View Full Version : Robinho sürprizi
eGowiCh
09.Mart.2007, 18:48
Alex için Fenerbahçeli yöneticilerle görüşen Figer'in, "Real Madrid, biraz daha pişmesi için Robinho'yu kiraya vermek istiyor. Capello da zaten bu futbolcuyu hep ikinci yarılarda oynatıyor. Eğer isterseniz Robinho'yu Fenerbahçe'ye kiralayabiliriz" dediği ifade edildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın, Robinho'nun transferine çok sıcak baktığı öğrenildi.
http://gazetaonline.globo.com/midias/jpg/98280.jpg
GÖZ KAMAŞTIRAN TEKLİF
Brezilya'nın 'Beyaz Pele'si' Zico'dan sonra 'Pele' lakaplı Robinho da mı Fenerbahçe'ye geliyor? Fenerbahçe yönetimi ile Alex'in sözleşmesi konusunda görüşmek için salı günü İstanbul'a gelen Juan Figer'in, sarı-lacivertlilere bomba bir isim önerdiği ortaya çıktı. Figer'in, "Alex'te sorun yok. Avrupa'da ses getirecek bir Fenerbahçe kurmak istediğinizi biliyorum. Size süper bir yıldız önereyim: Robinho. Real Madrid, bu futbolcuyu biraz daha pişmesi için kiralık verecek. Ben, Robinho'nun da menajerliğini yapıyorum. Eğer isterseniz Robinho'yu Fenerbahçe'ye kiralık olarak getirebilirim" dediği belirtildi.
ZİCO'LU FENER'E GELİR
Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'ın Robinho'nun transferine çok sıcak baktığı öğrenildi. Capello'nun sürekli 2. yarılarda görev verdiği Robinho'nun Zico faktörü nedeniyle Fenerbahçe'ye gelebileceği vurgulandı. Sol kanatta ve ikinci forvet olarak görev yapabilen Robinho, Brezilya Milli Takımı'nda 22 maçta 5 gol attı. 25 Ocak 1984 doğumlu olan sambacı, 1996- 2005 yılları arasında Santos'ta 104 maçta 44 kez fileleri sarstı. Brezilya futbolunun yeni Pele'si olarak gösterilen Robson Da Souza 'Robinho', müthiş futbol zekası, kıvraklığı ve üstün tekniği ile rakip savunmalar için korkulu rüya oluyor.
ÇAĞDAŞ DOĞAN
Memedov
09.Mart.2007, 19:08
Bu medya harbiden çok Abartmaya başLadı Ne Robinhosu yaa ßiz Robinho'yu nerde ALıyoruz Robinho ßize GeLmez Zaten Peşinde Dünya devleri varken Fenerbahçeye geLmesi Zaten SaçmaLık oLur..!
Fıratcan Alçınkaya
09.Mart.2007, 19:11
Abi crespo campbell R.Carlos' a tamamda... Robinho nerden çıktı, Medya gerçektende biraz haberlerin dogrulugunu ögrenmeli...
GeNç KaRTaL
09.Mart.2007, 19:11
off deividin yerine gelebilir ve kezmanla iyi bir ikili oluştururlar valla bu transfer bence gerçekleşebilir ama gelirse robinho fenerbahçe forvet hattını tamamlar
Memedov
09.Mart.2007, 19:14
Yok Ben hiç sanmıyorum Robinho'nun ßize GeLeceğini Ama Eğer ßir İhtimaL oLurda GeLirse ßize Süper oLur :p
fenere gelmeyen bi ronaldinho kaldi zaten ama yanlis hatirlamiyosam onuda yazdilar:D:D:D
Ahmet_77
09.Mart.2007, 19:17
medyanın uydurması
bnce asla gelmes
Memedov
09.Mart.2007, 19:17
Evet RonaLdinho'yu da YazmışLardı :n:Çok Aßartıyor ßu ßasın OLayLarı..! :(
El Comandante
09.Mart.2007, 19:19
Robinhoyu dünyanin en büyük kulüpleri istiyor fenerbahceyemi gelecek.Yalanlara devam...
