PDA

View Full Version : Yarı Finalde Dev Buluşma

C h A o S
05.Mart.2007, 16:38
Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final kuraları İstanbul'da çekildi.
Kura çekiminde, Beşiktaş ile Fenerbahçe, Trabzonspor ile Kayseri Erciyesspor takımları eşleşti.

Yarı final ilk karşılaşmaları 4 Nisan, rövanş karşılaşmaları ise 18 Nisanda oynanacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş eşleşmesinde ilk maç İnönü Stadı'nda, ikinci maç ise Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Kayseri Erciyesspor ve Trabzonspor eşleşmesinde ise ilk maç Trabzon Avni Aker Stadı'nda, ikinci maç ise Kayseri Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Final karşılaşması ise 9 Mayıs'da yapılacak.

yarı final maçları güzel olcakk. bjk-fb derbisinde turu atlayan bence şampiyon olurrr...

Universal
05.Mart.2007, 17:05
Bu sene kupayı kazanmamız gerekiyor. Kupada hiç mağlubiyetmiz yok. 20 gol atıp 1 gol yedik. Sanırım Zico ikili eşleşmelerde lige göre daha başarılı. İnşallah istediğimiz sonucu alıp turu geçeriz. İlk maçın İnönüde olmasını sevindim. Çünkü İnönüde bir gol atmamız bize çok büyük avantaj getirecektir. İnşallah turu geçen taraf biz oluruz. Şimdiden maçın tarihini gelmesini istiyorum.

El Comandante
05.Mart.2007, 17:08
Besiktas inönüde maci 1-0 kazanirsa turu atlar.Nasil olsa kadiköyde son yillarda hic yenilgisi yok.

Sampiyon erciyesspor olsun :D

Universal
05.Mart.2007, 17:22
Besiktas inönüde maci 1-0 kazanirsa turu atlar.Nasil olsa kadiköyde son yillarda hic yenilgisi yok.

İki yıldır Beşiktaş Kadıköy'de kazanamıyor. F.Bahçe'de İnöünüde son maçında zaferle ayrıldı. :)

El Comandante
05.Mart.2007, 17:26
İki yıldır Beşiktaş Kadıköy'de kazanamıyor. F.Bahçe'de İnöünüde son maçında zaferle ayrıldı. :)

Tuncayin 90+4.dakikadaki golüyle.

Ama gecen senenin besiktasi yok karsinizda.Daha iyi durumdalar.Rico tam bir lider.Ön liberolari cok iyi,bobo zaten mükemmel.Bence besiktas feneri eleyebilir.Su anda 3 büyüklerde en iyi top oynayan takim Besiktas.Eger fenerbahce antalyadaki,sivastaki oyununu devam ettirirse besiktas zorlanmaz.

tombul taho
05.Mart.2007, 17:34
Sanırım Zico ikili eşleşmelerde lige göre daha başarılı.
Alkmaar'la da ikili eşleşmemişmiydiniz ??

:p :D Neyse bu işin esprisi tabii ki.. Gelelim kupa yorumuna :

Ben FB - BJK derbisinin finalde çıkmasını isterdim. Daha zevkli olurdu o zaman. İlk maçın İnönü'de olması bence Fenerbahçe'nin avantajıdır. Bu sadece FB için değil tüm takımlar için geçerli. İkili maçlarda ilk maçınız deplasmandaysa sadece gol atmaya bakacaksınız. 1 gol attınız mı büyük avantaj sağlıyorsunuz. O yüzden Fenerbahçe'nin mutlaka kendine gelip İnönü'de gol atması lazım. Arkadaşlarında dediği gibi Antalya'daki Sivas'taki gibi oynarsa Fenerbahçe İnönü'den çıkamaz Kadıköy'e de dönemez gibime geliyor...

fmsmyrna
05.Mart.2007, 17:46
beşiktaş ın çıkması çok iyi olmuş artık final garanti

zargı
05.Mart.2007, 17:50
Beşiktaş bence feneri eler artık fener bir sene daha hasret kalcak kupaya bu gidişle alacakları zamanda çıkmaz ayın son çarşambası:D

eGowiCh
05.Mart.2007, 17:56
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi yıktığı adamlar yok artık. Sergen, Tümer, Pancu bunlar yok artık!

Tümer'in Fenerbahçe'de olması büyük avantaj. İnönü'de yener, Kadıköy'de berabere kalıp turu geçeriz gibime geliyor.

zargı
05.Mart.2007, 18:02
yalnız bu üç büyük takımın arasından cıkıp erciyes alıyomu kupayı (olmayacak şeyde değil yani):D:D:D süper olur:D

nekop
05.Mart.2007, 18:04
Erciyesi geçip kupayı alacagımızı düşünüyorum...

