View Full Version : "Konuşursam Zico kovulur"
deniz.91
24.Şubat.2007, 13:35
Bu sözler ne Fenerbahçeli bir yöneticiye, ne de futbolcuya ait. Bomba etkisi yaratacak bu sözlerin sahibi, ikinci yarıda yaptığı akılcı değişikliklerle 2-0 geriye düşen takımının skoru 2-2’ye getirip, UEFA Kupası’nda 4. tura çıkmasını sağlayan AZ Alkmaar’ın kurt teknik direktörü Louis van Gaal.
Hollandalı ünlü teknik adam, karşılaşma bitiminde yapılan basın toplantısının ardından bir gazetecinin sorularını ayak üstü yanıtlarken F.Bahçe’nin Brezilyalı çalıştırıcısı için ilginç cümleler kurdu.
O kadroya futbol oynatamıyor
"Zico için neler söyleyeceksiniz? F.Bahçe iyi futbol oynuyor mu? Bu kadro sizde olsa sonuç farklı olur muydu?" şeklindeki sorulara gülerek önce yanıt vermek istemeyen van Gaal, daha sonra "Zico için konuşursam, kovulur" yorumunu yaptı.
Hollandalı teknik adam, aynı gazetecinin, "Ne demek istiyorsunuz? Biraz daha açabilir misiniz?" şeklindeki ısrarına rağmen "Ben, bu konuda konuşmak istemiyorum. Tekrar söylüyorum; eğer konuşursam, Zico kovulur" dedi ve basın toplantısının yapıldığı salonu terketti.
İkinci yarıda sadece biz vardık
Louis van Gaal’in, daha sonra, "Zico’nun kişiliğiyle ilgili bir eleştirim olamaz. O, dünya futbolu için önemli bir isim. Ancak, bu kadroya futbol oynatamıyor" dediği öğrenildi.
Hollandalı teknik adam, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, 2-0’dan 2-2’lik beraberliği yakaladıklarını hatırlatırken, "İkinci yarıda sahada sadece AZ Alkmaar vardı" dedi. Louis van Gaal, şöyle devam etti: "İlk yarıda yaptığımız pas hatalarının neticesinde kontrataktan goller yedik. 2-0 geriye düştükten sonra ümidimizi yitirmedik ve tura inanmaya devam ettik. İkinci yarıda sahada sadece bir takım vardı. O da AZ Alkmaar’dı. Kalemizde pozisyonlar gördük ama sahadan istediğimizi almayı bildik."
24.02.2007
Kaynak : Hürriyet
M.Scofield
24.Şubat.2007, 13:38
Louis van Gaal’da sacmalamis ne bliyorda boyle konusuyorki
Burak Duran
24.Şubat.2007, 13:44
bence çok doğru söylemiş elinde böyle bir kadro var 2-0 öndesin ve maçı veriyorsun
tosunpasa
24.Şubat.2007, 13:49
Ne biliyorsa konuşsunda Zico kovulsun artık..
deniz.91
24.Şubat.2007, 13:50
bencede çok doğru diyo zico izledi sadece maçı
World Hollow o1
24.Şubat.2007, 13:54
2-0 gibi Süper bir Skor Yakalamışsın ve UEFA gibi Devlerin Liginde gidip maç'ı 2-2 oLarak Az ye Armağan Ediyosun :) Helal oLsun Sana ZİCO
GeNç KaRTaL
24.Şubat.2007, 13:55
aman sakın konuşmasın yoksa Zico gider falan mazallah:D
ewrim_FB
24.Şubat.2007, 14:23
Kendi takımıda çok iyi oynamıyor Fenerbahçe Uefada bana göre her maçında iyi oynadı o kadar da eleştirilecek yönü yok.Celta,Newcastle,Palermo,Frankfurt son olarakda AZ her maçta iyi oynadığımızı düşünüyorum.Şansımız olsaydı zaten gruptan 1. çıkardık...
