PDA

View Full Version : Yeni Ardalar Yolda ...

uAburak89
11.Mart.2007, 12:18
Galatasaray’da bir döneme damga vuran alt yapı oyuncularından Okan, Arif, Emre gibi isimlerin ardından gelen yeni jenerasyon isimlerinden Arda, Mehmet Güven’in yanı sıra seneye A takım kadrosuna 4-5 futbolcu daha dahil oluyor. Yönetim ile bir toplantı yapan ve önümüzdeki sezonun planlamasını yapan Erik Gerets alt yapı sorumlularından bir rapor aldı ve bazı futbolcuları yakından izleyerek A Takım kadrosuna dahil edeceğini vurguladı. Hocalarının geçer not verdiği Çağrı Yarkın, İrfan Başaran, Erhan Senturk ve Semih Kaya’nin yaşları henüz 17. Bu futbolcuların PAF Ligi’nde oynadıkları maçlarda kendilerini ispatlamaları ise Sarı-Kırmızılı yönetimi de sevindirdi.Galatasarayli taraftarların merakla beklediği bu 4 genç A Takımın kapısına dayanmış durumdalar.

ultraslanerdem
11.Mart.2007, 12:23
Çağrı Yarkın ve İrfan Başaran' FM'den bir hayli iyi tanıyorum.İnşallah gerçektede iyidirler.
Türkiye'de alt yapısına en çok önemi veren takım biziz.Keşke diğer büyüklerde bu kadar önem verse alt yapıya...

GeNç KaRTaL
11.Mart.2007, 12:25
Gerets onlarıda alır 30.dakikada oyundan moraller "0" olur gençlerin

Neyse ama ben galatasarayın kurtuluşunu gençlere yönelmede görüyorum bana göre galatasaray boşa oyuncu alacağına(bkz.inamoto...) genç oyunculara yönelsin hem daha az maliyetli hemde gelecekte getirisi daha fazla ekonomik sıkıntadaki galatasaaryın başka çaresi yok ileridede Riva projesi gerçekleşirse işler eskidi gibi olabilir

El Barto
11.Mart.2007, 12:25
galatasarayın altyapısı cidden çok kuvettli inşallah Türk futboluna yarar sağlayacak çok oyuncu çıkar sadece galatasaraydan değil tüm takımlarımızdan ancak galatasaray cidden bir öncü...

uAburak89
11.Mart.2007, 12:28
Kiralık olan oyuncularımızda dönecek .. ;;) Birde takımın başına Büyük Kaptan gelse .. Bizim eski günlere dönmek için tek şansımız gençler ve Galatasaray Ruhu .. Bu ruhu genç oyunculara aşılayacak tek kişi de Bülent Korkmaz ..

World Hollow o1
11.Mart.2007, 12:30
Galatasaray'ın alt yapısı bence hiçde o kadar kuvettli değil 12-14 takımı berbat :)

El Barto
11.Mart.2007, 12:30
bülent korkmaz gerçekten futbolcu olarak çok sevdiğim bir oyuncuydu teknik direktörlüğede erciyesle iyi başladı ancak daha erken diye düşünüyorum.oda diğerleri gibi olmasın biraz daha sonra gelmeli bence...

ultraslanerdem
11.Mart.2007, 12:36
Bencede Bülent için erken.Ama GS'de Baş Antrenör görevide yapabilir...

El Barto
11.Mart.2007, 12:43
onuda kabul etmez sanırım hele bu yönetim varken bülenti gs da görebileceğimizi sanmıyorum bi jübile yapmadılar adama.

Emurafu
11.Mart.2007, 13:14
Fatih sercan Takıma cıktı beyler 1.92 boyunda fizigi cok ıyı olan bir futbolcu 16 yasında olmasına rahmen songla gırdigi mücadeleleri kazanıyormus ts macında yedekte olcak zaman zaman son dakıka da oyna gırecek

M.Scofield
11.Mart.2007, 13:31
12 tane kralık oyuncmuz var şu an gelecek sene bir çoğundan faydalanabiliriz genç oyuncularımız sayesinde takımımız daha iyi olacak

Memedov
11.Mart.2007, 13:33
GaLatasarayın ALt yapısında Yetenekli OyuncuLar Yetişiyor Gerets Bence onLarada Şans Verecektir..!!

Emurafu
11.Mart.2007, 13:34
Verecek zaten artık galatsaray yatırıma basladı scutlar calısıyor

El Comandante
11.Mart.2007, 13:50
Kiraliklar dönecek,paf takimdan bu yildizlarda A takima cikacak.Basada bu gencleri yetistirecek olan kisileri ya Hagi ya Bülent Korkmaz.
Bizim derdimiz sampiyonluk degil.Siz gelecek sene transfer yapmayin.Bu oyunculari alin.Kadroyu bu yetenekli genclerden kurun.Gerekirse 2 sene bekleriz sampiyonluk olmadan.Ama bu genclerde ozamana kadar mükemmeel olurlar.