Maksic
05.Mart.2007, 18:18
Erciyes kupayı alabilir neden olmasın

Eray Dengiz
05.Mart.2007, 19:04
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi yıktığı adamlar yok artık. Sergen, Tümer, Pancu bunlar yok artık!

Bunlar yok, Rico var, Delgado var, Bobo var..

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yener, Trabzon, Erciyes'i yener, finalde Beşiktaş kupayı alır..

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:07
100.yılında fenerbahçeyi kupadan elemek büyük bir zevk olacak bizim için:D

jaku88
05.Mart.2007, 19:13
benim düşüncem erciyes fener final oynasın derim ve erciyes şampiyoon olur derim..wlla çok zor bi ihtimal ama olurmu olur

Fietra 10
05.Mart.2007, 19:14
kupa bu sene tek hedef kupa bizimdir...

Cyzio
05.Mart.2007, 19:16
Finaldeki rakibimizin FB olmasını istiyorum.Çok çekişmeli bi maç olacaktır.Bjk de çıkarsa o da sorun değil.Bu sene hep yeniyoruz:D

TR.CaPTaiN
05.Mart.2007, 19:17

Ama gecen senenin besiktasi yok karsinizda.Daha iyi durumdalar.Rico tam bir lider.Ön liberolari cok iyi,bobo zaten mükemmel.Bence besiktas feneri eleyebilir.Su anda 3 büyüklerde en iyi top oynayan takim Besiktas.Eger fenerbahce antalyadaki,sivastaki oyununu devam ettirirse besiktas zorlanmaz.

Besiktas'ın golüde 90. dakika.
Besiktas ne kadar iyi durumda olursa olsun Fenerbahce bu maçta ne Sivas karşısında oynadığı gibi oynar ne de Antalya'da ki gibi.
Tümer'i de aldık Besiktas'tan sorun yok :)

uAsamet91
05.Mart.2007, 19:22
kupayi trabzonspor alcak gibime geliyor

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:23
ben trabzonla final oynayıp onları yenmeyi çok istiyorum valla:)

Fietra 10
05.Mart.2007, 19:26
ben trabzonla final oynayıp onları yenmeyi çok istiyorum valla:)

bjk'yide hırs bastı:) bu arada sizin bizekarşı hissettiklerinizin aynısını fb size karşı hissediyo...sizi eleyip şanssızlıklarını üstlerinden atmak istiyolar o yüzden önce bi feneri eleyinde sonrasına bakarız;;)

Universal
05.Mart.2007, 19:29

Niye o maçın süresi sayılmıyor mu? 60. dakikada atılan golle 90+4 te atılan golün ne farkı var. Maç oynanıyordu ve gol oldu. Ayrıca senin yorumuna göre Beşiktaşta uzatmada golü attı.

Beşiktaş en iyi top oynuyor demişssin. Üç haftadır puan alamıyorlardı. G.Saray'ı kötü bir futbolla yendiler direk lider oldular. Bu derbi kazanan takımlarda çok iyi takım oluyor nedense?

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:30
bende zaten kesin eleriz demiyorum zaten elenedebiliriz belli olmaz

ama yarı finalde 100.yılındaki feneri eleyip finaldede trabzonu yenip kupayı kazanmak bizim için müthiş olur herhalde

SaRPeR1903
05.Mart.2007, 19:43
Beşiktaş ve Trabzonspor çok rahat eler rakiplerini ve final oynar

Universal
05.Mart.2007, 19:44
Beşiktaş ve Trabzonspor çok rahat eler rakiplerini ve final oynar

Beşiktaş çok rahat eler. Sanırım rakibi Küstümspor.

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:45
kaç gün var maça yav çok heyecanlandım valla:D

TR.CaPTaiN
05.Mart.2007, 19:46
4 Nisan'da.

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:49
ohooo daha bir ay varmış yav şimdiden yorum yapmak saçma olur o zamanki son duruma göre değişebilir finalist ekipler

SaRPeR1903
05.Mart.2007, 19:51
Beşiktaş çok rahat eler. Sanırım rakibi Küstümspor.Rakibi Barcelona olsun yine eler ;)

Universal
05.Mart.2007, 19:56
Rakibi Barcelona olsun yine eler ;)

Sanırım sen ne demek istediğimi anlamadım. Boşver uzatma rakibiniz Fenerbahçe! Karşılaşınca ne kadar rahat eleyebielceğinizi görürsünüz.

