PDA

View Full Version : FM 2007 Genie Scout nedir? Ne işe yarar



Mike Shinoda
20.July.2006, 21:56
Bazı arkadaşlar kayıtlı oyunun türkçe karakter içermesi durumunda açılmadığını sölemişler.Bende "Fenerbahçe" şeklinde olduğu halde oyun açılıyor.Onun sebebi başka bişey zannedersem.
Ayrıca program bi hile değil dimi? Burdaki amaç zaman kaybetmeden
toplu halde oyuncuların potansiyellerine bakabilmek.Yani burda gözlemcilerin bulamadığı ama oyunda olan oyuncular yok dimi? Hileyse bu programı kullanmıcam.

Teşekkürler

muratgurkan
22.July.2006, 10:32
selam fm severler:)
arkadaslar FM Genie Scout 2007 yi kurdum ama save li oyunu acmak için load save game yaptıgım da "couldn't access file, make sure other progrem is writing to the file" diye hata veriyor forumu okudum türkçe karakter kullanmiyorum ama bu hatadan kurtulmanin yolunu bulamadim 2 gündür cıldırıcam lütfen yardim edin!!!
acil cevap bekliyorum

muratgurkan
22.July.2006, 22:44
7.0 versiyon benimki

Aykan19o3
24.July.2006, 22:49
Arkadaşlar benim bir sorum olucak şimdi Current Ability'si 170 olan bir oyun Current Ability'si 160 oLan oyuncudan daha mı iyi oluyor??

Lincoln10
25.July.2006, 20:05
bendede unknown databese version 1072 dedi.dosyanın adı Tottenham.oyunu kurarken database olarak yaz aşkını seçmiştim ondan olabilir mi

edit:7.02 ile de oyunu kurdum fakat yine çalışmadı.

DeNiZ_1903
26.July.2006, 01:33
Benim bi programı çalıştırmak için v7.0.2 yamasına mı ihtiyacım var varsa bu yama orjinal oyunlarda çalışırmı şimdiden sağolun

Chivalry
30.July.2006, 05:36
daha önce yazıldımı bilmiyorum ama ben ca sı pa dan daha yüksek oyuncu gördüm ca 161 pa 160

ozan.eroglu
04.August.2006, 04:32
Bende eski sürümüde vardı yenisinide yükledim bu genie scoutun ama yine kayıtlı oyunu açarken "Couldn't access the file, make sure no other program is writing to the file." diyor. nedenki??
İngiltere oyununmmu açıyor ama türkiye oyunumu açmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tamam arkadaşlar sorunu buldum kaydettiğim dosyanın içinde "ş" harfi varmış o yüzden açmıyormuş. Sizde dikkat edin buna sizin de başınıza gelebilir.


Bu arada daha önce yazışımda sürüm hatası demiştiniz emin olmadan cevap yazmasanız yada mesajın sonuna emin olmadığınızı belirtseniz çok memnun olacam
Bendede aynı sorun var ama üstelik kaydettiğim dosyanın içinde türkçe harf yok lütfen yardımcı olun lüffen!

Aykan19o3
04.August.2006, 06:07
daha önce yazıldımı bilmiyorum ama ben ca sı pa dan daha yüksek oyuncu gördüm ca 161 pa 160

Küçük bir hatadır ya da ya da oyuncunun gelişme ihtimali yoktur :)

f-gorkem-m
04.August.2006, 08:38
valla çok işime yaradı saol

cydel
14.August.2006, 10:08
SağoL Coskun Aßi İyi ßir ÇaLışma oLmuş Emeğine SağLık..

stam22
20.August.2006, 02:59
ya ben indiremiyom bilenler varsa bana baska bi link verebilirlermi acil lazim lutfen bi yardimci olun

GrkmGs
22.August.2006, 05:27
link bozukmu görüntüleyemiyor??????

lmBcl
22.August.2006, 20:30
Super bi program ayrica reber icin tesekkurler
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Linki acarken dikkat edin iki kere http yaziyo...

Saboteur
27.August.2006, 05:49
Arkadaşlar bu link çalışmıyor birde bu yeni versiyonu mu? Yeni versiyonunda fiziksel özelliklerde artıyor ( physical attributes) ama bu V1.00b46 versiyonunda artmıyor ve çok hata var.