Emurafu
11.Mart.2007, 16:18
Galatasaray, Hakan Şükür'den sonra 1.94 boyunda dev bir golcüye kavuşuyor. Yanlış anlaşılmasın bu dev futbolcu bir transfer değil, Cimbom'un öz be öz evladı

PAF takımın 1.94 boyundaki dev forveti Fatih Sercan Akıncı, A takımla birlikte çalışmalara başladı.

Fizik gücüyle dikkat çeken Fatih, henüz 16 yaşında olmasına rağmen Song ile girdiği ikili mücadelelerde üstünlük kurmayı başardı. Gerets’in genç yetenekle özel olarak görüştüğü ve ilerleyen haftalarda bazı maçların son dakikalarında şans vermeyi düşündüğü öğrenildi.

sanirim bugunku macta yedek

uAburak89
11.Mart.2007, 16:21
Yeni Hakan Şükür .. :)

El Barto
11.Mart.2007, 16:21
hadi bakalım inşllh herşey iyi giderde Türk futbolu kazanır.

Memedov
11.Mart.2007, 16:22
Yeni Hakan Şükürler Yetişiyor Yani.!! :)

RaSenGan
11.Mart.2007, 16:27
Hakan Şükür 2 :)

Eray Dengiz
11.Mart.2007, 17:04
Daha 16 yaşında bu boy gerçekten harika.. Umarım bugün Gerets şans verir ve izleme fırsatı buluruz.

Memedov
11.Mart.2007, 17:14
Gerets ßu Gün ßence Şans Vermez Ama iLeriki Haftalarda belki.!!

El Comandante
11.Mart.2007, 18:34
Yeni hakan sükür geliyor demek :)

Insallah bugünkü macin son 10-15 dakikasinda oyuna girer.

GeNç KaRTaL
11.Mart.2007, 18:35
Bu iyi haber bak bu yaşta bu boy resmi falan varmı acaba

IcedEarth
11.Mart.2007, 18:36
galatasarayıma hayırlı uğurlu olsun diyorum türkiye nin ajax ı gibi birşeyiz habire yeni oyuncular yetişiyor yeni nesil galatasarayındır :)

Maksic
11.Mart.2007, 18:43
resmi var mı

zargı
11.Mart.2007, 18:50
bu gercektende güzel bi haber Galatasaray'ın altyapısı gercektende hazine beyler

Mirza
11.Mart.2007, 18:51
Fenerbahce yildiz aliyor, Galatasaray yildiz yetistiriyor. Ben Fenerbahceli olsamda Galatasarayin bu özelligini cok seviyorum.

C h A o S
11.Mart.2007, 18:53
resim bulabilen koyabilir mi? merak ettim.
inşallah güzel bi golcü olur. hakan abisini örnek alsın.

Emurafu
11.Mart.2007, 18:54
resmi nette var dur bakim

El Barto
11.Mart.2007, 18:54
abi soyadı ekinci bu adamın ya...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img181.imageshack.us/img181/5089/fsercanekincibly4.th.jpg (http://img181.imageshack.us/my.php?image=fsercanekincibly4.jpg)

IcedEarth
11.Mart.2007, 18:55
istikbal galatasaraydadır. :D:n:

C h A o S
11.Mart.2007, 18:56
http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_altyapi/detay_kti.asp?pid=2366&haberid=295875.. portresi var.

El Barto
11.Mart.2007, 18:56
mondragona benziyo valla :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_altyapi/detay_kti.asp?pid=2366&haberid=295864

bu adam 88limi yaw :D

zargı
11.Mart.2007, 18:59
fiziği baya kuvvetli gibi

zargı
11.Mart.2007, 19:01
Galatasaray'ın altyapısı iyi kullanırlarsa türk futboluna baya yıldız yetiştirecek

Maksic
11.Mart.2007, 19:02
Mondragonun küçüklüğüne benziyor gerçektende:D hayırlı olsun

Emurafu
11.Mart.2007, 19:04
http://img408.imageshack.us/img408/9508/12706devforvetax3.jpg (http://imageshack.us)

iste buyrun resmi

El Barto
11.Mart.2007, 19:04
epeyce cüsseliymiş benim kadar var :n:

El Comandante
11.Mart.2007, 19:06
O ne boy öyle :D

Bence mükemmel bir pivot santrofor olacak.Insallah bugün onu izleriz.

