Log in

View Full Version : Manisalı Rafael de Türk oldu

Burak Duran
17.Ocak.2007, 14:10
Türk olmanın moda olduğu günümüzde Vestel Manisanın golcü oyuncusu Rafael de Türk oldu ve adını Rafet El olarak değiştirdi. Valla artık herkes Türk oluyor sonumuzu hayrolsun

real_footballer
17.Ocak.2007, 14:27
ne diyelim moda olmuş artık türk olmak adam daha sezon başı geldi nasıl türk oldu hemen anlamadım

Burak Duran
17.Ocak.2007, 15:48
batistada türk oldu :D

El Comandante
17.Ocak.2007, 15:53
ülkemizde yabanci kontejyani sinirli sayida oldugu icin yabanci futbolcu almak istiyen takimlarimiz icin en basit yöntem yabancilarini türk yapmak,eger ülkemizde yabanci sayisi sinirsiz olsa veya 8-9 olsa idi yabancilarin türk olma hevesi kalmazdi,bide ülkesinin milli takiminda oynayamayan futbolcu bizim milli takimda oynamak istedigi icin türk olmayi seciyor.Yakinda batista ve rafaelde milli takimda oynamak ister..

OgUzKaGaN
17.Ocak.2007, 16:10
Bu ne abi ya.Önüne gelen milliyet değiştiriyor.Bende gidip Tanzanyalı olayım bari..:D

tosunpasa
17.Ocak.2007, 16:51
Yabancı sınırı olmayacak bu gidişle. Çünkü sınırlayacak yabancı kalmayaccak:D. Herkes Türk oldu ya ne iştir bu?

SYLaR
17.Ocak.2007, 16:59
ne diyelim moda olmuş artık türk olmak adam daha sezon başı geldi nasıl türk oldu hemen anlamadım

Rafael sezon başı gelmedi.Rafael geçen sezon başı Türkiye'ye geldi.Geçen sene Samsunspor forması giyiyordu.

FBahadir
17.Ocak.2007, 17:03
Tamamına ERdirSinn.:D

Emurafu
17.Ocak.2007, 17:11
Helal olsun herkez turk oluyor iyide bu galatasaray niye kimseyi turk yapimoyor mandragon kac yildir burda alla alla

SYLaR
17.Ocak.2007, 17:21
Helal olsun herkez turk oluyor iyide bu galatasaray niye kimseyi turk yapimoyor mandragon kac yildir burda alla alla

Galatasaray'ın kadrosundaki tüm yabancılar milli forma giymiş adamlar;;)

FeYYaz1989
17.Ocak.2007, 17:21
Yabanci sinirlamasina karsiydim ama bu saatten sonra karsi olmamin anlami yok.Bari sinirlama kaldirilsin,herkes Turk olmasin.

dick
17.Ocak.2007, 17:22
Eğer oyuncu kendi milli takımında forma giyiyorsa Türk vatandaşı olamaz.Yani ne kadar kalitesiz oyuncu alırsan o kadar çok da alabilirsin.Bu kadar çarpık bir sistem de ancak bizim ülkemizde olur zaten

perpetua
17.Ocak.2007, 17:23

Kural kendi ulkelerinin milli takimlarinda oynamamis oyuncular icin isliyor...

Eger kendi ulkesinin milli takiminda oynamis ise bir oyuncu, vatandaslik basvurusu yaptiktan 5 sene sonra Turk statusunde oynayabiliyor.

Scocco
17.Ocak.2007, 17:49
Türk futboluna hayırlı olsun...

cancan37
17.Ocak.2007, 17:59
bu işin sonu artık gelmez yazık olacak takımlarının alt yapılarındaki türk gençlerine

TR.CaPTaiN
17.Ocak.2007, 18:06
Aziz Yıldırım Haluk Ulusoy'a Aurelio olayıyla bir gol attı. Ardından diger kuluplerde basladı gol atmaya ama bu kuluplerin attıgı goller sanki ofsayt daha 5 yılı tamamlamadan Türk olan olana.Neymis Türkiye'yi ülkelerine tanıtıyorlarmıs;)

Cyzio
17.Ocak.2007, 18:24
Bu tür olaylara alıştık artık.Yeni moda yabancıları kontenjan nedeniyle Türk yapmak:DHayırlı olsun diyelim.

y_layta
17.Ocak.2007, 19:05
bakalım peki miilli forma istiyomu???