Nedvedmania
09.Mart.2007, 19:25
bu sitede fotomaç ve fotospor kaynaklı haberler yayınlamak yasaklanmamışmıydı ? :rolleyes:
bu sitede fotomaç ve fotospor kaynaklı haberler yayınlamak yasaklanmamışmıydı ? :rolleyes:
Hayır dostum.
C h A o S
09.Mart.2007, 19:27
ne kadar saçma bir haber. robinho türkiye'ye gelcek heee :;) ;) ;) ;)
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 19:32
ne kadar saçma bir haber. robinho türkiye'ye gelcek heee :;) ;) ;) ;)
Türkiye'ye gelirde bu Fenerbahçe olmaz...;;)
Memedov
09.Mart.2007, 19:33
Hangi Takım oLur GaLatasaray Mı..? :n:
Nedvedmania
09.Mart.2007, 19:35
Hayır dostum.
ben öyle hatırlıyorum hatta bir modun kırmızı yazıyla yazdığını hatırlıyorum :rolleyes:
SaRouMaNe
09.Mart.2007, 19:37
bjk gelir hani su bjk lobisi varya :D su ze robeto diye sahte managerlere para kaptiran lobi :D
ayrica burda kiralik olarak yaziliyor neden olmasin.
C h A o S
09.Mart.2007, 19:38
fotomaç vb: kaynakların yasaklanması bence çok doğal. bir tane bile doğru haber verdikleri yokk.
Omerdinho
09.Mart.2007, 19:40
hahahaha!!
Robinho kalitesinde bir futbolcu Türkiyeye gelirse gelecegi tek takim vardir oda FENERBAHCE.
Nedvedmania
09.Mart.2007, 19:40
Hangi Takım oLur GaLatasaray Mı..? :n:
Hayır Ankaraspor :)
fmsmyrna
09.Mart.2007, 19:41
robinho gelirse gerçektende sürpriz olur.robinho değil ama r.oliviera'yı gerçekten önermiş figer fenerbahçe'ye ronaldo'nun milan'a gidişiyle yedekliği kesinleşti bence gelebilir.devid'in yerine zaten santra programında aziz yıldırım bu yeni gelen 4 yabancının birden gönderilmesinin mümkün olmadığını belki 1 yabancı gidebilir şeklinde söylemişti bu isimde deivid olur bence
uAburak89
09.Mart.2007, 19:43
hahahaha!!
Robinho kalitesinde bir futbolcu Türkiyeye gelirse gelecegi tek takim vardir oda FENERBAHCE.
Doğru avrupada falan acaip başarınız var zaten .. Herkes tanıyor Fenerbahçe'yi .. :rolleyes:
Memedov
09.Mart.2007, 19:43
Hayır Ankaraspor :)
Ankara Sporda BasariLi oLur Robinho..! ;;)
Memedov
09.Mart.2007, 19:45
Doğru avrupada falan acaip başarınız var zaten .. Herkes tanıyor Fenerbahçe'yi .. :rolleyes:
Avrupada Başarınız Var ama Paranız Yoq Paranız oLmadığı HaLde NasıL ALacaksınız Robinho'yu ßiz YaLan Haber diyoruz Siz Ne diyorsunuz Madem Avrupada Başarınız Var Kaç Tane YıLdız oyuncunuz Var şuan Carrusca Mı İnamato mu ? :rolleyes:
C h A o S
beyler bu gs,fb,bjk,ts vb.kulüplere gelcek oyuncu değil. bunu kabullenek , daha çok genç ve çokta yetenekli bir futbolcu eğer realden ayrılcaksa kariyerini türkiye'de sürdürmüyeceği 2+2=4 kadar basit.
SaRouMaNe
para para para
robinho gs uefa kupasini aldi diye 1 milyon € gelece hali yokya...
Omerdinho
Sizden Daha Cok Tanindigimiz Kesin.
