimdi bu adamın potansiyeli ortaya çıkıyor .... ya çok ilginç yorumlar yapıyosunuz ....

demekki milanli yöneticiler bu adamin milanda oynayabilecek kaliteye ve potansiyele sahip oldugunu kesfettilerki almak istemisler..

CeNTeR_TR
08.Ocak.2007, 12:44
abi adamı milanın gözlemcileri gözelemiş beğenmişler senin beğenip beğenmediğini sormuyorlarki sana

Del Piero_10
08.Ocak.2007, 13:49
milanın gözlemcileri sarr,favalli,dhoraso'yu falanda beğendiler gerçi ama edu olayının aslını bilmiyorum.

perpetua
08.Ocak.2007, 16:32
Edu yani zamanda Avrupa Birligi pasaportu tasmasi, kontratinda 7M Euro'luk serbest kalma maddesi olmasi ve fizige dayali futbol oynadigi icin Milan'in ilgisini cektigini dusunuyorum.

Ancak Edu'nun da soyledigi gibi Milan'in teklifi resmi boyuta ulasmamis. Yani tahminen bir menajer (25/08/2006 tarihindeki ropotajinda Milan'a yakin olan birisinin kendine teklifi yaptigini soylemisti) Milan'a gitmek istermisin diye sormus, Edu da evet demis fakat sonrasinda bir teklif gelmemis. Milan'a gitmemesinin nedeni Fenerbahce'nin basinda Zico olmasi oldugunu dusunmuyorum. Ancak Fenerbahce'den gelen teklifi kabul etmesinde Zico'nun etken oldugu kesin.

nekop
08.Ocak.2007, 16:37
Türkiyedeki en iyi defansa sahibiz...
Edu mu sumu bumu demeden önce kendi defansiniza bi bakin sag bek oynayan f.akyeli göbekte oynatiyosunuz..

haklısın yıllarca göbekte oynayan ümit özatı solda oynatanda bizdik ee tabi forvet anelkayı sag kanattada oynatan yine bizdik...

fmsmyrna
08.Ocak.2007, 17:14
bence edu lugano'dan iyi bir oyuncu ama bu lugano kötü demek değil lugano'da iyi,biraz alakasız ama dün liverpool'a karşı oynadıkları dünya klüpler şampiyonası maçını izledim adam öle bi maçı bile kaldırabilmiş daha ne olsun

eGowiCh
08.Ocak.2007, 17:32
Bence şu an Türkiye'nin en iyi yabancı savunma oyuncuları; Lugano, Edu, Fabiano Eller ve Stepanov'dur.

Ama savunma sadece 2 oyuncuyla yapılmıyor. Ön liberolar ve beklerin kalitesi de savunmanın performansını etkiliyor. Bu yüzden Türkiye'nin en iyi "savunma"sı Fenerbahçe'de diye düşünüyorum. En iyi savunma oyuncuları da yukarıda saydığım isimler diye düşünüyorum.

nekop
08.Ocak.2007, 17:34
Bence şu an Türkiye'nin en iyi yabancı savunma oyuncuları; Lugano, Edu, Fabiano Eller ve Stepanov'dur.

bence songda unutulmaması gereken bir isim :)

paco
08.Ocak.2007, 19:00
bence songda unutulmaması gereken bir isim :)

yok song o kategoriye giremez ... çünkü galatasaraylı ;)

eGowiCh
08.Ocak.2007, 19:46
Song bence iyi bir defans oyuncusu değil, özellikle hava hakimiyeti kötü. Belki gözümüze kötü gözükmesinin sebebi Tomas'tan dolayı olabilir, bilemem.

Nedvedmania
08.Ocak.2007, 19:57
:n::n::n::n:

fenerbahce_1907
08.Ocak.2007, 20:27

nıe guluossun Cihan bence cok dogru soylyor arkadas hiç anlamıyorum bu meseleyı ya 3-4 senedir ligde en az gol yıyen takım biziz en az pozisyon veren takım biziz ama en kötü defansta bizde nasıl oluyor bu ya bı turlu anlayamıyorum

eGowiCh
08.Ocak.2007, 20:57

Kötü dediğin defans hakkındaki istatistikler :
Turkcell SüperLig
15 golle ligin en az gol yiyen takımı.