Maksic
17.Ocak.2007, 19:12
yabancı oyuncuların Türk olmasına karşıyım ama yinede rafael iyi bir oyuncu milli takıma seçilmeli

scolari12111
17.Ocak.2007, 19:29
saçmalık...

smnfrh
17.Ocak.2007, 19:34
Asya ve Afrika da küçük ülkelerde adamlar milli takımda oynatacak oyuncu bulamıyormuş iyi futbol oynayan arkadaşlara duyurulur. Herhalde size de onlar bir vatandaşlık verirler. Vermezlerse karşılıklı takas falan anlaşırsınız nasıl olsa anında bir gecede Nobre bir ayda Aurelio yarım sezonda Rafael sorun olmaz. Aslında bir şey dikkatimi çekti. Türk olmak zorlaşıyor sanırım daha önce Nobre gibi Aurelio gibi anında Türk olanlar var. Bu da bizim açımıza bir artı(+) aslında gelişme açık ve net şekilde görülüyor. Ama bir şey daha dikkatimi çekti. Bu Nobre BJK Aurelio FB de idi. Rafael Manisa da bunun bir yansıması sanırım.

Redrum
17.Ocak.2007, 19:37
benim anlamadğım önüne gelen türk oluyor da 5 yıldır Türkiyedek mondi neden olamıyor!

TR.CaPTaiN
17.Ocak.2007, 19:48
Aslında bir şey dikkatimi çekti. Türk olmak zorlaşıyor sanırım daha önce Nobre gibi Aurelio gibi anında Türk olanlar var. Bu da bizim açımıza bir artı(+) aslında gelişme açık ve net şekilde görülüyor. Ama bir şey daha dikkatimi çekti. Bu Nobre BJK Aurelio FB de idi.

Aurelio bir anda Türk olmadı 5 senedir Türkiye'deydi adam.

barahir
17.Ocak.2007, 19:52
Hadi Rafael ii bi oyuncu. hem daha genç. Tanıtabilir Türkiye'yi. Ama Batistayı sorsan kim tanır adam 30 unu geçmiş kendine hayrı yok...

smnfrh
17.Ocak.2007, 19:55
Aurelio bir anda Türk olmadı 5 senedir Türkiye'deydi adam.

Haklısın kardeş atlamışım orayı Trabzon da da oynadıydı.

Selman Ozturk
17.Ocak.2007, 20:12
Bu Türk olma furyası devam ettiği sürece Türk futbolu da doğru orantıda zarar görmeye devam edecektir. Dün Aurelio,Jaba bugün Rafael yarın Santos ve daha niceleri... Futbol Federasyon'unun bu konuda acilen mantıklı çözümler bulması gerekmektedir. Ya tamamen yabancı kontenjanı kalkmalı ya da sınır kat'i olarak 6'da kalmalıdır. Bu şekilde devam etmesi komedyadan öte gidemez!

perpetua
17.Ocak.2007, 20:18
Aziz Yıldırım Haluk Ulusoy'a Aurelio olayıyla bir gol attı. Ardından diger kuluplerde basladı gol atmaya ama bu kuluplerin attıgı goller sanki ofsayt daha 5 yılı tamamlamadan Türk olan olana.Neymis Türkiye'yi ülkelerine tanıtıyorlarmıs;)

Bu kanun hep vardi. Turkiye Cumhuriyetine vatandas olmak pek de zor bir is degil. Ille de 5 sene beklenmesi gerekli de degil. Bu forumlarda Nobre'nin vatandasligi tartisilirken tum vatandaslik kanununu kopyalamistim. O konu icinde Nobre gibilerin devaminin gelecegini de belirtmistim..

