View Full Version : Ses Rekoru İnönü'de...
Fıratcan Alçınkaya
20.Mart.2007, 17:49
Bild gazetesi Schalke-Stuttgart maçında 129 desibel yüksekliğindeki tezahüratı rekor olarak duyurdu. Ancak unutulan, İnönü'deki Fenerbahçe derbisiydi.
Avrupa konuşmuştu
Almanya’nın Bild gazetesi, önceki gün oynanan Schalke-Stuttgart karşılaşmasında, ev sahibi ekip taraftarlarının büyük bir rekora imza attığını iddia etti. Haberde, Lacivert-Beyazlılar’a taraftarlarının 129 desibellik destek verdiği ve bu alanda rekor kırıldığı ifade edildi. 60 bin kişinin desteğini arkasına alan Schalke’ye büyük bir destek verildiği doğru. Ancak rekor Gelsenkirchen Auf Arena’da değil, İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı’nda...
Ancak 140 bin kişi!
2005-2006 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye İnönü Stadı’nda 2-1 yenilmesine karşın Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek vermiş ve karşılaşmada 132 desibel yüksekliğinde tezahürat yapmayı başarmışlardı. Avrupa’nın spor kanalı Eurosport da derbideki tribün şölenini haber olarak duyurmuştu. 32 bin Beşiktaş taraftarlarının yarattığı 132 desibellik sesi, ancak 140 bin kişinin çıkarabileceği öngörülüyor.
fbkraltolga
20.Mart.2007, 17:51
TRİBÜNLERDE SES REKORU
Bild Schalke-Stuttgart maçında 129 desibellik tezahürat için rekor dedi. Ancak...
Almanya’nın Bild gazetesi, önceki gün oynanan Schalke-Stuttgart karşılaşmasında, ev sahibi ekip taraftarlarının büyük bir rekora imza attığını iddia etti. Haberde, Lacivert-Beyazlılar’a taraftarlarının 129 desibellik destek verdiği ve bu alanda rekor kırıldığı ifade edildi. 60 bin kişinin desteğini arkasına alan Schalke’ye büyük bir destek verildiği doğru. Ancak rekor Gelsenkirchen Auf Arena’da değil, İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı’nda...
Ancak 140 bin kişi!
2005-2006 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye İnönü Stadı’nda 2-1 yenilmesine karşın Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek vermiş ve karşılaşmada 132 desibel yüksekliğinde tezahürat yapmayı başarmışlardı. Avrupa’nın spor kanalı Eurosport da derbideki tribün şölenini haber olarak duyurmuştu. 32 bin Beşiktaş taraftarlarının yarattığı 132 desibellik sesi, ancak 140 bin kişinin çıkarabileceği düşünülüyor:) :D :eek:
GeNç KaRTaL
20.Mart.2007, 18:15
Taraftarımız gerçekten çok ateşli takımı çok iyi ateşlendiriyoılar
uAsamet91
20.Mart.2007, 18:21
rekor hayirli olsun:D
Nedvedmania
20.Mart.2007, 18:24
vaybe güzel bi uygulama
jaku88
20.Mart.2007, 18:25
beşiktaş tarftarına hayranım wlla
Universal
20.Mart.2007, 18:29
Konu Futbol Genel'e uygun olduğundan oraya taşıyorum.
Bugra19o3
20.Mart.2007, 19:27
beşiktaş taraftarı farklılığını yine ortaya koydu...
Beşiktaş Taraftarlarının hepsi birer ÜST DÜZEY SES sanatçısı olmalı.Birşeyleri överken çevresell faktörleride ele almak lazım ki biz Türk'ler bunu yapmıyoruz.
Galatasarayımız UEFA KUPASINI çatır çatır aldı.Peki Nasıl? bir iki futbolcu dışında ÜST düzey futbolcusu yoktu.Ama İnançları vardı ve büyük bir desteğe sahiptiler.
Bu bir örnekti sadece.Stadın yapısı bu ses olayını %100 etkiliyor.uA veya GFB'yi koy o stada aynı farkı yaratacaklardır.TVde duyulan ses stada aynı şekilde yansımıyor o kötü bir özellik ama TV mikrofonlarına Çatının yapısı özellikle BETONARME olması ve Deniz kenarındaki basınç faktörü etki gösteriyor.Kimse hayal dünyasında gezmesin ama kabul etmek gerekir ki organize olma konusunda beşiktaş taraftarının üstüne yok.
