View Full Version : Potansiyel Yeteneğin ve Şimdiki Yeteneğin Önemi
Dogukan1986
26.Şubat.2007, 19:32
Arkadaşlar bunca oyun tecrübeme dayanarak oyunda 199 pa olan bir oyuncunun bile 165 bir oyuncudan çok kötü özelliklere sahip oldugunu gördüm.Çünkü bazı oyuncular ekstra yeteneklerle doğuyorlar ve az gelişselerde süper oluyorlar ama bazı 199 luk oyuncular ise ne kadar gelişirse gelişsin onların yarısı kadar olamıyor veya oynayamıyorlar
Sizin de bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.Yanılıp yanılmadıgımı anlamak için...
can777
26.Şubat.2007, 19:38
bu yetenekler oyunun gizli yetenekleridir. özellikler herşeyi göstermez. eğer sen pa sı ya da ca sı iyi bir oyuncu görürsen al o oyuncu iyi oynayacaktır.
Dogukan1986
26.Şubat.2007, 19:42
bu yetenekler oyunun gizli yetenekleridir. özellikler herşeyi göstermez. eğer sen pa sı ya da ca sı iyi bir oyuncu görürsen al o oyuncu iyi oynayacaktır.
Ondan bahsetmiyorum mesela bir oyuncunun editörden yada başka bir editörle bakarsak tüm özelliklerinin sayısını toplayınca pa sı düşük olan birininki daha yüksek çıkabiliyor gizliler de dahil
alf1789
26.Şubat.2007, 20:10
ben transfer yaparken nokta ozelliklere bakarim...mesela golcu alacaksam bitiricilik\uzun sut\teknik puanlarinaa bakarim ozellikle
ayni sekilde orta saha oyuncularindada pasorluk ve teknik onde gelir diger ozellikler extradir
bu sekilde genelde basarili transferler yaparim;;)
spider3784
26.Şubat.2007, 20:45
ben de bi oyuncuyla ne kadar çok kulüp ilgileniosa ona bakarım
tombul taho
26.Şubat.2007, 21:19
Seçmiş olduğunuz oyuncunun Potansiyel ve Şimdiki Yeteneği tamamen uygulatacağınız antrenmana dayalıdır. Oyun esnasında vermiş olduğunuz antrenman programına uyup iyi çalıştıysa maçlarda da iyi performans gösterecek ve gün geçtikçe potensiyel yeteneğine ulaşacaktır.
delififaci
26.Şubat.2007, 21:24
antreman çok öenmli bu konuda...
demlicay
26.Şubat.2007, 21:51
bence pa okadarda önemli deil pa sı 199 olan 17 yasında bir adam alıp onu yetiştireceğim diye kendimi yiyiceme 23 24 yasında kaliteli bi oyuncu alırm ve 5 6 yıllık ihtiyacımı karsılarım
edwardweo
27.Şubat.2007, 13:45
valla ben CA ve PA ya bakip transfer yapiyorum ancak oyle aman aman bir oyuncu elde edemedim.. herhalde bu benim antrenman sistemimden kaynaklanmaktadir.. bana aninda etki edecek oyuncular lazimn onlari nasil bulacagim? bi de ucuz olmalari lazim...
Dogukan1986
27.Şubat.2007, 17:58
valla ben CA ve PA ya bakip transfer yapiyorum ancak oyle aman aman bir oyuncu elde edemedim.. herhalde bu benim antrenman sistemimden kaynaklanmaktadir.. bana aninda etki edecek oyuncular lazimn onlari nasil bulacagim? bi de ucuz olmalari lazim...
Ya işte dediğim gibi pa ya çok takili kalma bende lockwood diye bir adam var pa sı 196 ve ca sı 190 ama 170 lik bir adamın ondan çok daha iyi özellikleri var...Değişiyor yani herkesin potansiyeli farklı ilk çıkan özelliklere göre şekil alıyor...
MoRPhY
03.Mart.2007, 18:10
Selamlar..
benim transferpolitikam sizlere oranla biraz daha degisik..
ilk sezonlarda max 25 yasinda en az orta duzey futbolculari alip warsa yerli yetenek 15-16 yasinda oyuncular bulurum.. 25 yasindayken aldigim oyuncular 5 sene sonra bazen daha erken turk statusune gectigi anda yabanci 15-16 yasinda genc oyuncular bulup bana bagli olan kluplere gonderirim.. ornegin cardiff kulubunu alt takimim olarak almistim.. yabanci yetenek buldugum zaman direk oraya gonderiyordum cardiff 1-2 sene sonra ingiltere premier lige cikiyor ve oyuncularda cok hizli bir sekilde gelisiyor.. ilk transfer ettigim 25 yasindaki oyuncular 30 a dayaninca eger takima cok fazla katkisi olmuyorsa ne bileyim kilit oyunculardan birisi degilse cardifften genc oyuncuyu cagirip yavas yavas onu takima monte ediyorum.. ayrica turk takimlarinin ve milli takimin basarisinin artmasindan sonra daha fazla yerli genc oyuncular cikmaya basliyor..
yani ben genclerle calismayi seven birisiyim.. cunku uzun vadede her zaman onlar ise yariyor.. tabi bunun yaninda onemli maclarda takimi ayakta tutacak tecrubeli her mevkide 1 adamim oluyor..
aldiim genc oyuncularin hepsini oynatmiyorum tabiki.. cuzi bir fiyata alip milan - inter - r.madrid - barcenlona - arsenal - chelsea gibi dev kluplere astronomik fiyatlara werip klube para getiriyorum..
simdi o aldiim genc oyuncularin ben potansiyel yeteneklerine bakiyorum oncelikle fakat su anki yeteneklerinede bakiyorum ayrica.. transfer ettigim genc futbolcunun bir yil icindeki yeteneginin ne kadar gelistigine bakiyorum eger cok gelisme yoksa oyuncuyu hemen satiyorum.. fakat alt klubumun kilit oyuncusu olmussa cok hizli gelisiyorsa takima aliyorum..
Potansiyel yetenek falan onemli ama bence en onemlisi takima katkisi.. oyuncunun istatistiklerine bakip karar wermek en mantiklisi bence..
iyi gunler..
velideli
03.Mart.2007, 23:16
potensiyel ve şimdiki yetenekler oyuncunun oynadığı bölgenin özelliklerini taşıyıp taşımadığından belli olr mesala bir defans oyuncusunun bitiricilik özelliği 20 ise bu Şimdiki yeteneğine çok az katkıda bulunur fakat top kapması 20 ise çok daha Şi.diki yeteneğine çok daha fazla katkıda bulunur. aynı olay potensiyel yetenektede kendini göstermektedir. onada örnek vereğim defens oynucusunun bitiricilik potansiyeli fazla ise Pa'sına fazla etken etmez. Ama güç potansiyeli fazla ise pa'sına fazla etki eder...
Umarım anlatabilmişimdir...
190-200 arasındaki PA oyuncular Pele ve Maradona olabilir ancak diye düşündüğü için SI Games böyle bir PA sahibi oyuncu bulmanız imkansızdır :)
genclere guveneiorum pa si 190 olna bir futbolcu buldugumda onu gelistiriyorum antremanla iyi paraya satiyorum