Log in

View Full Version : Galatasaray Ribery İçin Para Ödeyecek

TR.CaPTaiN
26.Ocak.2007, 12:53
Galatasaray, tazminat beklediği Fransız yıldız için, ülkesinde oynadığı amatör kulüplere 100 bin euro yetiştirme parası ödeyecek. Marsilya'ya kaçtıktan sonra FIFA'ya yaptığı başvuru reddedilen ve CAS'a giden Cim-Bom yazıyla uyarıldı.
Galatasaray, elinden uçup Marsilya'ya giden, daha sonra Dünya Kupası'nda yıldızı iyice parlayan ve değeri artan Franck Ribery için tazminat beklerken, beklenmedik bir gelişme ile büyük şok yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, Fransız futbolcunun ülkesinde oynadığı amatör takımlara, FIFA'nın da kararı ile yetiştirme parası ödeyecek.
Cim-Bom, izin almadan Marsilya'ya gittiği için Ribery hakkında şikayette bulunmuş, ancak FIFA, Fransız oyuncuyu haklı bulmuştu. Galatasaray, bunun üzerine Avrupa Spor Mahkemesi'ne (CAS) gitmişti. Değeri 20 milyon euroya çıkan Ribery için Metz Kulübü'ne de 2 milyon dolar ödeyen sarı-kırmızılılar, şu ana kadar bunu da geri alamadı.

Tazminat zor
Galatasaray'ın başvurusuna henüz yanıt vermeyen CAS'tan gelen bilgilerin de iç açıcı olmadığı hatırlatılıyor. Çünkü Ribery'nin ücretini zamanında ödemeyen sarı-kırmızılı kulübün parasını kurtarma şansının olmadığı bildiriliyor. Ribery ve menajeri, FIFA'ya yaptıkları savunmada, tarihinde ödenmeyen parayı kanıt olarak göstermişlerdi.
Sarı-kırmızılı yönetim, CAS'taki bu gelişmeleri dikkatle takip ederken, bir süre önce Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok haberle sarsıldı.
FIFA'dan iletilen yazıda Ribery'nin, Fransa'da ilk oynadığı kulüpler Brest, Ales ve Boulogne-sur-mer gibi takımlara, Galatasaray'ın yetiştirme tazminatı ödemesi gerektiği vurgulanıyordu. FIFA'nın yazısı hemen kulübe gönderildi.
Sonuçta; Ribery için tazminat bekleyen Galatasaray, yıldız oyuncu için yine elini cebine atmak zorunda kalacak. Üç kulübe ödenecek para 100 bin euro gibi düşük seviyede olmasına rağmen, Ribery konusundaki son gelişme traji-komik olarak nitelendiriliyor.

Milliyet

Oghuse
26.Ocak.2007, 13:17
Cok sacma bir kural Ribery suan Marsilyadaysa parayida Marsiyla odemeli.

Del Piero_10
26.Ocak.2007, 13:17
Yönetimin amatörlüğü Galatasaray'a 30 milyon euro ya mal oldu.

Universal
26.Ocak.2007, 13:25
Bu kadar adil mi? Sen kalk G.Saray dan kaçıp git sonra tazminatını ödeme ardından bir de G.Saray'a para ödettir. Bu kadar şaçmalık olamaz.

ibo
26.Ocak.2007, 13:47
Çok saçma bir iş yaa. Şu anda marsilya da oynuyor marsilya nın ödemesi lazım yetiştirme parasını... :mad:

Burak Duran
26.Ocak.2007, 13:57
komedi :) başka bir açıklaması yok yani

fenerbahce_1907
26.Ocak.2007, 14:00
Ne sacma birşey ya.Marsilyanın ödemesı lazım o parayı

EreN
26.Ocak.2007, 14:18
Galatasaray yönetimi bu takımı amatörce yönetiyor.Gs gibi bi takıma yakışmıyor bence

gorkemyilmazkarasu
26.Ocak.2007, 15:44
şaka gibi ne diyelim :)

paco
26.Ocak.2007, 15:56
walla şaşırmadım .... herkez ribery den para beklerken ben üstüne para vermeyelimde diyordum bunu şakasına söylüyordum ama şaka gerçek oldu galiba ...

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2007, 16:05
Tam bir transfer komedisi ne diyim :D

El Comandante
26.Ocak.2007, 16:09
trajikomik bir olay,zaten ben bu aciz yönetimle riberyden para alacagimiza inanmiyordum,üstüne parada veriyoz valla ne diyeyim bizim yönetime...

GeNç KaRTaL
26.Ocak.2007, 18:44
abi başlıcam bu yetiştirme parasına haa bizde carew için ödeyecekmişiz:mad: buda milliyette yazıyordu hepte milliyet yazıyor valla:rolleyes:

canavar20
26.Ocak.2007, 19:33
nasıl yav bu çok ilginç bence

CeNTeR_TR
26.Ocak.2007, 19:38
abi başlıcam bu yetiştirme parasına haa bizde carew için ödeyecekmişiz:mad: buda milliyette yazıyordu hepte milliyet yazıyor valla:rolleyes:

kötü haber tellakı milliyet :D

çok saçma marsilya ödesin hem oynat hemde eski takımı ödesin

Nedvedmania
26.Ocak.2007, 19:45
sırf türk düşmanlığı ya :mad:

uAburak89
26.Ocak.2007, 20:48
Ah ribery ah .. Takıma geldin, tribünlerin sevgilisi oldun .. Sana Ferraribery dedik ... Neyin eksikti be :D Şaka gibi karar gerçekten ..

Sekopej
26.Ocak.2007, 21:01
sırf türk düşmanlığı ya :mad:

Sanmam. Belki evet vardır biraz ama eğer sen haklıysan, mutlaka kazanırsın. Ortega'yı hatırlayın aynı kaçıp gitmişti, daha sonra FB'ye 11 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu.(Gerçi ödeyemedi ama futbol hayatı da bitti.)

GS yönetimi hep tazminat gelecek, bu konuda biz haklıyız diye taraftarı kandırdı. Eğer gittiği gün biz parasını ödeyemedik, sözleşmesindeki maddeye göre de bedelsiz gitti deselerdi sanırım taraftar bu kadar tepki vermezdi. O dönem kızarlardı ama daha sonra unutulurdu. Bir de yatiştirme bedelini sanırım oynadığı her kulüp ödüyor, yani Metz de Marsilya da ödeyecek GS ile beraber...

Scocco
27.Ocak.2007, 02:07
Trajikomik...

M.Scofield
27.Ocak.2007, 02:08
gercek olduguna inanmiyorum