View Full Version : 23.Hafta Fenerbahçe - Sivasspor
Universal
04.Mart.2007, 23:54
Zaten Ulusoy isfifa diye bağıranlara gıcığım var. Maç sırasında skor 1-1 bizim takımı motive etmemiz lazım bir grup bağırıyor Ulusoy istifa. Şimdi bu bağırman takımı nasıl motive eder? Önce maçı kazanalım son 5 dk bağırısın.
yatebos
04.Mart.2007, 23:56
Zaten Ulusoy isfifa diye bağıranlara gıcığım var. Maç sırasında skor 1-1 bizim takımı motive etmemiz lazım bir grup bağırıyor Ulusoy istifa. Şimdi bu bağırman takımı nasıl motive eder? Önce maçı kazanalım son 5 dk bağırısın.
evet yhaw bnde deli oluorm o olaya istiklal marsından sona baarılıo tmm mactan sona baarılıo tmm ama mac içinde olmamalı bncede fakat insan kendini tutamıo işte napıcaksın keske olmasa ama;)
Bordo61Mavi
04.Mart.2007, 23:57
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=36273&page=3
Burda bi arkadas Fenerbhacenin Turkiye kupasini almaycagini ve bunun tek sorumlusu Haluk Ulusoyun oldugunu dusuyor
beyler bu maç tekrar olmaz öyle bişe imkansız bence
Bordo61Mavi
04.Mart.2007, 23:59
beyler bu maç tekrar olmaz öyle bişe imkansız bence
olmicakki zaten, hersey imzalanip verilmis hakemlere
yatebos
04.Mart.2007, 23:59
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=36273&page=3
Burda bi arkadas Fenerbhacenin Turkiye kupasini almaycagini ve bunun tek sorumlusu Haluk Ulusoyun oldugunu dusuyor
işte bnde diorm ya gercek olmasa bile fenerbahcelilerin coğu bole dusunuo yani içimizde bi nefret war adama karsı
yatebos hep diyon da sende de o nefret var
fenerbahce_1907
05.Mart.2007, 00:02
Bulent yavuz kural hatası deıl mac tekrarlanmaz dedı Ntv de
yatebos
05.Mart.2007, 00:03
yatebos hep diyon da sende de o nefret var
heralde war hatta en cok bende war;;) saten İÇİMİZDE bi nefret war yazdım
Bordo61Mavi
05.Mart.2007, 00:03
Yanlis dusunce, Haluk Ulusoy Trabzonu cok sevse, suan Trabzonspor bi sekilde 1ci olurdu.
yatebos
05.Mart.2007, 00:07
volkan ballı ntv de konusuor su anda
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Volkan Ballı bn ilk once imza attım fakat deişiklik olduktan sona onu sozlu olarak konustuk fakat resmi olarak paraf atmadım dedi...ntv'de
beyler ne olursa olsun bu maç tekrar olmaz yer yerinden oynar ortalık yıkılır böyle bi karar verilmez bence maçın skoru budur
yatebos
05.Mart.2007, 00:14
Madde 25:
Listede yazılı on bir futbolcu dışında bir yedek futbolcu ile kadronun tamamlanması halinde oyuncu değişiklik hakkının biri kullanılmış sayılır
die bişi okudum baska bi sitede inşallah doğrudur
Bordo61Mavi
05.Mart.2007, 00:14
Yazik Fenerbahcenin boyle yontemler ile biseyler aramasi. Bugun Sivasspor Fener'den cok daha istekli idi, ha Serdar oynamis ha Gurhan. Fenerbahce cok kotuydu
yatebos
05.Mart.2007, 00:16
Yazik Fenerbahcenin boyle yontemler ile biseyler aramasi. Bugun Sivasspor Fener'den cok daha istekli idi, ha Serdar oynamis ha Gurhan. Fenerbahce cok kotuydu
cok haklısın 100.yılda bize bunları yasatanlar utansın
yani komik durumlar bunlar yaa nerelerden medet umuyorlar
Sheriff
05.Mart.2007, 00:20
Bu zico da artık gitse iyi olacak ama..
yatebos
05.Mart.2007, 00:22
Bu zico da artık gitse iyi olacak ama..
yhaw bnde ole dusunuorm ama bide kendini baskan yerine koy sezon ortası lidersin 6 puan ondesin gonderip kimi getirirsinki ama sezon sonunda ne olursa olsun hem ligi hem kupayı alsakda zico gitmeli ama yani su an biraz yanlıs olabilir
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
kural hatası konusunda fenerbahce.org daki acıklama;
Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Sivasspor'un 1'i maç başlamadan 3'ü de maç içinde olmak üzere toplam 4 oyuncu değişikliği yaparak kural hatası yaptığını, Fenerbahçe'mizin 3-0 hükmen galip ilan edilmesi için gerekli yerlere başvuru yaptıklarını söyledi.
Şekip Mosturoğlu, "Biz maçın devre arasında, Sivasspor'un ilk 11'de maç başlamadan bir değişiklik yaptığını 4. hakeme söyledik. Bir şey olmayacağını söyledi. Ancak daha sonra maç içinde Sivasspor 3 değişiklik daha yaptı. Toplam 4 oyuncu değiştirildiyse kural hatası olmalı ve 3-0 galip gelmemiz lazım. Gerekli yerlere başvuruyu yaptık. Buna federasyon karar verecek" dedi.