Son 6 yilda Ortega,Hooijdonk,Alex,Appiah,Anelka,Kezman gibi yildizlari kim getirdi bu ülkeye?? Gs ancak avrupada bitmis 30 yas ustu futbolcu getirebilir.
Son 6 yilda Ortega,Hooijdonk,Alex,Appiah,Anelka,Kezman gibi yildizlari kim getirdi bu ülkeye?? Gs ancak avrupada bitmis 30 yas ustu futbolcu getirebilir.
bizden daha mı cok tanınıyosunuz şaka heralde bu yorumsuz yani ne diyim ki bu lafa:D:D:D
uAburak89
09.Mart.2007, 19:50
Gülüp geçmek istesemde kendimi tutamıyorum, cevap hakkımı kullanmak zorunda bırakılıyorum ..
Bu saydığın oyuncular ki bazıları fiyasko, her neyse Fenerbahçe avrupada çok tanındığı için mi yoksa ödediğiniz yüksek ücretler için mi geldi .. Yurt dışında insanlara Türkiye denildiğinde Galatasaray oluyor ilk söyledikleri şey .. Sen bana sizden daha çok tanınıyoruz diyorsun .. İlginç gerçekten ..
Memedov
09.Mart.2007, 19:51
Tamam ArkadaşLar Robinhoyu GaLatasaray ALır Fenerde Havasını ALır Ses Etmeyin..! :n:
Omerdinho
09.Mart.2007, 19:51
bizden daha mı cok tanınıyosunuz şaka heralde bu yorumsuz yani ne diyim ki bu lafa:D:D:D
Taraftarimizla stadimizla tesislerimizle kadromuzla size fark atmis durumdayiz. Bunu artik kabullenin her Fenerbahce basligina tartisma yaratacak mesajlar yazmayi kesin.
El Comandante
09.Mart.2007, 19:53
hahahaha!!
Robinho gelse avrupada final oynayacagi takima gelmek ister.2.tura dahi cikamayan takima milyar dolarlari versede gelmek istemez.
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 19:53
Robinho Türkiye denilince akla gelen ilk takım olan GALATASARAY'a gelir ancak.Zaten kiralıkmış.Paraya ne gerek var.Sadece maaş veririz o kadar.Tutupda CL'de 0 çeken Fenere mi yoksa UEFA , SUPER KUPA almış GALATASARAY'a mı gidecek...
uAburak89
09.Mart.2007, 19:54
Taraftarimizla stadimizla tesislerimizle kadromuzla size fark atmis durumdayiz. Bunu artik kabullenin her Fenerbahce basligina tartisma yaratacak mesajlar yazmayi kesin.
Emir kipi kullanarak konuşmasan, yönetici falan değilsin .. Bize nasıl davranacağımızı da söyleyemezsin ..
the_imam912
09.Mart.2007, 19:54
ya işte fotomaç farkı abi bu ne ya robinho nun ne işi war :@
kardeşim tartışmayı yazıları okursan sizin başlattıgınızı görürsün.Bu arada biz Türkiyeden değil dünyadan bahsediyoruz sen kalkıp fener avrupada Galatasaray'dan daha cok tanınıyo diyosun yani söylediğine kendin inanıyomusun
Omerdinho
09.Mart.2007, 19:56
Robinho gelse avrupada final oynayacagi takima gelmek ister.2.tura dahi cikamayan takima milyar dolarlari versede gelmek istemez.
Ben Robinho gelecek diye birsey demedim.
Arkadas türkiyeye gelir ama fenere gelmez demis. Ona yanit verdim yoksa Robinho nun Türkiyeye gelecegine inanmam.
