PDA

View Full Version : Kezman'a ceza yolda !

M.Scofield
03.Şubat.2007, 11:44
Dün gece kırmızı kartla oyun dışı kalan Kezman, kendini savundu.
Rakibine küfür ettiği için 75'te kırmızı kart gören Kezman, "Rakibim dirsek atınca ben de, 'fuck you' dedim, ama bunu İngiltere'de her oyuncu söyler" diye konuştu

Fenerbahçe'de haftalar sonra ilk 11'de forma bulan Mateja Kezman, İzmir'de yine takımını 10 kişi bıraktı.

Sırp futbolcu, mücadelenin 74. dakikasında yaşanan bir faul pozisyonu ardından rakip futbolcuya küfür ettiği gerekçesiyle hakem Tolga Özkalfa tarafından doğrudan kırmızı kartla saha dışına gönderildi.

Fenerbahçe, yıldız futbolcunun oyun dışı kalması yüzünden uzatma süresiyle birlikte 19 dakika 10 kişi mücadele etti. Mateja Kezman, ligde ilk yarının son haftasında Ankaragücü'nün cezası yüzünden yine İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan maçta da kırmızı kart görmüştü.

İki maç ceza kapıda
Bu mücadelenin ilk yarısında rakibinin ayağına bastığını hakem Halis Özkahya'ya anlatmaya çalışırken sarı kart gören Fenerbahçe'nin futbolcusu, 58. dakikada rakibini arkadan çekince ikinci sarı karttan kırmızıyla oyundan atılmıştı. Sarı - lacivertli takım, 8 Aralık tarihinde oynanan maçta Ankaragücü'nü, Appiah'ın tek golüyle mağlup etmişti.

Kezman maçtan sonra rakibine küfür ettiğini kabul etti. Sırp futbolcu, "Bana çok fazla faul yapıldı. Rakibim dirsek atınca ben de, 'fuck you' dedim. Bu İngiltere'de her oyuncunun sözlediği bir sözdür. Ben hakemi hedef almadım, ama o yanlış anlayarak bana kırmızı gösterdi" dedi.

Maç sonrası hakem odasına giderek Tolga Özkalfa ile bir görüşme yapan Sırp golcü, iki maç ceza alırsa ligdeki Çaykur Rize (D) ve Sakarya maçlarında forma giyemeyecek.

Milliyet

TR.CaPTaiN
03.Şubat.2007, 11:53
Gercekten Kezman maclarda dirseklerle cok yıpratılmaya calısılıyor sinirle söylemistir normal.

El Comandante
03.Şubat.2007, 11:55
Rakibine küfür ettiği için 75'te kırmızı kart gören Kezman, "Rakibim dirsek atınca ben de, 'fuck you' dedim, ama bunu İngiltere'de her oyuncu söyler" diye konuştu

:n::n::n:

cok normal bir küfür etmiste sanki bide kendini savunuyor :D

bence en az 2 mac ceza almali.

M.Scofield
03.Şubat.2007, 11:56
Rakibim dirsek atınca ben de, 'fuck you' dedim, ama bunu İngiltere'de her oyuncu söyler" diye konuştu

burasi bana ilginc geldi

Omerdinho
03.Şubat.2007, 11:59
uyduruk haber..
kezman basindan hic kimseye aciklama yapmadiki milliyet nerden duymus..

S-B-Z
03.Şubat.2007, 11:59
Sanki ingilizlerin her yaptığı doğruda bize örneği oradan vermiş.
onların millet olarak bu tip konularda ne kadar iğrenç olduğunu tüm dünya biliyor.
Allahtan dirseği atan zidane değilmiş hemen ardından birde kafa yerdi kezman :n:

M.Scofield
03.Şubat.2007, 12:02
sanirim kezmanin bu ikinci kirmizi karti

Appiah1907
03.Şubat.2007, 12:04
Versinler 2 maç bir zararı olmaz.Kezman hazır değildi zaten 2 hafta sıkı çalışıp devre arasında kamplara katılamamanın acısını çıkarsın.İlk alkmar maçındada yok zaten.

El Comandante
03.Şubat.2007, 12:12
Kezman cok kötü bir transfer bence,daha 18 maca cikmis 6 gol atiyor sadece,fenerbahcenin istedigi forvet bu olmamali,deivid bile kezmandan daha cok gol atti,birakin deividi semih bile daha cok gol atti.Ama fenerbahceye katkilari forma satisi olarak iyi oldu onu kabul edelim.