Taraftarlarımızın protestosunu da değerlendiren Şekip Mosturoğlu, "Taraftarımız zaman, zaman protesto etti. Tepki vardı ama, federasyona da tepki vardı. Bence maçın kırılma noktası 18.dakikada Önder'e yapılan ancak aleyhimize verilerek golle sonuçlanan faul kararıydı. MHK ve federasyon dikkatli olmalı." diye konuştu.
Futbolcular üzerinde baskı olduğunu belirten Mosturoğlu, "100. Yıl baskısı, puan farkını açma baskısıyla birlikte futbolcularımız büyük bir stres altında oynuyor" dedi.
Zico'ya yapılan eleştirileri de değerlendiren Mosturoğlu, "Hata varsa tek kişinin değildir. Tek kaleye dönmüş maçta aşırı performans gösteren futbolcularımız vardı. Bence oyuncu değişiklikleri doğruydu" dedi.
Mosturoğlu, Fenerbahçe Başkanı ve yönetim kurulunun tüm başarısızlık ve başarılarda her türlü sorumluluğu üstlendiğini belirterek, "Biraz da şansımız olmalı. Direkten dönen toplan gol olsa, fark 8 puan olurdu" diye konuştu.
Burak Duran
05.Mart.2007, 00:27
yatebos sana sürekli uyarı verdirmek zorunda bırakma beni ya üslubuna dikkat et yada yazma son uyarın
SaRouMaNe
05.Mart.2007, 00:43
ekrar olmiyecek kural hattasi 3-0 hukmen
sevas baskani hatta yaptiklarini kabul ediyor.
fenerbahce_1907
05.Mart.2007, 00:46
nerde soledı bunu
yatebos
05.Mart.2007, 00:48
ekrar olmiyecek kural hattasi 3-0 hukmen
sevas baskani hatta yaptiklarini kabul ediyor.
bn bole bişi duymadım nerde soledi??
ataman5
05.Mart.2007, 00:48
fenerbahçe böle oyunlarla bişiler koparmayı umut eder hale geldiyse yazık valla. bu maçın skoru budur.
ayriyeten sivas başkanı hiç böle bişi söylemedi ntvde çıktı her şey tamamdır dedi.
SaRouMaNe
05.Mart.2007, 00:52
bn bole bişi duymadım nerde soledi??
fox tv yani tgrt
kural kuraldir!
fb maci kazansaydi ve ayni hattayi yapsaydi olacaklari iyi biliyoruz, hatta rakip takimlar bile ustelerdi.
fenerbahce_1907
05.Mart.2007, 00:54
bence mac bole sayılmalıdır bız boyle seylere kalmadık yaa bole mac kazanıcaksak hıc kazanmıylım daha ıyı
Sekopej
05.Mart.2007, 00:55
İlk yarı çok pas hatası yaptık, olmayacak pozisyonlardan gol yedik. 2. yarı Mehmet'in de oyuna girmesiyle ağırlığımızı hissettirdik. Kaçan sayısız pozisyon ve direkten dönen 2 top vardı. Onlardan biri girse o havayla maç farka da gidebilirdi ama olmadı.
Bu maça bakınca özellikle 2. yarıda çok keyifli bir maçtı. Uzun zamandır bu kadar keyifli maç izlememiştim. Önceki haftalara göre takım daha istekliydi, pres yapıyordu, mücadele ediyordu. Bu ilerleyen haftalar için hoşuma gitti.
Ne demiştik zamanında "Hep Destek Tam Destek" Ben bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ve sezonun da Zico ile bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anda yapılacak değişiklik bizi daha iyi bir duruma getirmez...
Del Piero_10
05.Mart.2007, 01:18
Bir federasyon başkanı eğer tetikçiyse(misal Guido Rossi) disiplin kararlarını tek başına alabilir,bir takımın canına okuyabilir,küme bile düşürtür.
Ama Haluk Ulusoy'un kimseyle uğraşacak hali yok,kimse hayal görmesin.Haluk Ulusoy seçimlerle,davalarla uğraşıyor.
Fıratcan Alçınkaya
05.Mart.2007, 05:57
Ben olasılık vermiyom tekrara, berabere sayılır büyük ihtimalle...
Koray Düşova
05.Mart.2007, 12:20
Gürhan Gürsoy dün gece golün asistini yaptı.Tam röportajın üstüne isabet oldu...
RoNNiE91
05.Mart.2007, 13:55
Tekrar olmayacak.Federasyon reddetti.Ayrıca Sivas'ın bu maçtan hakkıyla puan kazandığına inanıyorum.Onlarda insan,uzaydan gelmediler.Çıktılar oynadılar.Fenerbahçe gündemi değiştirmeye çalışıyor.
y_layta
05.Mart.2007, 15:41
tekrar olmaz bencede fenerin bunlarla uğrasmaması lazım
Fenerbahçe futbol oynamadı bence. Halen oyun kurucu sıkıntısı var bu takımda. Alex koşmuyor. Servet Fener'de iken yerden yere vuruldu. Edu çok mu hızlı Servet'ten? Nitekim dün hava toplarında ne kadar iyi olduğunu gösterdi ve golünü atmayı başardı. Fenerbahçe'nin savunma oyuncuları pozisyon almayı bilmiyor.
Sivasspor çok diriydi. Çok iyi mücadele ettiler. Çok iyi kontra atak yaptılar. Maç 5'e falan gidebilirdi, Sivas biraz daha şanslı olsa.