GeNç KaRTaL
05.Mart.2007, 19:58
arkadaşlar daha bir ay var ne olacağı belli olmaz şimdiden başladınız yav:D

Sheriff
05.Mart.2007, 20:03
Başka tartışma çıkmasın. Çıkan tartışmadan sonra gerekeni yaptım. Bir tartışma daha çıkarsa yine gerekeni yaparim. Kimse kimseye aciz diyemez..

Memedov
05.Mart.2007, 20:51

GaLatasarayı ELeyen Erciyesspormu ? :rolleyes: :n:Çok Zorr..:D:D:D

yatebos
05.Mart.2007, 20:52
daha maca bir ay ne olacağı hiç belli olmas bu bir içinde fenerbahce de alex tuncay fln sakatlanabilir weya besiktasda rico bobo delgado fln sakatlanabilir weya bu sure içinde liderlii kaybedebiliriz bunun ustunede cok buyuk sorunlar cıkar tabi.. yani daa ne olacağı belli olmaz simdiden tartısmaya gerek yok...

10_Osmanozc
05.Mart.2007, 21:27
İyi oldu bu kura.Eğer Erciyesspor'u elersek finalde kaybetsek bile UEFA'ya gitmemiz yüksek ihtimal.

uAburak89
05.Mart.2007, 21:43
Beşiktaş alacaktır kupayı ..

Mirza
05.Mart.2007, 22:03
Fenerbahce kimseye birakmaz bu kupayi. Besiktastaki derbi galibiyet gazi o vakte kadar biter. Fenerbamcem de haddini bildirir.

Sekopej
05.Mart.2007, 22:11
İyi kura olmuş. Çeyrek finalde de derbi istiyordum ama olmadı. Derbilerin havası başka olur deniyordu GS-BJK maçı için, konu FB olunca durumu kötü, kaybeder oluyor.;)

Neyse daha maça 1 ay var ama zevkli 2 maç olacak. Sorunsuz, dostça maçlar olması ümidiyle...

Fıratcan Alçınkaya
05.Mart.2007, 22:29
Beyler fenerin kadıköyde 5yıldır kazanamıyo olması ve en son gecen sene inönüdeki galibiyetlerini, kupa finalindeki beşiktaş galibiyetini ve toplamda beşiktaşın rakibine üstünlük saglamış olması turu geçecek tarafın siyah beyazlıların olma olasılıgını artırıyor... Tabi unutmadan bide zico faktörü var... BJK nin bu yılda kupayı alacagına inanıyorum...

yorgun_reis
05.Mart.2007, 22:54
Kupada Beşiktaş üstün
Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon final oynayan Beşiktaş ile Fenerbahçe, kozlarını bu sezon yarı finalde paylaşacak. İki takım arasında kupada daha önceki 10 eşleşmeden 7’sinde Beşiktaş tur atladı.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 16:16 TSİ 5 Mart 2007 Pazartesi

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 17 yıl sonra geçen sezon finalde karşılaşmış İzmir Atatürk Stadı'nda yapılan maçı Beşiktaş uzatma bölümünde 3-2 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın geçmişinde daha önce 10 kez eşleşti. 2 kez final, 3 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden, ilk 3'ünde Fenerbahçe, son 7'sinde ise Beşiktaş turu geçti.

TOPLAM 16 MAÇ YAPTILAR

Ezeli rakipler, Türkiye Kupası'ndaki 10 eşleşmede şimdiye dek toplam 16 maç yaptılar. Kupadaki maçlardan 1'i hükmen olmak üzere 3'ünü Fenerbahçe, 9'unu Beşiktaş kazanırken, 4 maç berabere bitti. ''Kara Kartallar'ın toplam 24 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 17 golle karşılık verdi.

HÜKMEN BİTEN MAÇ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan Türkiye Kupası maçlarından 1'i, sarı-lacivertli takımın hükmen galibiyetiyle sonuçlandı.

1982-1983 sezonunda ezeli rakipler çeyrek finalde karşılaştı. 4 Mayıs 1983'te Fenerbahçe Stadı'nda yapılan ilk maç 1-1 bitti. Ancak bu karşılaşmada, siyah-beyazlı takımdan Mehmet Ekşi'nin sarı kart cezalısı olmasına karşın oynatıldığı belirlenince, Futbol Federasyonu bu maçın sonucunu 3-0 hükmen Fenerbahçe lehine tescil etti. Rövanş maçını 2-1 kazanan Beşiktaş, buna karşın elenmekten kurtulamadı.