SaRouMaNe
09.Mart.2007, 19:56
Robinho Türkiye denilince akla gelen ilk takım olan GALATASARAY'a gelir ancak.Zaten kiralıkmış.Paraya ne gerek var.Sadece maaş veririz o kadar.Tutupda CL'de 0 çeken Fenere mi yoksa UEFA , SUPER KUPA almış GALATASARAY'a mı gidecek...
he piresi hamiti manichi danimarkali keli arjantinligi galiardomurdur nedir getiren cimbom
he bunlar sizin uefa kupaniz oldugu icin mi gelmedi yoksa paraniz olmadigi icin mi getireilemedi???????
fb ancak hava alir :D
Omerdinho
09.Mart.2007, 19:57
Gs Robinho nun formasini getirebilir Türkiyeye. :)
Memedov
09.Mart.2007, 19:57
ßu Sene Ne oLdu Sizide gördük :Dbordeuxu ßiLe Geçemediniz HaLa Konuşuyonuz..! :n:
Omerdinho
09.Mart.2007, 19:58
ßu Sene Ne oLdu Sizide gördük :Dbordeuxu ßiLe Geçemediniz HaLa Konuşuyonuz..! :n:
Istanbulda 3-0 gibi bir skorla ezdigimiz PSV ye bile yenildiler hala konusuyolar :)
El Comandante
09.Mart.2007, 19:59
hahahaha bizden dahami cok taniniyonuz :n::n:
Ben bu lafi duydumya simdi gidip catidan atlamak istiyorum;)
Gel bakalim avrupaya kim daha cok taniniyor?
Daha 5 sene evvel vieri fenerbahcede kim?galatasaraydami oynuyor derken sen ne taninmasindan bahsediyon ;)
Aaaa pardon siz sampiyonlar liginde 0 cekmistiniz demi. uefada 2.tura cikmistiniz demii.Sonra hollandanin 3.siradaki takima elendiniz,fiyasko transferler bu yüzden adiniz duyulmus olabilir.
Arkadasim hem bizi kiskirtiyon mesajlarinla hemde tartisma yaratmayin diyon,ne bicim bir insansin senya,keske senle bu laflari yüzyüze konusabilsekdik.INAN COK ISTERDIM SENLE BUNLARI YÜZYÜZE KONUSMAK:mad:
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 19:59
he piresi hamiti manichi danimarkali keli arjantinligi galiardomurdur nedir getiren cimbom
he bunlar sizin uefa kupaniz oldugu icin mi gelmedi yoksa paraniz olmadigi icin mi getireilemedi???????
fb ancak hava alir :D
Siz sanki getirdinizde o oyuncuları.Ayrıca Robinho KİRALIKMIŞ paraya ne gerek var.Sadece MAAŞ...
FB ANCAK HAVA ALIR MESAJIDA TAM OTURMUŞ YANİ :D:D:D:D:D
Memedov
09.Mart.2007, 20:00
ßizim 0 çektiğimiz Gruba bak Sizin Bu sene Uefa'ya dağiL gidemediğiniz Ve Sonuncu oLduğunuz Gruba Bak..! ;;)
Omerdinho
09.Mart.2007, 20:01
Arkadasim hem bizi kiskirtiyon mesajlarinla hemde tartisma yaratmayin diyon,ne bicim bir insansin senya,keske senle bu laflari yüzyüze konusabilsekdik.INAN COK ISTERDIM SENLE BUNLARI YÜZYÜZE KONUSMAK:mad:
Sizin yazdiginiz mesajlari görünce mecburen yanit vermek zorunda kaldim yoksa tartismayi baslatan ben degilim
uAburak89
Bu konuya bir daha mesaj atmam, attığım mesajlar için harcadığım zamana da üzülüyorum .. Seviye yerlerde ...
Ayrıca bir daha seviyesiz tartışmalara girersem adam değilim ..
El Comandante
Ne yapalim abisi sizin kadar basarili olamiyoruz.Cok isterdik avrupada 0 cekmeyi ama olmuyor beceremiyoruz.Illa bi avrupa devini yenipte geliyoruz.Olmuyor üzgünüm.Sizin gibi fostan bir lig olan hollanda liginin 3.sirasindaki takima elenmek cok istiyoruz.Nasil bir duygu tatmak istiyoruz.
Memedov
09.Mart.2007, 20:02
hahahaha bizden dahami cok taniniyonuz :n::n:
Ben bu lafi duydumya simdi gidip catidan atlamak istiyorum;)
Gel bakalim avrupaya kim daha cok taniniyor?
