Log in

View Full Version : Ricardinho´dan carpici aciklamalar!

El Comandante
27.Mart.2007, 16:48
Ricardinho: "Alex fazla şişiriliyor"

Beşiktaşlılar'ın "Rico Paşa"sı, Brezilya'da yayınlanan Placar Gazetesi'ne özel röportaj verdi, burada Türkiye, Beşiktaş ve diğer Brezilyalı oyuncular hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Brezilya'dan Parane, Corinthians, Sao Paulo ve Santos'tan gelen transfer tekliflerini doğrulayan Ricardinho, bunu da Alex'in menajerliğini yapan Juan Figer'in kendisine ilettiğini belirtti. 2008 yılına kadar sözleşmesi bulunduğunu, bu tarihe kadar da hiçbir yere kıpırdamak istemediğini söyleyen Beşiktaşlı futbolcu, "Benim kalbime yerleşmiş iki kulüp var. Biri Beşiktaş, diğeri de Parana. Bu iki takımdan birinde futbol hayatımı sona erdirmek isterim. Türkiye ikinci vatanımız oldu" diye konuştu.

'Daha değerliyiz'

Ricardinho, 30 yaşına geldiğini de hatırlatarak, bundan sonraki tek arzusunun Beşiktaş'ta şampiyon olmak ve kariyerine önemli katkı yapmak olduğunu kaydetti. Siyah - beyazlılarda kalmak istemesinin en önemli nedenlerinden birinin de Türk misafirperverliğinin olduğunu vurgulayan Brezilyalı futbolcu, Türk halkından gördüğü yakınlığın, dünyanın çok az ülkesinde görülebilecek kadar büyük olduğunu ifade etti.Brezilyalı yıldız futbolcu, Türkiye'de futbol oynayan Brezilyalılar içinde en değerlisinin Alex olduğuna da işaret ederek, bunun Türk basınını yönetenlerin Fenerbahçeli olmasından kaynaklandığını, sarı - lacivertli futbolcuların olduğundan fazla şişirildiğini söyledi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın aslında Fenerbahçe'den çok daha önemli futbolculara sahip olduğunun da altını çizen "Rico Paşa", "Maalesef Türk gazeteciler sürekli Fenerbahçeli futbolcuların arkasında koşuyor. Durum böyle olunca onlar bizden daha değerli futbolcular haline gelmiş oluyor" yorumunu yaptı.

Sao Paolo benzetmesi

Türkiye'deki üç büyük takımın benzerinin Brezilya'da olduğunu hatırlatan Ricardinho, Fenerbahçe'yi Corinthians'a, Galatasaray'ı Palmeiras'a, Beşiktaş'ı ise Sao Paolo'ya benzetti.Müslüman bir ülkede bulunmasına rağmen tüm dinlere saygı gösteren bir halkın bulunduğuna vurgu yapan Ricardinho, "Ben ve ailem Katolik'iz. Ama burada herkes birbirinin dinine ve ibadetine saygı gösteriyor. Türkiye'yi diğer ülkelerle karıştırmayın" diye konuştu.

Kaynak : Milliyet

ewrim_FB
27.Mart.2007, 20:35
Yöneticiler iyi yıkamış aklını medya fenerli diyerek ne fenerliliğini görüyse esas kendi fazla şişiriliyor Türkiye'de Rico Paşa böyle yok şöyle adamı Inter'e transfer edince bizim medya anladım zaten şişirdiklerini ne yapsın Inter Ricardinho'yu ya... :)

Memedov
27.Mart.2007, 20:39
Ricardinho Alexten Daha Iyi..:)

Bir Kariyerine baksın Ricardinho Ondan sonra konuşsun O mu daha iyi yoksa Alex mi Beşiktaşa geldiğinden beri ne yaptıki Ama Alexin yaptıkları ortada ;;)

Fıratcan Alçınkaya
27.Mart.2007, 20:50

Bir Kariyerine baksın Ricardinho Ondan sonra konuşsun O mu daha iyi yoksa Alex mi Beşiktaşa geldiğinden beri ne yaptıki Ama Alexin yaptıkları ortada ;;)

Adam zaten en iyisi Alex demiş tam okumadım heralde sadece basının fenerbahçeli oyuncuları fazla övdügünü söylüyor... Ayrıca ben Almanya 2006 da Alex i niyese göremedim ama Ricardinho ordaydı... Sizin süper Alex siniz niyese çagrılmadı Brezilya milli takımına...

ewrim_FB
27.Mart.2007, 20:55
Ayrıca ben Almanya 2006 da Alex i niyese göremedim ama Ricardinho ordaydı... Sizin süper Alex siniz niyese çagrılmadı Brezilya milli takımına...

