View Full Version : Harika Çocukları Kaptırmamak İstiyor musunuz?
Hepimiz "fm genie" sayesinde potansiyeli yüksek olan gençleri seçip yetiştirme ve takımımıza monte etme işini yapmaktayız.
Fakat özellikle bu gençler aşama kaydettiğinde büyük takımlar onlara sulanıp akılların çeliyolar ve elimizde tutmaya çalışsak bile onlardan hiç randıman alamamamıza sebep olyorlar.
Bu problemden kurtulabilmek için bana göre birkaç şeye dikkat etmemiz gerekiyor:
1. Oyuncu ile sık sık kontrat yenileyip haftalık ücretini hakettiği değere getirin. Oyuncudan gelecek kontrat yenileme taleplerine ters yanıt vermeyin. Bir de kontrat yenilerken oyuncu serbest kalmak için belli bi ücret öneriyorsa onu reddedeceğinize astronomik bir değere çekin.
2. Soruşturmalara (enquiry) asla cevap vermeyin. Yineleyip dursun. Sadece transfer döneminin bitimine iki gün kala gelen soruşturma isteklerine yüksek ücretler isteyerek cevap verin.
3. Teklifleri (bid) kesinlikle reddetmeyin. Bunun yerine astronomik ücretler talep edin. Örneğin adam 3 milyon teklif ediyorsa siz 20 milyon + sonraki transferden yüzde 50 gibi bi karşı teklif iletin.
4. Transfer söylentilerine ellerinizi çekin (hands of warning) diye değil, hiç bir şekilde cevaplamayın. (BU ÇOK ÖNEMLİ)
Bunlar hiçbir şekilde satmak istemediğiniz bir oyuncu için almanız gereken önlemlerdir. Bi oyuncuyu satmak istiyosanız veya piyasa kızıştırıyosanız yukarıdaki maddelerin sizin için hiç bir değeri yoktur. Bir de başkanınız sizi bypass edip kendisi transferi ele alırsa yine bu yöntemler işe yaramaz.
Bu önlemler sayesinde futbolcunuz mutsuz olmayacak ve daha büyük kulube gitmek istemeyecektir.
bangbangstar88
20.Mart.2007, 01:35
saol dostum bilgi için ben maddelerin tam tersini uyguluodum walla ;)
jaku88
20.Mart.2007, 13:39
4. transfer söylentilerine ellerinizi çekin (hands of warning) diye değil hiç bir şekilde cevaplamayın. (BU ÇOK ÖNEMLİ
Bak bunu ben bilmiyodum hep böle yapıyodum paylaşım için tşkler
submarine_18
20.Mart.2007, 15:29
Benim bütün transferlerime başkan karıştıgı için bun konunun bi anlamı yok...
sabri35
20.Mart.2007, 18:18
sao dostum takımımdakı kerlon-adu gitmek istiyolar suanda vazgecirmek için ne yapmalıyım bunu soylermısıın
soyledıklerının dısında neler yapabılırım
??
spider3784
20.Mart.2007, 20:08
ewet bende böle davranıorum saağol
RoNNiE91
20.Mart.2007, 22:19
Bilgiler için saol dostum,ben genelde hep "Ellerinizi çekin" diyordum.
sao dostum takımımdakı kerlon-adu gitmek istiyolar suanda vazgecirmek için ne yapmalıyım bunu soylermısıın
??
birisi illa gitmek istiyosa onu tutmak için bildiğim hiçbir yöntem yok, yukarıdaki yöntemler en baştan yapıldığında işe yarar.
yani bana göre iş işten geçmiş, randıman alman zor
yerlerine alternatif bulu uygun fiyata satmaktan başka yol bilmiyorum.
ama kerlon ve adu yeri dolmayacak oyuncular değil. sahar ve guardado onların yerini fazlasıyla doldururlar
koraygursoy
21.Mart.2007, 03:24
BiLgiLer için tesekkur ederim arkadasım gercekten bircogumuzun cok işine yarayacaktır Cok SagoL!
burakfb54
23.Mart.2007, 18:15
teşekkürler güzel paylaşım
incredible
23.Mart.2007, 21:51
paylaştığın için teşekkürler...
