Log in

View Full Version : Formula 1 - Malezya Grand Prix

Ahmet_77
05.Nisan.2007, 16:27
Sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'si bu hafta sonu yapılacak.

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'si, bu hafta sonu yapılacak.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bulunan Sepang pistinde düzenlenecek sezonun ikinci yarışı, yeni takımı Ferrari ile birlikte sezonun ilk "Grand Prix"si olan Avustralya'yı kazanan Finli pilot Kimi Raikkonen ve son 2 sezondur Renault ile şampiyonluğu kimseye kaptırmayan İspanyol pilot Fernando Alonso'nun yoğun mücadelesine sahne olacak.

2003 yılında burada kazanarak Formula 1 kariyerinin ilk zaferine imza atan Kimi Raikkonen, Avustralya'da yarışı birinci bitirerek sürücüler klasmanında 10 puanla ilk sırada yer aldı. Mclaren Mercedes adına yarışan Fernando Alonso ve F1'de çaylak yılını geçiren İngiliz Lewis Hamilton'un sezonun ilk yarışında podyuma çıkmasıyla markalar klasmanında 14 puan toplayan Mclaren ilk sırada bulunuyor.

Kuala Lumpur'da Alman tasarımcı Herman Tilke tarafından tasarlanan ve 15 dönüşe sahip Sepang Pisti'nin uzunluğu 5 bin 543 metre. 56 tur üzerinden yapılacak Malezya Grand Prix'sinde pilotlar toplam 310.408 kilometrelik yarışı ilk sırada bitirmek için mücadele edecek. Bu pistte tur rekoru ise Williams takımı adına yarıştığı 2004 yılında 1:34.223'lük derece elde eden Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya'ya ait.

uAburak89
05.Nisan.2007, 22:10
McLaren sürücülerinin 1. ve 2. olmasını bekliyorum ..

El Barto
05.Nisan.2007, 22:12
Ferrarileri yine zirvede göreceğiz ;)

Ahmet_77
06.Nisan.2007, 15:58
alonso-raikonen ikisinden biri kazanır bence

El Barto
06.Nisan.2007, 16:04
Raikonen kazanır yada ferrari kazansında :)

Ahmet_77
07.Nisan.2007, 11:45
Felipe Massa Malezya Grand Prixi sıralama turlarını son saniylerde gerçekleştirdiği turu ile kazandı. Massa sıralama turlarının bitiminde attığı tur sonucunda 1:35.043'lük bir derece ile pole pozisyonunu kazanmış oldu. İkinic sırayı McLaren Mercedes'ten Fernando Alonso alırken üçüncü cebi Ferrari'nin diğer sürücüsü Kimi Raikkonen elde etti. İlk dört sırayı Ferrari ve McLaren pilotlarının aldığı sıralama turlarında Lewis Hamilton bu dörtülünün son ismi oldu.

Fıratcan Alçınkaya
07.Nisan.2007, 21:09
Üf be Raikkonen seni kırmızılar içinde görmeye katlanamıyorum... Resmen Ümit Besen gibi oldum:

-Yarışına çagır beni Raikkonen
-İstersen co pilotun olurum senin
-Arabada yer yok dersen pit-stop da beklerim seni
-Hayaller kurardık biz yıllar önce
-Şampiyon olucaktık
-Bilirsin ne kadar görmek isterdim siyahlar içinde seni öylece
-Hiç yoktu hesapta ayrılık işte
-Ferrari nin koltuguna oturdun işte
-Dayanmak çok zor seni kırmızı araba içinde görünce
-Sana iyi yarışlar malezyada
-Baz gaza artık git bir an önce...

El Barto
07.Nisan.2007, 21:11
Tebrikler Massa'ya Ferrariye.Duble yapacaz yarın ;)

Ahmet_77
07.Nisan.2007, 21:22
Massa kariyerinde 4.kez ilk cebe yerleşti

uAburak89
07.Nisan.2007, 21:56
Üf be Raikkonen seni kırmızılar içinde görmeye katlanamıyorum... Resmen Ümit Besen gibi oldum:

-Yarışına çagır beni Raikkonen
-İstersen co pilotun olurum senin
-Arabada yer yok dersen pit-stop da beklerim seni
-Hayaller kurardık biz yıllar önce
-Şampiyon olucaktık
-Bilirsin ne kadar görmek isterdim siyahlar içinde seni öylece
-Hiç yoktu hesapta ayrılık işte
-Ferrari nin koltuguna oturdun işte
-Dayanmak çok zor seni kırmızı araba içinde görünce
-Sana iyi yarışlar malezyada
-Baz gaza artık git bir an önce...

Aynen aynen, sonunda benim kafadan biri çıktı ...

McLaren şov yapacak yarın inşallah ..

El Barto
08.Nisan.2007, 11:33
Ferrariler çok kötü başladılar:( zaten kablolu yayında gitti seyredemiyorum :(

uAburak89
08.Nisan.2007, 12:44
Duble geldi duble ..! McLaren şov ..!

1. Alonso
2. Hamilton
3. Raikkonen
4. Heidfeld
5. Massa

El Barto
08.Nisan.2007, 12:45
McLaren çok iyi başlamıştı zaten.Tebrikler Mclaren'e seyredemedin yarışı :(

Universal
08.Nisan.2007, 12:45
Alonso bu yılda kopmayacak. Ama birinci Kimi olacaktır. Buna inanıyorum. ;)

El Barto
08.Nisan.2007, 12:46
Massa çok şaşırttı beni :(

uAburak89
08.Nisan.2007, 12:48
Son 10 tur müthişti .. Alonso zaten kopmuştu, çok rahattı .. Hamilton lastiklerinden dolayı Raikkonen farkı kapadı, 8-9 saniye olan farkı son turda 0.8'e kadar indirdi ama geçmeyi başaramadı ..

Sene sonunda hem pilotlarda, hem de markalarda şampiyon McLaren olacak ..

El Barto
08.Nisan.2007, 12:49
markalrda belki ama Kimi bu sene pilotlarda şampiyon Alonso hegemonyasına bu sene son ;)

Ahmet_77
08.Nisan.2007, 13:41
bu yıl hep böyle olur
Ya Ferrari
Ya Mercedes

Seçkinn
08.Nisan.2007, 21:05
Formula 1 heyecanı maalesef her geçen yıl dahada tatsız tuzsuz bir hal almaya başladı. Bu sezon Hamilton'dan başka parlayan bir yön göremiyorum F1 dünyasında. FIA kurallar başta olmak üzere herşeyi gözden geçirirse belki daha izlenilebilir olabilir yarışlar.

Fıratcan Alçınkaya
09.Nisan.2007, 00:02
Çok sevindim McLaren kazanınca ama birazda burukluk var Raikkonen kazanamadı...

BianCoNeRo
11.Nisan.2007, 02:47
Schumayer bıraktıktan sonra pek zevk vermeyecek gibi görünüyor formula.temennimiz Ferrari nin 1.olması.favori pilotum ise Raikkonen.Massa da Ferrari fanatiklerini hayal kırıklığına uğratıyor.