PDA

View Full Version : Raikkonen: Stilimi değiştirmem

Lucas Neill
11.Ocak.2007, 21:34
Formula 1'de geçen sezonun bitişiyle birlikte McLaren takımından Ferrari'ye transfer olan Fin pilot Kimi Raikkonen, yeni takımında eski stilinde bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

Ferrari takımında ilk kez resmi olarak basının karşısına geçen Finli pilot Kimi Raikkonen, ''Oldukça iyi çalıştığını gördüğüm eski stilimde değişikliğe gitmeyeceğim'' dedi.

Uzun dönemdir Formula 1 çevrelerinde tartışılan Raikkonen'in İtalyan takımla uyum sağlayıp sağlayamayacağı tartışmalarına da açıklık getiren Finli pilot, ''McLaren takımında yarış stilimi değiştirsem bile fayda etmezdi. Çünkü, kullandığım araçlar beni yarışın sonuna kadar götürecek sağlamlıkta değildi'' diyerek eski takımını eleştirirken, ''Şu ana kadar her şey mükemmel gidiyor. Bu takımla çalışmak, F1'deki diğer takımlarda çalışmaktan daha kolay'' diyerek yeni takımına övgü yağdırdı.

Kendisinin 7 kez dünya şampiyonu olmuş Ferrari'nin geçen yılki pilotu Michael Schumacher ile karşılaştırılmasını normal karşıladığını ifade eden Raikkonen, ''İnsanların ne dediğini çok takmıyorum. Ben Schumacher değilim ve benim takımım benim Schumacher olmamı da beklemiyor. Beraber çalışmanın en iyi yolunu bulmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Pistlerin 'Buz Adamı' olarak tanımlanan Kimi Raikkonen, 2005 sezonunu sürücüler klasmanında Fernando Alonso'nun ardında tamamlamış, ancak geçen yıl yaşadığı şanssızlıklar neticesinde hiç yarış kazanamamıştı.

Dünyanın en çok seyirci toplayan otomobil sporu Formula 1 yeni sezon 18 Martta yapılacak Avustralya Grand Prix'siyle başlayacak.

Neron_FB
13.Ocak.2007, 10:54
Herkeste yeni bi M.Schumacher beklentisi var ama o Kimi Matias Raikkonen.. Belki daha iyisini yapacak belki hiç bir şey yapamicak ama en azından takımda kendi olacak. Ben başarılı olucağını düşünüyorum..

fener1907bahce
13.Ocak.2007, 14:52
sıkı bir Schumacherciyim bıraktığında çok üzüldüm ama alınabilicek en iyi pilotu aldı Ferrari

juniorwade
13.Ocak.2007, 15:41
bn coulthardı da severim.ama alonso ve kimiye karşı daha çok sempati duyuyorum.kimi raikkoneni alarak çok iyi yaptı ferrari.ama sezona daha çok var yaa :(

Neron_FB
14.Ocak.2007, 00:39
63 gün, 6 saat, 20 dakika 58 saniye.... :):)

TR.CaPTaiN
14.Ocak.2007, 01:52
Raikkonen'in stili gercekten sevilmeyek gibi degil ama yinede Schumacher'i ararız diye düsünüyorum.

RoNNiE91
22.Ocak.2007, 22:27
Raikkonen zaten benim favorimdi.Mclaren de çok iyi işler yaptı
Ferrari'ye transfer olması Alonso'ya büyük bir rakip çıktı demektir.

BadBoyUtku
24.Ocak.2007, 22:51
ABİ RAİKKONEN KADAR İİİYİ YARIŞÇI TANIMAM (TABİ EMEKLİ OLAN M.SchumacheR HARİÇ) BU SENE EĞER Bİ AKSİLİK OLAMZSA ŞAMPİYON RAİKKONEN VEEE.... ARTIK ALONSO'YU ZORULAYACAK YENİ VE SÜPER BİR PİLOT "RAİKKONEN" VE YENİ TAKIMI "FERARRİ"

mcbo
08.Şubat.2007, 21:42
bu sene zaten çok çekismeli olacak. mclaren da hakinen geri döndü alonsoyu aldi ferarri massa raikonen .keske massanin yerinde schumi olsa bak sen o zaman f-1 i

Wesley Sneijder
09.Şubat.2007, 11:51
Seni seviyoruz Raikkonen, hep destekliyoruz.