PDA

View Full Version : Türk Vatandaşlığına Geçmek

aykut_gencfb
25.Şubat.2007, 03:20
apinin 6. senesi ama hala turk olmadi sizce biras daha bekliim mi yoksa olmas mi??sattimi??

bu konu Football Manager 2007 genel konulara tasinirsa sewinirm

jaku88
25.Şubat.2007, 22:35
appiha hala milli takımda oynuyormu kendi mlli takımında ganada????
eger oynuyorsa sat gitsin bende kerlon 7 sene oynadı bi türlü olmadı milli takıma çağırmayan oyuncular genelde turk watandası oluyoo oyunda

aykut_gencfb
25.Şubat.2007, 22:37
appiha hala milli takımda oynuyormu kendi mlli takımında ganada????

oynuor 2010daym 2010-11 sezonu

jaku88
25.Şubat.2007, 22:39
oynuor 2010daym 2010-11 sezonu

dediğim gibi sat o zman bende hiç olmadı...hemde yaşlanmıştır bekleme boşuna para kazanırsın

yatebos
25.Şubat.2007, 22:42
bncede en iisi sat cunku milli takımda oynayanlar turk olmaz

omer_can_gs
25.Şubat.2007, 23:37
sat gitsin zaten yaşlanmıs

yunusgs
26.Şubat.2007, 11:05
bende mondragon 2008 de turk vatandasligina gecti

anadolu184
26.Şubat.2007, 12:27
zaten o sene ye kadar appiah 30-31 yasina gelmistir ben de fener daha ilk sezonda alex i de onuda satti...

bogachan1903
26.Şubat.2007, 14:22
kardes olay soyle aslinda turk olmasi icin oyuncunun anladigim kadariyla 30 unu gecmemis olmasi lazim eger 30 unu gectiyse olmuyor 6 sene gecsede ben kerlon hilguarin ve bi kac oyuncu daha aldim bjkye hepside turk oldu sadece kalecilerde bu istisna gecerli degil runje turk vatandasi oldu mesela ama kleberson olmadi o yuzden bosa umutlanma bence cunku kaleci haric 30 un ustu vatandasliga gecmiyor

Universal
26.Şubat.2007, 16:42
Her beş sezonu dolduran oyuncu Türk olmak zorunda değil. Eğer ülkeni sevdiyse olabilir. Beş yılı doldurduktan sonra gerisi gönül işi de diyebiliriz. Oyuncunun psikolojisine bağlı.

Umut.xs
26.Şubat.2007, 16:47
Eğer ülkende iyi performans gösterirse, seni, takımı ve ülkeyi severse paşa paşa Türk Vatandaşı olur :)

tanmetbal
26.Şubat.2007, 17:42
KARDEŞŞŞ AYNISI BANDA OLDU OYUNCUYA YENİ SÖZLEŞME İMZALATTIM TÜRK OLDU.... EĞER KABUL ETMİOSA TÜRK OLMAK İSTEMİODURRR(/t)

tilki_firat
26.Şubat.2007, 19:57
bende cassano yarım sezon sonra türk olmuştu =S

frkara
27.Şubat.2007, 17:58
bncede en iisi sat cunku milli takımda oynayanlar turk olmaz

nasıl olmaz kardesim 5seneyi gecirince türk vatandası olur ama milli takımda oynayamaz:cool:

aykut_gencfb
27.Şubat.2007, 18:22
milii takimi gec bana turk olsun yabanci kont, acilsin yeter suan dewam karari aldim bu 6.sezonu turkiyede dewre arasini dusunuom

OZGKLK
02.Mart.2007, 23:42
ben serbest oyuncuları deneme teklifi yapıyorum.4 hafta sonra personele bakıyorum türk olmuşsa imza attırıyorum denemeye aldığın her 4 oyuncudan enaz 2 i türk oluyor zaman sınırlaması yok

velideli
03.Mart.2007, 01:10
6 sezon sonra ikinci uyruk olarak türk oluyor yabancılar... eğer kendi ülkelrinde milli olmamışlarsa milli takıma dahi girebiliyor bu yabancı arkadaşlar mesela ben şu an 2013 yılındayım bobo ve delgado türk milli takımında

tufan ezgeç
03.Mart.2007, 02:16
yaw anlamiom daha kolay bi yolu yok mu mesela milli takim antr/ bu oyuncuyu milli olmasi icin basvuruda bulunamiomu bende bi oyuncu var atl. madridin alt yapisindan cikti 17 yasinda antonio die dm oynuyo ben bu adami turk yapmak istiom milli takimda oynasin die ama kastim kastim yok ole bisi artik yapsinlar sunu nobre bile turk olmus herkes olur anasini satiim :D

ultraslanerdem
03.Mart.2007, 09:51
Sanırım oynadığı Türk takımında çok mutlu olursa 4 senede bile Türk olabiliyor...

