PDA

View Full Version : Balcı: "Takım olduk"

mustafa35
23.Mart.2007, 16:12
F.Bahçe'nin oyuncusu Serkan Balcı, sabah saatlerinde yapılan idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Serkan, oynayamadığı dönemleri, ligde ve kupadaki durumlarını ve Fenerbahçe'nin 100. yılını değerlendirdi. Serkan oynayamadığı dönemlerde moralini hiç bozmadığını söyledi ve ekledi: "Bu sene 100. yılımız. Her futbolcunun bu kadroda ayrı bir önemi var. Oynayamadığım için moralim bozuktu ama sonuçta çalışmaya devam ettim. Hocamın bana şans vermesini bekledim ve o da bana bu şansı verdi. Bu şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Küçük bir sakatlık geçirdim Ayağımda ödem oluştu ama iyileştim. Hocam şans verirse en iyi şekilde değerlendireceğim. Son 9 hafta içindeyiz ve çıkışımız sürüyor. İnşallah bu haftayı da kayıpsız geçmek istiyoruz. Kendi adıma şampiyonluğa inanıyorum, takımda buna inanıyor. Artık bir aile olduk, takım olduk. Herkes kendini başarıya endeksledi. Önümüzde iki kupa var, ben bu iki kupayı Fenerbahçe camiasına 100. yılımızda getireceğimize inanıyorum."

"Puan farkını düşünmemeliyiz"

Serkan puan farkı ile ilgili olarak ise "Bunu düşünmemeliyiz. Her maç final havasında ve zorlu geçiyor. Herkes herkesi yenebiliyor. Biz hep en yakın rakibimiz ile aramızda 0 puan varmış gibi düşünüyoruz. Artık her maçı kazanmalıyız. Ama her maça tek tek bakmalıyız. Maçlara bütün olarak baktığınızda konsantre eksikliği yapabiliyor. Şimdi sadece önümüzdeki Ankaraspor maçını düşünüyoruz" diye konuştu.
F.Bahçe'nin üst üste oynayacağı Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray maçları ile ilgili olarak futbolcu şunları söyledi: "İlk yarıda da üst üste 3 zorlu maçı oynadık. Bu maçlardan da güzel sonuçlar aldık. Yine güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Maçlara kolay veya zor diye bakmamak lazım. Önemli olan bizim ne yaptığımız. İnşallah mücadelemizle, istediğimiz gibi mücadele edersek eğer bizi Türkiye'de yenecek takım olduğuna inanmıyorum. Biz sadece mücadele edip son haftalardaki gibi iyi neticeler alıp şampiyon olacağız."

Avrupa'da alınan sonuçlar ile ilgili olarak ise "Avrupa'da yaşadığımız şanssızlık ister istemez morallerimizi bozdu. Bir başarısızlık elde ettik. Ama artık o dünde kaldı. Önümüze bakmalıyız, inşallah önümüzde güzel günler bizi bekliyor" dedi.

"Bizden iyi takım olduğuna inanmıyorum"

Beşiktaş ile hem kupada hem de ligde yapacakları mücadelelerin takım üzerinde bir baskı yaratıp yaratmayacağı ile ilgili olarak sorulan bir soruya "Bence takımımız bunu kaldırabilecek güçte. Sonuçta biz tek tek bakıyoruz maçlar. O maç geldiği zaman o maça bakacağız. 6 puan stres yaratmıyor. Her maç 3 puan önemli bizim için. Ben gördüğüm kadarıyla takımda baskı yok, son haftalarda alınan galibiyetler var olan stresi de kaldırdı. Biz mücadele ettiğimizde bizden iyi takım olduğuna da inanmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

"Kadroya yönetim ve hoca karar verir"

100. yıl kadrosunun yeterli olup olmadığı şeklinde bir soruya ise Serkan şu yanıtı verdi: "Zico insan ilişkileri takım üzerindeki etkisi çok iyi. İdeal kadroya hoca ve yönetim karar verir. Fenerbahçe'ye gelen her oyuncunun kalitesi bellidir. Biz bir takımız ve her şey güzel gidiyor."

"O gün yaptığım şeyler çocukçaydı"

Dinamo Kiev maçında gördüğü kırmızı kartın ardından neler yaşadığını ise Serkan şöyle anlattı: "Herkes bana destek çıktı sonuçta, o gün yaptığım şeyler çocukçaydı. Bir profesyonelin her zaman çalışması gerektiğini herkes biliyor. Bende bunu yaptım ve formama kavuştum. Hocam tekrar şans verirse elimden geleni yapacağım. İnşallah benim de yapacağım katkı ve takımımızın mücadelesiyle Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağımıza inanıyorum. Biz önümüzdeki maçları kazanırsak bir düğümün çözülmesine gerek kalmaz. Kendi maçlarımızı almamız gerekiyor. Lideriz, önümüzde Ankaraspor maçı var. Kazandıkça rakipler ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmiyor."

Serkan, düğümün hangi maçta çözüleceği ile ilgili olarak, "Bana göre tabii ki derbi maçlarda çözülür. Ama sonuçta bir avantajımız var ve bunu iyi kullanacağımıza inanıyorum" dedi.
Türkiye Kupası ile ilgili olarak ise Serkan, "Bu sene inşallah. Futbolcular kazanmak için mücadele etmek zorunda. Bu mücadeleyi vereceğiz. Geçen yıl finalde kaybettik, bu yıl telefi edeceğimizi tahmin ediyorum. İnşallah bu yıl iki kupayı getireceğiz" dedi.

fm26mer
23.Mart.2007, 20:48
ehu ehu ehuu eskiden takım deyillermiydi

Fıratcan Alçınkaya
23.Mart.2007, 21:45
Serkan kadroya alınınca demekki takım oldular...

Ahmet_77
23.Mart.2007, 22:35
sen kadroda olmasan takımız dermiydin :)

Universal
23.Mart.2007, 22:48
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=38257