olumelegi
23.Mart.2007, 22:19
chok saol kardes bn tuncayi kaptiriyodum simdi alamazzlar elimden
King_91
24.Mart.2007, 00:57
yararlı bir çalışma olmuş ama büyük klupseniz ellerinizi çekin diyebilirsiniz oyuncu zatn buyuk klupte oldugu için fazla üzülmüyo hem de diger kulupler ellerini çekiyor
tolik_julik
24.Mart.2007, 07:12
valla ben tam tersini yapiyodum. deneyelim belki ise yarar
eren97
24.Mart.2007, 21:14
ben hep ellerinizi cekin diyordum bak iyi oldu ogrendigim
kallstrom87
25.Mart.2007, 19:45
hocam bir de sozlesmesinde minimum relesase clause olan ve sizin asla birakmak istemediginiz birisi varsa minimum relesase clausedan daha dusuk bir ucret isteyin mesela release clausei 5 million euro olan birisini herkes istemeye baslayinca siz 2 miilion ucret isteyin herkes 2 million teklif edecektir siz de kabul etmek zorunda kalmayacaksiniz
Universal
13.Nisan.2007, 21:35
Bunların çoğunu biliyordum. İyi bir yazı olmuş sağ ol. ;)
Ayrıca imkanınız var ise bu genç oyuncuları bir iki maçta oynatmaya çalışın. En azından kazanamanız artık kesinleşen maçlarda son beş dakika oyuna sokun. Size karşı güveni artsın.
Bencede dedıgın dogru bu dedıklerını tesı anca pıyasayı kızıştırır ve fıyatı 1 2 yukarı ceker okadar olan adamın formuna olur
RİZE/KALKANDERE (Haluk Ulusoy İstifa)
CezA_FataL
15.Nisan.2007, 00:40
??
Kendimce bi yöntem buldum bu sayede 2 oyuncuyu klübe geri kazandırdım.
1) Oyuncuyu genellikle bütün maçlara çıkarın. Ve maç konuşmalarında onunla özel konuşun ve moral vermek için konuşun. (kötü bile oynasa moralini yüksek tutmaya çalışın)
2) Maçtan sonra oyuncunuza övgüler yağdırın.
3) Oyuncunun durumu biraz düzelmiş olabilir bu yüzden sık sık yeni bir kontrat isteyip istemediğine bakın..
Benim kilit oyuncu mu chelsea istedi bende vermedim oyuncu ayrılmaya karar verdi fakat 3 ay içinde oyuncuyu öyle bi motive ettim ki favori kişisi haline geldim. Bu yüzden verdiğim kontratı imzaladı...
istanbul1453
16.Nisan.2007, 11:53
Eline sağlık güzel bilgiler en sondakini ben hep elleriniz çekin diyordum bu önemli bir ayrıntı..Diğerlerini bende uyguluyordum zaten...
Mr.CordiaL
17.Nisan.2007, 23:34
paylaşım için teşekkürler...
kral_67
19.Nisan.2007, 13:22
Valla bende yönetim saolsun kimseyi kırmıyo her teklife evet diyo bende yönetimi aradan çıkarma yolunu buldum oyuncuyu satmak istemiyor seçeneğine getirip tüm teklifleri reddet diyorum işe yaarıyo teklif gelir gelmez red edildiği için yönetim karışamıyo tabi takımın en iyi oyuncularını kafalarına göre satamadıkları için kırgınlar biraz ama idare etsinler artık...
Burak Potuk
19.Nisan.2007, 13:37
Güzel bi açıklama olmuş...Ben genelde hep ellerinizi çekin derdim :S
apo_apo
19.Nisan.2007, 14:09
wallaha cok saol ii oldu bu
fm_monster
19.Nisan.2007, 20:14
evet bende boyle yapiyorum ise yariyo
Ralph
20.Nisan.2007, 13:27
Bazıları hoşuma gitti denemeye değer.Sağol.
OgUzHaN10
21.Nisan.2007, 00:04
Eline sağlık arkadaşım.Hemen uyguluycam bu dediklerini.Bende tam tersini yapıyodum hep!