UEFA Kupası
En az gol yiyen takım : Blackburn ve Newcastle (1 gol)
En az gol yiyen 2. takım : Tottenham, Espanyol ve Ajax (2 gol)
En az gol yiyen 3. takım : Rapid Bucuresti ve Mladá Boleslav (3 gol) (Gruptan çıkamadılar)
En az gol yiyen 4. takım : Rangers, M. Haifa, Osasuna, Heerenven (gruptan çıkamadı), Nancy, Panathinaikos, PSG, Celta ve Fenerbahçe (4 gol)

Rapid ve Boleslav'ı saymazsak (gruptan çıkamadıları için), defans olarak UEFA'da en iyi 3. takımlardan birisi diyebiliriz.

fenerbahce_1907
08.Ocak.2007, 21:01
İstatistikler ortada buda gosterıyokı Türkiye'deki en iyi defans Fenerbahce'de.

paco
08.Ocak.2007, 21:13
Song bence iyi bir defans oyuncusu değil, özellikle hava hakimiyeti kötü. Belki gözümüze kötü gözükmesinin sebebi Tomas'tan dolayı olabilir, bilemem.

aynı songtan bahsetmiyoruz galiba .... bu kadar fanatiklik olmaz ya ... song bu türkiyede ki en iyi defans oyuncusudur ... sizin kendi tarftarlarınız bile gs maçında kimin oynamasını istemiyorsunuz dediler ... herkez song demişti ... song edu gibi değil veya lugana gibi değil ... bence kıyaslanmaz bile .... hava toplarına hakim değil miş ... edu veya lugana hava toplarına çok hakim değil mi? ...

Mirza
08.Ocak.2007, 21:35
konu nerden nereye gelmis (: ..
arkadaslara bende katiliyorum edu'nun fenerbahceye gelmesindeki etkenler brezilyali futbolcular ve zico .
song'a deginmeden yazimi noktalamak istemiyorum.
bir fenerbahce taraftari olarak icten söylüyorum song türkiyede en iyi defans oyuncularindan biridir.

perpetua
08.Ocak.2007, 21:39
Kötü dediğin defans hakkındaki istatistikler :
Turkcell SüperLig
15 golle ligin en az gol yiyen takımı.

UEFA Kupası
En az gol yiyen takım : Blackburn ve Newcastle (1 gol)
En az gol yiyen 2. takım : Tottenham, Espanyol ve Ajax (2 gol)
En az gol yiyen 3. takım : Rapid Bucuresti ve Mladá Boleslav (3 gol) (Gruptan çıkamadılar)
En az gol yiyen 4. takım : Rangers, M. Haifa, Osasuna, Heerenven (gruptan çıkamadı), Nancy, Panathinaikos, PSG, Celta ve Fenerbahçe (4 gol)

Rapid ve Boleslav'ı saymazsak (gruptan çıkamadıları için), defans olarak UEFA'da en iyi 3. takımlardan birisi diyebiliriz.

Benim bildigim kadari ile defans sadece defans oyunculari ile yapilmiyor. Bu istatistige herhalde cok kosan Deniz, Appiah ve Tuncay orta sahasinin biraz katkisi vardir. Zira bu uclu oynamaya baslamadan once Fenerbahce pozisyon bulmakta zorlaniyor ve bir hayli gol yiyor ve pozisyon veriyordu. Esas yildizlasan burada Deniz bence..

azizuzu
08.Ocak.2007, 21:55
abi bizimkiler bu adamı Milan'ın elinden kaptık demiyorlarmıydı ya. demekki iyi adam.. zaten belli de ne kadar iyi oldugu

TR.CaPTaiN
08.Ocak.2007, 22:29

Neresini ilginc buldun ? Türkiye'de Milan'da oynayabilecek kapasiteye sahip baska hangi defans oyuncusu var.
Öve öve bitiremedigin Song'u gecen seneki macta Anelka karsısında gördük hatta Song+Mondragon.

Omerdinho
08.Ocak.2007, 22:52
aynı songtan bahsetmiyoruz galiba .... bu kadar fanatiklik olmaz ya ... song bu türkiyede ki en iyi defans oyuncusudur ... sizin kendi tarftarlarınız bile gs maçında kimin oynamasını istemiyorsunuz dediler ... herkez song demişti ... song edu gibi değil veya lugana gibi değil ... bence kıyaslanmaz bile .... hava toplarına hakim değil miş ... edu veya lugana hava toplarına çok hakim değil mi? ...

