PDA

View Full Version : Fenerbahçe, Saran'ı ihraç etti

eGowiCh
24.Şubat.2007, 16:22
Fenerbahçe, Saran'ı ihraç etti
Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu, eski yönetici Sadettin Saran'ın kulüpten ihracına karar verdi.

http://www.ntvspor.net/Images/10652.jpg

Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Burnu'ndaki kulüp tesislerinde Tuncer Erdoğan başkanlığında toplandı.

Kurul, 2002-2003 sezonunun devre arasında sarı-lacivertli takıma gelen Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh'in transferiyle ilgi disiplin kuruluna sevk edilen Sadettin Saran'ın dosyasını karara bağlayarak, eski yöneticinin oy birliğiyle kulüpten ihracını kararlaştırdı.

Kurul başkanı Erdoğan, Rus futbolcunun transferiyle ilgili kulübe sunulan belgelerin altındaki imzaların Spartak Moskova Kulübü başkanına ait olmadığının, yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda belirlendiğini bildirdi.

Saran'ın kulübe verdiği bu belgelerle görevinin gerektirdiği dikkat ve özene uymadığı için disiplin suçu işlediğini belirten Erdoğan, kulüp tüzüğünün 66-B maddesinin c bendi uyarınca kulüpten kesin ihracına karar verildiğini ifade etti.

İhraç kararının ardından, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağını söyleyen Sadettin Saran'ın, bir ay içinde kulüp yönetim kuruluna dilekçe ile başvuruda bulunarak, alınan bu kararı genel kurula götürme hakkı bulunduğu bildirildi.

MAHMUT USLU DOSYASI KAPATILDI
Bu arada bir kulüp üyesinin, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun, bir televizyon programında yer alan açıklamaları nedeniyle yaptığı şikayet için açılan dosya, disiplin kurulunca kapatıldı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan'ın, Uslu için yapılan şikayeti gayrı ciddi bulduklarını, bu nedenle de şikayetle ilgili dosyayı kapattıklarını ifade ettiği bildirildi.

NTVSpor

M.Scofield
24.Şubat.2007, 16:24
artik Sadettin Saran'ın baskan olma ihtimali kalmadi galiba

uAburak89
24.Şubat.2007, 16:26
Herşey tam olarak bitmedi galiba .. Genel kurula götürme hakkı var .. Ama birşey değişeceğini sanmıyorum ..

nerazzuri
24.Şubat.2007, 16:29
bence yazık oldu aziz yıldırm dan sonra ki başkanımız dı ama ihrrac edldi

eGowiCh
24.Şubat.2007, 16:47
Aziz Yıldırım'ndan sonra başkan Ali Koç olacak.

uAburak89
24.Şubat.2007, 16:49
Zaten Aziz Yıldırım kendisinden sonra gelecek olan kişiyi kafasında belirlemiştir .. Kolay kolay Fenerbahçe ile bağlantısını kesemez bence ..

El Barto
24.Şubat.2007, 16:50
aziz yıldırım korkusundan yapıyo bunları bence

Jesus_FB
24.Şubat.2007, 17:44
aziz yıldırım korkusundan yapıyo bunları bence

şu an durum içinde aziz yıldırım'ın korkacağı bir tek kişi bile yok bence

barahir
24.Şubat.2007, 18:03
Aziz Yıldırım Kimden, Neden korksun ki bunu anlamadım.. Saadettin Saran'a gelene kadar Veliahtımız Ali Koç'tur bizim...

El Barto
24.Şubat.2007, 18:07
aziz yıldırım sadettin saranın çoook büyük bi tehlike olduğunu biliyo onun ortada olmasıda rahatsız etti onu bence.tamam belki hiçbişey yapamayacak ama bi ihtimalde olsa dayanamıyor aziz yıldırım ipler elimden gider die kesinlikle bu yüzden ihrac edildi.

TR.CaPTaiN
24.Şubat.2007, 20:14
Herkes paralı yönetici arar bizde kovuyoruz ;)

Fietra 10
25.Şubat.2007, 01:30
Herkes paralı yönetici arar bizde kovuyoruz ;)

aziz yıldırım için paranın sorun olmadıgı galiba buradan anlaşılıyor

yatebos
25.Şubat.2007, 23:16
aziz başkan işini bilir kendine tehdit olabilecek adamları birer birer atıo... örnek olarak hakan bilal kutlualp,sadettin saran vb. bence bunların kalıp kulubu daha ileriye goturmeli gerekirdi ama artık yapacak bişi yok hayırlısı olsun demekten baska

Omerdinho
26.Şubat.2007, 18:23
Fenerbahçe Disiplin Kurulu tarafından Kulüpten üyeliği ihraç edilen Sadettin Saran basın açıklaması yaptı.
26.02.2007

Saran’ın bildirisinde şu sözler yer aldı:

“Fenerbahçe Haysiyet Divanı’nın hakkımda aldığı kesin ihraç kararını derin bir üzüntü ile öğrendim. 4 yıl önce gerçekleştirdiğim bir transferde bir usul hatası yaptığım gibi traji-komik ve tüzüğe aykırı bir gerekçeyle haysiyet divanına sevk edilip, ihraç edilmemim bana olduğu kadar tüm Fenerbahçe camiasına yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.

2004 yılında da daha iyi bir Fenerbahçe için en demokratik hakkım olan eleştiri hakkımı kullandım, iyi niyetli bir eleştirim bahane edilerek haksız bir şekilde 2 yıl geçici ihraç cezası almıştım. Bu yüzden geçen sene yapılan seçimlere de girememiştim.

Cumhuriyetimizin en köklü spor kluplerinden biri olan Fenerbahçe hiç kimsenin tekelinde olamaz! 100. yılda tüm Fenerbahçeliler Avrupa’da başarı ve dünya kulübü olmayı beklerken, işi hırsa ve yok etmeye dönüştürmüş bir başkanı anlamak mümkün değildir. Sayın Başkana muhalif olan kişileri hedef alan yok etme girişiminin bu boyutlara gelmesinin, son derece endişe verici olduğunu düşünüyorum.

Sayın Başkan’ın bilmesi gerekirdi ki, ben hiçbir mücadeleden kaçmam! 2 gündür sayısız destek telefonu, e-posta ve sms alıyorum. Sayın başkan beni yok etmeye çalışabilir ama içimdeki Fenerbahçe sevgisini hiçbir zaman yok edemez! Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, ne kendini Fenerbahçe Kulübünün sahibi zanneden Sayın Başkan, ne de herhangi bir kurul ya da güç, yüreğimde yaşattığım Fenerbahçe sevgisini bitiremezler.

Usulsüzlük suçu yüzünden hakkımda ihraç kararı verenlerin aslında Fenerbahçe’nin aleyhine çalıştığını görüyorum. Herkesin de bu kararın arkasındaki gerçek sebebinin ne olduğunu bildiğine inanıyorum. Bu konudaki takdiri, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bana yapılmak istenen bu yok etme girişimine karşı, yargıda hakkımı arayıp, sorumlulardan hesap soracağımdan ve Fenerbahçe’me hizmet yarışında var gücümle çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.”