PDA

View Full Version : Maçlar 2010'a kadar Digitürk'te

deniz.91
13.Nisan.2007, 19:21
Digitürk Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Berna Kürekçi, 2009-10 Turkcell Süper Lig sezonunun sonuna kadar yayın haklarının Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş'ye ait olduğunu söyledi.

Gaziantep'te Digitürk Nokta satış ofisinin açılışına Genel Müdür Yardımcısı Selim İbrahimoğlu ile birlikte katılan Berna Kürekçi, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Turkcell Süper Lig yayın hakkının, 2010 futbol sezonu sonuna kadar Digitürk'te olduğunu vurgulayan Kürekçi, ''Bu konuda zaman zaman kamuoyunu yanıltan haberler, maksatlı olarak çıkarılmaktadır. 2010 yılı futbol sezon sonuna kadar Turkcell Süper Lig yayın haklarının Digitürk'te olduğunun altını çizerek, bir kez daha vurgulamak isterim'' diye konuştu.

Kürekçi, Digitürk olarak yepyeni projelerle 2007 yılına girdiklerini, üye sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Digitürk'te şu anda 200 kanala ulaştıklarını ifade eden Kürekçi, aylık 9,9 YTL giriş paketi ile her evi Digitürk ile tanıştırmak istediklerini, halka daha zengin içerik ve kaliteli, yaygın bir görüntüyü ulaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.
13.04.2007

Kaynak : AA

Maksic
13.Nisan.2007, 19:27
Digiturkte olması iyi D Smart a geçse güzel olmaz zaten Lig Tv de ustalaşmış bu konuda zaten iyi yayın yapıyorlar

Universal
13.Nisan.2007, 19:43
Lig TV kalması kötü olmuş. İyi bir yayın anlayışıları yok. Taraflı bir yayın anlayışı var. Beşiktaş, Galatasaray kluplerinde maç sırasında herhangibi bir taraftarların sesini kısan bir durum yok. Ama Fenerbahçe kısmakla kalmayıp rakip tribününe mikrofon koyup o taraftarın sesini getiriyorlar. Ayrıca hiç bir anadolu klubunun maçını göstermiyorlar. Gösterme yetkileri olsa bile. Ayrıca Lig T.V'de rayting kaygısı olmadan rayting için hazırlanmış programlarıda kaldırmaları gerekiyorlar. Eşit davranmaları gerekir.

Ahmet_77
13.Nisan.2007, 19:49
D Smart alır diye düşünüyordum ama Lig TV aldı

eGowiCh
13.Nisan.2007, 23:30
D-Smart da alsın, Lig TV'de de kalsın. Rekabet olsun, tekel olmasın. İsteyen D-Smart'tan izler maçları, isteyen Lig TV'den, en güzeli böyle olur bence.

Digitürk'teki TJK TV ile D-Smart'taki Hipodrom TV gibi, isteyen istediğini izliyor, kaliteli bulduğunu :)

El Comandante
13.Nisan.2007, 23:33
Lig TV kalması kötü olmuş. İyi bir yayın anlayışıları yok. Taraflı bir yayın anlayışı var. Beşiktaş, Galatasaray kluplerinde maç sırasında herhangibi bir taraftarların sesini kısan bir durum yok. Ama Fenerbahçe kısmakla kalmayıp rakip tribününe mikrofon koyup o taraftarın sesini getiriyorlar. Ayrıca hiç bir anadolu klubunun maçını göstermiyorlar. Gösterme yetkileri olsa bile. Ayrıca Lig T.V'de rayting kaygısı olmadan rayting için hazırlanmış programlarıda kaldırmaları gerekiyorlar. Eşit davranmaları gerekir.

Yuh artik,bunu bile tarafli yaptiniz ya ben artik ne diyecegimi bilemiyorum ;)

mgokalparslan
13.Nisan.2007, 23:45
lig tv nin programları çok güzel
futbol dergisi,dünyanın futbolu felan çok güzel programlar.tabii rayting için olanlar da var onların da olması gerekecek
onun dışında anadolu kulüplerinin maçlarını yayınlasalar daha iyi olur

Burak Duran
13.Nisan.2007, 23:50
Tabi batu herhalde sen hiç diğer maçları izlemiyosun :D

deniz.91
13.Nisan.2007, 23:53
keşke bari anadolu kulüplerini d-smart alsaydı böylece tüm maçlar gözterilirdi.