STAHL
29.August.2006, 18:38
list capacity sorununu nasıl çözerim arkadaslar lütfen yardım edin

EkReM_GS
14.October.2006, 01:35
ufak bir sorum olacak arkadaşlar mesela oyuncuların repleri var home rep world rep gibi yani tanınmadan bahsediyorum...galatasaray ı ele alalım, galatasaraya gelecek oyuncunun kaç olması gerekirki takıma geleceği garanti olsun...yada şöyle sorayım transferin olup olmayacağını rakamsal bir değerden anlayabiliyormuyuz şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler...

ayseeg
14.October.2006, 04:24
bana çok övülen bir program fakat oyunu oynarken bir de bunla mı uğraşacağım dedim yazıya göz gezdirdikten sonra....Daha çok zamanı olan arkadaşlar için iyi bir yardım kaynağı. Anlatım sade teşekkürler Coşkun ;)

Sekopej
27.January.2007, 23:53
Çok güzel hazırlanmış bir rehber, teşekkürler Çoşkun.

Sitede de rehber bölümüne daha fazla FM sever ulaşsın diye ekledim;

http://www.turksportal.net/makale/fm/717/

Pro Soccer 5
28.January.2007, 10:49
bn indirdim ama Zip dosyasinin icinde hicbisey yokk dosyayi tam indirdim 1.5MB.ama açılmıooo

Arslanali
28.January.2007, 18:47
hakkaten çok iyi oldu bu anlatım biçok kişi ne işe yaradığını anlamıyodu bu programın (ben dahil)

dadas62
29.January.2007, 07:55
Bende eski sürümüde vardı yenisinide yükledim bu genie scoutun ama yine kayıtlı oyunu açarken "Couldn't access the file, make sure no other program is writing to the file." diyor. nedenki??
İngiltere oyununmmu açıyor ama türkiye oyunumu açmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tamam arkadaşlar sorunu buldum kaydettiğim dosyanın içinde "ş" harfi varmış o yüzden açmıyormuş. Sizde dikkat edin buna sizin de başınıza gelebilir.


Bu arada daha önce yazışımda sürüm hatası demiştiniz emin olmadan cevap yazmasanız yada mesajın sonuna emin olmadığınızı belirtseniz çok memnun olacam

Universal
29.January.2007, 11:57
Bu bilgiler için sağ ol. Bu programı bende kullanıyordum ama bu CA'lar hakkında kesin bir bilgim yoktu. Bunları belli ettiğin için sağ ol ama CA sı 190 üzerinde daha bir oyuncu görmedim.


Beyler sadece Teşekkür Mesajları yazmayalım. Bu mesajlar yasaktır. Eğer bir yorumunuz varsa onu yazın.

d_ted
30.January.2007, 02:31
Teşekkürler coşkun1907

Bu program 701 ile çalışıyor mu?

**********

Şimdi çalıştırdım... bir sorun olmadı ama sormak istediğim bir-iki şey var

Listede "A Diff" "Best Rating" "Best Pot Rating" diye şeyler var. Bunların ne işe yaradığını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Birde potansiyeli 160'ın üzerinde 21 yaş altı sadece 3 futbolcu varmış. Data'yı biraz geniş tutmalıymışım.

*********

NOT: yahu kusura bakmayın... "tries tricks" yapanları araştırmıştım :-D

canavar20
30.January.2007, 10:29
bunu çoookkk bekliyordum saollll

mmg55
30.January.2007, 15:36
bi sorum olucak unknow database version 1071 yazi acmiyo bunun sebebb' ney

Memedov
30.January.2007, 22:12
SağoL Coskun Aßi İyi ßir ÇaLışma oLmuş Emeğine SağLık..:)

dr_dre
31.January.2007, 15:50
*2011 sezonundayin* arkadslar ben bi oyuncu buldum potantiel 198 ama ozellikleri berbat genede supermi oluyo bu

delpiero2002
01.February.2007, 16:29
bi sorum olucak unknow database version 1071 yazi acmiyo bunun sebebb' ney
bende de aynı sorun var
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu ara benim oyunun versiyonu 7.01

kara_yigit_10
01.February.2007, 20:05
mmg55´isimli üyeden Alıntı
bi sorum olucak unknow database version 1071 yazi acmiyo bunun sebebb' ney


bende aynı hatayı alıyorum...cozumunu bılen varsa yardmca olursa tşk ederm

wellcita
02.February.2007, 17:06
ya bu bende sorun veriyo kayıtlı oyunu aç dediğimde anda capacitiy(-1) die bi hata veriyo bunu nasıl düzelticem?

wellcita
02.February.2007, 17:16
ya bu scout bende hata veriyo list capacity out(-1) die bi hata veriyo bu sorun neden olur ve nasıl düzeltilir bilgisi olan varmı??