Gencler'e yazik oluyor demis yukaridaki bir kisi.. Zaten carpiklik orada ya.

Yabanci kurali kalkmasin dediginde bu Federasyon, Turkiye'deki potansiyelin daha yeterince kullanilmadigini, yabancinin serbest birakilmasi ile takimlarin gencleri yetistirmeye mecbur kalmayacaklarini ve boylece kalitesiz yabancilar dolacagini savunmustum ve yabanci kurali kalkmamasina destek vermistim.

Ancak kanundaki boslugun ne kadar vahim oldugunun farkina varmadan (belki farkina varip, ozellikle bu kapinin acilmasi icin) TFF kurallarinda degisiklige gidilmesi bu Federasyon'un hatasidir.

Simdi Turkiye'de prim yapacak oyuncular kendi milli takiminda oynamayan ve oynama ihtimali olmayan, orta kalite futbolcular olacaktir.

Gerci, Federasyon'u da cok suclamamak gerekli. Yabanciya karsi cikmalarinin nedeni gencler yer bulsun degil, Milli Takim zarar gormesin idi. Demek ki dunya goruslerine gore 60 kusur milyon kisilik Turkiye'den yurt disindan kendi milli takimlarinda forma giyme ihtimali olmayan ve vatandas yapilacak kadar kaliteli oyuncu cikmasini beklemiyorlar veya genclerin bu seviyede veya ustunde yetismesi icin yatirim yapmak istemiyorlar.

Belki de sorun Federasyon'da degil, kuluplerde. Belki de mecbur olduklari zaman bile genc yetistirmek yerine, ucuz yabanci veya yillanmis Turk oyuncu transfer edip onlari oynatan esas genclerin onunu kapatan kulup baskanlari. Belki de teknik direktorleri, ic camasir degistirdikleri siklikta degistirmelerinin sonucu bu.

Veya belki de sorun Baskanlarda da degil taraftarlarda. Genc bir oyuncu'ya baski uygulayarak, hep kazanma zorunlulugunu asilayarak onlari hata yapmaya korkutuyorlar. Hata yapa yapa ogrenmeyen gencler akillarinda hep acaba sunu yaparsam isliklanirmiyim, kotu tezahurat yermiyim, takimdan kesilirmiyim endisesi ile maca konsantre olamiyorlar.

Medya'yi es geciyorum cunku bence medya bir hic. Benim bu yukarida yazdigim basit bir analizi bile yapmaktan aciz medya cikip Mehmet Aurelio veya Mert Nobre diye basliklar atmayi biliyor. Ama tabii ki onlarin amaci da farkli. Onlar miyop olduklari icin (sadece Medya degil, Federasyon ve Baskanlarda da var bu) gunluk gazete satisina neden olacak manset, esas futbolu gelistirecek hamlelerden daha onde gelecektir.

Bir sure once Levent Tuzemen ile bir roportaj yapmisti Eray arkadasimiz. Orada benim merakim olan bir sorunun yoneltilmesini rica etmistim roportaji yapan arkadastan. Bu soru "Türkiye'de futbol bilgisini arttırmak amaçlı olarak medya ne gibi değişimler yapabilir, ne gibi yeni ve yaratici uygulamalar baslatılabilir?" sorusunu sormustum. Ne gerekiyorsa zaten yapiyoruz ne gerekirse de yapariz gibilerden bir cevap gelmisti. Yani bence kisaca "gidin basimdan ne degisimi yahu, ne gerek var" demisti cevap olarak.

Turkiye'de bence herkez kendi kafasina ve vizyonuna gore Futbol'a birseyler katmaya calisiyor. Bu guruplar arasinda, benim gozlemledigim bir sinerki, bir ortak calisma, ve bir hedefe beraber ulasma amaci yok. Varsa yoksa birbirlerine vuruyorlar...

Benim bu cok sevdigim oyunu ise acinacak hallere getiriyorlar...