Fanatikligi baslatan sizsiniz :D
karsilik vermedende olmuyor malesef

Del Piero_10
08.Ocak.2007, 23:09
Türkiye'de Milan'da oynayabilecek kapasiteye sahip baska hangi defans oyuncusu var.

Bülent Korkmaz
Recep Çetin

yaşları tutuyor oynayabilirler.

fenerbahce_1907
08.Ocak.2007, 23:18
Bülent Korkmaz
Recep Çetin

yaşları tutuyor oynayabilirler.

:n::n: Recep Cetın kendı kalesın voleyle gol atan adam dimi.

Del Piero_10
09.Ocak.2007, 00:31
:n::n: Recep Cetın kendı kalesın voleyle gol atan adam dimi.

Gol kelimesi az gelir.Winning Eleven'daki spiker görse akrobatiko şutoo diye bağırır.

paco
09.Ocak.2007, 04:55
Neresini ilginc buldun ? Türkiye'de Milan'da oynayabilecek kapasiteye sahip baska hangi defans oyuncusu var.
Öve öve bitiremedigin Song'u gecen seneki macta Anelka karsısında gördük hatta Song+Mondragon.

ya kardeşim sen ya futbolu bilmiyorsun ya da şaka yapıyosun ... song veya mondragon bir maç iki maç kötü oynuyabilirler song mondi çok galatasaray maçını kurtardılar... milanda oynayabilecek kapasite edu da da yok eğer olsaydı edu şimdi milan da oynardı ;) ayrıca milana giden her oyuncu çok mu iyi .... zamannda ümit davalada da gitti ... milanın çok transfer fiyaskoları olmuştur ... her takım gibi ....

MeMo
09.Ocak.2007, 14:05
Ben anlamiyorum bizim defans kotu kaleci kotu gene en az golu biz yiyoruz :confused:

eGowiCh
09.Ocak.2007, 17:06
Benim bildigim kadari ile defans sadece defans oyunculari ile yapilmiyor. Bu istatistige herhalde cok kosan Deniz, Appiah ve Tuncay orta sahasinin biraz katkisi vardir. Zira bu uclu oynamaya baslamadan once Fenerbahce pozisyon bulmakta zorlaniyor ve bir hayli gol yiyor ve pozisyon veriyordu. Esas yildizlasan burada Deniz bence..

:) Üstteki yorumumu okumamışsın anladığım kadarıyla. Alıntı yapayım üstteki yorumumu istersen :)

Ama savunma sadece 2 oyuncuyla yapılmıyor. Ön liberolar ve beklerin kalitesi de savunmanın performansını etkiliyor. Bu yüzden Türkiye'nin en iyi "savunma"sı Fenerbahçe'de diye düşünüyorum. En iyi savunma oyuncuları da yukarıda saydığım isimler diye düşünüyorum.

Aydin
09.Ocak.2007, 17:12

cannavaro 1.90 boyunda olduğu için real onu aldı sanırım. cannavaro'nun eleştirilen tarafı hava hakimiyetinin olmaması. ama adam ödül üstüne ödül alıyor. önemli olan müdahale. bunu yapabiliyorsan en iyi oyuncu olabilirsin.

daha durun lig bitmedi. 18 maça bakıp en iyi defans bizde diyemezsiniz. galatasaray 109 gol yesin fener 100 gol yesin , fenerin yediği son gol (bkz. geçen sene denizli maçı) feneri şampiyonluktan ediyorsa, defansmış, ortasahaymış yalan gelir.

ingilizler der ki dont look at the hatice just focus to netice

ayrıca zaten fanatikliği bırakıp sadece oyuncu özelliklerine bakan bir kişi song'un edu'dan iyi bir oyuncu olduğunu, lugano'nun da tomas'tan iyi bir oyuncu olduğunu anlayabilir.

eGowiCh
09.Ocak.2007, 17:18
Cannavaro'nun boyu kısa olmasına rağmen hava toplarına iyi yükselebilen bir oyuncu. Nitekim bunu Dünya Kupası'nda da gördük. Ama bu seneki Lyon-Real maçındaki hava hakimiyeti yetersizliğinden dolayı (zamanlama hatası da diyebiliriz) Fred gol atmıştı. Kısa boylu; fakat zamanlamayı iyi yapıyor, iyi yerde duruyor ve iyi yükseliyor. Bu üç özellik olduğundan ve diğer özelliklerinin olağanüstü olmasından dolayı da ödül üstüne ödül alıyor kanımca.