Bence tek sorumlu Zico. Ben olsam sezon başında Kezman'ın yanına uzun bir forvet alınmasını talep ederdim, Edu yerine de yabancı ve diri bir sağ kanat oyuncusu aldırırdım. Fenerbahçe'de kanat adamı yok. Hepsinin asıl mevkisi ortada. Sonradan kanat olma hepsi.
Madem 100. yılda yüksek başarı hedefliyordunuz, o zaman belki daha önce haritada Türkiye'nin yerini zor seçecek olan Zico'yu almayacaktınız. Daum'la oturacaktınız, yine harcayacaktınız paranızı ancak takımı tanıyan ve eksiğin nerde olduğunu gören bir adamla harcayacaktınız. Fener'de herşey yanlış. Herşey ters. Yıllar öncesine göre değişen tek şey oyuncu kalitesi. Zaten Fener'i şu anda lider yapan da o.
El Comandante
05.Mart.2007, 17:15
http://image.haber3.com/spor3/haber/75059.jpg
Fotospor Cem Deda'ya 'Hırsız' dedi !
Fotospor, Fenerbahçe-Sivasspor maçının hakemine ağır hakaret etti.
Fotospor'un sürmanşetten verdiği 'Hırsız Cem Deda.Fenerbahçe'nin iki puanını çaldı' haberi büyük şaşkınlık yarattı.Maçta hakem hatası olsa bile adalet dağıtmaya çıkan hakemler hakkındaki bu suçlama gerçekten çok ağırdı.
Spor3
Iste gazeteligin seviyesizligini görüyoruz.Hakem gayet iyiydi ama gene hakeme hirsiz demisler,fenerbahce dün 2 puan kaybetmedi 1 puan aldi bunu hepimiz biliyoruz.Ve onlar kimlerki bu hakki kendilerinde buluyorlar?Bence cem deda derhal dava acmali ve eger dava acarsa fotospor kapanir.
beyler fotosporun fenerbahçe taraflısı bi gazete olduğunu söylememe gerek yok heralde yazdıkları hiçbir konuda tarafsız kalamıyolar adamlar
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca hakem değişiklikten iki tarafında haberi vardı diye açıklama yaptı yani bu maç berabere bitti
eGowiCh
05.Mart.2007, 17:47
Kural hatası ile ilgili itirazı Şekip Mosturoğlu yarın yapacakmış. İtiraz kabul edilirse Fenerbahçe 3-0 hükmen galip sayılacak, maç tekrarı sözkonusu değil.
El Comandante
05.Mart.2007, 18:10
Kural hatasi yok,hakemin bilgisi dahilinde gürhani ilk 11e yazmislar,federasyon fenerbahce kulübünün yaptigi cezayi reddecek.Yani ne fenerbahcenin 3-0 hükmen galip sayilmasi mümkün degil nede macin tekrari mümkün degil.Mac 2-2 bitti.Nokta!
uAsamet91
05.Mart.2007, 18:16
yenselerdi nolcakti acaba
yenselerdi hiçbişey demiceklerdi tabii
GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:19
arkadaşlar dün akşam sivas başkanı ntv de açıklama yaptı hatayı gözlemciler ve 4.hakemin bilgisi dahilinde düzeltmişler
Omerdinho
05.Mart.2007, 19:20
Tekrar olmayacak.Federasyon reddetti.Ayrıca Sivas'ın bu maçtan hakkıyla puan kazandığına inanıyorum.Onlarda insan,uzaydan gelmediler.Çıktılar oynadılar.Fenerbahçe gündemi değiştirmeye çalışıyor.
Erman hocayi dinlemissin sende.
Murat Ozaydinli susturmasini bildi.
Fenerbahçe 2 puan kaybetmedi, 1 puan kazandı. Kısa ve öz.
Bordo61Mavi
05.Mart.2007, 19:22
Konustugumuz seylere bakin, Fenerbahce okadar sampiyon olmak istiyosa ve Zico da cok iyi hocasa Fenerbahce bu maci kolay almasi gerekirdi, karsilarinda Ronaldinho oynasa bile
Universal
05.Mart.2007, 19:23
İmzayı Volkan Ballı atması gerekiyor. Çünkü genel menejer o ama imzayı atmadım diye basına demeç verdi. Durmadan yalan haberleri koymıyalım. Bu gün bazı gazeteler bile maçı hükmen F.Bahçe kazancağını söylüyor.
Ayrıca F.Bahçe federasyona başvurmadan nasıl bir red cevabı geliyor bu ayrı bir komedi. :n: Lütfen şaçma sapan yalanlar yazmayalım.
yenselerdi nolcakti acaba
Yenseydik zaten demeye gerek yok. Üç puanı alan taraf biziz. Ayrıca böyle bir durumda hükmen galipte sayılmazdık. Çünkü puanı kazandık.
Fietra 10
05.Mart.2007, 19:24
maç tekrar edilse bile ben yine sivası şanslı görüyürum
jaku88
05.Mart.2007, 19:26
bildiğim kadarıyla maç tekrar edilmicek...kural hatası yokmuş
eGowiCh
05.Mart.2007, 20:14
İmzayı Volkan Ballı atması gerekiyor. Çünkü genel menejer o ama imzayı atmadım diye basına demeç verdi. Durmadan yalan haberleri koymıyalım. Bu gün bazı gazeteler bile maçı hükmen F.Bahçe kazancağını söylüyor.
