Log in

View Full Version : Ayağa kaldırmasını biliriz

Omerdinho
28.Ocak.2007, 11:39
Milli Takımlar Teknik Direktörü, "Gürcistan’la oynayacağımız maçın öncesinde hem de daha uzun süreli yapacağımız kampta Volkan’ı kazanırız. Eser ve Oğuz hocalarımız onunla konuşarak sıkıntılarını azaltmaya çalışırlar" dedi.

ERCİYES-Fenerbahçe maçının en çok konuşulan isimlerinden biri kaleci Volkan’dı. Maçın 36.dakikasında yaptığı hatayla Cenk’in topu boş kaleye yuvarlamasına neden olan genç file bekçisi özellikle taraftarların büyük tepkisini çekti.

Bazı lig maçlarında, geçen sezonki Schalke karşılaşmasında ve İtalya ile oynanan hazırlık sınavında da benzer hatalar yapan Volkan için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’le görüştük. Terim, "Volkan bizim için önemli bir isim. Ama yaptığı hatalar da basit hatalar değil, önemli hatalar. Orada topu ayağının içiyle çok kolay karşılayabilecek durumdayken hata yaptı" şeklinde konuştu.

İki hocaya görev

Volkan’ın daha önce de benzer olayları yaşadığını dile getiren Milli Takımlar teknik patronu, "Biz Volkan’ı ayağa kaldırmasını biliriz. Hem Gürcistan’la oynayacağımız hazırlık maçının öncesinde hem de daha uzun süreli yapacağımız kampta Volkan’ı kazanırız. Eser ve Oğuz hocalarımız onunla hem telefonla hem yüz yüze görüşerek sıkıntılarını azaltamaya çalışırlar. Yunanistan ve Norveç maçlarında Volkan’dan mutlaka yararlanacağız" yorumunu yaptı.

Kendime olan güvenim sürüyor

VOLKAN Demirel, futbolun bir hatalar oyunu olduğunu ifade ederek, "Kendime olan güvenimi sürdürüyorum. Neleri yapabileceğimin farkındayım" dedi. Genç kalecinin, Erciyesspor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler, kulübün internet sitesinde yayınlandı. Hiçbir kalecinin hata yapmak istemediğini, ancak saha şartlarının zaman zaman insana hata yaptırabildiğinin altını çizen Volkan, "Kalecilik her dönem iniş çıkışı olan bir meslek ve bu mesleği yaptığınız müddetçe de eleştirileri sindirmesini bileceksiniz. Eleştirileri normal karşılıyorum. Ben kendime olan güvenimi sürdürüyorum. Neleri yapabileceğimin farkındayım. Erciyes maçında en üzüldüğüm şey 0 derecenin altında saatlerce bizleri seyreden ve evlerine 1 puanla geri dönmek zorunda kalan taraftarımız. Onların yüzünü önümüzdeki maçlarda güldürmeye devam edeceğim, bunun için söz veriyorum" dedi.

İpekoğlu’ndan tam destek

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu da, hatalı gol yiyen Volkan Demirel’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi. İpekoğlu, "Bu tip hataların olması doğaldır. Tamamen konsantrasyon ile ilgili bir hata. Volkan’ın kalitesi tartışılmaz. Zaten Türk futbolunda kaleci sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden değerlerimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

DERT ETMİYORUM

Kayseri Erciyes maçında yediği hatalı golle gündeme gelen Volkan, "Bundan etkilendiğiniz ve eleştirileri dert ettiğiniz müddetçe kan kaybedersiniz. Ben kendime olan güvenimi sürdürüyorum" diyerek kendisine olan güvenini ifade etti.