PDA

View Full Version : "Şampiyonluk hesabı yapabiliriz"

zargı
07.Mart.2007, 22:29
"ŞAMPİYONLUK HESABI YAPABİLİRİZ!"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Galatasaray maçını kazanmaları halinde şampiyonluk hesapları yapabileceklerini ifade ederek, "Eğer biz kazanır ve Fenerbahçe de puan kaybederse şampiyonluk hesabı yapabiliriz. 3 puanlık sistemde 9 puanlık fark çok az" dedi. İşte Detaylar...

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri' nde bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Trabzonspor bir çıkış yakaladı. Bu çıkışı yakalamamız güzel ama devam ettirmek ondan çok daha güzel olacak. 3 hafta önce yaptığımız basın toplantısında, 'Beşiktaş' ı, Konya' yı ve Galatasaray' ı yenersek yukarıların hesabını yaparız' demiştik.

Hedeflediğimiz 3 maçın ikisini 3 puanla bitirdik. Önümüzde şimdi Galatasaray maçı var. Şu anda ligin alt sıralarında gözüküyorsak da 3 puan sisteminde bunun kapanması kolay" dedi.

MAÇIN FAVORİSİ YOK

Ziya Doğan, Galatasaray' la hafta sonu oynayacakları karşılaşmanın favorisinin olmadığını vurgulayarak, "Galatasaray çok güçlü bir takım. Önemli oyuncuları var. Onlar da son hafta kötü sonuç aldılar ama bunlar Türkiye' de günlük olduğu için, biz teknik adamlar çok fazla önem vermiyoruz. Galatasaray iyi bir takım ve elindeki oyuncular Avrupa tecrübesi olan isimler.

Biz de Trabzonspor olarak aldığımız 4 galibiyetten sonra bir rehavete kapılmayacağız. Bu çıkışın çok daha büyük bir anlam kazanması için bu maçı almamız çok değerli ve anlamlı olacak. Futbol 3 ihtimalli bir oyun. Tabiki biz kazanma yolunda moral motivasyon açısından iyiyiz. Daha önceki dönemlerde, ligin ilk yarısında Osasuna maçlarının ardından Galatasaray ve Beşiktaş' ı yendiğimizde kamuoyunda 'Trabzonspor şampiyonluk' adayı gibi konuşmalar oldu. Bundan çok rahatsız oluyorum. Kamuoyunu o şekilde yönlendirmek istemiyoruz" dedi.

ŞAMPİYONLUK HESABI YAPABİLİRİZ

Doğan, ligde hedefleri olduğunu ve bunlara ulaşmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Tabii ki hedeflerimiz büyük. Başka hedeflerimiz de olabilir. Biz Galatasaray' ı yenersek, Fenerbahçe de puan kaybederse şampiyonluk hesapları bile yapabiliriz. 9 puan fark çok az. Ama öncelikle Galatasaray maçını kazanmamız lazım. Bu kolay değil tabi. Aday çok. Kayseri, Konya, Beşiktaş gibi rakipler var. Rakip bir tane değil. Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak.

Gideceğimiz en üst sıraya çıkmak. 3 puan sistemi içinde futbolda her şey var. Galatasaray maçına bunları düşünerek inançlı şekilde hazırlıyoruz" diye konuştu. İKİ

MAÇLA REHAVETE KAPILMAYIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzon' da ve Türkiye' de iki haftada takımların çok değişik boyutlara geçirilebildiğini vurgulayarak, "Benim rahatsızlığım bu yönde.

İki maçta dünyanın sonu gözüyle bakılıyor, sonra iki maçta ortalık süt liman oluyor. Önümüzde hangi rakip varsa çıkıp yenmez istiyoruz. Galatasaray maçını alınca da her şey bitti dememek lazım. Futbolda yarınlar çok daha önemli. Bugün moralli, daha istekli, arzulu, takım oyununu daha iyi oynayan, mücadele gücü yükselen bir Trabzonspor var. Bir iki maçta aldığımız sonuçlarla rehavete kapılacak bir mantalitemiz yok. Daha anlamlı olması için bu çıkışın devamı gerekli. Bu doğrultuda hazırlanıyoruz ve inşallah bunu da başaracağız" dedi.

OYNAMAYANLAR DA HAZIR

Doğan, son zamanlarda birçok eksikleri olduğunu da ifade ederek, "Konya maçına Ersen, Risp, Hüseyin ve Yattara gibi 4 önemli oyuncudan yoksunduk ama onların yerine oynayanlar da çıktı aslanlar gibi mücadele etti. Böyle zamanlar için kadro geniş tutuluyor.