Song ise savaşçı, hücum oyuncularını yıldıran bir oyuncu. Şu an Galatasaray savunmasının lideri konumunda. Fakat karşısına üstün oyuncular çıktığında ise hava toplarındaki etkisizliğini görüyoruz. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında da bunu sıkça gördük. SüperLig'de de ahım şahım bir performans sergilediğini söyleyemeyiz, zira Galatasaray'ın yediği gollerin çoğu savunma hatasından kaynaklanıyor. Bunda tek suç Song'un mu, hayır. Tomas'ın performansı, ön libero yetersizliği, sağ ve sol beklerde gerekli kişilerin olmaması da büyük etken tabii ki. Ama Song çok üst düzey bir oyuncu değil, tipik bir Kamerunlu.

Aydin
09.Ocak.2007, 17:35
"Tipik bir Kamerunlu" terimini lugatımıza kazandırdığı için Egemen'e teşekkürü bir borç bilirim.

Konuyu gs-fb muhabbetine dönüştürenlere de rowentadan çatal bıçak takımı göndermek istiyorum.

eGowiCh
09.Ocak.2007, 17:43
cannavaro 1.90 boyunda olduğu için real onu aldı sanırım. cannavaro'nun eleştirilen tarafı hava hakimiyetinin olmaması. ama adam ödül üstüne ödül alıyor. önemli olan müdahale. bunu yapabiliyorsan en iyi oyuncu olabilirsin.

Bir şey daha ilave etmek istiyorum. Cannavaro'nun ödül almasının bir diğer sebebi de Dünya Kupası'nda gösterdiği üstün performans. Real'de ahım şahım oynayamıyor Cannavaro. Dünya Kupası'nda şampiyon İtalya'nın kaptanı olduğundan ve oradaki performansının harika olmasında el üstünde tutuluyor. Ayrıca gerek Real'de gerek İtalya milli takımında önünde oynayan oyuncular son derece harika. Real'de Emerson ve Diarra, İtalya milli takımında ise Pirlo ve Gattuso. Bu ikili kimin önünde oynasa sanırım o defans çok sıkıntı çekmez. Song'un önünde Inamoto ve Ayhan ikilisi oynadığından gerek hava anlamında, gerek birebirde sıkıntı çekiyor. Cannavaro'yu da koysak Galatasaray savunmasına, "hiç sıkıntı kalmadı" diyemeyiz. Afrikalı oyunculardan iyi savunmacı olmuyor aslına bakarsak. En iyi savunma oyuncuları İtalya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden çıkıyor, bu da bir gerçek.

Aydin
09.Ocak.2007, 17:48
Bir şey daha ilave etmek istiyorum. Cannavaro'nun ödül almasının bir diğer sebebi de Dünya Kupası'nda gösterdiği üstün performans. Real'de ahım şahım oynayamıyor Cannavaro.

kinayemi kendin açıklamışın zaten. benim ek birşey dememe gerek yok. ayrıca bu konuyu gs-fb muhabbetine dönüştürüp, kişisel tartışmalara götürecek mesajlar yazanlara önce uyarı sonra ceza gelecektir.

El Comandante
09.Ocak.2007, 18:01
edu ve luganoya songtan iyi demissiniz,peki sezon basinda edu fenerbahceye yakismayan biri onu derhal göndermeliyiz diyen siz degilmiydiniz?lugano hakkinda siz ona defans diyorsaniz ben artik sizle tartisma geregi bile duymam futboldan anlamayan kisiyle tartismam ben,song konusuna gelince Türkiyenin en iyi defansidir.edu milandan teklif almis gitseydi niye gidemedi oraya orada oynayamayacagini mi düsündü madem iyi bir defans oyuncusu 42 yasindaki costacurtayi,39 yasindaki maldiniyi kesebilirdi,teklif falan hepsi yalan eger iyi bir oyuncuysa kariyerindeki ilk avrupa takimi neden fenerbahce?neden brezilya milli takiminda defansta 2 mac bile oynayamadi?song dünya kupasi tarihinde en cok forma giyen bir oyunculardan biridir.Liverpoolda 1 sezon oynamasina ragmen ligde ciktigi mac sayisi 34 tür!
Liverpool’un efsanevi hocası Gerard Houllier’in Anfield’a getirdiği ilk oyuncu 2,6 milyon Euro’luk Rigobert Song’du. Fransız hocanın gelmesinden önce defansında büyük problemler yaşayan takım 1999-2000 sezonunda Premier League’in en az gol yiyen ekibi oldu.
Gerard Houllier onun için şöyle diyor: ‘Çok güçlü ve sağlam bir defans oyuncusu.