Ayrıca F.Bahçe federasyona başvurmadan nasıl bir red cevabı geliyor bu ayrı bir komedi. :n: Lütfen şaçma sapan yalanlar yazmayalım.
Söyleyecek söz bırakmamışsın, katılıyorum :)
Nedvedmania
05.Mart.2007, 20:34
gazetenin taraflısı ve tarafsızı belli oluyor gittikçe ...
Memedov
05.Mart.2007, 21:03
Maçı Tekrar Etmez Federasyon Ederse Çok ßüyük KargaşaLar oLur..! HeLe ßirde Tekrar oLupta Fener 3 Puan ALırsa Sen o zmn Seğret Komediyi..:n:
RoNNiE91
05.Mart.2007, 21:20
Murat Ozaydinli susturmasini bildi.
hyr dinlemedim kendi düşüncem
Kurallara göre hükmen galip olmalıyız ama siz sanki dünyada ilk kez Türkiye'de oluyo gibi davranmışsınız ilginç.
Universal
05.Mart.2007, 22:43
Fenerbahçe'de yıllar öne Beşiktaş maçında 4 oyuncu değiştirdi ve hükmen mağlup sayıldı. Bunun bu olayla hiç bir farkı yok.
Bordo61Mavi
06.Mart.2007, 00:20
komik bi durum
M.Scofield
06.Mart.2007, 00:23
ŞANSAL BÜYÜKA Hocam esame listesi verildiğinde. Rakip takım itirazım yoktur diye imza mı verir…
ERMAN TOROĞLU: Anladığım kadarı ile Basına giden listeyi söylüyorlar… Ancak onun önemi yok… Dünya Kupası’nda bir liste dağıtıldı.. Ronaldo listelerde yok… Maç bir başladı Ronaldo sahada… Maçı Fransa kazandı… O listede olmaması kimseyi ilgilendirmiyor…
Aynı olay dünya kupasındada olmuş ama hiç bir sorun olmamış
perpetua
06.Mart.2007, 00:33
Simdi anladigim ve okudugum kadari ile olay su.
Sivas'in bu hafta sonu macta gerceklestirdigi esame listesinde olan ilk 11 ve yedek oyuncular arasinda yapilmis olan degisikligi kapsayan bir TFF Talimati yok.
Ilk asamada Sekip Mosturoglu'nun belirttigi maddede, eger listeye ilk 11'de eklenmis bir oyuncu maca gelmezse, o oyuncunun yerine baska bir oyuncuyu koymak oyuncu degisikligi olarak kabul ediliyor. Yani bir bakima ilk 11'e konulan oyuncunun sorumsuzlugu nedeniyle takim cezalandirilyior.
Bu durum biraz farkli ve talimat'in tamamen kapsamadigi bir bir olay sozkonusu. Kural ihlali yok cunku bununla ilgili kural yok ortada.
Eger TFF buna bir kural koyar ve geriye dogru ceza verilmesi gerektigine karar verirse Sivas ceza olarak hukmen maglup kabul edilebilir. Ama ayni sey daha once baska maclarda da gerceklesmis ise, bunlara da ceza vermek gerekir bu durumda...
Olaya bir de mantiken bakalim.. Fenerbahce'nin savundugu, mactan 2 dakika once listede herhangi bir ceza olmadan degisiklik yapilmasi mumkunse is cigirindan cikar ve herkez macin dudugunden 10 saniye once listeyi hakemin eline tutusturur. Kaotik bir ortam olusur her mac baslama dudugunden once ve esame listesinin herhangi bir onemi kalmaz.
Ote yandan bir gercek var ki diyelim bir oyuncu tunelden sahaya cikarken merdivenlerde kaydi ve belini incitti. Diyelim ki bu adam takimin yildizi ve taraftarin da idolu. Beli agridigi ve o an oynayamayacak durumda oldugu icin geri cekildi. Mac farkli bir oyuncu ile basladi ve mac devam ederken masaj yolu ile kaslari yumusatilan yildiz oyuncu musabaka'da yer alabilecek kadar kendisini iyi hissetti. Bu oyuncunun daha musabaka baslamadan cekilmesi ve ardindan oyuna geri girmek istemesi ve teknik direktor'un sokmak istemesi yanlis mi? Bence degil.
Bu durumda buyuk bir sorun var ortada esasinda. Iki tarafin da dusuncesi mantikli, iki tarafin da cok hakli olduklari yonler var. Bu durumda yururluge konulabilecek yeni bir talimatin kucuk takimlara ne kadar az zarar verecegi dusunulerek duzenlenmelidir cunku kadrosu genis olan ve guclu olani korumak zaten FIFA'nin ozellikle verdigi bir mesaj degil. Boyle bir talimat alt ligler icin ayri, ust ligler icin de ayri olamayacagina gore, bu tip son dakika kadro degisikligi yapamamanin en cok zarar verebilecegi takimlarin da kucuk kulupler olduguna gore, kadrosu dar olani magdur birakmamak icin esame listesinde degisiklik yapilmasina izin verilir bence.
Ancak bu yapilacak degisikligin bir proseduru olmali ve bu prosedur onceden belirli olmalidir.
Gercekten cok garip bir durum, iki taraf da haksiz degil ama iki taraf da 100% hakli degil..
Sekopej
06.Mart.2007, 00:42
Zaten Mosturoğlu Lig TV'de açıklama yaparken, Kulup olarak itiraz edeceğiz dedi. Sizin düşünceniz ne, karar ne olur diye sordular. Lafı dolaştırdı. Onun da pek ümidi yok.