fearless06
03.Mart.2007, 10:59
evet mesela kayserideki SAMUEL JOHNSON oyuna basladıktan 1 hafta sonra türk işçisi oldu die mesaj gelio

Revolution
03.Mart.2007, 15:33
takımı sevmesi ve uzun vadeli bi sözleşmesi olursa türk olması daha kolay

tmac_91
03.Mart.2007, 19:45
yattara 5. sezon doldu 6. sezon olmuş hala türk olmadı serbest kaldı ben aldım 4 hafta deneme yaptırdım türk oldu :D
oyuna başaldım 1 sezon sonra mbayo türk oldu :D
fenerbahçedeyken alexi 33 yaşına kadar bekeledim olmadı hyar sonra 2 milyon dolara sattım gitti :D

bloodstar
04.Mart.2007, 13:06
belki olmaz

velideli
04.Mart.2007, 13:12
şunu belirteyim zaten normalde olan yani Gerçek TSLde yabancı fütbolcu türkiyede 6 sezon geçirmişşe türk statüsü verilir. Bu 6 seneyi isterse tek takımda geçirsin isterse 6 sezonda 6 takım değiştirsin. 6 sezon dolduğu zaman yabancı futbolcu türk statüsünde oynamaya başlar.
Arkadaşların bazı yazmış 1 haftada olmuş yok 4 yılda olmuş. Bunlar fasa fiso baksınlar futbolcunun geçmişine 6 sezon türkiye ligindeyse o futbolcu türk statüsüne geçer( 6 sezon dediğim 6 sezon doldurmaktır yani türk statüsüne 7 sezonun başında geçer)

serkan57
03.Nisan.2007, 01:15
ya arkadaşım bobo hala bende rico paşa bende delgado bende hala hala olmadı. bobo 8. yıla başladı ötekiler 7. nerede hani oluyordu hani fiyasko 7. yılda oluyordu. ya ne satılıyor nede alınıyor çok zor ya

Fıratcan Alçınkaya
03.Nisan.2007, 01:41
Sat gitsin onumu beklicen... En azından para kazanırsın...

semih88
03.Nisan.2007, 03:59
bende alex tük oldu 4. senem o kadarda çektiriom adama :D

sabri35
03.Nisan.2007, 18:08
arkadaşlar brazilyalı celsinho 6 senedri bende sevdiği klup bolumunde benim klubumum yazıoo ama niee türk deiil acaba ??

canarya
04.Nisan.2007, 14:22
şunu belirteyim zaten normalde olan yani Gerçek TSLde yabancı fütbolcu türkiyede 6 sezon geçirmişşe türk statüsü verilir. Bu 6 seneyi isterse tek takımda geçirsin isterse 6 sezonda 6 takım değiştirsin. 6 sezon dolduğu zaman yabancı futbolcu türk statüsünde oynamaya başlar.
Arkadaşların bazı yazmış 1 haftada olmuş yok 4 yılda olmuş. Bunlar fasa fiso baksınlar futbolcunun geçmişine 6 sezon türkiye ligindeyse o futbolcu türk statüsüne geçer( 6 sezon dediğim 6 sezon doldurmaktır yani türk statüsüne 7 sezonun başında geçer)

yok artik lebrom james istersen 50 yasina gelsin teknik direktor olarak turk statusunde calissin.normalde 5.senesini doldurdugunda yani 6. sezon basinda turk olur ama nobre 3. sezonda turk oldu gercekte.bu da demek oluyor ki turk olsun olmasin 5 seneyi dolduran yabanci oyuncu turk statusunde oynar.

qwadaddy
05.Nisan.2007, 02:14
türk olunca bide ismini degistiriyom :D :D :D oswaldo garcia ---> osman garcia mesela :D :D

_Rox_
06.Nisan.2007, 14:45
Oyuncu ile ilgili dostum;)
Birde kendi Milli Takımın'da oynadıysa eger biraz zor Türk vatandaşlıgına geçmesi;)

ThersoN
06.Nisan.2007, 17:52
B'burn ile oynuyorum 2015teyim iki sezon önce lucas neill'i konyaya kiraladı cok iyi oynadı kiralik olmasına ragmen bi senede vatandaslık aldı hatta konyayın favorileri arasına bile girdi :)

no easy way out
06.Nisan.2007, 17:55
sunny için 5 yıl sabrettim,tam Türk olmasını beklerken bayernden 25 mio dolarlık teklif geldi,demirören bana sormadan sattı adamı.