Sekopej
03.Şubat.2007, 12:17
Vurun abalıya hesabı...;)

Yaptığı doğrudur demiyorum ama maçın başından beri yapılanlar, sayılmayan bariz golü, kendisine yapılan fauller ve çalınmayan düdükler ve en sonunda dayanamayıp ettiği laf.

Eğer gerçekten küfür etme niyeti olsa birilerine Sırpça ederdi, kimse de birşey anlamazdı. O tepkisini göstermek için, birileri duysun diye etti. Zaten kırmızı görünce de oyunu terketti.

İngiltere örneğini duymadım ama her futbolcunun sinirlendiği anda söyleyebileceği kelimeler bunlar Türk futbolcular da, bu tür kelimelerle tepkisini gösteriyor dedi.

2 maç olsa da önemli değil, Alkmaar maçında Deivid oynayacağı için, Kezman'ın oynamayıp onla 1-2 maç yapmak daha iyi olacak...

TR.CaPTaiN
03.Şubat.2007, 12:21
Kezman da kacmasın bu hakemler yüzünden:)

EL-Hadji
04.Şubat.2007, 20:40
Irkçılık yapmak isteemem ama Sırp sonuçta adamın saldırgan bir yapısı var küfür etmesi yanlış ceza almalı

Nedvedmania
04.Şubat.2007, 20:58

Milliyet

Burası Türkiye değilmi ya :rolleyes:

MeMo
04.Şubat.2007, 21:22
Kötü niyetli davranmayın Galatasaray ve Beşiktaşın oyuncuların bir göz atın derim Hasan Şaşın gol yedikten sonra ki küfürlerini TVden bile okuyabiliyorsunuz ki araştırırsanız YouTube dan da bulabilirsiniz.BJK de de çok oluyor Kezman zaten sinirlerine hakim olamıyan bir oyuncu.EHdaji bu ırkçılık değilde ne senin yaptığın?

eGowiCh
04.Şubat.2007, 21:36
Kezman cezayı haketti, profesyonellik dışı hareket yaptı, sorumsuzca küfür etti. 2 maç ceza almalı.

Nedvedmania
04.Şubat.2007, 23:58
Kezman cezayı haketti, profesyonellik dışı hareket yaptı, sorumsuzca küfür etti. 2 maç ceza almalı.

senden böyle şeyler duymak ne güzel :D

comandante
05.Şubat.2007, 01:02
kezman çok olmaya mı başladı? kaçıncı kırmızı kartı bu?

World Hollow o1
05.Şubat.2007, 01:10
Kezman iyice Sinirini Asmaya Basliyor

Mc.Speedy
05.Şubat.2007, 02:57
Burasının Türkiye olduğunu öğrenmeli bence.

deniz.91
05.Şubat.2007, 11:21
kezman da biraz çok havalı daa doru düzgün oyununuda göremedik

TheTrooper
05.Şubat.2007, 11:35
bencede yaa satılsı gökhan ünalı alalım

El Comandante
05.Şubat.2007, 16:37
Özrü kabahatinden büyük!

Kezman, Gençlerbirliği maçında hakeme değil rakibine küfür ettiğini söyledi.

Gençlerbirliği maçında hakeme değil de, rakibine küfür ettiğini itiraf eden Sırp golcü, cezasının çok olmaması için geri adım atacak, sözleriyle kimseyi hedef almadığını belirten bir savunma yollayacak.

Gençlerbirliği maçında hakeme küfür ettiği gerekçesi ile kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mateja Kezman, Futbol Federasyonu'na vereceği savunmada geri adım atacak.
Sırp golcü, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada İngilizce sarfettiği sözlerin normal sayıldığını belirtmiş, hakemi değil, kendisine sürekli dirsek atan rakip oyuncuyu hedef aldığını söylemişti.

Pozisyona Kızmış!
Kezman'ın bu itirafının bile yüklü ceza almasına yeterli olacağı kanısı ile Disiplin Kurulu'na bir savunma göndermeye hazırlanan Fenerbahçeli yetkililer, Kezman'ın rakipleri için kesinlikle ağzından kötü söz çıkmadığını iddia edecek.

Kezman savunmasında pozisyon sırasında İngilizle küfürleri kimseyi hedef almadan söylediğini, pozisyon sonrası öfkelendiği için böyle bir tepki verdiğini ifade edecek.

EreN
05.Şubat.2007, 16:57
Burasının Türkiye olduğunu öğrenmeli bence.