RaSenGan
11.Mart.2007, 19:06
yanındaki fenerbahçeli küçücük kalıyo :) şu boya bakın yaw

El Barto
11.Mart.2007, 19:08
yanındaki fenerbahçeli küçücük kalıyo :) şu boya bakın yaw

o birazda açıdan aygün :n:

zargı
11.Mart.2007, 19:12
yeni crouch mu yetişiyor acaba:D:D:D

GeNç KaRTaL
11.Mart.2007, 19:52
Abi hani 16 yaşındaydı 18 yaşındaymış

Emurafu
11.Mart.2007, 22:37
fiziği baya kuvvetli gibibiz ne diyoz fizigi zaten kuvvetli songla ikili mucadele falan kazaniyormus

Mirza
11.Mart.2007, 22:38
Koller gibi heralde.

Universal
11.Mart.2007, 22:38
G.Saray'ın alt yapısını beğeniyorum. Yetenekli oyuncular çıkıyor. Keşke G.Saray'da maddi ve tesis imkanı yüksek olsada daha iyi yetiştirilebilse G.Saray 4-5 yıl sonra iyi bir takım olabilir. Milli takımın bel kemiğini de oluşturabilir.

Nocna Mora
11.Mart.2007, 22:42
Türkiye'deki en iyi altyapı işte(bende kayıt oldum ama basketbol'a) :D

C h A o S
11.Mart.2007, 23:23
abi o boy ne öyle ya. gül gül koptum. karikatür gibi :n:

SYLaR
12.Mart.2007, 00:46
Arsene Wenger gibi biri olsaydı bu takımın başında şu an Uğur,Özgürcan vs. kiralık değil bu takımda oynuyor olacaktı.Ah ah bi de bu gençleri oynatabilecek yürekli bir yönetim ve teknik direktör olsa.

Deseler ki bizden iki sene şampiyonluk beklemeyin geleceğin takımını kuracağız deseler razıyız.

perpetua
12.Mart.2007, 02:28
Arsene Wenger gibi biri olsaydı bu takımın başında şu an Uğur,Özgürcan vs. kiralık değil bu takımda oynuyor olacaktı.Ah ah bi de bu gençleri oynatabilecek yürekli bir yönetim ve teknik direktör olsa.

Deseler ki bizden iki sene şampiyonluk beklemeyin geleceğin takımını kuracağız deseler razıyız.

Olay sadece Wenger'de bitmiyor. Ingiltere'de olan reserv ligi kadroya giremeyen oyuncularin mac yapabilmesini sagliyor, bu da oyuncularin gelismeye devam etmesini ve mac yapma aliskanliklarini kaybetmemelerini sagliyor.

Wenger reserv maclarinda bir sure oynamadan hic bir oyuncuyu hemen Arsenal'de ilk 11'de cikartmiyor.

Turkiye'de oyuncular PAF takiminda oynadigi sure icinde maclara cikiyorlar ama rakiplerin seviyesi de yuksek degil. Bu cocuklarin 17-19 yaslari arasindaki oyuncularla oynayip basarili olup sonra Super Lig macina cikip herhangi bir yabancilik cekmemesini beklememek lazim.

A takiminda bir sure antrenmana cikip, A takimina alisiyorlar ama A takimi ile birlikte oynamaya alismalari sadece o takimla mac yaparak olusacak bir sey. Mac oynamadiklari icin sahaya surup haydi oyna deyince hata yapma ihtimalleri yukseliyor.

Bunun yerine genclerin kiralanmasi gerekli. Ancak kime kiralayacaksin? Antrenman sahalari orta kalite olan, teknik ekibin bilgisi, oyuncuyu ezmeyecegini bildigin yerlere kiralaman gerekli (ornegin Cafercan'in Caykur Rize ile yasadigi hayal kirikligi). Bu yuzden Ersun Yanal, Ertugrul Saglam, Suat Kaya ve Abdullah Avci gibi teknik direktorlerin yonettigi takimlara, bu oyuncularin gelismesi icin bir cok kisi kiralandi.

Simdi Ugur Ucar'i izliyorum, sezon basinda veya gecen sene kendine guveni olan ancak zamanlamasi zayif olan Ugur, Kayseri'de surekli oynayarak hem kendine olan guveni yukseltmis hem de mac oynamanin getirdigi cabuk mudahele etme becerisini pekistirmis durumda. Eger bir reserv lig olsa ve bu oyuncular o reserv lig'de diger takimlarda kadroya giremeyen oyunculara karsi oynayabilse ve arada A takim ile maclara cikabilse cok daha kontrollu bir ortamda gelismeleri saglanir ama bu sistem olmadigi surece tek ihtimal bu oyuncularin kiralanmasi ve yeterli gelismeyi gosterdikten sonra A takim'a geri donmesi ve kadroya girmesi. Reserv lig, oyuncularin teknik direktorlerine A takim ile maca cikmayi hak ettiklerini gosterdikleri musabakalar olarak bakilirsa, bu maclar kiran kirana gececek ve her ne kadar Super lig seviyesinde olmasa da, PAF liginin ustunde bir seviyede olacak.