Bursaspor
06.Nisan.2007, 18:12
Arkadaşlar peki oyuncu ülkesinin hiçbir Milli Takım kademesinde oynamamışsa onu ülkemizin Milli Takımı'na çağırabilir miyiz ?

Oyuncunun ikinici vatandaşlığı Türk ise mesela

murat1502
28.Nisan.2007, 21:59
bende alex i beşiktaş aldım 6.senenin başlarında hala türk olmadı niye ne zaman olur

ThersoN
28.Nisan.2007, 22:09
Arkadaşlar peki oyuncu ülkesinin hiçbir Milli Takım kademesinde oynamamışsa onu ülkemizin Milli Takımı'na çağırabilir miyiz ?

Oyuncunun ikinici vatandaşlığı Türk ise mesela

tabiyki de cagırabilirsin fekat bazı oyuncularda bu mumkun olmuo özellikle oyun acıldıgında turk vatandaslıgı olup da milli takıma cagıramadıklarım oldu.. mesela manisa'dan nizamettin almanya da oynamamasına ragmen milli takıma cagırılmıyor aynı sekilde sinan bolat da oyun basında aynı sekilde ... bunun sebebini arastırdım...bu oyuncular gercekte almanya ve belcika milli takımlarında oynamayı secmisler onu icin turk milli takımına cagırılamıyor...uzucu bi durum ama öyle tek bir cözüm yolu editörden duzeltilir ama onun icinde ugrasmadım

AtaWorM
29.Nisan.2007, 06:12
Bende bir adam 3.5 senede Türk oldu milli takımda oynadığı hâldé

TheCure
29.Nisan.2007, 11:24
zaten türk olmuyor ki 2.vatandaşlığı türk oluyor ve kontejyan açılıyor milli takımda oynama filan yazmış bazı arkadaşlar ilgisi yok

OgUzHaN10
29.Nisan.2007, 12:02
Evet 2011 e gelmişin daha Türk olmasının bekliyorsun.Yani hem yaşlanmış hemde hala yabancı.Sat bence !

Saboteur
29.Nisan.2007, 14:19
Arkadaşlar 5. sene bu ülkede yaşayan çalışan insanlar türk vatandaşlıgına geçebiliyor bildiğim kadarıyla bu futbolcular içinde aynı :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

ben serbest oyuncuları deneme teklifi yapıyorum.4 hafta sonra personele bakıyorum türk olmuşsa imza attırıyorum denemeye aldığın her 4 oyuncudan enaz 2 i türk oluyor zaman sınırlaması yok

Bu denemeye aldıgımız oyuncularda nasıl oluyor ya bi açıklasana ben beceremiyorumda :D mesela bu oyuncuların özellikleri ne olacak yani yaşı önemli mi? milli takımda oynayıp oynamadığı önemli mi? yada ne bileyim bi şartı var mı? yoksa denemeye aldıgın her oyuncu olabiliyor mu tabi kendi isterse Bide deneme süresi bitip takımdan ayrıldıktan sonra mi Türk oluyor yoksa süre bitimine yakın zamanda mı? Birde bu oyuncuları denemye aldıgında yabancı kontenjanın dolu mu olması gerekiyor?

batuhan007
05.Mayıs.2007, 17:57
fm 2005'te oluyodu ama 2007 olmuyo 2005'te fenerde ilk 11im yabacıydı sonradan türk olan yabancılar.