basarilari:
Avrupa Kupaları: 19 maç
Dünya Kupası: 1994,1998,2002
Fransa Kupası (1998),
Afrika Kupası (2000 ve 2002)
Galatasaray ile bir türkiye kupasi,ve 1 lig sampiyonlugu bulunuyor.

Türkiyenin en iyi defanslari: (sizin gibi fanatiklik yapmayacam)
1-)Song
2-)Tomas
3-)Tolga Seyhan
4-)Emre Asik
5-)Erkan Ferin
:n::n::n:

1)Song
2-)Fabiano Eller
3-)Edu
4-)Stepanov
5-)Tomas

Önemli Not:Gs-fb tartismasi yapmadim,sadece songu kücümseyenlere yanit verdim,kariyerini anlattim.

eGowiCh
09.Ocak.2007, 18:03
@iori,

GS-FB muhabbetine ben dönüştürmüyorum. En baştan mesajları bir oku istersen, kim ilk olarak Edu'yu küçümsemiş, "Sizin defans mı en iyi?" demiş, kim GS-FB muhabbetine dönüştürmüş. Ondan sonra ceza vereceksen ver.

İstatistiklere göre ben de yorumlarımı yaptım yukarıda, en iyi defansın Fenerbahçe'de olduğunu söyledim. Türkiye'nin en iyi defanslarını da saydım, akabinde Galatasaraylı bir arkadaş "Song o kategoriye giremez, çünkü Galatasaraylı" deyince olaylar başladı ve karşılık verme gereksinimi duyduk.

Ben Song'u beğenmiyorum, Edu'yu da beğenmeyene saygı duyarım; fakat küçümseme, alay etme, Edu'yu beğenmemeyi doğrudan Fenerbahçe'ye bağlama gibi durumlarda gerekli cevabı uygun bir dille veririm.

@arda_ultraslan,

Lugano ile konunun hiçbir alakası olmamasına rağmen, kötü defans diye eleştirmişsin. Beğenmediğin Lugano, Kıtalar Arası Kupa finali olan Sao Paulo-Liverpool maçının en iyi adamı seçilmiş, tek başına Liverpool'u durdurmuştur. Aynı adam, Uruguay-Brezilya maçında Ronaldo ve Ronaldinho'ya karşı tek başına direnmiştir ve tek başına bir takım olmuştur. Aynı oyuncuya Güney Amerika'da en iyi savunma oyuncusu diyorlar. Lugano'dan iyi savunmacılar Cannavaro, Terry, Ferdinand, Puyol gibi isimler...

Edu ile Song'u milli olma bakımından karşılaştırmışsın, fakat bir şeyi hatırlatmak isterim ki, birisi Brezilyalı, diğeri Kamerunludur. Edu'nun milli takıma girme yolundaki rakipleri Lucio, Juan, Alex, Luisao gibi isimler iken Song'un milli takıma girme yolundaki rakipleri daha az sayıda ve üst düzey olmayan oyunculardır.

Fanatiklik falan yaptığım yok, dikkat edersen üst mesajda en iyi defans oyuncularından ikisi Trabzonspor forması giyiyor. Galatasaray'dan yazınca fanatiklik olmuyor da yaptığım, Trabzonspor ve Fenerbahçe'den yazınca mı fanatiklik oluyor?

TR.CaPTaiN
09.Ocak.2007, 18:05
ya kardeşim sen ya futbolu bilmiyorsun ya da şaka yapıyosun ... song veya mondragon bir maç iki maç kötü oynuyabilirler song mondi çok galatasaray maçını kurtardılar... milanda oynayabilecek kapasite edu da da yok eğer olsaydı edu şimdi milan da oynardı ;) ayrıca milana giden her oyuncu çok mu iyi .... zamannda ümit davalada da gitti ... milanın çok transfer fiyaskoları olmuştur ... her takım gibi ....

Song mondi Galatasaray'ın nasılki cok macını kurtardıysa Fenerbahce'nin en az gol yiyen takım olmasında emegi gecenlerin basında begenmediginiz Edu ve Lugano geliyor.