Ortada bir kural hatası varsa tabi ki gereken yapılmalı. Ama benim kendi düşüncem maçın skoru böyle olsun. Daha sonradan çıkacak laflardan dolayı, buradan gelecek 2 puanı istemem. Zaten şampiyon olacağımıza inanıyorum.:)
meddah
06.Mart.2007, 01:03
Aslında Mosturoğlu'nun bahsettiği Müsabaka Talimatnamesi'nin 25. maddesi bundan bahsediyor ama, maşallah çorba gibi.. Şu olayda o madde kullanılarak iki taraf lehine veya aleyhine de karar verilebilir.. O derece..
perpetua
06.Mart.2007, 01:11
Aslında Mosturoğlu'nun bahsettiği Müsabaka Talimatnamesi'nin 25. maddesi bundan bahsediyor ama, maşallah çorba gibi.. Şu olayda o madde kullanılarak iki taraf lehine veya aleyhine de karar verilebilir.. O derece..
Guzelim internet.. daha Sekip Mosturoglu konusmaya basladigi anda TFF'ye girip okumustum talimatname dosyasini.
Dedigin gibi corba gibi ama sonucta bunlari Sekip Mosturoglu gibi avukatlar yaziyor :D
Sekopej
06.Mart.2007, 01:15
Bence; Federasyon itirazı reddedecek, FB Federasyon'a daha çok saldırmaya başlayacak ama bir yandan da buradan gelecek 2 puandan ötürü Fener'e edilecek laflardan kurtulmuş olduğumuz için memnun olacağız.:D
meddah
06.Mart.2007, 01:18
Sonra da "Vay Federasyon, vay Haluk Ulusoy!"..
Kurumlar bu şekilde isimlerle özdeşlerşiyor demek ki..
SaRouMaNe
06.Mart.2007, 02:40
sivasın alın terine yazık diyenler olaya birde şu acıdan bakın: sivas sporun yaptıgı rakibin takım kadrosuna göre 11 yapmaktır. şimdi bizim listede alex, appiah, kejman, tuncay olmasa rakibin oyun planı değişir mi? değişir. sahaya cıkarken o zaman iki üç oyuncusunu bizim listemize göre değiştirse bu etik olur mu? belkide ben sivasın esame listesindeki 11ine göre oyuncularıma taktik vereceğim. belkide biz maca mehmet yozgatlı ile baslasak bülent uygunda kendi soluna serdarla baslayacaktı. baktıki appiah var hücum aksiyonları daha zayıf. o zaman serdarı cekti..
ulusoy varken hayaldan ote gidemez..
GeNç KaRTaL
06.Mart.2007, 07:53
ohoo arkadaşım sen 100.yılında şampiyonluğa oynuyorsun gelmişsin baktığın şeye bak sivasın son anda oyuncu değiştirmesi feneri etkiliyorsa çekilsinler hiç oynamasınlar
Fietra 10
06.Mart.2007, 12:43
"Maçta kural hatası yok"
F.Bahçe-Sivas maçının hakem, 4. hakem, gözlemci ve temsilci raporları incelendi. Esame listesindeki değişikliğin kurallara aykırı bir durum teşkil etmediği görüşüne varıldı.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, F.Bahçe’nin, Sivasspor ile yaptığı maçta kural hatası yapıldığı şeklindeki itirazına Futbol Federasyonu’ndan yanıt: Kural hatası yok. Futbol Federasyonu, karşılaşmanın hakemi Cem Deda, 4. hakem Cemil Şensöz, temsilciler Adnan Adil Müftüoğlu ve İsmail Şenay’ın yanı sıra gözlemci Galip Bitigen’in, dün federasyona gönderdiği raporlar doğrultusunda, oyun kurallarına aykırı bir durum olmadığını tespit etti.
Raporlarda, Sivasspor’un maçtan 1 saat önce esame listesini 4. hakem Cemil Şensöz’e verdiğini, maçın başlamasına 10 dakika kala aynı liste üzerinde değişikliğe gidildiği ifade edildi. Sivasspor yöneticisi Faruk Taşseten’in, teknik direktör Bülent Uygun’un isteği doğrultusunda liste üzerinde el yazısı ile değişiklik yaptığı, bu doğrultuda ilk 11’de gözüken Serdar’ın yedeğe alındığı, yedek oyuncu Gürhan’ın ise sahaya sürüldüğü belirtildi.
Ballı’nın haberi vardı
4. hakem Cemil Şensöz, bu durumu, gözlemci ve temsilcilere iletti. Temsilciler federasyona gönderdikleri raporlarda "F.Bahçe İdari Menajeri Volkan Ballı ile bu durumu görüştük. Ballı, herhangi bir itirazlarının olmayacağını bildirdi" şeklinde ifade kullandı. Gözlemci ise, "Volkan Ballı ile görüştüm. Kendisi bana ’Önemli değil. Gerekirse duruma sonradan bakarız’ dedi" şeklinde yorum yaptı.
Oyuncu değil, liste değişti
Bu arada, oyun kuralları çerçevesinde, maçtan 1 dakika önce bile oyuncu değişikliği yapılabileceği federasyon yetkilileri tarafından hatırlatıldı. Federasyon yetkilileri, "Ortada oyuncu değişikliği değil, liste değişikliği var. Bir futbolcunun oyuna girmiş sayılması için, hakemin başlama düdüğünü çalmış olması gerekir" şeklinde açıklama yaptılar.