Daha 5 sene evvel vieri fenerbahcede kim?galatasaraydami oynuyor derken sen ne taninmasindan bahsediyon ;)
Aaaa pardon siz sampiyonlar liginde 0 cekmistiniz demi. uefada 2.tura cikmistiniz demii.Sonra hollandanin 3.siradaki takima elendiniz,fiyasko transferler bu yüzden adiniz duyulmus olabilir.
AtLa o zmn Baran Çatıdan Seni Tutan Yok En FazLa ÖLürsün..! :n:
Omerdinho
09.Mart.2007, 20:02
Ne yapalim abisi sizin kadar basarili olamiyoruz.Cok isterdik avrupada 0 cekmeyi ama olmuyor beceremiyoruz.Illa bi avrupa devini yenipte geliyoruz.Olmuyor üzgünüm.Sizin gibi fostan bir lig olan hollanda liginin 3.sirasindaki takima elenmek cok istiyoruz.Nasil bir duygu tatmak istiyoruz.
Siz o duygunun daha beterini Tromsö ile tattiniz ya :D
Ne cabuk unuttunuz daha gecen seneyi.
C h A o S
09.Mart.2007, 20:03
yöneticiler artık bu konuya kapatsa çünkü;birazdan çok büyük gerginlikler çıkabilirr. git gide ortam geriliyor..
Memedov
09.Mart.2007, 20:04
Fostan ßir Lig Diyon Ama O Ligde Psv'de var Siz Ne yaptınız Psvye :rolleyes: Hem Öyle abisi felan Demeye Hiç Hakkın yok Lütfen Düzgün Konuş..!
yaa sen pendik'e elenmişsin kalkmış Galatasaray laf atıyosun önce bizim basardıklarımızı basarın sonra konusun.Kedi uzanamadıgı ciğere mındar dermiş.:D:D:D
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 20:07
Biz 2 senedir bir değişikliği olmayan bir kadroyla yenildik.Ayrıca o hava şartlarında adamlar size o stadda 5 atardı.Adamlar Chelsea'yi bile yenmişler.
Siz ise Milyonlarca dolar akıtarak sürekli değiştirdiğiniz oyuncularınızla yenildiniz.Sence hangisi daha kötü...
uAburak89
Yazmıyorum yazmıyorum diyorum kendimi tutamıyorum .. Kendime verdiğim sözleri çiğniyorum ..
Sezon 1992-1993 -- Sigma Olomouc: 7 - Fenerbahçe:1
Başka söze gerek var mı ?
Omerdinho
Neyse bu konuya daha fazla mesaj atip seviyemi düsürmek istemiyorum bu son mesajimdir.
El Comandante
Himm evet ya biz trömsöyle elenmistik dogru.Ama bu pendikin yerini tutmuyor ya,sampiyonlar liginde final oynuyacaz diye gidip 0 cekmenin yerini tutmuyor ya.Bi anlatsana bakalim pendik macindan sonra olanlari.Hani rüstüyü dövenleri.Bunlari da unutmayin.
SaRouMaNe
09.Mart.2007, 20:08
Siz sanki getirdinizde o oyuncuları.Ayrıca Robinho KİRALIKMIŞ paraya ne gerek var.Sadece MAAŞ...
FB ANCAK HAVA ALIR MESAJIDA TAM OTURMUŞ YANİ :D:D:D:D:D
ama maniche danimarkali kel vs vss bonservisi elindeydi yani beles :D
biz o oyuncularin pesinde degiliz ki :n: biz appiah gibilerin pesinden kostuk
kira parasi odenmiyecek sanki!
World Hollow o1
09.Mart.2007, 20:08
Ufak atın civcivler yesin..:)
Nedvedmania
09.Mart.2007, 20:09
Alllah Allaaaaaaaaah Gelmiyecek bi adam için niye tartışıyosunuz gelsin tartışırsınız . Avrupada tanın takım için ise söylicek birşey bulamıyorum herşey belgelerde kanıtlı zaten
Memedov
09.Mart.2007, 20:10
Yazmıyorum yazmıyorum diyorum kendimi tutamıyorum .. Kendime verdiğim sözleri çiğniyorum ..