Dipnot: CaPTaiN10 - yazdiklarimin hic biri sana kisisel olarak yazdigim seyler degildi, yanlis anlama lutfen. Yazmaya basladiktan sonra gerisi oyle kendiliginden geldi.. :)

drciwan
17.Ocak.2007, 21:19
bence rafimiz milli takımda hakan şükür'e alternatif.;;)

Universal
17.Ocak.2007, 21:27
Hayırlı uğurlu olsun. İnsanların Türk olması size niye bu kadar kötü gibi geliyor hala anlamıyorum? İyi ki altyapı da ki oyuncuların geleceği sönüyormuş zaten iyi oynayan oyuncu mutlaka bu takımda oynar. Demekki o yabancı(artık Türk) kadar iyi oynayamadığı için milli takıma giremiyor.

M.Scofield
17.Ocak.2007, 21:32
Aurelio ile basladi ve devamida geliyor

Omerdinho
17.Ocak.2007, 22:43
oldu olacak rafet el roman

perpetua
18.Ocak.2007, 01:39
Hayırlı uğurlu olsun. İnsanların Türk olması size niye bu kadar kötü gibi geliyor hala anlamıyorum? İyi ki altyapı da ki oyuncuların geleceği sönüyormuş zaten iyi oynayan oyuncu mutlaka bu takımda oynar. Demekki o yabancı(artık Türk) kadar iyi oynayamadığı için milli takıma giremiyor.

Kendi acimdan soyleyeyim.. Bu ulkenin 60 milyondan fazla vatandasi var. Bu 60 milyon kisilik nufus cok zengin olsa, genelde bilime ugrassa, ve daha cok alt tabakanin ugrastigi futbol ile bu nedenle ugrasmasa, devsirme Turklerin oynadigi bir milli takima hic karsi gelmem. Hatta derim ki, biz o kadar ilerlemisiz/zenginlesmisiz ki (Amerika gibi) bizi eglendirmekle gorevli kisileri bile yurt disindan ithal ediyoruz.

Ama durum oyle degil. Memleketin 4 bir yaninda mesai saatleri icinde sokakta bos bos gezinen insanlar varken, biz bu insanlari neden spor'a veya baksa islere tesvik edemiyoruz diye sorgulamadan kendimi alikoyamam.

Bu memleketin nufusu Italya, Ingiltere, Ispanya, Arjantin, Fransa, Hollanda gibi dunya futbolunun tepesindeki ulkelerden daha az degil. Hatta bunlarin hepsinden daha fazla.

0 ile 14 yaslari arasindaki erkek sayisi Italya, Birlesik Krallik, Fransa, Arjantin'in hemen hemen iki kati. Ispanya'daki bu yas gurubundaki erkeklerin ise uc kati var Turkiye'de. Bu oran Hollanda icin ise Turkiye'nin 1/6si.

Futbol devi olmus, ve bizden nufusu fazla olan sadece Brezilya ve Almanya var. Ama Turkiye'de ciktigi kadar kaliteli futbolcu, Turk kokenli cocuklardan Almanya'da da cikiyor.

Yabancilarin Turklestirilmesine karsitligim, irk ayirimindan degil, elimizdeki potansiyeli beceriksizlik yuzunden kullanamayi bilmememiz, hazira konma kulturunun icimize islemis olmasindan kaynaklaniyor. Bu forumlarda arama yapmadan soru soranlar da bunun en basit ornegi. Kisa donemli basarilari arayanlar icin de bu Turklestirme dumeni bicilmis kaftan.

Su soru dizinini sormak istiyorum. Eger Turkiye'nin amaci Futbolda bir dunya devi olmaksa eger, nasil olacak da baska ulkelerin milli takimlarina cagirilmayan oyunculari kullanarak bu hedefe ulasacak? Brezilya milli takimina giremeyen ve girme ihtimali olmayan Aurelio, Nobre ve Rafael ile mi Brezilya yenilecek? Yoksa Brezilya'yi yenecek, bizim kendi icimizden urettigimiz, baska ulkelerin gipta edecegi kendi milli takimlarinda gormek isteyecegi oyuncularla mi Brezilya'yi yenecegiz?