FatalRhymeR_58
03.February.2007, 01:49
*2011 sezonundayin* arkadslar ben bi oyuncu buldum potantiel 198 ama ozellikleri berbat genede supermi oluyo bu

current ability si kaç ona göre bide arkadaşlar potantial ability ye göre almayın. best ability we best pot ability war onlara bakarak alın doğal olarak % si en yüksek olanı alıcaksınız.
indireli baya olan arkadaşlara söliyim bunu tekrar indirsinler Release Candidate 2(RC2) wersiyonu çıktı 15 ocakta upload edilmiş.

clemenza
04.February.2007, 12:01
dosyayi yukardaki linkten indirdim archive bozuk diyor indirirken mi bi sorun çıktı acaba?? bi fikri olan var mı??

tosunpasa
04.February.2007, 15:59
Coşkun abi çok güzel bir çalışma yapmışsın ellerine sağlık...

mesut966
04.February.2007, 17:34
benim sorunum şu ben kayıtlı dosyayı açmaya kalktığımda ''couldn't access lang_db.dat , make sure the path is correct or disable the loading of lang_db.dat'' bu neden kaynaklanıyor eskiden açıyodum scoutu ama şimdi açılmıyor yardımm lütfn

mesut966
06.February.2007, 14:28
Senin sorununda bağlantı hatası var. Ayarları kontrol et. Save li dosyan hasar görmüş olabilir.


her yeni oyun açtığımda bu hatayı veriyo ama eskiden vermiyordu oyunuda tekrar kurdum ama değişmedi

eXcitinG
07.February.2007, 16:49
ben bu program sayesinde PA sı 170-190 arası bir dünya adam buLdum acaba bunLarı aLsam gercekten de programda gösterdiği gibi özeLLikLeri oLacak mı ?? yada oLması icin ne yapmak gerek antreman programLarımız yeterLi mi ??

GeNç KaRTaL
07.February.2007, 16:52
çok güzel çok yararlı bir rehber hazırlamışsın coşkun abi:)

eXcitinG
08.February.2007, 10:36
o zaman ben hemen hepsini topLamaya başLıyorum ..adamLar kaçmadan aLayım :P

eXcitinG
08.February.2007, 14:26
CA sına da bakıyorum zaten ondan sonra karamsar kaLıyorm adamın CA sı 50 PA oLarak ta 175 gözüküyor nasıL oLacak bu anLamıyorum adam da 20 yaşında .. yaşıda geLik sayıLır o yaştan sonra geLisirmi .. ama oLur diyorsunuz demek ki oLuyor aLıp oynatıp idmanLarı verip denemek gerek sadece.

eXcitinG
08.February.2007, 14:48
aLdım bi tane pumastan oyuncu reyes diye.. adamın CA sı 101 PA oLarakta 185 diyor bakalım ne oLacak adam 19 yasında..

eXcitinG
08.February.2007, 14:54
Sürekli oynatırsan ileride CA sı 185 olacaktır. Fakat ortlama bir rakam belirtmek gerekirse CAsı 125-130 arası oyuncular almaya bak. evet asLında daha iyi cünkü PA sına yetisme oranı diğerLerine göre daha yüksek ve daha kısa zamanda oLabiLir.. oLdu cok saoL

m_ucar84
09.February.2007, 05:28
Arkadaşlar oyununuzun bazı kayıtlı oyunları açmayışının nedeni sizin kayıtlı oyununuzun daha önce editörde yapılmasıdır editörde yaptığınız oyunlar hata veriyor açmıyor ama oyunu yeni başlatın vede normal editlemediğiniz database'i seçin ozaman hata düzelecektir birkaç denemeden sonra kolaylıkla anlarsınız.

Ronaldinho_99
11.February.2007, 05:44
Arkadaşlar size FM Scout'un yararlı bi özelliğini göstermek istiyorum. Bazı arkadaşlar oyuncuların CA'sının ne kadar zamanda ne kadar geliştiğini sormuşlar. Bunu History özelliği ile yapabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için Create History Point'e tıklayıp Show history seçeneğini resimdeki gibi renkli yapmanız lazım. History Point oluşturduğunuz tarihteki CA'sı grafikteki yerini alıyor. Örneğin ben en son 21 Ocak 2009'da yapmışım bunu.

http://img109.imageshack.us/img109/5095/adszwg7.jpg (http://imageshack.us)

İşte bi kaç örnek:
Bu Porto'da oynayan Anderson'un CA'sı 1 buçuk senede 30 civarı yükselmiş

http://img131.imageshack.us/img131/851/andersonabilityhistorynl7.jpg (http://imageshack.us)

Bu regen oyuncuyu ise yarım sezon önce aldım. Mondragon'dan bişeyler öğren dedim. Gitti Mondragon'daki 'Argues With Officials'ı aldı. Ama yine de CA'sı 140'a yaklaştı.