Futbol Global bir oyun ve her yerde aynı kurallara sahip.
Ayrıca Kezman gibi YILDIZ sıfatını taşıyan oyuncular istediklerini veremeyince takımlarına hırslanırlar ve bu hırs onlara bir şekilde zarar verir.Kezmanda birşeyler yapmak istiyor ama fiziksel açıdan hala hazır değil.Bu onun bu şekilde davranmasına sebep olabilir.Ceza gelirse doğru bir karardır.

paco
05.Şubat.2007, 19:25
futbolcuların hemen hemen hepsi maç içinde küfür ediyor ... maç sırasında pozisyonda hakemlere veya rakibe küfür eden bir çok oyuncu var ... ben artık uzmanlaştım ağız okuma tekniğim gelişti :) ... valla ben çoğu zaman maç izlerken bile bir sürü küfürler ediyorum .... onlar maçın içinde nasıl etmesinler ... şimdi küfür kötü bişey kabul ediyorum hatta cezayıda gerektiriyor ama adam asmayalım bence ....

nart_susruko
05.Şubat.2007, 20:02
Futbol Global bir oyun ve her yerde aynı kurallara sahip.
bunun aksini düşünen yok zaten futbol global ama küfür futbolun içinde değil, kim ediyorsa etsin cezası neyse verilmeli ;;)

Mirza
05.Şubat.2007, 20:06
Kezman cok kötü bir transfer bence,daha 18 maca cikmis 6 gol atiyor sadece,fenerbahcenin istedigi forvet bu olmamali,deivid bile kezmandan daha cok gol atti,birakin deividi semih bile daha cok gol atti.Ama fenerbahceye katkilari forma satisi olarak iyi oldu onu kabul edelim.

Gol atmaya gelince Alex'i adamdan saymazsiniz.Alexe gelince Alexi futbolcu saymazsiniz anlamadim gitti :) .

Memedov
05.Şubat.2007, 20:15
Kezman'a Sadece FutßoL federasyonu Ceza VermemeLi Fenerßahçe'de Kezman'ı ßir kere uyarmıştı ßu sefer TavırLarı Çok değişik oLacak fenerßahçe yöneticiLerinin..

RaSenGan
05.Şubat.2007, 20:15
iyi olmuş belki aklı başına gelir.

Maksic
05.Şubat.2007, 22:16
bencede iyi bir ceza gelirse bir daha yapmaz caydırıcı olabilir

TR.CaPTaiN
05.Şubat.2007, 23:52
Futbolda küfür yoktur diyen yalan söyler. Futbolcusundan taraftarına kadar herkes küfür eder. Doğru bir tarafı var mı ? Tabi ki hayır.

Eray Dengiz
05.Şubat.2007, 23:55
Futbol olsun başka bir olay olsun her insan aşırı derecede sinirlenince ağzından istenmeyen laflar çıkabilir. Önemli olan bunu bir daha tekrarlamamaktır.

El Barto
06.Şubat.2007, 17:06
PFDK kezmana hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza verdi.

barahir
06.Şubat.2007, 17:09
Normal bi ceza ama tahkim bunu 1 e dönüştürür

CeNTeR_TR
06.Şubat.2007, 17:13
PFDK'dan Kezman'a 2 maç ceza!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Fenerbahçeli Mateja Kezman'ın F.Bahçe-G.Birliği maçında hakem Tolga Özkalfa'ya ettiği küfürden dolayı Sırp golcüye iki maç ceza verdi.

PFDK'ın verdiği diğer cezalar ise şöyle;

1- Uşakspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Uşakspor-Altayspor müsabakasında doktor bulundurmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 2.500.-YTL (İkibinbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası

2- Kartalspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Şanlıurfaspor-Kartalspor müsabakasında doktor bulundurmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 2.500.-YTL (İkibinbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası

3- Samsunspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Samsunspor-Orduspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası

4- Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Vestel Manisaspor müsabakasında kulüp medya sorumlusunun Eşgüdüm Toplantısına katılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası

5- Malatyaspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Malatyaspor-Elazığspor müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 15.000.-YTL (Onbeşbin Yeni Türk Lirası); Ayrıca müsabakada çıkan olaylar nedeniyle 2.000.-YTL (İkibin Yeni Türk Lirası); Toplam 17.000.-YTL (Onyedibin Yeni Türk Lirası) para cezası

6- Altınorduspor Kulübü hakkında: 27.01.2007 tarihinde oynanan Altınorduspor-Bursa Merinosspor A.Ş. müsabakasında;soyunma odası ve koridorlarında görevli olmayan kişilerin bulunarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası

7- Mehmet SALUR (Iğdırspor futbolcusu) 28.01.2007 tarihinde oynanan Iğdırspor-Ankara Demirspor müsabakasında, rakip takım futbolcusuna tekme ve yumruk vurarak eylemli saldırıda bulunmaktan ve ayrıca ihraç sonrası hakeme sözle hakaret etmekten içtimaen 5 resmi müsabakadan men cezası

8- Timuçin BALIK (Iğdırspor futbolcusu) 28.01.2007 tarihinde oynanan Iğdırspor-Ankara Demirspor müsabakasından sonra rakip takım futbolcusuna kasten tekme ve yumruk vurarak eylemli saldırıda bulunmaktan 4 resmi müsabakadan men cezası

9- Muharrem ARAS (Iğdırspor futbolcusu) 28.01.2007 tarihinde oynanan Iğdırspor-Ankara Demirspor müsabakasından sonra rakip takım futbolcusuna kasten tekme ve yumruk vurarak eylemli saldırıda bulunmaktan 4 resmi müsabakadan men cezası

10- Erol BATUR (Iğdırspor antrenörü) 28.01.2007 tarihinde oynanan Iğdırspor-Ankara Demirspor müsabakasından sonra hakemlere ağır şekilde sözle hakaret etmekten 4 resmi müsabakadan men cezası

11- Kastamonuspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Kastamonuspor-Anadolu Üsküdar 1908 Spor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 5.000.-YTL (Beşbin Yeni Türk Lirası) para cezası

12- Aykut KOCAMAN (Ankaraspor A.Ş. teknik direktörü) 27.01.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Ankaraspor A.Ş. müsabakasından sonra basın toplantısına katılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunması nedeniyle ihtar cezası

13- Mehmet AKYÜZ (Bakırköyspor yönetici) 28.01.2007 tarihinde oynanan Bakırköyspor-Orhangazispor müsabakasında hakemlere sözle hakaret etmekten 1 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL (Beşbin Yeni Türk Lirası) para cezası

14- Bursaspor Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Bursaspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası

15- Sakaryaspor A.Ş. Kulübü hakkında: ; 28.01.2007 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-Konyaspor müsabakasında taraftarlarınızın çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle cezalandırılma istemi ile Kurulumuza sevk edilen kulübünüze daha önce 16.11.2006 tarih ve 2006-2007/460 E. Ve 2006-2007/606 K. Sayılı karar ile 30.000.-YTL para cezası verilmiş ve bu karar Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunca 23.11.2006 tarih ve 2006/340-327 sayılı kararla onanmış olmakla bu kez Futbol Disiplin Talimatı’nın 31/3 maddesine göre aynı sezon içinde fiil ikinci kez tekrar edildiğinden F.D.T.nın 31/3 maddesine göre resmi müsabakayı kendi sahasında 1 maç seyircisiz oynama cezası

Ayrıca çıkan olayların saha olayı boyutuna ulaşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,

16- Trabzonspor A.Ş. Kulübü hakkında: 28.01.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.-Kayserispor müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 30.000.-YTL (Otuzbin Yeni Türk Lirası); Ayrıca müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 5.000.-YTL (Beşbin Yeni Türk Lirası); Toplam 35.000.-YTL (Otuzbeşbin Yeni Türk Lirası) para cezası

18- Ali UZUNIRMAK (Aydınspor Kulüp Başkanı) 01.02.2007 tarihinde oynanan Aydınspor-Ispartaspor müsabakasında, hakemlere sözle hakaret etmekten 1 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL (Beşbin Yeni Türk Lirası) para cezası

19- Mehmet NACİR (Mersin B.Ş.Belediyespor antrenörü) 03.02.2007 tarihinde oynanan Diyarbakır B.Ş.Belediyespor-Mersin B.Ş.Belediyespor müsabakasında, seyircilere karşı spor ahlakına aykırı davranışta bulunmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası

20- Mateja KEZMAN (Fenerbahçe Spor futbolcusu) 05.02.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe Spor-Gençlerbirliği müsabakasında, hakeme sözle hakaret etmekten 2 resmi müsabakadan men cezası verilmiştir.

TR.CaPTaiN
06.Şubat.2007, 20:05
Kezman'sız 2 maç Deivid ile nasıl gidecek bilemiyorum.

uAsamet91
07.Şubat.2007, 13:59
2 mac iyi olmus