bursa_mc
24.Şubat.2007, 15:24
konuş beaw.zaten fenerde teknık direktor fazla durmuyo.aziz bi tane daha bulur :D
nerazzuri
24.Şubat.2007, 15:31
Van Gaal Nolur Konusta Zico Kovulsun Sen Gel Takimin Basina Lutfennnn
asatilla
24.Şubat.2007, 16:09
Valla adam çok doğru söylemiş
uAburak89
24.Şubat.2007, 16:15
Ne biliyormuş acaba .. Reklam kokan hareketler bunlar ..
eGowiCh
24.Şubat.2007, 16:20
Van Gaal başarılarıyla ünlü bir teknik direktör, kendini ispatlamış. Çok doğru söylemiş gerçekten, katılıyorum. Van Gaal Fenerbahçe'nin antrenörü olsaydı, UEFA'da final hedefi gerçekleşebilirdi. Zico ile çok zor.
GeNç KaRTaL
24.Şubat.2007, 16:23
Benim aklım almıyor aziz yıldırım bu zico'yu nasıl büyük hedefler düşünen fenerbahçe'nin başına getirir tamam zico ünlü biri olabilir çok iyi futbolcuda olabilir ama daha çok yeni t.d.'lükte ve aziz yıldırım zico'yu 100.yılda büyük başarılar kazanması için takımın başına getirdi sonuç ne oldu hedeflenen kupada ç.finale bile gelinemedi
nerazzuri
24.Şubat.2007, 16:24
ben diyorum koşşsun işte zico gitsin van gaal gelsin fenere
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Benim aklım almıyor aziz yıldırım bu zico'yu nasıl büyük hedefler düşünen fenerbahçe'nin başına getirir tamam zico ünlü biri olabilir çok iyi futbolcuda olabilir ama daha çok yeni t.d.'lükte ve aziz yıldırım zico'yu 100.yılda büyük başarılar kazanması için takımın başına getirdi sonuç ne oldu hedeflenen kupada ç.finale bile gelinemedi
carlos alberto pareyra (brazilyanın t.direktörü) buna kefil oldu çok iyi teknik adam diye aziz güvenip aldı...sonuç ortada
eGowiCh
24.Şubat.2007, 18:08
Parreira kefil olacağına Brezilya'yı 2006'da Dünya Şampiyonu yapsaydı :)
barahir
24.Şubat.2007, 18:12
Her Koyun Kendi bacağından asılır..
asatilla
24.Şubat.2007, 19:54
ALINTIDIR;
Ne biliyormuş acaba .. Reklam kokan hareketler bunlar ..
ne demek ne biliyormuş.Adam kendini dünyada ispatlaşmış bir kere dünyaca ünlü kulüpleri çalıştırıp o takımlarla başarılar elde edmiş bir kişi.
Zico ne yapmış asyada bir takımı alıp asya şampiyonu yapmak elbette kolay.Japonyanın kadrosu bir kere diğer asya milli takım kadrolarından iyi bunun yanında asyada oynanan futbol ile avrupada oynanan futbol kalitesi arasında uçurumlar var.Kİ zaten dünya kupasında gördük japonyanın ne yaptığını.
uAburak89
24.Şubat.2007, 19:57
Zico'nun kovulmasını sağlayacak ne biliyormuş diye söyledim .. Van GaaL bişey bilmiyor demedim, yazdığım şeyin konuyla alakasını kurmaya çalışsaydın anlardın .
Böyle Bir Şey Söylemedim
AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis van Gaal, bazı basın yayın organlarında yer alan ve Fenerbahçe maçından sonra söylediği iddia edilen "Konuşursam Zico kovulur" şeklinde bir açıklama yapmadığını ifade etti.
Alkmaar'ın antrenmanından sonra konuşan Louis van Gaal, iddiaları şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. Van Gaal, tüm ısrarlara rağmen kameralar karşısında konuşmazken, yalnızca kameralar kapalıyken soruları cevaplandıracağını söyledi. Hollandalı tecrübeli teknik adam, söylediği iddia edilen sözlerle ilgili olarak, "Ben kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Ben sadece maçın değerlendirmesini yaptım. Sözlerim belki yanlış anlaşılmış olabilir. Zico'ya not vermek ya da çıkışmak benim görevim değil" dedi. Van Gaal, kendisinin ağzından yazılan haberleri de eleştirerek, "Benim ağzımdan bu anlamda hiçbir cümle çıkmadı. Yazılanlardan ben sorumlu değilim" diye konuştu.