http://img251.imageshack.us/img251/1702/petrpralabilityhistoryfd5.jpg (http://imageshack.us)

Bu da Ronaldo Yorum sizin..

http://img122.imageshack.us/img122/1580/ronaldoabilityhistoryil9.jpg (http://imageshack.us)

Beşiktaşın genç kalecisi

http://img109.imageshack.us/img109/7518/frankgroteabilityhistorlh5.jpg (http://imageshack.us)

eXcitinG
12.February.2007, 12:42
çok güzeL.. hakikaten iyi caLıstırınca adamLar PA Larına erisiyorLar.

alperenotuzoglu
13.February.2007, 11:23
Bende eski sürümüde vardı yenisinide yükledim bu genie scoutun ama yine kayıtlı oyunu açarken "Couldn't access the file, make sure no other program is writing to the file." diyor. nedenki??
İngiltere oyununmmu açıyor ama türkiye oyunumu açmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tamam arkadaşlar sorunu buldum kaydettiğim dosyanın içinde "ş" harfi varmış o yüzden açmıyormuş. Sizde dikkat edin buna sizin de başınıza gelebilir.


Bu arada daha önce yazışımda sürüm hatası demiştiniz emin olmadan cevap yazmasanız yada mesajın sonuna emin olmadığınızı belirtseniz çok memnun olacam



Bende de oluyo aynı hata ama benim kayıtlı oyunumun adı (ao) Türkçe karakter içermiyo ki?

Bende neden oluyo o zaman?Yardım ederseniz çok makbule geçer.

rebi
14.February.2007, 23:32
gerçekten çok güzel bir çalışma ama oyuncuların PA sına çabuk çıkması için birçok maçta oynaması ve iyi bir antrenmana ihtiyacı var

eXcitinG
15.February.2007, 10:19
Ben beşiktaşı yönetiyorum aLt yapıdan regen bir tane kaLeci çıktı PA sı 198 :eek: şu anda 16 yaşında ve özeLLikLeride çok iyi aLman asıLLı türk uyrukLu bir adam çaLıştırmaya başLadım ve özeLLikLeri artmaya başLadı.. bu sonradan çıkan regen adamLar hakikaten manyak oLuyorLar.

ihsan1987
15.February.2007, 10:38
benim oyunumda de guzmanın ca sı yuksek gorunuyor oyuna girip baktıgım zaman özelliklerinde 5-6 tanesi 15 den yuksek bu oyuncu iyi anlamına mı geliyor.

aysem
15.February.2007, 18:49
gerrad pique diye bir futbolcu war oyunda wonderkid yaziyo ama scout da pa si pek fazla yuksek degil

emrecants
15.February.2007, 18:53
çokk işee yarıoo süper bişii

mesutmetin
17.February.2007, 12:04
program süper bişi emeğine sağlık...2 Senedir bu proyu kullanıyorumm Fm 2006 ve Fm 2007 de kullandım işe yarıyor...

gemidenizci
21.February.2007, 00:33
ya arkadaşlar,
programda oyuncu fiyatlarının hepsi yanlış, şu fiyata alabilirsin dediği rakamda yanlış. sizde de doğru değil herhalde.
+oyuncunun özelliklerine girdiğimde potansiyele tıklıyorum yani ileride ne olacak diye bakıyorum fiziksel özellikler hiç artmıyor. sizdede böyle mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yapıyorum.

JunkChorn
21.February.2007, 00:36
Doğru yapıyosun ve gördüklerinde oyunun doğruları eğer sen ona gereken antreman programını uygularsan oyuncu gelişir.

om-mer
21.February.2007, 01:10
ya arkadaşlar,
programda oyuncu fiyatlarının hepsi yanlış, şu fiyata alabilirsin dediği rakamda yanlış. sizde de doğru değil herhalde.
+oyuncunun özelliklerine girdiğimde potansiyele tıklıyorum yani ileride ne olacak diye bakıyorum fiziksel özellikler hiç artmıyor. sizdede böyle mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yapıyorum.