Sezon 1992-1993 -- Sigma Olomouc: 7 - Fenerbahçe:1
Başka söze gerek var mı ?
Sezon 6 Kasım 2002 Fenerbahçe 6 GaLatasaray 0
YeterLi oLur HeraLde..!
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 20:10
biz o oyuncularin pesinde degiliz ki :n:
Çünkü anladınız size gelmeyeceklerini...
uAburak89
09.Mart.2007, 20:11
YeterLi oLur HeraLde..!
Avrupadan gösterecek örnek bulamayınca ülke içine döndük doğal olarak .. Tam beklediğim gibi .. Küçük başarılara alışık olduğunuz için ...
Nedvedmania
09.Mart.2007, 20:13
YeterLi oLur HeraLde..!Tarihte yaşıyanlara Tarih dersi
7 kişi 7-0
Memedov
Avrupadan gösterecek örnek bulamayınca ülke içine döndük doğal olarak .. Tam beklediğim gibi .. Küçük başarılara alışık olduğunuz için ...
Evet Küçük Başarı Sizi Her zaman Yendiğimiz İçin DoğaL oLarak Küçük Başarı oLuyor bu Kusura bakma..! :)
uAburak89
Tarihte yaşıyanlara Tarih dersi
7 kişi 7-0
Ya boşver dönme ülke içine, konu yurt dışıydı .. Avrupada tanınmışlıktı ..
Memedov
09.Mart.2007, 20:16
Tarihte yaşıyanlara Tarih dersi
7 kişi 7-0
Sen O maçı İzLedin Mi :rolleyes: Ama ßen ßu Maça ßire ßir TanıkLık Edip Gördüm..! ;;)
ultraslanerdem
09.Mart.2007, 20:16
Yabancı çocuğa sorarlar.Türkiye denilince aklına ne geliyor.
Cevap :: Galatasaray, İbrahim Tatlıses , Tarkan , İstanbul... :)
Bordo61Mavi
09.Mart.2007, 20:17
tartismaya bile gerek yok. Robinho yu Fenerbahce unutsun, Real neler cekti onu alana kadar. Hem gelse ne degisecek, suanki kadro ile Fenerbahcenin Turkiye liginde puan kaybetmesi bile cok kotu bir basarisizlik. Zico gitsin Fener duzelsin aksi taktirde Ronaldinho bile gelse bisey farketmez
Nedvedmania
09.Mart.2007, 20:18
Sen O maçı İzLedin Mi :rolleyes: Ama ßen ßu Maça ßire ßir TanıkLık Edip Gördüm..! ;;)
sen fenerbahçenin kuruluşunu gördünmü hayır ozaman fener bahçe kurulmadı
böyle bi mantıkmı var madem yüz yıllı takımsınız ozaman tarihini kabulleniceksin !!!
uAburak89
09.Mart.2007, 20:19
Evet Küçük Başarı Sizi Her zaman Yendiğimiz İçin DoğaL oLarak Küçük Başarı oLuyor bu Kusura bakma..! :)
Biz küçük takımız zaten, çok sıradanız .. Tüm kupalardan en fazla bizde var nedense yeterli olmuyor .. Öyle bir konuşuyorsun ki gören de Fenerbahçe'de 5-6 Uefa 1-2 Super Kupa var sanacak .. Biz şampiyonluklarla mutlu olurken, siz bize karşı aldığınız galibiyetlerle mutlu oluyorsunuz .. Gerçekleri kabullenmek bu kadar zor mu ?
CeNTeR_TR
09.Mart.2007, 20:20
Biraz sakin olun ve yaptığınız yorumlarda dikkat edin burada hepiniz uyarıyorum eğer devam ederse gereken yapılacaktır!!!!