Omerdinho
09.Ocak.2007, 18:42
@iori,

GS-FB muhabbetine ben dönüştürmüyorum. En baştan mesajları bir oku istersen, kim ilk olarak Edu'yu küçümsemiş, "Sizin defans mı en iyi?" demiş, kim GS-FB muhabbetine dönüştürmüş. Ondan sonra ceza vereceksen ver.

İstatistiklere göre ben de yorumlarımı yaptım yukarıda, en iyi defansın Fenerbahçe'de olduğunu söyledim. Türkiye'nin en iyi defanslarını da saydım, akabinde Galatasaraylı bir arkadaş "Song o kategoriye giremez, çünkü Galatasaraylı" deyince olaylar başladı ve karşılık verme gereksinimi duyduk.

Ben Song'u beğenmiyorum, Edu'yu da beğenmeyene saygı duyarım; fakat küçümseme, alay etme, Edu'yu beğenmemeyi doğrudan Fenerbahçe'ye bağlama gibi durumlarda gerekli cevabı uygun bir dille veririm.

+1 kesinlikle katiliyorum

El Comandante
09.Ocak.2007, 18:50
@arda_ultraslan,

Lugano ile konunun hiçbir alakası olmamasına rağmen, kötü defans diye eleştirmişsin. Beğenmediğin Lugano, Kıtalar Arası Kupa finali olan Sao Paulo-Liverpool maçının en iyi adamı seçilmiş, tek başına Liverpool'u durdurmuştur. Aynı adam, Uruguay-Brezilya maçında Ronaldo ve Ronaldinho'ya karşı tek başına direnmiştir ve tek başına bir takım olmuştur. Aynı oyuncuya Güney Amerika'da en iyi savunma oyuncusu diyorlar. Lugano'dan iyi savunmacılar Cannavaro, Terry, Ferdinand, Puyol gibi isimler...

Edu ile Song'u milli olma bakımından karşılaştırmışsın, fakat bir şeyi hatırlatmak isterim ki, birisi Brezilyalı, diğeri Kamerunludur. Edu'nun milli takıma girme yolundaki rakipleri Lucio, Juan, Alex, Luisao gibi isimler iken Song'un milli takıma girme yolundaki rakipleri daha az sayıda ve üst düzey olmayan oyunculardır.

Fanatiklik falan yaptığım yok, dikkat edersen üst mesajda en iyi defans oyuncularından ikisi Trabzonspor forması giyiyor. Galatasaray'dan yazınca fanatiklik olmuyor da yaptığım, Trabzonspor ve Fenerbahçe'den yazınca mı fanatiklik oluyor?

edu alex gibi sadece faul yapan birinimi gecemeyecek?madem milandan teklif alacak kadar iyi neden brezilya milli takiminda 2 mac bile oynayamadi?lusiao kimdir ya,benficada siradan bir defans ismi tomas bile ondan iyidir.song brezilya milli takimda olsa lucio ile gene oynardi defansta gene 100 mac oynardi brezilya milli takiminda.

luganoyu besiktas,galatasaray macinda gördük,nasil yipratici!bir futbolcu oldugunuda anladik,caktirmadan oyunculari cok iyi sakat birakabiliyo,bunlari ronaldinhoya yapmadigi ne malum?ayrica takimda orta saha diye birsey vardir,defansif orta saha su anda siz az gol yemisseniz bunu denize,aurelioya ve appiaha borclusunuz,onlardan top gelmiyorki edu ile luganoya gelenlerde gol oluyor.edunun hatalarini gördük cok basit galatasaray macinda ümit karana kaleciden dönen top olmasina ragmen bombos bir sekilde kafa vurdurdu hemde göbekte,nerede edu nerede lugano?ricardinhonun pozisyonunda edu ile lugano neredeydi?bu örnekleri cok rahat dahada cogaltiriz,fenerbahce formasini üstünden cikarip edu ile luganoyu izle sonra gel bana anlat edunun basarilarini!

eGowiCh
09.Ocak.2007, 19:27
Geçen seneki 4-0'lık maçta neredeydi Brezilya milli takımında bile 100 maç oynayabilecek Song? İkinci golde kaleciden dönen topu Luciano boş kaleye attı, nerde Song? Üçüncü golde Alex Aurelio'nun verdiği pası rahatça filelere bıraktı, nerde Song? Son golde Anelka rahatça topa vurdu ve golü attı, nerde Song? Anelka Song'u çalıma dizdi, nerde Song?