Emurafu
14.Nisan.2007, 00:38
oh be d smart da gecmedi

RoNNiE91
14.Nisan.2007, 00:52
Lig Tv'de olmasına alışmıştım artık,D Smart olsa pek iyi olmazdı bence.Ayrıca Lig TV'nin oturmuş bir yayın akışı var.Böyle kalması iyi oldu.

eGowiCh
14.Nisan.2007, 01:52
D-Smart'a geçmesi gibi bir şey sözkonusu değil, sadece D-Smart da alabilirmiş yayın haklarını. Tekelleşme olmasın, rekabet olsun diye böyle bir uygulama olabilir. Digiturk ve D-Smart zaten büyük bir rekabete girdi, hatta Digiturk D-Smart'ta Lig TV izlenmesin diye modül sistemini komple yeniledi.

Size açıklayayım kısaca Lig TV'nin yeni modül sistemini.

Biliyorsunuz, uydu alıcınız varsa (Goldmaster, Next, Vestel vb.) ve modül girişliyse, çanaklardan biri Turksat'a yönlenmişse, Digiturk satış noktasından alacağınız Lig TV modülüyle Turksat üzerinden Lig TV'yi aylık 35 YTL karşılığında izleyebiliyordunuz. Modülü alıyorsunuz, alıcınıza takıyorsunuz ve aktivasyon tamamlandıktan sonra Lig TV'yi aylık 35 YTL'ye izleyebiliyorsunuz. Sadece Lig TV'yi izliyorsunuz, diğer Digiturk kanallarından faydalanamıyorsunuz.

D-Smart'ın sistemini bilmeyen yoktur. D-Smart, Next veya Goldmaster tabanlı bir uydu alıcısıdır. Turksat uydusunu kullanan D-Smart'ın modül girişi vardır. Alacağınız bir uydu alıcıs ile D-Smart arasındaki tek fark içerisindeki düzendir ve yazılımlardır. İkisi de Turksat'a yönlenmiştir ve hemen hemen ikisinde de aynı kanalları izlersiniz. D-Smart'ın modül girişine takacağınız Lig TV modülü ile maçları izleyebilirsiniz.

İşte bunu önlemek için Digiturk bir yenilik yaptı. Artık Lig TV'yi izlemenizin iki yolu var.

1) Ya Digiturk uydu alıcısı ve çanağı alıp, Eko-Spor paketiyle aylık 56 YTL ödeyerek izleyeceksiniz.
2) Ya da modül girişli uydu alıcınız varsa, Lig TV modülünü 100 YTL verip satın aldıktan sonra aylık 49 YTL ödeyip Eko-Spor paketi satın alacaksınız.

Digiturk, D-Smart'tan Lig TV izlemeyi tamamen engellemiş durumda. Eski üyeler D-Smart'a modüllerini takıp izleyebilirler, fakat D-Smart'ı olanlar kesinlikle Lig TV izleyemiyorlar. Çünkü çanaklarınızdan birini Eutelsat (Digiturk uydusu)'na yönlendirmeniz gerekiyor. Turksat üzerinden kesinlikle Lig TV izlemeniz olanaksız.

Şifreleme sistemini tamamen değiştiren Digiturk, böyle bir uygulamayla D-Smart'a büyük bir engel koymuş durumda. Artık sadece Lig TV üyesi olamıyorsunuz, Eko-Spor paketine üye olacaksınız modüllü almak isteseniz bile.

Kendimden örnek vereyim. Next YE-2000 CX Super Plus uydu alıcısına sahiptim. Uydu alıcımın modül girişi yoktu, sadece kart girişi vardı. Alıcımda gömülü modül vardı, bu yüzden sadece Lig TV kartını takıp çalıştırmanın yeterli olacağını düşündüm. Digiturk servisi geldi, kartı taktı fakat çalışmadı, çünkü Lig TV kartı sadece orijinal Digiturk modülünün içinde çalışıyor. Digiturk modülünü de sadece Digiturk bayilerinden temin ediyorsunuz, bu da D-Smart'ın önüne büyük bir taş koyuyor. Uydu alıcımı yeni aldığımdan iade edip modül girişli Next YE-2000 CIS Super Plus aldım. Modül girişine taktık, fakat bu sefer de Turksat uydusundan izlenemediğini öğrenince şok oldum. Çanaklardan birini mecburen Eutelsat'a yani Digiturk uydusuna yönlendirdik ve hesabımız aktif oldu. Şu an 49 YTL ödüyorum ayda ve Eko-Spor paketine sahibim. Yani Digiturk abonesiyim ve TürkMax, Elmax, TJK TV, Hallmark gibi diğer Digiturk kanallarına da sahibim.

Yeni uydu alıcısı alacaklara veya Lig TV izlemek isteyenlere bilgi amaçlı yazdım bunu, sorusu olanlar sorabilir, almadan önce bir kez daha düşünün derim, zira sistem komple değişmiş, tarife değişmiş, eski fiyatlara ve sisteme kanıp da hata yapmayın.

paco
14.Nisan.2007, 05:26

ya keşke teleon veya cine5 alsaydı bizim yani galatasarayın o zaman almadığı kupa yoktu ... ;) .....

