View Full Version : Can:Bu Zico beni oynatmıyor hocam
ForsakeN
23.Nisan.2007, 17:14
Fenerbahçe'nin genç oyuncusu, hocasını Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e şikayet etti.
‘Çocuk görüyorlar’
Zico'nun sezon başında kimsenin beklemediği bir şekilde şans verdiği, daha sonra yedeğe çekmesine karşın, Lugano-Edu'dan birinin yokluğunda ilk oynattığı isim olan Can, artık şans bulamayınca hocasına cephe aldı. Nike'ın düzenlediği bir organizasyonda bir araya geldiği Fatih Terim'e hocasını şikayet eden genç oyuncu, "Beni hâlâ çocuk görüyorlar. Bu yüzden şans bulamıyorum" dedi.
‘Biz güveniyoruz’
Antrenmanlarda iyi çalıştığını ancak oynayamadığını söyleyen Can, "Hocanın forma vermemesi moralimi bozuyor, motive olamıyorum. Bunlar Rize maçından sonra yaşanmaya başladı" diye konuştu. Terim oyuncusunu, "Biz, gençlere güveniyor ve forma veriyoruz. Moralini bozma ve çalışmalarına devam et. Rize maçında yenilen golde hatan yoktu. Ben her şeyi takip ediyorum" diye teselli etti.
Fanatik
Gangster
23.Nisan.2007, 17:16
Can kaliteli futbolcu.Bence oynamalı...
Memedov
23.Nisan.2007, 17:17
Can Edu'nun yerine İlk 11 oynayabilecek kapasitede bir oyuncu ama Zico onu görmüyor..:roll:
Gangster
23.Nisan.2007, 17:18
Edu Dracena Can'dan kaliteli değilki?
barahir
23.Nisan.2007, 17:20
Ama daha tecrübeli...
TR.CaPTaiN
23.Nisan.2007, 17:20
Herşeyin zamanı var Edu ve Lugano varken hatta Önder varken Can'ın oynaması garip kaçar.
GeNç KaRTaL
23.Nisan.2007, 17:22
O zaman kiralasınlar genç oyuncular yedek kulubesinde oturarak kendilerini geliştiremezler
ForsakeN
23.Nisan.2007, 17:24
Zaten kaç senedir kiralık gönderiliyordu pişmesi için.Sivas'a,Mardin'e falan gitti.Bi kaç takıma daha gitmişti.
perpetua
23.Nisan.2007, 17:38
Can'in Fenerbahce'de simdiye kadar oynadigi maclarin cogunda izleme sansi buldum ve kendisi ile ilgili dusuncem tami tamina bir el bombasi oldugu. Fizik iyi, agresifligi guzel ama guvenilir bir oyuncu degil kesinlikle.
Ilk olarak Zico oyunu geriden baslattigi icin defans oyuncularinin top ayaginda iken rahat olmasi gerekli. Can'da bu meziyet hic gelismemis durumda. Can daha cok kesici ozellikleri olan bir oyuncu.
Kesici ozellikleri fena degil, yani 1. Lig'de bir cok takimda oynayabilecek kalitede. Ancak Can'in saha icinde zihinsel hatalar yaptigini gozlemek pek de zor degil. Alt yapisi cok zayif bir oyuncu ve tamamen kalbi ile oynuyor, beyni ile degil ve bu nedenle de gereksiz hatalar yapip rakibe buyuk firsatlar verebilecek tipte bir oyuncu.
Ben Can'in yerine her zaman icin Onder, Lugano ve Edu'yu tercih ederim. Bu uclu'nun zayif noktalari bellidir ve bu zayif noktalarini kapatmak icin taktikler uretilebilir, ancak Can'in eksikligi her zaman icin hata yapabilecek bir oyuncu olmasi oldugu icin bu hatalari kapatmak icin uretilecek bir taktigin Fenerbahce'ye yarari olmaz. (Gomulu defans, defansin onunde 3 tane on libero - ki rakip yerden degil, sadece havadan Fenerbahce'nin uzerine gelebilsin.)
eGowiCh
23.Nisan.2007, 18:05
Can'in Fenerbahce'de simdiye kadar oynadigi maclarin cogunda izleme sansi buldum ve kendisi ile ilgili dusuncem tami tamina bir el bombasi oldugu. Fizik iyi, agresifligi guzel ama guvenilir bir oyuncu degil kesinlikle.