06.03.2007
Kaynak : Hürriyet
Fenerbahçe kazansaydı böyle bir başvuruda bulunmayacaktı. Türkiye'nin en büyük 3 kulübünden birinin bu tarz işlere sığınmaması gerek.
meddah
06.Mart.2007, 14:57
Yahu, kazanan takım niye itiraz etsin? Hukukun temel mantığına ters..
bence bu olaylar sivas maçından daha çok ulusoy a yönelik hareketler .... bu itirazı kabul etmeyecek sonra kıyamet kopacak ....
Fenerbahçe kazansaydı böyle bir başvuruda bulunmayacaktı. Türkiye'nin en büyük 3 kulübünden birinin bu tarz işlere sığınmaması gerek.
Kazanirsa zaten itiraz etmez çünkü olay FB nin aleyhine.
uAburak89
06.Mart.2007, 16:16
yaa arkadaşlar kural hatası falan yok işte okuduğnz gibi haberide fenerbahçe neye saldırcağını bilmez hale geldi ve tabi meşhur gündem değiştirme politikalırının gene nasıl takır takır işlettiklerini görüyosunuz eğer böyle bi olayı ortaya atmasalardı şimdi antrenman sahası basılır protestolar hat safhaya ulaşırdı kendi taraftarları tarafından ama noldu hop yolunu buldular gündemi çarpıttılar anlamıyomusunuz hala..
Merak etme, herkes anlıyor neyin ne olduğunu .. ;;)
Universal
06.Mart.2007, 19:51
Biz ligde kaybedince bir gün sonra antremanda mutlu mesut olmuyoruz. Bunun gibi gündem değiştirme politikaları uygulamıyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz. Eğer rahatsız olduysanız gazete okumazsınız. ;)
SaRouMaNe
06.Mart.2007, 22:17
nasil kural hatasi yok? sen git rakibin ilk 11'i gor sonra ona gore oyuncu degistir Nerde gorulmus bu?
bu 1.
sonra degistirdiin oyuncuyu tekrar oyuna al.
buda 2.
emin bakti mehmet yozgati oynamiyacak oyuna gurhani aliyor ,
ikinci yari oldu oyuna mehmet yozgtli girdi tekrar serdari oyuna aldi.
oh ne guzel...
volkan balli az once fb tvde cok guzel birsey soyledi: "o zaman her mactan once yedek kadrolari bildirelim rakibi şaşırtıp seramoniden once butun takimi degistirelim.."
Universal
06.Mart.2007, 22:29
Şimi son dakikada 1 oyuncu değişikliği yaptılar. Peki maça 11 oyuncusunu değiştirip çıksa ne olacaktı? Gene böyle kural hatası mı yok diyecektiniz. Bal gibi var. Adalet bizden yana olacaktır.
beyler hakem ve gözlemci federasyona hiçbir kural hatası yapılmadıgını bildirmiş.Bu durumda bu maçın skoru kesinleşmiş oldu.
Fenerbahçe'de yıllar öne Beşiktaş maçında 4 oyuncu değiştirdi ve hükmen mağlup sayıldı. Bunun bu olayla hiç bir farkı yok.
benim hatırladığım kadarıyla yabancı oyuncu sayısını aşmışlardı ... 4 oyuncu değiştirme olayı değildi yani ....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Meraklanma Fenerbahce taraftarı antremanı basmaz o Fenerbahce taraftarına has birşey değil onun gerçek sahipleri var ;)
o zaman ankaragücü taraftarı yapmıştır renk benzerliğiyle biz karıştırıyoruz ;)
meddah
07.Mart.2007, 02:11
Evet, Mustafa Denizli döneminde, aynı anda sahada olmasına izin verilenden bir fazla yabancı vardı..
El Comandante
07.Mart.2007, 02:34
Besiktas zaten o maci 3-0 yenmisti.Nihat falan gol atmisti o macta.Ama fenerbahce hükmen yenik sayildi o macta.
perpetua
07.Mart.2007, 02:49
nasil kural hatasi yok? sen git rakibin ilk 11'i gor sonra ona gore oyuncu degistir Nerde gorulmus bu?
bu 1.
sonra degistirdiin oyuncuyu tekrar oyuna al.
buda 2.
emin bakti mehmet yozgati oynamiyacak oyuna gurhani aliyor ,
ikinci yari oldu oyuna mehmet yozgtli girdi tekrar serdari oyuna aldi.
oh ne guzel...
volkan balli az once fb tvde cok guzel birsey soyledi: "o zaman her mactan once yedek kadrolari bildirelim rakibi şaşırtıp seramoniden once butun takimi degistirelim.."
Kural hatasi yok cunku bununla ilgili kural yok.
MÜSABAKA KADROLARI:
MADDE: 25: Bir takım dokuz futbolcudan az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz. Takım yöneticisi, müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak bir kaleci olmak üzere onbir futbolcu ve en fazla 7 (Yedi) yedek futbolcunun isim listesini imzalayarak hakeme vermek zorundadır. Müsabakadan önce ibraz edilen futbolcu listeleri ve futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenerek uygunlukları, listeler imzalanarak kabul edilir, varsa itirazları liste üzerinde yazı ile belirtilir. Böyle bir durumda itiraz karşı tarafa okutularak imzalattırılır.