El Comandante
09.Mart.2007, 20:22
Madem 1907 de kuruldunuz.Madem 100.yilinizi kutluyorsunuz.Ozaman bunuda kabullenin.Bize 12 subat günü biz 7 kisiyken 7-0 yenildiniz.Istersen bütün internette bulursunda isine gelmiyor.
YIL 1911,YER FENERBAHÇE
Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin en unutulmaz olaylarından birisi 1910-1911 sezonunda yaşanmıştır. 12 Şubat günü Kadıköy'deki Union Club sahasında yapılacak maça, aşırı lodos nedeniyle bazı Galatasaray'lı futbolcular karşıya geçemez. 11 kişilik takımı tamamlayamayan Galatasaray, Fenerbahçe sahasındaki maça ancak 7 kişi çıkabildi. İnanılmaz bir inançla mücadele veren 7 kişi Fenerbahçe'yi kendi sahasında 7-0 yendi. Sarı Lacivertli takım da bu maçta kalecisi Ali Said'in sakatlanıp çıkması sonucu 10 kişi ve kalecisiz oynamak zorunda kalmış ve gol yiyenin kaleyi bir diger arkadaşına devretmesi şeklinde öteki futbolcularda bir bir kaleye geçmiştir. Bu inanılmaz zaferi kazanarak ezeli rekabetin en parlak sonuçlarından birini elde eden Galatasaray takımının o maçı hangi kadrosuyla oynadığını saptamak ne yazık ki mümkün olmamıştır. Bu konuda, kaynaklar arasındaki çelişkiler içinden çıkılabilecek gibi değildir.
Yanlışı göze alarak verebileceğimiz kadro şöyledir: Ali Sami - Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal İbrahim, İdris, Emin Bülent.
(Cem Atabeyoğlu, bu maçta kalede Ahmet Robenson'un oynadığını belirtiyor. Ayrıca, onun verdiği kadroda Horace Armitage ve Bekir Bircan yok. Emin Bülent de iki ayrı kişi olarak verilmiş... Ancak, bütün bu isimlerin anılmış olması nedeniyle yine de belli bir sonuca varmış oluyoruz.)
SON MESAJIM BU KONU HAKKINDA BUNDAN SONRA NE YAZARSANIZ YAZIN CEVAP YOK!
Memedov
09.Mart.2007, 20:22
Tamam Beyler Hepimiz Biraz Sakin oLaLım Yoksa Hepimiz İçin İyi oLmayacak Siteden AtıLabiLiriz Gereksiz Yere Tartışma Çıktı Söylediklerimden DoLayı Özür Diliyorum..! :(
heh işte şöle sakin olalım beyler
Nedvedmania
09.Mart.2007, 20:25
Lodos Fırtınası
Aman o ne lodos firtinasi... Istanbul'un her yani sismis, denizi kabarmis alga dalga, lodos kiyameti desek yerinde olacak... Günlerden 30 Aralık 1911.
Yilbasina bir gün kalmis, evlerde kestaneler çiziliyor, hazirlik
girla...
Vapurlarin kalkis saatleri birbirine girmis, kalkip kalkamiyacaklari bile meçhul. Ama kalkan bir vapura zor bela yetisen dört Galatasarayli oyuncu, dalgalarla mücadele eden vapur'un içerisinde, Fenerbahçe ile oynayacaklari maç'a dogru yol aliyorlardi.. Galatasaray olarak Fenerbahçe karsinda oynadiklari ilk üç maç'ta da galip gelmislerdi, 2-0, 3-0, 5-0, eh, heyecanli degillerdi pek, ama lodos onlari perisan ediyordu.
Kadiköy'e geldiklerinde diger takim arkadaslari ile bulusacaklardi, ama iskelede sadece iki arkadaslarini gördüler. Önce pek üstünde durmadilar, nede olsa Union Kulüp Stat'inda (Fenerbahçe Stati) diger arkadaslarini bulabileceklerini ümit ediyorlardi. Alti Galatasarayli oyuncu yollandilar Stat'a... Baskan Ali sami Yen onlari orada buldu, baska da kimse yoktu. Ali Sami Yen oynamak istiyordu ama sakatti, maç saati de yaklasiyordu, yedi Galatasarayli oyuncunun gözleri saat'in üzerindeydi, ne gelen vardi, ne giden! Aralarinda konusup, oyunun ertelenmesini istediler; Istanbul sehri bir lodos afetine yakalanmis, vapurlar iptal olmus, oyuncular gelememis, bu maç böyle oynanirmi, iptal en dogal hakkimiz diye düsündüler elbette.