ForsakeN
09.Mayıs.2007, 18:32

05,06 versiyonlarında bu oluyodu da 07 de olmuyor sanırsam

darthrevan
09.Mayıs.2007, 19:18
ben cm 3 de carlos tevez ı besıktasa kiralamıstım adam yarım sezonda Türk oldu sonra milli takımda oynamaya basladı

latifkucur12
09.Mayıs.2007, 21:00
Bende Shevchenko Cicinho Turk Oldu

olumelegi
10.Mayıs.2007, 00:00
sat zten ben appıah ilk yada ikinci sene byss diom.

uaozgur
10.Mayıs.2007, 14:00
appiah Türk olmuo... aşırı milliyetçi arkadaş appiah

yorukefe
10.Mayıs.2007, 18:02
Türk vatandaşı yapmak oldukça emek istiyen bir olaydır. Şahsen ben şu yolu izlerim genelde. Çok yetenekli 16-17 yaşlarında bir oyuncuyu alırım bunu önce tanınamıyacağı yani üst düzeyde önemli olmayan maçlarda sahaya sürerim mesela ilk 2 sene sadece turkiye kupasında sahaya sürerim, diğer 3 sene avrupa maçlarında oynatmam sadece likte derbiler hariç olan maçlarda sahaya sürerim. Bundanda önemlisi onun sizi sevmesini sağlamakta epey zor, paso adamı pofpoflamanız lazım, sizi vede takımı severse %90 türk vatandaşı olur. Haa gereklimi ? Bence gerekli değil, ben genelde oynarken çok iyi 6 yapancıyı yada 5 fark etmez alırım, her sezon sonunda Haziran 19 da yeni türk oyuncuları çıkar, oyuncu tarattırmadan 18 yaş altı türk oyuncularını taratır, ordan izlenen oyunculara üşenmeden tek tek bakarım, eğer izleyenler arasında Manchester United, Arsenal, Milan, Roma, Barcelona gibi takımlar varsa o adama istediğinin 3-4 misli para verip hemen alırım vede as takımda oynatmaya başlarım inanın bana diğelim 5 oyuncu aldınız, bunun en az 1 tanesi çok gelişir. Daha sonra gözden kaçırdığınız bir oyuncuda var ise 4-5 sene sonra sözlerşmesi biten 22 yaş altı türk oyuncular diye taratırsanız orada görürsünüz zaten başka takımlarda geliştirmiştir kendini vede külübüne para vermeden hemen alabilirsiniz...

aykut_gencfb
10.Mayıs.2007, 19:03
yok türk olmak o kadar sorun deil lugano kerlon zıgıc leanardo api marcelo bu 6 yabancının 6sıda türk oldu sadece 6 sene geçsin yeter

sivaslizoro
11.Mayıs.2007, 20:57
sat gitsin bea

elevitli
12.Mayıs.2007, 00:10
milli takimda oynayanlar turk vatandasi olmazlar ama turk statusunde oynuyolar yani ikinci uyrugu turk olmus oluyo

pinkfloyd
13.Mayıs.2007, 01:00
Türk vatandaşı yapmak oldukça emek istiyen bir olaydır. Şahsen ben şu yolu izlerim genelde. Çok yetenekli 16-17 yaşlarında bir oyuncuyu alırım bunu önce tanınamıyacağı yani üst düzeyde önemli olmayan maçlarda sahaya sürerim mesela ilk 2 sene sadece turkiye kupasında sahaya sürerim, diğer 3 sene avrupa maçlarında oynatmam sadece likte derbiler hariç olan maçlarda sahaya sürerim. Bundanda önemlisi onun sizi sevmesini sağlamakta epey zor, paso adamı pofpoflamanız lazım, sizi vede takımı severse %90 türk vatandaşı olur. Haa gereklimi ? Bence gerekli değil, ben genelde oynarken çok iyi 6 yapancıyı yada 5 fark etmez alırım, her sezon sonunda Haziran 19 da yeni türk oyuncuları çıkar, oyuncu tarattırmadan 18 yaş altı türk oyuncularını taratır, ordan izlenen oyunculara üşenmeden tek tek bakarım, eğer izleyenler arasında Manchester United, Arsenal, Milan, Roma, Barcelona gibi takımlar varsa o adama istediğinin 3-4 misli para verip hemen alırım vede as takımda oynatmaya başlarım inanın bana diğelim 5 oyuncu aldınız, bunun en az 1 tanesi çok gelişir. Daha sonra gözden kaçırdığınız bir oyuncuda var ise 4-5 sene sonra sözlerşmesi biten 22 yaş altı türk oyuncular diye taratırsanız orada görürsünüz zaten başka takımlarda geliştirmiştir kendini vede külübüne para vermeden hemen alabilirsiniz...

Zuhaaa sen gerçekten bu yöntemin işe yaradığını mı sanıyon.