Hayır yanlış yapmıyorsun oradaki fizksel özelliğinin değişimini vermiyor çünkü onun fiziksel özelliklerini geliştirmek düşürmek senin elinde antreman programları felan kısacası o yüzden onun göstermiyo!!!...;;)

quarizmam
21.February.2007, 16:59
elinize emeğinize sağlık programı kurdum ve çok işime yarıyor..ben fm oynamaya yeni başladım ama bu site sayesinde çok şey öğrendim. forumlarda bulamadığım birşey daha öğrenmek istiyorum... benim mevcut kadromdaki oyuncularımın ve shortlistteki oyuncuların ca ve pa sına nasıl bakacağım oyun içerisindeyken... oyundan çıkıp scoutla bakabiliyorum ama ben oyun içindeyken bakmak istiyorum.. teşekkürler.....

aLka
21.February.2007, 23:57
Sizce hile mi bu ?

quarizmam
22.February.2007, 11:14
Oyun içindeyken CA ve PA özeliklerine bakman imkanısz. Genie scouttan bakmaya devam et.

teşekkürler... bu program wonderkid oyuncuları nasıl buluyor ya da belirtiyor mu?

edwardweo
23.February.2007, 10:53
arkadaslar GS 7.0.2 yamasinda kaydettigim oyunu acmiyor?? GS yi de mi guncellememiz gerekiyor?

uAburak89
23.February.2007, 11:14
arkadaslar GS 7.0.2 yamasinda kaydettigim oyunu acmiyor?? GS yi de mi guncellememiz gerekiyor?

Programın yeni sürümü çıkar, o zaman açabilirsin .. 7.0.2 ile uyumlu sürüm ..

edwardweo
23.February.2007, 11:26
Programın yeni sürümü çıkar, o zaman açabilirsin .. 7.0.2 ile uyumlu sürüm ..

insallah cikar ya merakla bekliyorum...

lastchaos
24.February.2007, 14:04
merhaba arkadaslar bir oyuncu ozellikleri nasil yukseliyor genie scouta yeni basladim da genia scoutla birlikte antreman programi ikisini birlikte kullanmam gerekiyor mu cevabinizi bekliyorum

03425702
24.February.2007, 16:42
google da yazın

karşınıza bir rus sitesi çıkacak
ordan indirin bu kadar basit...

Aykan
24.February.2007, 21:16
yaa bende o mavi yesil ca ile pa daki artislari gosteren seyler cikmio:S show current date de tiklanmio bi yardimci olursaniz

turambar802
24.February.2007, 21:45
coskun cos musun walla super geneii(genıe) sın :)

lastchaos
24.February.2007, 23:28
yaa bende o mavi yesil ca ile pa daki artislari gosteren seyler cikmio:S show current date de tiklanmio bi yardimci olursaniz


önce fm 2007 deki oyunu kaydet sonra genie scout'u kapatıp tekrar load'den yükle tamamdır ;;)

Aykan
25.February.2007, 17:41
önce fm 2007 deki oyunu kaydet sonra genie scout'u kapatıp tekrar load'den yükle tamamdır ;;)

yok abi yemiyo denedim bu genie scout un surumunden kaynaklanabilirmi bende altta o tarihler falan olmuo

tosunpasa
27.February.2007, 14:24
v. 7.0.2'ye güncellemen de ayrı bir güzel olmuş.. Tekrar tekrar sağol Coşkun abi.. Çok byük yararları dokunacak bana..

Del Piero_10
27.February.2007, 15:25
Çok güzel hazırlamışsın,teşekkürler.

amorti
27.February.2007, 22:49
yok abi yemiyo denedim bu genie scout un surumunden kaynaklanabilirmi bende altta o tarihler falan olmuo

Scout save game imi acamiyor... Options a girdiimde de yazilar ve barlar dogru duzgun gozukmuyor.. 50 kere 50 farkli yerden indirdim olmuyor...

eXcitinG
01.March.2007, 19:15
çoşkun yine süpersin bu scout muabbetini 7.0.2 icinde yapman cok güzeL

KaRDiNaL
07.March.2007, 02:55
Türkçe karakter hatası. Save li oyunun türkçe karakterleri kapsamaması lazım

dostum iyi güzel söylüyorsunda bu mantığa göre Türkiye liginde oynayanlar Fm scout kullanamaz..Ben ingiltere liginde başladım oyun gayet şık çalışıyor fakat fm scout yukarda bahsettiğimiz hatayı veriyor.Ben anlamadım gitti bu işi..Save'li kayıtta türkçe karakter yok. Oyun içinde Türkçe karakter mecbur olmak zorunda,Fenerbahçe Fenerbahce yazmıyor. Var mı bu soruna başka çözümü olan ?