Brezilya milli takımında ligden futbolcu çağırma zorunluluğu diye birşey var tam rakamını bilmiyorum ama 5 diye hatırlıyorum yani 5 tane futbolcuyu brezilya liginden çağırmak zorunda o yüzden çağırıldı Ricardinho şu anda çağırılıyor mu?
Alex de brezilya da oynarken milli takımda oynuyordu... ;;)

Bugra19o3
27.Mart.2007, 21:27
rico paşam gündem yapmaaa..:):):).bırak futbolunu oyna sen...:):):):)

Fıratcan Alçınkaya
27.Mart.2007, 21:36
Brezilya milli takımında ligden futbolcu çağırma zorunluluğu diye birşey var tam rakamını bilmiyorum ama 5 diye hatırlıyorum yani 5 tane futbolcuyu brezilya liginden çağırmak zorunda o yüzden çağırıldı Ricardinho şu anda çağırılıyor mu?

Konuyu uzatmak için demiyorum ama Ricardinho Dünya Kupası sonrası milli takımı bıraktını söyledi... Geçenlerde yine bir açıklamasında milli takımı bıraktını bir kez daha ifade ederek gençlerin önünü açtım demişti...

Omerdinho
27.Mart.2007, 21:46
Türkiyede en uyuz oldugum futbolcu kendisi...

Sheriff
27.Mart.2007, 23:39
Yapsın Alex'in yaptığı kadar asist, attığı kadar gol sonra konuşsun Ricardinho..

nekop
27.Mart.2007, 23:45
Yöneticiler iyi yıkamış aklını medya fenerli diyerek ne fenerliliğini görüyse esas kendi fazla şişiriliyor Türkiye'de Rico Paşa böyle yok şöyle adamı Inter'e transfer edince bizim medya anladım zaten şişirdiklerini ne yapsın Inter Ricardinho'yu ya... :)

Zamanında Alex R.Madridlere giderken kimse böyle demiyordu ;)

perpetua
28.Mart.2007, 03:30

Brezilya'dan cagirma zorunlulugu yok ama tabii oyuncular kendi ulkelerinde daha goz onunde oldugu icin kadro genelde 3-4 Brezilya'da oynayan oyuncu ile tamamlaniyor. Ozellikle ufak liglerde oynayan Brezilya'lilar yerine genelde Brezilya'da oynayanlar seciliyor.

Dunya kupasi'na Ricardinho'nun secilmesi bence tamamen liderlik vasiflari nedeniyle idi. Fazla oynamasi da beklenmiyordu zaten bence. Oynadigi macta da zaten genelde takimi daha cok geriden yonetti.

ewrim_FB
28.Mart.2007, 17:00
Zamanında Alex R.Madridlere giderken kimse böyle demiyordu ;)

Gayet de diyordum sen yanlış hatırlıyorsun galiba Alex'in Real'de falan oynayamayacağını ancak Osasuna,Zaragoza vs. böyle takımlarda oynayabileceğini yazmıştım,bilip bilmeden yazmak hoş olmuyor daha dikkatli olmanı temenni ediyorum...

bjk4ever
28.Mart.2007, 18:21

Sebatspor'a karsi istatistikleri iyi, ama Avrupa'da Fenerbahce'yi tasiyabildi mi? Dunya Kupasi sirasinda Ricardinho Brezilya'yla sahadayken Alex evinde Playstation oynuyordu.;;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bu zorumlulugu kanitlayabilirmisin, herhangi bir kaynak gosterebilir misin? Ilk defa duyuyorum bunu...

Omerdinho
28.Mart.2007, 19:54
Sebatspor'a karsi istatistikleri iyi, ama Avrupa'da Fenerbahce'yi tasiyabildi mi? Dunya Kupasi sirasinda Ricardinho Brezilya'yla sahadayken Alex evinde Playstation oynuyordu

Sen Alex in Istatistiklerini birdaha gözden gecir birde Ricardinhonunkini gecir sonra ikisini birden karsilastir cikan sonucu buraya yaz.

bjk4ever
28.Mart.2007, 20:05
Sen Alex in Istatistiklerini birdaha gözden gecir birde Ricardinhonunkini gecir sonra ikisini birden karsilastir cikan sonucu buraya yaz.

Istatistiklerde Alex'in ustunlugu olabilir, ama bu onun daha iyi bir oyuncu oldugu anlamina gelmez. Mesela asist'E bakildiginda. Bir oyuncu korner kullanirsa ve birisi ona cikip kafa vurursa asist olur. Ama o oyuncu oraya topu bilerek mi gonderdi orasi tartisilir, ayrica sirf onun pasina degil, kendi takim oyuncularinin da kalitesine bagli birsey. Bazi takimlar daha hucuma donuk oynar ve o takimlarin golculeri daha cok gol atip istatistiklerini gelistirir, bazi takimlarda boyle degildir. Hep Alex'in Sebatspora Zeytinburnuspora attigi 2-3 gole aldanarak yorum yapiyorsunuz, ama Alex'in damga vurdugu ve kazandirdigi bir Avrupa maci hatirlamiyorum.