Ama rakip takim Fenerbahçe buna razi olurmuydu hiç? Bizim yedi kisi kalmis Galatasaray takimimiza, "Sahaya çikmazsaniz, hükmen yenik sayilirsiniz!" diyip, tutturukluklarina devam edince, Galatasaray ruh'u bunu kaldirirmi, yenileceksek, aslanlar gibi çikariz, saha'da yeniliriz diyip, yedi kisi çikip, oynamayi kabul ettiler. Bir önemli sorunlari daha vardi, kaleci yoktu! Lodos firtinasi yüzünden, kalecimiz de gelemeyenler arasindaydi! Ali Sami Yen kaleci olmayi kabul edince, biri kalede olmak üzere, yedi Galatasarayli Aslan, gururla saha'ya yayiliverdiler.
Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal, Idris, Emin Bülent ve kalede Ali Sami Yen. Hey gidi ASLANLAR hey, yelelerini diklettirip, pençelerini çikarip, gerinip, rakiplerine baktilar. Onbir tane Kanarya, lodos'un da etkisi ile biraz ürperdi ama, içlerinden de kis kis güldüler, arenaya sadece yedi aslan çikabilmis, saha vicik vicik, alirlardi elbet bu maçi! Aman Allahim oda neydi? Saha'da kükreyen aslanlar sanki yüzlerce oluvermisti... Ali Sami Yen'in durdugu kale, rakipleri tarafindan ziyaret bile edilemedi, 90 dakika boyunca top bir adet kere eline bile gelmedi... Aslanlar hem atak yaptilar, hemde kalelerine kimseyi aklastirmadilar. Ne lodos, ne vicik vicik bir saha, nede onbir kisilik rakip takim onlarla bas edemedi.
Galatasaray, Fenerbahçeyi 30 Aralık 1911 günü, yedi kisi ile, 7 - 0
yendi.
Aslan Galatasaray'i lodos afeti bile durduramamis, büyük ruh'u ile, yedi kisi ile oynadigi maç'tan alninin akiyla çikmisti. Yani Infaz gerçeklesmisti.
Evlerinde yilbasi gecesi için kestane çizen aileler ise, haberi alinca çok sasirip, Fenerbahçe kestaneden beter çizilmis diyip, gülüsmüslerdi diye büyüklerimden hep duyarim!!!! O gece lodos tüm gücü ile devam etmis, bizim Aslanlar ise vapurlar iptal oldugundan, geceyi rakiplerimizin evlerinde geçirmek zorunda kalmislardi.
Bence, bizimkiler bir güzel uyumustur da, karsi tarafi tam bilemiyorum! Nede olsa tatli tatli uyurlarken bir iki kükreme sesi çinlatmislardir o evlerde Aslanlarimiz, rakiplerimizin tetikteki uykularini bölen!
Iste Galatasaray ruh'u, inanci ve gerçeklerinden bir tanesi daha.
Bir rivayete göre, ne zaman lodos firtinasi çiksa, rüzgar'in içerisinden bir kükreme sesi yayilirmis Kadiköy semalarina, içleri ürperten, dolana dolana Fenerbahçe Stat'ina yayilan... Ali Sami Yen'in, Ali'nin, Bekir Bircan'in, Horace Armitage'in, Celal'in, Idris'in, Emin Bülent'in sesleri, hani artik bizlere bulutlarin arkasindaki o güzel yerden bakanlarin kükremeleri bunlar.
Selam sizlere kahramanlar, selam.
Alpaslan Dikmen
şampiyon mersin idman yurdu