Acaba kayıtlı oyunları sıkıştır seçeneğini işaretlememiz gerekir mi?

noescape85
12.March.2007, 00:08
Ya bence bu tur oyuncu ozellik arama vs buda hilenin onunden biraz geciyo :)
Yanlis anlasilmasinda ;) dedigim nokta insanin kendisinin kesfetmesi daha zevkli bence ;;)

Oyuncuyu kendim bulmam ayri bir duygu;benim gibi dusunenlerde vardir fmcilerden :p
oyuncunun pa'sini gorup; o oyunculari takima doldurup; takim 4-5sezon sonra durdurulamaz hale gelse bile ben ne kadar zevk alirimki o oyundan :rolleyes:

Emeginiz icin demiyorum tabiki bunu ;;)
Ellerine saglik :)

indirmedim ama tabiki tesekkurler :)

ciwir1987
13.March.2007, 00:20
ben kullamıyorum ama ii olduğunu duydum işe yarıomuş ben kendim arıom genelde oyuncuları 2 yada 3 tane sağlam scout varsa elinizde bu programın yaptığı işi yapabilio:D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yinede elinize emeğinize sağlık arkadaşlar...

fatiherkol
20.March.2007, 16:55
komple okudum şu ana kadar yazılan yazıları ve bişey dikkatimi çekti. bi arkadaş oyuncusunu geliştirmek için başka bi tecrübeli oyuncuya gitmesini söylüyor. mesela fenerde can arat a luganodan bişey öğren demek istiyorum ne yapmam lazım...

noescape85
20.March.2007, 21:19
komple okudum şu ana kadar yazılan yazıları ve bişey dikkatimi çekti. bi arkadaş oyuncusunu geliştirmek için başka bi tecrübeli oyuncuya gitmesini söylüyor. mesela fenerde can arat a luganodan bişey öğren demek istiyorum ne yapmam lazım...

Burayı OKUMAN lazım (http://www.turksportal.net/makale/fm/468/)

fatiherkol
21.March.2007, 19:24
Takımımda ki CA takip ediyorum. FM 2007 Genie Scout dan aylık kayıt yaparak takip ediyorum ve takımda CA çok düşüşler oluyor gerçi oyuncularım yaşlı sayılır. Karagümrük ile oynuyorum CA sı 125 PA sı 132 olan Bayram Bektaşı transfer ettim. 32 yaşında. 1 sezon bitmek üzere bu oyuncunun CA sı 112 ye kadar düştü bununla birlikte diğer oyuncularda çok hızlı bir şekilde düşüyor. bunu sebebi ne olabilir????

Ronaldinho_99
21.March.2007, 20:59
Oyunda geçen ipucularda şunlar da geçiyor:

Kaleciler en iyi yıllarını 31-35 yaş arasında geçirir.

Defans oyuncuları ve ortasahalar 27-32 yaş arasında, forvetler ise 26-31 yaş
arasında en verimli futbollarını oynarlar.

Yani demek oluyor ki bi forvetin CA'sı sakatlıklar yaşamazsa 26 yaşına kadar yükselecek 31 yaşından sonra düşmeye başlıyacaktır.(sanırım Bayram Bektaş gibi). Burada önemli olan sakatlık geçirme riski düşük oyuncuları seçmek. Genie Scout'ta Injury Proneness diye geçiyor. Bu özellik ne kadar yüksekse bilin ki o oyuncu daha fazla sakatlık yaşayacaktır.

d_ted
21.March.2007, 21:35
24 yaşından sonra fiziksel özellikleri geliştirmek zor oluyor. 24 yaşından sonra ağırlıklı olarak mental özellikleri 30'lara geldikçe kilşiliği daha hızlı gelişmeye başlıyor. 32-33'civarını geçince "pempe panjurlu bir evim olsun, çoluğa-çocuğa karışıp mutlu bir hayat sürdüreyim" benzeri fikirleri gelişmeye başlıyor. (tahminimce)

İpuçlarında "Kaleciler en iyi yıllarını 31-35 yaş arasında geçirir" demesi, "bu yaşta gelişmeye devam eder" anlamına gelmiyor bence. Bu ipucu bana "31-35 yaşındaki kaleci yada 26-31 yaşındaki forvet iyi değilse, hiç alma daha iyi" diyor. Yorumum doğru olmayabilir ama farklı bir bakış açısı getirmek istedim konuya.

the_imam912
24.March.2007, 18:11
Saolasın coşkun abi..

fatiherkol
25.March.2007, 22:22
Bu programın 2005 için olan versiyonu var mı? varsa nasıl bulabiliriz?

fatiherkol
26.March.2007, 00:24
sağolasın. FM Modifier 2007 diye bişey okudum. forumdaki gereksiz mesajlar kısmında bu program ile ilgili bilgi alabilirmiyim. Kayıtlı oyunlarla oynama yapılabiliyormuş sanırım... Bazı linkler verilmiş yüklemek için ama indirdiklerim bi işe yaramadı...

tilki_firat
28.March.2007, 00:43
belgelerimi açmıyo dosya seçmek için:S

sivaslizoro
24.April.2007, 17:50
harika bi programdır kendileriiii:) tavsiye ederim