El Barto
20.Mart.2007, 19:53
Küfür etmektende vazgeçebilseler bizimkiler birde...
fm26mer
20.Mart.2007, 20:01
Eskişehir e gelsinler,
Aletleri bozulur
jaku88
20.Mart.2007, 20:04
Eskişehir e gelsinler,
Aletleri bozulur
Eskde bağıramazlar tabi bağırtırmazlar:D
Fıratcan Alçınkaya
21.Mart.2007, 00:12
Konu galiba açılmış daha önce o yüzden özür dilerim. Ama bir bjk li olarak bu haberi duyunca dayanayıp koydum.Ayrıca milyonlarca taraftarı olan beşiktaşı, en fazla binlerce taraftarı olan eskişehir taraftarı ile karşılaştırmaya gerek yok... Herkes biliyor stadlarda en iyi tezahüratı hangi taraftarın yaptını...
Cobra 11
21.Mart.2007, 15:28
Evet en iyi ses inönüde çıkıyor katılıyorum. Zaten kupada tottenham maçı sonrası uefa da tebrik etmişti bjk taraftarını.
bursa_mc
21.Mart.2007, 15:29
kaç bin kişi kapasite??
ultraslanerdem
21.Mart.2007, 16:49
Aynen katılıyorum.BJK taraftarı gerçektende yırtılırcasına bağırıyor...
Aynen katılıyorum.BJK taraftarı gerçektende yırtılırcasına bağırıyor...
Peki bende iddaa ediyorum ki teXas çArşı'dan daha iyi destek veriyor. :)
RoNNiE91
21.Mart.2007, 20:03
Beşiktaş taraftarının nasıl destek verdiği kanıtlarıyla beraber ortada.Tartışmanın pek lüzumu yok bence.
koray_capello
21.Mart.2007, 21:17
Bazı şeyleri kabul etmek zordur hele ki futbola böyle taparcasına seven ülkelerde. Biz Galatasaray Uefa kupasını kazandığında nasıl o başarı bir tesadüftü diyerek kabul etmemekte direndiysek, Fenerbahçenin son 3 sezondur getirdiği futbolcular olsun, oynadığı futbol olsun, son 3 sezonun Türkiyedeki en başarılı takımı olduğunu reddettiysek bu da öyle birşey işte. Beşiktaş taraftarı yani Çarşı, Türkiyenin en organize, en ateşli, en yaratıcı ve en eğlenceli taraftarıdır. Bu benim şahsi fikrimdir. İsteyen bu fikri savunur isteyen savunmaz. Ama Çarşının, Avrupadan aldığı takdirler ve tüm bestelerinin Türkiyedeki neredeyse her stadda söylenmesi gibi benim tezimi savunacak gerçekler de mevcut.
Bir arkadaş, Bursasporluların daha iyi destek olduğunu söylemiş. Saygı duyarım fikrine ama ben de şunu sorarım.
Maç boyunca Beşiktaşa yine Beşiktaşın besteleriyle küfrederek mi? Yada takımı sahada 3-0, 4-0 mağlup iken, rakip takım taraftarıyla bir olup Beşiktaşa küfrederek mi?
Bir de ayrıca olaylara objektif bakan, bunu bir kompleks meselesi haline getirmeyen arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
M.Scofield
21.Mart.2007, 21:20
Bence doğru bir tespit en güzel ve en çok ses inönüden çıkıyor
Beşiktaş Taraftarlarının hepsi birer ÜST DÜZEY SES sanatçısı olmalı.Birşeyleri överken çevresell faktörleride ele almak lazım ki biz Türk'ler bunu yapmıyoruz.
Galatasarayımız UEFA KUPASINI çatır çatır aldı.Peki Nasıl? bir iki futbolcu dışında ÜST düzey futbolcusu yoktu.Ama İnançları vardı ve büyük bir desteğe sahiptiler.
Bu bir örnekti sadece.Stadın yapısı bu ses olayını %100 etkiliyor.uA veya GFB'yi koy o stada aynı farkı yaratacaklardır.TVde duyulan ses stada aynı şekilde yansımıyor o kötü bir özellik ama TV mikrofonlarına Çatının yapısı özellikle BETONARME olması ve Deniz kenarındaki basınç faktörü etki gösteriyor.Kimse hayal dünyasında gezmesin ama kabul etmek gerekir ki organize olma konusunda beşiktaş taraftarının üstüne yok.
Esprili olduğuda herkes tarafından bilinen bir gerçek.Bursaspor taraftarının yaptığı şeye bir sözüm yok.Ben sadece GS şampiyon olduğunda EZELİ rakipleriyle sevinen ATEŞLİ BJK taraftarlarına tepkiliyim :)
Ha eğer çArşı kötüdür dersem realist olmamış olurum.Yine de bu ses olayının stadın yapısından kaynaklandığına inanıyorum.
real_footballer
23.Mart.2007, 15:01
kaç bin kişi kapasite??
32 bin olması lazım
Beşiktaş taraftarının üstüne taraftar tanımam
Ahmet_77
23.Mart.2007, 15:06
tebrikler taraftara
ama gerçektende doğru