Ayrica sen de buna cevap ver o zaman:

Sen de son 2 Dunya Kupasindaki kadroya bak, 2 oyuncuyu karsilastir ve oradan cikan sonucu buraya yaz.

Ben Ricardinho Alex'ten cok daha iyi futbolcudur diye birsey soylemiyorum, ama Fenerbahce'lilerin bahsettigi gibi buyuk bir fark yok aralarinda bana gore. Zaten Alex o kadar daha da kaliteli bir oyuncu olsa Dunya Kupasinda o olurdu ve Ricardinho olmazdi.

ewrim_FB
28.Mart.2007, 20:13
Bu zorumlulugu kanitlayabilirmisin, herhangi bir kaynak gosterebilir misin? Ilk defa duyuyorum bunu...

Sana kanıtlamak gibi bir derdim yok ama yazıyı bu sitede okumuştum.Ayrıca Ricardinho'nun Avrupada ne yaptığını bana söyleyebilir misin?

Omerdinho
28.Mart.2007, 20:22
bjk4ever
Fenerbahcenin avrupa maclarini izlemedigin belli
Ricardinho nun avrupada gittigi kuluplerde hicbir basarisi yok bordeaux ya gitti oynamadan ülkesine geri döndü son iki dunya kupasinin kadrosuna secildi diye alexten iyi futbolcu oldu? adam daha türkiyeye ayak basmadan besiktasli yazarlar adami göklere cikardilar Alexten iyi Alex Efsane olur gibi yorumlarda bulundular . Geldi ve su anda Besiktasa ne kazandirdigini söylermisin?(1-2 mac disinda). Ama size göre alexten daha iyi hatta bir dünya stari.

ewrim_FB
28.Mart.2007, 20:28
Bu konuda birdaha mesaj yazmayacağım bu da benim fikrim değil Brezilya'nın fikri

http://www.ligtv.com.tr/LigTvComTrOzel.aspx?r=1&hid=12664

bjk4ever
28.Mart.2007, 20:55
bjk4ever
Fenerbahcenin avrupa maclarini izlemedigin belli
Ricardinho nun avrupada gittigi kuluplerde hicbir basarisi yok bordeaux ya gitti oynamadan ülkesine geri döndü son iki dunya kupasinin kadrosuna secildi diye alexten iyi futbolcu oldu? adam daha türkiyeye ayak basmadan besiktasli yazarlar adami göklere cikardilar Alexten iyi Alex Efsane olur gibi yorumlarda bulundular . Geldi ve su anda Besiktasa ne kazandirdigini söylermisin?(1-2 mac disinda). Ama size göre alexten daha iyi hatta bir dünya stari.

Ben zaten hicbir zaman Ricardinho'nun dunya stari oldugunu veya Alex'ten daha iyi oyuncu oldugunu soylemedim. Bana gore ikisi de esit veya aralarinda sizin belirttiginiz gibi buyuk farklar yok. Ayrica Dunya Kupasi kadrosu benim icin cok sey ifade ediyor. O kadro en ustunlerin, en iyilerin, en kalitelilerin cagrildigi kadro ve bir oyuncu forvet arkasi olarak Brezilya milli takiminda forma giyiyorsa onun kalitesinden suphe edemezsin.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Sana kanıtlamak gibi bir derdim yok ama yazıyı bu sitede okumuştum.Ayrıca Ricardinho'nun Avrupada ne yaptığını bana söyleyebilir misin?

Birsey ortaya atiyorsan kanitlayabilmen lazim. Ben dahil muhtemelen bircok kisi bu kurali ilk defa duydu. O zaman kanitla da biz de inanalim, sen de hakli cik.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bu konuda birdaha mesaj yazmayacağım bu da benim fikrim değil Brezilya'nın fikri

http://www.ligtv.com.tr/LigTvComTrOzel.aspx?r=1&hid=12664

Muhtemelen FB'li bir yazar tarafindan yapilan/uydurulan bir ankettir bu. Turk medyasinin surekli danismadan/sormadan bazi haberleri direkt agizdan almis gibi verdigini biliyoruz. Medyaya karsi en cok cikan belki FB'lilerdir, boyle bir habere bir anda inanmamiz gercekten sasirtici.

GeNç KaRTaL
29.Mart.2007, 17:36
Arkadaşlar Ricardinho daha bu sene geldi buraya direk istatisliklere bakmak falan akıllıca değil

Neyse sidik yarıştırır gibi yok o iyi yok diğeri iyi falan demek yanlış bence kimin iyi olduğu sezon sonunda belli olur

TR.CaPTaiN
29.Mart.2007, 22:40
Alex şişirildiği kadar iyi oyuncu.