Louis van Gaal, son olarak neden bu açıklamaları kameralar karşısında yapmıyorsunuz sorusu üzerine ise, antrenman sahasındaki futbolcuları göstererek, "Bu insanları ben çalıştırıyorum. Bana inanmıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.
Cevap budur kaynak:www.fenerbahce.org
Del Piero_10
24.Şubat.2007, 20:44
Van Gaal ''Zico bu takıma top oynatamıyor'' demiş.Kendisi barcelona'ya top oynatamamıştı,hollandalılarla doldurmuştu orayı.
nerazzuri
24.Şubat.2007, 21:07
fenrbahceliler kendi capimiz da forum yapip zico nun gidip yerine kendi aramizda belirlediimiz bi teknik direktorun gelmesi icin yonetime baski yapalim ne dersiiniz ben ciddiyim bazi arkadaslarda siteler bunu reklam olarak verecek haberlereede para verip bunu yayinaltiriz ne dersiniz
deniz.91
24.Şubat.2007, 21:09
herşeye rağmen van gaal çok iyi teknik direktör ajaxı efsane yapan adam
Omerdinho
24.Şubat.2007, 21:59
Van Gaal ''Zico bu takıma top oynatamıyor'' demiş.Kendisi barcelona'ya top oynatamamıştı,hollandalılarla doldurmuştu orayı.
+1:D
cok unlu bi teknik adam olabilir ama az iyi oynasaydi 2-0 geriye dusmezdi fener ilk 30 dakika iyi oynadi sonra saldi oyunu. Ama taktik anlayisi süper.
iki tane hucum oyuncusu soktu ve maci cevirdi.. Zicoda ne taktik anlayisi ne hucum ne defans anlayisi var adam 11 i kuruyor saha kenarindan izliyor baska birsey yaptigi yok
eGowiCh
24.Şubat.2007, 22:21
Hangi takımın kadrosu daha iyi, AZ'nin mi Fenerbahçe'nin mi? Sanırım herkes Fenerbahçe der.
Hangisi tur atladı peki, AZ mi Fenerbahçe mi? AZ Alkmaar.
Kadrosu rakibine göre daha iyi olmasına rağmen Fenerbahçe neden tur atlayamadı?
Kadrosu rakibine göre daha kötü olmasına rağmen AZ Alkmaar nasıl tur atladı?
Bu soruların cevabı tek bir noktaya çıkıyor: Teknik direktör!
deniz.91
24.Şubat.2007, 22:28
+1:D
cok unlu bi teknik adam olabilir ama az iyi oynasaydi 2-0 geriye dusmezdi fener ilk 30 dakika iyi oynadi sonra saldi oyunu. Ama taktik anlayisi süper.
iki tane hucum oyuncusu soktu ve maci cevirdi.. Zicoda ne taktik anlayisi ne hucum ne defans anlayisi var adam 11 i kuruyor saha kenarindan izliyor baska birsey yaptigi yok
abi nası 2-0 geriye düşmezdi asıl teknik direktörlük yaptığı müdahlelerle maçı çvirmeyi bilendir bunu atlama az alkmaar 2-0 önde bitirseydi ilk yarıyı zico çeviremzdi fark yerdi
nerazzuri
24.Şubat.2007, 22:40
fenrbahceliler kendi capimiz da forum yapip zico nun gidip yerine kendi aramizda belirlediimiz bi teknik direktorun gelmesi icin yonetime baski yapalim ne dersiiniz ben ciddiyim bazi arkadaslarda siteler bunu reklam olarak verecek haberlereede para verip bunu yayinaltiriz ne dersiniz
TEKLIFIMDE ISRARLIYIM BEYLER BI BAKIN
can777
24.Şubat.2007, 23:21
van gaal'ın bildiğini eminim fb yönetimi de biliyodur sırf spekülasyon yaratmak amacıyla söylenmiş bir söz ..
RaSenGan
25.Şubat.2007, 05:23
AZ Alkmaar maçında 2-0'ı koruyacak hamleler yapamadığı için eleştirilen Zico, Fenerbahçe yönetiminin de gözünden düştü. Yönetimin, sezon sonunda Brezilyalı hoca ile yollarını ayırabileceği belirtiliyor.