Yani simdi biz Cin'e 3 tane bizim birinci ligimizde oynayan orta kalitede ve Milli takim'a girme ihtimali olmayan oyuncuyu versek, ve onlarla 100 musabakaya ciksak. Bu 100 macin, kacini acaba Turkiye kazanir, kacini Cin kazanir?

Eger amac Turkiye'yi futbolda dunyanin tepesine cikartmak degilse eger, o zaman zaten bunlari konusmanin ne anlami var ki? Kim oynarsa oynasin hic fark etmez. Zaten o hedef yoksa bu yabancilari da Turk milli takim'da oynamalari icin Turklestirmenin bir anlami kalmaz.. Kim varsa cikar oynar.. 5 yer oturur...

Bordo61Mavi
18.Ocak.2007, 02:59
Rafael iyi futbolcu aslinda Turkiye milli takimini zorlar bence.

drciwan
18.Ocak.2007, 03:01
rafi, nobreden daha çok hakediyor vatandaşlığı. aurelioda olduğu gibi ona da ihtiyacı var milli takımın.

Maksic
18.Ocak.2007, 12:58
http://img221.imageshack.us/img221/5880/rafetel1ao6.jpg
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img221.imageshack.us/img221/8112/rafetel2xg1.jpg
İşte Huzurlarınızda Rafet El
Vestel Manisaspor’umuzun sezon başından Samsunspor’dan renklerine bağladığı Rafael Marques Mariano’nun Türk vatandaşlığına geçme başvurusu kabul edildi. Nüfus cüzdanını Antalya kampında alan golcü futbolcunun yeni ismi Rafet El. Takım arkadaşlarıyla birlikte pasta kesen Rafet El, “Türk olduğum için çok mutluyum. Amacım uzun yıllar Türk futboluna hizmet vermek. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum Türk vatandaşlığıma geçmemde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Rafet El, önce takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti, sonra da ay-yıldızlı bayrağımızla objektiflere poz verdi.

Universal
18.Ocak.2007, 14:30
Şimdi bütün Türkiye Nuri oynasın diyor da Nuri'de hayatın da kaç kez Türkiye'ye geldi. Kendisi de Almanya'da doğdu asıl Nuri'nin oynama hakkı varsa bu adamlarında var. Çünkü Nuri'de Türk değil oda yurt dışında doğdu.

real_footballer
18.Ocak.2007, 14:37
bu işin sonu artık gelmez yazık olacak takımlarının alt yapılarındaki türk gençlerine

evet bencede yazık olacak gençlerimize o kadar yetenekli gençler varken böyle dandik oyuncular türk olacak

CeNTeR_TR
18.Ocak.2007, 14:59
hem türkiyedeki gençlerin önü kapanıyor hemde bu adamlar türkiyeye yerleşiyorlar tek sebebi ise menfaetleri yoksa türkiyeye faydalı olmak değil

MhT07
19.Ocak.2007, 21:12
ßiz ßöLe Giderse A MiLLi Takımda Türk Oyuncu KaLmayacak Mehmet AureLio Mert Noßre Rafet EL oynar yaa TürkLer Ne OLacak..

nekop
19.Ocak.2007, 22:43
yaa türk yapıyorsunuz bari türkçe konuşmayı şart koyun adamlar türkçe merhaba diyemiyor adı türk...

InsTyLe
25.Ocak.2007, 14:57
Abi harbiden moda olmuşş..:D

Mehmet_Topuz
25.Ocak.2007, 18:50
herkes türk oluyo johnson nie olmuyo ya adamı bildim bileli türkiyede

World Hollow o1
25.Ocak.2007, 18:53
Turk Oldu Da Musluman Oldumu ki ?:(

comandante
25.Ocak.2007, 22:07
oha ya...ayıp yani cidden.

World Hollow o1
25.Ocak.2007, 23:00
oha ya...ayıp yani cidden.

Bu Banamı Abi :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2007, 17:20
ya o deil de vestel in yeni transferi reinaldo nasil acaba.cok havali bi ismi var.gelecegin yildizi olur mu :)