GeNç KaRTaL
14.Nisan.2007, 08:11
Digitürk'te kalması benim için pek bir şey ifade etmiyor nede olsa evimde benden başka futbolla ilgilenen yok ve hiç bir zaman digitürk gelse bile spor paketimiz olmayacak:D

fm26mer
14.Nisan.2007, 13:22
Şunu Neden Normal Kanaldan göstermiyolar ki..TRT alsa ya

eGowiCh
14.Nisan.2007, 13:31
Ücretsiz yayın yapan kanal gösterirse, kulüpler yayın gelirleri diye bir şey alamaz, dolayısıyla kimse de bunu istemez. Digiturk'un maçları alıp yayınlamasından karlı çıkan Federasyon, Digiturk ve kulüpler. Zararlı çıkan da taraftarlar...

fm26mer
14.Nisan.2007, 13:33
Ücretsiz yayın yapan kanal gösterirse, kulüpler yayın gelirleri diye bir şey alamaz, dolayısıyla kimse de bunu istemez. Digiturk'un maçları alıp yayınlamasından karlı çıkan Federasyon, Digiturk ve kulüpler. Zararlı çıkan da taraftarlar...

Ben bunu hiç düşünmedim ya=t =t

World Hollow o1
14.Nisan.2007, 13:37

Tebrik ederim.!

çok güzel açıklama yapmışsın.

y_layta
14.Nisan.2007, 14:30
bunu tabiki isteyen taraftar yok ama napalım takımımız izin para kazanmaları için buna katlanmalıyız ve ayrıca bi ara ne güzel trabzonumun maçlarını trt1 veriyodu

eGowiCh
14.Nisan.2007, 15:20
Maçlar yine Digiturk veya benzeri kanallarda olsun, fakat tek kanalda olmasın. Bunun için de D-Smart'ın da almasını isterim.

Yayın hakları sadece Digiturk'e ait olduğundan, bu konuda Digiturk tekel durumda. İstediği gibi fiyatları belirliyor. Şu an Lig TV için üye olmak isteyenler ayda en az 49 YTL ödemek zorundalar. Eğer rekabet olursa, fiyatlar düşer, karlı çıkan taraftar olur.

D-Smart yapar 39 YTL, Digiturk 49 YTL'de kalırsa dolayısıyla Digiturk de fiyatları düşürmek zorunda kalır.

Türk Telekom şu an ADSL alanında tekel durumda, rekabet olmadığından da diğer ülkelere nazaran daha fazla ücret ödüyoruz. Maç yayın hakları da aynı bu şekilde. Eğer Digiturk'ün rakibi olsa eminim ki daha ucuza maçları izleriz.

GeNç KaRTaL
14.Nisan.2007, 15:21
Yayın geliri kalmaz diye bir şey yok yayın hakkını alan kanal öder parasını ama bu seferde ücretsiz yayınlayacağı için kanal bundan zararlı çıkar ve bundan dolayı hiç bir kanal böyle bir şey yapmaz ve bizimde ücretsiz lig maçlarını seyretmemiz imkansız bir şey

Ayrıca ben buna katılmasamda maçlar ücretsiz yayınlansa maça gelen taraftar sayısı azalırmış diye bir düşüncede var

eGowiCh
14.Nisan.2007, 15:35
Yayın hakkını alan kanal nasıl ödeyecek? Bu imkansız bir şey. Diyelim TRT aldı yayın haklarını, ihaleye girip milyonlarca doları ödeyip de ücretsiz yayın yapmaz. Bundan çok çok büyük zarar alır.

Digiturk 465 milyon dolara 3.5 yıllığına yayın haklarını almıştı 2001'de. Şimdi fiyat 800 milyon dolarlarda. Hiçbir kanal bu fiyata ihaleyi alıp da ücretsiz yayın yapma gibi bir şey yapmaz, kanal komple batar.

GeNç KaRTaL
14.Nisan.2007, 15:41
Yayın hakkını alan kanal nasıl ödeyecek? Bu imkansız bir şey. Diyelim TRT aldı yayın haklarını, ihaleye girip milyonlarca doları ödeyip de ücretsiz yayın yapmaz. Bundan çok çok büyük zarar alır.

Digiturk 465 milyon dolara 3.5 yıllığına yayın haklarını almıştı 2001'de. Şimdi fiyat 800 milyon dolarlarda. Hiçbir kanal bu fiyata ihaleyi alıp da ücretsiz yayın yapma gibi bir şey yapmaz, kanal komple batar.
Tamam işte bende onu diyorum ayrıca diğer düşüncende çok doğru tek el olması fiyatları artırıyor