Günleri sayılı
AZ Alkmaar maçında yaptığı hatalarla bir anda gözden düşen Brezilyalı hocanın yerine dünya çapında bir teknik adamın getirileceği konuşuluyor.
F.Bahçe'ye geldiğinden beri "stajyer" olduğu gerekçesiyle eleştirilen Arthur Zico'nun Türkiye macerasının kısa süreceği belirtiliyor. AZ Alkmaar maçında oyunu seyrettiği ve rakip meslektaşı Van Gaal'in hamlelerine hiçbir karşılık veremediği için eleştirilen Zico'nun, sezon sonunda F.Bahçe'den gönderileceği konuşuluyor.
VAN GAAL GİBİ OLMALI
Taraftarların büyük tepkisini çeken Brezilyalı teknik adama, artık yöneticilerin de karşı olduğu ifade edildi. Hollanda'daki maçtan sonra birçok yöneticinin "Bu hocayla büyük hedefler peşinde koşamayız. Van Gaal takımı 2-0 gerideyken 2-3 hamle yaptı ve maçın sonucunu değiştirdi. İşte bize böyle hocalar lazım" dediği kaydedildi.
FENER'E KÜÇÜK GELDİ
Sarı-lacivertli ekipte Zico'nun yerine, dünya çapında kendini kanıtlamış bir teknik adamın getirileceği görüşü hakim. Zico'nun, 100. yılını kutlayan F.Bahçe'ye bir gömlek küçük geldiği belirtiliyor. Ancak yönetimin, bu duruma rağmen, herhangi bir motivasyon kaybı yaşamaması için Zico'ya destek vermeye devam edeceği ifade edildi.
Fotomac
meddah
25.Şubat.2007, 08:37
"Bu hocayla büyük hedefler peşinde koşamayız. Van Gaal takımı 2-0 gerideyken 2-3 hamle yaptı ve maçın sonucunu değiştirdi. İşte bize böyle hocalar lazım"
Ben bu cümleyi çok sevdim, kesip saklamayı düşünüyorum..
Sezon başında lazım değildi "böyle hoca", şimdi lazım oldu..
GeNç KaRTaL
25.Şubat.2007, 11:07
cok unlu bi teknik adam olabilir ama az iyi oynasaydi 2-0 geriye dusmezdi
o mu sahada çıkıp yedi golleri????
Ben bu cümleyi çok sevdim, kesip saklamayı düşünüyorum..
Sezon başında lazım değildi "böyle hoca", şimdi lazım oldu..
yalnız mehmet abi arkadaş galatasaraylı:D
furkie_gfb
25.Şubat.2007, 11:23
Valla ya bari van gaal kurtarsın bizi şu zicodan
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bence suc daha cok deniz barış ve volkan gibi adamları pohpohlayıp bu seviyeye getirenlerde.... garibim zicoda onları bişi sandı. bu iki futbolcu da ikinci lig topcusu. zico da bunları sürekli oynatarak ikinci lig antrenörü oldu....
uAsamet91
25.Şubat.2007, 11:49
adam doru demıs
yatebos
25.Şubat.2007, 23:17
walla benim elimde bole bi kozum olsa hemen konusurumda su adamdan kurrtulurum van gaal'in konusması için ne gerekiosa yapalım
nerazzuri
26.Şubat.2007, 00:16
walla benim elimde bole bi kozum olsa hemen konusurumda su adamdan kurrtulurum van gaal'in konusması için ne gerekiosa yapalım
ben şu anda van gaalın konuşması için bilgisayarımı bile feda ederim
Nedvedmania
26.Şubat.2007, 00:25
aman konuşmasın :D
nerazzuri
26.Şubat.2007, 00:45
aman konuşmasın :D
neden ki nedvedddd
TR.CaPTaiN
26.Şubat.2007, 00:49
Fotomac'ta masaallah hiç fırsatı kacırmıyor.İki dakikada Van Gaal'i getirdi.
yatebos
26.Şubat.2007, 01:02
yahu konusmasına ne gerek war su adamın t.d olmadıını benden baska kimse gormuo mu?