Ilk olarak Zico oyunu geriden baslattigi icin defans oyuncularinin top ayaginda iken rahat olmasi gerekli. Can'da bu meziyet hic gelismemis durumda. Can daha cok kesici ozellikleri olan bir oyuncu.
Kesici ozellikleri fena degil, yani 1. Lig'de bir cok takimda oynayabilecek kalitede. Ancak Can'in saha icinde zihinsel hatalar yaptigini gozlemek pek de zor degil. Alt yapisi cok zayif bir oyuncu ve tamamen kalbi ile oynuyor, beyni ile degil ve bu nedenle de gereksiz hatalar yapip rakibe buyuk firsatlar verebilecek tipte bir oyuncu.
Ben Can'in yerine her zaman icin Onder, Lugano ve Edu'yu tercih ederim. Bu uclu'nun zayif noktalari bellidir ve bu zayif noktalarini kapatmak icin taktikler uretilebilir, ancak Can'in eksikligi her zaman icin hata yapabilecek bir oyuncu olmasi oldugu icin bu hatalari kapatmak icin uretilecek bir taktigin Fenerbahce'ye yarari olmaz. (Gomulu defans, defansin onunde 3 tane on libero - ki rakip yerden degil, sadece havadan Fenerbahce'nin uzerine gelebilsin.)
Çok doğru bir tespit, aynen katılıyorum.
Edu, Lugano ve Önder varken Can'ı oynatmam ben teknik direktör olsam. Fiziği güçlü olabilir ama perpetua'nın da dediği gibi beklenmedik hatalar yapıyor. Ç.Rizespor maçında kaçırdığı adam gitti gol attı. Aynı şekilde Sivasspor maçında Servet'i marke edemedi ve takımının gol yemesine sebebiyet verdi.
Can'ın 40 fırın ekmek yemesi lazım iyi stoper olabilmesi için. Özellikle Zico'nun taktiğine uyabilmesi için çok çalışması lazım. Zico defansı önde kuruyor. Önde kurulan defans çizgisinde stoperlerin hızlı, çevik ve uyanık olması lazım. Özellikle rakip takımın araya attığı toplar ve rakibin arkaya adam kaçırmalarında çok çabuk davranıp yerinde topu kesip atak başlatmalıdır. Bunu yapan en başarılı isim dünyada Cannavaro. Sezisinin de güçlü olmasıyla araya hava toplarında topa ıska geçmeden topu kesiyor ve takımının atağını başlatıyor. Can'ın Zico'nun sistemine uyması çok zor, o taktikte başarılı olacak nitelikte bir oyuncu değil. Gerçi Edu ve Lugano da öyle değil, onlar da yavaş adamlar ama en azından tecrübeleriyle Zico'nun taktik açığını kapatıyorlar.
Sheriff
23.Nisan.2007, 18:07
Bende katılıyorum.. Ayrıca kimin oynayacağına Can veya Fatih Terim değil, Zico karar verir!