Diğer yandan, iki takım arasında 1983-1984 sezonunda yarı finaldeki eşleşmede ilk maç 0-0 biterken, rövanş maçında da normal süre 2-2 tamamlandı. Uzatma bölümünde 2 gol bulan Beşiktaş, 4-2'lik skorla turu geçmeyi bildi.

KUPADAKİ EŞLEŞMELER

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan maçlarda alınan sonuçlar ve turu geçen ekipler şöyle:

1977-1978 Sezonu: 4. Tur (Fenerbahçe)

12.02.1978 Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2

1978-1979 Sezonu: Çeyrek Final (Fenerbahçe)

21.02.1979 Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-0

07.03.1979 Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0

1982-1983 Sezonu: Çeyrek Final (Fenerbahçe)

04.05.1983 Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-0 (Hükmen)

18.05.1983 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1

1983-1984 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)

09.05.1984 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-0

16.05.1984 Beşiktaş-Fenerbahçe: 4-2 (Uzatmada)

1988-1989 Sezonu: Final (Beşiktaş)

21.06.1989 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-1

25.06.1989 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1

1989-1990 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)

21.03.1990 Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0

1992-1993 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)

10.02.1993 Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-0

17.03.1993 Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-1

1993-1994 Sezonu: Çeyrek Final (Beşiktaş)

30.01.1994 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1

1996-1997 Sezonu: Çeyrek Final (Beşiktaş)

22.01.1997 Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2

05.02.1997 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1

2005-2006 Sezonu: Final (Beşiktaş)

bunlara göre beşiktaşım turu atlar...

batu_benitez
05.Mart.2007, 23:15
Bjk yener.Her zaman fenerbahçeye karşı şansımız tutar

ewrim_FB
05.Mart.2007, 23:28
Rakibi Barcelona olsun yine eler ;)

:D :D :D :D ilahi arkadaşım.Feneri bi eleyinde eleyebilirseniz 2. olursanız seneye cl de yaparsınız barcayla...

SaRouMaNe
06.Mart.2007, 02:46
bakiyorumda bjk'liler 2. devrede 2 galibiyet aldilar diye baya bi motivasyon olmus

takimlarda Olu vestel ve gs'nin paf takimi onuda penaltiyle zar zor hatta paf takimina bile organize ataginiz yok...

finalde fb ve erciyez oynar...

dip not: fb ligde 1.5 senedir derbi kaybetmiyor...

GeNç KaRTaL
06.Mart.2007, 07:48
bakiyorumda bjk'liler 2. devrede 2 galibiyet aldilar diye baya bi motivasyon olmus

takimlarda Olu vestel ve gs'nin paf takimi onuda penaltiyle zar zor hatta paf takimina bile organize ataginiz yok...

finalde fb ve erciyez oynar...

özür dileriz haddimizi bilmeliydik:)

sizde zaten ikinci yarıda o kadar iyi bir futbol oynadınızki rakiplerinizi hiiiiiç zorlanmadan fark atarak geçtiniz dimi:rolleyes:

World Hollow o1
06.Mart.2007, 11:34
Tahmin Etmiştim Ama :) Beşiktaş - Fener düşeceğini bu aralar bende bişeyler var Şemsi ye dedim Gs - Bjk maç'ı 2-1 geçiyo gönlümden 2-1 Bitti :)

paco
06.Mart.2007, 15:08

süper bi istatislik ama birincisi bu lig maçı değil 2. si de madem istatisliklere çok güveniyosun f.b nin kaç senedir bu kupayı alamadığı istatisliğinide koyarsan sevinirim ...

uAburak89
06.Mart.2007, 15:11
İşte o istatistiği koyamaz, yaşı tutmuyor ... :)

Fıratcan Alçınkaya
06.Mart.2007, 16:19
Arkadaşım yaşı bırak 20 yıldır kupayı alamıyolar... İstatistiği bu kadar önemsiyorsa bunu da gözünden kaçırmamalı...

uAburak89
06.Mart.2007, 16:22
20 değil, bu sene 25 oldu .. :)

TR.CaPTaiN
06.Mart.2007, 19:15
Bazı arkadaşlar işlerine gelen istatistiklere sahip cıkıyor,gelmeyenlere cıkmıyor;)

Universal
06.Mart.2007, 19:52
İstatisliklerin her zaman yalanlık payı vardır. Biz yalan başarı değil, gerçek başarıyı istiyoruz.

senderson
06.Mart.2007, 20:00
2.Truva operasyonu için hazırız.Fenerbahçe hem içeride hemde dışarıda, hem sahada hemde tribünde rakip takımı ezecektir.