Fıratcan Alçınkaya
26.Şubat.2007, 14:39
Van Gaal ne olursun konuş da fb ye 100.yılında en büyük kıyağ sen yap... Gitsin ZiCo...
comandante
26.Şubat.2007, 15:04
kampanya başlatalım da şu adam konuşmasın...zicoyla çok mutluyuz biz galatasaraylılar....
19_SeRDiNÇ_05
27.Şubat.2007, 15:09
Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen: Ben olsam Zico'yu gönderir, Rıdvan'ı getirirdim.
Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, DHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Şen, Zico’nun bu imkanları hiç bir yerde bulamayacağını kaydederek, "Ben olsam Zico’yu göndermiştim. Rıdvan Dilmen’i takıma getirmiştim" ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun bu kulübe her şeyi verdiğini söyleyen Ali Şen, söyle konuştu: "Dünya’daki en büyük 10 takımda ne varsa, Fenerbahçe’de de var. Zico’da çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Zico bu parayı, bu yönetimi hiçbir yerde bulamaz. Ben olsam Zico’yu göndermiştim. Rıdvan Dilmen’i takıma getirmiştim." Şen, futbolculara da üzüldüğünü belirterek, "Bu verilen imkanları değerlendiremiyorlar. Futbolcular bu kötü gidişe dur diyecek. Ayıp oluyor. Hem taraftarlara, hem de Aziz Yıldırım’a ayıp oluyor. Adam her şeyini verdi kulübe. Her takımda 3-4 tane cazgır futbolcu olmalı. Takıma bazen müdahale edecek. Aziz Yıldırım futbolculara her türlü desteği veriyor. Ben de bu kadar sabır olmazdı" diye konuştu.
tosunpasa
27.Şubat.2007, 15:15
Zico gitsin de Rıdavan'da gelsin, Oğuz'da gelsin fark etmez.. Zico'dan iyi o9lacakları kesindir.. Rıdvan Dilmen kendisini kanıtlamış birisi.. Başarı yakalayabilir.. İnşallah gelir..
bursa_mc
27.Şubat.2007, 15:48
yine bişi olmaz.daha once oğuz,aykut geldi de ne oldu.
e_mali
27.Şubat.2007, 15:53
Zico gitsin ben geleyim...
bu kadro, bu rakipler... bu sene sampiyon yaparim :D
nerazzuri
27.Şubat.2007, 16:56
Takvim Gazetesi'nin 27 Şubat tarihli haberine göre Beyaz Pele'nin ipi çekildi. F.Bahçe'nin üst üste aldığı kötü sonuçlar sonrasında tüm camiada hedef adam haline gelen Teknik Direktör Zico, başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere yönetimin de sabrını taşırdı. Sarı-Lacivertli yönetim, maçtan sonra Antalya'da sıcağı sıcağına toplandı, takımın performansı ve Brezilyalı hocayı tartıştı. Çıkan sonuç: "Sezon sonuna kadar sabredelim. Sonra Zico'yu gönderelim" oldu.
Söz veriyorum gidecek
Harcanan milyon dolarlara rağmen takımın gösterdiği performans sonrdasında büyük hayal kırıklığı yaşayan Başkan Aziz Yıldırım, bazı yöneticilerin ısrarına rağmen operasyon için Mayıs'ı bekleme kararı aldı. Yıldırım'ın, "Zico'nun yetersizliğinin ben de farkındayım. Fakat şu anda yapılacak hoca değişikliği takımı olumsuz etkiler. Zaten 6 puan farkla liderliğimiz sürüyor. Fakat size söz veriyorum. Şampiyon olsak da Zico gidecek" dediği ifade edildi.
Futbolcular çok rahatsız
Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'yla da bir görüşme yapan Başkan Yıldırım'ın, "Artık teknik adam konusunda hata yapma lüksümüz yok. Önümüzde 3 aya yakın bir süre var. Hemen çalışmalarınızı yapın ve yeni hoca adaylarını bulun" direktifini verdiği öğrenildi. Bu iki ismin önümüzdeki günlerde yurtdışına gitmesi bekleniyor. Öte yandan futbolcuların da Zico konusunda bir hayli rahatsız olduğu, hatta Aurelio'nun yakın çevresine, "Yeni sezonda Zico varsa ben yokum" dediği belirtildi.
