PDA

View Full Version : Taraftar sıralamasında zirve kimin ?

M.Scofield
24.Şubat.2007, 15:30
Turkcell Süper Ligi’nin devleri arasında en çok taraftarı olan ekip hangisi ?
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın en son taraftar durumları açıklandı. Futbol severlerin yüzde 33'ünün takım tutmadığı Türk toplumunda trendler ne yönde?

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın en son taraftar durumları açıklandı. Yüzde 33'ünün takım tutmadığı Türk toplumunda trendler ne yönde?

Fener ve Beşiktaş'ın seyircisi artıyor, Cimbom düşüşte ama hala en çok taraftara sahip takım.

Kentli nüfusa yönelik yapılan araştırmada, Galatasaray taraftar kaybediyor. Araştırmanın bulgularına göre, Galatasaray'ın Avrupa kupalarında başarılı olduğu dönemlerde artan taraftar sayısı son yıllarda düşüş gösterdi.

Galatasaray, taraftarlık sıralamasında liderliğini korumasına rağmen, 2001 yılında yüzde 30 olan taraftar oranı, 2006 yılında yüzde 27'ye geriledi.

Fenerbahçe'yi tutanların oranı ise 2001 yılında yüzde 22'yken 2006'da yüzde 26'lara geldi.

Beşiktaş'ın taraftar oranı ise 2001'de yüzde 13'ken 3 puan artışla geçen yıl yüzde 16'ya çıktı.

2006 yılında diğer takımların taraftar oranı yüzde 7, takım tutmayanların oranı ise yüzde 33 olarak belirlendi.

uAburak89
24.Şubat.2007, 15:44
Böyle giderse fark kapanır hatta Fenerbahçe öne geçer ..

GeNç KaRTaL
24.Şubat.2007, 16:57
%33 çok değilmi yaw onların hepsini beşiktaşlı yapmalıyız:D

birde bana sormadılar hiç sen hangi takımı tutuyorsun diye belki oynamalar olabilir veriler

mustafa35
24.Şubat.2007, 17:06
yawaş yawaş geliorz :)

deniz.91
24.Şubat.2007, 17:16
demek ki arada dönenler oluyo:D

tosunpasa
24.Şubat.2007, 19:55
Kimse bana da sormadı hangi takımlısın diye.. Pek sağlam olduğuna inanmıyorum bu oranların..

M.Scofield
24.Şubat.2007, 19:56
Kimse bana da sormadı hangi takımlısın diye.. Pek sağlam olduğuna inanmıyorum bu oranların..

zaten herkezede sorulmaz degilmi

GeNç KaRTaL
24.Şubat.2007, 20:00
ee o zaman tam sağlıklı veriler olmaz belki sorulmayan kişilerde veriler başka türlü olacak

tosunpasa
24.Şubat.2007, 20:03

İşte anlatmak istediğim şey. Bu veriler gerçek veriler değil Emre abi.. Sorulmayan kişiler var. Herkese sorulsa bu oylamada en az %75'lik bir değişiklik olur..

uAburak89
24.Şubat.2007, 20:04
Bu oranlar yıllardır bu şekilde hesaplanıyor .. %100 tutması mümkün değil elbette ..

GeNç KaRTaL
24.Şubat.2007, 20:05
yapmasınlar o zaman:D

uAburak89
24.Şubat.2007, 20:08
Ya anlamadığım şey, sorulmayan kişilerin hepsinin aynı olması beklenemez zaten .. Ayrıca biraz objektif olursanız, en çok taraftarın kimde olduğunu da çok rahat çıkarabilirsiniz .. Gerek yurt içi, gerekse yurtdışında 2000'li yılların başından beri açık ara fark atmıştık .. Eskiden sokaktaki çocuklar gol attıkları zaman Hagi derken, şimdilerde Alex diyor .. Fark kapanıyor yani .. Bence bu oylama sonuçları doğrudur ..

M.Scofield
24.Şubat.2007, 20:09
bunu elbet birseye gore yapiyorlardir tamamen yalan degildir

Universal
24.Şubat.2007, 22:24
Bu aslında dönem dönem değişiyor. G.Saray 1996-2002 arası çok fazla taraftara sahipti özellikle UEFA Kupası bunda etkili oldu.

F.Bahçe 2004'ten sonra arda arda gelen şampiyonluklarla dikkati çekti ve taraftarı arttı.

Beşiktaş ise 2003'te yaşadığı 100. yıldaki şampiyonluk ile taraftarı ile yeniden barıştı.

İşte dönemine göre değişiyor ama artık bu dönem F.Bahçe dönemi genelde genç kişiler F.Bahçe'yi tutmaya başlıyor.

Bu arada kimse bana gelip sormadı hangi takımlısın diye?

ultraslanerdem
24.Şubat.2007, 23:01
Elbette ki yoldan geçen herkese tutupda hangi takımı tutuyorsun diye soramazlar.Bu araştırmaları oranlara göre yapıyorlar.Bu kadar insan bu takımı tutuyorsa bu kadarı da bu takımı tutuyordur kesin gibi...

can777
24.Şubat.2007, 23:19
insanlar neden takım değiştiriyor ki onları ankete katmayalım :D ..

yatebos
26.Şubat.2007, 00:08
onemli olan taraftar sayısı deil bence yaralı taraftar sayısı örneğin fenerbahce nin 20milyon taraftarı olduunu warsayalım bunlardan sadece 2 milyon tanesi lisanslı urunleri kullanıp maca gidenler olsa dieleri hiç bir yararı olmayan sadece fenerbahceliym dien insanlardır..halbuki 20milyon yerine 5 milyon tane yararlı taraftarı olsa cok daha ii bnce yani en az ama en yararlı taraftar

Fıratcan Alçınkaya
26.Şubat.2007, 14:45
Abi anlamıyom ya nasıl taraftar düşüyor bunlar başarıya göremi takım seçiyor... İnsan hayatında bir takım tutar ve değiştirmez ben sonsuza kadar bjk liyim... En çok taraftar bizde olmayabilir ama en iyisi bizde... && Ç@RŞI &&