GeNç KaRTaL
23.Nisan.2007, 18:24
Can Fb'nin yapısına uymuyorsa bırakın gitsin o zaman:)
Emurafu
24.Nisan.2007, 01:04
Fatih terim ne yapsin
Can Oynasaydi milli takimda yedek olarak kesin cagrilirdi
Varonil
24.Nisan.2007, 09:51
"Oyun mu oynuyoruz"
23 Nisan 2007 Pazartesi
Bugün Fanatik Gazetesi'nde Süleyman Hatısaru imzasıyla yayınlanan ve oyuncumuz Can Arat'ın Zico'yu Fatih Terim'e şikayet ettiği yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
Oyuncumuz Can Arat bugün resmi sitemize yaptığı özel açıklamada haberi yazan muhabiri tanımadığını ifade ederek "Belli ki şimdi sıra bana gelmiş. Haberi geç saatlerde görme imkanım oldu. Benim ağzımdan ve sanki benimle konuşulmuş gibi bir haber hazırlamış. Halbuki Fatih hoca ile görüşmem tamamen Milli Takım'daki durumum ile ilgili idi."Bu Zico beni oynatmıyor hocam" gibi bir ifadeyi Fenerbahçe Spor kulübü içinde hiç bir oyuncunun kullanacağını tahmin etmiyorum. Haberi yazan arkadaşım belli ki Fenerbahçe camiasını ve oyuncularını tanımıyor. Benim de misket yada birdirbir oynadığımı zannediyor" dedi.
Kaynak:fenerbahce.org
World Hollow o1
24.Nisan.2007, 13:57
Herşeyin zamanı var Edu ve Lugano varken hatta Önder varken Can'ın oynaması garip kaçar.
Sen bunu hatra göre yaparsan kusura bakma ama o takımdan hiç bir şey olmaz.
Kim daha çok çalışıyorsa oynamalı hatır belasına adamları oynatmasaydı şimdiye kadar Fenerbahçe %100 şampiyondu.
eGowiCh
24.Nisan.2007, 17:11
Hatra göre oynadığını kimse söylemiyor. Hakeden formayı alıyor, bunu hep gördük. Can haketmiyor bana göre formayı, ve diğer stoperler de kendisinden daha kaliteli. Üstelik Can çok çok iyi olsaydı, milli takımın stoper sıkıntısı çektiği zaman (sakatlıklar ve Gökhan Zan'ın cezalı olması) milli takıma çağırılırdı. F.Terim de umudu kesmiş olacak ki aday kadroya almadı.
GeNç KaRTaL
24.Nisan.2007, 20:16
Hatra göre oynadığını kimse söylemiyor. Hakeden formayı alıyor, bunu hep gördük. Can haketmiyor bana göre formayı, ve diğer stoperler de kendisinden daha kaliteli. Üstelik Can çok çok iyi olsaydı, milli takımın stoper sıkıntısı çektiği zaman (sakatlıklar ve Gökhan Zan'ın cezalı olması) milli takıma çağırılırdı. F.Terim de umudu kesmiş olacak ki aday kadroya almadı.
Kendi takımında oynayamayan bir adamı kritik bir maçta kritik bir bölgede şans vermesi beklenmezdi herhalde
eGowiCh
24.Nisan.2007, 20:25
Emre Aşık ve Tümer kendi takımında oynuyor mu? Oynuyorlar ama öyle ara sıra, sonradan giriyorlar, bir maç oynuyorlar, diğer maç oynamıyorlar. Ama ikisi de milli maçlar da forma giydiler. Yani her şey beklenebilir.
Can hatırlarsanız Malta ve Moldova maçlarında da oynamıştı yanılmıyorsam, Fenerbahçe'de forma giyememesine rağmen...
GeNç KaRTaL
24.Nisan.2007, 20:30
O maçlar çok önemli değildi zaten o zaman forma şansı vermiş olabilir Emre aşık forma giymeye başlamıştı hatta form tutmuştu ayrıca Emre Can'dan daha tecrübeli Tümer'de tecrübeli bir isim ayrıca Tümer'in oynadığı bölge kritik bir bölge değil
fmsmyrna
24.Nisan.2007, 20:49
tabiki oynamaycak edu ve lugano gibi iki adamımız varken can bana göre büyük takımlarda oynayacak kapasitede değil rize'deki yasin çakmak ondan daha iyi bi kere çok ağır servet'tede aynı fizik var ama depar attımı adamı yakalayabiliyor
Sheriff
24.Nisan.2007, 22:26
Haber yalanlandığına göre. Kilit..