Yöneticiler, 11 (Onbir) kişilik kadro yazmalarına rağmen onbir futbolcudan az bir kadro ile oyuna başlarsa onbir kişilik listede ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar geldiklerinde oyuna girebilirler. Listede yazılı on bir futbolcu dışında bir yedek futbolcu ile kadronun tamamlanması halinde oyuncu değişiklik hakkının biri kullanılmış sayılır. Erkek ve bayan futbolcular yalnız kendi kategorilerindeki müsabakalara katılabilirler.
Diğer hususlarda Uluslar arası Oyun Kuralları geçerlidir.
Ozellikle kalin yazilan kisima bakilirsa eger mac 11'den az sayida oyuncu ile baslar ve kadro listede yazilan 11 isimden farkli isimleri 11 oyuncuyu tamamlamak amaci ile sahaya surerse, bu oyuncu degisikligi olarak kabul edilir yazilmis.
Liste mac oncesi degistiriliyor. Yani maca baslama dudugu calmadan once..
Maca baslama dudugu calmadan once listede degisiklik yapilamaz, yapilirsa hangi kriterlerin gerceklesmesi gerekir diye bir madde de TFF'nun yayinladigi talimatname'de yok. Yani kural yok ki kural hatasi olsun.
Sivas'in yaptigi dogru mu? Hayir degil, kural olmadigi icin bir aciktan yararlaniliyor. Bugun kural konulsa Sivas macinin sonucunu degistirir mi? Degistirmemesi lazim cunku yeni kurallar geriye dogru uygulanamaz.
Eski federasyon calisani ve avukat olan Sekip Mosturoglu'nun mac sonrasi aciklamayi yapmadan once 30 kere dusunmesi gerekirdi. Talimatname'yi benim son bir kac gunde okudugum gibi 30 kere okumasi gerekirdi. Su anda Sivas'a iftira atmis konumunda bence.
Hatali olan Sivas degil (her ne kadar yaptiklari etik olmasa da) hatali olan bu talimatname'de bu boslugun olmasini atlayan hukukcular.
meddah
07.Mart.2007, 02:55
"tamamlanması veya değiştirilmesi" yazsa iş bitecek.. Sadece "tamamlanması" yazdığı için, şu aşamada ne karar verilse hukuka uygun..
Böyle elastiki talimatlarla yola çıkarsanız, her halttan da sizi sorumlu tutarlar..
Ömer Abi'nin dediği gibi, "Kural yok ki kural hatası olsun".
perpetua
07.Mart.2007, 03:02
"tamamlanması veya değiştirilmesi" yazsa iş bitecek.. Sadece "tamamlanması" yazdığı için, şu aşamada ne karar verilse hukuka uygun..
Böyle elastiki talimatlarla yola çıkarsanız, her halttan da sizi sorumlu tutarlar..
Ömer Abi'nin dediği gibi, "Kural yok ki kural hatası olsun".
Bence verilecek karar da elastik degil. Koyu yazilmis bolumdeki ikinci cumle ilk cumle ile ayni paragrafi paylastigi icin ayni durumun devamini tesgil ediyor. Yani talimat yine bir takim eksik kadro ile cikip mac basladiktan sonra yapilacak bir degistirilme ile ilgili.
Esas olmasi gereken liste tamamlandiktan ve hakeme verildikten sonra, fakat mac baslamadan once yapilacak degisiklikleri kapsayan bir talimat.
SaRouMaNe
07.Mart.2007, 03:14
Bence verilecek karar da elastik degil. Koyu yazilmis bolumdeki ikinci cumle ilk cumle ile ayni paragrafi paylastigi icin ayni durumun devamini tesgil ediyor. Yani talimat yine bir takim eksik kadro ile cikip mac basladiktan sonra yapilacak bir degistirilme ile ilgili.
Esas olmasi gereken liste tamamlandiktan ve hakeme verildikten sonra, fakat mac baslamadan once yapilacak degisiklikleri kapsayan bir talimat.
burda 3 hatta var
1) listeyi verdikten 50 dakika sonra oyuncuyu degisikligi yapiliyor ve 3 oyuncu degistirmenin birisini kulanmis oluyor.
2) macta 3 tane oyuncu degistiriyor. 3+1 ediyor 4 oyuncu degistirmis oluyor.
3) oyundan cikan oyuncuyu tekrar oyuna aliyor.
yani nerden baksan hatta fiskiriyor
+ rakip takimin ilk 11 gordukten sonra kadroyu degistirmek nekadar adil olur!.
El Comandante
07.Mart.2007, 03:37
burda 3 hatta var
1) listeyi verdikten 50 dakika sonra oyuncuyu degisikligi yapiliyor ve 3 oyuncu degistirmenin birisini kulanmis oluyor.
2) macta 3 tane oyuncu degistiriyor. 3+1 ediyor 4 oyuncu degistirmis oluyor.
3) oyundan cikan oyuncuyu tekrar oyuna aliyor.
yani nerden baksan hatta fiskiriyor
Düsünki kadrolar verilmis mactan önce.Futbolcular sahaya cikiyorlar ve orada bir futbolcu tünelden cikarken bayginlik geciriyor.Bunun üzerine mac baslamadigi icin hakemler takimin ilk 11deki listesindeki bayginlik geciren futbolcunun üzerine cizik atiyorlar ve onun yerine gürhan giriyor.Ve hakemin bundan haberi oluyor.Ve mac baslamadigi icin bu da oyuncu degisikligine girmiyor.Sonucta düdük calmamis,mac baslamamis.Ve siz kalkmis diyorsunuz ki daha mac baslamadan oyuncularinini degistirdiklerini ve bunu hakeme bildirip sorun olmadigini ögrenen sivasspora siz kural ihlali yaptiniz sizi federasyona sikayet edecegiz.Sence bu sikayet kabul edilir mi?