AtaWorM
25.April.2007, 20:09
Selam millet benim scout oyunu açmıyor çünkü yönetim yeni stadyuma geçmeye karar verdi oyunun fm'den kaydedildiğine emin olun diyor stadyumları scoutta alırken nasıl olcak ?

northstar
30.April.2007, 13:25
Bende 7.0.2 Update yüklü.Türkçe karakter kullanarakta save etmedim.Bende verdiği hata daha başka.Genie'i çalıştırdığımda FAİLED TO SET DATA FOR diye bir hata veriyor.Daha sonra program açılıyor.Load yapıyorum ama bu seferde
ACCES VİOLATİON AT ADRESS 00567788 İN MODULE "FmGenineScout exe". READ OF ADDRESS 00000000" diye bir hata veriyor ve load etmiyor.

Bu sorunu nasıl çözerim ?

efedogu
02.May.2007, 20:53
vista ile uyum problemi var mi bende xp de calisiyor ama vista yuklu de calismiyor

El Barto
03.May.2007, 02:03
Bende 7.0.2 Update yüklü.Türkçe karakter kullanarakta save etmedim.Bende verdiği hata daha başka.Genie'i çalıştırdığımda FAİLED TO SET DATA FOR diye bir hata veriyor.Daha sonra program açılıyor.Load yapıyorum ama bu seferde
ACCES VİOLATİON AT ADRESS 00567788 İN MODULE "FmGenineScout exe". READ OF ADDRESS 00000000" diye bir hata veriyor ve load etmiyor.

Bu sorunu nasıl çözerim ?

702 uyumlu olanı indir.

Wesley Sneijder
03.May.2007, 16:53
Ben de 7.0.2 versiyonunu arıyordum, çok sağol.

ultrarıza
04.May.2007, 11:45
Galatasarayla 10 sezonluk bir oyunum var bu programı onda denedim cem sultanın PA sı 175 di. birde galatasarayla yeni bir oyun açtım bir bakayım dedim cem sultanın PA sına 162 olduğunu gördüm.

Sorum şu; Pa bir kaç sezon sonra artabiliyor mu? yoksa açtığımız her oyunda PA lar değişiyor mu?

Yani bir oyuncu tam potansiyeline ulaştığı zaman üzerine biraz daha mı PA puanı ekleniyor?

Katkı yapan arkadaşlara FM yi vazgeçilmez kıldıkları için sonsuz teşekkürler.

El Barto
04.May.2007, 11:48
Açılan her yeni oyunda PA lar değişiyor diye biliyorum arkadaşım.Bu yüzden öyle gözükmesi normal.:)

northstar
04.May.2007, 12:24
702 uyumlu olanı indir.

Zaten onu indirdim.Sorunda buya !

El Barto
04.May.2007, 12:28
Kaldırıp tekrar yükle bakalım bir yararı olacak mı?Olmazsa kaldır dosyayı bir daha indirip birde öyle dene.

zetes
04.May.2007, 21:05
Arkadaşlar oyuna bi bakın derim harika bi oyun online

http://oyun.muttefik.com/mtf.php?ksf=ne&tray=NzM1MA==

BaD BoY
06.May.2007, 00:22
takım seçmeden bütün futbolcuların özelliklerine bakmak istyorum nasıl bakabilirim

Selim55
16.May.2007, 18:34
ya ben fm scout'u bilgisayara indiriyorum ama acamiyorum. 1 hafta önce calisiyordu. bilgisayari yeni degistirdim. suanda windows vista kullaniyorum onunla bir alakasi olabilirmi?

yorukefe
17.May.2007, 20:08
Yedi editorde save sikintisi yasayanlar yada save olayini sozmesine ragmen bu defada FMGenieScout ile oyundaki save dosyasini acamayanlar icin bu topici actim. Olay su editor acmasi zaten formda verilmis fakat save kismi anlatilmamis save yaparken ornek sirasiyla
Fenerbahce
Sports Interactive
Fenerbahce Database
7.0.0
seklinda kayt ederseniz sikinti kalmaz. Fakat olusturmus oldugunuz data ile oyun oynanir ancak FMGenieScout ile kaydettiginiz oyun acilmaz hata verir. Bunun icinde yapmaniz gereken sudur. Editlediginiz data siz biliyorsunuzki belgerimdedir. Oyunun orjinal datasi ise kendi ana klasorundedir. Bizim yapmamiz gereken sey cok basit orjinali yedeklemek vede belgelerimdeki yani bizim olusturdugumuz datayi orjinal olanin ustune kopyalamak. Dedigim gibi orjinal olani yedeklemenizde fayda var ilerde sikilirda orjinale donmek isterseniz sikinti olmasin. Evet en son ne yaptik orjinal uzerine bizimkini kopyaladik simdi isimiz bitmek uzere sadece tek birsey kaldi oda su. Dosyalari kopyalayinca 2 xml dosyasi olmus olacak birinin adi 700.xml digeride bizim olusturdugumuz fenerbahce.xml biz 700.xml olani silecegiz fenerbahce.xml nin adinida 700.xml olarak degistircez ok. Bunuda yaptiktan sonra oyunda vede FMGenieScout da hata vermeden oyunu rahatlikla oyniyabilirsiniz. Iyi oyunlar...

kamil8135
18.May.2007, 18:33
ben bu programi uzun suredir kullaniyorum.bi arkadasim onerdi cok memnunum. bu program hakkında sorularınız olursa bana iletebilirsiniz. herkese tavsiye ederim.

elevitli
19.May.2007, 11:53
ya ben de bu programi kullanma istiyorum. indirdim kurdum ama oyunu resimdeki gibi secemiyoum yani oyun gozukmuyo yardimci olursaniz sevinirim

kamil8135
19.May.2007, 14:42
oyunu ilk saveleyeceksın sonra sececeksın. oyunun saveini almadan database i programa yükleyemezsin.

elevitli
19.May.2007, 21:04
ama oyunu her zaman saveliyom zaten

Daywalkerrrrr
19.May.2007, 23:59
Üstad çok teşekkürler
bu çok işimize yarayacak

crazy_boy_safak
20.May.2007, 18:37
saolasn adaş ii oldu bu

SiNcE1973
22.May.2007, 22:34
http://img339.imageshack.us/img339/3158/hatajt3.jpg

ya bende bu sorun var acaba neden kaynaklanıyo bu sorun?

rayback103
23.May.2007, 16:07
bu gerçekten süper bi prog. istediin her şei buluosn bize paylaşıma sunanlara sewgiler saygılar (:

SiNcE1973
24.May.2007, 14:51
http://img339.imageshack.us/img339/3158/hatajt3.jpg

ya bende bu sorun var acaba neden kaynaklanıyo bu sorun?


ya hiç bilen yok mu nedendir?

loliz
26.May.2007, 05:06
Eyvallah kardes sagolasin:o

ChAoS
28.May.2007, 10:18
Evet güzel bir hamle .. Çok iyi oldu

aykut_gencfb
03.June.2007, 00:59
peki bunun türkçesi yokmu bilen biri warmı ya

MMuhammeTT
11.June.2007, 13:02
paylaşım için tşkler!!!!

Ahmet_77
11.June.2007, 13:06
Saol abi azbiraz biliyordum şimdi öğrendim.

strip1guardian1
11.June.2007, 16:43
valla çok işime yaradı zaten ajax takımını yönetiyorum ve şu ana kadar 5 6 oyuncu yetiştirip sattım ajax gerçekten dünyanın en iyi futbolcu fabrikası sizlere tşk ediyorum
BAŞARILAR...

uAsamet91
20.June.2007, 00:11
Çok yararı oldu.

Aykan19o3
20.June.2007, 01:41
http://img521.imageshack.us/img521/5497/josalfredocastilloprofipu1.jpg

Arkadaşlar bu oyuncuyu kısa süre önce programda ararken buldum sizce Altay'da iş yapar mı??

zikos
23.June.2007, 17:49
ya bisey sorucam fm genrie yukledim her sey tmm ama listeye eklednmio kisa listeye neden

deviltry
25.June.2007, 17:01
Sizce Oyuncu Alırken Current Abilitye mi Bakmalıyım Yoksa Şimdiki Reytingemi?

DeNiZ_1903
04.July.2007, 12:02
Bende indiricem ama oyunu bozmasından korkuyorum :(

eglocc
04.July.2007, 12:11
Cok Cok tsk oyunu bozucanida sanmiom bu arada (Karakterler ing. bilirsiniz ya Fm`yi acmak icin:))

Aykan19o3
05.July.2007, 00:37
Arkadaşlar bence oyuncuların Fiyatları düşük gözüküyor düzeltmenin yolu yok mu??

Adnan Kılıç
08.July.2007, 20:56
sağol ama program kullanmak pek hoş olmuyo

yigitssah
16.July.2007, 22:36
arkadaslar potential attributes oyuncunun gelecekteki ozelligi mi

mvdvr
18.July.2007, 00:51
arkadaslar ben programi indirdim ama bi kayitli oyunu tikladigimda unknown database:1027 diye bi hata veriyo ne yapmaliyim

crazzy
13.February.2008, 17:12
Arkadaslar bendede save li oyunu acarken list capacity out of bounds diye hata veriyo.Cozumu bilen varsa yardim etsin lutfen.