PDA

View Full Version : Siz olsaydınız ne yapardınız?

TR.CaPTaiN
14.Ocak.2007, 01:07
Yolda yürüyorsunuz ve önünüze bir çek çıkıyor. Hamiline ve üstelik 70 milyar liralık. Böylesine kötü bir zamanda bu fırsatı yakalayanların davranışı ne yönde olur?

Teslim mi eder yoksa o parayla gününü gün mü edersiniz? Çeki teslim edenler mi çok olur yoksa paranın peşine düşenler mi?

İşte böyle bir örnek Bursa İnegöl'de yaşandı.

Servisten dönen elektrik ustası Mehmet Ataç (35), yolda bir çek buldu. Çeki aldığında üzerinde "70 bin YTL" yazdığını gören Ataç, hiç tereddüt etmeden çekin ait olduğu banka şubesine telefonla ulaştı. Bulduğu çek hakkında şubeye bilgi veren Ataç'ı, kısa süre sonra çekin sahibi Mustafa Yılmaz aradı ve çeki Orhangazi'den bir müşterisine verdiğini söyledi. Bunun üzerine çekin verildiği kişi olan Vural Çetin de kısa sürede bulundu.

Telefonla aranana kadar çeki düşürdüğünü dahi fark edemeyen Vural Çetin ise, "Mehmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. Çek hamilineydi, istese parayı bankadan çekebilirdi. Kendisine minnettarım" diye konuştu.

OgUzKaGaN
14.Ocak.2007, 01:10
Açık söyleyeyim korkarakta olsa geri vermek istemezdim herhalde...:)

ibo
14.Ocak.2007, 01:12
ilk baş sahibini arardım bulamassam kendime 1 kuruşunu dahi harcamadan bir kuruma bağışlardım....

CeNTeR_TR
14.Ocak.2007, 01:18
çok zor bir karar :D :D

şaka bir yana ama geri verirdim çünkü bu paranın o insanın ne gibi ihtiyaçlarını karşılıyacağını düşünmek yeterli olurdu

World Hollow o1
14.Ocak.2007, 01:22
Şahsen bana Öyle bişey olsaydı Hiç Düşünmeden Aynısını Yapardım :)

comandante
14.Ocak.2007, 01:29
iade ederdim...başka bi olanak yok zaten benim için...ama eğer çok zordaysam maddi durumum gerçekten kötüyse büyük ihtimalle parayı çekerdim.

hezzo
14.Ocak.2007, 03:06
Düşünmeden sahibini bulurdum hırsızmıyım ben

GeNç KaRTaL
14.Ocak.2007, 08:04
çok zor bir durum ama geri verirdim herhalde ama en zoruda parasal sıkıntı içindeyken öyle bir durumun başa gelmesi

El Comandante
14.Ocak.2007, 09:32
büyük bir ihtimalle geri verirdim adama parasini ama egerki parasal sIkIntIlar cekiyorsam ve bu ceki bulmussam ozaman belli bir miktarini harcardim paranin.

RoNNiE91
14.Ocak.2007, 11:19
Bende aynen geri vermeye çalışırdım.Eğer sahibi uzun uğraşlar sonunda bulunamazsa bir kuruma bağışlardım.Sonuçta bu dünyada yaptığımız herşeyin hesabı sorulacak.Bu parayı alın teriyle kazanmadık!!

Ahmeds
14.Ocak.2007, 16:14
geri verirdim ama sahibi buLamassam artık günümü gün ederdim :D

gerrrard
14.Ocak.2007, 16:18
valla ben ne verirdim ne alırdım.Hiç dokunmadan ilerlerdim.

Ahmeds
14.Ocak.2007, 17:08
valla ben ne verirdim ne alırdım.Hiç dokunmadan ilerlerdim.

o da güzeL :)

SaRPeR1903
14.Ocak.2007, 22:22
ben verirdim çünkü çok vicdan azabına meyilli bir beynim var :) Hem o paradan hayır gelmez zaten

Ahmeds
14.Ocak.2007, 23:55
evet hakLısın hayır geLmez...

azizuzu
17.Ocak.2007, 14:28
cebe indirirdim maalesef
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
geri versen ilerde bi derde düşsen lan işte salak kafam para varken al işte dersin, geri vermesen içn içini yer ya hastaysa ya borcsa falan filan. hiç ellemesen almasan da için içini yer bu fırsat kacarmı diye. ben bilmiyorum ama hep o günleri hayal etmişimdir şöyle bi 100-150 milyr cıksa diye.. vermezdim heralde

coolnash
17.Ocak.2007, 15:38
Şu an ki durumum itibariyle tabii ki iade ederdim.Ama ya bu parayı gerçekten ihtiyacım olduğu bir gün bulursam ne yapardım? Hakikaten işte o zaman benim için zor bir karar olurdu.