Yerlerine oynayan arkadaşlar kimseyi aratmadı. İlk yarı iyi futbol oynadık 2. yarı istediğimiz seviye yoktu ama pozisyon zenginliği bizden yanaydı. Konya kaliteli takım. Biz takımımızın neler yapabileceğini görüyoruz. Galatasaray maçı da normal lig maçı. Favori yok. Ortada bir maç. Ama moral motivasyon bizde daha iyi. Galatasaray da çıkış arayacak. Türk insanı zor anlarda iyi işler yapmaya çalışır. Bu nedenle çok çekişmeli ve zor bir maç olacak" diye konuştu.

YATTARA VE ERSEN İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Galatasaray maçında Musampa ve Ferhat' ın cezaları nedeniyle oynayamayacak olduğunu hatırlatan Doğan, "Yattara' nın maç zamanına kadar bir şeyi kalmayacak. 10 gündür idman yapamıyor. Bu sene en büyük eksikliklerimizden biri Yattara' dan istediğimiz gibi faydalanamamak oldu.

İyi bir Yattara' nın takıma güç katacağını biliyoruz. 3 - 4 hafta sonra o da çok iyi duruma gelecek. Lig ve kupada iddialıyız. Böyle dönemde bu tür oyuncuları hazır tutmamız gerekiyor. Oynamayan oyuncumuza oynayandan çok daha değer veriyoruz. Öbür oyuncular hazır olmazsa bunun handikapını yaşayabiliriz.

Biz yaşamadık ve yaşamayacağız da. Bütün oyuncuları hazır tutuyoruz. Ersen' i de maç gününe kadar istediğimiz seviyeye getirirsek oynar. Yattara' nın psikolojik sorunu sakatlığının çok kötü bir yerde olması. Ağrı olunca çekingen oluyor. Psikolojik sorun derken bundan bahsetmek gerek.

Yoksa diğer türlü takımın neşe kaynağı. Hatta biraz fazla neşe kaynağı. Bir an önce kendisini kuvvetlendirecek. Çok üzüldüğünü de biliyorum. Onunla sürekli konuşuyorum. Fiziksel olarak üst seviyeye gelememenin üzüntüsünü yaşıyor. İyi çalışamadı. Önümüzde zorlu maçlar olacak. O döneme kadar bütün eksikliklerini giderirsek Tabzonspor çok daha yükselir" dedi.

AYMAN DAVADAN VAZGEÇTİ

Ziya Doğan, bugün bazı gazetelerde Ayman' ın Gençlerbirliği' nden kalan 50 bin dolarlık alacağı için dava açmaya hazırlandığı yönünde haberler bulunduğunu da vurgulayarak, "Ayman dava falan açmadı henüz. Kendisiyle de konuştum. O davadan da vazgeçecek. Yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan bir durum oldu. Önemli bir şey değil. Konu kapandı. Hiçbir oyuncumuzun başka takımı mahkemeye vermesini uygun görmüyorum. O anda duygularıyla konuşmuş. Bu sabah onunla konuştum. Bana 'Zaten dava açmadım' dedi" ifadesini kullandı.

TÜM MAÇLAR DERBİ

Doğan, 'Derbileri kazanan şampiyon olur' diye bir kural kalmadığını da sözlerine ekleyerek, "Anadolu ile oynanan maçlar daha zor geçiyor. Bu Türk futbolu adına sevindirici. Bugün hangi takımla oynarsan büyük takımlarla başa baş oynuyor.

Bu sene her maç derbi. Derbileri kazanırsın ama Anadolu derbilerini kaybedersen geri kalırsın. Türkiye' de önümüzdeki yıllarda Anadolu takımları daha da kuvvetlenirse daha heyecanlı bir lig olur. Eskiden 4 büyük her takımı yeniyordu, derbileri kazanan şampiyon oluyordu, ama şimdi öyle bir şey kalmadı" dedi.

uAsamet91
07.Mart.2007, 22:58
zor ama imkansiz degil bekleyip gorelim

Fietra 10
07.Mart.2007, 23:17
19 puandan 5 haftada 12 puana geriledi farkçç neden olmasın diyorum ama çokta kolay değil...fb'nin böyle devam etmesi lazım ama hiç zannedmiyorum...

Bordo61Mavi
07.Mart.2007, 23:22
hic bisey imkansiz degildir, tabi bazi gercekleri gordugunuz surece. Trabzonsporun sampiyon olmasi icin butun maclarini kazanmasi gerekir, yanlis hatirlamiyosam da bu bizi toplam 70 puana getiriyor

bide unutmadan soylim sampiyonluk hesaplarini Kayserispor da yapmaya baslamis

Memedov
08.Mart.2007, 00:03
Kayserispor GeLdi Yetişti 3 ßüyükLer ßöyle devam ederse Neden Yapmasın Ki ŞampiyonLuk Hesabı :)

M.Scofield
08.Mart.2007, 00:14
Bu böyle gitmez 3 büyüklerden biri kendini toparlar zor gözüküyor trabzon için

ibo
08.Mart.2007, 00:18
evet şampiyonluk zor. Bu sezon üst sıralarda ki yarışın çekişmeli olması bize daha çekişmeli maçlar izletecek...