PDA

View Full Version : Eski Aslan`dan bombardıman

Universal
01.Nisan.2007, 18:19
“İngiltere’den Fatih hoca için geldim, ama kadro dışı bıraktı. Başımızda Aziz Yıldırım olsaydı, her şey daha farklı olurdu”.

Galatasaray ve A Milli Takım formasıyla sayısız başarı yaşadıktan sonra yorumculuğa soyunan Hakan Ünsal, Referans Gazetesi’ne verdiği röportajda çok ilginç ifadeler kullandı:

‘Onore edilmedik’

Kesinlikle UEFA şampiyonu ile dünya üçüncüsü kadronun hak ettiği şekilde onore edildiğini düşünmüyorum. Birkaç ödül, konuşma ve törenden sonra bu iş kapandı, gitti. Başarımız ‘şans, tesadüf’ olarak adlandırıldı. Bir İngiltere’ymişiz gibi, başarılarımız normalmiş gibi geçiştirildi.

‘Nasıl centilmenlik!’

Ben o dönem, ‘Başımızda Aziz Yıldırım olsaydı, biz çok daha farklı olurduk’ dediğimde bazı taraftarlar kızdı, ama maalesef Türkiye’de böyle. Bizim Başkan her ne kadar centilmen, bu işlere önem veren bir insan gibi gözükse de, sonuçta biz de yapılan icraata bakarız. Gerçek anlamda onore edilmediğimizi düşünüyorum.

‘Vefa yokmuş’

Blackburn’de ilk kez futbolcu olduğumu anladım. 10 yıl formasını giydiğim Galatasaray’a sadece vefa için döndüm... Fatih Terim istediği için döndüm... Ama, ‘gençlere fırsat vermek istiyoruz’ diyerek bizi kadro dışı bıraktılar. Bu sebep bana hiç inandırıcı gelmedi. Vefa diye bir şey yokmuş. Fatih hoca ve o dönemdeki yöneticilerin yaptıklarından sonra buna iyice inandım.

‘Para kazanmadım’

Kariyerimle doğru orantılı para kazanmadım. Kendi aramızda da, ‘Fenerbahçe ve Beşiktaş’taki arkadaşlarımız bizden daha fazla para alıyor. Biz 4 yıl üst üste şampiyon olmuşuz, ama onlar kadar alamıyoruz’ diye konuşurduk.

‘Alacağımı bıraktım’

En son ayrılırken 200 bin dolar alacağım vardı. Yaklaşık 1 yıl bekledim. Paramı istediğimde bana zor durumda olduklarını söyleyip, alacağımın yarısını silmemi istediler. Bir süre direndim, ama sonra kabul ettim. Ardından Başkan çıkıp açıklama yaptı, ‘Kimseye vereceğimiz yok’ diye. Ama, ‘Oyuncularımız alacağının yarısını bıraktı’ deyip, teşekkür edilmiyor.

‘11 bin YTL istendi’

Ben ve Arif, Galatasaray Kongre Üyeliği için başvurduk, 11 bin YTL istediklerini bildiren bir yazı gönderildi. Sonrasında Başkan, ‘Geçen sene kontenjanım yoktu, bu sene kendi kontenjanımla üye yapacağım’ dedi, ama bekliyoruz. Elbette bu parayı verebilecek durumdayım. Ama biz 100 bin doların üzerini çizerken, kulübün bize böyle bir yazı göndermesi hiç hoş değildi.

‘İrtibatımız yok’

Efsane kadronun birbiriyle fazla bir irtibatı yok. Bu işi organize etmesi gereken belki biziz belki de kulüp. O anlamda Fenerbahçe’yi takdir ediyorum. Bizim gerçek anlamda bir 100. yıl kutlaması dahi yapmadığımızı da kabul edelim. UEFA şampiyonluğu sanki ayıpmış gibi sönük kutlanıyor. Bu başarıyı Beşiktaş veya Fenerbahçe kazansaydı eminim, müthiş kutlanırdı.

‘UEFA’yı kutlayamadık’

Fenerbahçe hâlâ 6-0’lık maçı kutluyor, biz ise UEFA’yı kutlayamıyoruz. İşte aradaki fark bu. En iyi dönemimizde bile Fenerbahçe’ye futbol şansımız tutmuyor. Beşiktaş’ın da bize pek tutmuyor. Keza Fenerbahçe’nin de Beşiktaş’a. Galatasaraylılar şunu artık biliyor: Fenerbahçe’ye karşı sıfır hatayla oynamak zorundasınız.