SaRouMaNe
07.Mart.2007, 03:43
Düsünki kadrolar verilmis mactan önce.Futbolcular sahaya cikiyorlar ve orada bir futbolcu tünelden cikarken bayginlik geciriyor.Bunun üzerine mac baslamadigi icin hakemler takimin ilk 11deki listesindeki bayginlik geciren futbolcunun üzerine cizik atiyorlar ve onun yerine gürhan giriyor.Ve hakemin bundan haberi oluyor.Ve mac baslamadigi icin bu da oyuncu degisikligine girmiyor.Sonucta düdük calmamis,mac baslamamis.Ve siz kalkmis diyorsunuz ki daha mac baslamadan oyuncularinini degistirdiklerini ve bunu hakeme bildirip sorun olmadigini ögrenen sivasspora siz kural ihlali yaptiniz sizi federasyona sikayet edecegiz.Sence bu sikayet kabul edilir mi?
MÜSABAKA KADROLARI:
MADDE: 25: Bir takım dokuz futbolcudan az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz. Takım yöneticisi, müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak bir kaleci olmak üzere onbir futbolcu ve en fazla 7 (Yedi) yedek futbolcunun isim listesini imzalayarak hakeme vermek zorundadır. Müsabakadan önce ibraz edilen futbolcu listeleri ve futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenerek uygunlukları, listeler imzalanarak kabul edilir, varsa itirazları liste üzerinde yazı ile belirtilir. Böyle bir durumda itiraz karşı tarafa okutularak imzalattırılır.
Yöneticiler, 11 (Onbir) kişilik kadro yazmalarına rağmen onbir futbolcudan az bir kadro ile oyuna başlarsa onbir kişilik listede ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar geldiklerinde oyuna girebilirler. Listede yazılı on bir futbolcu dışında bir yedek futbolcu ile kadronun tamamlanması halinde oyuncu değişiklik hakkının biri kullanılmış sayılır. Erkek ve bayan futbolcular yalnız kendi kategorilerindeki müsabakalara katılabilirler.
Diğer hususlarda Uluslar arası Oyun Kuralları geçerlidir.
ama bunlar 3 degisiklik yaptilar mac oynanirken hemde cikan oyuncu.
perpetua
07.Mart.2007, 06:04
ama bunlar 3 degisiklik yaptilar mac oynanirken hemde cikan oyuncu.
Guzel kardesim ya anlamak istemiyorsun ya da okudugunu anlamiyorsun.
Eger listede MUSABAKA BASLADIKTAN SONRA degisiklik yapilirsa, bu oyuncu degisikligi olarak kabul ediliyor.
Musabaka baslamadan once listede yapilan degisiklikler hakkinda herhangi bir talimat yok!
Mavi renk ile buyuttugun kisim tek basina okunmaz. Bu hukuki bir yazi ise bir onceki cumlenin icerigini goz onunde tutmadan, bir sonraki cumleden anlam cikartilamaz. Dikkat edersen o mavi renkle buyuttugun kisimda "tamamlanmasi halinde" kelimeleri kullanilmis. Bu demektir ki once sahadaki oyuncu sayisi 11'den azmis ve mac sirasinda 11'e cikartilmis talimat'ta yazildigi uzere.
Bunun adil olmadigini da soyledim zaten. Ama kural hatasi mevcut bir kuralin uygulanmamasi ile gerceklesir. Adil olanin yapilmamasi ile degil.
eGowiCh
07.Mart.2007, 17:19
Eski MHK başkanı Bülent Yavuz kural hatası olduğunu söyledi. Şu an Türkiye'deki futbol hukukunun 5 adamından biridir Şekip Mosturoğlu, eğer kural hatası var diyorsa vardır. Kendisi yoruma açık, kararı bekliyoruz dedi, kesin bir şey söylemedi.
ataman5
07.Mart.2007, 23:48
fenerbahçeli arkadaşlar anlamak istemiyo benim anladığım kadarıyla, ortada kural hatası falan yok! istersen düdük çalmadan önce bütün 11 değiştir hiç bişi farketmez ne itiraz var ne başka bişi, ben fener kadrosunda yozgatlıyı görmem ona göre serdarı siler gürhan yazarım 11 oynar. fenerbahçe yöneticisinin yola çıktğı böyle suni gündem yarattığı maddede ise maç bi takım 9 yada 10 kişi ile başlıyo olması durumunda geçerlidir ki sivas 11 kişi başladığı için istediğini 11 de oynatır budur. daha neyi anlamamaya çalışosunuz yok işte kural hatası olan tek şey fenerbahçenin suni gündemi, gayette başarılı oldular valla helal hala tartşıyoz baksanıza..
Bordo61Mavi
08.Mart.2007, 01:32
Kapatilsin bu konu artik. Tartisa tartisa bitmiycek
o mehmet tam fil yavrusu gibi strenge i ve staminasi 20 olmali bence :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Murat Ozaydinli susturmasini bildi.Bana Murat Ozaydinli mort oldu gibi geldi ama neyse... Bu arada fener bu mactan 3 puan alirsa haksizlik olur...