COK DOĞRU Bİ KARAR BENCE
Omerdinho
27.Şubat.2007, 17:00
Sampiyon olursak gondermezler
mustafa35
27.Şubat.2007, 17:03
Harbiden de zico gitmeli..Rıdvan çok iyi olur
Universal
27.Şubat.2007, 17:08
Rıdvan Dilmen F.Bahçe'ye geldiği zaman oynadığı hiç bir maçta mağlubiyet almadı ama o zaman ki medya hakkında çıkardığı bazı haberler yüzünden F.Bahçe Teknik Drektörlüğünden alınmasına sebeb oldu. Eğer tekrar gelirse bu onu daha iyi yerlere getirecektir. Rıdvan Dilmen Biografi:
15 Ağustos 1962’de, Aydın’ın Nazilli ilçesinde Mehmet Lütfü Bey ile Makbule Hanım’ın dördüncü ve son çocukları olarak dünyaya gelen Dilmen, spora atletizmle başladı, daha sonra futbola yöneldi. Küçük yaşına rağmen, mahalle takımlarının aranan ismiydi. Gazoz ve şekere karşılık, mahalle arası transfer bile olurdu. Mahalle maçlarında herkes kendine bir futbolcunun adını yakıştırırken, o Fenerbahçeli Cemil Turan’dı. Fenerbahçe’nin maçlarını izleyebilmek için, İzmir’e otostop yapardı. 12 yaşındayken, babası Mehmet Lütfü Bey’i kaybeden Rıdvan’ın, ağabeyi Ercüment, ailenin geçimine katkıda bulunmak için, Denizlispor’da bir süre futbol oynadı.
13 - 14 yaşlarında, mahalle arasında futbol oynarken keşfedilen Dilmen, Nazilli Sümerspor’da oynamaya başladı. O sezon takımı yenilgisiz şampiyon oldu. Daha sonra, Muğlaspor, Rıdvan’ı transfer etmek istedi ancak kulübü kabul etmedi. Sonunda, pazarlık reddedilmez noktaya geldi. 25 futbol topuna, Muğlaspor antrenörü Kemal Dirikan tarafından, tranferi gerçekleşti.
Rıdvan’ın oynadığı sezon, Muğlaspor, amatör ligden ikinci lige çıktı. Dirikan’ın "Şeytan gibi bir zekan var" sözü, Rıdvan’ın “şeytan” lakabının temeli oldu. Muğlaspor’da oynadığı futbolla büyük takımların dikkatini çekmeye başlayan 19 yaşındaki Dilmen, sezon sonunda birinci lig takımı Boluspor’a transfer oldu. Takım ilk maçını, Ali Sami Yen Stadı’nda, Fenerbahçe’yle, ikinci maçını da Galatasaray’la oynadı. Böylece Dilmen, rüyalarını süsleyen Fenerbahçe Takımı’yla ilk kez karşılaşmış oldu.
1-1 biten maçın ertesi günü, Dilmen’in adı, Ziya Şengül, İslam Çupi gibi önemli yazarların köşelerinde geçiyordu. "Türkiye’de bir yıldız doğuyor. Gelecek hafta Boluspor - Galatasaray maçında Rıdvan’ı mutlaka izleyin!"
Boluspor’un, 2-1 kaybettiği maçta, takımının tek golünü kaydeden Rıdvan, aynı akşam açıklanan milli takım kadrosunda yerini aldı.
İki yıl Boluspor’da oynayan ve sonra Sarıyer’e transfer olan Dilmen, dört yıl da Sarıyer forması giydi. 1987 - 1988 sezonu, Rıdvan’ın hayalleri gerçek oldu. Fenerbahçe’ye sansasyonlu bir şekilde transfer olan futbolcu, önce Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy’a söz vermesine rağmen, Fenerbahçe’de oynamaya başladı.
1988 - 1989 sezonunda, kariyerinin zirvesine çıkan Dilmen’in takımı Fenerbahçe, 103 gol atarak şampiyon oldu. Aykut, Oğuz, Hakan, Schumacher gibi oyuncuların bulunduğu takımda, Dilmen, 19 gol atıp, 38 gol attırarak, şampiyonluktaki en büyük rolü oynadı.
