View Full Version : OFTAŞ'ta neler oluyor?
Maksic
02.Nisan.2007, 23:34
Turkcell Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen G.Birliği OFTAŞSpor'da bu akşam ilginç saatler yaşandı. İhlas Haber Ajansı (İHA), 20.36'da servis ettiği haberde OFTAŞSpor teknik direktörü Metin Diyadin'in görevinden istifa ettiğini duyurdu.
20.36 İHA
"Türk Telekom Lig A'da 2. sırada bulunan Gençlerbirliği Oftaşspor'un teknik direktörü Metin Diyadin istifa etti.
Gençlerbirliği Oftaşspor'u Türk Telekom Lig A'ya çıkardıktan sonra başarılı sonuçlar alan ve takımın uzun süre lider gitmesini sağlayan Metin Diyadin istifa etti. Ligin 2. yarısında, ilk yarıya oranla başarılı olamayan ve son 4 haftada 10 puan kaybederek liderliği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kaptıran Gençlerbirliği Oftaşspor'da Metin Diyadin'in yönetimle bir görüşme yaptığı ve istifasını sunduğu öğrenildi. Metin Diyadin'in yarın yapacağı basın toplantısıyla, isitia kararını kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.
Gençlerbirliği Oftaşspor'un yeni teknik direktör olarak Osman Nuri Işılar ile anlaştığı belirtildi. "
Ajans bu haberin ardından 22.26'da tekrar servise sunduğu haberde Metin Diyadin'in istifa etmediğini ve kendilerine verilen haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
22.26 İHA
"Gençlerbirliği Oftaşspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, görevinden istifa etmediğini söyledi. Metin Diyadin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, istifa etmediğini ve görevinin başında bulunmakta olduğundan mutlu olduğunu söyledi. Metin Diyadin, bu tip haberlerin bazı kesimler tarafından maksatlı olarak çıkıraldığını savundu."
İki saat içerisinde oluşan bu durum ise akıllara soru işareti getirdi. Turkcell Süper Lig'e çok yaklaşan ve bu hafta beklenmedik bir şekilde Uşakspor'a mağlup olan G.Birliği OFTAŞSpor'da kulüpte bir iç çekişme olabileceği ve Ankara ekibinin önünün dizginleneceği konusunda söylentiler artmaya başladı...02.04.2007
Kaynak : Sporx.com
TR.CaPTaiN
02.Nisan.2007, 23:45
Oftaş 2.yarıya çok kötü başladı. Liderlikte gitti şu anda 2. Ama inşallah Süper Lige çıkacak.
M.Scofield
02.Nisan.2007, 23:47
Süper ligi çıkarsa 2 gençlerbirliği takımı olacak ne kötü birşey
TR.CaPTaiN
03.Nisan.2007, 00:05
Süper ligi çıkarsa 2 gençlerbirliği takımı olacak ne kötü birşey
Cavcav ticaret adamı satar :)
M.Scofield
03.Nisan.2007, 00:07
Cavcav ticaret adamı satar :)
Fortis alcak diye bir haber okumuşdum
TR.CaPTaiN
03.Nisan.2007, 00:45
Fortis alcak diye bir haber okumuşdum
Doğru olabilir bende bir arkadaştan duymuştum. Cavcav için problem yok zaten iyi para verirseler ceketimi bile satarım diyor :)
Del Piero_10
03.Nisan.2007, 00:48
Kurallar nedeniyle zaten 1 kişiye ait 2 takım aynı ligde oynayamaz.
deniz.91
03.Nisan.2007, 09:53
bu takım çıkmayacak görün bakın siz federasyonun ilgisi var yakından bu olaylarla
Ahmet_77
03.Nisan.2007, 14:38
gerçektende çok geriledi 1. olmayı garantiledi diye düşünüyordum...sonra ard arda puan kaybetmeler ve durum belli
ultraslanerdem
03.Nisan.2007, 14:53
Federasyonun yüzünden değildir inşallah...
Emurafu
03.Nisan.2007, 17:47
oftasi superlige cikamicak veya cikartmicaklar
sonra malatya 2. olup cikacak oftas play off kalacak ama play off la cikamicak zaten orduya gelecekler bizde yeneriz
El Comandante
03.Nisan.2007, 17:49
Oftas cikamaz süper lige,daha taraftari yok yahu.
1.istanbul b.b.
2.Malatyaspor
Play-offlardada Diyarbakirspor süper lige cikar ;;)
Emurafu
03.Nisan.2007, 17:56
Oftas cikamaz süper lige,daha taraftari yok yahu.
1.istanbul b.b.