Tabii bu reserv lig, takimlarin kadrolarini daha genis tutmaya zorlayacak. Yani daha fazla oyuncuya maas odemek gerekecek. Bu da bir cok Anadolu kulubunun 20-22 oyuncu arasinda olan kadrolarini en azindan 28-30'a cikartmasina neden olacak.

GeNç KaRTaL
12.Mart.2007, 07:23
Olay sadece Wenger'de bitmiyor. Ingiltere'de olan reserv ligi kadroya giremeyen oyuncularin mac yapabilmesini sagliyor, bu da oyuncularin gelismeye devam etmesini ve mac yapma aliskanliklarini kaybetmemelerini sagliyor.

Wenger reserv maclarinda bir sure oynamadan hic bir oyuncuyu hemen Arsenal'de ilk 11'de cikartmiyor.

Turkiye'de oyuncular PAF takiminda oynadigi sure icinde maclara cikiyorlar ama rakiplerin seviyesi de yuksek degil. Bu cocuklarin 17-19 yaslari arasindaki oyuncularla oynayip basarili olup sonra Super Lig macina cikip herhangi bir yabancilik cekmemesini beklememek lazim.

A takiminda bir sure antrenmana cikip, A takimina alisiyorlar ama A takimi ile birlikte oynamaya alismalari sadece o takimla mac yaparak olusacak bir sey. Mac oynamadiklari icin sahaya surup haydi oyna deyince hata yapma ihtimalleri yukseliyor.

Bunun yerine genclerin kiralanmasi gerekli. Ancak kime kiralayacaksin? Antrenman sahalari orta kalite olan, teknik ekibin bilgisi, oyuncuyu ezmeyecegini bildigin yerlere kiralaman gerekli (ornegin Cafercan'in Caykur Rize ile yasadigi hayal kirikligi). Bu yuzden Ersun Yanal, Ertugrul Saglam, Suat Kaya ve Abdullah Avci gibi teknik direktorlerin yonettigi takimlara, bu oyuncularin gelismesi icin bir cok kisi kiralandi.

Simdi Ugur Ucar'i izliyorum, sezon basinda veya gecen sene kendine guveni olan ancak zamanlamasi zayif olan Ugur, Kayseri'de surekli oynayarak hem kendine olan guveni yukseltmis hem de mac oynamanin getirdigi cabuk mudahele etme becerisini pekistirmis durumda. Eger bir reserv lig olsa ve bu oyuncular o reserv lig'de diger takimlarda kadroya giremeyen oyunculara karsi oynayabilse ve arada A takim ile maclara cikabilse cok daha kontrollu bir ortamda gelismeleri saglanir ama bu sistem olmadigi surece tek ihtimal bu oyuncularin kiralanmasi ve yeterli gelismeyi gosterdikten sonra A takim'a geri donmesi ve kadroya girmesi. Reserv lig, oyuncularin teknik direktorlerine A takim ile maca cikmayi hak ettiklerini gosterdikleri musabakalar olarak bakilirsa, bu maclar kiran kirana gececek ve her ne kadar Super lig seviyesinde olmasa da, PAF liginin ustunde bir seviyede olacak.

Tabii bu reserv lig, takimlarin kadrolarini daha genis tutmaya zorlayacak. Yani daha fazla oyuncuya maas odemek gerekecek. Bu da bir cok Anadolu kulubunun 20-22 oyuncu arasinda olan kadrolarini en azindan 28-30'a cikartmasina neden olacak.
Çok doğru söylüyorsun ömer abi artı maliyet olarak kluplerimize yolculuk masrafları kılık kıyafet masrafları sözleşme masrafları ondan sonra maçların yapılabilmesi için hakem masrafları saha masrafları falandı filandı derken bayağı bir maddiyat ihtiyacı doğuyor belki bunlar için bir sponsor bulunsa gerçekleşebilir ama reserv lig olayı şuan mevcut durum içinde yapılamaz zaten yapılmıyorda

nekop
12.Mart.2007, 12:02
Bu adam 20 yaşına kadar 3 metre olur :D

ultraslanerdem
12.Mart.2007, 12:41
Artık hiç bir kafa topunu kaçırmaz...

Fietra 10
12.Mart.2007, 12:45
Artık hiç bir kafa topunu kaçırmaz...

kesinlikle kaçırmaması lazım...

gorkemyilmazkarasu
12.Mart.2007, 15:16
vay be süper bişey bu inşallah gelişimini tamamlar şimdiden hepimizi heyecanlandırıyor...