Log in

View Full Version : Karşınızdakine Empati Duyar mısınız?

Krusty
13.Ocak.2007, 20:58
Biraz da insan ilişkileri hakkında konuşalım; hep geyik yapacak değiliz ya. =)

Bazı durumlarda kendinizi karşıdaki insanın yerine koyarak düşündüğünüz oluyor mu? (

Çevremizdeki insanlar bazı zamanlar hoşlanmadığımız bir durum ile karşı karşıya getirirler bizleri. Mesela bir kusurumuzla dalga geçtikleri olur. Bizler ise bu duruma güceniriz ve ister istemez moralimiz bozulur. Peki bu durumdan hoşlanmayan insanlara aynı şeyleri yapar mıyız? Yani kendimizi onun yerine koyarak düşünebilir miyiz? Ya da bunun gibi olaylar..

Kısacası empatik bir insan mısınız? :)

Hadi bu konu hakkında tartışalım.

Yazımı bitirdim. Şimdi ise empatik bir insan mıyım öğrenelim. :)
Ben bazı durumlarda kişiye empati duyuyorum. O an ki ruh halime bağlı oluyor genellikle. Eğer sinirliysem gözüm bir şeyi görmez ve empati falan neymiş tanımam. Fakat insan kusurları ile dalga geçmem. Yani benim de bir kusurum olur. Bunu bana söylerlerse moralim bozulur. Bu durumlarda kendimi başka bir insanın yerine koyarım ve onun durumunu anlayacağımdan dolayı empati duyarım. Aynı şekilde duygusal durumlarda falan da empatik davranırım.

Redrum
13.Ocak.2007, 21:10
Güzel bir konu olmuş oncelikle:)
Kendimden örnek vermem gerekirse evet, genelde bir insanın acıklı halini görünce çok derinden üzülürüm kendimi onun yerine okyarım ya da bir kaza geçiren insan olunca kendime olmuş gibi acı çekerim (deseki kadınılar elişi yapıolarmış kadının eline top gelmiş tığ kulaına girmiş falan anında kulağıma yapışırım).Bilmiorum aslında, belki de fazla hassas olmamdan da olabilir:D

MeMo
13.Ocak.2007, 21:13
Ben bunu en cok yapanlardan biriyim ozellikler okulda bu basima geliyor.Eger baska bir arkadasimla ornegin dalga geciyorlar ben kendimi onun yerine koyarak dusunuyorum.

Jay_Jay Ceyhun
13.Ocak.2007, 21:16
aynı banada ole oluo arkadas anannem tıgı kulagına goturdugu an kulamı tıkıyom garip bisey :D

tosunpasa
13.Ocak.2007, 21:18
Benle dalga mı geçti birisi? Ruh halim ne olursa olsun o ortamda kavga çıkar. Yani Empatik değilimdir...

Redrum
13.Ocak.2007, 21:20
Benle dalga mı geçti birisi? Ruh halim ne olursa olsun o ortamda kavga çıkar. Yani Empatik değilimdir...
tosunumm hadi yallah:D şaka şaka bak dalga geçmiom:D
abi se nyanlış anladın galiba başka biriyle dalga geçince se nonu kendin gibi düşünürmüsün:D

tosunpasa
13.Ocak.2007, 21:24
tosunumm hadi yallah:D şaka şaka bak dalga geçmiom:D
abi se nyanlış anladın galiba başka biriyle dalga geçince se nonu kendin gibi düşünürmüsün:D

E mesajımı anladıysan öyle düşünmediğimide anlamışsındır:).

Redrum
13.Ocak.2007, 21:26
yok tamam da örneğin uyumsuz geldi benle dalga geçilince döverim diiosun yani:D asıl diyeceğin şey başkasıyla dalga geçildiğinde kendim gibi hisstemiyorum:Dneyse uzatmayalım

tosunpasa
13.Ocak.2007, 21:31
yok tamam da örneğin uyumsuz geldi benle dalga geçilince döverim diiosun yani:D asıl diyeceğin şey başkasıyla dalga geçildiğinde kendim gibi hisstemiyorum:Dneyse uzatmayalım

Ya işte hissetmiyorum:D.

Krusty
13.Ocak.2007, 21:38
Alican sen yanlış anladın bu konuyu. Yazdıklarımı dikkatli okursan anlarsın. :)

Ahmeds
13.Ocak.2007, 21:43
Ben bunu en cok yapanlardan biriyim ozellikler okulda bu basima geliyor.Eger baska bir arkadasimla ornegin dalga geciyorlar ben kendimi onun yerine koyarak dusunuyorum.

banada öyLe şeyLer oLuyoo

uAburak89
13.Ocak.2007, 21:45
Konu ne olursa olsun , karşımdaki insanın yerine koyup birde onun penceresinden düşünürüm .. Ama istisnai durumlarda olabiliyor .

tosunpasa
13.Ocak.2007, 21:50
Alican sen yanlış anladın bu konuyu. Yazdıklarımı dikkatli okursan anlarsın. :)

Anlaşılamadım yahut kendimi anlatamadım:D.Kimsenin yerine koymam kendimi...Umarım anlaşılmışımdır bu sefer:D.Ama yok ya dayanamam heralde:D. o andki halime bağlı diyeyim bende:).

TR.CaPTaiN
13.Ocak.2007, 23:20
Genelde denerim ama ne kadar basarılı olmusumdur bilmiyorum

CeNTeR_TR
14.Ocak.2007, 01:20
karşımdaki üzmek istemediğim bir insansa genelde empati yaparım

fmsmyrna
14.Ocak.2007, 12:51
benim zaman zaman değişirbazen başkları biriyle dalga geçerken empati kurar onu koruyaak şeyler sölerim ama bazen ben dalga geçerim o zaman empatiyi hiç düşünmem yani ruh halime bağlıdır

hezzo
14.Ocak.2007, 17:31
size konuyla ilgili bi power point çok güzeldir mutlaka indirip izleyin
http://www.sendspace.com/file/guf0yq

nekop
14.Ocak.2007, 20:12
hayır duymam...çünkü her ne durumda olursa olsun ben daima serhatımdır karşımdakide daima ali,veli vs.dir...

MhT07
19.Ocak.2007, 17:07
ßen Empati Duymanın Yerine Sempati Duymayı Tercih Ederim..:D