2.Malatyaspor
Play-offlardada Diyarbakirspor süper lige cikar ;;)il takimlari ciksa iyi olur istanbul bld bile seyircisi yok
El Comandante
03.Nisan.2007, 18:08
il takimlari ciksa iyi olur istanbul bld bile seyircisi yok
Aslinda altayin cikmasini istiyorum,i.b.belediyesinin yerine.Türkiyenin 3.büyük sehri olan izmirin süper ligde takimi yok.Ne kadar kötü bir durum.Keske diyarbakir,malatya ve altay ciksa...
Emurafu
03.Nisan.2007, 18:15
Aslinda altayin cikmasini istiyorum,i.b.belediyesinin yerine.Türkiyenin 3.büyük sehri olan izmirin süper ligde takimi yok.Ne kadar kötü bir durum.Keske diyarbakir,malatya ve altay ciksa...
katiliyorum
ordu keske 20 yil aradan sonra ciksa play off seneye insallah bu sene yatirim yapiyorlar
kocaeli bile ciksa iyi olur
El Comandante
03.Nisan.2007, 18:24
katiliyorum
ordu keske 20 yil aradan sonra ciksa play off seneye insallah bu sene yatirim yapiyorlar
kocaeli bile ciksa iyi olur
Lig cok cekismeli,her an dengeler bozulabilir.7 hafta var daha ligi bitmesine,cok cekismeli gercekten maclar.4.Diyarbakirspor ile 14.Kocaelisporun arasinda sadece 9 puan fark var.Buda ligin ne kadar cekismeli oldugununun kaniti.Orduspor 11.sirada olmasina karsin 4.Diyarbakirspor ile arasinda 7 puan fark var,dedigim gibi her an dengeler bozulabilir.Sadece ilk 3 siradakiler biraz kopmuslar ligde.3.Malatya ile 4.Diyarbakirspor arasinda 9 puan fark var.Valla bu sene Lig A cok zevkli gercekten.
Emurafu
03.Nisan.2007, 18:26
evet aynen oyle bu senede play off maclarini dspor vercek
ordu sezon basindan beri iyi oynuyordu ama skora yasitamiyordu cok kotu puanlar kaybettik
egero mardin maci samsunda olmasaydi evimizde olsaydi banko bizimdi
oftas ve malatya bunlari evimizde yenecegiz
El Comandante
03.Nisan.2007, 18:35
Ordusporun cikista oldugu bir gercek.Son 5 macta 13 puan toplamalarida bunu gösteriyor.
Orduspor gercekten kendi evinde taraftarlarinin destegiyle cok güzel sonuclar aliyor.Icerde oynadigi 13 mactan 23 puan almis,ama ordusporun deplasman karnesine bakarsak ligin en kötü takimlarindan biri.14 macta 11 puan toplayabilmis sadece,14 macta 2 galibiyet almissiniz ve bu cok kötü bir durum.Orduspor ligde kalabiliyorsa bu taraftarinin destegiyle oluyordur.Ordunun deplasmandada iyi oynamasi gerekiyor.Artik evindeki bu perfomansini deplasmanada yaymali diye düsünüyorum.Yoksa play-off umudunuz imkansiz gibi birsey.
Emurafu
03.Nisan.2007, 18:47
Ordusporun cikista oldugu bir gercek.Son 5 macta 13 puan toplamalarida bunu gösteriyor.
Orduspor gercekten kendi evinde taraftarlarinin destegiyle cok güzel sonuclar aliyor.Icerde oynadigi 13 mactan 23 puan almis,ama ordusporun deplasman karnesine bakarsak ligin en kötü takimlarindan biri.14 macta 11 puan toplayabilmis sadece,14 macta 2 galibiyet almissiniz ve bu cok kötü bir durum.Orduspor ligde kalabiliyorsa bu taraftarinin destegiyle oluyordur.Ordunun deplasmandada iyi oynamasi gerekiyor.Artik evindeki bu perfomansini deplasmanada yaymali diye düsünüyorum.Yoksa play-off umudunuz imkansiz gibi birsey.
evet zor ama seneye kesin cikacaz sansizlik yasadik ya tecrubeli futbolcular form tutmaya basladi
emir cavak
03.Nisan.2007, 19:42
Emurafu Çok İddaalısın Süper Lige Çıkma Konusunda Bence Bu Sene Değilde Seneye Belki
Emurafu
03.Nisan.2007, 19:43
Emurafu Çok İddaalısın Süper Lige Çıkma Konusunda Bence Bu Sene Değilde Seneye Belkikim iddiali ben iddiali degilim zor dedim sadece ama neden olmasin falan filan evimizde mac kaybetmeyiz buyuk ihtimal
gorkemyilmazkarasu
04.Nisan.2007, 00:05
Diyadin istifa mı ettirildi?
Türk Telekom Lig A'da zirve mücadelesi veren G.Birliği OFTAŞ Spor'da Metin Diyadin'in istifası kafaları karıştı. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelen Metin Diyadin bugün düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. İstifayı gerektirecek bir durum olmadığını bunun sadece İlhan Cavcav'ın tasarrufu olduğunu söyleyen Metin Diyadin, İlhan Cavcav ve genel menejer Cem Onuk hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Metin Diyadin, yardımcıları Suat Sarıca, Çağatay Şalap ve Hüsnü Karakoyun ile birlikte kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;
''Ben istifa etmedim. Böyle bir açıklama da yapmadım. İstifayı gerektirecek bir sorun da yok. Bu tamamen Cavcav'ın tasarrufudur'' dedi. İstifasıyla ilgili sürecin 6 hafta önce başladığını vurgulayan Diyadin, şöyle konuştu:
''Başkan, menajer Harun Erol ile bana haber yollayarak bırakmamı istedi. Bana (bırakmazsa bir daha kulüp binasından içeri giremez) dendi. Ben başarısız değilim. 60 maçta 6 yenilgi aldık. 2 başarısız sonuçta takımımı ve oyuncularımı terk edecek adam değilim. Takımım şu anda bu durumdaysa, bunda en büyük pay oyuncularımındır, onları asla unutmayacağım.''
Sezon başında bazılarının 'bu takım ligde kalsın yeter' dediğini hatırlatan Diyadin, ''Hayal edemedikleri başarıyı yakalayınca bunu hazmedemediler. Küçük insanlar yanlarına aldıklarıyla kendilerinin büyük olduğunu sanırlar. 19 yıldır bu kulübün içindeyim. İstifa etmemin istenmesiyle ilgili konunun, en azından benimle paylaşılması gerekirdi diye düşünüyorum. Bıraksın demek ne kadar etik? Şu ana kadar bana bir tebligat yok ve hiçbir idareci de benimle konuşmadı'' diye konuştu.
Galip geldikleri İstanbulspor maçında Gençlerbirliği Kulübü Genel Menajeri Cem Onuk'un kadro seçimine karıştığını ifade eden Diyadin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Cem Onuk benim kadroma müdahale etmeye kalkıştı. Asla böyle bir olaya müsade etmem. Benim kadroma karışacak adam ya düdüğü eline alacak ya da yerime birisini getirecek. Gururumu ayaklar altına alırım, ancak onurumu asla.''
Aynı sorunu Akçaabat Sebatspor maçında da yaşadığını dile getiren Diyadin, ''Kazandığımız bu maç sonrasında başkan bana 'sana yardımcı olacak bir teknik direktör getirelim' teklifinde bulundu.
Bu ne kadar etiktir? Ben de kendisine 'sen istediğin teknik direktörü getir, ben bırakayım' dedim. Düzene ve sisteme bir yerde başkaldırış yapmışımdır. Alacağım yok, sözleşmemi tek taraflı fesih etsinler. Bu kulübe her zaman alnım dik girerim. Burası kimsenin değildir'' şeklinde konuştu.
AZİZ YILDIRIM'A ÖVGÜ
Teknik direktör Metin Diyadin, Fenerbahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım ile ilgili övücü sözlerde bulunmasının istifasına neden olup olmadığının sorulması üzerine de şu cevabı verdi:
''Tüm başkanlara saygı duyarım. Cavcav da buna dahildir. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile ilgili olumlu konuştum. Çünkü ben 2 yıl o kulübün ekmeğini yedim. Ayağım kırıldığında başkan Aziz Yıldırım başucumda ağladı. O camiayı unutmayacağım. Bunu anlamak için insanlarda ahde vefa duygusu olmalıdır.''
GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI
Metin Diyadin, basın toplantısının bitiminden sonra oyuncuları ve kulüp çalışanlarıyla vedalaştı. Bu vedalaşma sırasında kırmızı-siyahlı takımın futbolcularından bazıları, duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamadılar. Tüm takım oyuncuları dışarı çıkarak Metin Diyadin'i uğurladılar.
Diyadin, arabasına binerken Gençlerbirliği Kulübü futbolcularından Mehmet Çakır, Eren, Hakan ve Zafer de hocayı uğurlayarak, başarı dilediler.
Teknik direktör Metin Diyadin'in istifası sonrasında bu göreve Osman Özdemir getirildi. Kulüp menajeri Harun Erol'un verdiği bilgiye göre, Özdemir'in yardımcılığını da Eyüp Taş'ın yapacağı bildirildi.
Yeni teknik ekibin, bugün saat 14.30'da yapılacak antrenmanda göreve başlayacağı öğrenildi.
alıntıdır:sporx.com