1989 - 1990, Rıdvan şanssız bir sezon geçirdi. Trabzonspor’un Yugoslav oyuncusu Yesiç’in tekmesiyle sağ ayağı sakatlanan Rıdvan’ın, futbol hayatı dalgalanmaya başladı. Dört kez dizinden ameliyat olan Dilmen’e doktorlar, "Altı ay oynama" dediyse de, biraz kendi aceleciliğinden, biraz da etraftakilerin baskısıyla, Dilmen, üç ay sonra sahalara döndü.
1991’de, Galatasaray maçında sol omzu kırılan Rıdvan’ın yine altı ay sahalardan uzak durması gerekirken, uyarılara kulak asmayan Rıdvan, İzlanda - Türkiye milli maçına çıktı. 90. dakikada omzu aynı yerden bir kez daha kırılan Rıdvan’ın, bir başka maçta da ayak bileği kırıldı. Eskiye dönmek için çaba harcayan Rıdvan’ın şevki, tekrarlayan sakatlıklar ve nükseden ağrılar yüzünden kırıldı. Taktik zekası ve oyun kabiliyetiyle göz dolduran Rıdvan, yılda 7-8 maça çıkabilen, istikrarsız bir sporcuya dönüştü.
1994’de, Ali Şen’in başkanlık yaptığı Fenerbahçe’yle, Rıdvan, karşılıklı olarak yollarını ayırdı.
Maç takviminin uyuşmaması yüzünden, jübilesi üç kez ertelenen Rıdvan, 31 Ocak 1996’da, -7 derecelik dondurucu bir soğukta jübilesini yaptı. Soğuk yüzünden, sadece 1982 seyircinin bulunduğu maçta Şeytan, sevenlerini golsüz bırakmadı. Jübilesinde gol atan ender futbolculardan biri olarak sahadan ayrılan Rıdvan Dilmen, futbol kariyerini, 32’si Fenerbahçe’de olmak üzere, toplam 62 golle tamamladı.
24 kez A Milli forması giyen Rıdvan, bu formayla da, 5 gole imzasını attı.
Futbol hayatına teknik direktörlükle yeni bir sayfa açan Rıdvan, Vanspor, Konya, Altay, Karşıyaka, Adana ve Fenerbahçe’de teknik direktörlük yaptı.
1999’da Fenerbahçe’de, beş hafta teknik direktörlük yapan Rıdvan, takım ligde yenilgisiz oynarken, hakkında çıkan yıpratıcı haberler yüzünden, takımdan ayrıldı.
Bu arada eşinden boşanan Dilmen, 19 Mayıs 1999’da, Eczacı Ayşe Hanım’la, ikinci evliğini yaptı. 2000’de, kızı Eda dünyaya gelen Rıdvan’ın, Sarıyer’de futbol oynarken evlendiği ilk eşinden de, Erdi adında bir oğlu bulunmaktadır.
Futbol kariyeri boyunca, hiç kırmızı kart görmeyen, sadece üç sarı kartla futbol hayatını noktalayan Rıdvan Dilmen, teknik direktörlük macerasından sonra, şimdi, çeşitli yayın ve basın organlarında, futbol yorumculuğu yapmaktadır.
Halen, haftanın üç günü halı ya da çim sahada maç yapan Rıdvan’ın, oğlu Erdi ve ünlü golcü Tanju’nun oğlu Anıl, aynı takımdadır.
mustafa35
27.Şubat.2007, 17:10
Adamın kariyeri bile yeter süper ya..
Universal
27.Şubat.2007, 17:18
Boşuna bu tip haberler yazmayalım bu haberler yalanlandı. :)
Omerdinho
27.Şubat.2007, 17:29
Ridvan bu takimi kaldiramaz
uğuray1907
28.Şubat.2007, 00:00
le guen i alıcakmış fener sene sonu öyle bi söylenti var
nerazzuri
28.Şubat.2007, 05:58
le guen i alıcakmış fener sene sonu öyle bi söylenti var
ya le guen PSG ye daha yeni geldi...Fenere gelmesi çok zor...yalan hepsi