PDA

View Full Version : Lale Orta hakemliği bıraktı

Seçkinn
27.Kasım.2005, 14:30
Yaklaşık 20 yıl ulusal ve uluslararası maçlarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden, ilk FİFA kokartlı bayan hakem Yrd. Doç. Dr. Lale Orta hakemliği bıraktı.

Halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr.Orta, 5 Kasım tarihinde İspanya ve Belçika takımları arasında oynanan Bayanlar Dünya Kupası Grup Eleme maçında son kez düdük çaldı.

Kariyerinde 1500'e yakın maç yönetmiş UEFA tarafından First Class listesine alınmış kendisi...Umuyoruzki kendisi gibi birçok bayan hakemimiz olur...

FeYYaz1989
27.Kasım.2005, 14:34
Sanrım Çanakkale bölgesinin hakemiydi ayrıca.Bir kaç kez rastlaştık ama konuşmuşluğum yok tabi.İyi bir hakemdi.

Neron_FB
27.Kasım.2005, 14:35
Kariyerli saygı duyduğum bi insan...
İnşallah bi spor kanalında yorumcu olur da, seviyeli bi spor programı çıkmış olur yeni bi tane.. (b)

Laz_Asker_61
27.Kasım.2005, 20:21
türk futbolundaki bir çok erkek hakemden daha iyi bir hakemdi

Cengo
28.Kasım.2005, 00:11
Kariyerli, önemli bir hakemdi.Kendisine başarılar dilerim, ayrıca başarılı bir hakemlik kariyeri ve Türk Futbolu'na gelişim sağladığı için de kendisine teşekkür ederim.

Kendisinin hakemlik meziyetleri, inanıyorum ki uzun yıllar boyunca ders olarak okutulacaktır.

RoCCo_42
28.Kasım.2005, 00:49
iyi bir hakemdi ama fazla bir medya mesguliyeti olmadi türk medyasina ne demeli ki desekde yarari yok istanbul takımlarının etkisinden kurtulmaz bunlar ve böle önemli insanlarda unutulur gider.

samco25
02.Aralık.2005, 16:12
abi peki bırakmasının nedeni neymiş.yaş değil hearlde
:?:

Seçkinn
02.Aralık.2005, 20:39
tam bilmiorum ama 1500 maç oluncada bırakmış olabilir...öle bir hedef koyduysa daha önceden...ailesinede biraz zaman ayırmak istemiştir belki...meçhul sebep diyelim... (b)

VoLkaN BaROs
09.Ocak.2006, 20:25
Lale Orta ile Ankarada Düzenlenen Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğiin gecesinde tanışmıştım. Cidden çok samimi çok iyi bir kişiliği var. Hakemliği deseniz oldukça iyi, zaten FIFA kokartını bileğinin hakkıyla alan nadir isimlerden biri.

Ama en büyük sorunu bayan olmasıydı. Zaten TFFHGD'de erkek hakemler arasında bir çekişme var düşünün onların arasında bayan olmayı....

Lale Orta yaş haddinden dolayı emekli oldu. FIFA kurallarına göre emeklilik yaşı 45. Ama sanmıorum ki emekli olduğu için üzgün olsun ;)

Yorumcu olarak kaliteli spor programlarında onu görmek isterim ama bildiğim kadarıyla yorumculuğa hiç sıcak bakmıyor....

Koray Düşova
09.Ocak.2006, 21:10
Hakemlikte Bayan olmanın sıkıntısını çekmiş başka bir bayan hakemle röportaj yapıyorum yakında,sitemiz aracılığı ile duyuracağız,onun yaşadıklarını duyunca herkes şaşıracak,bu hakem Fatma Akkurt'tur...

Daha önce kendisi ile ilgili bir yazı yazmıştım şimdi röportaj kısmet olacak ki NTV'de kendisi ile röportaj yaptı geçen hafta,sıra bizde ama NTV'de açıklanmayanları biz açıklayacağız...

Fatma Akkurt'u tanımayanlar bakabilir...

http://www.turksportal.net/tsi/v2/image/kose/fatma_akkurt_turkhakem.jpg

http://www.turksportal.net/tsi/v2/football/kose/?tsi=oku&id=114

Vieri
10.Ocak.2006, 02:45
evet bu makale benimde ilgimi çekmişti oldukça güzel bir yazıydı koral eline sağlık röportajıda büyük merakla bekliyorum ;)

Koray Düşova
10.Ocak.2006, 03:11
Teşekkürler Mustafa beğendiğine sevindim.

Valla bu yazıyı yazdıktan sonrakimlerin bizi takip ettiğini de anlamış oldum.Ünlü basın kuruluşlarında ki muhabirler Fatma Akkurt'a ulaşma konusunda benle temas kurdular,herkes Akkurt'un peşinde ama o bizimle,yakında patlatacaz inşallah...:eek: