Log in

View Full Version : Türk Gibi Kuvvetli....

yeniay
18.Aralık.2005, 14:37
Evet Belki cogunuz biliyor ama bilmeyen arkadaslar için böyle bir konu açmak istedim

İspanya Ligi maçlarını takip edenler bilir... Deportivo La Coruna takımı taraftarları Deportivo'nun her maçında büyük bir "Türk Bayrağı" açarlar...
"İspanya neresi, Türkiye neresi?.. Bu Türk bayrağının hikâyesi nedir ki?." diyenleriniz olabilir belki;
Deportivo İspanya'nın kuzey batısında bulunan Galiçya Bölgesi'nin takımıdır... Yani; Bask, Katalonya gibi ayrılıkçı bir fotoğraf veren Galiçya'nın takımı... Deportivo taraftarlarının lakapları ise "El Turco"... Eskiden bu bölgede Müslümanlar yoğun olarak yaşıyordu.. İspanya'da 700 seneyi aşkın bir Müslüman kültürünün bulunduğunu zaten hepimiz biliyoruz... Rivayet o ki; o bölgede Türkler de yaşamış...
Yine aynı bölgenin takımı olan Celta Vigo ile Deportivo hiç geçinemezler... Oynadıkları müsabakalar bizdeki Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını hatırlatır... Celta Vigo'lu taraftarlar, Deportivo'lulara hakaret anlamında "Türk" demişler... Ama Deportivo La Coruna'lılar bunu haraket olarak algılamamışlar, aksine "Türk gibi kuvvetli" olmaktan çok hoşlanmışlar ki, aşağı-yukarı 20 yıldan beri statlarında Türk Bayrağı'nı açıyorlar...
Tabii; bu bayrak olayı bizce de önemli... Deportivo'luların bu jestini görmezden gelemeyiz...

Resimde ekleyecektim ama tarayıcı arızalı başka zamana inşallah....!!!!

Maymuncuk
18.Aralık.2005, 14:54
ii arastırma bizi aydınlattıın için saol :mrgreen:

Laz_Asker_61
18.Aralık.2005, 15:03
valla büyük bir olay bizler için

capriceman
18.Aralık.2005, 16:38
Biliyorum bu olayı. Şampiyonlar Liginde Galatasaray- Deportivo maçında da vardı bu olay.

Enjoy
18.Aralık.2005, 17:30
Deportivo'nun yunan Panathinaikos takimini karsilama görüntüsü

http://img217.imageshack.us/img217/2659/deportivo4kx.jpg

VoLkaN BaROs
18.Aralık.2005, 18:12
vaayyyy... bu resmi görmemiştim, gururlandım yahu :)

El Turko olayını biliyordum, stadlarının belirli yerlerinde Türk bayrağı olduğunu biliyordum ama bu kadar büyük bi show yaptıklarını hiç görmemiştim, medyamız sağolsun anahaberde Seren Serengil'in köpeğini gösterirler ama böyle büyük olayları, Türk milletini gururlandıracak olayları göstermezler..

Helal olsun Deportivolulara, hatta bi ara Türkiyeye Özel Maç için çağıralım güzelce ağırlayalım onları jest yapalım...

emirduman
18.Aralık.2005, 22:34
Vay be abi, ben de duymuştum onu da anlam veremiyodum...

Hele o Panathinaikos maçında yaptıkları da büyük olaymış, çok gururlandım valla, helal olsun adamlara......

FM'de seçicem Deportivo'yu.... ;)

Bu arada hakketen adamları çağırıp, bi kaç jest yapmak lazım...

yeniay
18.Aralık.2005, 23:14
Bende bu resmi ekleyecektim ama bilgisayara atamadım iyi oldu "enjoy" sagolasın

dinaMYt
18.Aralık.2005, 23:55
el turco olayını önceden ben de duymuştum.yabancı bir ülkede böyle bir şovu görmek ise ayrı bi gurur veriyo insana

Maymuncuk
18.Aralık.2005, 23:56
GURURLUUM CUNKU TURKUM :mrgreen:

meddah
19.Aralık.2005, 01:15
Takip etmedik, bilmiyoruz ama seneler senesidir Deportivo'nun (Sanırım kale erkası tribününde) Türk bayrağı açılmamış hiçbir iç saha maçı yoktur derler..

Enjoy
19.Aralık.2005, 01:17
Deportivo'yu zaten seviyordum..şimdi daha çok seviyorum..insan gururlanıyor yahu..

tombul taho
19.Aralık.2005, 01:28
oyy oyy oyyy aman allahım bu ne böööyyyllleeee
mükemmel bi resim paylaştığın için saol!!! (ı) (g)

Maymuncuk
19.Aralık.2005, 01:48
bizde deportivo bayraı acalım hadi :mrgreen:

KatliVacip
19.Aralık.2005, 11:47
valla bende merak etmiştimim ama unuttum gitti..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH...
ya bide Allah rızası için..bunu tüm tanıdıklarıma yollıcam..yolladıklarımada diğer tanıdıklarına yollamasını isticem..sizde bunu yapın..bunu duymayan bilmeyen kalmasın..lütfen..hele hele şu zamanlarda..lütfen..op'lardanda yardım istiyorum..

umutcanerkut
19.Aralık.2005, 12:00
acaba deportivo, gibi başka takım varmıdır

hucar17
20.Aralık.2005, 00:35
evet bi ispanyol takımıyla maçımız olursa deportivo bayrağı açalım :mrgreen:

umutcanerkut
20.Aralık.2005, 00:40
fena fikir değil aslında

Neron_FB
21.Aralık.2005, 16:23
ya çok mutlu oldum yaa..Ben de 1 kez görmüştüm ve anlam verememiştim..Hatta nihat deportivo ilişkisi kurmaya çalışmıştım... (d)
Artık ispanya da hem barça hem Deportivoluyum.... (ı)

Nuri Alco
23.Aralık.2005, 01:15
vay be aslan parçaları. gurur duydum. kale arkasındaki Türk bayrağı dikkatimi çekmiştir hep ama ilk defa bu boyutunu öğreniyorum. Panathinaikos'a yaptıklarıda çok güzel. Bundan böyle favorite team'lerimden birisidir Deportivo (d) :mrgreen:

RoCCo_42
23.Aralık.2005, 01:22
Bide Belçikada TUBANTİA diye amatör bi takım wardi türklerle alakasi olan.Ben biseyler biliomda emin olamadıgım için paylasmıyorum.Biraz arastirip yazacam bilen warsa yazadabilir.

samco25
24.Aralık.2005, 01:02
bu olayı bende biliyodum ama rivayeti anlattığın güzel olmuş...saolasın... (ı) (ı) (ı)

Sheriff
24.Aralık.2005, 14:53
Çok güzel bir olay Panatinaikos maçındaki şov en güzeli bu resmi daha önce görmemiştim (ı) (ı) (ı)

Vieri
02.Ocak.2006, 18:09
bu avrupa'ya milletimiz çok büyük etki bırakmış belli :-)

geçen bir filmde çok cesur bir çocuğa babası Türk arkadaşın falan mı var dedi ehehe bende o anda gururlandım :))

birde kemal Atatürk'ün ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu buradaki derslerde ingiliz çocuklarına öğretiyorlar oda gurur verici birşey :)

Türk bayrağını o yunan maçında görmekte şimdi tekrar gururlandırdı beni

Nedvedmania
02.Ocak.2006, 18:16
ben sevdim bu deportivo luları yaaa

cgdsshn
02.Ocak.2006, 18:30
Aşırı tutucu olan A.Bilbao takımıda Karşıyakayı kardeş klüp ilan etmiş ve resmi dergisinde Karşıyaka'ya 2 sayfa ayırmış.

Nedvedmania
02.Ocak.2006, 18:34
link vermek yasak değil miydi

cgdsshn
02.Ocak.2006, 18:46
yasak olduğunu bilmiyordum. Düzeltme şansım varsa düzeltebilirim ancak yeniden düzenleme şansımız yok sanırım. Uyardığın için sağol.

Vieri
02.Ocak.2006, 21:45
ATHLETIC BILBAO İLE KARŞIYAKA NASIL KARDEŞ OLDU?
01 Ocak 2006 17:16

İspanya Bask bölgesinin en önemli takımı olan Athletic Bilbao, Karşıyaka'yı kardeş takım ilan etti.. Athletic kulübünün resmi dergisinde İzmir ekibine iki sayfa ayrılırken, Karşıyaka tribünlerinden taraftar manzaraları ve kaleci Recep'in Bask bayrağına benzetilen Karşıyaka bayrağı ile verdiği poz yer aldı.

Dergide yer alan ifadelere göre, Karşıyaka taraftarının ateşli olması, Yeşil Kırmızı bayrağının ve ambleminin Bask bayrağına benzemesi ve İzmir ekibinin ezeli rakibi Göztepe'nin bayrağının İspanya bayrağına benzemesinden dolayı bu kararın alındığı ve kendilerine yakın gördükleri Karşıyaka'nın kardeş kulüp ilan edildiği belirtildi.

Yayınlanan makalede Karşıyaka'nın sosyal ve coğrafi özelliklerine de yer verilirken, Karşıyaka sitesininde amblemininde sayfada bulunması dikkat çekti..
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/4189_2_060101171652.jpg
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/4189_3_060101171652.jpg
Maraton.Com.Tr

yeniay
03.Ocak.2006, 00:53
Böyle şeyleri bizler bulup cıkartıyoruz demekki medya biraz üstüne düşse belkide böyle olaylar artacak ve belkide Türkiyenin bu sayede reklamı olacak......Ama nerde bizim medyamız yararlı bir şey yaparmı bea......

KaracaOglan
03.Ocak.2006, 00:55
hem gururlandım, hem duygulandım...