Tomas bile Luisao'dan iyidir diyorsan sana bir şey diyemeyeceğim.

Edu ve Lugano gün geçtikçe çok daha iyi olacak, uzun yıllar bu takımın defansında oynayacak. Edu ve Lugano'nun senin gözüne kötü gelmesinin sebebini bilemeyeceğim; ama saydığın hataları yapmalarının da sebebi var elbet. Sebebi şu, Brezilya'da oynanan futbol ile Türkiye'de oynanan futbol arasında fark var, en azından savunma anlayışında... Fabiano Eller Trabzonspor'da tutunamadı, bu muydu Eller, nasıl oyuncu bu, diyorduk; aynı adam gitti Internacional'e, Libartadores Kupası'nı kaldırdı, altın karmaya girdi.

Frankfurt maçı hariç Edu ve Lugano'nun harika performans sergilediğine inanıyorum. Özellikle Newcastle maçında Lugano Martins'e adım attırmadı. Palermo ve Celta maçında da ikisi kusursuz oynadı. Bunlardan neden bahsedilmiyor?

paco
09.Ocak.2007, 19:48
Song mondi Galatasaray'ın nasılki cok macını kurtardıysa Fenerbahce'nin en az gol yiyen takım olmasında emegi gecenlerin basında begenmediginiz Edu ve Lugano geliyor.

ya kardeşim ben edu yu beğenmiyorum mu dedim ... milan isteyince potansiyeli mi ortaya çıkıyor dedim o kadar. ... bir adamı milan istedi diye iyi futbolcu yaparsan senin mantiğina göre milan ve milan gibi takımların istemediği bütün oyuncular kötüdür ... ayrıca bu takım oyunudur ... bence appiah ve deniz görevlerini çok yapıyor tuncayda çok koşuyor bu defansın işini baya kolaylaştırıyor ... galatasarayda ortasaha çok kötü olmasına rağmen o beğenmediğin song ve mondi hatta tomas görevlerini iyi yapıyolar ... ben açık konuşayım edu kötü oyuncu değil ama ... lugano yu antalyaspor da bile istemem .... lütfen sende bu kadar objektif ol ...

TR.CaPTaiN
09.Ocak.2007, 19:59
ya kardeşim ben edu yu beğenmiyorum mu dedim ... milan isteyince potansiyeli mi ortaya çıkıyor dedim o kadar. ... bir adamı milan istedi diye iyi futbolcu yaparsan senin mantiğina göre milan ve milan gibi takımların istemediği bütün oyuncular kötüdür ... ayrıca bu takım oyunudur ... bence appiah ve deniz görevlerini çok yapıyor tuncayda çok koşuyor bu defansın işini baya kolaylaştırıyor ... galatasarayda ortasaha çok kötü olmasına rağmen o beğenmediğin song ve mondi hatta tomas görevlerini iyi yapıyolar ... ben açık konuşayım edu kötü oyuncu değil ama ... lugano yu antalyaspor da bile istemem .... lütfen sende bu kadar objektif ol ...

Sözümü epey bi carpıttın. Ben dedim Milan istedigine göre bu potansiyel var sen tuttun Milan'ın istemedigi oyuncular kötümü yani dedin bunların ne alakası var ?
Bende sunu formasıyla hiç alakası olmadan söylüyorum Lugano bu ligdeki en iyi defans oyuncusudur bence Edu danda iyidir.

paco
10.Ocak.2007, 05:43
Sözümü epey bi carpıttın. Ben dedim Milan istedigine göre bu potansiyel var sen tuttun Milan'ın istemedigi oyuncular kötümü yani dedin bunların ne alakası var ?
Bende sunu formasıyla hiç alakası olmadan söylüyorum Lugano bu ligdeki en iyi defans oyuncusudur bence Edu danda iyidir.

neyse ... luganaya türkiyenin en iyi defans oyuncusu diyosun ya senle tartışılmıyacağını burda anladım .... ;)

Nedvedmania
10.Ocak.2007, 11:28
Konuyu gs-fb muhabbetine dönüştürenlere de rowentadan çatal bıçak takımı göndermek istiyorum.
:n::n::n::n: gene patlattı bombayı