‘Gerets gözünü kapasın’

Bir hoca oyuncularının her söylediğini görüp duyarsa, takımda oyuncu kalmaz. Hoca bazen görüp görmezden, duyup duymazdan gelecek. Hasan Şaş geçen yıl müthiş oynadı. Gerets, geçen yıl Hasan’ın bazı şeylerine izin vermeseydi, bu yıldan farklı bir şekilde olmazdı. Şampiyon olduğu için bu sene işi daha fazla sıkı tutuyor.

Memedov
01.Nisan.2007, 18:29
Bravo hakan ünsal'a...Çok doğru açıklamalar yapmış.

RaSenGan
01.Nisan.2007, 18:30
peki kaynak ne ?

Ahmet_77
01.Nisan.2007, 18:33
doğrudur bence ya
yani yalan haber değildir

Fıratcan Alçınkaya
01.Nisan.2007, 18:42
Tabi siteminde haklı oldugu yerler var... Ama şu sözü ''Bir İngiltere’ymişiz gibi, başarılarımız normalmiş gibi geçiştirildi.'' heralde klupler bazında söyledi yoksa Milli Takımda İngiltere başarıyı en son 42yıl önce yaşadı...

Universal
01.Nisan.2007, 18:43
Fanatik birebir röportaj yaptı resimleri var.

Koray Düşova
01.Nisan.2007, 18:46
Bazı konularda haklı ama coğu konuda da çok şey bildiğini sanan aksine saçmalayan bir yorumcu fikrimce,yorumcu olmak eski futbolcu sıfatıyla çıkıp kol düğmesi takarak atıp tutmaktan ibaret maalesef...

M.Scofield
01.Nisan.2007, 18:57
Eğer böyle konuşmuşsa yazıklar olsun hakan ünsala

Nocna Mora
01.Nisan.2007, 19:17
neyine yazıklar olsun adam doğru söylüyor o ve Arif'i unuttular Gerets'de Okan Buruk'u unuuttu.....BRAVA HAKAN ÜNSAL

eGowiCh
01.Nisan.2007, 20:31
Bu eski bir röportaj, bir süre önce yayınlanmıştı.

Mirza
01.Nisan.2007, 21:05
Galatasaray hic degilse vefali olsa. Övündükleri kupalari bu oyuncularla aldilar.

TiLiKaMuS
01.Nisan.2007, 21:55
ingilterede oynarken blackburn hakan ünsal'ı çok istiyorduda, hakan GS'a fatih hoca için döndü mü? milli takımdaki kadrolarada bakarlarsa, hatır, vefa işlerinde fatih terimden daha iyi teknik direktör bulamazlar. allah aşkına komik olmasınlar yaw, oynayamayan adam zamanında maradonada olmuş olsa kadro dışı kalır. önemli olan bunu fark edip ekstra bir çaba sarfetseydi ya da jubilesini yapsaydı. eğer GS'da birilerine haksızlık yapılmışsa o'da kesinlikle bülent korkmazdır, hayatında başka takım forması giymemiş her şekilde GS için gücenmeden mücadele etmiş bir insana jubilesi bile yapılmadan ayrılması tüm GS'lılar adına üzücüdür.

Universal
01.Nisan.2007, 21:56
Bu eski bir röportaj, bir süre önce yayınlanmıştı.

Bu günkü gazetede vardı.

Nocna Mora
01.Nisan.2007, 22:22
ebvet dün mü ondan önce mi ne çıktı bu haber

nart_susruko
01.Nisan.2007, 23:59
bi mikrofonda bana uzatın bende bişeyler zırvalıyacağım

Cengo
02.Nisan.2007, 00:48
‘Nasıl centilmenlik!’

Ben o dönem, ‘Başımızda Aziz Yıldırım olsaydı, biz çok daha farklı olurduk’ dediğimde bazı taraftarlar kızdı, ama maalesef Türkiye’de böyle.

neyin ne olduğu anlaşılmıştır umarım!

Nedvedmania
02.Nisan.2007, 12:15
Bu adam hep böyle Galatasarayı kötülüyor niyeti belli .

y_layta
02.Nisan.2007, 15:42
kupayı bu oyuncularla almış olabilir ama amacı ne acaba hakanın

nart_susruko
02.Nisan.2007, 15:58
kupayı bu oyuncularla almış olabilir ama amacı ne acaba hakanın
passat istiyor..

El Comandante
02.Nisan.2007, 16:06
Zaten hic sevmezdim bunu,dini imani para herifin,gsde jübile yapilmadiya kendisine her demecinde galatasaraya yükleniyor...