RoNNiE91
06.Mart.2007, 20:05
Bence Beşiktaş çok rahat bir şekilde turu geçecektir.6 senedir Saraçoğlu'nda yenilmiyor ve İnönü'nün atmosferinin nasıl olduğunu biliyorsunuz.Orda da kolay kolay yenilmez bence.

MeMo
06.Mart.2007, 20:11
İşte o istatistiği koyamaz, yaşı tutmuyor ... :)

Fanatizm de sınır tanımayan bu arkadaşı tebrik edip şimdi mi istatistiklerin önemi oldu diyorum.Dip not:Gs Fb'yi 7 yıldır Kadıköy'de yenemiyor denilince hepinizin tepkisini gördük.Ayrıca Mevlana'nın bir sözünü sana armağan ediyorum.O sözü bilirsin sen. ;;)

eGowiCh
06.Mart.2007, 20:46
Bence Beşiktaş çok rahat bir şekilde turu geçecektir.6 senedir Saraçoğlu'nda yenilmiyor ve İnönü'nün atmosferinin nasıl olduğunu biliyorsunuz.Orda da kolay kolay yenilmez bence.

İnönü'nün atmosferini biliyoruz; ama defalarca kez yendik orada hatırlarsan. En son geçen sene Anelka ve Tuncay'ın golleriyle 2-1 galip geldik. Ondan önceki sene de Serhat Akın'ın sayesinde birçok defa İnönü'de maç kazandık.

yorgun_reis
06.Mart.2007, 21:48
Ama artık serhat yok....serhat yok diyede kaybedecek diye bişey yok ama...inönüden çıkış yok...

ne dediğimi bende anlasam...:S

uAburak89
06.Mart.2007, 21:57
Fanatizm de sınır tanımayan bu arkadaşı tebrik edip şimdi mi istatistiklerin önemi oldu diyorum.Dip not:Gs Fb'yi 7 yıldır Kadıköy'de yenemiyor denilince hepinizin tepkisini gördük.Ayrıca Mevlana'nın bir sözünü sana armağan ediyorum.O sözü bilirsin sen. ;;)

Bahsettiğin sözü çok çok iyi biliyorum .. Şartlar gerektirdi bu şekilde bir şey yazmamı .. Tek bir cümleye bakarak yorum yapmasaydın keşke .. :rolleyes:

Universal
06.Mart.2007, 22:03
Mevlana'nın sözü nedir? Bana birisi ö.m yolu ile veya buraya yazarsa sevinirim. Düşündüm düşündüm bulamadım?

paco
07.Mart.2007, 02:02

iyide kimse burda istatisliklere bakıpda birşey demedi ki bi arkadaş istatisliklere dayanarak konuşmuş madem istatisliklere güveniyorsun önce bi kupalardaki istatisliklerini bak dedik ... arkadaşı aydınlatmak için yoksa istatisliklere güvenen yok ... ayrıca neden galatasarayla alakası olmayan bi konuda galatasarayı alet ediyosun anlamadım ... konu bjk fb maçı ;)

GeNç KaRTaL
07.Mart.2007, 07:35
hepsi sarumanın yüzünden:D

Eray Dengiz
07.Mart.2007, 08:40
iyide kimse burda istatisliklere bakıpda birşey demedi ki bi arkadaş istatisliklere dayanarak konuşmuş madem istatisliklere güveniyorsun önce bi kupalardaki istatisliklerini bak dedik ... arkadaşı aydınlatmak için yoksa istatisliklere güvenen yok ... ayrıca neden galatasarayla alakası olmayan bi konuda galatasarayı alet ediyosun anlamadım ... konu bjk fb maçı ;)

Konuda Galatasaray'ın adı geçmezse rahat edemiyorlar.. :rolleyes:

paco
07.Mart.2007, 15:57
2.Truva operasyonu için hazırız.Fenerbahçe hem içeride hemde dışarıda, hem sahada hemde tribünde rakip takımı ezecektir.

1. si ne zaman oldu ya ...:confused:

yatebos
07.Mart.2007, 16:11
1. si ne zaman oldu ya ...:confused:

1.si bi kac sezon once rakibin girmesi yasak olduu zaman oldu fenerbahceli taraftarlar besiktas tarafına girip mac baslayınca ustlerini cıkardılar... hatırlamadın mı????